Találatok a következő kifejezésre: A 9-10. ha (114 db)

24-Éves vagyok, most végeztem el a 9-10 osztályt (OKJ). Hogyan tovább ha nagyon rossz vagyok matekból? Van olyan szakma ahol nem annyira számit a matekom? Esti érettségin gondolkodtam, de nem merek a matek miatt belevágni. Jól látoma dolgot?

Matek korepetálást ki hagynám,van egy gyerekem is... Most hogy kaptam bizonyitványt?Egy kedves ember mellet ültem egy padban.Igazából mondhatom hogy teljesen 0 a felfogó képességem matekból.Minden másból átlagosnak gondolom magam.

Legjobb válasz: Szia! A 9-10 osztályt hogy végezhetted el OKJ-n? Azt nem szakközépben, vagy gimnáziumban lehet elvégezni? Nos, egy alapvetõ matematikai ismeret véleményem szerint mindenhová kell, nem hiába fõtantárgy. Az más kérdés, hogy ha beülsz pénztárosnak, vagy elmész pincérnek nem a másodfokú egyenleteket kell majd számolni, de például ha kitesznek eléd 500 Ft-ot apróban, akkor meg kell majd tudni számolni nem lassankodva. Meg az is kérdés, hogy mihez lenne kedved?

Szia! A 9-10 osztályt hogy végezhetted el OKJ-n? Azt nem szakközépben, vagy gimnáziumban lehet elvégezni? Nos, egy alapvetõ matematikai ismeret véleményem szerint mindenhová kell, nem hiába fõtantárgy. Az más kérdés, hogy ha beülsz pénztárosnak, vagy elmész pincérnek nem a másodfokú egyenleteket kell majd számolni, de például ha kitesznek eléd 500 Ft-ot apróban, akkor meg kell majd tudni számolni nem lassankodva. Meg az is kérdés, hogy mihez lenne kedved?
Csak rajtad múlik. Ha nagyon akarod, úgyis menni fog. Jó hely matekot gyakorolni: http://www.netmatek.hu/ Ha végképp nem sikerül, max keresel egy okj-s képzést, amihez nem kell érettségi. http://szakkepesites.hu/szint_index.html Állítsd be a szintet.
csinálj felmentést

Ha 10. osztály után át akarok menni másik iskolába ujra kell járnom a 9-10. -et?

Legjobb válasz: Nem, ha minden tárgyad megvan és nem voltál nyelvi elõkészítõs pl.

Nem, ha minden tárgyad megvan és nem voltál nyelvi elõkészítõs pl.
Ugyanolyan típusú iskolába akarsz menni?
HA gimibe jársz, és olyan helyre akarsz átmenni, ahol szakmát tanulhatsz, és már az elsõ években is vannak szakmai tárgyak, akkor elvileg azt elõrõl kell kezdened :S
A kérdező hozzászólása: hát ugyanilyen szakmunkásba akarok menni ja..
Akkor nem kell.


Pl ha jelentkezek egy szakképző iskolába, szakmát tanulni, ott is ugyan úgy van tesi óra, mint ha csak simán a 9-10-et tanulnám?

Úgy értem hogy jelentkezek egy szakmára, és fel is vesznek, ugyan úgy van tesi óra meg minden? Nem csak a szakmával foglalkoznak, hogy azt tanuljunk? és semmi olyan "felesleges" dolgot, mint pl a természetismeret, tesi stb... aminek semmi köze nincs az adott szakmához?

Legjobb válasz: Tanultok normál tantárgyakat is, nem csak szakmát.

Tanultok normál tantárgyakat is, nem csak szakmát.
Testnevelés többnyire van mindenhol. A szakképzõ iskolán belül megkülönböztetünk szakiskolát, és szakközép iskolát. Elõbbi csak a szakmával foglalkozik, utóbbi ad érettségit is, ebbõl kifolyólag nem csak szakmával foglalkozik, az elsõ 4 (3) évben. De tesi óra mindkét szakirányban jellemzõen van.

Ha megvan a 9-10 osztály mehetek érettségizni?

Szakmunkásba letettem a 9-10 osztályt és átmentem egy másik iskolába szakot tanulni. 19 éves vagyok jelenleg. Lehet szintvizsga letételével középiskolába 11-12-ik osztályba mennem? Vagy már csak esti/ levelez?n tudom letenni az érettségit?

