Találatok a következő kifejezésre: A Bíroságon már (55 db)

Hol/hogyan tudok vádirat szerint keresni a biróság.hu-n? Próbáltam már de eddig sikertelen mert engem egy olyan számú érdekelne, hogy 24. Bf. XXI.7647/2011/2. nyilvános tárgyalás volt!

Jog

Legjobb válasz: Sehol nem tudsz, ezek nem nyilvánosak, és nincsenek fenn az interneten, egyébként meg a szám alapján ez nem vádirat, hanem másodfokon eljárt valamelyik bíróság határozata. Ha érintett vagy az ügyben kérelemmel fordulsz a bírósághoz és kérhetsz egy példányt az ítéletbõl.

Sehol nem tudsz, ezek nem nyilvánosak, és nincsenek fenn az interneten, egyébként meg a szám alapján ez nem vádirat, hanem másodfokon eljárt valamelyik bíróság határozata. Ha érintett vagy az ügyben kérelemmel fordulsz a bírósághoz és kérhetsz egy példányt az ítéletbõl.
Engem ügyvédként érdekelt, miért nem találod. Megnéztem és nekem sem jött be jó találat. Annyi látszik, hogy másodfokú bíróság hozta, és szinte azonnal. Ha elárulod, melyik bíróság volt, akkor meglesz. (És nézd meg még 1* a számot, hátha valamit elírtál benne. Ha sürgõs, akkor hvj fel a honlapomon található számok valamelyikén (melyik bíróság) és azonnal megnézem és mondom. http://www.drnagymatyas.hu

Válás után az közös vagyon beszüntetése még mindig nem lett lezárva ennek már 2éve. Akkor a bíróság elárverezheti az ingatlant? Ha banki kölcsön van rajta?

2 éve mondták ki a válást.Én adtam be a válást.Nálam maradt a kisfiú.A lakásba a volt férjem maradt.De a lakás hitel az én nevemen van illetve édesanyám az adós társam.Akkor azt mondta az volt férjem hogy amint tudja átvállalja a hitelt de konkrétan ez ügyben nem igazán lépet.Én fizettem a hitel,az én bankszámlámról vonták.6 hónapja ö teszi rá a bankszámlára a pénzt.De tegnap kaptam egy levelet a banktól hogy a 13ezer ft os hitel 26 ezer ft lett április 1 től(forint alapú hitel,gondolom eddig volt valami állami kedvezmény rá mert első lakás vásárlók voltunk,friss házasok)Volt anyósomat felhívtam mert a volt férjjel nem lehet beszélni.ő mondta küldjem el neki a papírt.De félek mi van ha nem hajlandó a volt férjem fizetni a hitelt.Én akkor nem tudom azt kifizetni.Meg őszintén nem is akarom...Ilyenkor ha újból bíróságra megyek akkor a bíróság elárverezheti az ingatlant hogy a hitel (otp-s)megszűnjön???

Legjobb válasz: Miért a volt férjed lakik benne? A bíróság max annyit td tenni, hogy kiteszi az exedet a házból és te beköltözöl és te fizeted tovább. A bíróság nem árverez, azt a bank teszi meg, ha nem fizettek.

Miért a volt férjed lakik benne? A bíróság max annyit td tenni, hogy kiteszi az exedet a házból és te beköltözöl és te fizeted tovább. A bíróság nem árverez, azt a bank teszi meg, ha nem fizettek.
A kérdező hozzászólása: Azért a volt férj él benne mert ano, kidobott a lakásból......Ha én nem fizetek anyumtól fogják le, sajnos....
Akkor ki a lakástulajdonos? Te vagy a volt férjed?
A kérdező hozzászólása: Lakás tulajdon fele -fele arányba van.A hitel az én nevemen van csak.
Akkor én kérném a helyedben a bíróságon, hogy Te és a gyerek költözhesetek vissza a házba. MOnd hogy Tied a hitel, ami csak téged terhel és az exed nem fizeti rendesen. VAgy ha ez nem jön be, akkor kérhetsz lakáshasználati díjat is a kedves apukától. De kérdezz meg egy ügyvédet ezzel kapcsolatban, õ többet tud biztos. Hány évig kell még hitelt fizetni?
A kérdező hozzászólása: Vissza költözni nem akarok semmi képen.Új életet kezdtem , új családom lett. Mindenképp beszélünk az ügyvédünkkel, más sajnos nem marad. Még vissza van 6 év.

