Találatok a következő kifejezésre: A BCG helye (37 db)

Miért nem látszik neki a bcg helye? 3 hónapos. Érezhető a pukli ha keresem de nem piros stb. Gondolom kell látszania, és ha nem fog? Újra kapja?

Bocsánat ha alapvet? és nem tudom els? baba a véd?n? meg csak annyit mondott megnézi még a 6 hónapos vizsgálatnál is.

Legjobb válasz: nekünk már nem emlékszem teljesen 2 vagy 3 hónaposan fakadt ki a BCG oltása.Váladékozott sokáig és sebesedett neki.Én ettõl ijedtem meg.DE azt mondta a doki így kell lennie,mert ha nem ilyen akkor újra kapja.Szerintem ha nektek nem fakadt ki akkor igen újra kell kapnia.

nekünk már nem emlékszem teljesen 2 vagy 3 hónaposan fakadt ki a BCG oltása.Váladékozott sokáig és sebesedett neki.Én ettõl ijedtem meg.DE azt mondta a doki így kell lennie, mert ha nem ilyen akkor újra kapja.Szerintem ha nektek nem fakadt ki akkor igen újra kell kapnia.
nem kell újra kapnia!Nem kötelezõ kifakadnia!ha érzed a puklit akkor az ott is van!!Reagált a szervezete!Nem fogják újra oltani mivel ez pozitív reakció!
Nekünk sem fakadt ki!Semmi nem látszott, csak puklit lehet érezni!És 6 hósan elküldtek egy próba szurira a tüdõgondozóba, és hatásos a szurija, bepirosodott az alkarján!(biztos Te is kaptál ilyet iskolában, csak ma már nincs ilyen próbaszuri, mert szigorúan csak egy éves korig ismétlik az oltást) Így nekünk most is menni kellett (1 éves kora elõtt), de ez is bepirosodott, így nem oltották újra!Annyi a teendõnk, hogy ha netán a családban lesz TBC-s beteg akkor vinni ilyen próbaszurira! De én most is érzem a göböt, pedig nem fakadt ki egyszer sem, és az próba is piros lett, szóval tényleg védi! Annyit mondott a körzeti dokink, hogy ezt a kórházban csak bõr alá kellett volna adni, és a lányomnak mélyre adták! Eger
A nagyobbik fiamnak annyit mondott a dokinõ, hogy inkább sejlik, mint látszik. Tehát neki még piros göb sem volt, nemhogy kifakadás. A pici 11 hós, még mindig lilás vöröses a helye, de nem fakadt ki.
2.vagyok!2gyerekem van és egyiknek sem fakadt ki csak érezhetõ volt a bõre alatt a pukli!egyik gyereket sem oltották újra!
Én a védõnõt kérdeztem, mert 7 hetes babámnak is csak pukli van, szinte semmi sem látszik a bõrén. Õ is azt mondta, hogy ez pozitívnak számít, ne aggódjak.

Meddig kell kifakadnia a BCG helyének?

3 hónapos a kislányom és csak egy pici pukli van ott

Legjobb válasz: Én azt sem tudtam, hogy ki kell fakadnia! Olyankor hogy néz ki?

Én azt sem tudtam, hogy ki kell fakadnia! Olyankor hogy néz ki?
Ha megjelenik a pukli, az jó, megjelent a védettség. Nem mindig fakad ki.Az a lényeg, hogy 6 hónapos koráig elõjöjjön az oltás. Ha nem látszik semmi (vis nem fogta meg az oltás), újraoltják. Nálatok látszik, tehát nem kap a babád újra. 4 gyerekes anyuka
Tökéletesen mondta az utolsó válaszoló. Az a lényeg, hogy reagáljon rá hat hónapos koráig, hogy ez a reagálás milyen formát ölt, az nagyon változó. És az is, hogy mikor. Sok babának kifakad, de ha már csak dudor lesz, vagy akár dudor nélkül erõsebben bepirosodik az is jó. Szerintem hosszú távon maximum annyi különbség lesz náluk, hogy mennyire fog látszani a helye. Ha kifakad, akkor szerintem jobban, mert hegesedik. Legalábbis az én karomon messzirõl lehet látni az egykori oltás helyét, a férjemnek meg nagyítóval kell keresni (anyós azt mondta, hogy a férjemé nem fakadt ki, csak dudor lett, ami visszahúzódott).
Szia! Nekünk az utolsó pillanatban 6 hónaposan fakadt ki. 9 hónapos baba anyukája
Nekünk négy hónaposan jelent meg, olyan pici pukli most is. Nem tudom a tietek milyen, nem lehet, hogy már kifakadt?
Nekünk kb. 1 hónaposan fakadt ki. Olyan volt mint egy befehéredett pattanás. Nem nyúltunk hozzá, így magátol elfakadt.

