Találatok a következő kifejezésre: A 72 tabletta után (40 db)

A 72 órás tabletta 48 órával a "baleset után" is hatásos?

Legjobb válasz: Azért 72 órás tabletta, mert 72 óráig lehet bevenni, utána felesleges.

Azért 72 órás tabletta, mert 72 óráig lehet bevenni, utána felesleges.
Azért 72 orás aranyom.
Minél késõbb veszed be, annál nagyobb az esélye, hogy nem hat
72 oras altalaban 2 tabletabol all amit 12 ora eltetevel egymastol ekll bevenni ugy hoyg a masodik ne essen ki a 72 oras hatarbol. Magyarul igen bar minnel hamarabb veszed be annal jobb.
Amikor nekem volt rá szükségem, én is kb ennyi idõ elteltével vettem be, vagy talán pár órával elõbb. Nekem hatott. De egyébként is minimális volt az esélye h terhes leszek, inkább csak a stressz miatt vettem be. Mikor történt az aktus, hányadik napján vagy a ciklusodnak?
... de már csak egy napig.
Egyébként terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: "Amikor nekem volt rá szükségem, én is kb ennyi idõ elteltével vettem be, vagy talán pár órával elõbb. Nekem hatott. De egyébként is minimális volt az esélye h terhes leszek, inkább csak a stressz miatt vettem be. Mikor történt az aktus, hányadik napján vagy a ciklusodnak?" igazából én is csak a stressz miatt veszem majd be mert a barátommal megszakításos "védekezéssel" feküdtünk le, mert nem volt tervbe véve a dolog. tegnap történt a dolog kb 17:45kor, és a ciklusomnak 12. napján kb
"igazából én is csak a stressz miatt veszem majd be" Neked nem csak a stressz miatt kell bevenned, hanem, mert épp peteérés környékén vagy!A kérdésedre a válasz pedig, igen, még hatásos, de tényleg gyorsan vedd be, így is 86%-osa tabletta, tehát nem 100, de még mindig jobb, mintha nem teszel semmit.Hamarosan a tabletta bevétel után vérezni fogsz, ez még nem a mensi, hanem a tabletta hatása.Utána lehet, hogy késni fog a menstruációd, de ez nem törvényszerû.Ne ijedj meg, ha késik, de ha 5 napnál többet késne, akkor orvos!Egyébként sem árt az aktus után két héttel tesztet csinálnod! Ja és feltankolni magad óvszerrel vagy fogamzásgátlóval, hogy ilyen többet ne legyen!
Igen, eléggé a peteérés és tüszõrepedés környékén vagy, úgyhogy sürõsen!!! Most vagy a legtermékenyebb, ne feledd.
Van 120 órás tabletta is, én azt kaptam a nõgyógyászomtól, viszont k..va drága 7000 forint...
hatni fog.. majd azért 2 hét mulva teszt!! de mi történt?

A 72 orás tabit nögyogyásznál fel-e lehet iratni? Valoban 72 orában beleférve be kell szedni vagyis akkor 12 oránként? Beágyazodási két hét után még hatásos a 72-órás tabletta?

2.a terheségi elvetetés meddig lehet injekcioval? ,az abortuszal hányadik hét után nem lehet már elvetetni?,az egyöttlét után 2 ét kell a beágyazodásnig hamarabb is jelentkezhetnek a tünetek:hányinger,étvágytalanság,alvás vágy?

Legjobb válasz: Milyen 12 óránként?? Meg, hogy az istenbe lenne hatásos két hét után, szerinted a 72 óra hány nap mégis???

