Találatok a következő kifejezésre: A 72 tabletta (228 db)

A 72 órás tabletta 48 órával a "baleset után" is hatásos?

Legjobb válasz: Azért 72 órás tabletta, mert 72 óráig lehet bevenni, utána felesleges.

Azért 72 órás tabletta, mert 72 óráig lehet bevenni, utána felesleges.
Azért 72 orás aranyom.
Minél késõbb veszed be, annál nagyobb az esélye, hogy nem hat
72 oras altalaban 2 tabletabol all amit 12 ora eltetevel egymastol ekll bevenni ugy hoyg a masodik ne essen ki a 72 oras hatarbol. Magyarul igen bar minnel hamarabb veszed be annal jobb.
Amikor nekem volt rá szükségem, én is kb ennyi idõ elteltével vettem be, vagy talán pár órával elõbb. Nekem hatott. De egyébként is minimális volt az esélye h terhes leszek, inkább csak a stressz miatt vettem be. Mikor történt az aktus, hányadik napján vagy a ciklusodnak?
... de már csak egy napig.
Egyébként terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: "Amikor nekem volt rá szükségem, én is kb ennyi idõ elteltével vettem be, vagy talán pár órával elõbb. Nekem hatott. De egyébként is minimális volt az esélye h terhes leszek, inkább csak a stressz miatt vettem be. Mikor történt az aktus, hányadik napján vagy a ciklusodnak?" igazából én is csak a stressz miatt veszem majd be mert a barátommal megszakításos "védekezéssel" feküdtünk le, mert nem volt tervbe véve a dolog. tegnap történt a dolog kb 17:45kor, és a ciklusomnak 12. napján kb
"igazából én is csak a stressz miatt veszem majd be" Neked nem csak a stressz miatt kell bevenned, hanem, mert épp peteérés környékén vagy!A kérdésedre a válasz pedig, igen, még hatásos, de tényleg gyorsan vedd be, így is 86%-osa tabletta, tehát nem 100, de még mindig jobb, mintha nem teszel semmit.Hamarosan a tabletta bevétel után vérezni fogsz, ez még nem a mensi, hanem a tabletta hatása.Utána lehet, hogy késni fog a menstruációd, de ez nem törvényszerû.Ne ijedj meg, ha késik, de ha 5 napnál többet késne, akkor orvos!Egyébként sem árt az aktus után két héttel tesztet csinálnod! Ja és feltankolni magad óvszerrel vagy fogamzásgátlóval, hogy ilyen többet ne legyen!
Igen, eléggé a peteérés és tüszõrepedés környékén vagy, úgyhogy sürõsen!!! Most vagy a legtermékenyebb, ne feledd.
Van 120 órás tabletta is, én azt kaptam a nõgyógyászomtól, viszont k..va drága 7000 forint...
hatni fog.. majd azért 2 hét mulva teszt!! de mi történt?

Milyen papírok kellenek a 72 órás tabletta felírásához, ha kellenek egyáltalán?

Legjobb válasz: Ha magyar állampolgár vagy és van TB-d, akkor tök normális orvosi ellátásként zajlik: azaz bemész a háziorvosodhoz és kérsz 72 órás tablettát. Nyilván elkérik a TAJ kártyát, mint mindig. Ezek után szó nélkül fel fog írni tablettát, azt kiváltod és beveszed. Ennyi. Jah, ha esetleg nem a lány vagy, akkor szólok, h nyilván neki kell menni orvoshoz. ;)

Ha magyar állampolgár vagy és van TB-d, akkor tök normális orvosi ellátásként zajlik: azaz bemész a háziorvosodhoz és kérsz 72 órás tablettát. Nyilván elkérik a TAJ kártyát, mint mindig. Ezek után szó nélkül fel fog írni tablettát, azt kiváltod és beveszed. Ennyi. Jah, ha esetleg nem a lány vagy, akkor szólok, h nyilván neki kell menni orvoshoz. ;)
A kérdező hozzászólása: vizsgálat nem kell hozzá?
Nem, nem vizsgálnak meg!
A kérdező hozzászólása: ja és még annyi h 16 év fölött adnak, jóltudom?
Adnak 16 alatt is.

Lehetek terhes így? Ajánlanátok a 72 órás tabletta bevételét?

Tegnap szeretkeztünk a barátommal óvszerrel.Miután kihúzta az óvszer bennem maradt az óvszerben is volt egy nagy kicsit sperma de a legtöbb az ágyra folyt a péniszéb?l.AZ óvszer nem volt kiszakadva.

Legjobb válasz: Ja 72 òriàs tabletta ozt nem leszel terhes

Ja 72 òriàs tabletta ozt nem leszel terhes
ne szerintem ne vedd be a 72 órás tabit . teljesen elbassza a szervezetedet hányéves vagy?
A kérdező hozzászólása: 19
Nem túl jó a 72 órás, sztem tönkretesz..de ha nincs más választás.. Menj el dokihoz majd.

A 72 orás tabit nögyogyásznál fel-e lehet iratni? Valoban 72 orában beleférve be kell szedni vagyis akkor 12 oránként? Beágyazodási két hét után még hatásos a 72-órás tabletta?

2.a terheségi elvetetés meddig lehet injekcioval? ,az abortuszal hányadik hét után nem lehet már elvetetni?,az egyöttlét után 2 ét kell a beágyazodásnig hamarabb is jelentkezhetnek a tünetek:hányinger,étvágytalanság,alvás vágy?

Legjobb válasz: Milyen 12 óránként?? Meg, hogy az istenbe lenne hatásos két hét után, szerinted a 72 óra hány nap mégis???

