Találatok a következő kifejezésre: A 8 terhes vagyok, (255 db)

Hány hetes terhes vagyok? A doki szerint 7 (pzs: 35 mm, CRL: 13 mm), viszont ha az utolsó mensi 1. napjától számítom (nov. 19), akkor a 8. végén vagyok.

A véd?n? nem akar még felvenni, azt mondta várjam meg a 10. hetet...

Legjobb válasz: A doki a méretek szerint állapítja meg a terhességet, mivel lehet a pé-d késõbb volt. Hallgass rá, még ha mást is mond mint amit te hiszel, van elég tapasztalata a témában. Amúgy én is pont ebben a cipõben járok, de hidd el, tényleg fölösleges külön elméleteket gyártani, csak feszült leszel miatta. A védõnõdet nem értem, ha van már szívhang és orvosi diagnózis a terhességrõl, akkor minek akar várni a 10. hétig? amúgy ennek sincs olyan nagy jelentõsége, ha ez a heppje... ne hagyd, hogy az ilyen számunkra fontos, de ha összességében nézed nem túl nagy jelentõséggel bíró dolgok felidegesítsenek. Hajrá :)

A doki a méretek szerint állapítja meg a terhességet, mivel lehet a pé-d késõbb volt. Hallgass rá, még ha mást is mond mint amit te hiszel, van elég tapasztalata a témában. Amúgy én is pont ebben a cipõben járok, de hidd el, tényleg fölösleges külön elméleteket gyártani, csak feszült leszel miatta. A védõnõdet nem értem, ha van már szívhang és orvosi diagnózis a terhességrõl, akkor minek akar várni a 10. hétig? amúgy ennek sincs olyan nagy jelentõsége, ha ez a heppje... ne hagyd, hogy az ilyen számunkra fontos, de ha összességében nézed nem túl nagy jelentõséggel bíró dolgok felidegesítsenek. Hajrá :)
Az én manóm CRL-je 7+1-nél volt 13mm, mint neked.
Szia! Elõször is: gratula. Aztán: A védõnõnek attól az idõponttól, amikor megállapították a terhességet kutya kötelessége felvenni! A terhességed a 8. héten tart, de a dokinak is igaza van, mert a mért adatok alapján a baba mérete a 7. hétnek felel meg. Aggodalomra semmi ok, a 12. heti és a 18. heti eredmények szoktak a pontosak (pontosabbak) lenni.
A terhesség idõtartamát hivatalosan az utolsó menstruációtól számolják. A babák az elsõ 12 hétben (függetlenül attól, hogy a terhesség végére mekkora baba lesz belõlük) egyformán fejlõdnek. A dokiknál van egy táblázat amivel alapján az UH-n mért adatokat összehasonlítják. Ha a baba nagyjából középidõben fogant akkor nagyjából megfelel a mérete a terhesség korának. Annak, hogy a baba mérete kisebb mint a terhesség kora, annak nagy valószínûséggel az az oka, hogy a középidõhöz viszonyítva késõbb fogant.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, szép napot nektek és jó babavárást!
Táblázatból megnéztem az elõbb, az alapján 7.4 hetes terhes vagy:)
Az én mazsolám 7.1hetesen volt 10mm.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, aranyosak vagytok!

8 nap múlva jönne meg a mensesem, de lefeküdtem a barátommal, és nagyon félek, hogy terhes vagyok. Ha már megjött, akkor biztos nem vagyok terhes? Ha nem jön meg, pontosan mennyit várjak? Mikor érdemes a tesztet megcsináltatni?

Legjobb válasz: szia! ha terhes vagy, akkor is megjöhet csak nem úgy mint máskor. ha csak cseppek, foltok jelentkeznek, valószínûleg terhes vagy. ha nem jön meg 8 nap mulva, várjál még 4-5 napot, ha akkor sem, csinálj tesztet. akármi is az eredménye csinálj rá 5 napra megint egyet, az már majdnem biztos. gondolom fiatalkorú vagy, szólj egy felnõttnek, ha terhes vagy. hamarabb is gondolkozhattál volna, a felelõtlenség nem gyerekjáték!

szia! ha terhes vagy, akkor is megjöhet csak nem úgy mint máskor. ha csak cseppek, foltok jelentkeznek, valószínûleg terhes vagy. ha nem jön meg 8 nap mulva, várjál még 4-5 napot, ha akkor sem, csinálj tesztet. akármi is az eredménye csinálj rá 5 napra megint egyet, az már majdnem biztos. gondolom fiatalkorú vagy, szólj egy felnõttnek, ha terhes vagy. hamarabb is gondolkozhattál volna, a felelõtlenség nem gyerekjáték!

