Találatok a következő kifejezésre: A BPD e (8 db)

Jo-e ez az adat, nem lesz kicsi a babam, osszefugg-e a Bpd a baba sulyaval? BPD- 93 mm.

39 hetes kismama vagyok, most voltam a dokinal a baba Bpd-je 93 mm. Egy kicsit aggodom, hogy nem fog e kis sulyal szuletni. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban szivesen fogadom a valaszat. Elore is koszi!

Legjobb válasz: A hasam oriasi, mar nem szeretek az utcara menni, mert mindenki azt kerdezi, nem ikreket varok e.

A kérdező hozzászólása: A hasam oriasi, mar nem szeretek az utcara menni, mert mindenki azt kerdezi, nem ikreket varok e.
Az én babámnak is ennyi volt a bpd-je és 3250 grammal született. Nem volt kicsi, szép formás volt már akkor is. Ne aggódj, ez teljesen normális adat!
Szia! Én is 39 hetes vagyok, nekem 96 mm a bpd. Szerintem a tiéd is tökéletes. Az orvos azt mondta nagy baba lesz.(Hatalmas pocakom van, de sehová máshová nem híztam csak hasra.) Nem sokára kibújik és meg tudom. Ne aggódj ha pici lenne akkor azt az orvos közölné veled! Boldog babavárást. Üdv. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen a valaszokat.

15 hetes ikreket váró kismama vagyok. Tudni szeretném hogy ennek az időnek megfelelő e a BPD:28mm másik babánál 30mm?

Legjobb válasz: Szerintem jó a lányaimnak hasonló volt most néztem meg.Igat õk nem ikrek.De te is megnézhetsz egy átlagot a mamanet.hu oldalon.Remélem segítettem.Boldog babavárást.

Szerintem jó a lányaimnak hasonló volt most néztem meg.Igat õk nem ikrek.De te is megnézhetsz egy átlagot a mamanet.hu oldalon.Remélem segítettem.Boldog babavárást.
Igen, tökéletes. Itt nyomon tudod követni: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat megnyugodtam.

A BPD minek e jelölése? A halántékok közti távolság vagy a homloktól a hátsó falig?

Legjobb válasz: Fej kereszt irányú átmérõje, két halánték között. :)

Fej kereszt irányú átmérõje, két halánték között. :)
A halántékok távolságát. Boldog babavárást! 39 hetes kismami
BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhetõ, ekkor mintegy 2, 4 cm, a terhesség végén 9, 5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözõsége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérõ lehet. Méretébõl (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.


39. héten volt e valakinek 87 mm a BPD-je? Nekünk ennyit mértek és riogatnak hogy kicsi a babám feje. A HC meg 320 mm. Eléggé megijesztettek.

Legjobb válasz: szia Azt hogy a többi mérete rendben van de a fejét picinek találják. Volt orvos aki azt mondta biztos csak alkati, de volt amelyik rávágta hogyn ez túl pici.

Nyugi, az én teljesen egészséges, gyönyörû formás fejû 11 hós lányomra is ráfogták a retardációt-születéskor 9 cm volt a buksija.Teljesen normális, nagyon okos baba...ennyit errõl.Engem 2 naponta uh-oztak, kórház, szuri, tapasz ellenére sem nõtt a buksija.Az senkit nem érdekelt, hogy rám is jók a gyereksapik...mégsem vagyok visszamaradott...semmi baja a picidnek, legfeljebb nem lesz hangár méretû, óriási feje...na és?:)
A kérdező hozzászólása: szia Azt hogy a többi mérete rendben van de a fejét picinek találják. Volt orvos aki azt mondta biztos csak alkati, de volt amelyik rávágta hogyn ez túl pici.
szia! nekem az elsõvel!! pont ennyi!! és tudod mit tök egészséges inteligens FORMÁS!!! ma 19 éves a nõk oda vannak érte és kitünõ tanuló!! ennyit a méretekrõl!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen
Na ez érdekes! Én ma voltam 4D-n, 35 hét 4 napos vagyok, és nekem 86.7 a BPD. Erre azt mondták, kicsit kissebb, de nem vészes. A HC nekem 304.
Mit mondtak?
A kérdező hozzászólása: Hát igen. Nekem is egyetlen olyan orvos volt aki, azt mondta hogy valószínûleg genetikai, mert ugyebár a számokon kívül azt is figyelembe kellene venni hogy milyen a szülõk fejformája. A férjemé is hosszúkás meg az enyém is pici. Na mindegy. De legalább ez a doki megnyugtatott egy picit. Néhányan ezt elég durván tudják közölni. Azért köszi
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:) Már annyira elegem van. Négynaponta ultrahangoznak, mindig más orvos csinálja, és mindig mást mérnek.
Sajnos nem tudom megítélni, hogy ez még belefér-e a minimális kategóriába, azt tudom, hogy az én fiamnak 36. héten 92 BPD-je volt. Ha ezt nézem, akkor kicsi, de számítanak a többi adatok, mert a lényeg, hogy arányban legyen a többi adattal. A 39. hétre szültem 4 kg 57 cm babát.
Tegnap voltam 38 hetes uh-n, és nekem is kicsi a feje. 86mm-t mért a doki. De nekem mindene kissebb, 302 a HC. De a 32 hetivel össze vetettük, és ahoz képest arányosan nõtt, csak kisebb. Ja, és azzal nyugtatott még, hogy az 5 éves lányom 6 nappal a kiírt dátum elõtt született 2750g és 47 cm-vel . Tehát azt mondta hogy ne akarjak 4 kg-s gyereket szülni. Ezzel nyugtatott, attól függetlenül eléggé aggódom, nehogy legyen valami gond.
A kérdező hozzászólása: Ne aggódjunk, a dokik biztos tudják. Ma egy másik orvossal beszéltem õ is azt mondta hogy alkatilag kisebb. Én sem voltam nagy baba.

