Találatok a következő kifejezésre: A 9 fél (438 db)

Az ABC háromszög AB oldalegyenesének egyenlete 2x-3y-9=0. Az A és B pontok abszcisszái 3 és 9, a súlypont koordinatai ; (5;4) a, Irja fel a C csúcs koordinatait! B, Határozza meg a háromszög kerületét! C, Mekkora a háromszög legnagyobb szöge?

Legjobb válasz:
A(3;y) B(9;y) C(x;y) S(5;4) A pont y koordinátáját megkapjuk az AB egyenletbõl, mivel tudjuk x-et (3). 2x-3y-9=0 -> 2*3-3y-9=0 -> -3=3y -> y=-1 -> tehát A(3;-1) B pontnál ugyanígy :2*9-3y-9=0 -> 9=3y -> y=3 -> tehát B(9;3) A súlypont koordinátája egyenlõ a háromszög csúcsai koordinátájának összege osztva hárommal. Xs=(Xa+Xb+Xc) / 3 ; Ys=(Ya+Yb+Yc) / 3 Ebbõl csak a C ismeretlen. Behelyettesítjük az értékeket: 5=(3+9+Xc)/3 -> 15=12+Xc -> Xc=3 4=(-1+3+Yc)/3 -> 12=2+Yc -> Yc=10 Tehát a C csúcs koordinátái (3;10) A(3;-1) B(9;3) C(3;10) S(5;4) AB oldal=√ [(Xb-Xa)^2+(Yb-Ya)^2]= √[(9-3)^2+(3-(-1))^2]= √52=7,21 BC oldal=√85=9,22 AC oldal=11 K=AB+BC+AC=27,43 Legnagyobb szög a legnagyobb oldallal szemben található, tehát az AC oldallal. Koszinusztételt felírjuk rá: AC^2=AB^2+BC^2 – 2*AB*BC*cosy 121=52+85 – 2*√85*√52*cosy 16=132,97*cosy 0,1203=cosy y=83,09°

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A(3;y) B(9;y) C(x;y) S(5;4) A pont y koordinátáját megkapjuk az AB egyenletbõl, mivel tudjuk x-et (3). 2x-3y-9=0 -> 2*3-3y-9=0 -> -3=3y -> y=-1 -> tehát A(3;-1) B pontnál ugyanígy :2*9-3y-9=0 -> 9=3y -> y=3 -> tehát B(9;3) A súlypont koordinátája egyenlõ a háromszög csúcsai koordinátájának összege osztva hárommal. Xs=(Xa+Xb+Xc) / 3 ; Ys=(Ya+Yb+Yc) / 3 Ebbõl csak a C ismeretlen. Behelyettesítjük az értékeket: 5=(3+9+Xc)/3 -> 15=12+Xc -> Xc=3 4=(-1+3+Yc)/3 -> 12=2+Yc -> Yc=10 Tehát a C csúcs koordinátái (3;10) A(3;-1) B(9;3) C(3;10) S(5;4) AB oldal=√ [(Xb-Xa)^2+(Yb-Ya)^2]= √[(9-3)^2+(3-(-1))^2]= √52=7, 21 BC oldal=√85=9, 22 AC oldal=11 K=AB+BC+AC=27, 43 Legnagyobb szög a legnagyobb oldallal szemben található, tehát az AC oldallal. Koszinusztételt felírjuk rá: AC^2=AB^2+BC^2 – 2*AB*BC*cosy 121=52+85 – 2*√85*√52*cosy 16=132, 97*cosy 0, 1203=cosy y=83, 09°

9 hetes terhesen derült ki hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Azóta szedem ráa thyroxin-t, de előtte a 9 hétig- mivel nem derült akkor még ki- nem szedtem rá semmit. Baja lehet ezért a babámnak? Félek! 10 hetes kismama

Legjobb válasz: Mennyire magas a TSH-d? Mert ha nem annyira, akkor lehet, hogy simán csak a terhesség vitte fel a TSH-t, és így más minden oké lesz gyógyszerrel! Igazából az lenne a lényeg, hogy a fogantatáskor ne mûködjön alul. Nekem 6 volt a TSH-m, mikor megfogant, ez csak 6 hetesen derült ki, onnantól szedek gyógyszert. Nekem valószínû emiatt nem fejlõdött jól, és én 9 hetesen elvetéltem... :( De ez kétesélyes, mint minden más, minidg vannak kivételek, nem is kevés. Sajnálom, hogy nem tudtalak igazán megnyugtatni!

