Találatok a következő kifejezésre: A Bakterialis mik a (24 db)

Mi a különbség fertőzés és bakteriális megbetegedés között? Melyiket mivel kezelik? És milyen hamar múlnak el?

f?leg megfázásos, influenzás, vagy náthás tünetekkel járó betegségekre gondolok

Legjobb válasz: Nagy a kavar. A fertõzés is lehet bakteriális vagy vírusos fertõzés. A bakteriális a nátha, mandulagyulladás, tüdõgyulladás. Vírusos az influenza, a vírusos tüdõgyulladás. A bakteriális fertõzéseket antubiotikummal lehet kezelni, a vírusosaknál magát a fertõzést nem, de az általa kiváltott gyulladásokat szintén antibiotikummal. Természetesen antibiotikumhoz csak akkor érdemes nyúlni, ha a szervezet küzdött kb 5 napot és javulás nem mutatkozik, tehát az immunrendszer önmagában nem gyõzi le a fertõzést.

Nagy a kavar. A fertõzés is lehet bakteriális vagy vírusos fertõzés. A bakteriális a nátha, mandulagyulladás, tüdõgyulladás. Vírusos az influenza, a vírusos tüdõgyulladás. A bakteriális fertõzéseket antubiotikummal lehet kezelni, a vírusosaknál magát a fertõzést nem, de az általa kiváltott gyulladásokat szintén antibiotikummal. Természetesen antibiotikumhoz csak akkor érdemes nyúlni, ha a szervezet küzdött kb 5 napot és javulás nem mutatkozik, tehát az immunrendszer önmagában nem gyõzi le a fertõzést.
Az elsõ válasszal egyetértek, attól eltekintve, hogy a nátha vírusos. Azért is nem adnak rá antibiotikumot.Legfeljebb ha legyengül az immunrendszer a fertõzés miatt, könnyebben kapsz bakteriális felülfertõzést. A váladékból lehet megállapítani egy felsõlégúti fertõzésrõl, hogy milyen: a vírusos vízszerû folyós, a bakteriális sûrû, fehér, sárga. A vírusos pár nap alatt akár magától is meggyógyul, max 1 hét, ha ennél tovább tart, akkor kell orvoshoz menni receptért, az antibiotikum gyorsan eredményes, de lehet, hogy nem rögtön az elsõ, mert nem pont arra a kórokozóra hat. Végig kell szedni a felírt mennyiséget, (5-7 nap)különben visszatér a betegség.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat...igazából az a problémám, hogy nagyn erõs influenzás panaszaim vannak, de mégis vannak olyan jelek is, amik az influenzára nem jellemzõek, inkább a náthára... a doki írt fel antibiotikumot, ami igaz, rendbe szokta hozni a náthás panaszokat, de teljesen tönkreteszi az emésztõrendszerem (émelygés, hasmenés, gyomorfájás)és általában hüvelygyulladásom is lesz tõle... és tudni szerettem volna, hogy nem e kínzom magam feleslegesen vele... de már mindegy, mert elkezdtem szedni, remélem, minél elõbb használ mert kezdek kiborulni :( nem kapok levegõt, nem bírok enni sem, semmit nem tudok csinálni....
Az antibiotikum nálad a saját hasznos baktériumaidat is elpusztitja, igy a közelben álló gombák és más hasonló minilények betöltik a teret, mármint benned. Erre vannak az élõflórás tejtermékek és kaphatók a gyógyszertárakban is pótló készitmények. Pl.: Normaflor, Lactoseven. Állitsd vissza a korábbi helyzetet, fõ az egyensúly.
Fogalomzavarod van. A kettõ ugyanaz, a fertõzés lehet bakteriális, vírusos, gombás és parazitás. A bakteriálisat antibiotikumokkal kezelik, amiktõl candida gombád lehet. Ezért nyugaton az orvosok antibiotikum mellé irnak gombaölõt is. Sajnos ez még nálunk nem elterjedt. Szedjél normaflore-t ha antibiot irnak, ez visszaállítja a belekben a kényes mikróbás egyensúlyt. Recept nélkül kapható, nekem nagyon sokat segített. Az egyszerübb vírusos fertõzések többségét gyógyszeresen nem kezelik mert nincs mivel. Ágynyugalom, sok folyadék, vitaminok immunerõsítés és várni. A gombát gombaölõvel kezelik.