Milyen 12 óránként?? Meg, hogy az istenbe lenne hatásos két hét után, szerinted a 72 óra hány nap mégis???
húúú basszus, hogy 22évesen ilyen hülye legyél... ezzel most még jobban leégetted magad...
1. A 72 órás tablettát nõgyógyász írja fel, de csak a baleset megtörténe után(pl. felelõtlenek voltatok nem védekeztetek vagy kilyukadt a gumi) "72 orában beleférve be kell lenie szedve vagyis akkor 12 oránként"-ezt nem értem "beágyazodási két hét után még hatásos a 72-órás tabletta"-nem a 72 órás tabletta az aktust követõ max.72 óráig hatásos. Minél késõbb veszik be, annál kevesebb a hatékonysága 2. a terhesség 12.hetéig lehetséges az abortusz (az injekciót nem tudom meddig alkalmazzák), persze ez után is végeznek, ha baba valamilyen genetikai rendellenességben szenved vagy az anya élete veszélyben van. Terhességi tünetek csak a beágyazódás után (tehát legkorábban az együttlét után 2 héttel) jelentkezhetnek. 3. Ha megjön a lánynak a mensije, szabad szeretkezni, de óvszerrel mert ilyenkor a méhszáj kicsit nyitva van, és nagy a fertõzésveszély. Emelett ha van gusztusod hozzá, akkor nyugodtan.Védekezés nélkül semmikor sem szabad együtt lenni, bármikor teherbeeshet, nem csak peteéréskor (peteérés a mensije elsõ napjától számolva kb. 11-16 nap, de legtöbbször van rendkívüli peteérés is pl.orgazmus is kiválthatja. 4.Igen teherbeeshet, hisz az elõváladék is tartalmaz megtermékenyítésre alkalmas spermiumokat, tehát hiába vennéd ki a péniszed elélvezés elõtt, a vágycseppek már rég bent lesznek. Bocs de próbáltam a te stílusodban válaszolni, hogy megértsd! És nem "SEGICSÜNK", hanem segítsünk.
A 72 órás tabletta nem azért 72 órás mert 12 óránként kell bevenni, hanem az aktust követõen 72 órán belül.Minél elõbb veszed be, annál nagyobb az esély arra, hogy nem maradsz terhes. Abortuszt pedig 3 hónapos terhességig végeznek. Akkor szexelsz amikor akarsz, nincs olyan, hogy szabad, vagy nem.Menstruáció alatt is lehet szexuális életet élni, csak jobban oda kell figyelni, mert nagyobb a fertõzésveszély.Gumi ilyen esetben meg fõleg ajánlott. A megszakításos közösülés nem a legbiztonságosabb módszer, nem mindenkinél válik be.Mert ugye az elõváladék is tartalmaz hímivarsejtet.De ennél a módszernél, jó ha tudod, hogy mikor van peteérésed, és akkor valami mással is kell védekeznetek.De ehez az kell, hogy rendszeres legyen a menstruációd. Vannak olyan nõk, akiknek terhesen is megjön az elsõ egy-két menszesze. Szerintem neked még nem ilyenekkel kellene foglalkoznod, mert a kérdéseidbõl ítélve nagyon fiatal vagy még a szexhez.
jah, és igazad van, te még gyerek vagy! Ezzel legalább egyetértek... hány éves vagy? 12?
jaj, te még inkább olvass és tanulj ne szexelj. Az órán is oda kéne figyelned, a helyesírásod pocsék. Annyira buta vagy, hogy a helyedben nem égetném magam ilyen kérdésekkel. Szerinted a 72óra hány nap??? 32, hogy még belefér a két hét?????? mégis mit gondolsz miért 72órás tabi a neve???? Inkább még ne a pasizással meg a szexszel törõdj, amíg ilyen alapvetõ dolgokkal sem vagy tisztába!!!!!!
Mindannyian válaszokat keresünk. Csak kicsit nehéz úgy válaszolni négy kérdésre, hamár rögtön az elsõnek nincs semmi értelme. Tudod mit? Inkább ne dugjál! Abból nem lehet baj.
A kérdező hozzászólása: miért kell itt feleslegessen irni? a másik dolog meg .hogy szlovákiábol irok , itt eccere 4 nyelvet tanitanak! magyar, szlovák, orosz és német most akkor igazodj ki az évesk során te köcsög!! és fiu vagyok ki 22 éves a sexeléshez ezt nem kell tudni! elég ha van gumid és dugsz! (ezek csak érdekes kérdések mivel még nemvolt terhes a barátöm)
Még te vagy felháborodva???Mit képzelsz? 22 évesen már ilyen alapvetõ dolgokkal tisztába lehetnél és már megtanulhattál volna írni! Azt hittem valami kis sz*rcsimbók 14 éves érdeklõdik!Pff!
A kérdező hozzászólása: nem kötöszködöket keresek hanem válaszokat
Nem hallottam még az injekciós elvetetõs dolgot. Ez még nekem is új. Terhességet megszüntetni a 12.hétig lehetséges. Ha esélyes, hogy a párod megtette a tõle telhetõt, akkor fordulj nõgyogyihoz, õ felír neked 72 órásat. Inkább ezt szedd be, mintha drasztikusabbra kerülne a sor. Én évekig úgy védekeztem, hogy az utolsó pillanatban vette ki. De azt tudni kell, hogy szex közben is jöhet némi ondó, tehát nem 100%. Ez vagy pasi, vagy alkalom függõ. Én már rég terhes voltam, amikor még mensiztem. Szóval ez sem mérvadó. Szedj gyógyszert. Ennél jobb nincs. Hormonálisan téged is rendbe rak. De csak abban az esetben, ha az orvos választja ki neked a megfelelõt.
Jaj, ne legyetek már gonoszak! Örüljetek, hogy érdeklõdik. Ebbõl is tanul. Jobb, ha inkább hülyeséget kérdez, mintha semmit.
Nõdoki rja fel Azért 72 órás tabi, mert csak úgy hat, ha ez idõn belül veszed be. 72 órán belül minél késõbb, annál gyengébb a hatása és annál valószínûbb, hogy terhes maradsz. Beágyazódás után cseszheted, mert ez nem abortuszt okoz, a meglévõ magzatot hajtja el, hanem a begyágyazódást akadályozza meg. 8.hétig csinálnak abortuszt, hacsak nincs gubanc a magzattal, mert indokolt esetben ez idõn túl is. A legelsõ tünet a beágyazódással egy idõben jelentkezhet, ha arra érzékeny a szervezeted. Általában inkább a 2. hónap körül kezdenek jelentkezni a tünetek. Mensi alatt tilos a szex! Csakis gumiban szabad, mert csúnya fertõzéseket szedhetsz össze. És nem árt tudni, hogy mensi alatt is teherbe lehet esni, ha nem védekezel. Ha megszakítással, lyukas gumival védekezel, jó eséllyel számíthatsz teherbe esésre, mivel az elõváladékban is lehet sperma, amitõl teherbe is eshetsz. Arra senki nem gondolt, hogy van olyan 72 órás tabi, ami 2 szemes és 12 órával késõbb kell bevenni a 2. szemet??? Bizonyára erre gondoltál. Igen, ha a 2 szemeset kapod, akkor a 2.-at az 1. után 12 órával késõbb kell bevenni.

