Találatok a következő kifejezésre: A Béres lehet szedni (10 db)

Magnéziumot meddig és mennyit lehet szedni? Naponta egy 250-es Bérest szedek, a terhesség eleje óta. Most vagyok 22 hetes.

Legjobb válasz: Szia! Én szintén napi egy bérest szedek a kezdetek óta. Nekem azt mondta a doki, ha esetleg keményednék lehet napi 2 szemet nyugodtan. Egyébként én úgy tudom a 36. hétig lehet szedni folyamatosan. Inkább majd most lessz rá szükségünk a keményedések kivédése miatt. üdv: 21 h km

Szia! Én szintén napi egy bérest szedek a kezdetek óta. Nekem azt mondta a doki, ha esetleg keményednék lehet napi 2 szemet nyugodtan. Egyébként én úgy tudom a 36. hétig lehet szedni folyamatosan. Inkább majd most lessz rá szükségünk a keményedések kivédése miatt. üdv: 21 h km
Én végig szedtem 2-3-at naponta.
27 hetes vagyok és napi 350 mg magnéziumot szedek egyelõre. Szerencsére nem nagyon keményedek még, ha elkezdõdne, akkor emelem az adagot. Én úgy tudom, hogy a napi 1000 mg feletti már nem túl jó. Szóval ha nincs panaszod, akkor ez a napi 250 bõven elég, hogy lehessen majd hova emelni az adagot késõbb.
szia! Én is Béres MgB6-ot szedtem, max napi 450-500mg a megengedett, szal napi 1 okés, de ha keményedsz, vagy nagyon görcsönek a lábaid akkor nyugodtan 2 db is mehet. Most léptem a 37 hétbe, és most azt mondta a doki, hogy hagyjam abba, mert túlhordás is lehet tõle, de ha fáj a lábam, akkor egy felet kapjak be azért... Minden jót! 37 heteske
Csajok! A Magnézium pezsgõtabi is jó? 8+1 km. (magne b6ot mondott a dokim, de most látom, hogy magn. (c vitaminos) pezsgõtabim van.
Persze a pezsgõtabletta is jó. Én Mg+ Kalciumost iszok. Viszont arra figyelj, hogy nagyon sok folyadékot igyál, mert állítólag vesekövet okozhat a pezsgõtabi az arra hajlamosoknál.
Igen jó a pezsgõ is, de azért jobb a tabletta, ha ez elfogyott, mert egyszerûbb olcsóbb. Amúgy minden vitamin mellé sokat kell inni, a vesekõ miatt. Ja, és a mennyiségre figyelj, mert ha kevés, akkor semmit nem ér, ha sok, akkor meg árthatsz vele. A MgB6 nagyon drága, és sokat kell belõle bevenni, azért is szedem a Bérest.

A Béres cseppet lehet együtt szedni valamilyen multivitaminnal? (Pl. Eurovit) Nem okoz nyomelem túladagolást?

Legjobb válasz: Beres C vitaminnal ajanljak a gyogyszertarban, neked nem mondtak? Kulonben mast nehogy bevegyel hozza, majd kesobb esetleg!

Beres C vitaminnal ajanljak a gyogyszertarban, neked nem mondtak? Kulonben mast nehogy bevegyel hozza, majd kesobb esetleg!
Teljes nyugodtsággal.A gyógyszertárakban/gyógynövényboltokban beszerezhetõ multivitaminokban szerény mennyiségben fordulnak elõ az ásványok/nyomelemek, és sajnos a vitaminok is.Akinek nem megfelelõ a felszívódása, annak olyan, mintha semmit nem vett volna be.De induljunk ki abból, hogy rendben van a bélrendszer, és nyugodtan szedd be õket együtt.Ami az Eurovit-bõl nem szívódik fel(mert a tablettás/kapszulás termékek beépülésénél azért van veszteség)azt pótolja a Béres csepp a könnyebb felszívódásával.

A Béres Cseppet lehet folyamatosan szedni? Kell szünetet tartani, ha elfogyott egy üveggel, vagy lehet rögtön a következőt kezdeni?

Már hallottam erre példát, csak nem a Béres csepp volt az.

