Találatok a következő kifejezésre: A Baross klinikán (30 db)

Pestiek! Hogyan jutok el a Keletitől a Baross utcai Transzplantáció klinikához?

Els?sorban a budapestiek segítségét kérném, hogy hogyan jutok el a Keleti pályaudvartól a Baross u. 23. szám alatti transzplantációs klinikához. Azt tudom, hogy ha kijövök a keleti bejáratán, amikor balra kell fordulni, és egész hosszan kell sétálni, de nem tudom pontosan, hogy melyik utcába kell balra fordulni, hogy az utca végén pont a klinikához jussak... Jöv? héten mennék látogatóba, de csak egyszer voltam arra, és már nem emlékszem az útvonalra...

Legjobb válasz: Pff, megnézném at a taxit, aki 320+320= 640 ft-nál olcsóbban elvinné oda, így ne mondj hülyeséget... Kérdezõ, szerintem gyalog kicsit messze van, de ha van idõd akkor lesétálható. Ha gyalog mennél, akkor kijössz a Keleti fõbejáratán, majd balra fordulsz, és mész egyenesen. Átmész a zebrán, és a kisutcában ahol a villamosok állnak, bemész. Végigmész ezen az utcán, ez a Festetics utca. Hamar vége lesz, beletorkollik a Fiumei útba. (Szemben a Baleseti sebészet) Balra forulsz, és mész elõre (nem a híd irányába, hanem a másik irányba) majd mész jó sokat elõre. Sokat-sokat soakt elmész a villamos kocsiszín mellett, majd amikor látsz egy nagy épületet Postát, akkor az a Baross utca. Észrevehetõ, nagy keresztezõdés, trolik vannak ott. A Baross utcán elindulsz jobbkéz irányába, és gyalogolsz egészen a Körútig jó sokat megint. Körúton átmenve mész tovább elõre, és a 2. utca sarkán lesz. Kb 4,5 km a táv. Ha gyalogszer helyett a BKV-t választanád, akkor ugyanúgy kimész a villamosokhoz, felszállsz a 24-es villamosra, és elmész az Orczy térig. Ott leszállsz majd átsétálsz a trolikhoz. Ott felszállsz a 9-es buszra, és elmész a Szentkirályi utcáig. A megálló túloldalán lesz a klinika.