Végrehajtási eljárás megszüntetésének a perét jogerősen megszüntette a bíróság, a felek félreértése miatt. Kérdezem hogyan tudnám újra indítani ezt a pert? Mert a végrehajtás még folyik viszont az adósságot már rég kifizettem, amire tanújaim vannak.

Legjobb válasz: Elõször próbálkozz a végrehajtónál, õ felhívja a vhkérõt, hogy igaz-e, hogy megszûnt a tartozás. Ha igaz, a vhó megszünteti a vh-t, ha a vhkérõ azt mondja, továbbra is fennáll, a vhó elutasítja a megszüntetési kérelmedet. Ezután mehetsz a bíróságra. Mivel a bíróság korábbi megszüntetõ határozata nem érdemi döntés, nyugodtan indítsd meg újra a megszüntetési pert, jelöld meg a tanúidat, de elõtte szedd össze õket, mert a megszüntetési per soron kívüli, hamar lesz tárgyalás.

Elõször próbálkozz a végrehajtónál, õ felhívja a vhkérõt, hogy igaz-e, hogy megszûnt a tartozás. Ha igaz, a vhó megszünteti a vh-t, ha a vhkérõ azt mondja, továbbra is fennáll, a vhó elutasítja a megszüntetési kérelmedet. Ezután mehetsz a bíróságra. Mivel a bíróság korábbi megszüntetõ határozata nem érdemi döntés, nyugodtan indítsd meg újra a megszüntetési pert, jelöld meg a tanúidat, de elõtte szedd össze õket, mert a megszüntetési per soron kívüli, hamar lesz tárgyalás.


Miért ilyen lassu a Biróság, egy polgári peres ügyben? Miért kell egy évet várni egy tárgyalásig? Egyébként a felperes már most nyerő.

Ráadásul evvel az id?húzással,havi 200e forint a kára.Szorozzuk be!!

Legjobb válasz: 2. vagyok! Az a gond,hogy most már minden kis [email protected]ért perelnek az emberek. Biztos sok a pénzük, meg az idejük! És sajnos valóban ember hiány van a bíróságokon! Több ember kellene, akkor haladnának az ügyek! De arra meg sajnos tényleg nincs pénz!

2. vagyok! Az a gond, hogy most már minden kis [email protected]ért perelnek az emberek. Biztos sok a pénzük, meg az idejük! És sajnos valóban ember hiány van a bíróságokon! Több ember kellene, akkor haladnának az ügyek! De arra meg sajnos tényleg nincs pénz!
Mert sok a meló, kevés az ember! Rengeteg ügy van, de ugye pénzhiány miatt nem lehet embert felvenni!
Mert sok a per.
A kérdező hozzászólása: Kevés az ember?A Markóban annyi biró, irodai dolgozik, hogy egymásba botlanak a folyosón.Hogy egy fontos bûnténynél a bizonyitékok miatt húzódik azt még megértem, de egy egyszerû polg.p ügynél miért kell ennyit várni ezt még mindig nem.Na de ez nem csak most lett igy!!!

Amikor a szüleim kétéves koromban elváltak, anyámnál lettem elhelyezve, de állítólag csak azért, mert anyámnak nagy nehezen sikerült rábeszélnie a bíróságot, hogy nála helyezzenek el és már nagyon úgy érzem, hogy anyámnál nincs jó helyem. Mit tegyek?