Milyen különbségek vannak a hüvelygomba és a hüvely bakteriális fertőzése tünetei között? Mi a tüneti különbség a kettő között?

Legjobb válasz: A hüvelygomba fehér, túrós állagú váladékkal jár. Ezt hüvelykúppal 2-3 nap alatt házilag helyre lehet hozni. A bakteriális az már durvább, ahhoz mindenesetben nõgyógyász vizsgálata kell. A bakteriális fertõzés legtöbbször sárgás, vagy zöldes, büdös, halszagra emlékeztetõ.

A hüvelygomba fehér, túrós állagú váladékkal jár. Ezt hüvelykúppal 2-3 nap alatt házilag helyre lehet hozni. A bakteriális az már durvább, ahhoz mindenesetben nõgyógyász vizsgálata kell. A bakteriális fertõzés legtöbbször sárgás, vagy zöldes, büdös, halszagra emlékeztetõ.
Az elõzõhöz még annyit hozzátennék, hogy a bakteriális fertõzés nem mindíg jár erõs folyással, sokszor csak a jellegzetes, kellemetlen szag hívja fel rá a figyelmet.

Vitagyn C. Tapasztalatok? Gyógyulás bakteriális fertőzés után? Mi a teendő?

Legjobb válasz: nem akarlak elkeseríteni, de nekem 1 év után jött elõ a bakteriális fertõzés akkor dalacint írt az hatott is és most h elõjött a vitagyn c-t adta. elhasználtam de menstruáció után minden kezdõdött elölrõl....vissza mentem azt mondta csináljak egy kúrát még egy doboz vitagyn c-vel. sajnos ismét nem hatott....ismét vissza mentem és most a Lactofeel-t adta ami szintén vény nélkül kapható, de persze ez sem hatott....már 3 hónapja használom, de nem javult attól sem....szóval ez az egész már fél éve tart és nem javult semmitõl..most megint ott tartok h mehetek vissza....de már elõre ki vagyok akadva milyen vény nélküli sz*rt ad megint.... hátha neked hat...jó gyógyulást...

nem akarlak elkeseríteni, de nekem 1 év után jött elõ a bakteriális fertõzés akkor dalacint írt az hatott is és most h elõjött a vitagyn c-t adta. elhasználtam de menstruáció után minden kezdõdött elölrõl....vissza mentem azt mondta csináljak egy kúrát még egy doboz vitagyn c-vel. sajnos ismét nem hatott....ismét vissza mentem és most a Lactofeel-t adta ami szintén vény nélkül kapható, de persze ez sem hatott....már 3 hónapja használom, de nem javult attól sem....szóval ez az egész már fél éve tart és nem javult semmitõl..most megint ott tartok h mehetek vissza....de már elõre ki vagyok akadva milyen vény nélküli sz*rt ad megint.... hátha neked hat...jó gyógyulást...
A kérdező hozzászólása: köszi! lehet, hogy más orvosnál is kellene érdeklõdnöd..
Hát nekem utána nem volt vele semmi problémám, nekem hatott. Szóval gondolom ez eléggé személyfüggõ.

2-3 ev kozotti bolcsis gyereked hanyszor kapott mar antibiotikumot? Miert megy at mindig valami bakterialis fertozesbe a fiamnal minden? Mit tehetnek, hogy ne legyen ennyit beteg?

2 es fel eves es 1 eve bolcsis.

Legjobb válasz: Kicsi és zárt közösség, mindent összeszednek. 2-3 x kapott az egy év alatt amíg bölcsis volt. Sok szülõ nem teheti meg, hogy otthon hagyja, így viszi betegen is. Ott pedig elkapják egymástól. Adj neki folyamatosan vitamint, illetve írathatsz ki immunerõsítõt. Nekünk bevált, már két kúrán túl vagyunk.