Legjobb válasz: persze hogy mehetsz, énis úgy csinálom majd levelezõsön de ha abbahagyod 1 évre utána pénzes lenne már...

persze hogy mehetsz, énis úgy csinálom majd levelezõsön de ha abbahagyod 1 évre utána pénzes lenne már...
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor már nappalira nem mehetek?
Szerintem mehetsz nappalira, bár nem tudom, mennyire van kedved 19 évesen beülni a 16 évesek közé. Általában esti gimnáziumokban van olyan, hogy aki szakmunkást végzett, az 10. osztálytól kezdheti. Mert ugye szakmunkásban más a tananyag már a kilencedik osztálytól, mint egy érettségire készülõ osztályban. De azt is meg lehet kérdezni, hogy lehet-e különbözetit tenni, és akkor talán mehetsz 11-be. Szerintem nem rossz estire vagy levelezõre járni, én is levelezõn érettségiztem, ott végeztem az utolsó két osztályt és jó volt nagyon. De úgy tudom, vannak olyan nappali osztályok is, amik felnõtteknek vannak, csak egyrészt nem tudom, melyik városban érdekelne, másrészt nem tudom, hogy pontosan melyik iskolákban van ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Majd megérdeklõdõm és azt hiszem esti vagy levelezõ lesz. Amúgy Pécsen vagy Kaposváron érdekelnének az iskolák.
A kérdező hozzászólása: Jah és ha estin teszem le akkor hány évig kell járni?

A 9-10. hétben, ha a hátamra fekszem, mennyire kellene beesni a hasamnak? Akkor már kitapintható a baba? Vagy látszik a kis "pukli"?

Legjobb válasz: Ilyenkor még csak 27-35 mm között vagy a baba, és 4-5 gramm. A 12. heti ultrahangon már biztosan láthatod. Azt szokták mondani, hogy a 10. hétig mindenképpen fel kell keresni egy dokit, úgyhogy valószínûleg õ már ki tudja tapintani az apróságot ilyenkor.

Ilyenkor még csak 27-35 mm között vagy a baba, és 4-5 gramm. A 12. heti ultrahangon már biztosan láthatod. Azt szokták mondani, hogy a 10. hétig mindenképpen fel kell keresni egy dokit, úgyhogy valószínûleg õ már ki tudja tapintani az apróságot ilyenkor.
A baba nem, csak a méhed tapintható ki. Nekem ennyi idõsen már volt egy kis puklim, de pl. a barátnõmnek semmi. Igaz, én extra vékony voltam, mert versenyszerûen sportolok. Nekem azonnal látszott egy pici domborulat.

Ha már 18 vagyok, és megvan a 9-10. osztályom, átmehetek estire elvégezni a maradék kettő?

Elegem van a nappaliból. Soha az életemben nem szerettem. A "közösség", meg mittom' én, kutyafaxa, és hasonló baromságok amik a tanárok szájából ömlöttek mikor rákérdeztem az estire, nem nagyon hatnak meg. Szeretnék magán úton, estin tanulni. Nekem személy szerint egy barátom sincs innen, ugyanis "ezekkel" az emberekkel történ? kommunikálás kimerül kb ennyiben: Kit dugtál meg? höhö, de bepiáltam, höhö, de bu.zi vagy". szóval a kérdésem: 18 éves 11. es nappali tagozatos tanuló vagyok. Az osztálytársaim 2 évvel fiatalabbak nálam. Átmehetek estire? Mert ha nem, otthagyom a francba. 18f

Legjobb válasz: Átmehetsz.

Átmehetsz.
igen
Minden további nélkül t mehetsz de fizetned kell érte, hogy pontosan mennyit nem tudom, de jobban jársz mert heti 2 szer kell járnod akkor is kb 5-6 órára és ott többnyire már érettebb emberekkel fogsz találkozni akik nem a hülyeséggel állítanak elõ minden nap. Nekem is ebbõl lett elegem de kihúztam azt a kis idõt már.

Ha 170 cm és 73 Kg (15 F) vagyok eléggé izoms és enyhén szállkás, akkor hány kilónál leszek nagyon szállkás, tehát hány kilónál éri el a testzsírszázalékom a 9-10 %-ot?

Vagy nézzünk egy ugyan ilyen testfelépítés? embert ugyan ennyi kilóval, akkor hány kilót kéne még fogynia, hogy elérje a 9-10 %-os testzsírt?