Pff, megnézném at a taxit, aki 320+320= 640 ft-nál olcsóbban elvinné oda, így ne mondj hülyeséget... Kérdezõ, szerintem gyalog kicsit messze van, de ha van idõd akkor lesétálható. Ha gyalog mennél, akkor kijössz a Keleti fõbejáratán, majd balra fordulsz, és mész egyenesen. Átmész a zebrán, és a kisutcában ahol a villamosok állnak, bemész. Végigmész ezen az utcán, ez a Festetics utca. Hamar vége lesz, beletorkollik a Fiumei útba. (Szemben a Baleseti sebészet) Balra forulsz, és mész elõre (nem a híd irányába, hanem a másik irányba) majd mész jó sokat elõre. Sokat-sokat soakt elmész a villamos kocsiszín mellett, majd amikor látsz egy nagy épületet Postát, akkor az a Baross utca. Észrevehetõ, nagy keresztezõdés, trolik vannak ott. A Baross utcán elindulsz jobbkéz irányába, és gyalogolsz egészen a Körútig jó sokat megint. Körúton átmenve mész tovább elõre, és a 2. utca sarkán lesz. Kb 4, 5 km a táv. Ha gyalogszer helyett a BKV-t választanád, akkor ugyanúgy kimész a villamosokhoz, felszállsz a 24-es villamosra, és elmész az Orczy térig. Ott leszállsz majd átsétálsz a trolikhoz. Ott felszállsz a 9-es buszra, és elmész a Szentkirályi utcáig. A megálló túloldalán lesz a klinika.
Taxival, mert iylen távon olcsóbb mint a buszjegy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Azt hiszem az lesz, hogy az idõjárástól teszem függõvé a közlekedés formáját:D Ha esik villamosozok, ha szép az idõ, sétálok:D Köszi még egyszer!
Miért lenne 640 Ft? Nem hallottál még az átszálló jegyrõl? Az csak 4xx Ft!
omg. második, ez mi? kisétál szépen a rákóczi úton a körútig, aztán megy a villamos vonalán a baross utcáig, miért kell elkavarni szegény kérdezõt? egyébként busszal és villamossal a legegyszerûbb: 7es busszal a blaháig, aztán 4-6 villamossal a baross utcáig. ha leszállsz a villamosról, akkor a jobb oldal felé menj, az az út lesz az, amin mennek a trolik. onnantól megtalálod, csak figyelj! :D
"kisétál szépen a rákóczi úton a körútig, aztán megy a villamos vonalán a baross utcáig, miért kell elkavarni szegény kérdezõt? " Ha mondjuk ránézel a térképre kb ugyanazt mondtad el, csak a két pontot meghatározó négyzet másik élén indultál el...... Én is mint pesti a körút felé mentem volna, de ha megnézed a kérdezõ ezt említette: "Azt tudom, hogy ha kijövök a keleti bejáratán, amikor balra kell fordulni, és egész hosszan kell sétálni, " Ha a Keleti bejáratán balra forul és utána sokáig elõre megy, akkor nem a körút felé halad. Gondolom már valakitõl kért segítséget, és az általam elmondott útvonalat ismerheti/vagy arról hallott már valakitõl...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki írt! Igazából márciusban egyszer már mentem azon az úton, de akkor ugy volt, hogy a keletibõl kijövet balra fordultunk, az és az ut túl oldalán az elsõ buszmegállóban valamelyik járata felszálltunk és mentünk 3 megállót. leszállás után átmentünk az úton, és valamelyik szemben lévõ utcában mentünk végig (amelyikben a Károli egyik kara van) és ott lyukadtunk ki a transzplant klinikához. visszafelé jöttünk gyalog, mert akkor nem kellett sietni, és nézelõdtünk egy kicsit. onnan tudom, hogy ez egy hosszú egyenes szakasz. Csak az a baj, hogy baromi régen volt, és már nem emlékszem a busz számára és az utca nevére. Pécsi vagyok, de pesttel mindig meggyûlik a bajom.. Így esetleg valaki tudja, hogy mirõl beszélek és tud segíteni?
Ha busszal kalandoztál, akkor az a nyerõ, amit a harmadik ávlazsoló írt. 7, 173, 5 buszokkal 2 megálló, 7E 173E buszukkal 1 megálló blaha lujza térig. A keleti elõl indul a metróépítés felõli oldalon. (Nem a keleti felõli hanem a másik oldal). Blahán átmész a villamoshoz, és abba az irányba mész ami nem a keresztezõdés fele megy. 4es vagy 6-os vilivel elmész a baross utcáig. Onnan pedig 2. keresztutca gyalog :)

Budapest keleti pu. Tól melyik villamossal kell mennni a (Baross utcai) 1sz. Nõi klinikához?

Legjobb válasz: közvetlen egyik sem visz oda. Át kell szállni a 4-es vagy 6-os combinora, az tesz le a BAross utcánál.

közvetlen egyik sem visz oda. Át kell szállni a 4-es vagy 6-os combinora, az tesz le a BAross utcánál.
A kérdező hozzászólása: Akkor melyik villamossal kell menni? És hól kell átszállni? vagy hogy lenne a leg egyszerübb?
7-es busz. József krt-nál átszállsz a villamosra - Amúgy útvonaltervezés-
Keletinél felszállsz 7, 7A, 7E, 107E, 5 buszok valamelyikére és elmész a Blaha Lujza térre. Ott áttszállsz 4-es vagy 6-os villamosra, elmész a Baross utcáig. Onnan 3 perc gyalog.
Keletitõl metró vagy busz a Blaha L. térig, onnan 4-es, 6-os villamos a József körútig és séta. vagy Keletitõl 24-es, 28-as villamos az Orczy térig, onnan 9-es (vagy hanyas mostanában) busz a Szentkirályi utcáig, onnan sétálni se nagyon kell, mert kb a Klinika elõtt tesz le.