Kicsi és zárt közösség, mindent összeszednek. 2-3 x kapott az egy év alatt amíg bölcsis volt. Sok szülõ nem teheti meg, hogy otthon hagyja, így viszi betegen is. Ott pedig elkapják egymástól. Adj neki folyamatosan vitamint, illetve írathatsz ki immunerõsítõt. Nekünk bevált, már két kúrán túl vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Multivitamint kap régóta, kipróbáltuk az immunotrofina immunerõsítõt, de ugyanúgy benyelt valamit utána. Ez az év katasztrófa, annyira örülnék, ha a telet nem csupa takonnyal vészelné át. Július óta kétszer kapott antibiotikum kúrát és szükséges is volt, mert utána rendben lett 1-2 hétig, de most megint beteg.
2, 5 éves a fiam. februàr òta bölcsis de mèg soha êletêben nem kapott antibiotikumot. 2szer volt megfâzva azòta.
esetleg segíthet ha orvost váltasz mert ha a doki mindre antibiotikumot ad akkor mindig azt fog szedni...de kúra után érdemes adni neki egy kis erõsítést juniort vagy restoret.

Mi a neve annak az új hüvelykúpnak vagy krémnek, ami egyszerre (állítólag) jó gombás és bakteriális hüvelyfertőzésre is?

azért gondolom, hogy új, mert mostanság láttam a reklámját a tv-ben, csak a nevét nem sikerült megjegyeznem, azóta meg nem láttam, pedig direkt figyeltem:)

Legjobb válasz: a canesten uno az új, de nem tudom ,hogy jó-e bacira

a canesten uno az új, de nem tudom , hogy jó-e bacira
van egy másik, nem ugrik be a neve, de a PEVARYL G is jó mind2re, de tudom, hogy most nem ezt reklámozzák
A kérdező hozzászólása: ja igen, a canesten uno is új, de nem erre gondolok:) nem véletlen, hogy egy idõben kezdték el õket reklámozni, nagy a konkurencia:) nem is tudtam, hogy a pevaryl is jó mindkettõre, köszi.
Ha baj van, akkor menj orvoshoz, és azt használd amit õ felír!

Mi a fenével kell kezelni a férfiakat ha nőnek bakteriális fertőzése van?

Egyszerűen sehol nem találok infót erről a nőgyógyászom pedig azt mondja elég a kamillás borogatás, de ezt nem hiszem el. Gombánál tudom hogy a canesten, de ebben az esetben mi??

Bakteriális hüvelyfertőzés. Mi a teendő? A pasimnak?

Úgymond kifertőtlenített a dokim ott lennt,azt mondta ez elég,de ha továbbra is fáj a szex akkor dalacin hüvelykrémet írt fel,amit 5 napig kell használnom-ezt mondta. de elfelejtettem megkérdezni h mi legyen a pasimmal???? mi a további teendő még nekem,h meggyógyuljak ill megelőzzek?

Legjobb válasz: Mit jelent az, hogy kifertõtlenített a doki?