Milyen 12 óránként?? Meg, hogy az istenbe lenne hatásos két hét után, szerinted a 72 óra hány nap mégis???
húúú basszus, hogy 22évesen ilyen hülye legyél... ezzel most még jobban leégetted magad...
1. A 72 órás tablettát nõgyógyász írja fel, de csak a baleset megtörténe után(pl. felelõtlenek voltatok nem védekeztetek vagy kilyukadt a gumi) "72 orában beleférve be kell lenie szedve vagyis akkor 12 oránként"-ezt nem értem "beágyazodási két hét után még hatásos a 72-órás tabletta"-nem a 72 órás tabletta az aktust követõ max.72 óráig hatásos. Minél késõbb veszik be, annál kevesebb a hatékonysága 2. a terhesség 12.hetéig lehetséges az abortusz (az injekciót nem tudom meddig alkalmazzák), persze ez után is végeznek, ha baba valamilyen genetikai rendellenességben szenved vagy az anya élete veszélyben van. Terhességi tünetek csak a beágyazódás után (tehát legkorábban az együttlét után 2 héttel) jelentkezhetnek. 3. Ha megjön a lánynak a mensije, szabad szeretkezni, de óvszerrel mert ilyenkor a méhszáj kicsit nyitva van, és nagy a fertõzésveszély. Emelett ha van gusztusod hozzá, akkor nyugodtan.Védekezés nélkül semmikor sem szabad együtt lenni, bármikor teherbeeshet, nem csak peteéréskor (peteérés a mensije elsõ napjától számolva kb. 11-16 nap, de legtöbbször van rendkívüli peteérés is pl.orgazmus is kiválthatja. 4.Igen teherbeeshet, hisz az elõváladék is tartalmaz megtermékenyítésre alkalmas spermiumokat, tehát hiába vennéd ki a péniszed elélvezés elõtt, a vágycseppek már rég bent lesznek. Bocs de próbáltam a te stílusodban válaszolni, hogy megértsd! És nem "SEGICSÜNK", hanem segítsünk.
A 72 órás tabletta nem azért 72 órás mert 12 óránként kell bevenni, hanem az aktust követõen 72 órán belül.Minél elõbb veszed be, annál nagyobb az esély arra, hogy nem maradsz terhes. Abortuszt pedig 3 hónapos terhességig végeznek. Akkor szexelsz amikor akarsz, nincs olyan, hogy szabad, vagy nem.Menstruáció alatt is lehet szexuális életet élni, csak jobban oda kell figyelni, mert nagyobb a fertõzésveszély.Gumi ilyen esetben meg fõleg ajánlott. A megszakításos közösülés nem a legbiztonságosabb módszer, nem mindenkinél válik be.Mert ugye az elõváladék is tartalmaz hímivarsejtet.De ennél a módszernél, jó ha tudod, hogy mikor van peteérésed, és akkor valami mással is kell védekeznetek.De ehez az kell, hogy rendszeres legyen a menstruációd. Vannak olyan nõk, akiknek terhesen is megjön az elsõ egy-két menszesze. Szerintem neked még nem ilyenekkel kellene foglalkoznod, mert a kérdéseidbõl ítélve nagyon fiatal vagy még a szexhez.
jah, és igazad van, te még gyerek vagy! Ezzel legalább egyetértek... hány éves vagy? 12?
jaj, te még inkább olvass és tanulj ne szexelj. Az órán is oda kéne figyelned, a helyesírásod pocsék. Annyira buta vagy, hogy a helyedben nem égetném magam ilyen kérdésekkel. Szerinted a 72óra hány nap??? 32, hogy még belefér a két hét?????? mégis mit gondolsz miért 72órás tabi a neve???? Inkább még ne a pasizással meg a szexszel törõdj, amíg ilyen alapvetõ dolgokkal sem vagy tisztába!!!!!!
Mindannyian válaszokat keresünk. Csak kicsit nehéz úgy válaszolni négy kérdésre, hamár rögtön az elsõnek nincs semmi értelme. Tudod mit? Inkább ne dugjál! Abból nem lehet baj.
A kérdező hozzászólása: miért kell itt feleslegessen irni? a másik dolog meg .hogy szlovákiábol irok , itt eccere 4 nyelvet tanitanak! magyar, szlovák, orosz és német most akkor igazodj ki az évesk során te köcsög!! és fiu vagyok ki 22 éves a sexeléshez ezt nem kell tudni! elég ha van gumid és dugsz! (ezek csak érdekes kérdések mivel még nemvolt terhes a barátöm)
Még te vagy felháborodva???Mit képzelsz? 22 évesen már ilyen alapvetõ dolgokkal tisztába lehetnél és már megtanulhattál volna írni! Azt hittem valami kis sz*rcsimbók 14 éves érdeklõdik!Pff!
A kérdező hozzászólása: nem kötöszködöket keresek hanem válaszokat
Nem hallottam még az injekciós elvetetõs dolgot. Ez még nekem is új. Terhességet megszüntetni a 12.hétig lehetséges. Ha esélyes, hogy a párod megtette a tõle telhetõt, akkor fordulj nõgyogyihoz, õ felír neked 72 órásat. Inkább ezt szedd be, mintha drasztikusabbra kerülne a sor. Én évekig úgy védekeztem, hogy az utolsó pillanatban vette ki. De azt tudni kell, hogy szex közben is jöhet némi ondó, tehát nem 100%. Ez vagy pasi, vagy alkalom függõ. Én már rég terhes voltam, amikor még mensiztem. Szóval ez sem mérvadó. Szedj gyógyszert. Ennél jobb nincs. Hormonálisan téged is rendbe rak. De csak abban az esetben, ha az orvos választja ki neked a megfelelõt.
Jaj, ne legyetek már gonoszak! Örüljetek, hogy érdeklõdik. Ebbõl is tanul. Jobb, ha inkább hülyeséget kérdez, mintha semmit.
Nõdoki rja fel Azért 72 órás tabi, mert csak úgy hat, ha ez idõn belül veszed be. 72 órán belül minél késõbb, annál gyengébb a hatása és annál valószínûbb, hogy terhes maradsz. Beágyazódás után cseszheted, mert ez nem abortuszt okoz, a meglévõ magzatot hajtja el, hanem a begyágyazódást akadályozza meg. 8.hétig csinálnak abortuszt, hacsak nincs gubanc a magzattal, mert indokolt esetben ez idõn túl is. A legelsõ tünet a beágyazódással egy idõben jelentkezhet, ha arra érzékeny a szervezeted. Általában inkább a 2. hónap körül kezdenek jelentkezni a tünetek. Mensi alatt tilos a szex! Csakis gumiban szabad, mert csúnya fertõzéseket szedhetsz össze. És nem árt tudni, hogy mensi alatt is teherbe lehet esni, ha nem védekezel. Ha megszakítással, lyukas gumival védekezel, jó eséllyel számíthatsz teherbe esésre, mivel az elõváladékban is lehet sperma, amitõl teherbe is eshetsz. Arra senki nem gondolt, hogy van olyan 72 órás tabi, ami 2 szemes és 12 órával késõbb kell bevenni a 2. szemet??? Bizonyára erre gondoltál. Igen, ha a 2 szemeset kapod, akkor a 2.-at az 1. után 12 órával késõbb kell bevenni.