Legjobb válasz: Nekem a testzsírom 12%,és tökre nem vagyok izmos,vagy legalábbis nem látszik,erösnek erös vagyok,de kivülrõl smemi extra,persze zsir sincs.20/F

Nekem a testzsírom 12%, és tökre nem vagyok izmos, vagy legalábbis nem látszik, erösnek erös vagyok, de kivülrõl smemi extra, persze zsir sincs.20/F
ha 9-10%os testzsírod sincs meg biztosan nem vagy nagyon szálkás.Olyan 10körül mondják hogy szálkás az 5-6 a nagyon szálkás.A 3körüli pedig egy testépítõ a versenyeken A kérdésre pedig annyit hogy erre vannak kalkulátorok használd õket.Megméred a testzsírodat most.Kiszámolod az ideális súlyodat.Abból meg kb ki tudod következtetni hogy mennyit kell még fogynod
65 körül, lehet hogy kicsit alatta. Az az igazság hogy amit leírtál, ebbõl egyáltalán nem lehet tudni hogy hogyan nézel ki.

Miben különbözik és melyik a jobb? Ubuntu, vagy Kubuntu? Ha jól tudom most jön mindegyikből a 9.10.

Legjobb válasz: A Kubuntu skkal egyszerübbnek tünik de errõl magadis meggyõzödhetsz a youtuben , ha már enynire windows ellen vagy akkor az ubuntut ajánlom

A Kubuntu skkal egyszerübbnek tünik de errõl magadis meggyõzödhetsz a youtuben , ha már enynire windows ellen vagy akkor az ubuntut ajánlom
Ubuntu: Gnome ablakkezelõt használ Kubuntu: KDE ablakkezelõt használ +a két rendszer különbözõ programokat is tartalmaz alapból (pl. Rhythmbox vs. Amarok) Nem tudom megmondani, melyik a jobb, ahány embert kérdezel, annyiféle választ fogsz kapni. Én nem tudok érdemben nyilatkozni, mivel nem használok Linuxot. Szerintem a legjobb, ha letöltöd mindkettõt, és kipróbálod. (A CD-k egyben live CD-k is, de ha telepíteni akarod õket és nem akarsz particionálni, akkor ott a wubi.) Sok sikert.
Az asztalkezelõje a különbözõ, ahogy azt az elõttem szóló is mondta. Van aki erre esküszik, van aki arra, de lényegében ugyanolyan jó. Szerintem egy átlag felhasználó, nagyon erõs indokot nem is tud mondani, az egyik mellett sem. Én az ubuntut használom lassan fél éve, és nekem nagyon bejött. (Azóta az XP, egy régi, zajos szektorhibás winyón van, és tölt be hetente 1x, ha épp játszani akarok vmivel..)

Hogyha úgy gondolom elég gyenge ált. Iskolába jártam akkor mit kéne átvennem 9. re? Estleg tapasztalatok mostani 9-10. esek mi az ami nagyon jó ha átnézek 9. évfolyam elejére? A sulim tényleg mindenből gyenge volt.

Miket kéne átnéznem ami kötelező? Persze tantárgyanként leírva.

Legjobb válasz: Ha pl kémiás gimibe mész, akkor a kémiát. Ha sima gimibe, akkor szerintem nem kell nézegetni semmit. Úgyis újat fogtok tanulni. (Bár én már egyetemista vagyok)

Ha pl kémiás gimibe mész, akkor a kémiát. Ha sima gimibe, akkor szerintem nem kell nézegetni semmit. Úgyis újat fogtok tanulni. (Bár én már egyetemista vagyok)
Matek/Kémia/Fizika
igaz, én most érettségiztem, de ha általános gimibe mentél, akkor semmit.. anno én is nagyon gyenge ált.iskolába jártam, ahol végig kitûnõ voltam, aztán egy erõs, nehéz 6 osztályos gimibe mentem át, így hirtelen a félévi átlagom 3, 8 lett. De az a félévi átlag elég volt, hogy összekapjam magam és jobban odafigyeljek az órákon, így utána mindig hoztam a 4, 0-4, 5 közötti szintet.. tök mindegy, milyen volt az általános, úgyis a gimibe fogsz mindent megtanulni. menni fog az nyugi.:)
A kérdező hozzászólása: szakközépbe megyek, giminek szerintem nincs értelme...persze megyek majd továbbtanulni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!