Mit jelent az, hogy kifertõtlenített a doki?
Igen, közben én is olvastam közben hogy felesleges...de azt nem mondja senki hogy akkor nekik mit...még interneten sem találok információkat és ez nagyon bosszantó! De pl szappan helyett is jó a férfiaknak. Meg hogyha rá van írva hogy fertõzések megelõzésére van akkor miért felesleges sokak szerint?:/
És a kérdésedre válaszolva, igen ez van férfiaknak.:) Bocsi a késõi válaszért.
A kérdező hozzászólása: Semmi gond.. és velünk se, igaz két vagy 3 patikába próbáltam venni ilyen szappant neki, de nem volt, és azóta se kerestem. Most minden rendben, túl vagyok a mensin is, és koppkopp minden oké. azért sztem ez nagy szó. jah, amúgy meg azt hogy nem ajánlják az intim mosakodót, ezt én csak lányoknál olvastam, max az intimtörlõ, de azt is csak ritkán.. hm..
A kérdező hozzászólása: nálatok alakul a gyógyulás?
Oh, örülök hogy mostmár minden oké:) Nálunk úgy alakult hogy múlt hét csütörtökön új orvost kellett keresni mert az elsõ elkezelt. Nem gyógyultam attól a méregdrága gyógyszertõl. Anya elvitt a szegedi nõi klinikára ahhoz a dokihoz akinél anya engem szült. Elsõ látásra nagyon szimpatikus volt. Elmeséltem neki a tüneteim, és már egybõl tudott válaszolni hogy több kórokozóról lehet szó. Sokkal szebben is levette a kenetmintát, viszont az eredményre 2 hetet kell várnom és már nagyon türelmetlen vagyok mi is a bajom, és mennyit kell fizetnem a gyógyszerekért. Szappant én sem találtam, bár én csak a közeli patikában jártam, lehet hogy csak rendelni lehet.
A kérdező hozzászólása: nagyon szurkolok neked, ez nagyon összetett dolog erre én is rájöttem..ezer dologra kéne odafigyelni.. 2 hét az tényleg sok idõ, nem is értem...... a gyógyteákat mai napig iszom egy-egy bögrével naponta, és ha eszembe jut akkor szigorúan egy cseppel bekenem ott lent, és szinte egybõl le is mosom, mert annyira erõs baktériumölõ, hogy félek hogy kimar.. és tök jó friss, tiszta érzés lesz tõle.. pont ma találtam ilyen mosakodót, kb asszem 550 ft volt, külön a flakonon nincs rajta h baktériumölõ lenne.. hm..
Az fura, pedig a neten lévõ leírásban ott van. :/
Megint én. Gondoltam gyorsan és tömören leírom a eredményeimet. Streptococcus agalactiae. Fertõzés, ami undorító sárga folyással jár és piszkosul de nagyon nehéz kigyógyulni belõle. Kaptam egy nagy vagon gyógyszert, és nem is biztos hogy sikerrel járok. A páromat is urológushoz kéne vinni, mert ez is ping-pong fertõzés. Teljesen ki vagyok borulva, mert most a bal szememre sem látok és azzal is össze-vissza járkálok, és egész nap csepegtetni kell a szemembe, és most jött ez is. Úgyhogy erõsítenem kell az immunrendszerem is mert a béka s**ge alatt van, és felhasználom a nálad jól bevált otthoni kezeléseket.
A kérdező hozzászólása: Úristen, nemmondod.... Az a baj, hogy tényleg nagyon erõs immunrendszer kéne hozzá, és most eléggé kiírtanak téged ott lennt.. Tejsavas öblítést ne csinálj addig amíg nincs vége az antibiotikum kúrának.. az a baj, hogy baromi drága minden.. mondjuk én többet költöttem kuruzslásra mint a tényleges felírt gyógyszerre.. csak a 2 illóolaj 3ezer volt.. :/ sok sok gyógyteát igyál, az annyira nem vészesen drága.. és a sûrû türcsicsere is fontos, meg az a mosakodókrém 2oda" UNGUENTUM HYDROPHILICUM ez is olcsó, én azóta is ezzel mosakodom, és a szín és illatmentes wc papír is maradt, és amikor együtt vagyunk a pasimmal egy speckó síkosítót használunk, mert még mindíg nagyon izgulok elõtte, h nem e fog fájni.. vigyázzatok nagyon egymásra.. a nõdokid nem mondott a pasidról semmit, hogy neki mi a teendõ?
Valójában nem kaphattam antibiotikum kúrát a szemem miatt, mert még 6 hétig kezelés alatt fogok állni, így nõdoki által összekutyult kúpot kaptam. Ha attól meggyógyulok, akkor kell Ginoflort használnom, viszont ha nem (mert ez is lehetséges így antibiotikumok nélkül) akkor vissza kell mennem a dokihoz és valami mást kell kitalálnia. Teljesen megfeledkeztem arról hogy felhozzam neki a párom, õszintén..eléggé magammal voltam elfoglalva hogy mi már a bajom, de úgy is azt urológushoz küldte volna, mert máshova nem is tudna menni. Ott mintát vesznek a fütykösbõl és õ is kapni fog majd valamit. Attól hogy fájni fog én is félek...hozzászoktam hogy mindig szenvedtem azzal hogy végre bemenjen, de aztán nemsokkal utána abbahagyni mert mintha szétmarna....egy síkosító ide sem fog ártani:) Köszi ismét az ötleteket! Most mindenféle egészséges dologgal tömöm magam, gyógyteákat is kipróbálom, és a sokak által dicsért grapefruit cseppeket is kipróbálom. Pezsgõtablettákat is iszok, mindent amit itthon találok. Nálatok azért tuti minden?
A kérdező hozzászólása: gondolom ez való a pasiknak.. http://bolthely.hu/arcanum/id/05311_Intim_mosakoso_ferfiakna.. nekünk melyiket vennéd? mondjuk ezt? ezt elméletileg pasik is használhatják.. http://bolthely.hu/arcanum/id/02661_Saba_intim_szappan_400ml mondjuk éppen agyon hurrogták itt ameg a nõgyógyász is az intim mosakodókat... :S