Milyen következménye lehet annak, ha valaki 72 órás tablettát vesz be, de előtte mondjuk egy vagy két héttel már teherbe esett? Tehát már nem fér bele a 72 órába, de a tablettát bevette?

nem személyes tapasztalat,csak kiváncsi vagyok

Legjobb válasz: Hogyne születhetne betegen a baba. Gondolj csak bele, egy várandós nõnek még antibiotikumot se nagyon írnak fel, nemhogy bõdületesen nagy hormontartalmú gyógyszert. De lehet belõle vetélés és más, az anyára is káros mellékhatás.

Hogyne születhetne betegen a baba. Gondolj csak bele, egy várandós nõnek még antibiotikumot se nagyon írnak fel, nemhogy bõdületesen nagy hormontartalmú gyógyszert. De lehet belõle vetélés és más, az anyára is káros mellékhatás.
Akkor már bszhatod :D terhes maradsz :D
Semmi. Akkor már nem hat. Azt nem tudom, a baba születhet-e betegen egy ilyen akciótól, de talán nem.
A kérdező hozzászólása: mondom h nem személyes tapasztalat...na jo ez egyértelmû, de arra lennék kiváncsi h valami baja ezen kivül a nõnek vagy a gyereknek nem e lehet tõle?vetélés vagy iesmikre gondoltam
A kérdező hozzászólása: köszi a választ
vetélés és beteg gyerek is lehet a következménye.nyilván azért 72 órás és nem 2 hetes tabletta. és amúgy is nagyon kockázatos bevenni, hátha még már tuti, hogy baba van:S

Mi a tapasztalaitok a 72 órás tablettával kapcsolatban?

Mennyire billentette ki a szervezeteteket a megszokott egynesúlyból? (Gondolok menstruációra és egyéb mellékhatásokra is.) Mennyi id?be tellett mire visszaállt? Esetleg van olyan, akinek semmi változás nem történt? Mit?l függ ez?

Legjobb válasz: Fél év mire újra normális lesz a menstruáció. Nagy adag méreg kb a 72 órás tabi. Ezért érdemes szedni fogamzásgátló tablettát.

Fél év mire újra normális lesz a menstruáció. Nagy adag méreg kb a 72 órás tabi. Ezért érdemes szedni fogamzásgátló tablettát.

Barátnőm bevette a 72 órás tablettát a 67. órába és 5 nappal elöbb megjött neki, ezek után már biztos hogy nem terhes ugye?

Legjobb válasz: Így nagy a valószínûsége,hogy nem! Bár azt tudjuk,hogy a 72 órás tablettának is az idõ elõrehaladtával egyre kisebb a hatása. 18/L

Így nagy a valószínûsége, hogy nem! Bár azt tudjuk, hogy a 72 órás tablettának is az idõ elõrehaladtával egyre kisebb a hatása. 18/L
72 oras bevetele utan szinte biztos, hogy megjon par nap elteltevel. hany nappal utana jott meg neki? De ez nem igazi menstruacio, hanem megvonasos alverzes, ami ez azt jelenti, hogy a ciklusaba belezavart, ido elott idezte elo a hormonbomba. Valoszinu ezt megusztatok es erre 1 honapra megjon majd neki a rendes mensi, de ha akartok teszzzteljetek.
Nem terhes. 72 órási 3 módon tud hatni, attól függetlenül, hogy a ciklus melyik szakaszában veszik be. 1. nem engedi kiszabadulni a petesejtet, így nem lesz mit megtermékenyíteni (és tudjuk, hogy a sperma max 3 napig életképes a hüvelyben és nõi nemi szervek bármelyikében úgy, hogy nem termékenyített meg egy petesejtet sem, csak kószál) 2. a megtermékenyítést akadályozza meg, vagy 3. a már megtermékenyített petesejt beágyazódását akadályozza meg olyan módon, hogy lelöki a méhnyálkahártyát. Vagyis jön a vérzés, a kelleténél hamarabb.
Elég késõn vette be, így kisebb a hatása. Teszttel mindenképp ki kell zárni majd a terhességet 2 hét múltán leghamarabb.

Szeretkeztünk a barátommal és mikor érezte hogy elmegy egyből kivette a péniszét, de az óvszer bennem maradt. Szükség van a 72 órás tablettára?

egyb?l ki tudtam venni mert kb. 4cm kint volt bel?le.(az óvszer vége) ha véletlen került az óvszerre sperma, lehetek terhes?? vegyek 72 órás tabit vagy nincs szükség rá??

Legjobb válasz: Elõzõ hozzászólók! Akármilyen fiatal aki kérdezte, és akármilyen tudatlan egy-két témában, nem azért írt ide, hogy piszkáljátok. Szerintem ez az oldal azért van hogy ha tudunk segítsünk, egy egy kérdésre megpróbáljunk okosan válaszolni. Kérdezõ! Szerintem nincs szükség 72 órás tablettára. Az biztos ha óvszerrel védekeztek máskor, a barátodnak nem kell kivennie, mert azzal látod akár nagyobb bajt is csinálhattok, lecsuszhat miközben kiveszi...stb... Szóval szerintem nem kell agódnod...