72 órás tabletta után már csökken a teherbeesés esélye?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Az esemény utáninak a nevében is benne van, hogy az esemény után hat. Esemény utáni után történt szeretkezésre már nem hat, abból simán teherbe lehet esni. A tabletta persze, hogy összezavarta a ciklusodat. Lórúgásnyi hormon volt benne. Mesterségesen elõbbre hozta a vérzésedet. A tabletta utáni vérzés elsõ napja az új ciklusod elsõ napja is egyben. (Anyóst pedig meg kellene tanítani arra, hogy mielõtt beugrik hozzátok, legyen szíves telefonon elõre bejelentkezni. :-)

Az esemény utáninak a nevében is benne van, hogy az esemény után hat. Esemény utáni után történt szeretkezésre már nem hat, abból simán teherbe lehet esni. A tabletta persze, hogy összezavarta a ciklusodat. Lórúgásnyi hormon volt benne. Mesterségesen elõbbre hozta a vérzésedet. A tabletta utáni vérzés elsõ napja az új ciklusod elsõ napja is egyben. (Anyóst pedig meg kellene tanítani arra, hogy mielõtt beugrik hozzátok, legyen szíves telefonon elõre bejelentkezni. :-)

Barátnőm bevette a 72 órás tablettát a 67. órába és 5 nappal elöbb megjött neki, ezek után már biztos hogy nem terhes ugye?

