Találatok a következő kifejezésre: A 8. is (1477 db)

Egy új gépben mihez elég és mihez nem elég 8 GB memória? Ti vennétek 16 GB memóriát vagy elég lenne nektek a 8 is?

Átlagfelhasználásra, játékokra, netezésre, néha photoshopra, frapsra, steamre, videóvágásra, ilyenekre használnám. Ti mennyit használnátok például Intel i5 2300 procival + Sapphire 1 GB HD7770 Radeon videokártyával.

Legjobb válasz: 16-gbt nem fogsz tudni kihasználni.. általában a játékok számára elég a 8gb bõven elég.

16-gbt nem fogsz tudni kihasználni.. általában a játékok számára elég a 8gb bõven elég.
Elég a 8gb memória átlagfelhasználásra (még a 4gb is). I5 mellé mehetne erõsebb vga is, ha a játék fontos.
Bõven elég a 8 gb

Ha a 6. heti UH hüvelyi volt, akkor a 8. is az lesz?

Legjobb válasz: Nekem az 12. heti is hüvelyi volt, majd onnan jött a hasi UH!

Nekem az 12. heti is hüvelyi volt, majd onnan jött a hasi UH!
Szerintem tuti.A kórházak nagy részében, még a 12.heti koraszûréses UH is hüvelyi.Nyugtasson meg az, ha mégis kellemetlennek érezted, vagy érzed, hogy tisztábban, pontosabban látnak a hüvelyivel!
Én most voltam 12 hetes uh-n a dokimnál, nála hüvelyi volt. De sokaktól hallottam hogy hasit csináltak (de abból meg nem sokat lehet látni)
Én a 8-10 héten szoktam elõször menni. Az hüvelyi. (De hallottam olyan magándokiról, aki azt is hasival csinálja). A 12 heti elvileg hasi, de az SZTK-ban hüvelyivel csinálják.
Nálunk a 12. heti kötelezõen hüvelyi, hisz azzal sokkal több mindent lát, ha eltérés van azt is.
Nálunk a 12.hetes már hasi, de elõtte hüvelyi volt.
Nálunk már a 6 hetes is hasi UH-volt!és az összes többi is!

Hogyan csináljam meg, hogy a windows 8 is induljon?

két gépem van és az egyiket csak programok kipróbálására szoktam használni mint pl a windows 8-at. Csak az a bajom, hogy az xp-ét újra kellett raknom rajta. De az xp újabb op-t nem ismer fel. Megpróbáltam azt is amit a vista-nál vagy a 7-nél írnak, de nem sikerült.

Legjobb válasz: 1. WinXP/7/8 lemez berakni DVD olvasó 2. WinXP/7/8 partíciókezelõ felület megnyomni haladó gomb 3. Törölni minden látni partícót 4. Csák tovább gomb nyomogatni Érthetõ? ennél jobban nem tudom lecsökentett intelligenciával írni.

1. WinXP/7/8 lemez berakni DVD olvasó 2. WinXP/7/8 partíciókezelõ felület megnyomni haladó gomb 3. Törölni minden látni partícót 4. Csák tovább gomb nyomogatni Érthetõ? ennél jobban nem tudom lecsökentett intelligenciával írni.
A kérdező hozzászólása: ezt nem angolról fordítottad magyarra?
nekem ez a developer previev van. hogy tudok veszos betut be alitani??? vagy azt hogy ne magyar 101 hanem csak sima magyar.. angol bilem van ? pls. help
A kérdező hozzászólása: az elején a telepítésnél rákérdezett és ott a magyart kellett volna választani

A B jogsihoz kell 8 általános igazolás, így elég ha a 8. eredményét lefénymásolom? Az igazolja h kijártam, mert csak akkor léphetek 8-ba ha a többi is megvan és mivel megvan a 8 év vége, ezért elvégeztem, így jó, ugye?

Legjobb válasz: Kell? Nem tudom, általában alap az embereknél a 8 általános suli elvégzése, s mire odakerül 17. életéve körül h jogsit akar, akkor nem kérnek ilyet tõle. Nem kötik ehhez... Ha ez érdekel a kérdésed alapján. mennyi idõs vagy?