Elõzõ hozzászólók! Akármilyen fiatal aki kérdezte, és akármilyen tudatlan egy-két témában, nem azért írt ide, hogy piszkáljátok. Szerintem ez az oldal azért van hogy ha tudunk segítsünk, egy egy kérdésre megpróbáljunk okosan válaszolni. Kérdezõ! Szerintem nincs szükség 72 órás tablettára. Az biztos ha óvszerrel védekeztek máskor, a barátodnak nem kell kivennie, mert azzal látod akár nagyobb bajt is csinálhattok, lecsuszhat miközben kiveszi...stb... Szóval szerintem nem kell agódnod...
Attól még kérdezhet. Egy esemény utáni tabletta nem játék. És különben hányan tetetk már fel hasonló kérdést még sem voltak ilyen undorító válaszok, mint amiket elõttünk írtak. Nem értem miért nem lehet normálisan válaszolni. És az sem tetszik hogy már idiótázzák itt egymást az emberek, annak nem itt van a helye. Szerintem!
Ennyi idiótát egy helyen ha nemtudtok értelmesen válaszolni ne is válaszoljatok. A kérdésre válaszolva ha elõváladék került az ovszerba és az kifojt belõle attól is lehetsz terhes.Kicsi rá az esély de lehetsz terhes fõleg ha pont akkor volt peteérésed.A biztonság kedvéért vehetsz 72 órás tabit.
Amúgy meg minek veszi ki, ha van rajta gumi? az direkt erre van... jesszus. Légyszives, táényleg nézzetek már utána kicsit dolgoknak.
Nem, többet ártassz, mint használsz. Bár ha tisztában lennél a fogamzás alapjaival, fel sem tennél ilyen kérdést. Nézd át a 8-os bioszkönyved végét.
akkor majd én válaszolok!!!! a 72 órás tabletta ilyen esetben úgysem mûködne, úgyhogy tutira TERHES VAGY. úgyhogy inkább babakelengyére költsd a pénzed.
Jesszus Mária!!!!!! Mennyire tudatlanok ezek a mai fiatalok..... Én csak annyit írnék, hogy ha aggódsz , miért nem veszel egy tesztet????? Azonnali terhességet is kimutat! Nem vagyunk jósok, hogy megmondjuk teherbe estél-e......
Idióta vagy ám te!!!!!! Utolsó és utolsó elõtti hozzászólónak írom: nem az a baj, hogy kérdez, hanem ahelyett, hogy cselekedne, felteszi a kérdést, közben meg már ketyeg a 72 óra.
bizony, tutira terhes vagy. jó gyereknevelgetést! ;) nem tudom, hány éves vagy, de még nem a szexszel kéne foglalkoznod...
A kérdező hozzászólása: nincs szükségem könyveket olvasgatni... jah és sztem ti nem értettétek mit akartam kérdezni. azért kösz
Tudjátok, néha igenis be kell szólni, ha valaki hülyeséget csinál, vagy olyanba vág bele, amiben láthatóan ennyire tudatlan.
Szerintem is!! Egyébként meg olvassátok csak végig a korábbi kérdéseket, vki oly annyira durván válaszolt, hogy csoda, hogy nem tiltották le. Ha vki pedig leidiótáz, igenis is megvédem magamat, mégha csak látatlanban is. Jöhet a lepontozás :-)))

Szerinted sincs különbség a 72 órás tabletta és az abortusz között?

Azért kérdezem, mert az egyik kérdésnél ez felmerült, és egyedüli vagyok miszerint van különbség a két dolog között, nem is kicsi. Tényleg csak én gondolom ezt így?

Legjobb válasz: Rengeteg különbség van, a 72 órás pont azért 72 órás, mert max addig hat aktus után. Tehát az inkább megelõzés. Abortuszhoz már alapból kell x hét, amikor meg lehet csinálni. Teljesen más kikaparni valamit, és megelõzni a terhességet.