Legjobb válasz: A biztonság kedvéért nem szokták javasolni a tartós szedését semminek sem. De a toxikológiai vizsgálatnál a normál adag sokszorosát tesztelik. Vagyis ha tényleg indokolt (gyógyulásra kell), akkor lehet szedni nyugodtan, de csak megelõzésre inkább csak szünetekkel, nehogy kialakuljon valami mellékhatás, allergia, túlérzékenység, túladagolás, stb. (Ha pl.rákos lennék, akkor ezek nem érdekelnének.)

A biztonság kedvéért nem szokták javasolni a tartós szedését semminek sem. De a toxikológiai vizsgálatnál a normál adag sokszorosát tesztelik. Vagyis ha tényleg indokolt (gyógyulásra kell), akkor lehet szedni nyugodtan, de csak megelõzésre inkább csak szünetekkel, nehogy kialakuljon valami mellékhatás, allergia, túlérzékenység, túladagolás, stb. (Ha pl.rákos lennék, akkor ezek nem érdekelnének.)
Három hónap után egy hónap szünetet kell tartani. A családunkban is sokan szedték, onnan tudom.
A kérdező hozzászólása: Hízni szeretnék, azért szedem. 29/L Köszi a válaszokat!


Meddig lehet szedni terhesség alatt a Béres Magnézium + B6 tablettát?

Mert a Magne B6-ot csak a 36. vagy a 37. hétig lehet!

Legjobb válasz: Mindegy hogy milyen magnézium, 36. héttõl nem szabad szedni (kivéve ha az orvos valamilyen nyomós okból engedi), gátolja a jóslófájásokat, és késõbb a szülésnél is okozhat fájásgyengeséget.

Mindegy hogy milyen magnézium, 36. héttõl nem szabad szedni (kivéve ha az orvos valamilyen nyomós okból engedi), gátolja a jóslófájásokat, és késõbb a szülésnél is okozhat fájásgyengeséget.
36.hétig, utána a minden magnéziumot el kell hagyni, hogy a méh készülhessen a szülésre.
Hát nekem annyira ugrált a lábam, ha lefeküdtem, hogy az utolsó napokig napi 1000 mg Mg-ot szedtem. Kérdeztem a dokit is, mondtam, hogy nemhogy aludni, de feküdni sem tudok tõle, úgyhogy engedélyezte. Gondolom, ha görcsöl a lábad, szintén elõbbre való a görcsmentesség. Az meg, hogy Magne B6 vagy Béres Mg, vagy akármilyen más Mg-készítmény, ebbõl a szempontból mindegy.
A kérdező hozzászólása: Nem nem szokott görcsölni a lábam olyan sûrûn...max 2x ha begörcsölt eddig! Köszönöm szépen a tanácsokat! :)

Hasnyálmirigy gyuladáskor lehet szedni Béres csepet és persze hozzá a C-vitamint?

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdést, ugyanis az akut hasnyálmirigy gyulladás minden esetben kórházi kezelést igényel!

Nem igazán értem a kérdést, ugyanis az akut hasnyálmirigy gyulladás minden esetben kórházi kezelést igényel!
A kérdező hozzászólása: az orvos diétát irt fel és orvosságot már 2 honapja . Csak nem tudom hogy lehet-e melé vitamint szedni .
Persze. A vitaminnal semmi bajt nem okozol - feltéve, hogy a zsírban oldódó vitaminok (mint pl. a B-vitaminok is) esetében betartod az adagolást. A C-vitamin vízben oldódik, azt nem tudod túladagolni, mert a vizelettel kiürül. Szóval szedhetsz, csak tartsd be az elõírt adagolást!

A beres mg-bol mennyit lehet szedni?

A napi adag 1 tbl de halottam van aki 3x1-t szed naponta.

Legjobb válasz: A papírjára valóban 1 db/nap van írva, de nekem azt mondta a doki, hogy 4-et is szedhetek, nem lehet túladagolni! Más kérdés, hogy volt aki azt írta itt a Gyakorin, hogy 1 db is egész nap szívódik fel, és a 2. már úgymond kárba vész. Hát, nem tudom, én inkább szedek többet, csak ne keményedjek...