A kérdező hozzászólása: hú, köszi! :) ezeket a tea cuccokat meg a többi kuruzslást is itt olvastam, és volt pl egy "recept" ami ülõfürdõs, de az istennek se találom, tudom h kellett hozzá kamillaolaj meg teafaolaj, talán levendula meg borókaolaj.. de h mibõl mennyi?! már nem tudom.. a zsályára nagyon jó és erõs baciölõ, tisztító hatását is itt olvastam, és ráadásul tök finom!ezt is lehet kifejezetten ülõfürdõbe is.. vigyázzatok magatokra, kitartás! szegény párod, bizti nagyon szeret h ezt végigcsinálja veled.. :) az enyém akkor akadt ki mikor meglátta h a bugyimat vasalom meg a türcsiket amit naponta cserélek.. de ha ebben hiszek... ezt is innen hallottam.. :) )
Ja, és ez az intim szappan kifejezetten a fertõzések ellen van:) Különben egy nõgyógyász ajánlotta.
A kérdező hozzászólása: Nemtom, ezt mondta.nem kérdeztem rá de láttam ott betadint nagy flakonba.. nem néztem oda mit csinál, de azt mondta ezzel ott helyretette a bacikat.. ? :S
A kérdező hozzászólása: most felhívtam és azt mondta valami jódos kezelés, tehát gondolom a betadin. és azt mondta a psimnak nem kell, mert nem tõle van.. :S
Attól függetlenül õ is hordozhatja. Nekem azt mondta hogy kamillás borogatást végezzen a párom addig ameddig én is hüvelytablettát és gélt használok (2 hétig). Furán néztem, de lehet nem mondott hülyeséget, a kamilla sok mindennél beválik.
Elõzõ vagyok: ajánlom hogy a kezelésed után szerezz hüvelyflóra helyreállítót, mert a bacik is hajlamosak visszatérni. Nekem is bakteriális fertõzésem van, elõször kúpozok 6 napig, majd hüvelygélt használok hogy ne térjenek vissza a bacik. Ezeket vény nélkül is meg lehet kapni nem muszáj doki.:)
A kérdező hozzászólása: melyik hüvelygélt? tejsavas irrigálás is elég? és azt meddig kell csinálni és milyen sûrûn? köszi
"melyik hüvelygélt? tejsavas irrigálás is elég? és azt meddig kell csinálni és milyen sûrûn? köszi" Megint én vagyok:) Utána néztem, és a pasiknak ilyen esetben savas szappant kell használniuk. Én Sábát veszek neki, abban nincsenek illatanyagok és nem szárítja ki neki ott a bõrét:) és én még a bacilusoknál sem látom elégnek a kamillát, szerintem visszafertõzhet azzal is...én maradok a szappannál. Hüvelygélbõl én Lactofeel-t vettem, azt írta fel a dokim (azt vény nélkül is megveheted, és 7 napig kell használni) habár az ára borsos (2900 Ft), a tejsavakat visszahozza. Azonkívül most Gynoflort is használok, az is a szintén ugyanabban az árban van. most tartok a 3. kúpnál és a sárga folyásom mintha kezdene kifehéredni. A szex sajnos nekem is fájdalmas, (persze kúp mellett nem csinálom) ez a bacik miatt van, a viszketés is elég gyakori ennél a fertõzésnél és én ezt Canesten krémmel kezelem, attól nem viszket. Az nem tudom hogy a párod meddig kell kezelni, de egy hétnél kevesebb ideig nem ajánlom. Remélem segítettem:)
A kérdező hozzászólása: Igen! Most ott tartunk, hogy ugye csütörtök óta lehet a szex.. már az sem fáj, úgy érzem minden rendben, nem viszketek, nincs folyás.. úgyhogy azóta annyit csinálok, hogy irrigálok kétnaponta este.. tejsavas colpocleannal, és 2 csepp teafaolajjal, vagy 2 csepp kamillaolajjal... egyenlõre nem kezelem a pasimat, bízom a dokimban, mivel eddig úgy van minden ahogy mondta.. :) a szappant veszek neki majd, az gyógyszertári? ja meg iszom a gyógyteákat, azt meg is tartom állandóra, mivel egyébként is szeretek teázni.. iszom a kamilla-cickafark-mezei zsurló-zsálya teákat.. sok mézzel, és igyekszem minden nap megenni egy gerezd fokhagymát.. ez lehet túl sok kuruzslás már, de még tetõzöm a grapefruitmagolajjal, amit egyébként hónapok óta iszok, an enchiae-sat ->ezt nem biztos h így kell leírni.. Köszönöm az infód mégegyszer! ja, amúgy ha bacijaid vannak, akkor segít a canesten? én a hétfõi kezelésem óta ha egy icipicit úgy érzem h egy icipicit viszket, akkor egy csepp teafaolaj, rendkívûl kellemes érzés és már ezt sem kellett használni csütörtök óta... a jövõ hét vége felé jön meg, kicsit tartok tõle h visszajön, úgyhogy gyúrok, erõsítem az immunrendszerem.. :)
A kérdező hozzászólása: a sába szappanból azt amit kifejezetten pasiknak van?
Akkor sok szerencsét és jó egészséget! Örülök hogy jobban vagy!:) én sajnos még mindig küszködök nem kicsit...fõleg hogy ez miatt több mint két hónapja nem volt nálunk szex és még 2 hét a kezelés. Sába folyékony szappanból van kifejezetten férfiaknak is a baktériumok ellen, holnap be is szerzek egyet:) 30 másodpercig rajta kell hagynia és csak utána lemosni de olvashatsz róla neten is, könnyû ezekre rátalálni. Azt pontosan nem tudom hol lehet kapni annak még utána nézek. Hát hogy a canesten hat e erre a fertõzésre azt nem tudom, de a viszketést kellõképpen enyhíti azonnal ahogy bekenem, ezzel elégedett vagyok:) Amiket leírtál teákat stb. azoknak valószínû én is hasznát veszem ;)
Utána néztem és ezeken a helyeken kapható: Gyógyszertárakban Gyógynövény szaküzletekben AUCHAN hipermarketekben Ami nem illatosított az kb 550 Ft és 100ml
A kérdező hozzászólása: Már lassan privibe nyomhatnánk.. :) ) Nálunk minden ok, 90 százalékban használjuk a síkosítót, de viszont így nyugodt vagyok mert így tuti nem fog fájni.. bartoline a neve, a 60 milis kb 1600ért vettem, bár majd 2000ért látom itt most a neten.. ez aloe verás, abszolút illat- minden adalékanyag mentes, gondolok itt a különbözõ ízesítésû durexekre, és nekünk most tényleg fontos h ne jusson be semmi nem természetes a hüvelyünkbe.. tényleg szeretném hogy hamar meggyógyulj, már tényleg úgy érzem mintha ismernélek! :) )