Rengeteg különbség van, a 72 órás pont azért 72 órás, mert max addig hat aktus után. Tehát az inkább megelõzés. Abortuszhoz már alapból kell x hét, amikor meg lehet csinálni. Teljesen más kikaparni valamit, és megelõzni a terhességet.
Ennyi erõvel a fogamzásgátló is gyilkosság.
A két dolognak közel sincs egymáshogy köze...
A 72 órás azelött avatkozik be, MIELÖTT a petesejt megtermékenyülne, tehát NINCS és NEM IS LESZ gyerek, még csak kezdemény szinten sem. Ezzel a logikával minden menstruáció is abortusz lenne.
Már hogy ne lenne különbség!!! A 72órás a beágyazódást akadályozza meg, a másik meg szétroncsol egy kis életet!
"Erre mondták azt hogy az élet a megtermékenyítés pillanatától kezdõdik, tehát akkor a 72 órás is ugyan arról szól mint az abortusz." Aki ezt mondta az nagyon buta! Nem termékenyülsz meg rögtön mihelyst megvolt a szex! Idõ kell a spermának hogy a petesejtig elérjem. Az esemény utáni gátolja az ovulációt és a beágyazódást, valamint lassítja a spermákat!!! Tehát nincs élet mivel nem volt megtermékenyítés!
Nem igaz, mivel a 72 órás megelõzi, hogy megtermékenyüljön, tehát nincs élet.
A kérdező hozzászólása: Ja és én egy szóval sem írtam azt hogy a 72 órás tabletta megelõzés.
Nézd, persze, hogy többen vannak hasonló nézettel, és ez (sajnos) reprezentálja az egész magyar társadalmat. Ha szerinted sem megelõzés, akkor remélem, egyszer majd abban is egyetértünk, hogy az ún. 'esemény utáni' tabletta bizony potenciális abortív szer, feltéve, hogy az aktus "eredménnyel" járt. Az élet kezdetét sokan sok feltételhez kötik, ahogy írtam is (szívverés, beágyazódás...); én ilyenkor csak annyit szoktam mondani, hogy már majdnem ott tarunk, hogy a diplomához is. A helyzet ezzel szemben az, hogy ahogy a halálunk, úgy a fogantatásunk is egyetlen adott és konkrét pillanathoz köthetõ. Mindössze annyit szerettem volna, hogy eloszlassak egy tévhitet, mely szerint az emberi lét a szívveréssel kezdõdik, vagy a beágyazódással. Szóval aki eddig abban a hitben élt, hogy a 72 órás tablettával garantáltan nem oltott még ki emberi életet, az téved. Ahogy a spirállal, bizonyos hormonokkal védekezõk is. Ez volt csapán a szándékom, hogy tudja mindenki, aki 72 órás tablettázik, spirálozik, stb. az, ha az emberi létet annak minden szintjén óvni akarja, akkor ezekrõl az eszközökrõl ne használjon ilyen eszközöket. Ha tudja, hogy abortív szereket használ, és így is vállalja a dolgot, lelke rajta, de legyen vele tisztában, mit tett/tesz.
A kérdező hozzászólása: "Nézd Kérdezõ, ebbõl azért lehet vitát generálni, mert ez a két dolog bizonyos összefüggésekben hasonló és másokban nem, és innentõl szabadon választott, hogy ki mit mennyire súlyoz." Igazad van. Nézõpont kérdése. Köszi a választ Neked is!
jav. akkor ezekrõl az eszközökrõl tegyen le.
#47, ebben a formában azért nem teljesen igaz a dolog, tényleg hat a norgestel a méh-nyálkahártyára is, tényleg képes megakadályozni adott esetben a terhesség beágyazódását is... az egy másik kérdés, hogy valóban, nem ez az átlagos hatásmódja. Emellett persze az is igaz, hogy nem hat a megtermékenyített petesejtre, tehát nem okoz fejlõdési anomáliát, ha mégis megmarad a terhesség... n.b. nem tud, mert a fogamzást követõ idõszakban még nincs kapcsolat az anya szervezetével, tehát a zigótába nem juthat a szerbõl. Szóval a megtermékenyült petesejtre az igaz, hogy HA be tud ágyazódni, akkor ép magzat lesz belõle... ha nem, akkor meg úgy jár mint egyébként a megtermékenyült petesejtek 80%-a, távozik, és lesz belõle kicsit késõ, kicsit erõsebb menzesz.
A kérdező hozzászólása: ????? Mibõl gondolod hogy csak olyan válaszokat várok amit hallani akarok? Igen, a 66%-os válaszoló is máshogy látja mint én, de õ azt is írja hogy nézõpont kérdése a dolog. Azért tettem fel a kérdést hogy lássam nem egyedül vagyok ezen az állásponton, és a nagy többség a válaszok alapján úgy gondolkozik ahogy én. Ettõl függetlenül tisztelem azokat is, akik máshogy gondolkoznak. A kérdés úgy hangzott hogy tényleg csak én gondolkodok-e így egyébként, és erre voltam kíváncsi is, és a választ megkaptam.
Értem. Mindenkit a hite boldogít. Ellenben 66% -os drága barátom ugyanazt írta a 72 órás tabletta hatásmechanizmusáról, amit én, vagyis a tényeket. Hogy utólagos megelõzés nincs és nem is lehet. Ha viszont kizárólag a saját elképzelésedet véleményileg megtámogató kommenteket vársz, akkor miért eldöntendõ kérdést tettél fel? Részemrõl a szerencse.
A kérdező hozzászólása: Bocs, rosszul írtam, szóval akkor még abban a stádiumban amikor a tablettát beveszik, még nem beszélünk embrióról, hanem az majd a sok ha után fejlõdik ki. Én onnantól tekintem életnek. De ez én vagyok, Te meg máshonnan tekinted annak, tegyünk pontot a végére. Egyébként én sem mennék abortuszra soha. Ugyanazt irkáljuk le többször, hagyjuk inkább.
A kérdező hozzászólása: Mert mikor beveszed a tablettát, még nem fejlõdött ki az embrió, azért. Akkor még nagyon sok a HA. 66%-os nagyon jól leírta, és igaza van, nézõpont kérdése. Ettõl függetlenül én értettem a válaszodat, Te viszont sértegettél Engem és másokat is. Én fogadjam el a Te nézõpontodat, Te viszont kötöd az ebet a karóhoz hogy de igenis, és aki mást mond az a hülye idióta iskolázatlan habzó szájú... nem szeretek ilyen emberrel beszélgetni, ne haragudj.
Látom, idõközben már válaszoltál. Tudod, az embrió szíve már a 6. héten is ver. Ilyen csodálatos az élet. Errõl ennyit. Az emberi életnek egyetlen, abszolútnak nevezhetõ kezdete van, és ez a fogantatás. Az, hogy valaki szívveréshez, tüdõ érettségéhez, ad abszurdum születéshez köti ezt a kezdeti pontot, az szubjektív szempont. Semmi nem attól az, ami, mert mi annak tartjuk, hanem azért, mert tényszerûen az, ami. Megölheted a gyerekedet 0-7 hetes koráig, és 7-12 hetes koráig is. A mai magyar törvények lehetõvé teszik ezt. Én csak azt nem értem, miért nyilatkozol másképp azokról, akik 12 hetet adnak a gyereküknek, mint azokról, akik csak 6-ot, vagy csak 72 órát? Lényegileg mind ugyanaz, bár kétségtelenül könnyebb azt hinni, hogy a tabletta nem ölhet, mint ismereteket szerezni és szembenézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát, én ezt a "vitát" befejezettnek tekintem. Az én "nézõpontom" e téren: Azért hatalmas nagy különbség van egy megtermékenyített petesejt aki Ha beágyazódik, és Ha a petezsákban elkezd fejlõdni az embrió és elkezd verni a szíve akkor lesz belõle terhesség. (Az orvosok is akkor állítják ki az igazolást a terhességrõl ha találnak szívhangot, addig nem, legalábbis nálunk), és egy 7-12 hetes magzat között aki már mozog, ver a szíve azt darabokra szaggatják, nos szerintem óriási a különbség.... Még egyszer köszönöm a normális, kulturált válaszokat.