Legjobb válasz: Így nagy a valószínûsége,hogy nem! Bár azt tudjuk,hogy a 72 órás tablettának is az idõ elõrehaladtával egyre kisebb a hatása. 18/L

Így nagy a valószínûsége, hogy nem! Bár azt tudjuk, hogy a 72 órás tablettának is az idõ elõrehaladtával egyre kisebb a hatása. 18/L
72 oras bevetele utan szinte biztos, hogy megjon par nap elteltevel. hany nappal utana jott meg neki? De ez nem igazi menstruacio, hanem megvonasos alverzes, ami ez azt jelenti, hogy a ciklusaba belezavart, ido elott idezte elo a hormonbomba. Valoszinu ezt megusztatok es erre 1 honapra megjon majd neki a rendes mensi, de ha akartok teszzzteljetek.
Nem terhes. 72 órási 3 módon tud hatni, attól függetlenül, hogy a ciklus melyik szakaszában veszik be. 1. nem engedi kiszabadulni a petesejtet, így nem lesz mit megtermékenyíteni (és tudjuk, hogy a sperma max 3 napig életképes a hüvelyben és nõi nemi szervek bármelyikében úgy, hogy nem termékenyített meg egy petesejtet sem, csak kószál) 2. a megtermékenyítést akadályozza meg, vagy 3. a már megtermékenyített petesejt beágyazódását akadályozza meg olyan módon, hogy lelöki a méhnyálkahártyát. Vagyis jön a vérzés, a kelleténél hamarabb.
Elég késõn vette be, így kisebb a hatása. Teszttel mindenképp ki kell zárni majd a terhességet 2 hét múltán leghamarabb.

Enyhe vérzésem volt szex után másfél napjra rá meg enyhén görcsöl a hasam. és csak 60óra múlva vettem vettem be a 72 órás tablettát. Mennyi az esélye hogy terhes leszek?

Legjobb válasz: 72 oran belul volt? Ezzel a 72 oras tabival az gond, hogy minel kesobb veszed be, annal kisebb az eselye, hogy hatnak. de nem hiszem, hogy terhes lettel.

72 oran belul volt? Ezzel a 72 oras tabival az gond, hogy minel kesobb veszed be, annal kisebb az eselye, hogy hatnak. de nem hiszem, hogy terhes lettel.
mitõl véreztél? menstruáltál? kicsi az esélye ha menstruációról van szó. ha nem akkor elég nagy mert a 72 órás tabletta már lehet hogy nem ért túl sokat. csinálj tesztet 2-3 hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Nem menstruáltam csak enyhe vérzésem volt annyira nem véreztem épp hogy csak 30.án kellene menstruálnom
A kérdező hozzászólása: igen szex után másfél nap múlva enyhén véreztem de nem mestruáltam kb másfél napig kb azota mult el amióta bevettem a gyógyszert
Ilyen késõn bevéve már csak 58%-os megbízhatósága van a rendelkezésre álló statisztikák alapján. Amúgy miért vetted be? Nem védekeztél?
A kérdező hozzászólása: igen sajnos nem védekeztem és csak ilyen sokára tudtam elmenni a nõgyogyászhoz
szia bocsi most olvasom a kérdésed..nekem is hasonló problémám van és nagyon érdekelne lett-e végül vmi v minden rendben lett??

72 oras tabletta utan menyit keshet a menstruaciom?

lehetseges e h kimaradjon egy egesz honapig .nekem mar 3 napja meg kellet volna jojon .

Legjobb válasz: Nekem az esemény utáni tablettától kb 2 nappal elõtt jött meg!A tabletta nagy adagban/sõt brutál/mennyiségben tartalmaz hormont így megzavarhatja a menszeszedet!Minden esetre ha 1-2 hét után sem jön meg szerintem keresd fel a nõgyogyit!

