Találatok a következő kifejezésre: A 7. járok, de nincs (4 db)

A 7. hétben járok, de nincs semmi tünetem. Nagyon aggódok. Normális ez?

A 7.-ik hétben járok, még nem voltam dokinál, de nagyon aggódok, mert semmi tünetem nincs. Se hányinger, sem émelygés, semmi. Ugyi nincs semmi baj? Ha a babával lenne valami gond akkor azt érezném ugye?Nyugtassatok meg!Jöv? héten megyek dokihoz.

Legjobb válasz: Nekem is csak annyi tünetem van 25 hetesen, hogy nõl a hasam és mozog a babám:-) Nekem sem volt semmi, igaz a mellem fájt, meg a meg akar jönni érzés is megvolt olyan 10 hétig, de sokan még ennyit sem éreznek. Ne aggódj, attól, hogy nincs tüneted, még a baba jól van!! Ha tudsz menj elõbb dokihoz, csinál egy uhot és az megnyugtat. De ne félj, semmi baj!!.-)

Nekem is csak annyi tünetem van 25 hetesen, hogy nõl a hasam és mozog a babám:-) Nekem sem volt semmi, igaz a mellem fájt, meg a meg akar jönni érzés is megvolt olyan 10 hétig, de sokan még ennyit sem éreznek. Ne aggódj, attól, hogy nincs tüneted, még a baba jól van!! Ha tudsz menj elõbb dokihoz, csinál egy uhot és az megnyugtat. De ne félj, semmi baj!!.-)
Nincs semmi baj, nekem sem volt semmi, még egy öklendezés sem. Sõt mindig periódikusan a melleim is abbahagyták a fájdogálást, azt hittem én is az valami bajnak a jele, de nem semmi bajom, neki sem, 18 hetesek vagyunk.Nyugi mindenki máshogy reagál a dologra, én special örülök, hogy nem hánytam végig az elejét!!!!Sajna enni azért ettem rendesen!! Jó babvárást és nyugi!!!!
örülj neki, én is így kezdtem, de azért a 14hét körül kekeményített a dolog akkor hánytam is, amúgy kis émelygésem volt.Most már jobb a helyzet.Amúgy az csak azt jelzi minden oké-mért lenne jobb ha rosszul lennél???Gratula a babódhoz.20hetes kismama
IGEN!!!!Szerintem sokan-köztük én is-szivesen cserélnénk veled!Örülj, és ne izgulj!!!!! Mindeki más, szerintem nem attól leszel "igazi" kismama, ha hánysz és émelyegsz....hidd el! 12.hetes kismama
Én is most kezdtem a 7.hetet és egy kis mellfeszülésen kívül semmit nem érzek! Ne izgulj! Örüljünk neki hogy ilyen jól viseljük!:)

7 hetes terhes vagyok. Terhesrendelére járok, de külön nőgyógyászom nincsen. Meg kell beszélnem a terhesrendelésen az ott lévő dokival, h. nála szeretnék szülni, vagy egyértelmű amiért oda járok?

Eddig magán orvoshoz jártam, de most sajnos az anyagiak nem engedik ezért nem tudom itt, hogy müködik.

Legjobb válasz: ha megkéred,akkor neki is fizetned kell.