8 napja késik a mensesem, +terhes teszt, terhes tünetek ma az orvos ultrahangozott (meg se vizsgált) azt mondta nem vagyok terhes! Hogy lehet?

Legjobb válasz: Hülye volt az orvos! Keress másikat! Az én orvosom azonnal elküldött vérvételre + ultrahangos vizsgálattal is megállapította hogy terhes vagyok annak idején... 6 hónapos kicsi fiú anyukája...

Hülye volt az orvos! Keress másikat! Az én orvosom azonnal elküldött vérvételre + ultrahangos vizsgálattal is megállapította hogy terhes vagyok annak idején... 6 hónapos kicsi fiú anyukája...
Ehh. Pont most olvastam egy cikket, hogy a magyarországon dolgozó orvosok száma összvissz28ezer, ebbõl kb 4ezer doki 65 év feletti! hát nem kell csodálkozni ha ilyen hülyeségeket csinálnak mint a te dokid is. Nyugdíj korhatár körül már kissé kopottabb a tudás. persze nem mindenkire igaz és tisztelet a kivételnek. Az én dokim ilyet soha nem állítana mint a tied.
Az orvos dilis.Menj máshoz!
De legalább manuálisan megvizsgált? Mondjuk az nem mérvadó, anyámat is úgy nyomogatta meg a doki (volt már akkor UH) és azt írta a leletre, hogy "Korai terhesség vagy mensest megelõzõ állapot", hiszen tapintásra ugyanolyan, csak a méhszáj helyzete másmilyen. 8 napja késik, az az 5. hét, hüvelyi UH-n petezsák már lenne, amennyiben valóban úton a baba (és ha megnézte volna a doki). Én is azt tanácsolom, menj el 2 hét múlva és kérj hüvelyi ultrahangot (bár sok orvos elküldi a betegét azzal, hogy olyan nem is létezik, pedig VAN!).
hát nem normális semmiképp, menj másik dokihoz...ha 8 napja késik, akár egy hét mulva is mehetnél már..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megfogadom és 2 múlva másikhoz megyek! A papíromra ezt írta:Méhen kívüli terhességrõl felvilágosítva Mikor kérdeztem tõle, hogy az van-e, azt mondta nem! Meg ha továbbra sem jön meg (10 napot várjak!!)menjek vissza eü-i kaparásra!!!!Normális?
Szerintem vagy menj másik dokihoz, vagy várj amíg kb 2 hetet késik. mert ha akkor mész el akkor már szívhang is lesz. lehet hogy nem látott még semmit, de akkor is vissza kellett volna hívnia késõbbre!!! ha 8 napja késik akkor már vagy 5 hetes kb. ha késõbb volt peteérésed, akkor lehetséges hogy nem látta még a petezsákot, de attól kicsit jobban is csinálhatta volna a dolgát. Válts dokit!! De ráérsz csak akkor menni ha 2 hete késik!
bocs, nem láttam h uh volt...amugy lehet h nem látott semmit, de igy nem jelentheti ki h nem vagy terhes...vissza kéne hivia késöbbre...
Hát szerintem is menj másikhoz. Csináltál azóta tesztet? Végülis lehet a teszt is hibás de a doki biztosan nem egy alapos fajta mert legalább elküldhetett volna egy laborra, ez a minimum. Vagy miért nem azt mondja, hogy menj vissza 2 hét múlva kontrollra. Nehogy ilyen dokinál szülj!!
menj másik dokihoz...uh kellett volna, bár max petezsákot látna...vagy még azt se, 2 hét mulva menj ujra dokihoz, addigra szivhang is lesz..
Szerintem azért nem látott semmit mert nagyon az elején vagy!!!
Szerintem meg nagyon sok olyan orvos van (fõleg sztk-sok), akiktõl vissza kellene venni a doktori címet. Én is találkoztam hasonlóval, na el is menekültem tõle! Mindenképpen keress fel egy másik orvost, ugyanis rengeteg dolog állhat amögött, hogy nem jön meg. Drukkolok, hogy babás legyél!