Kell? Nem tudom, általában alap az embereknél a 8 általános suli elvégzése, s mire odakerül 17. életéve körül h jogsit akar, akkor nem kérnek ilyet tõle. Nem kötik ehhez... Ha ez érdekel a kérdésed alapján. mennyi idõs vagy?
Viheted az érettségi bizonyítványodat is! Csak be kell mutatni, hogy igazold tudsz írni-olvasni! Semmi misztikus nincs benne!
Most érettségiztél 17 évesen? Valaki beavatna?
Akkor meg nagyon hülye vagy!
A kérdező hozzászólása: mivan?:D most érettségiztem :Dd
Igen, a betegség miatti évismétlés nem gáz, de jelen esetben nem hiszem h többször is ez lenne az ok. Am tudod a jogsihoz is tanulni kell. S mivel a forgalomban veszélyeztethetsz másokat magad ne úgy állj hozzá mint eddig a tanuláshoz.
9-es, nem csak bukni lehet, egy hosszas komoly betegség miatt is kim lehet hagyni éveket. Ha egy gyerek hónapokig az onkológián fekszik becsövezve, akkor neki az a tanév ugrott. Ez nem gáz... ha háromszori bukás miatt van az, hogy 17 évesen járja ki valaki, az tényleg gáz. Általánosban még semmi olyan nem hangzik el, amit egyszeri órai meghallgatás után ne lehetne legalább kettesre tudni.
A kérdező hozzászólása: ja most végeztem és 17 vagyok miért gáz ?
Hány éves vagy? Ha most végeztél és 14 nem mehetsz. Ha 17 körüli vagy és most végeztél ammeg gáz.
A kérdező hozzászólása: kösz am:D
A kérdező hozzászólása: beviszem inkább az egész bizonyítványt és megmutatom :D egyszerûbb
Te brutálisan komplikált egy alak vagy. Menj be, kérdezd meg, hogy mi kell nekik, oszt' viszed. Vagy ha nem akarsz plusz köröket futni, akkor beviszed az ált. iskolai bizonyítványt cakumpak és megmutatod. De szerintem sincs 8 általánoshoz kötve. Akkor nem lenne ennyi gyökér az utakon. :)
am hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: viszem, de elég ha a 8. év végi eredményt fénymásolom le.. nem ? mert 8.ba csak az léphet, aki elvégezte az 1-7t.. és mivel év végét viszek, a 8.at is elvégeztem = elvégezve 8 ált. nem ?
Akkor vigyél ha kell. :D
A kérdező hozzászólása: dehnem kell. vinni kell az igazolást róla :Dd
Jóvanna, nyolcosztályos gimnázium.... leesett :D

Üdv, segítséget kérnék hogy a Windows 8 is telepíthető HDD-ről? Úgy mint a Windows 7 mondjuk a D-n van a telepítője a win8-nak és a C-re szeretném telepíteni, ez Win7nél lehetséges volt

Legjobb válasz: Nekem nem engedte HDD-rõl telepíteni de nem is mertem mélyebben kockáztatni vele. Én létrehoztam egy "virtuális gépet virtuális meghajtóval" https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads Letöltöttem innen a legfrissebb Virtual Box-ot, feltelepítettem és azon keresztül raktam fel anno teszt jelleggel a 8-at úgy hogy ezalatt a Windows 7 is megmaradt nekem a gépen és egyszerre használhattam a 7-et is meg a 8-at is. Ha megvan a 8-nak a lemezképfájlja neked, akkor itt egy videó -> http://www.youtube.com/watch?v=iY6pGLgxXFM segítségnek, hogy hogy lehetséges mindez, gyakorlatilag a lépéseket nem lehet elrontani. A program és a videó is egyaránt magyar nyelvû. Rmélem valamelyest sikerült válaszoljak a kérdésedre.

Nekem nem engedte HDD-rõl telepíteni de nem is mertem mélyebben kockáztatni vele. Én létrehoztam egy "virtuális gépet virtuális meghajtóval" https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads Letöltöttem innen a legfrissebb Virtual Box-ot, feltelepítettem és azon keresztül raktam fel anno teszt jelleggel a 8-at úgy hogy ezalatt a Windows 7 is megmaradt nekem a gépen és egyszerre használhattam a 7-et is meg a 8-at is. Ha megvan a 8-nak a lemezképfájlja neked, akkor itt egy videó -> http://www.youtube.com/watch?v=iY6pGLgxXFM segítségnek, hogy hogy lehetséges mindez, gyakorlatilag a lépéseket nem lehet elrontani. A program és a videó is egyaránt magyar nyelvû. Rmélem valamelyest sikerült válaszoljak a kérdésedre.
Telepítsd pendrive segítségével, az biztonságos.

Mi kell ahhoz, hogy a PHP-oldalaim a szolgáltatónál is UTF-8 kódolással jelenjenek meg?

Még jóformán semmit sem tudok a PHP-ről, de egy-két apróság miatt jó lenne használnom. Az odahaza szépen összetákolt oldalaim a neten betűszeméttel jönnek elő, nyilván valami beállítás kellene a kódba. Lehetőleg kretén-szinten is alkalmazható módszert javasoljatok, ne olvasnivalót, a guglit vagy egy paraméterezetlen függvénynevet. Idővel majd összeszedem az ismereteket, de ezt szeretném gyorsan megoldani.