Egy piros hólyagot találtam a lányom fenekén, kb pont ott van a pelus széle! Mi lehet ez? Olyan mint a BCG helye!

Most mintha 2 cm-re t?le jönne még egy!Az már folyton a pelusban van!Ez a pelenka kiütés?még sose láttam ilyet! 4 hós


Baj ha a Bcg oltás helye csak lila volt?

Egyáltalán nem volt gennyes, nem emelkedett ki a börböl és már szinte nem is látszik olyan halvány. 3 hónaposan amikor a doki leolvasta azt mondta hogy hááát még éppen 6 hónapos a baba

Legjobb válasz: A három hónapos kori tanácsadáson írják be hogy a BCG pozitív-e vagy sem. A doki rászérõl a " háááát" az nagyon sovány. Az oltás helye minél rondább annál jobb szokták mondani. Mikor majd iskolába kerül a gyermeked és megcsinálják neki az alkarján a tuberkulin próbát akkor dõl el hogy védett-e vagy sem. Ha a tuberkulin próba pozitív akkor jó volt a BCG oltás babakorban, ha negatív lesz akkor újraoltják.

A három hónapos kori tanácsadáson írják be hogy a BCG pozitív-e vagy sem. A doki rászérõl a " háááát" az nagyon sovány. Az oltás helye minél rondább annál jobb szokták mondani. Mikor majd iskolába kerül a gyermeked és megcsinálják neki az alkarján a tuberkulin próbát akkor dõl el hogy védett-e vagy sem. Ha a tuberkulin próba pozitív akkor jó volt a BCG oltás babakorban, ha negatív lesz akkor újraoltják.
Nálunk ez úgy mûködött, hogy nem volt gennyes, nem volt alatta göb, épp csak egy pici rózsaszín pötty látszódott, így 6 hónaposan újra oltották. Szerintem nálatok is ez lesz.

Én nem nagyon látom a BCG oltás helyét, de a dokinő látja és azt mondja, hogy ez elég. Én féltem, de jó így?

Kisfiam 6 hós. A barátn?m kisfiának újraadták és azt mondták, hogy inkább kapja meg mint baj legyen.3 orvos mondta, hogy ha valamennyire látszik az jó úgy. Meg lehet csak úl mélyre adták és ezért nem látszik annyira és nem fakadt ki a felszínre. Meg olvastam, hogy majd ált.iskolában alkarba adnak valamit (amit nekünk is néztek emlékszem, hogy bepirosodik-e) és azzal néznek valami reakciót és ha az nem pirosodik be, akkor újraadják ezt az oltást.

Legjobb válasz: Az amit az alkarba adnak a tuberkulin próba PPD3 teszt , ha nem pirosodik be akkor adják / adták újra a BCG oltást , mivel megtörténhet , hogy nem látszik az oltás ám mégis van ellenállás a betegséggel szemben.A próba nélkül nem ajánlott mégegyszer beadni a BCG-t. Újabb kutatások szerint nem kell újra oltás elég a születéskor kapott , de ezt a gyermekorvosod döntse el. Ha már láttok egy pici valamit az elég.