Nekem az esemény utáni tablettától kb 2 nappal elõtt jött meg!A tabletta nagy adagban/sõt brutál/mennyiségben tartalmaz hormont így megzavarhatja a menszeszedet!Minden esetre ha 1-2 hét után sem jön meg szerintem keresd fel a nõgyogyit!
Szia elméletileg nem késhetne, de én már 2-3 szor is éltem vele és 1* volt hogy 1honapot kimaradt de utána egyböl megjött! Tehát ha késik ajánlom, hogy vegyél teszte és nézd meg mizu!2 teszt a biztos! Lehetséges, hogy terhes maradtál! Lehet, hogy késön vetted be v.valamit nem jol tettél!
A kérdező hozzászólása: elso alkalomal nekem is 2 napal hamarabb jott meg de most a menstruaciom ellot 2 napal vetem be es mar 3 napja meg kellet volna jojon most vettem be masodjara irjatok meg koszi.
Az elsõ író vagyok ismét.Ha a menszesz elõtt pár nappal vetted be akkor tuti az zavarta be és ezért késik!!!!Mellesleg ne aggódj én is 3x vettem be ilyen gyógyszert és sosem maradtam terhes.NE görcsölj rajta szerintem, ha idõben vetted be nagy baj nem lehet!

A 72 órás tablettának milyen mellékhatásait tapasztaltátok? A tabletta bevétele után mennyire módosítja a menstruációt?

Legjobb válasz: nekem nem volt tõle semmi bajom.. rendesen megjött, semmi extra.. és még terhes se lettem. vicces, h itt egyesek inkább bevállalják az esetleges abortuszt, vagy a szülést tizenévesen, mint h egyszerûen megoldanák ezzel a tablettával. persze, nem azt mondom, h ez védekezés, mert nem az, de ha elszakad a gumi, akkor nincs más..

nekem nem volt tõle semmi bajom.. rendesen megjött, semmi extra.. és még terhes se lettem. vicces, h itt egyesek inkább bevállalják az esetleges abortuszt, vagy a szülést tizenévesen, mint h egyszerûen megoldanák ezzel a tablettával. persze, nem azt mondom, h ez védekezés, mert nem az, de ha elszakad a gumi, akkor nincs más..
sziia. én pont 20.án vettem be eggyet....annyi mellékhatás volt hogy émelyegtem fájt a fejem, meg nagyon fáradt voltam az nap...ja meg 2-3 napig kis vérzésem volt. de semmi olyan különös....
Nekem annyi volt, h miután bevettem, 2-3 nap múlva véreztem kicsit (néhány napig), aztán abban a hónapban már nem jött meg (menzesz elõtt kb 2héttel vettem be), hanem köv. hónapban akkor jött meg, mikor kicsit véreztem a tabi miatt. Egyén mellékhatás nem volt :)
én pont ma vettem be egyet...kíváncsian várom h mi lesz, eddig csak fáradt vagyok tõle, de nagyon... remélem nem leszek terhes, sajnos elszakadt az óvszer tegnap este :(

Lehetek terhes a 72 órás tabletta után?

A menstruációmtól számított 12. napban, amikor a barátommal szeretkeztünk, iszakadt a gumi. Amint tudtunk elmentünk n?gyógyászhoz és 24 órán belül bevettem a tablettát. Most vasárnap, a 25. napon(ami már a terméketlen szakasz) viszont megint kiszakadt, mennyi az esélye, hogy terhes leszek? 16/L

Legjobb válasz: Esély mindig megvan rá! Nem lenne egyszerûbb, ha vennél végre fog.gátló tablettát?! Szerintem keress fel holnap egy orvost és meséld el neki a történetedet!

