Találatok a következő kifejezésre: A 9. mien fűzetek, kellékek szűkségesek (1 db)

A 9. osztályba mien fűzetek, kellékek szűkségesek?

Az iskolába azt mondták, hogy nem adnak erröl listát.

Legjobb válasz: veszel vgay 3-3 zsugor spirál füzetet, négyzetráccsosból meg vonalasból oszt csá

veszel vgay 3-3 zsugor spirál füzetet, négyzetráccsosból meg vonalasból oszt csá
1 CS vel :)
Semmi különös nem kell , itt már nem érdekli a tanárokat hogy vonalas vagy sima füzetbe irsz e , nekik olyan mind1 , a letöbb helye még gimnáziumban is , a lényeg hogy leirdd é s megtanuuldd . kellékek közül megsemmi különös szövegkiemelõt azt vegyél dögivel hogy kitudd jelölni a fontosdolgokat nekem 13 normál méretû fogyott ki tavaly mikor 9.-es voltam ! de ne izguljj semmi extra nem kell
Én spirál füzeteket használtam már gimnáziumban... sokat kellett jegyzetelni. De te döntöd el, olyat veszel, ami neked tetszik. Azárt célszerû irodalomra, nyelvtanra, törire vonalasat venni, arra azért ne vegyél simát. De ha neked az lenne a jó, akkor sem hiszem, hogy nagy baj lenne belõle :-)
Mindenképp helyesírási szabályokról szóló könyv.
Szótárfüzetnek örülnek a nyelvtanárok ha van, énekre egy kottafüzet(ha van éneked , nekem A/4es kell ), matekra spirál füzet, magyarra szintén, többi nem nagyon érdekli a taárokat, de az elsõ hét úgyis arról fog szólni, ki mit javasol.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Matek házi, szöveges feladatok?

1.Egy kétjegyű szám első és második számjegyének aránya 2:3. Ha a számjegyeket felcseréljük, 18-cal nagyobb számot kapunk. Milyen számjegy áll az eredeti számban az egyesek helyén?

2.Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 8. A számot a számjegyei felcserélésével kapott számból kivonva az eredmény 36. Melyik ez a szám?

3.Egy kétjegyű pozitív egész számra gondoltam. Számjegyeinek összege 9. Ha a jegyeket felcseréljük, akkor az eredeti szám négyszeresénél annyival kapunk többet, mint a számjegyek összege. Melyik számra gondoltam?

4.Egy kétjegyű szám második számjegye 1. A szám jegyeinek különbségét a szám jegyeinek felcserélésével kapott számhoz adva az eredmény 15. Melyik ez a szám?

5.Egy kétjegyű szám első számjegye 2-vel nagyobb, mint a második. A számot megszorozva a számjegyei felcserélésével kapott számmal az eredmény 1855. Melyik ez a szám?

1

Megválaszolnátok az informatikai kérdéseket?

Sorolja az internet fontosabb szolgáltatásait!A böngésző programmal haladjon keresztül néhány weboldalon, majd térjen vissza a kiinduláshoz! Ismertesse a weboldal alapfogalmait! Melyek egy böngésző alapszolgáltatásai? Kérlek titeket, segítsetek benne. Elég hülye vagyok az infóhoz. Légyszíves.

0

Ezt hogyan csináljam meg? (matek, gyöktelenítés)

3gyök2+4/(4-2gyök2)

1

Ki tudja ezt kiszámolni? (műveletek gyökökkel)

http://kepfeltoltes.hu/view/131020/2013-10-18_11.30.04_www.k..
Elakadtam az a, feladat második példájánál. Ott már nem tudom egyszerűen közös gyökjel alá vonni. Örülnék ha legalább 1-2 példát kiszámolna valaki,hogy az alapján próbálkozhassak. Előre is köszi minden választ!

1

Matek házihoz kéne a megoldás, és valami kis magyarázatis?

Ali Baba elvitte a kincses barlangból az aranyrudak tizenharmad részét, majd másnap a maradék tizenheted részét. Mikor a rablók megérkeztek, a megmaradt 150 láda mindegyikében ugyanannyi aranyrudat találtak. Mennyi aranyrúd lehetett ekkor egy-egy ládában?
(A) 115; (B) 120; (C) 128; (D) 150; (E) 200.