Most kaptam a hirt, hogy meghalt egy volt osztálytársam. Én 8 hetes terhes vagyok és anyukám azt mondja h kismamaként "nem szabad" elmenni temetésre. Mi a teendö ilyenkor?

Szerintetek? Hasonló helyzetben más mit tenne?

Legjobb válasz: Miert ne mehetnel el terhesen temetesre? Igen szuletunk es meghalunk, es most te pedig terhes vagy! Aztan nagyon nagy dolog hogy te terhes vagy. Huha! Anyukad jo lesz ha teged bezar egy kalitkaba! Ja, aztan azt hallottad mar hogy a terheseknek csak az utca jobb oldalan szabad menni?!

Miert ne mehetnel el terhesen temetesre? Igen szuletunk es meghalunk, es most te pedig terhes vagy! Aztan nagyon nagy dolog hogy te terhes vagy. Huha! Anyukad jo lesz ha teged bezar egy kalitkaba! Ja, aztan azt hallottad mar hogy a terheseknek csak az utca jobb oldalan szabad menni?!
Nekem közeli ismerösöm halt meg, és nem mertem megnézni, féltem ha làtni fogom, akkor sirogörcsöt kapok(én is érzékenyebb tipus vagyok) Nem mentem el de nem babona szempontjàbol, hanem mert féltettem a babàmat a stressztöl. Menj ki a temetöbe késöbb egy szàl viràggal, meg gyertyàval. 21 hetes kismami
Szia. Én voltam 21 hetes terhesen temetésen. A nagyapámat temettük. Miért ne lenne szabad elmenni, végsõ búcsut venni? Ha közel álltál hozzá menj el nyugodtan. Részvétem.
Személy szerint én nem vagyok babonás én elmennék. Ha neked fontos volt az osztálytársad és nem hiszel a babonában menj el nyugodtan, nem ezen fog múlni a babád egészsége. Anyukád bíztos csak jót akar nektek.
Ha nagyon közel állt hozzád, akkor menj el, ha annyira nem, akkor otthon emlékezz rá.
én nem mennék el , mert tudom magamról, hogy nagyon sajnálnám és ez fájna nagyon. és azt is tudnám, hogy a stressz árt... gyújtanék egy gyertyát, elmondanék egy imát. így is lehet megemlékezni rá. de ez csak az én véleményem, te döntsd el mit szeretnél. Sajnálom a volt osztálytársadat. szegény. :(
Ha babonás vagy: van az a babona, hogy terhes nõnek nem szabad halottat látnia. De gondolom nem nyílt koporsós temetés lesz... Én 8 hetes voltam, mikor meghalt a bátyám motorbalesetben. Nem könnyû feldolgozni :( Viszont a babám jól van... Üdv, 33 hetes mam.
Szia! Én nem mentem volna temetésre, már csak azért sem, mert én még az adó 1%-s kampányokat is végigbõgtem. Ha erõs vagy (nem olyan bõgõmasina, mint én voltam), akkor menj el, de semmiképpen ne egyedül, legyen valaki, aki rád figyel.
Az elsõ levélíró vagyok és szerintem helyes döntést hoztál és bíztosan anyukád is megnyugszik. Szép és gondtalan babavárást.
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszoló sztem ne ide irosgasson hanem egy pszichologusnak! köszönöm a véleményedet! bravo
A kérdező hozzászólása: Léynegében nemvoltam vele nagyon beszélö viszonyban és babonás is vagyok ezért sztem majd a temetés után pár nappal viszek virágot a sirjára és uyg emlékezek rá.
nekem is meghalt egy évfolyamtársam, és én nem mentem el a temetésre, hanem utána pár héttel vittem a sírjához virágot, és ott és úgy emlékeztem Rá! Részvétem.
Sziasztok. Hát lehet, hogy nagyon tudatlan vagyok, de Én ilyen hülyeséget még életemben nem hallottam, hogy terhes nõ ne menjen temetésre, meg ne lásson halottat stb. Én nemrég voltam egy kollégám temetésén, 21 hetes voltam akkor kb. Azért mentem el, mert így éreztem helyesnek, plusz, szerencsére, nem vagyok túlérzékeny, nem mondanám, hogy maga a temetés megviselt volna. Inkább az adott ember elvesztése fájt, de az fájt volna akkor is, ha nem megyek el a temetésre. Szerintem, azt tedd, amit helyesnek és jelen állapotodban kényelmesnek érzel. Ha rossz érzéseket kelt Benned a temetésen való részvétel, akkor ne menj el. De ne ilyen idióta babonák miatt cselekedj így, vagy úgy....
Az unokanõvérem nem jött el a nagymamánk temetésére, nem emlékszem pontosan mennyi idõs volt, de az utolsó három hónapban volt az biztos.Akkor megvetettem.Hozzáteszem február elején volt és nagy fagy volt.Most hogy én is babás vagyok én is meggondolnám mert kb 10 percet ha bírok egy helyben állni mert elfáradok gyorsan.Így aztán mostmár megértem õt is.Amúgy a babona szerintem hülyeség, ez pont olyan hogy nem szabad megvenni a babának hamar a cuccokat, én megvettem kb 7 hetes voltam az elsõ zoknit.Nem hinném hogy egy zoknitól vagy a te esetedben egy temetéstõl függne.Én személy szerint Istenben hiszek nem a babonákban.De te dönts, neked mi alegjobb, szerintem így a legtisztább. 13 heteske
Az élet és halál elválaszthatatlan, ezért ha nincs egészségugyi gondod nyugodtan menj el. Nekem eskuvom elott három rokonom halt meg egy hónap alatt, akkor a babona szerint férjhez sem mehettem volna?! Egy 32. hetes kismama
Szia én még ezt a babonát nem halottam, hogy nem szabad terhesen temetésre menni és halotat megnézni.Sajnos nekemis a nagypapám haltmeg 1 hónapja akkor voltam 23 hetes és nagyon megviselt és még megis néztem sõt volt, hogy egyedül voltam bent a ravatalozóban vele a babonákba nem szabad hinni.Dönts szived szerint.