Az amit az alkarba adnak a tuberkulin próba PPD3 teszt , ha nem pirosodik be akkor adják / adták újra a BCG oltást , mivel megtörténhet , hogy nem látszik az oltás ám mégis van ellenállás a betegséggel szemben.A próba nélkül nem ajánlott mégegyszer beadni a BCG-t. Újabb kutatások szerint nem kell újra oltás elég a születéskor kapott , de ezt a gyermekorvosod döntse el. Ha már láttok egy pici valamit az elég.
elvileg ki lehet tapintani. kidudorodik az oltás helye, de nincs más színe, bõrszínû. idõvel kifakad, pattanásszerû lesz. nálunk így volt.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy 6 hós korig kifakadhat, de nekünk semmi.... más válasz?!
A kérdező hozzászólása: köszi, kicsit megnyugodtam :) ....
A kérdező hozzászólása: Nem viszket a kis bõre.Ha kifakad BCG oltás, mivel kezeljem?
Szia!Lehetséges, hogy Te ettél olyan ételt, ami a tejedben felszívódva gondot okozott a babádnak....Viszont biztos diagnózist a dokinéni fog mondani, jól teszed hogy elmész hozzá. Az oltás helye pedig a leginkább egy pattanáshoz hasonlít, tehát gennyes a közepe, körülötte pirosas.Ha eddig még nem fakadt ki, biztosan hamarosan ki fog, de ne piszkáld semmiképpen sem!Majd magától kitisztul, és szépen lassan elszárad.
bocsi, leszárad :-)

Normális, ha a BCG oltás helye szőlőszem nagyságúra dagadt és élénk vörös színű? 5 hetes a babám.

Legjobb válasz: Igen, 10 mm-t általában meg nem haladó átmérõjû, vörös, kékesvörös csomó képzõdik az injekció helyén, amely maximális nagyságát 4-6 héttel az oltás után éri el. A csomó centruma gyakran beolvad és kiürül, majd pörkösödik vagy felszínes gennyezõ fekély képzõdik, amely lassan feltisztul és legkésõbb 4 hónappal az oltás után kis fehér heggel gyógyul.

Igen, 10 mm-t általában meg nem haladó átmérõjû, vörös, kékesvörös csomó képzõdik az injekció helyén, amely maximális nagyságát 4-6 héttel az oltás után éri el. A csomó centruma gyakran beolvad és kiürül, majd pörkösödik vagy felszínes gennyezõ fekély képzõdik, amely lassan feltisztul és legkésõbb 4 hónappal az oltás után kis fehér heggel gyógyul.
Hamarosan kifakad.A kisfiamnak is igen heves(nagy) volt az oltás reakciója, mondta a védõnõ hogy jól sikerült ez a széria vakcina (a bátyja 2008-as neki alig, kellett is próba oltás)mert majd minden babának ilyen nagy a hege.Azért nézze meg a védõnéni, de szerintem csak errõl van szó.Vasald a kis ruhákat ami hozzáérhet mindenképp.Egy 2, 5 éves és egy 6 hónapos kisfiúk anyukája
Meg 2-szer gyûlik meg, nálunk nézte a védõnõ, már nem emlékszem mennyi idõ után.

A Bcg oltás helye mikorra gyógyul be rendesen?

az én babám 5 hos,piros folt van neki a vállán.ilyenkor már nem fog váladékozni? vagy már teljesen begyógyul neki? (els? baba) :)

Legjobb válasz: A kisfiamnak is meg 4 honapos kora elott picivel kifakadt utoljara es kb. 7 honapos korara gyogyult be ugy, hogy csak egy piros folt volt a helyen. Nekunk sem kellett ujra oltani.

A kisfiamnak is meg 4 honapos kora elott picivel kifakadt utoljara es kb. 7 honapos korara gyogyult be ugy, hogy csak egy piros folt volt a helyen. Nekunk sem kellett ujra oltani.
8 hós a fiam, még mindig ronda piros neki.
Mi újra kaptuk 5 hósan, szombaton lesz 1 éves és még mindig nagyon csúnya, piros, hosszanti irányban látszó jó nagy folt van, kis bõrkeményedéssel... de már nem válasdékozik :o
En ugy emlekszem, hogy a fiam elmult 1 eves, mikorra azt lattam, hogy rendesen begyogyult, elhalvanyult neki, szoval normalis 5 honaposan, hogy piros. Szerintem az nem lenne normalis, ha valadekozna 5 honap utan, akkor orvosnak meg kellene mutatni, de pirosnak piros lesz meg jo sokaig sajnos...
Kisfiamnak 4 hónapos koráig 4x ki is fakadt (nem is kellett újraoltani). Kábé fél éves-7 hónapos korára gyógyult be szépen. Most már 13 hónapos elmúlt, még mindig picit piros neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! megnyugottam, azt hittem hogy valami gond van!