Csak átfutottam a kérdéseket, de szerintem óriási különbség van a 2 dolog között a döntéshozó fejében. Aki a 72 órás tabit beveszi: gondolkodik az esemény után és nem vár arra, hogy terhes lett-e vagy sem. Mert balesetbõl is adódhat, nem csak felelõtlenségbõl. Nálunk is szakadt már el óvszer és nem vártam meg, hogy pozitív legyen a tesztem, pedig házasok vagyunk, de még nem terveztük a babát, ezért védekeztünk. Szerintem egy nõnek igenis jogában áll eldönteni, hogy él-e ezzel a lehetõséggel, mert õ ad életet egy gyermeknek. Van egy 11 hónapos fiam és inkább egy 72 órás tabletta, amivel még senkinek nem okozok fájdalmat, mint egy nem kívánt terhesség.
Szívbõl gratulálok a kisfiadhoz. Itt nem arról beszélgetünk, fáj-e valakinek a tabletta, hanem arról, hogy potenciális abortív szerként etikus-e a használata.
Van kulonbseg, de csak a vegrehajtas modjaban... Mindketto kiolt egy eletet, csak a 72 orasnal nem lehet biztosan tudni, mivel nem biztos, h tortent fogantatas. Egyebkent ugy tudom, h nemelyik fogamzasgatlo is hasonloan mukodik, mint a 72 oras. Szoval nalam az is kizart.
"Hatásmechanizmusa A sürgõsségi tabletták a hagyományos fogamzásgátló tablettákhoz (esemény elõtti tablettákhoz) hasonlóan hormonokat tartalmaznak, azonban azoknál lényegesen magasabb mennyiségben. Ezekbõl az eseményt követõen egyet vagy kettõt kell bevenni, ez a készítmény típusától függ. A tabletta formájában szervezetünkbe kerülõ hormon meggátolja a tüszõrepedést (ovulációt). Emellett méhnyálkahártya leválást idézhet elõ, amely megakadályozza a megtermékenyített petesejt beágyazódását. Bizonyos készítmények ugyan messze nem 100%-os hatásfokkal, de gátolhatják a hímivarsejtek mozgását is."
A 72 órás a két egyesült sejt beágyazódását gátolja. Az abortusz meg kiszakítja a már beágyazott két sejtet (ekkor persze már nem 2 sejt!).
Nem, a gúny tárgya az utolsó két mondat volt. Mert létezik nemi erõszak, kiszakadt óvszer, és elfelejtettem-hogy-antibiotikumkúrám-volt pillanat. Ezek miatt létezik a 72órás, ami a szememben a kisebbik rossz, hiszen még mindig jobb mint egy abortusz, vagy egy nõ testének tönkretétele, a gyermek lelkének megnyomorítása.
Igen, a spirál abortív eszköz. Nem fogamzásGÁTLÁS. Ha ez gúny tárgya, az végtelenül szomorú. De hát vannak ilyen emberek is.
Akkor ezzel a lendülettel a spirál is gyilkol, hiszen nem engedi, hogy a megtermékenyült petesejt beágyazódjon. Ezek szerint havi egy gyilkosság spirálonként. Továbbmegyek: ha egy megtermékenyült, nem beágyazódott petesejt a menstruációs folyadékkal távozik, akkor akasszuk fel az anyát, mert gyilkos teste van! Ugyanez vonatkozzon a spontán vetélésekre is! (remélem kiérzõdik a maró gúny a szavaimból)
Köszönöm 66%-os fórumtársam (ez tetszik), ez nagyon korrekt volt. Örültem.
Nem mit, hanem kit. A zigóta állapotú embert abortálja, mert nem engedi tovább fejlõdni, azaz megszakítja, fizikailag ellehetetleníti további robbanásszerû fejlõdését. Az emberi élet ugyanis NEM a beágyazódással kezdõdik, ahogy ezt a fentiekben olvashattad, hanem a megtermékenyítéssel. Abban a pillanatban megfogan ugyanis az a teljesen egyedi genetikai kódú új egyed, aki önazonos, és saját magával feltétlen azonos. A tabletta tájékoztatója írja, hogy a már beágyazódott életet nem oltja ki, de ha olyan fázisban veszik be, amikor a megfogant élet még nem ágyazódott be, akkor igen. Nézd meg újra: gátolja a beágyazódást.
"már fennálló terhességet a Rigesoft tabletta nem szakítja meg." " beágyazódott megtermékenyített petesejtre, tehát a méhben fejlõdõ terhességre már nincs hatással. Ennek két szempontból van jelentõsége. Egyrészt a sürgõsségi fogamzásgátlás nem hoz létre abortuszt, másrészt a módszer késõi alkalmazása esetén nem kell tartanod magzati ártalomtól, a terhesség kihordható." Akkor mit abortál?
De igen. Potenciális abortív szer. Fentebb belinkeltem, miért. Ott fellelhetõ.
Az colt a téma utolsó, hogy abortív szer-e egyáltalán.... (A fellelhetõ adatok alapján NEM) Hogy etikus-e, azt mindenki másképp látja, ismerek olyat, aki szerint az óvszer is etikátlan, mert akkor szexelj, ha utódot akarsz
A kérdező hozzászólása: 47 %-os, szállj magadba és gondolkozz el. Hogy merészelsz így írni? Nem is ismersz. Mibõl gondolod hogy nem értem amit írsz? Erre még mindig nem kaptam választ Tõled: Ha nincs különbség egy megtermékenyített petesejt, meg egy 12 hetes magzat között akkor mi a különbség egy 12 hetes magzat meg egy 25 hetes magzat között? Te akkor azt is simán elvetetnéd ezek szerint? Igen vagy nem?
Hidd el, utolsó, én is azt írtam, hogy abortuszhoz vezetHET, abban az esetben, ha van kit abortálni, azaz, ha van ott megfogant élet. Annyit tettem hozzá, hogy aki biztosra akar menni, az ne használjon ilyet. Csak hát ezt a sok szellemi rövidnadrágos nem érti. Vagy tényleg nem érti, vagy nem akarja érteni.
Azért nem mindegy, hogy néhány sejt, ami be se ágyazódott, az kiürül. Mint hogy x hetes embriót kikaparnak...
Csak idõben és módszerben van különbség, de ha a végeredményt nézed, akkor semmi különbség sincs a kettõ között!
Ha ugyanaz lenne, akkor abortusz helyett elég lenne egy "72 órásat" bevenni. Csakhogy nem véletlenül 72 órás a neve, vagyis hiába veszed be 4-5-10-20-30 nap után, ha terhes vagy, nem történik semmi. Nem megy el a baba. A 72 órás cucc egy sürgõsségi fogamzásgátló tabletta. A nevében is benne van: gátolja a fogamzást, vagyis nem leszel terhes, nincs élet.
Az emberi élet kezdete a fogantatás pillanata. A megtermékenyítés során létrejön a teljesen egyedi genetikai kóddal rendelkezõ új egyed, aki egy ember. Ennél fogva minden eszköz, amely nem a szó szoros értelmében vett fogamzásgátló módszer, hanem a már megfogant emberi életet bármilyen módon akadályozza a fejlõdésben, abortív módszer. NEM fogamzásgátlás. A 72 órás a beágyazódást akadályozza meg, nem a fogantatást, aki nem így tudja, az olvasson utána. Persze van különbség a két módszer között, de a végeredmény ugyanaz, ezért ha az abortusz gyilkosság, akkor a 72 órás is.
Borzalmasan nagy különbség az, hogy az egyiknél a beágyazódást akadályozzák meg a hormonok, másiknál meg egy már megfogant, beágyazódott, fejlõdésnek indult embriótól szabadulnak meg. Ha a sejtcsomóról beszélünk, nem is biztos, hogy beágyazódna 72 órás nélkül sem.
Ezt a választ én is olvastam, szerintem õ csak valamit akart írni, vagy nem tudom.
ezt csak is nagyon buta ember írhatta vagy csak ab. párti aki magát akarja védeni ennyi ilyen emberekkel ne foglalkozz..
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát :) Zöld kéz megy természetesen!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen Neked is, nem is tudtam ezeket a 72 órásról. Azt hittem a méhnyálkahártyát löki le. Megy a zöld kéz Neked is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) Megnyugodtam hogy nem csak egyedül gondolom így a dolgokat. Mindenkinek megy a zöld kéz!