Bakteriális hüvelyfertőzésre mi a legjobb természetes gyógymód?

N?gyógyászatra holnap reggel fogok kérni id?pontot,és általában elég sokára adnak.Addig is szeretném valamivel kezelni.Tüneteim:több folyás,mint általában,ami néha kissé zöldes,de inkább barnás-sárgás,és nyákos,és nagyon er?s szaga van.Szerencsére nem fáj,nem ég,nem viszket,semmi ilyesmi. Milyen természetes gyógymódot ajánlotok?Gondolok,pl.gyógynövényekre.Esetleg milyen krémet,kúpot lehet venni vény nélkül a patikában? 16/L

Legjobb válasz: nézd csak, pár hónapja nekem is ilyen problémám volt és akkor elmentettem ezt az oldalt. gyógynövényes. http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=1889&n=bulac57

nézd csak, pár hónapja nekem is ilyen problémám volt és akkor elmentettem ezt az oldalt. gyógynövényes. http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=1889&n=bulac57
Már most mondom, ha valaki Canestent ajánl, az erre nem jó! Ha felhívod a dokit, és megmondod, hogy sürgõs, mert összeszedtél valamit és aggódsz, akkor szinte mindig adnak soron kívül idõpontot. Csak többször rá kell kérdezni, hogy biztos nincs korábban idõpont, mert nagyon sürgõs.
Leírásod sz. bakteriális vaginózisod van. Ennek "oka" a hüvely pH emelkedése (lúgos irányba). Az ezt okozó bakteriumok anaerobok, az oxygén megöli õket. Hydrogén-peroxid a legjobb.