Ha a Baross utcai 1 sz klinikán szülök a születési anyakönyvit, lakcimkártya, tb kártya, anyaságit hol tudom intézni? A kórház mit intéz? Mely papírokat?

Legjobb válasz: Szia! Én is a Barossban szültem. Szülés után a fszt.-en a az ultrahang mellett, ahol van a felvételi iroda. Ott felveszik az adatokat hozzá, de nem ott kapod meg, hanem a VIII. kerületi Okmányirodában tudod átvenni a baba lakcímkártyáját és anyakönyviét 1-2 nappal késõbb. A tajkártyát pedig kipostázzák, nekünk megjött 2 hét múlva.

Szia! Én is a Barossban szültem. Szülés után a fszt.-en a az ultrahang mellett, ahol van a felvételi iroda. Ott felveszik az adatokat hozzá, de nem ott kapod meg, hanem a VIII. kerületi Okmányirodában tudod átvenni a baba lakcímkártyáját és anyakönyviét 1-2 nappal késõbb. A tajkártyát pedig kipostázzák, nekünk megjött 2 hét múlva.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ.Még azt kérdezném hogy a picinek kell ruhát vinni vagy csak a hazamenõset? Tényleg van egy vagy két ágyas szoba külön pénzért? A családtagok látogathatnak az ágynál vagy ki kell menni a folyosóra?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ sok boldogságot a picidhez.Örülök neki hogy legalább akkor a szülõszoba kinéz valahogy mert sokat hallottam hogy milyenek a gyerekágyas szobák.De azt a pár napot kibírom valahogy a lényeg hogy a pici velem lesz az majd pótolja aztán lépünk amint lehet.hihi
Neked pedi könnyû szülést kívánok, és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: köszi


A Baross utcai I. sz Női Klinikán, Dr. Demeter Attiláról vélemények? Jár valaki hozzá?

Legjobb válasz: személyesen õt nem ismerem, de a klinikáról maximálisan jó véleményem van. az én dokim Prof Papp Zoltán. Nála szültem 2éve és a következõt is ott fogom. Jól felszerelt és bababarát klinika. császáros voltam (elment avíz és nem indultak a fájások, infúzióra sem)de a férjem végig foghatta a kezem! Sõt a kicsi fiúnkat õ vitte az újszülött ellátásra! nekem még varrták a hasam, de a pici ott lehetett a kezemben. Egy ágyas szobában végig velem volt, segítettek szoptatni (elég bénák voltunk kezdetben), 4napot töltöttünk bent, nagyon szép emlékeim vannak. Jó helyre mentél ez teljesen bizots!

személyesen õt nem ismerem, de a klinikáról maximálisan jó véleményem van. az én dokim Prof Papp Zoltán. Nála szültem 2éve és a következõt is ott fogom. Jól felszerelt és bababarát klinika. császáros voltam (elment avíz és nem indultak a fájások, infúzióra sem)de a férjem végig foghatta a kezem! Sõt a kicsi fiúnkat õ vitte az újszülött ellátásra! nekem még varrták a hasam, de a pici ott lehetett a kezemben. Egy ágyas szobában végig velem volt, segítettek szoptatni (elég bénák voltunk kezdetben), 4napot töltöttünk bent, nagyon szép emlékeim vannak. Jó helyre mentél ez teljesen bizots!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!:)
Én Dr.Demeter Attilához járok, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Nagyon kedves, türelmes, minden kollégája eddig dicsérte a klinikán. Egyáltalán nem pénzéhes, szóval én csak jót tudok Róla mondani.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm válaszod!Nekem is, úgy tûnik!Csak kíváncsi vagyok, mások is, akik régebb óta hozzá járnak, ilyen véleménnyel vannak-e róla!?