Amikor a szüleim kétéves koromban elváltak, anyámnál lettem elhelyezve, de állítólag csak azért, mert anyámnak nagy nehezen sikerült rábeszélnie a bíróságot, hogy nála helyezzenek el és már nagyon úgy érzem, hogy anyámnál nincs jó helyem. Õ alkoholista és már nincs olyan nap, amikor ne beszélne velem olyan csúnyán, s?t volt már hogy meg akart fojtani és olyan is, amikor hozzám vagdalta a kést, apám viszont annyira szeretett és annyi mindent kaptam t?le! Pedig hát ha anyám nem szól bele a bíróság dolgaiba, lehet, hogy már réges-régen apámnál lennék. Segítsetek!

Legjobb válasz: Nem tudom, mennyi idõs vagy, de ennek az a menete, hogy apukád keresetet nyújt be a bíróságon azért, hogy az elhelyezésedet változtassák meg, és hozzá kerüljél. Ebben a perben valószínûleg téged is megkérdeznének (leginkább gyámhatósági dolgozón keresztül), és a bíró figyelembe veszi azt is, hogy te mit szeretnél. Így kerülhetsz hivatalosan apukádhoz. Tehát ezt neki kell kezdenie.

Akkor már úgyis az lesz, amit te akarsz.
Nekem is elváltak a szüleim :S , de elvileg az a Te döntésed hogy hova mész , legalábbis engem és a tesómat megkérdeztek és aszerint döntöttek , de ha ezt elmondod a bíróságon amikor megkérdeznek 100% hogy nem hagynak ott .
Nem tudom, mennyi idõs vagy, de ennek az a menete, hogy apukád keresetet nyújt be a bíróságon azért, hogy az elhelyezésedet változtassák meg, és hozzá kerüljél. Ebben a perben valószínûleg téged is megkérdeznének (leginkább gyámhatósági dolgozón keresztül), és a bíró figyelembe veszi azt is, hogy te mit szeretnél. Így kerülhetsz hivatalosan apukádhoz. Tehát ezt neki kell kezdenie.
Apukád szépen beadja a bíróságra a gyermekelhelyezés megváltoztatása iránti kérelmet, téged is meghallgatnak és ha apukádnál jó helyed van, biztosított a megélhetésed, te oda akarsz menni, akkor simán neki ítélnek.
3 éven aluli gyermeket nagyon-nagyon ritkán ítélnek az apának. Viszont a gyermekelhelyezés nem végleges, ahogy a többiek írták, apukádnak kell keresetet beadni újraelhelyezés érdekében és téged is meg fognak hallgatni. Ha így áll a helyzet, jó eséllyel édesapádhoz kerülsz, de ezt csak õ tudja intézni! (Azért azzal legyél tisztában, hogy nem anyukád "szólt bele a bíróság dolgaiba", hanem tényleg nagyon kicsi az apák esélye a bíróságon. Hogy réges-régen apukádnál lennél elhelyezve? Igen, lehet, ha õ intézkedett volna ezügyben. Miért nem tette, ha tudta, hogy rossz helyen vagy? Akkor mégsem olyan "mintaapa".)
A gyámügyön, a bíróságon és az összes hasonló intézetben nõi ügyintézõk vannak, akik az igazsággal szemben is megvédik a nõk érdekeit. Itt egy férfi alapból ellenségként van kezelve, az anya meg nyugodtan lehazudhatja a csillagokat is, akkor is õ lesz a nyerõ. Mostanában már van egy-két felvilágosultabb bíró is -aki a férfiakat is emberszámba veszi-, de elenyészõ a számuk.
Nem akarlak megbántani, de írod, hogy apád már egyszer beadta a papírt. 15 év alatt egyszer beadta? Hát bocs, de neki se olyan fontos, hogy nála legyél.
ezek szerint nem hisznek neked.... én azt tenném a helyedben, hogy amirõl csak tudok, és lehetõségem van rá, videó felvételt csinálok telóval. lehet az hangfelvétel is, bekapcsolod, és leteszed az asztalra... miközben ordibál veled, teljesen kivehetõ lesz a felvételen. közben ne zörögj semmivel a telefon elõtt, mert akkor nem lesz érthetõ az egész. ezeket bemutatod azoknak az embereknek, akiknek kell ezt anyud már nem tudja semmivel se letagadni, és nem tudja azt mondani, hogy hazudsz, mert ott lesz rá a bizonyíték... ja és csinálj róla másolatot!!! nehogy megtudja, és elvegye tõled, stb stb...
Utolsó, ezzel csak annyi a probléma, hogy a hangfelvételeket nem fogadják el bizonyítékként. Egyébként nekem ebben az egészben az a felháborító, hogy egy olyan országban, ahol 16-17 éves terhes kislányok válhatnak nagykorúvá házasság révén, amire a gyámhatóság az áldását adja, ott egy 17 éves, majdnem felnõtt gyerek nem döntheti el, hogy melyik szülõjénél akar lakni.
Apukáddal milyen rendszeres a kapcsolatod? Õ szívesen nevelne? Hány éves vagy?