A kérdező hozzászólása: 2-es tökéletesen egyet értek Veled, ezt én is így gondolom. Írtam is hogy annak a picinek már dobog a szíve és azt a kis testet roncsolják szét, míg a 72 órás egy megtermékenyült petesejt nem tud beágyazódni. Erre megkaptam hogy a hengeresférgektõl felfele az élõlényeknek dobog a szíve.....
"A megtermékenyítés során létrejön a teljesen egyedi genetikai kóddal rendelkezõ új egyed, aki egy ember." De a spermiumok eleve 1-2 nap alatt érik el a petesejtet. Tehát már a fogamzás idõpontja sem egyenlõ a szex idõpontjával. A megtermékenyülés után újabb 3-5 nap (szex után ez már a 4-6 nap) múlva ágyazódik be a megtermékenyített petesejt a méhbe. Sokszor be se ágyazódik, mert nem jók a körülmények... akkor az is gyilkosság lenne? Nem hiszem.
A kérdező hozzászólása: Ezt írtam már az elõzõ kérdésnél is, onnan másolom most be: Akkor Ti nyilván engedélyeznétek akár 39 hetesen is az abortuszt, igaz? Hiszen a 72 órás tabi is errõl szól.... Hmm? Ezen az elven akkor nincs különbség egy 12 hetes magzat és egy 39 hetes magzat között sem. Nem?
#32, az "esemény utáni tabletta" POTENCIÁLIS abortív, ahogy egyébként szinte az összes naponta szedett hormonális fogamzásgátló is az, hatnak a megtermékenyülésre IS meg a beágyazódásra IS. Na, ezzel szemben mondjuk a spirál az egyértelmûen abortív, mert csak az utóbbira hat.
Kérdezõ! Te vagy nem tudsz olvasni, vagy - és ez a rosszabb - nem érted, amit olvasol. Tudod, a fogamzásgátlás, mint ahogyan ez a nevében benne van, a FOGAMZÁST gátolja meg. És a megtermékenyítés az már maga a fogantatás pillanata. Meséld már el, miképp lehet bármit is utólag megelõzni? Ha megfogan egy élet, leírom még egyszer, hátha második nekifutásra megérted, azt a 72 órás tabletta nem engedi tovább fejlõdni, tehát azt az életet kioltja. Ha meg nem történt fogantatás az aktus után, akkor meg nem. De hogy melyik aktusból fogan élet, és melyikbõl nem, azt egyedül a Jóisten tudja. Elhiszem, hogy struccpolitikailag könnyebb abban a hitben ringatózni, hogy a 72 órás tabletta nem abortív, de ettõl még az. A többi menstruálós, önkielégítõs, habzó szájú ostobának meg üzenem, hogy vegye szépen elõ a 8. osztályos biológia tankönyvet, porolja le, és olvasgasson bele. Nem szégyen az. Igaz, hogy e könyv a bántó tudatlanságot utólag már nem elõzi meg, mert mint írtam, ez fából vaskarika lenne, de legalább nem engedi tovább fejlõdni. És ezzel ebben az esetben óriási szolgálatot tenne a világnak...
A kérdező hozzászólása: Utolsó, kérlek olvasd el figyelmesebben a kérdésemet, hidd el egy az álláspontunk :) . Egyetértek Veled! Azokkal nem értek egyet, akik szerint a 72 órás is ugyan az mint az abortusz.
Az egyetlen ember aki itt tévedésben van kedves kérdezõ az te vagy. Amit állítsz az butaság. Egy 25 hetes magzat nem egyenlõ egy még megse fogant embrióval. Nem is lehet össze hasonlítani. Ahogy az abortuszt se a 72 órás tablettával. Vagy szerinted aki óvszert használ vagy fogamzásgátlót az is gyilkos. Minden szexbõl gyereknek kéne születnie? Ezt te se gondolod komolyan. Én személy szerint hálás vagyok a 72 órás tabiért. Mert bár nekem nem volt rá még eddig szükségem, de sose tudni. S inkább egy 72 órás gyógyszert egy 16 éves lánynak egy baleset után mint abortusz.
De van óriási külömbség van. A 72 órás tabletta nem egy élõ emberi lényt szakít ki az anyaméhbõl. Hanem azt akadályozza meg hogy a nem kívánt terhesség létre jöjjön. Ha valaki nem akar gyereket de mégis történik egy baleset akkor a 72 órás tabletta sokkal jobb mint az abortusz.
Anyááám, néhány embernek olyan logikája van hogy megõrülök!!! Ennyi erõvel ha egy férfi maszturbál az is "gyilkosság", vagy mikor a nõ menstruál??? Mert közvetve de mind kettõ megakadályozza a teherbeesést, sõt ha a spermium napokig életképes akkor még inkább. Akkor a nõnek mindig szülnie kéne, amint megjönne a mensese, a férfi meg soha sem "maszturbálhatna", mert megöl egy csomó embert?!
Az igaz, hogy a beágyazódást akadályozza meg és nem a megtermékenyülést a 72 órás tabletta. Az is igaz, hogy a gyógyszertani megnevezése abortív szer, szóval önnyugtatás miatt nem kellett volna az egyetlen válaszadót lepontoznotok, aki szakszerûen leírta. De az is igaz, hogy messze nincs olyan fejlõdési stádiumban a megfogant élet, mint 5-7-8-12 hetesen, amikor maga az abortusz történik. Minden attól függ, ki mikortól tekinti az életet életnek, ha a fogantatás pillanatától, akkor igen, a végeredmény azonos, csak a módszer más, sõt a spirállal történõ védekezésnél is ez a helyzet. Ha azt mondjuk, hogy a beágyazódástól, vagy. hogy amikor elkezd pulzálni a szívcsõ, vagy amikor kialakul az idegrendszer, akkor ennek függvényében az lesz a mi szemünkben a gyilkosság, de ezzel az erõvel mondhatnátok azt is, hogy egy 5 hetes terhességet még nem akkora gáz kikapartatni, mint egy 12 heteset.
A kérdező hozzászólása: Ez egy másik kérdés válasza: "A megtermékenyített petesejt még NEM a magzat, ugyanis a beágyazódás után alakulnak ki a petében a magzati szövetek! Addig az csak petezsáknak hívják, amiben NINCS magzat, és van, hogy nem is lesz."
A kérdező hozzászólása: 24-es akkor megkérdezem újra Tõled is: Ha nincs különbség egy megtermékenyített petesejt, meg egy 12 hetes magzat között akkor mi a különbség egy 12 hetes magzat meg egy 25 hetes magzat között? Akkor Te simán elvetetnéd a 25 hetest is ha lehetne?
Na ez most komoly, hogy vannak emberek akiknek 72 órás tabi úgyan az mint az ab.???Na lássuk csak ab kb 7 hetesen tudsz végezni ugye...itt egy 7 hetes magzat https://www.google.hu/search?gs_rn=16&gs_ri=psy-ab&tok=w32dN.. na tabinál még semmi nincs és ha volt baleset is akkor is csak 50% esély, hogy egyáltalán lett is volna na ezt magyárázátok meg okos tojások!!
Mi van, valaki kérdést nyitott az Ecsapelle nevû borzadványról? :) Hát kérlek Kérdezõ, az vagy a megtermékenyülést, vagy a beágyazódást akadályozza meg, és az adott konkrét esetben soha nem tudni, hogy melyiket. Egyébként pont ugyanaz igaz rá, mint a hajdan volt Postinorra, tekintve, hogy ugyanaz a norgestel hatóanyag van benne, csak az "erkölcsvédõk" sikerrel elérték, hogy amíg a fenenagy diktatúrában odaadták a 10 szemet kb 20 Ft-ért, ma hatalmas szabadságban az anno Postinorhoz képest 2 szemnyi hatóanyagot tartalmazó 1 tablettát adják oda 5000 Ft-ért... na, errõl ennyit. Emellett persze rendkívül nagy különbség van a "72 órás" meg az abortusz között, az egyik vagylagosan abortív módszer a másik biztosan az, az egyik egy jóval kíméletesebb kémiai módszer a másik egy invazív mûtéti beavatkozás, az egyik okozhat méhszáj-gyengeséget késõbb a másik nem, stb, stb. És hát persze különbség van a használat okában is, az egyiket a terhesség megelõzésére alkalmazzák, a másikat a nem kívánt terhesség megszüntetésére.
A kérdező hozzászólása: Erre mondták azt hogy az élet a megtermékenyítés pillanatától kezdõdik, tehát akkor a 72 órás is ugyan arról szól mint az abortusz.