A Baross utcai nõi I-es klinikán hogy lehet elintézni, hogy egy vagy kétágyas szobába kerüljek? Fizetni kell érte?

Továbbá érdekelne az is, hogy mostanság milyenek ott a körülmények....

Legjobb válasz: Kell fizetni, azt hogy mennyit azt nem tudom, de az egy ágyas azt hiszem drágább.

Kell fizetni, azt hogy mennyit azt nem tudom, de az egy ágyas azt hiszem drágább.
9 ezer a kétágyas és 12 ezer az egyágyas. Amikor megindult a szülés, a szülõszobán kellett szólni a szülésznõknek. Én február elsején szültem, sajnos sürgõsségi császár lett, ezért voltam az intenzíven is egy éjszakát, a többit a földszinten. Mindkettõ rendben volt, a látogatás a 4 ágyasokban viszont egy rémálom - én ezért kértem egyágyas szobát. A férjem, anyukám bejöhetett, nem szóltak, nem is foglalkoztak vele.

Szült valaki mostanában a Baross utcai klinikán?

Mit kell vinni a bébinek? Még mindig olyan "remek" a helyzet, mint a pár évvel ezelőtti kérdésekben olvasom ? (nővérek, szobák terén?)

Legjobb válasz: Pelenka,popsitörlõ,textilpelenka,cumisüveg,én vittem ruhákat is,de azt elvileg nem kellett volna..én nyáron szültem,hát sok segítséget nem kaptam,max szobatársaktól,de kibírtam.de,mivel gondolom 2.baba már gyakorlott vagy.:)) szobák csúnyák,fürdõk is.:)

Pelenka, popsitörlõ, textilpelenka, cumisüveg, én vittem ruhákat is, de azt elvileg nem kellett volna..én nyáron szültem, hát sok segítséget nem kaptam, max szobatársaktól, de kibírtam.de, mivel gondolom 2.baba már gyakorlott vagy.:) ) szobák csúnyák, fürdõk is.:)
Nálunk két napig nem volt takarítás.A tesóm hozott be Domestost és én súroltam ki a WC-t.. Tovább nem is mesélem(ha szeretnéd, leírom részletesen), sose szülnék ott többet
A kérdező hozzászólása: Hu, ez nem túl biztató... a doki miatt leszünk ott. Az elsõ babámmal másik kórházban sem voltak épp jó élményeim, ezek szerint akkor most sem lesznek :) ). Köszi, hogy írtatok!

Akinek a Baross utcai klinikán csinálták meg az inszeminációt elmondaná hogy zajlott, ki csinálta, mennyi időt kellett bent lenni?

és ha a Bajcsyból küldenek oda akkor ott is el kell végezni az összes vizsgálatot újból?

A Baross utcai klinikán van szülésre felkészítő tanfolyam?

Ha igen, akkor hol kell jelentkezni?

Legjobb válasz: Igen, van! Be kell telefonálni (szülészetre, mert ott tuti tudják) és megkérdezni, hogy mikor indul és ott az elsõ alkalommal (vagy kiírnak egy 0. alkalmat) kell felírakozni.

Igen, van! Be kell telefonálni (szülészetre, mert ott tuti tudják) és megkérdezni, hogy mikor indul és ott az elsõ alkalommal (vagy kiírnak egy 0. alkalmat) kell felírakozni.

Aki járt már a Baross utcai női klinikán (nem szülni), mi a véleménye róla?

Hamarosan m?tétre kerül sor és érdekelne minden. Milyenek a n?vérek, orvosok, van-e magán szoba stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!