8. hetes terhes vagyok, ill. annak minősítettek. Most jöttem az orvosomtól, hüvelyi UHt végzett, ahol csak a petezsákot láttuk és SEMMI mást! Nincs benne semmi, ahogy fogalmazott. Valakinek volt hasonló tapasztalata?

De minden terhességi tünetem megvan, émelygek, szagokra hányok, állandóan pisilek, a mellem kemény és nőtt, nem vérzek, nem görcsölök! A mensim megjötte után 2 hétre végeztem tesztet,2őt is, negatívak voltak, pedig rosszul voltam. Gondoltam megint nem sikerült, de 2hétre rá nem jött meg. Akkor még egy teszt elő, ami pozitív lett. Szerintem kb.5 hetes terhes vagyok, nem 8. Egy 7múlva kell visszamennem, akkor elválik az orvos szerint, hogy mi lesz. Sík ideg vagyok, bőgök, és mégis:érzem a babám! Épp 1éve 8hetesen meghalt a kisbabám, s most újra a kicsi életéért remegek!

Legjobb válasz: Ha valóban 8 hetes terhes vagy,ott már élõ embriónak kellene lenni! Nekem már 6 hetesen 6mm volt és szívhangja is volt már. Nem lehet h késõbb fogant a Pici? Mert akkor még van remény. Én nagyon drukkolok neked!!!!!! Remélem h minden rendben lesz!