Okozhat-e kutya emberre áterjedő bakteriális fertőzést az orrgaratba? Ha igen mik a tünetei?

1 hónapja kaptunk egy kiskutyát, és azóta visszatér? reggeli hurutos köhögése van a kisfiamnak, és most azt mondta az orvos , hogy valószín? hogy az orrmandulába van bakteriális fert?zés. Ezt a fert?zést kaphatta e kutyától? Sürg?s választ kérnék , köszönöm !

Legjobb válasz: hogy ha szoba kutya pl yorki havanese bolognese stb tõlök nem valószinû de ha rende kutya akk a szõrét ha beszivja a kisfiad attól viszont lehet

hogy ha szoba kutya pl yorki havanese bolognese stb tõlök nem valószinû de ha rende kutya akk a szõrét ha beszivja a kisfiad attól viszont lehet
bakteriális fertõzést mindentöl el lehet kapni, ami nem steril, a másik dolog az hogy virusos okozta megfázás, után gyakori a bakteriális felülfertõzõdés esélye, mellesleg roppant kicsi a valószinüsége hogy a kutya lenne a hibás, ha oltva volt a kutya akkor nincs mitõl tartani.

Ki tud közelebbit a Helicobacter pylori nevű bakteriális betegségről? Mik a tünetei?

Hogyan gyógyultatok ki bel?le? Hogy diagnosztizálták? Mindent szeretnék tudni róla. Köszönöm.

Legjobb válasz: Vérvételnél derült ki, de nem magától, hanem van erre is teszt. Gyógyszert kellett szednem rá, aminek már nem emlékszek a nevére. Néhány évvel ezelõtt volt.

Vérvételnél derült ki, de nem magától, hanem van erre is teszt. Gyógyszert kellett szednem rá, aminek már nem emlékszek a nevére. Néhány évvel ezelõtt volt.
Gyomorsav túltengés tüneteit produkálja, ami könnyen feljöhet a nyelõcsõn keresztül egészen a garatig. Maró érzés a garatban, esetleg mellkasban nyomó szorító érzés. Tüneti kezelése antacidumokkal (gyomorsavat semlegesítõ(Rennie Maalox Talcid Tisacid), esetleg termelõdését gátló szerekkel (Quamatel mini, Acida, Pantoloc Control)). A Helicobacter pilorit antibiotikummal gyikolják, általában metronidazollal( Klion, Supplin), de vannak orvosok akik másra esküsznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, . de mi volt a panaszod?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Tényleg igy van! 3 hónapja szenvedek, soha nem volt savam, most meg olyan nyomást érzek a gyomorszájam körül bármit eszem, iszom.
nekem 20 éve volt, nyombélfekélyt okozott. 6 hetes antibiotikum kezelés után 6 hetes fekélybetegség elleni szerekkel kezelték, teljesen megszünt. kb. 5 éve csináltak egy kontroll vizsgálatot, de már nyoma sincs:)
Én is ettõl szenvedek családostul, mivel a többiek is elkapták sajnos. Nyállal terjed! Akinek ilyen fertõzése van ne cseresznyézzen közös tálból senkivel! Nekem vannak érdekesebb tüneteim a tipikus, sav túltengés, torokfájás, mellkasi fájdalom, gyomorfájés, stb... mellett a nyelvem szenvedi meg leginkább. Elõször csak fehér lepedékes lett, de pár hétre rá sebek is kialakultak rajta. Amint eltûnik, elõjön egy másik. Valószínûleg a sav vagy a savas levegõ amit kilélegzek marja szét. Kilégzéses teszttel diagnosztizálták, miután egy gyomortükrözésbõl vett minta negatív lett helicobacterre. Még szerencse, hogy nem nyugodtam bele és erõltettem ezt a fajta vizsgálatot is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!