38hetes UHN BPD:95mm, THQ:108mm, FL:70mm. Mekkora lehet a súlya, illetve megfelelő e ez a méret? Mennyit változik még 2hét alatt?

Legjobb válasz: Az én babám bpd-je ennyi idõsen 96 mm volt, fl. 67 mm, rá 10 napra született meg, 3360 gr-mal és 46 cm-rel. Ma 6 napos kiscsaj.

Az én babám bpd-je ennyi idõsen 96 mm volt, fl. 67 mm, rá 10 napra született meg, 3360 gr-mal és 46 cm-rel. Ma 6 napos kiscsaj.
nincs haskörfogat (AC) ? néztem neked, de így nem mutatja a súlyt (2.vagyok) van egy ilyen oldal is: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html
A kérdező hozzászólása: az ÁEK.-ben csak ezeket mérik. elsõ hozzászóló akkor lehet hogy nem is olyan kövér a baba? te mennyit hiztál? én kb 25kgt
Ne aggódj teljesen jó értékek! Enyém ilyen volt 38 hetesen: BPD:95 mm Fejkörf.:350mm Mellkas:108mm Haskörf.:353mm Fl:79mm Becsült súlya: 3832 gr. Születési súlya 4050 gr lett! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Dehát nagyon nagy volt a baba. sima szülés volt? 158cm vagyok.kistermetû egyébként vékony csontozatú , csak most hiztam fel 75re. mi lesz velem, ha ilyen nagy lesz az enyém is?

A 29. heti UH-on azt mondta a vizsgáló orvos, hogy 4 héttel kisebb a koponya mérete a végtagokéhoz képest! Mennyinek kellene lennie? Bpd mérete 6, 7 cm. Behozható-e még a méretbeli lemaradás?

Legjobb válasz: Az én babámnak 29 hetesen 7,9 cm volt a BPD-je. De viszont a combcsontja le van maradva 2 héttel. Nem fejlõdnek egyformán, nyugi, majd behozza!

Az én babámnak 29 hetesen 7, 9 cm volt a BPD-je. De viszont a combcsontja le van maradva 2 héttel. Nem fejlõdnek egyformán, nyugi, majd behozza!
Szia! Nekem 30 hetesen volt a bpd-je 7, 7! Nyugi igaza van az elsõ válaszolónak nem egyenletesen és ugyanúgy fejlõdnek a babák!! Nyugi biztos be fogja hozni! 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azért elég ideges vagyok, mert az orvosom elküldött toxoplazma szûrésre, hátha ettõl lehet a lemaradás! Még 2 hét, mire eredményt kapok és újból ultrahangra mehetek!!!
Nekünk 29 hetesen a BPD 6, 9 cm volt. Tehát nem sokkal nagyobb, mint nálad. Nekem nem foglalkoztak vele. 33-34 hetesen már 8, 1 cm volt. Ne aggódj! Az is lehet csak simán nem jól mérte, mert én 31 hetesen voltam 4D-s uh-n ott meg már 7, 8-at mértek.
Szia! +, - 2 hét belefér.Méresd meg másik dokival és, ha õ is ilyennek méri kérj véleményt tõle!Ha önmagában csak a feje kicsi a testéhez ez bajt is jelenthet....De lehet mérési hiba is!
sajat magad le ellenorizheted a kov.cimen.www.timmermann.hu---szules varhato idejenek kiszamitasa
http://www.mamanet.hu (magzati méretek) itt nézd meg!

32hetesen a babym értékei ilyenek voltak, BPD:83mm, HC:291mm, AC:280mm, FL61mm hogy ez megfelel-e ennek a terhességi hétnek?

Mert a kis fiam akit tavaly szültem az 34hetesen volt ekkor mint ez a baby most. és azóta már 34hetes vagyok.

Legjobb válasz: Igen! Abból kiindulva, hogy mi 31 hetesek vagyunk, ma voltunk UH-n és a mi értékeink teljesen jók, a tiednél egy picit kevesebbek.

Igen! Abból kiindulva, hogy mi 31 hetesek vagyunk, ma voltunk UH-n és a mi értékeink teljesen jók, a tiednél egy picit kevesebbek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!