Ha valóban 8 hetes terhes vagy, ott már élõ embriónak kellene lenni! Nekem már 6 hetesen 6mm volt és szívhangja is volt már. Nem lehet h késõbb fogant a Pici? Mert akkor még van remény. Én nagyon drukkolok neked!!!!!! Remélem h minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Sajnos tegnap elvetéltem. Csütörtökön fel Pest, doki. Megnézi, hogy a méhösszehúzó megtette-e hatását és tisztított-e. Ha minden ok, nem kell mûteni. Sajnos ebben a témakörben már semmi keresnivalóm-viszont nem adjuk fel! Majd kommentelek a felkészülésrõl, talán hormonkezelésnek nézek elébe... Nagyon köszönöm a biztató szavakat! Most gyászolok, úgy érzem megfulladok, már másodszor veszítettük el kis manónkat :(
utolsó vagyok. énis nagyon félek hofy elveszítem a picit, mert szokott fájni a hasam, volt hogy beis görcsölt, nagyon megilyedtem! egyébként ne félj, lehet hogy azért nem látszódik mert pici , nekem elözö terhességemnél 9 hetesen alig latszott valami! vagy az ugs gepek a rosszak!! :)
Szia majd ird meg mi volt, nagyon drukkolok!! én 2 hét mulva megyek uh-ra mert meg csak 5-6 hetes vagyok es elküldtek hogy nemfog lâtszódni semmi ha most megvizsgâlnak! Boldog babavárást! <3
A kérdező hozzászólása: Én is "bajt" érzek és reszketek. Simogatom a hasam, koncentrálok, mert õt már nem veszíthetem el!Tehetetlen vagyok.
#8 vagyok. Nekem is vagy 10 percig csinálták az uh-t, és csak egyetlen felvételen látszik khm khm... inkább csak sejthetõ a szikhólyag. Totál megértelek. A következõ uh-ig én is csak bõgtem meg paráztam. Éreztem, hogy valami baj van. Aztán nem lett! Ha ez számít egy kicsit is, akkor nagyon drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Létezik, hogy hüvelyi UHn még a szikhólyag sem látszódik a petezsákban?És ha meg nem élõ a terhesség, akkor mért nem görcsölök, mért nem fáj? Köszönöm nektek a válaszokat, belõletek merítek most reményt...
Kedves Kérdezõ, hány naposak a ciklusaid? Nekem 6+5 naposan csak petezsákot láttak szikhólyaggal. Ha 5 nappal késõbb volt peteérésed, akkor simán járhattál úgy, mint én. (Én is bõgtem akkor) 15 hkm
Elõzõ terhességem nekem is így indult. Az elején még 2 héttel vissza is minõsítettek, mondván késõi peteérésem volt. Ezek mind UH alapján történtek. Aztán amikor mentem a 12hetes UH-ra már 14 hetesnek írtak. Utolérte magát a cseppen. Csak azt tudom tanácsolni, pihenj sokat, szedj vitamint és drukkolok, hogy a következõ UH-n jó híreket kapj!
Hát igen, akkor 7+3 napos, ha jól számolom. Reméljük egy hét múlva jó híreket kapsz. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, hogy biztattok!09.09-énvolt az utolsó menszim, két hétre rá azért teszteltem, mert hányingereim voltak.Utána is voltunk persze együtt, sõt még azon a napon is, amikor meg kellett volna jönnie.Így is zavaros, mert a petezsák már igencsak jól látható...
Mikor volt az utolsó menstruációd elsõ napja és mikor foganhatott meg a baba? Miért teszteltél ciklus közepén, vagyis két héttel a menzesz után, ha meg is jött a menzeszed? Akkor kellett volna együtt lennetek a pároddal. Ha együtt voltatok és most egy menzesz maradt ki még csak, akkor lehet, hogy félreértett téged a doki és tényleg csak öt hetes vagy :-) Kérlek, írj konkrét dátumokat mert így zavaros az egész picit :-)Lehet ez volt a gond a dokinál is...
Mikor volt az utolsó menstruációd? Volt valami oka, hogy menzesz után kêt héttel teszteltél? Naná, hogy negatív volt, akkor még csak épp a peteérés környékén tarthattál.
8 hetesen voltam elõször dokinál nekem akkor 14mm-es embriót látott szívhanggal együtt! Szerintem a tiéd el lehet számolva. MErt ilyenkor már lennie kellene benne vminek fõleg ha pozi a teszt...hmm nem tom csak a saját tapasztalatomat tudom csak h nekem ekkor mi volt. De mindenesetre az nem tesz sok jót ha idegeskedsz és sírsz. Hátha egy hét múlva ott lesz a picike. :) Fõleg h a menzid sem jött meg és vetélésnek se indultál vagy a vetélés se indult be már nem is tudom h kell ezt mondani...Tényleg bírd ki vhogy ezt az egy hetet... Nagyon szorítok neked h minden rendben legyen én kelljen újból szomorkodnod, hanem boldogan élvezhesd a kismamaságot és késõbb az anyai örömöket. :) Sok-sok erõt!
#8, 10 vagyok. Nem hiszem, hogy ebben a pillanatban tudnék Neked bármi vigasztalót mondani... Imádkozom, hogy minél elõbb boldog kismama lehess!