Mennyire magas a TSH-d? Mert ha nem annyira, akkor lehet, hogy simán csak a terhesség vitte fel a TSH-t, és így más minden oké lesz gyógyszerrel! Igazából az lenne a lényeg, hogy a fogantatáskor ne mûködjön alul. Nekem 6 volt a TSH-m, mikor megfogant, ez csak 6 hetesen derült ki, onnantól szedek gyógyszert. Nekem valószínû emiatt nem fejlõdött jól, és én 9 hetesen elvetéltem... :( De ez kétesélyes, mint minden más, minidg vannak kivételek, nem is kevés. Sajnálom, hogy nem tudtalak igazán megnyugtatni!
Szia, Nekem is ez a gondom.Beszeltem neten egy pajzsmirigy szakemberrel.Nekem 6.19 volt a tsh-m.A 12 hetig nem szedtem ra gyogyszert csak utanna.A doki azt mondta hogy a babara ez semmilyen hatassal nem volt es nem lesz.A 12 hettol ugyanis maganak termeli.Az elott pedig annyi a kockazat ha nem szedtel gyogyszert hogy no a veteles kockazata 3%-rol 10%-ra.De ha mar szedet a gyogyszert akkor ne aggodj be fog allni normalra es nem lesz semmi gond.Nekem azota 3 havonta kell mennem vervetelre es azota miota szedem 2 alatt van a tsh.Csak szed vegig a gyogyszert es miutan megszulsz beszeld majd meg a belgyogyasszal hogy hogyan tovabb!Szoval ne aggodj!!!!!A babanak nem lesz semmi baja!!!!Mi 29 hetesek vagyunk!!!!Jol van a nagylany!!!!Mocorog, ficankol!!!!!!Ha gondolod irj es elokeresem a doki email cimet es irj neki ha meg aggodnal!!!!!! Minden jot nektek!!!!!!

Hogyan öltöztessem fel a 9 hónapos lányomat?

Csüt -szombatig napi 1x lázas volt , és ezért kérdezem ,nehogy most meg megfázzon. Vasárnap láztalan volt ! Ez a 3 napos láza volt

Legjobb válasz: Kisfiam is hétvégén lázas volt torokgyulladása van, ma már csak hõemelkedése volt. Délelõtt hosszú ujjú body volt rajta rövid kertész nadrág meg zokni vékony sapi a fején. Nem fázott. Szerintem Te is öltöztesd fel hasonlóan, nem lesz gond belõle. 9 hónapos kisfiú anyukája

Kisfiam is hétvégén lázas volt torokgyulladása van, ma már csak hõemelkedése volt. Délelõtt hosszú ujjú body volt rajta rövid kertész nadrág meg zokni vékony sapi a fején. Nem fázott. Szerintem Te is öltöztesd fel hasonlóan, nem lesz gond belõle. 9 hónapos kisfiú anyukája


6 és fél hónapos kisfiam gyakran a 9 órai lefekvés után fél óra múlva felébred, és úgy csinál mint aki kialudta magát. Ha hagyom, képes éjfélig fent lenni. Hogy értessem meg vele, hogy éjszaka van és aludni kell?

Hagyjam sírni és majd álomba sírja magát? Vagy ez kegyetlenség? A foga is most jön. Adjatok tanácsot!

Legjobb válasz: Nem tudod a 9 órai lefekvést késõbbre tenni,húzni kicsit?

Nem tudod a 9 órai lefekvést késõbbre tenni, húzni kicsit?
Szerintem játszatok még egy kicsit, lefekvés elõtt, fárasszátok kicsit. Akkor talán jobban tud majd aludni, és nem kel fel. Vagy hagyd, hagy játszon magának, úgy hogy nem szólsz hozzá, hátha akkor visszaalszik. Kinek mi válik be, ki kell tapasztalni. Ami jó az eggyiknek, az nem feltétlenül jön be a másiknál. De sírni ne hagyad semmiképpen, ne hagyd, hogy úgy érezze nem számíthat rád. sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy általában 5 és 6 között alszik utoljára, és 9-nél tovább már nem tudom ébren tartani.Max.negyed 10, de akkor is felkel fél óra múlva.Volt, hogy 10-kor aludt el, de ugyan ezt játszotta el fél óra múlva.
A kérdező hozzászólása: *9 és fél hét
Betty Blue! (37, 5 le matin) nagyon jó film, és keféléssel kezdõdik, vagy a Sárkány bosszúja. (mondjuk házisárkány) Nem tudom emlékszel-e volt egy könyv, a Nõk elsárkányosodásáról, nagyon jó volt.
Mr és Mrs Smith
Majd akkor tartok Valentin napot , mikor az amcsik busójárást. Erotikus film: Szép asszonyok egy gazdag háznál.
A legalkalmasabb film a Harry Po.., ja nem, a Kék Lagúna, az nagyon jó
Film: 2 girls 1 cup Zene: Rammstein - Pussy Ajándék: vegyél egy lovat

Kit vettek fel Leövey Klára Gimnázium (9. kerület) 2014/2015-ös tanévre, a 9. C -osztályba? :D