Legjobb válasz: 1. Az editorban UTF-8-ba mented tényleg a kódot? (Notepad++ ajánlott, akár automatikusan tud konvertálni is abba.) 2. A szerveren UTF-8 kódolás van? -> Ha nem, akkor akár a html fileba lehet tenni teget, ami megadja a karakter kódolást, vagy php-val lehet küldeni egy headert (ez jobb), ami UTF-8 kódolást ír elõ, VAGY apache szerver esetében (a többség ilyen) .htaccess file-al is be lehet állítani az alapértelmezett kódolás.

1. Az editorban UTF-8-ba mented tényleg a kódot? (Notepad++ ajánlott, akár automatikusan tud konvertálni is abba.) 2. A szerveren UTF-8 kódolás van? -> Ha nem, akkor akár a html fileba lehet tenni teget, ami megadja a karakter kódolást, vagy php-val lehet küldeni egy headert (ez jobb), ami UTF-8 kódolást ír elõ, VAGY apache szerver esetében (a többség ilyen) .htaccess file-al is be lehet állítani az alapértelmezett kódolás.
A kérdező hozzászólása: Részemrõl az UTF-8 tuti. Úgy tûnik, a html-tag nem állítja be, ha .php kiterjesztéssel mentem. Valószínûleg az utolsó két megoldás valamelyike kéne, de az hogy megy? Tényleg dedós vagyok phpben, ha közölhetõ a pontos módszer, oktass ki bátran... A header felé már ösztönbõl elkezdtem kaparászni, de nemigen értettem a teendõket.
PHP elsõ sorába, mielõtt bármilyen kimenetet küldenél: <?php header ('Content-type: text/html; charset=utf-8'); ?> De a htaccess elegánsabb: http://www.askapache.com/htaccess/setting-charset-in-htacces..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, majd tanulmányozom. Ez a .htaccess egy olyan fájl, amit a szolgáltatónál a fachomba teszek, a többi mellé, és a szerver aszerint jeleníti meg a lapokat?
Igen, a htaccess a szerver beállításait macerálja, arra a mappára (és almappáira) érvényes, ahova teszed.
A kérdező hozzászólása: 19:51-nek: Html-headerem van, de az nem segít... Ami a php-ismertetõt illeti: Pont az ilyen túl bõséges információkban szoktam elveszni. Ígérem, végigbogarászom a header() lehetõségeit, de momentán ez az egyetlen dolog piszkál. Éppen elég lenne, hogy "Írd be azt, hogy..." de asszem, ezt már megkaptam az imént. No, majd kipróbálom, csak most le köll szakadnom a netrõl. Addig is köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik, a szerver nem enged .htaccess-t feltölteni, de a PHP-header a jelek szerint mûködik. Még egyszer köszönöm a válaszokat, zöldkéz már a minap elment, érezte a lelkem, ki mond hasznosat...

Ma voltam ultrahangon és az orvos a hasin és a hüvelyin is látott babát, de nem volt szívhangja.8 hetes terhes vagyok, de a magzat még csak 6 hetes. Azt mondta a doki hogy 1 hét múlva menjek vissza. Aggódom. Szerintetek nincs semmi baj?

A hasi ultrahangon jobban látszott a baba. A hüvelyin csak egy pontnak.

Legjobb válasz: 8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.