ha megkéred, akkor neki is fizetned kell.
Hát szerintem ne beszéld meg vele, mert akkor máris "felfogadtad", aminek anyagi vonzata van. Mondjuk biztos nem olyan magas összeg, mint egy magánrendelõben, de kórháztól függõen kb.30-60ezer ft. Ha nem tudsz rá kiadni, akkor az ügyeletes dokinál kell szüljél. Még 1 jó megoldás lehet, ha dokit nem, de szülésznõt választasz, mert Õk max 30-40ezret kérnek, és úgyis Õ van ott veled végig... Jó egészséget!
elsõ vagyok:orvost én sem akartam fogadni, mert nagyon sokat kérnek.szülésznõt fogadtam, 30e ft-ból megúsztuk.nagyon jó, hogy csak õt fogadtam meg, mert végig velem volt, a végén császár lett, az ügyeletes orvos szépen dolgozott.
Szia! Nem, nem egyértelmû, õk elvileg azért vannak ott, hogy mindenféle "juttatások" nélkül ellássák a kismamákat. A gondozásért nem kell fizetni, aztán majd eldöntöd felfogadod-e vagy sem. Addig amíg nem kéred fel, nem a fogadott orvosod. Az elsõ babánál nem fogadtam se orvost, se szülésznõt, nem is ismertem egyet sem és bent volt velem a férjem. Az ügyeletesek jól elláttak, nincs panaszom rájuk, rendesek voltak. Most a 2. babámat várom és lehet a férjem nem tud bejönni velem (nincs kire hagynom a kicsit), ezért gondolkodom a szülésznõn, kicsit félnék egyedül. A fogadott orvost viszont nem engedhetjük meg magunknak, fõképp itt Pest és környéke, nagyon sokat elkérnek...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget! Mindenkinek jó egészséget és szép napot :)

A kisbabám 7 hónapos múlt és nem fordul vissza a hasáról a hátára. Járunk gyógytornászhoz, de az akarat nincs meg a kicsiben. Hogyan tudnék még itthon segíteni? Eszközök? Hasznos hozzászólásokat várok. Köszönöm.

Legjobb válasz: Próbáltátok pokróc közepére tenni és a pokróc szélét, ovatosan emelve át gördíteni a babát? Az én fiamnál még az jöu be, hogy amelyik játék nagyon érdekelte, oldalról felfelé emeltük, hogy figyelje aztán a feje felett át a másik oldalra. Ha át billentette a fejecskéjét, de nem teljesen sikerûlt hanyat feküdnie egy kicsit segítettünk neki. Utánna meg tapsoltuk és mondtuk, hogy ügyes. Nála ha van olyan amit nehezen csinál a tapsolás be jönn. Olyankor jobban próbálkozik, mert tetszik neki a dícséret.