Sziasztok! Jövõre kezdõ 9. C -seket keresem/keressük, ismerkedés miatt. :) Jövõre én is oda fogok járni, érdekelne kik lesznek az osztálytársaim. Fiúk/lányok vagytok? :) Akinek írhatok üzit szóljon/ írjon!! :) :D

Legjobb válasz: Engem felvettek:)(lány vagyok:DD)

Engem felvettek:) (lány vagyok:DD)
Én is osztálytársad leszek és lány vagyok :)
Szia!Én is osztálytársad leszek...facebookon beszélhetünk ha akarsz mert én is szeretnék ismerkedni a leendõ osztálytársaimmal...ha érdekel akk jelölj be:Demeter Kitti
Én a-s leszek, de ha gondolod irhatsz:) lányvagyok
A 9.C a média/színjátszó szak lesz?
Igen, dráma/média :)
jajj de kis cukik vagytok emlekszem mikor meg mi is igy kerestuk egymast^^ erezzetek jol magatokat golyaletetek alatt es utana is:D L.10/c (DE HA DALLOS LESZ A TANAROTOK AKKOR SIRHATTOK)
Mintha magamat látnám tavaly:D én most megyek 9.be mert eddig 0.-os voltam, és elõzõnek igaza van, Dallost kaptuk ki és vele vigyázzatok :o!!

Milyen a közbiztosnág a Margitszigeten, este 8-9 fele?

Nem mélyen a szigeten, hanem a 4-6os villamoshoz közel.

Legjobb válasz: Ilyenkor nyáron rengetegen vannak, egyáltalán nem kihalt a sziget belseje sem. Éjjel nem mernék végigsétálni rajta egyedül, de 8-9 felé nem lesz gond, fõleg a megállónál. Nagyon sok futó, sétálgató ember lesz kint.

Ilyenkor nyáron rengetegen vannak, egyáltalán nem kihalt a sziget belseje sem. Éjjel nem mernék végigsétálni rajta egyedül, de 8-9 felé nem lesz gond, fõleg a megállónál. Nagyon sok futó, sétálgató ember lesz kint.
A kérdező hozzászólása: Akkor jól gondoltam, de azért biztosra mentem. Köszi!:)

Kivinnétek magatokkal este 7-től fél 9-ig a 9 hónapos babátokat?

Nagy vásár lesz pénteken és szombaton,(egész napos)és azért mennék ilyenkor mert akkor tudnánk közlekedni babakocsival.nappal képtelenség,ahhoz pedig nehéz hogy kézben cipeljük végégi több km-en keresztül.Köszi a válaszokat el?re is.

Legjobb válasz: Vagy kenguru vagy babakocsi de én kimennék nappal is. az emberek majd arrébb mennek nehogy Te legyél "sündisznó" azért mert gyereketek van.

Vagy kenguru vagy babakocsi de én kimennék nappal is. az emberek majd arrébb mennek nehogy Te legyél "sündisznó" azért mert gyereketek van.
Mi rendszeresen ilyenkor sétálunk apával. Fél 9 fele van fürdés, vacsi, alvás. Ja, páran azért hülyének néznek minket, mert pár vaskalapos ember azt hiszi, egy gyerek 7-kor már fürdik és alszik. :)
simán.
Igen. Egyébként én voltam úgy, hogy januárban a legnagyobb hidegben is kénytelen voltam 1, 5-2 órát kint lenni a kisfiammal (õ is 9 hós volt), ugyanis csak babakocsiban a levegõn volt hajlandó aludni. Semmi baja nem lett, nagyon fel volt öltöztetve épp csak az orrahegye volt kint:) és hatalmasat aludt. Én közben kockára fagytam.:) Nyugodtam menjetek, semmi baja nem lesz! Jó vásárlást!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!Még azért gondolkodom mert elég hideg van este.
igen
Igen!
Szia! Én biztos elmennék nappal, amikor szép az idõ. Járok piacra babakocsival, mindig rengetegen vannak, de török magunknak utat. :) Ha este viszed, nagyon jól öltözteds fel, mert könnyen megfázik ilyen hidegben.
Miért ne?
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszát!Azt hiszem megyünk.Barátnõmék is mennek, az õ fiúk egyidõs a mienkkel.Egyébként Simon-Júdás Napi vásár lesz.

Asztalon nyugvó testhez vízszintes kötéllel egy csigán keresztül 16 kg tömegű, talaj felett lógó testet kapcsolunk, aminek hatására a rendszer 5.9 m/s2 gyorsulással a talaj felé mozog?

Mekkora az asztalon lévő test tömege kg-ban? (A kötél nyújthatatlan. ) Nem jön ki sehogyse:(, valaki tud segíteni ebben a feladatban?