annak van igaza aki azt irja hogy nõk vannak mindenhol és a férfit alapból ellenségként kezelik. annak is igaza van aki leirta a törvény szövegét, csakhogy nem tartják be. megoldás persze gyakran van, de egyedileg lehet csak megoldani a kinálkozó lehetõségeket vizsgálgatva.
Ezt a pár hónapot már kibírod anyukád mellett, 18 évesen meg mész amerre akarsz. Emlékszem a szökéses kérdésedre, remélem meggondoltad magad azzal kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Készítettem videófelvételt arról, ahogy anyám bánik velem, be is vittem a gyámhivatalba, de erre meg azt találta ki anyám, hogy nem õ szerepel rajta, csak kerestem valakit, aki nagyon hasonlít rá és az egészet csak eljátszottuk, úgyhogy megint nem lett belõle semmi. Apám is ezért nem próbálkozott többször az elhelyezésem megváltoztatásával, mert kétszer már megtapasztalta, hogy tök fölösleges.
2012 októberében azt írtad, hogy 17 éves vagy. Tehát idén, vagy jövõ év elején betöltöd a 18-at. Ezt a kis idõt már féllábon is kibírod, ha eddig apáddal együtt nem tudtátok az alkoholista anyádra rábizonyítani, hogy alkalmatlan a nevelésedre. A nagykorúságod másnapján már át is cuccolhatsz apádhoz, már akkor persze, ha még mindig ezt akarja.
Akkor várd meg, h 18 legyél, úgy ahogy az elõttem szólok írták és akkor már oda költözöl ahova akarsz. Ha ennyit kibírtál, már ezt az 1 évet kibírod. És megússzátok, h bíróságra kelljen rohangálnotok :)
A kérdező hozzászólása: Voltam bent a gyámhivatalban és próbáltam az ideiglenes gyermekelhelyezést kérni, bizonyítani is próbáltam, hogy mi a helyzet: fényképekkel próbáltam apám szeretetét bizonyítani, látleletet vetettem arról, ahogy anyám fojtogat és megmutattam az összes játékot, amit apámtól kaptam, de anyám ott is kitalálta a fényképekre, hogy nem apám szerepel rajtuk, a látleletre, hogy nem õ fojtogatott, hanem apám, a játékokra pedig hogy nem apámtól kaptam, hanem tõle, így az egészbõl nem lett semmi. Anyától már semmilyen törvény nem vehet el! Mindenáron õ akar nevelni és egészen addig nem nyugszik, míg nem nála helyeznek el.
A kérdező hozzászólása: De itt már tulajdonképpen gyerekrablásról van szó, nem?
A kérdező hozzászólása: Apám intézkedett ezügyben, de hát még így is sikerült anyámnak rábeszélnie a bíróságot, hogy nála helyezzenek el.
A kérdező hozzászólása: De anyám akarata sajnos mindent felülmúlt.
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok.
Ha 17 vagy, akkor kivárhatod a 18. szülinapodat és azt egy költözéssel ünnepled. Amúgy tök mindegy mit akar anyukád és hogy hisztizik. Apukád most is beadhatja a papírt, téged meg fognak hallgatni és a te véleményed fog dönteni. Ha oda akarsz menni, apukád befogad, akkor nincs az a bíró, aki nem ítélne neki.
A kérdező hozzászólása: Apám már egyszer beadta a papírt és én is elmondtam, hogy mi a helyzet, de anyám rögtön hozzávágta, hogy nem igaz, hazudok meg minden és addig-addig intézkedett, mígnem végül neki ítéltek. Pont ezért nem hagyta, hogy az én döntésem alapján ítélkezzenek, mert mindenáron azt akarta, hogy nála helyezzenek el.
Most sajnos nincs idõm utána olvasni, de kérlek nézz utána, mert ha jól tudom 16 éves korodtól ott laksz ahol akarsz!!!! Ha jól tudom a bíróság sem szólhat bele 16 éves kór felett!!!!!! Olvass utána, de ha lesz idõm én is utána nézek.
Azonnal menj be a gyámhivatalhoz és mond jegyzõkönyvbe mi történik veled! majd õk elmondják, hogy lehet az ideiglenes gyermekelhelyezést kérni tõlük, ami sokkal gyorsabb, mint a bíróság! Ettõl függetlenül a bíróság mondja ki az ament, de mivel elmúltál 16 éves, a te kezedben van a döntésed a bíróság elõtt! Ha az apánál az elégséges (gondoolom ennél jobb) körülmények biztosítottak, nincs az a jogszabály, ami megváltoztathatná a Te döntésedet! Sok sikert! Megsúgom, az én 16 éves lányom 3 éve így nevelem békében, boldogságban!!! Tehát a tapasztalat is szól belõle!
Most nézem, ez még tavalyi ügy. Ha így van, akkorra már minden megoldódott. Remélem a sorsod is jobbra fordult már. Kívánok neked kellemes karácsonyt.