Enyhe vérzésem volt szex után másfél napjra rá meg enyhén görcsöl a hasam. és csak 60óra múlva vettem vettem be a 72 órás tablettát. Mennyi az esélye hogy terhes leszek?

Legjobb válasz: 72 oran belul volt? Ezzel a 72 oras tabival az gond, hogy minel kesobb veszed be, annal kisebb az eselye, hogy hatnak. de nem hiszem, hogy terhes lettel.

72 oran belul volt? Ezzel a 72 oras tabival az gond, hogy minel kesobb veszed be, annal kisebb az eselye, hogy hatnak. de nem hiszem, hogy terhes lettel.
mitõl véreztél? menstruáltál? kicsi az esélye ha menstruációról van szó. ha nem akkor elég nagy mert a 72 órás tabletta már lehet hogy nem ért túl sokat. csinálj tesztet 2-3 hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Nem menstruáltam csak enyhe vérzésem volt annyira nem véreztem épp hogy csak 30.án kellene menstruálnom
A kérdező hozzászólása: igen szex után másfél nap múlva enyhén véreztem de nem mestruáltam kb másfél napig kb azota mult el amióta bevettem a gyógyszert
Ilyen késõn bevéve már csak 58%-os megbízhatósága van a rendelkezésre álló statisztikák alapján. Amúgy miért vetted be? Nem védekeztél?
A kérdező hozzászólása: igen sajnos nem védekeztem és csak ilyen sokára tudtam elmenni a nõgyogyászhoz
szia bocsi most olvasom a kérdésed..nekem is hasonló problémám van és nagyon érdekelne lett-e végül vmi v minden rendben lett??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!