Lehet 8 hetes terhes vagyok.2 hete nagyon erős szédülésem volt egész nap hánytam. Pár napig még szédültem aztán elmúlt. De a héten megint rosszul lettem. Ez terhesség miatt lehet?

Legjobb válasz: Mi az hogy lehet 8 hetes terhes vagy? Miért, nem tudod biztosan? Nem csináltál legalább tesztet, vagy nem voltál dokinál? A hányás lehet terhesség miatt a szédülést nem tudom.

Mi az hogy lehet 8 hetes terhes vagy? Miért, nem tudod biztosan? Nem csináltál legalább tesztet, vagy nem voltál dokinál? A hányás lehet terhesség miatt a szédülést nem tudom.
Mi az hogy lehet? Most vagy terhes vagy vagy sem. Teszt vagy valami?
Miért csak lehet????
tesztelj, es nodoki!! en 8 hetesen mar ketszer voltam nodokinal! elsore csak azt vizsgalta, hogy méhen beluli e a terhesség aztan a 8-9. heten mar tobbmindent meg ultrahangos képek is készultek mar akkor rakszuresen voltal? és 8. hét utan mar vedonohoz is el kene menni, mert a nogyogyasz, abba fog irni, es a korhaz is kerni fogja, anelkul nem kapsz tamogatast.
Csinálj tesztet!!! Ha most elmész dokihoz, õ is azzal kezd, de egyébként azt hiszem már kézzel is tapintani tudja! Menj el!

3. babánkkal vagyok terhes nem tervezett baba, szívem mélyén szerettem volna, 2 év lesz a két kisebb közt. Néha olyan gondolatom van, hogy nem is szeretném. Még csak 8 hetes terhes vagyok. Abortusz kizárva. Másnál is volt ilyen, hogy nem szeretné?

persze várom már,hogy a kezemben legyen,csak nem értem az érzéseim néha

Legjobb válasz: Én a 4. gyermekemmel lettem terhes.Derült égbõl villámcsapásként ért a dolog.Egy csomó tesztet csináltam mert nem tudtam elhinni,hogy terhes vagyok. Az elsõ hetek nehezek voltak,lelkileg de aztán már örültem és vártam,hogy megszülessen. A két kicsi közt 2,5 év van. Nehéz volt 4 gyerekkel de azóta eltelt 3 év,most már könnyebb.