A fiamat én nevelem az anya lemondott róla a biroságon nem kértem tőle gyt-ást mert, néztem a körülményeit de megváltoztak. Több új kapcsolat és már van pici gyerek is. Hogyan kapom meg a jövedelme 20%-át automatikusan letiltják tőle?

Ugy gondoltam hogy közös fiunkról se feletkezen meg kértem a gyt-ást 5000ft- ot álapítotak meg a bíroságon mert gyesen van ha lejár a gyes akkor a jövedelme 20%.

Legjobb válasz: attól,hgogy az anya körülményei megváltoztak,a bírósági határozat még él!Nem vagy egy csöppet pénzéhes? Ha kellett a gyerek,akkor tartsd el!

attól, hgogy az anya körülményei megváltoztak, a bírósági határozat még él!Nem vagy egy csöppet pénzéhes? Ha kellett a gyerek, akkor tartsd el!
A 13:27 töl kérdezném hogy hány gyermeket tartasz el? Mire tudnál 5000 forintot költeni? A gyermeket valószinüleg azért helyezték el az apánál mert az anya nem éppen anya. Gondolkozz mielött ilyen választ adsz.
nem ezt nem iltják, le amíg fizeti. Ha saját maga fizeti a gyerektartást akkor nem tíltanak, ha nem fizeti, akkor lehet hogy a fizetéséböl vonják. ´ Az ilyen anya nem anya, ha van új párod és esetleg házasok is vagytok, akkor gondlkodjatok el nem lenne-e jobb ha az új anya adoptálná a gyermekedet, így az anya nem lesz gyámja többet a gyermeknek nem kell gyt sem fizetnie.
Igen, majd ha mar dolgozni fog akkor letiltjak tole a gyerektartast automatikusan. De majd irnod kell a birosagra es kerned a letiltast a fizetesebol! Amikor megtudod hogy munkaba all, akkor irjal a birosagra es majd lesz megint targyalas. Nem semmi, 5ezer Ft-ot fizet a gyereke utan, ez meg viccnek is rossz komolyan mondom! Es a birosag is elmehet am a sunyiba! 5ezerbol mit lehet megvenni a gyereknek? Meg a suliba az ebedpenz sem kerul ki belole. Felhaborito es szegyen!
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok pénzéhes , több mint 2 évig nem fizetett én elfogatam a bíroság döntését még meg is lepödtek rajt a jelenlévõk. A körülményei hogy mehváltoztak az nem azt jelenti hogy eddig rossz lett volna.Az egyik pasitól a másikig költözött az országban vitte a fiam mindenhová mentem utána hogy láthatásra magamhoz vegyem.
4-et.Egyedül.
Ha lemondott róla a bíróság elött és a bíróság elfogadta, akkor nem vagy jogosult tartásdíjra.Ez van.
A kérdező hozzászólása: Az hogy lemondott az nem azt jelenti hogy a szülöi felügyeleti joga is megszünt, azt megtartota hogy ahol lehet kerezbetegyen. Ha arról is lemond onandtól tényleg nem vagyok jogosult gyt-ásra.