Esély mindig megvan rá! Nem lenne egyszerûbb, ha vennél végre fog.gátló tablettát?! Szerintem keress fel holnap egy orvost és meséld el neki a történetedet!
Kedves második (aki gondolom lepontozott): Tisztában vagyok azzal, hogy a 72 órás nem fog. gátló tabletta. Én arra próbáltam ezzel célozni, hogyha ekkora nagy lány, akkor húzzon el orvoshoz, kérjen vérvételt és írassa fel magának azt a fog. gátló tabit, ami mellett tud rendszeresen, 99%-ban biztonságosan sexuális életet élni. Kicsit értelmezzél már. Fõleg, ha már pontozgatsz ...
Van eselye mindig, a 72 oras nem fogamzasgatlo tabletta... 16 evesen nagyon fontos nemi eletet elni?
A kérdező hozzászólása: Azzal, hogy orvoshoz menjek csak az az a baj hogy itthon fekszem lázasan, betegen. Am nekem is eszembe jutott, csak ez most nem lehetséges... A fogamzásgátlóval annyi van, hogy anyám kijelentette, hogy most még ne szedjem.
És inkább felnevel majd helyett egy gyereket, mert nem engedi a tablettát??Ne is haragudj, de anyukád is felelõtlen akár csak te!!Nem értem, hogy miért nem engedi, amikor arról biztosan tud, hogy élsz nemi életet, mert nem vagy apáca!! És ma már olyan hormon kímélõ fog. gátlók vannak, hogy igazán nem lesz tõle semmi bajod sem!! Ja és az csak egy dolog, hogy lázas vagy, attól még elmehetsz nõgyógyhoz íratni, ugyan is a tabit betegen is lehet szedni!!!
Kedves 1-3! Amikor a válaszomat megírtam, a tied meg nem volt ott. A nem fogamzasgatlo a kérdezõnek szólt. Pontozni nem pontoztalak - eddig. Most igen, a nekem szoló kommentedet. A te stílusodban válaszolva (Kicsit értelmezzél már. Fõleg, ha már pontozgatsz ...): Kicsit gondolkozzal mar. Fõleg, ha mar beszologatsz....
A kérdező hozzászólása: Na megjött pontosan
Igen.
A tabletta felborítja a menstruációdat és a hormonháztartásodat. Ilyen esetben a késés teljesen normális.
Igen.Ha FÉLSZ, akkor tesztelj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat !
Nekem a tabletta annyira bezavart, hogy több mint 2 hetet késett. Annyira féltem, hogy 3 naponta teszteltem. Szerintem ne aggódj, akár ki is maradhat. :) Ne félj, nyugodj meg, szeretkezz, legyen orgazmusod, vegyél meleg fürdôket, akkor hamarabb megjön. ( Legalábbis nekem ... )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is csináltam már tesztet, negatív lett, de már 8 napja késik.. próbálok nem stresszelni ! :)

A 72 órás tabletta után, kb. mikor jön meg a mensi? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Betegtájékoztató!!!!! Benne van minden, egyébként meg elvileg rendes idõben kell jönnie, de elõfordulhat késés, vagy sietés, sõt az is, hogy kimarad, vagy hogy köztes vérzést okoz a tabletta. Egyéntõl függõ dolog.

Betegtájékoztató!!!!! Benne van minden, egyébként meg elvileg rendes idõben kell jönnie, de elõfordulhat késés, vagy sietés, sõt az is, hogy kimarad, vagy hogy köztes vérzést okoz a tabletta. Egyéntõl függõ dolog.
Rá van írva a bet. tájékoztatóra, hogy rendszerint normális idõben jelentkezik, de lehet h késik vagy siet. Tessék, itt van az Escapelle féle, bár nem tudom milyet vettél be. http://www.pirulapatika.hu/210172152/betegtajekoztato/escape..
A kérdező hozzászólása: *3napon belül
A kérdező hozzászólása: nem tudom de már 4 napja bevettem, de nem ugy van, hogy azután napon meg kéne, hogy jöjjön???
és vajon késhet is?mert itt mindenkinek csak elöbb jött meg. nekem meg már 4napot késik:S
nekem nem használt...:( és nemis jött meg..
nekem nem jött meg rá pár napra, hanem akkor jött meg, amikor rendesen is kellett volna.
nekem 3-4 napra rá....és 2 hétre rá kellett volna, de sok mindentõl függ...
Nekem akkor jott meg amikor kellett
Nekem úgyvolt, hogy bevettem pénteki napon, hétfõn megjött.De pont akkor lett volna esedékes is.Szóval pont jóvolt.És eddig még nemvolt semmi gond.
te nem olvasod a válaszokat?? irtam, h nekem nem jött meg pár napom belül, hanem akkor, amikor kellett volna.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!