8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.
Nyugi! Én ugyanígy voltam, és napokon belül szülök. ;-) Nem középidõben fogant, hanem késõbb! Az én Babám, több mint két héttel. Majd 12. heti uh-n "belövik" a korát!
Elképzelhetõ hogy késõbb volt a peteérésed, nem középidõben. Szurkolok hogy ez a variáció legyen! Nálam is mensi szerint 1 héttel több lett volna, de én tudtam hogy mikor fogant, ezért a dokinak 1 héttel késõbbi utolsó mensi idõpontot mondtam emiatt, és hát igazam is lett :) A kiírt napon született :)
A kérdező hozzászólása: A terhesség kora nem egyenlõ a magzat korával. Ezt az orvos mondta. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, míg a magzat korát a peteéréstõl. Nagyon félek és izgulok hogy lesz-e 1 hét múlva szívhang. Remélem tényleg nincs baj.
én pont így voltam...8 hetesen 6 hetesnek felelt meg a mérete...3mm-es volt....missed ab lett belõle mert sajnos 1 hét múlva sem volt szívhang..... Neked remélem nem ez lesz!!! drukkolok!
ne haragudj, nem értem...8 hetes terhes vagy, a baba meg 6 hetes? Ha 6 hetes vagy, akkor még nem késõ, hogy legyen szívhang, egy hetet tényleg várni kell:-) ne aggódj, jövõhéten már hallhatod:-)
a kérdezõnek igaza van. a terhességi korból le szoktak venni 2 hetet és az a magzati kor. mivel ugye a 14. napon van peteérés normál esetben, tehát az elsõ 14 napon nem él a baba semmilyen formában. bár az egy másik kérdés, hogy hogyan mondta a doki a babaára ezt a hat hetet. hogy hat hetes terhesség méreteinek felel meg, vagy hogy az embrionális kornak. ha nyolc hetes vagy és hat hetes terhességi kornak felel meg a magzat mérete, nah akkor az nem jó. bár abban igazuk van a válaszolóknak, hogy 8 hetesen már kellene lennie szívhangnak. persze vannak kirívó esetek, reméljük a tiéd is az lesz. nekem 6+4-en nem volt, aztán 7+5-ön volt. sok sikert és kitartást!
Nekem a 6 hetes UH-on (hüvelyin) 6 mm-es volt az embrióm és gyönyörû színhangja is volt..reménykedjünk, hogy neked is lesz 1 hét múlva!!Ne idegeskedj, mert azzal is árthatsz neki.Most nyugodj meg, pihenj sokat, és imádkozz, hogy minden rendben legyen!!Drukkolok nektek!! 10 hkm
Én mikor pozitívat teszteltem direkt vártam míg be nem töltöttem a 7 hetet és utána mentem orvoshoz 7+3napos voltam és szép szívhangja volt. 12hetin hallottam is :)
nekem is 2 héttel kisebb volt a baba a terhességemhez képest, missed ab lett a vége.
Nekem 6hét + 6 napon volt szívhang ez a terhességi kor volt és mivel mértem a hõmet, középidõben fogant, így 5 hetes volt a magzat, ha Ti így számoljátok, de minden uh papíromon az utolsó menstruáció 1. napjától számítják a terhességi kort és szülésnél is ez a mérvadó. 3 hónapos Manó anyukája
nekem sem volt még a 6 hetesen, de a héthetesen már volt. Mivel nem minden baba a ciklus közepén fogan lehet ez a 8-6 hét mizéria. Ezért szokták ált azt mondanio, h 8 hetesen legyen az elsõ uh, mert akkor már mindenkinél van szívhang. Azon ne aggódj, h most még nem volt, senki sem egyforma. Ha meg mégsem él, úgysem tehetsz semmit. De még ne vonj le nagy következtetéseket, mondom, nálam is csak a 7. héten indult be, és most már 4 éves, és semmi baja nem volt a terhesség alatt sem

6 órás munkaviszonyra a 8 órás 3/4 része jár? A szintén 8 órás munkahelyi pótléknak is csak a 3/4-e jár 6 órában? A 8 órás cafatéria juttatás 6 órában hogy alakul?

Ha más fontos dologra is kell figyelnem, jelezzétek! Köszönöm

Legjobb válasz: Annyi jár, amennyi a munkaszerzõdésben áll. Lehet az a 8 órásnak a duplája is. Minimum a minimálbér, illetve a garantált bérminimum arányos részét kell megadni. A cafeteria nem kötelezõ, hanem adható. Ha adnak, azt, hogy mennyit adnak a munkáltató dönti el. "Ha más fontos dologra is kell figyelnem, jelezzétek!" Milyen szempontból? Te mi vagy: a munkavállaló, a munkáltató, vagy könyvelsz nekik?

Annyi jár, amennyi a munkaszerzõdésben áll. Lehet az a 8 órásnak a duplája is. Minimum a minimálbér, illetve a garantált bérminimum arányos részét kell megadni. A cafeteria nem kötelezõ, hanem adható. Ha adnak, azt, hogy mennyit adnak a munkáltató dönti el. "Ha más fontos dologra is kell figyelnem, jelezzétek!" Milyen szempontból? Te mi vagy: a munkavállaló, a munkáltató, vagy könyvelsz nekik?

8 hónapos babátok hányszor eszik még tápszert egy nap? Itt értem a tejpépet is, Sinlacot is.

És hányszor mennyi főzeléket, gyümölcsöt?

Legjobb válasz: 8 hónaposan ugyanúgy evet mint most 11 hósan. Reggel-este kapott csak tápszert. Tízórai gyümölcs, ebéd fõzelék, uzsi változó, hol gyümi, hol zöldség. Tejpépet, sinlacot nem evett.

8 hónaposan ugyanúgy evet mint most 11 hósan. Reggel-este kapott csak tápszert. Tízórai gyümölcs, ebéd fõzelék, uzsi változó, hol gyümi, hol zöldség. Tejpépet, sinlacot nem evett.

Ha tartósan beteg 8 éves gyerek kapja az emelt szintű családi pótlékot, és a közgyógyellátást is, jogosult lehet GYES-re 10 éves koráig?

Legjobb válasz: Természetesen igen,mégha az anyuka 8 órában dolgozik is,tehát mindenképpen.

Természetesen igen, mégha az anyuka 8 órában dolgozik is, tehát mindenképpen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!