Ha nem a gyerekrõl mondott le, csupán a tartásdíjban állapodtatok meg, hogy nincs, akkor a bírósághoz kell fordulnod, hogy állapítsák meg.De ha nem dolgozik, vagy gyesen vagy ló[email protected] se fogsz kapni, az nem számít milyen körülmények között él, a közös gyereket a ti kettõtök pénzébõl kell eltartani, nem a pasijaiéból.De ha nem dolgozik, akkor nem fog fizetni aztán kész.Esetleg elperli a gyereket, hogy nem vagy képes eltartani, neki meg majd a pasi besegít.Ez a kettõs mérce mûködik a bíróságon, ez van.Ha nincs pénzed igenjó ügyvédre, hagyd a fenébe.
nem vagyok jogász, de a gyerektartás biztosan külön, vagy külön is intézhetõ, mert au a pénz a GYEREKÉ
Az azt jelenti, hogyha nem történik csoda, akkor börtönbe kerül az illetö!
Ez azt jelenti, hogy vádat fog emelni és bírósági szakaszba lép majd az ügy. Hogy ott mit tudnak bizonyítani és lesz-e ebbõl büntetés, az ebbõl nem vezethetõ le. Ha nincsenek bizonyítékok vagy nem megfelelõek, akár meg is úszhatja.

M. Országról irányuló gyermektartásdíj behajtása külföldön élő szülőnek, mennyi időt vehet igénybe a lefolyása? Már minden bírósági jogi dolog elintézve, most az Igazságügyi Minisztériumnak adják át az ügyet, és viszik ki az egészet külföldre.

Édesapa nem fizet külföldről egy ideje határozatunk is van, mégis tojik az egészbe. Most behajtásra, tiltásra került az ügy, jelenleg a minisztérium, majd utána a külföldiek veszik kézbe az ügyet. Arra vagyok kíváncsi, ha végre kikerül az ügy az édesapa lakhelyére, akkor mennyi idő múlva számíthatok eredményekre?
Az USA-ban biztos.
igen 180kg tömegû hölgy ráugrott valami 40kg fickóra és a csajt elítélték nem tom meik börtönbe volt hogy elkötötték dróttal csávókám fütykösét és végigment rajta a fél börtön nõi részlege csávó põ cse amputálva lett a fegyenchölgyek meg Xy évvel többet ülnek
Utolsó: Az mondjuk érthetõ, hogy a nõi rabok ennyire ki legyenek éhezve egy faszra, hogy akár ezt is megcsinálják, ha hozzájutnak végre egyhez. De hogy kerül egy férfi közéjük? Nõi börtönben a személyzet is nõkbõl áll, nem?
vannak vegyesbörtönk és ez az eset 1 ilyenben történt de a kerítésen átlógott a "rudi"
Szerintem sokszor megtörténhet az ilyesmi csak a pasik ezt nem jelentik mert élvezik a dolgot!
Attól még nemi erõszak az elkövetett bûncselekmény, hogy a megerõszakolt személy, magát az aktust élvezi. Erõszak az, amit az elkövetés elõtt az áldozat nem akar. Ilyen értelemben bárkit meg lehet erõszakolni.
Én láttam a különleges ügyosztályban egy ilyen részt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!