4

Fizika képet kitalálása? (mechanikai hullámok)

Tehát a feladat:
Egy 9m hosszú rugalmas kötélen 1Hz rezgésszámú hullámot keltettek. Mekkora a hullám terjedési sebessége, ha a kötélen 3 teljes hullám fér el?

Akkor:
f= 1Hz
l= 9m

lambda(nem tudom hogy lehet a jelet begépelni)azt kell kiszámolni, ugye?
Mi a képlet ehhez? Mert én csak olyan képletet tudok, hogy lambda=c/f

Milyen másik képlet van amiből kitudom hozni az l-t?
Valaki tudna segíteni?

3

Hogyan tudom megoldani ezt a szöveges feladatot?

Apa és Peti együtt 51 évesek. Anya és Peti együtt 49 évesek. Apa és Anya együtt 74 évesek. Melyikük hány éves? Előre is köszönöm.

0

Hogy kell ezt a kémia házit megcsinálni?

1) 156kg benzolt fény jelenlétében klórozunk. Mekkora tömegű hexaklór-ciklóhexán keletkezik 75%-os hatásfok esetén?
2) 20 mól metánt égetünk. Számítsd ki a keletkezett széndioxid gáz térfogatát 90%-os hatásfok esetén.
3) Q mól (izopropén benzol) előállítása céljából benzolt propénnel reagáltatunk. 120 kg 2 mól előállításához 90%-os hozammal: a) mekkora tömegű benzol szükséges? b) mekkora térfogatú propén szükséges?
Aki tud valamelyikben segítené az kérem segítsen és kicsit szájbarágósan, hogy mit miért, ha lehet. Köszönöm előre is.

0

Valaki segítene fizika feladatokban?

Előre is köszönöm!

1. Egy testre 15N nagyságú függőleges irányú erő hat. Tetszőlegesen adjon meg egy derékszögű koordináta rendszert és határozza meg az erő koordinátáit ebben a koordináta rendszerben!
2. Számolja ki a 2m/s sebességgel 5m sugarú körpályán mozgó pontszerű test körpálya középpontjára vonatkozó impulzusmomentumát (perdületét)!
3. Egy 85kg tömegű síző 5m/s nagyságú sebességgel érkezett a 30m magas és 120m hosszú lejtő aljára. A munkatétel alapján számolja ki a rá ható súrlódási erőt!
4. Egy 2kg tömegű test keleti irányba halad 5m/s nagyságú sebességgel. Egy ütközés során elveszti mozgási energiájának 10%-át. Mekkora sebességgel halad tovább?
5. Definiálja a forgatónyomaték nevű fizikai mennyiséget. Rajzoljon egy olyan konkrét példát, ahol a kiterjedt testre ható forgatónyomaték 120Nm.
6. Mit tud az állandó gyorsulású mozgásról?
7. Hasonlítsa össze az impulzus (lendület) és impulzusmomentum nevű fizikai mennyiségeket. (kiszámolási mód, kapcsolat a kettő között, különbségek)
8. Egy ugyanolyan tömegű vízszintes helyzetű korong és gyűrű ugyanolyan periódusidővel forog a tömegközéppontján átmenő függőleges tengely körül. Van-e mozgási energiájuk? Hasonlítsa össze ezek nagyságát!

1

Tudnátok nekem ezekre a kérdésekre válaszolni az Odüsszeiával kapcsolatban?

1. kik odüsszeusz ellenfelei, támogatói? 2. milyen életlehetőségek közül választhat Odüsszeusz? 3. milyennek látja Odüsszeusz Nauszikát? 4. Az Odüsszeiában a főhősnek 33 eposzi jelzője olvasható. Gyűjts ezek közül minél többet! 5. Számolj be a tutajkészités munkafázisairol! Milyen életformaváltásra utal ez a részlet? 6. Ruha, álruha és hordozott minőség ellentétének motivuma többször is megjelenik a műben. Keress pl-kat! 7. Bizonyitsd be, h Penelopé mélto társa Odüsszeusznak. Hogy ismerteti fel magát Penelopé elott? 8. Mi a titka az Odüsszeusz által készitett ágynak? Jellemezd Telemakhoszt 9. Vajon csak isteni közbelépéssel lesz béke? 10. Gyűjts cimeket, mely művekben az Odüsszeusz téma tovább él!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!