Én a 4. gyermekemmel lettem terhes.Derült égbõl villámcsapásként ért a dolog.Egy csomó tesztet csináltam mert nem tudtam elhinni, hogy terhes vagyok. Az elsõ hetek nehezek voltak, lelkileg de aztán már örültem és vártam, hogy megszülessen. A két kicsi közt 2, 5 év van. Nehéz volt 4 gyerekkel de azóta eltelt 3 év, most már könnyebb.
Hasonló helyzetben vagyok én is. Második babámmal vagyok 10 hetes terhes. Beszéltünk róla, hogy majd kb 1-1, 5 év múlva nekiállunk de hamarabb besikerült. Persze eszembe sem jut elvetetni, meg örülök is neki de közben meg olyan érzésem van, hogy rám lett erõltetve, mintha valaki a megkérdezésem nélkül döntött volna. Most még rengeteg minden nem ideális és én sem érzem készen magam még egy gyerekre. De közben meg lelkiismert furdalásom is van amiért így érzek. :(
A kérdező hozzászólása: Igen, gondolom változni fog ahogy érzem mocorogni, de nekem is lelkiismeret furdalásom van
Én a kisebb fiamnál voltam így. Szinte el sem hittem, hogy terhes vagyok. A szülésnél úgy kiabált rám az orvos, miután a hasamra fektették a kisfiamat, hogy fogjam már meg, mert leesik. Mintha ott sem lettem volna. Most már 6 éves lesz, és mindennél jobban szeretem, minden kétes érzés elmúlt, és rossz visszagondolni, hogy valaha máshogy éreztem.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, megkönnyeztem a válaszod! Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Bízom benne, hogy minden rendben lesz és ha elmúlnak a rosszul létek már teljesen máshogy fogom gondolni és vele is imádni fogom a terhességem, mint az elsõ kettõvel
Ne szégyelld, hogy így érzed. Sokan még a "tervezett" babák kapcsán is hasonlóképpen, és még az is teljesen normálisnak mondható. Légy büszke magadra, hogy mégis fogadod õt. Az érzés pedig nemsokára megjön, hidd el. Lesz idõ, amikor semmiért nem adnád majd, hogy õ is van Neked. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a pozitív hozzászólásokat!
Kedves Kérdezõ, nagyon örülök (persze nem ez a jó kifejezés, csak nem sikerül jobban fogalmazni), hogy olvastam az írásod. Már csak azért is, mert az ember, ha rosszul érzi magát a bõrében, akkor hajlamos azt gondolni, hogy egyedül neki van ilyen baja. Az elõttem szólókhoz illetve hozzád képest mindössze annyi a különbség, hogy én most az 5. babámmal vagyok kismama, még csak a 6. hétben. Nagyon nem terveztük, nem is akartam (ami azt illeti még most sem igazán akarom), és mindent elkövettünk (a cölibátust leszámítva), hogy ne legyen több gyerek. Mégis lett. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az abortusz nem jutott eszembe, de magamat ismerve, egyszerûen nem hiszem, hogy meg tudnék békélni a gondolattal. A férjem viszont roppant boldog, amivel igyekszem én is vigasztalódni. Hozzád és az elõttem szólókhoz hasonlóan én is abban reménykedem, hogy múlik a rossz érzés, és jön az öröm.
A kérdező hozzászólása: Igen, tényleg az ember azt gondolja, hogy csak õ érzi így, nem is gondoltam volna, hogy ennyi választ kapok és egy se negatív. Nálunk is javul a helyzet nálatok is fog. Az uh-on szeretnék már túl lenni, hogy lássam minden rendben van. Gratulálok az 5. babához! Boldog babavárást és tényleg köszönöm a válaszokat!

Két napja késik a mensim, de tesztet még nem csináltam. Mensire utaló jelek nincsenek. Lehet terhes vagyok? 8 hónapja próbálkozunk, de még nem késett eddig.

Legjobb válasz: csinálj tesztet lehet hogy már kimutatja. nekem minden menzeszre utaló jelek voltak még is terhes voltam :) remélem hogy terhes vagy :)

csinálj tesztet lehet hogy már kimutatja. nekem minden menzeszre utaló jelek voltak még is terhes voltam :) remélem hogy terhes vagy :)
A kérdező hozzászólása: Most vacsoráztam és nem esett jól az étel nem is tudtam megenni a kedvencemet: túrós tészta. Majd nem elhánytam magam.
Nekünk is pont 8 hónap után jött össze, és pár nap késé után csináltam tesztet. Remélem, sikerült! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Még annyit hogy van folyásom: fehér, kicsit vizes. Ez jó?
csinálj tesztet és megtudod!!! :) légyszi értesíts e-mailben ha jön a baba :) :) brigi_mama

A ciklusom első felében 36, 3-36, 4 volt a hőm most a második felében 36, 7-36, 8 folyamatosan és még egy hetem van a nemvárt mensiig akkor most bizti volt pé-sem csak nem vagyok terhes? Vagy mindenképp 37 nek kellene lennie?

Legjobb válasz: Volt Pé-d, de nem értem, hogy mibõl gondolod, hogy nem vagy terhes. Nem mindenkinek megy fel 37 fölés a hõje. Nekem pl. megállt 36.8-nál, és 6 hetes vagyok. Arra lehet még figyelni, hogy a beágyazódáskor megugrik még egy kicsit a hõ.