Legjobb válasz: Tegnap volt ugyanez - más számokkal. :D (m+16)*5,9 = 16*g

Tegnap volt ugyanez - más számokkal. :D (m+16)*5, 9 = 16*g
A kérdező hozzászólása: Ezer köszönet!!!!!!:)
A kérdező hozzászólása: Moodle-ben?:D

Miért kel fel éjszaka többször is a 9 hónapos kisfiam?

este 9-10 körül alszik el (altatással, sajnos...), és fél óra múlva már ébredezik, de csak sír, hogy ringassam vissza. van hogy negyed óráig ringatom, leteszem és kezdi elölrõl 5 perc múlva. és ezt egymást után akár 10szer is. nagyon fárasztó. már 2 hónapja mászik, feláll, alul kijött a 2 foga, a doktornõ szerint felül még várat magára. éjszaka már nem szopizik 4 hónapja. próbáltam neki vizet adni, nem fázik, nem izzad. tanácstalan vagyok. reggelre hulla vagyok! ezt csinálja kb 2 hónapja! tanácstalan vagyok, ötlet? vagy majd elmúlik egyszer csak? szeretnénk külön szobába tenni, és leszoktatni az altatásról, de még nem tud lecsüccsenni állásból, így ha feláll a kiságyban éjszaka, hiába hagyom kicsit sírni, nem tud egyedül lefeküdni.

Legjobb válasz: 9 hónaposan ez teljesen normális. Mozgásfejlõdése is lehet az oka, gondold el, milyen nagy dolog, hogy mászik, feláll, éjszaka fejben újraéli ezeket a mozgásokat, vagy éppen készül a következõre. De a foga is jöhet, mégha mi nem is érezzük, neki már feszítheti mélyebben az ínyét. Nálunk is hónapokig tartott ez az idõszak, én is hulla voltam. De túl lesztek rajta, ne aggódj.

9 hónaposan ez teljesen normális. Mozgásfejlõdése is lehet az oka, gondold el, milyen nagy dolog, hogy mászik, feláll, éjszaka fejben újraéli ezeket a mozgásokat, vagy éppen készül a következõre. De a foga is jöhet, mégha mi nem is érezzük, neki már feszítheti mélyebben az ínyét. Nálunk is hónapokig tartott ez az idõszak, én is hulla voltam. De túl lesztek rajta, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: már kb 2 hónapja tart. nektek meddig tartott? jó lenne már végigaludni az éjszakát. emlékszem 9 hetesen végigaludta néhány hétig, de jó is volt :)
Az én kislányom jövõ héten lesz 9 hónapos, de õ is hasonlóan csinálja, igaz, õ 8-9 között alszik el, de ringatni kell (4-5 hónapig elaludt egyedül, azóta sem)rajtam elalszik, de alig tudom betenni az ágyába, mert már ül fel és jönne vissza.Éjszaka többször ébred, van, hogy nem is akar visszaaludni.Õ is mászik, feláll, de fog még nincs.Szoptatni már nem is akarod éjjel?Nem lehet, hogy akkor hamarabb visszaaludna?Az elsõ ébredésénél nálunk bevált a szoptatás, ma például az elsõ kelés után aludt 5 órát egyhuzamban, olyan boldog voltam, hetek óta nem volt ilyen.Az agyam tudja, hogy szeparációs szorongás, mozgásfejlõdés, fogzás mind-mind ludas lehet, de már én is fáradt vagyok(õ még sosem aludt végig egy éjszakát sem).Kitartást neked!
1. vagyok. 7 hónaposan kezdõdött (elõtte sem aludta végig az éjszakát) és kb. 14 hónapos koráig tartott. Akkor kapott leesésgátlós ágyat, mellé feküdtem, úgy aludt el. Utána is ébredt egyszer-egyszer, de azt már az addigihoz képest meg sem éreztem. Megértelek, én is iszonyú fáradt voltam. Volt, hogy nappal én is elaludtam vele. Máshogy nem bírtam volna az éjjel-nappali mûszakot. A mai napig úgy alszik el, hogy mellé kell feküdjek, két és fél éves.
A kérdező hozzászólása: 3-as! néha megszoptatom éjszaka, ha már nem tudom máshogy visszaaltatni, de nem jobb utána. és mivel már nem sok tejem van, ha éjszaka szopizik nappal alig van tejem, mert megszokta már a szervezetem, hogy éjszaka takarékon termeli a tejet. látom nem vagyok egyedül, csak remélem, hogy hamarosan javul a helyzet.
nem akarlak elkeseríteni..de nálunk kb 5 hónapos kora van éjjeli minimum 5, de inkább 10 ébredés....jaa..jövõ héten lesz 1 éves..szóval nem tudom meddig tart még ez, de már dögön vagyok :-((((


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!