A papírjára valóban 1 db/nap van írva, de nekem azt mondta a doki, hogy 4-et is szedhetek, nem lehet túladagolni! Más kérdés, hogy volt aki azt írta itt a Gyakorin, hogy 1 db is egész nap szívódik fel, és a 2. már úgymond kárba vész. Hát, nem tudom, én inkább szedek többet, csak ne keményedjek...
A kérdező hozzászólása: En is kemenyedek 19 hetes vagyok.A napi 1 tbl nem eleg.Koszi a valaszt.Lehet en is szedek 3x1-t
Szia! Szerintem ne szedj olyan sokat, vagy legalább a dokiddal beszéld meg és ne itt, mert szerintem a MagneB6-ból szednek a többiek 3x1/3x2! Én nem tudom, hogy lehet-e bármi következménye ha annyit szedsz, de inkább hívd fel a dokidat és vele beszéld meg! Boldog babavárást!
Nekem azt mondta az orvos hogy 2x1-nél többet ne szedjek naponta.De a kettõ db, reggel 1, este 1 az biztos hogy mehet.
A kérdező hozzászólása: Jo, koszi! Nekem meg a vedono azt mondta lehet tobbet szedni, ugyis kipisilem a felesleget.

4 és fél éves kisfiamról kiderült, hogy vérszegény. Most kezdtem neki adni maltofer folt és folsavat. Közben 2 hete elkezdtem neki a béres cseppet adni c vitaminnal. Lehet ezeket együtt szedni?

Doktorn?t megkérdeztem, ? azt mondta, hogy lehet, de most vettem észre, hogy a béres cseppben is van vas.

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom a lányodat!!Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!!

A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom a lányodat!!Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!!
Mi is szedtük. Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy a Maltofer adása alatt függesszük fel a Béres csepp adását. Mi étvágytalanság miatt szedtünk és egy picit vashiányos is volt. Nekünk használt.
Az én kisfiam is 4, 5 éves, szintén Maltofert szed, C vitaminnal és a Béres Actival Kidet. Nem tudom, hogy a vérszegénység miatt van e, de folyton beteg, nagyon be tud lázasodni, ilyenkor a szája tele lesz aftás fekélyekkel...elképzelésem sincs mivel tudnék segíteni neki, hogy az immunrendszere jobban mûködjön. Mennyire rossz a TE kisfiad vérképe?
A kérdező hozzászólása: Végül is nem tudom mennyire rossz a vérképe nem értek hozzá , de õ decemberben végig beteg volt ma kezdte az ovit dec.3.-a óta.Fülgyulladással kezdõdött utána bárányhimlõ, a bárányhimlõbõl kifolyólag kapott valamilyen baktériumot.Magas láza volt és hányt is kiszáradt, a vért levették neki nagyon magas fehérvérsejt száma volt ezért kellett megint vért venni akkor jó lett, csak vérszegény lett.2napig infúzión volt plusz kapott vénásan antibiotikumot ezek után lett vérszegény.
Én írtam már elsõként : A kisfiamnál is így szokott lenni, elõfordult már 33.000 -es fehérvérsejtszám is. Tehetetlennek érzem magam sokszor, az immunológus az influenzaoltást sem engedi megadni neki. Ti hogy oldjátok meg, ha sokat fog hiányozni közösségbõl?Nekem már azt mondta a körzeti gyermekorvos, hogy menjek vissza vele GYES-re 10 éves koráig, mert így nem lehet igazán dolgozni, hogy folyton táppénzre mész. Jártok immunológushoz?Õ mit mond?
Az elõbb írtam és elnéztem, tegnap másodikként írtam, bocsánat!
A kérdező hozzászólása: Mi asztmásak vagyunk és van poratka és parlagfû allergiája is.Én gyesen vok vele.Õ IgA hiánnyal született immunhiánnyal , de már neki nincs de mégis beteg, hogy mi lesz majd az iskolában nem tudom.A nagyobbik is ugyan ilyen õ is IgA HIÁNYOS VOLT KEVESET JÁRT OVIBA, Õ NEKI IS ELMÚLT , DE HELYETTE MOST DERÜLT KI NEKI A PORATKA ALLERGIA.Mióta suliba jár kevesebbet beteg de inkább az oviban hiányozzon , mint az iskolában ott nehéz bepótolni a tanultakat.Amúgy béres cseppezem mind a kettõt szerintem valamennyire jó de hát mindig van valami.....
A kérdező hozzászólása: Immun hiányos a tied?Akkor lehetsz vele gyesen nem ?
Nekem a lányom annyira vérszegény hogy a legutóbbi vérvétel alkalmával nem tudták kimutatni a vasat a vérében. Nekem is eszi a maltofert és a folsavat (persze csak akkor ha antibiotikumot nem eszik) plussz béres csepp és c vitamint is kap. Nekem azt mondta a doki hogy nyugodtan lehet neki adni mind a kettõt, mert a béres csepp nem tartalmaz sok vasat, még a maltoferrel együtt sem lépi túl a napi ajánlott mennyiséget.