Volt Pé-d, de nem értem, hogy mibõl gondolod, hogy nem vagy terhes. Nem mindenkinek megy fel 37 fölés a hõje. Nekem pl. megállt 36.8-nál, és 6 hetes vagyok. Arra lehet még figyelni, hogy a beágyazódáskor megugrik még egy kicsit a hõ.
A kérdező hozzászólása: pont erre voltam kíváncsi hogy ha nem 37 a hõm akkor mi van mert mindenki azt mondta hogy ennyinek kell lenni, most vagyok a 18.napomon és a 10.en volt a pé-em még az izgat hogy a 15.napon leesett 36, 6-ra.
Ha a ciklus.hu-ra felmész, ott találsz egy csomó görbét! De egyébként nem feltétlenül kell 37-nek lennie a hõnek! Peteérés biztos volt! Neked a hõd alapból ennyi! Ha nem esik le a hõd a nem várt mensi elõtt 12-24 órával akkor lehet esélyed a babára! De ezen az oldalon mindent megtalálsz, és szerintem elég jól le is van írva! Szorítok, hogy baba legyen a dologban!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a bíztatást én is nagyon szeretném

30 hetes terhes vagyok a védöm azt monta hogy 7 honapos terhességnek felel meg de én ugy számoltam hogy 8 taposom akkor most mennyi vagyok?

csak azért kérdezem mert haránt fekvéses a babám és monta a dokim hogy az nagyon veszéjes hamarab is jöhet a baba de nem mindegy hogy 8 honapra vagy 7 re jön 2007 9 30 án volt utoljára menszeszem

Legjobb válasz: Elõször is: Még csak 29 hetes vagy és nem harminc,és még 75 napod van szülésig.Számoljunk átlag 30 napos hónapokkal.Az még 2,5 hónap.Tehát még csak a 7. hónapban vagy,és nem a 8.ban.A 8.ba úgy 2 hét múlva fogsz lépni.(Akkor lesz még vissza 60 nap.) Amúgy tök mindegy,hogy 7 vagy 8 hónapos koraszülött,ugyanis egy koraszülött mindig is az..persze mondanak ilyeneket,hogy a 7. ben nagyobb az esély mint a 8 ban az életben maradásra,de errõl hivatalos statisztika nincs.Hidd el,azért bent fog õ maradni a 36. hétig:)

Elõször is: Még csak 29 hetes vagy és nem harminc, és még 75 napod van szülésig.Számoljunk átlag 30 napos hónapokkal.Az még 2, 5 hónap.Tehát még csak a 7. hónapban vagy, és nem a 8.ban.A 8.ba úgy 2 hét múlva fogsz lépni.(Akkor lesz még vissza 60 nap.) Amúgy tök mindegy, hogy 7 vagy 8 hónapos koraszülött, ugyanis egy koraszülött mindig is az..persze mondanak ilyeneket, hogy a 7. ben nagyobb az esély mint a 8 ban az életben maradásra, de errõl hivatalos statisztika nincs.Hidd el, azért bent fog õ maradni a 36. hétig:)
a 32. héten lépsz be a 8. hónapba!
Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2008-07-06 Fogamzás feltételezett ideje: 2007-10-14 Betöltött hét: 29 Hátralévõ napok száma: 75 Trimeszter: harmadik Magzat átlagos méretei: * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 363 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 77 milliméter * THQ (mellkas átmérõ): 72 milliméter * FL (combcsonthossz): 55 milliméter * Súly: 1250 gramm * HC (fej körfogat): 272 milliméter * AC (has körfogat): 192 milliméter
Szia! Az én babám is harántfekvéses volt még a 32. héten is, aztán szépen befordult már azóta. Most már 40 hetes és 5 napos vagyok, nem jött elõbb. Sõõt... Szerintem csupán ettõl nem lesz koraszülött, nem kellene aggódnod.
Szia! Ne izgulj, a barátnõnek a babája 39.héten fordult be, õ is harántos baba volt végig. Múlt hét hétfõn megfordult neki, és szombaton megszült. Nagyon vigyázz magatokra. Kellemes további terhességet! 23 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat de nem mindegyik kalkulátor egyforma terhességi hetet mutat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!