Hogyan néz ki 7 hónapos körüli babátoknak a BCG oltás helye?

Tudom az a jó ha többször kifakad,stb... De már 7,5 hónapos a lányom és még mindig váladékozik neki.Normális ez?

Legjobb válasz: Hát én úgy hallottam, hogy 6 hós koráig fakad ki többször, de utána már elkezd gyógyulgatni. Ezt még a kórházban mondták, aztán megkérdeztem a dokinkat, õ meg azt mondta, még kifakadhat most is. Majd elmúlik , de meg is maradhat a helye. Nekünk már 1-2 hónapja nem váladékozik, egyik babámon sem, kettõn már majdnem elmúlt, a harmadikon még látszik, sebes a teteje.

Hát én úgy hallottam, hogy 6 hós koráig fakad ki többször, de utána már elkezd gyógyulgatni. Ezt még a kórházban mondták, aztán megkérdeztem a dokinkat, õ meg azt mondta, még kifakadhat most is. Majd elmúlik , de meg is maradhat a helye. Nekünk már 1-2 hónapja nem váladékozik, egyik babámon sem, kettõn már majdnem elmúlt, a harmadikon még látszik, sebes a teteje.
Szia, Utolsó, gratulálok a hármasikrekhez és jó egészséget, kitartást, erõt a felnevelésükhöz! Bocs az Off-ért! Kérdésre válaszolva, nekünk kb. 6 hónapos kora óta nem váladékozik, most olyan rózsaszínû kis foltocska! Szép estét!
Az en 8 honapos babamnak nagyon latszik az oltas helye. Nem valadekozik, de olyan mint 1 szaraz krater.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
Az én Kislányom 7 hónapos és egyáltalán nem látszik az oltás helye! Elképzelhetõ hogy valami tévedés miatt nem kapta meg?!
Utolsónak: mindenféleképpen szólj az orvosnak. Igaz, neki kellett volna ellenõriznie, hogy látszódott e. De egyáltalán nem is volt semmi? Még egy kis piros folt se, pukli? Mert van akinek, nem sikerül jól beadni újszülöttkorban, akkor meg kell ismételni ha jól tudom 6 hó körül. Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat! Elsõ voltam

Milyennek kell lennie a BCG-oltás helyének, hogy együtt fürödhessünk a babával? 4 hónapos, száraz, sebes a helye. A védőnő szerint amíg piros "göb" nem lesz, addig nem érheti víz.

Legjobb válasz: Gondolom a fertõzésveszély miatt mondta amig gennyedzik .De érheti viz. Lehet lepontoztok, de én nem vagyok hive az együtt fürdésnek...fõleg amig pici. Persze uszodában más, de kádban...hát nem tudom.

Gondolom a fertõzésveszély miatt mondta amig gennyedzik .De érheti viz. Lehet lepontoztok, de én nem vagyok hive az együtt fürdésnek...fõleg amig pici. Persze uszodában más, de kádban...hát nem tudom.
Elnézést, ez az utolsó hozzászólónak! Miért jobb ha idegen nõ esetleges gombás lábával, hüvelyfolyásával keveredett vízben fürdik, mint az apukájával pl. Az én gyermekem mindennap apukájával fürdik... A menetrend az, hogy alaposan letusol, majd enged a kádba vizet, ekkor megy mellé a gyermek. Mivel az apukák sokat dolgoznak, ez egy formája annak, hogy elmélyüljön köztük valami, amikor anyu nincs ott... de még ha gennyedzik is az az oltás, nem enged senki annyi vizet, hogy az ázzon nem?
ilyet még nem hallottam. mi az, hogy nem érheti víz??? szerintem ez hülyeség!
hülyeség
A kérdező hozzászólása: köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!