Már a terhességem előtt is szedtem, és sok jót olvastam arról, hogy a várandósság alatt is lehet szedni. Szedjem a Béres Omega 3-at?

14 hetes kismama

Legjobb válasz: Ha megkérdezted az orvosd, és azt mondta szedheted, akkor igen, továbbra is szedheted. Gratulálok neked!

Ha megkérdezted az orvosd, és azt mondta szedheted, akkor igen, továbbra is szedheted. Gratulálok neked!

A Béres Maternát lehet szedni kiegészítő vitaminként?

Az orvosom tanácsára, 20 hetes terhesen abbahagytam az Elevit szedését. Arra gondoltam azért hetente 1-szer, 2-szer vennék be Maternát. (Az van itthon, Elevitet már nem vennék.) Szerintetek? Vagy inkább a dokimat kérdezzem meg?

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan milyen arányokban van benne vitamin, de bennem kétségeket ébreszt minden ami Materna néven fut. Régebben ez volt az egyetlen és mivel nem volt megfelelõ a vitamin aránya nagysúlyú babák születtek: pl 5 -6 kg-os. Átvette a Centrum és Centrum Maternaként fut, meg úgy látszik ahogy te ismered úgy is. Én inkább javasolnék mást: Gravidát, vagy Hipp natalt. De ha nem akaor megkérdezni a dokit kérj tanácsot a védõnõtõl.

Nem tudom pontosan milyen arányokban van benne vitamin, de bennem kétségeket ébreszt minden ami Materna néven fut. Régebben ez volt az egyetlen és mivel nem volt megfelelõ a vitamin aránya nagysúlyú babák születtek: pl 5 -6 kg-os. Átvette a Centrum és Centrum Maternaként fut, meg úgy látszik ahogy te ismered úgy is. Én inkább javasolnék mást: Gravidát, vagy Hipp natalt. De ha nem akaor megkérdezni a dokit kérj tanácsot a védõnõtõl.
nyugodtan heti egy alkalommal szedd be azt ami van-materna. Én kiegészítésként pezsgõtablettákat iszom c vitamint, magnéziumot és kölyökpezsitablettát..ezekben is van sok fontos anyag, de nem nagy mennyiségben.
A kérdező hozzászólása: Jaaaa! Tényleg Centrum! Nem Béres..Tévedtem. És köszi a válaszokat. Azt hiszem, heti 1 nem árthat...

HairClinic, Revalid, Biovanne kapszula közül melyik a legjobb, és lehet más vitaminnal együtt szedni? Mondjuk Béres Aktival Max-al?

Hullik a hajam és arra szeretném szedni, mellette pedig Béres Aktivalt, felkészülni a téli hónapoka. Lehet együtt szedni?

Legjobb válasz: Tudnodd kell, hogyha egy belso elvaltozas miatt van ez a tuneted, akkor ezek a kapszulak nem fognak segiteni a problemadon, inkabb menj el egy orvosi kivizsgalasra a hajhullas miatt, mivel az okot kell kideriteni!

Tudnodd kell, hogyha egy belso elvaltozas miatt van ez a tuneted, akkor ezek a kapszulak nem fognak segiteni a problemadon, inkabb menj el egy orvosi kivizsgalasra a hajhullas miatt, mivel az okot kell kideriteni!
szia. Nekem hairclinik nem segített, viszont Forcapil kapszula + oldat csökkentette a hajhullásom, még csak 1 hónapja szedem, teljes kúra 3 hónap, várom a "babahajakat" :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!