Próbáltátok pokróc közepére tenni és a pokróc szélét, ovatosan emelve át gördíteni a babát? Az én fiamnál még az jöu be, hogy amelyik játék nagyon érdekelte, oldalról felfelé emeltük, hogy figyelje aztán a feje felett át a másik oldalra. Ha át billentette a fejecskéjét, de nem teljesen sikerûlt hanyat feküdnie egy kicsit segítettünk neki. Utánna meg tapsoltuk és mondtuk, hogy ügyes. Nála ha van olyan amit nehezen csinál a tapsolás be jönn. Olyankor jobban próbálkozik, mert tetszik neki a dícséret.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nem pokróccal, de próbáltam. Az a gond, hogy kitámaszt... A kis keze mindig útba van. Úgy próbálom mostanában, hogy a kis kezét elõre húzom...
még azt elfelejtettem, hogy mi is mindig megdicsérjük a gyerkõcöt és tapsolunk. Ez leginkább a nagyobbik lánynál válik be, de a pici is örül az elismerésnek :)
Volt egy mozdulat, amit szintén gyógytornász, akihez a fiammal jártunk, mutatott nekünk. A lényege, hogy gyengéden irányítva átfordítod a babát, miközben figyelsz rá, és ösztönzöd h a mozdulatból egyre többet õ csináljon. A karját a teste mellé fekteted és a lábszárát fogva fordítod. De ezt leírni nagyon nehéz, nem mindegy, milyen szögben és hol fogjuk a gyerket. Kérdezd meg a gyógytornászt. De ha õ rendben találja akkor nyugi, csak egy kis idõ és már nem is éred utol. Bíztatásul, babám hat hónaposan volt hajlandó elõször egyedül a hátáról a hasára fordulni, óriási nyögések és kiabálás közepette (õ kiabált:) , hét hósan próbálta meg elõször visszafelé, 8 hósan gurult, 9 hósan kúszott mint egy kommandós, 10, 5 hósan feltérdelt, felállt, felült egyedül és elkezdett mászni, 1 évesen ment, másfél évesen bukfencezett, 2 évesen már tepert a futóbringával.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nyugtatást, nekem úgy mutatta, hogy az egyik kezét felhúzom, és nyomom le a fejét. Ez a hasról hátra. Már nagyon "kész" vagyok. Egy hete nyúzom de semmi. Ma is megyek vele tornára.
szia! a downos kislány anyukája vagyok. nagyon sok lelki erõ kell a tornához, mi több, mint egy évig jártunk, eleinte heti rendszerességgel, tehát heti egyszer sírás a baba és az én részemrõl is, egyszerûen nem bírtam sírás nélkül, a mai napig látom magam elõtt a kérlelõ tekintetét, hogy "anya, segíts, bántanak!". Amit tanultunk gyakorlatokat, naponta 3szor kellett itthon tornáztatni vele, szintén csak sírással ment az egész. De mindig az járt a fejemben, hogy ezt érte csináljuk, és ha most nem tornázunk úgy, ahogy kell, az az õ mozgásfejlõdésére lesz rossz hatással. Megtehettem volna, hogy az itthoni tornákat kihagyom, csak hogy ne sírjon vagy, hogy nekem lelkileg könnyebb legyen, de nem lett volna semmi értelme. Nagyon nehéz idõszak volt és amikor menni kellett tornára, már reggeltõl stresszben voltam, a sírás kerülgetett, természetesen ezt a babánk is érezte és õ is nyugtalan volt ezeken a napokon. A férjem is ott volt velünk minden egyes alkalommal és ha itthon már nem bírtam a tornáztatást, õ segített. A sok torna meghozta a gyümölcsét, 20 hósan egyedül járt a kislányunk, náluk ez nagyon jónak számít. Ismerünk olyan kisfiút, aki 2 évesen csak felülni tudott, pedig vele elõbb kezdték a tornát, mint mi. Sokan megkérdezték, hogyan és mit tornáztunk, hogy a kislányunk ilyen ügyesen elindult. Mi meg azt hittük, hogy már mi is le vagyunk maradva. :) Sok kitartást kívánok nektek és az tartsa benned a lelket, hogy ez csak a babátok javára válik. Tudom, rossz látni, hogy a babának nem akaródzik, de neked, nektek kell erõsnek lenni.
Kedves Kérdezõ! Hasznos volt a gyógytornára járás? Átfordult a kisbabád magától hasról hátra? Sajnos az én kisfiam sem akar átfordulni a hátára, csakis hátról hasra fordul, pedig már elmúlt 7 hónapos... A te kisbabád amúgy erõs baba? Úgy értem ha hason volt, akkor nagyon ki tudta nyomni magát? Az én kisfiam erõs, de ez a forgás nem akar menni, én meg már nagyon kivagyok, mert az ismerõseim közül mindenki babája már fiatalabban meg tudta ezt csinálni...


Nem gond? A terhesseg 6-7 heteben jarok. A mult heten minden reggel rosszullettel ebredtem, de a hetvegetol nincs rosszullet es valahogy etvegyam sincs.

Ha mar par napot hanyingerrel kezdtem,akkor most lehetseges,hogy nem minden nap lesz?Ugye nem baj?

Legjobb válasz: szia, egyáltalán nem baj, ne aggódj! Nem minden nap egyforma, lehet, hogy pár nap múlva visszatér, lehet, hogy egyáltalán nem. Nekem például csak 1-2 rossz napom volt az egész elsõ trimeszter alatt. Üdv, 16 hetes kismami

szia, egyáltalán nem baj, ne aggódj! Nem minden nap egyforma, lehet, hogy pár nap múlva visszatér, lehet, hogy egyáltalán nem. Nekem például csak 1-2 rossz napom volt az egész elsõ trimeszter alatt. Üdv, 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Koszi.Boldog babavarast.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!