Találatok a következő kifejezésre: A 7-8. ultrahang (9 db)

Mit kell látnia az orvosnak a 7-8. heti ultrahangon?

Szerda körül megyek vissza. Két hete szerdán voltam, akkor 5-6 hetesnek tippelt. 15 mm-es petezsák volt, embriócsomóval.

Legjobb válasz: egy kb. 18 mm-es embriót szivhanggal látható szivmüködéssel.

egy kb. 18 mm-es embriót szivhanggal látható szivmüködéssel.
A kérdező hozzászólása: Nagyon reménykedem, hogy ezt lássa.
++++++
Nekem 8 hét 1 naposan volt a CRL 15 mm. Láttuk a Picit, aki akkor még csak egy szürke "maszat" volt.Látszott a petezsák is, és pulzált a kis szíve.Akkor hallottuk elõször a szívhangot.Te is hallani fogod már!Óriási élmény lesz!
A 15mm-es petezsák már 6 hetes terhességre utal. (a nagykönyvben megírtak szerint 6 hét 0 napos). Ha most mész, biztos hogy látni fogsz szívpulzálást, és kb. 16-17mm lesz a babád. Majd meséld el, mi volt :-)
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek. Már nagyon izgulok. Akkor elvileg holnapra már 8 hetes leszek.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam ultrahangon. A petezsákban 11 mm-es embriócsomót látott. Azt mondta, hogy 7 hetes vagyok. Szívhangról nem beszélt.

A 7-8. heti ultrahang hüvelyi, vagy hasi?

A hetedik betöltött hét után lesz az els? ultrahangom, mert így kaptam id?pontot. Az els? ultrahang mindig hüvelyi? Vagy a terhesség korától függ?

Legjobb válasz: Ez nem egészen így van. Nem a terhesség korától függ, hanem, hogy milyen minõségû UH-val vizsgálnak. Egy normális képminõségû, kórházi UH már a terhesség elejétõl jól lát hason keresztül is, nincs szükség hüvelyire, csak ha valamit nagyon nem akar a baba megmutatni, amit az orvosnak meg kellene nézni. Ahol csak "gagyi" UH van, ott sokmindent nem látnak a hasfalon keresztül és olyankor kell a hüvelyi. Én 17 hetes vagyok és csak akkor láttam hüvelyi UH fejet, mikor eladtam (orvosi eszközöket forgalmazok). Én eddig minden UH-n kaptam képet és mind olyan éles és jól kivehetõ, mintha direkt ceruzával rajzolták volna. Bár az én orvosom kórházban rendel (direkt ilyet kerestem) és mindig a nagy kórházi UH-val vizsgál.

Ez nem egészen így van. Nem a terhesség korától függ, hanem, hogy milyen minõségû UH-val vizsgálnak. Egy normális képminõségû, kórházi UH már a terhesség elejétõl jól lát hason keresztül is, nincs szükség hüvelyire, csak ha valamit nagyon nem akar a baba megmutatni, amit az orvosnak meg kellene nézni. Ahol csak "gagyi" UH van, ott sokmindent nem látnak a hasfalon keresztül és olyankor kell a hüvelyi. Én 17 hetes vagyok és csak akkor láttam hüvelyi UH fejet, mikor eladtam (orvosi eszközöket forgalmazok). Én eddig minden UH-n kaptam képet és mind olyan éles és jól kivehetõ, mintha direkt ceruzával rajzolták volna. Bár az én orvosom kórházban rendel (direkt ilyet kerestem) és mindig a nagy kórházi UH-val vizsgál.
A terhesség korától függ. A pici bébi, még jobban látható hüvelyivel, úgyhogy hüvelyi lesz sztem, de vannak helyek ahol hasi. Olyan 12. hét körül lesz hasi uh-od.
A kérdező hozzászólása: Azért érdekel, mert gondoltam viszem magammal a páromat is, de így inkább nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A Péterfybe megyek ultrahangra. Ez egy nagykórház, gondolom jó a készülék is.
Engem egyáltalán nem vizsgáltak hüvelyivel, csak hasi Uh.-al.Ez teljesen kórházfüggõ.19 hetes kismami
Szia. Nekem a legelsõ ami 7-8 hetesen volt és a 12 hetes uh is hasi is meg hüvelyi is volt. De tényleg kórházfüggõ. Nálunk be se engedik a férjet csak a 30 hetesre és a 36 hetesre. Üdv, 39 hetes kismama
Szia! Amikor a 8. hetes uh-n voltam, a doki azt mondta, hogy ha teli lett volna a hólyagom( persze a vizsgálat elõtt 2 perccel kellett elmennem pisilni), akkor hasival már lehetett volna látni.Így maradt a hüvelyi.
szia!nekem a 16 heti ultrahangom volt hasi, addig mindig hüvelyit csinált a doki. a páromat én bevittem (12 heti hüvelyire), de mondta a doki, hogy magyarázzam el a páromnak , hogy hüvelyi ultrahang lesz.megérte mert láttam arcát amikor meghallotta a baba szívhangját!! csodálatos élmény neki is!kérdezd meg a dokit bemehet-e veled a párod. boldog babavárást

Meglepetten olvastam, hogy nem mindegy mikor megy el a kismama elősször orvoshoz? Valóban veszélyes lehet a magzatra ha már 4-5 hetesen végez az orvos hüvelyi ultrahangot? Tanácsosabb inkább később a 7-8 héten elmenni?

Legjobb válasz: Nekem 9 hetesen csinált csak a doki hüvelyi uh-t, de orvost váltottam és az elõzõ orvos már hasi uh-gal magállapította a terhességet. Szerintem felesleges a 6. hét elõtt menni,ha nincs semmi gondod, mert igazán nem tud a doki semmit vizsgálni, nem hall szívhangot. A hüvelyi uh-got az én dokim is csak egyszer csinált, azt mondta, hogy nem szívesen vizsgál azzal, ha nem muszáj. (nálam csak fél percig vizsgált azzal, amíg megállapította, hogy nem méhen kívüli, utána áttért hasira.)De ne aggódj, nem csinál a doki olyat, ami veszélyeztetné a babát!

Nekem 9 hetesen csinált csak a doki hüvelyi uh-t, de orvost váltottam és az elõzõ orvos már hasi uh-gal magállapította a terhességet. Szerintem felesleges a 6. hét elõtt menni, ha nincs semmi gondod, mert igazán nem tud a doki semmit vizsgálni, nem hall szívhangot. A hüvelyi uh-got az én dokim is csak egyszer csinált, azt mondta, hogy nem szívesen vizsgál azzal, ha nem muszáj. (nálam csak fél percig vizsgált azzal, amíg megállapította, hogy nem méhen kívüli, utána áttért hasira.)De ne aggódj, nem csinál a doki olyat, ami veszélyeztetné a babát!
A lombikosoknak sok hüvelyi UH-t végeznek, pedig ha valaki veszélyeztetett, akkor azok a babák azok! Nem hallottam senkit, akinek ilyenbõl gondja lett volna. Ez inkbb csak kismama-félelem lehet, szerintem nincs valós alapja.
Szia! Nem a hüvelyi uh veszályes a babára ilyen korán, hanem a "nyulkálós" vizsgálat, amikor a doki kézzel megnyomja a méhet. Lepontozhattok, de 2 babám is ez után a vizsgálat után ment el. Most a harmadikkal olyan dokihoz kerültem, aki nem híve a kézi vizsgálatnak, csak uh-t végzett, semmi gondom nincs a terhességemmel. Ha valami gond van a pl. késõbb a méhszájjal, azt uh-n is látják, sõt a sûrû méhszájvizsgálat miatt kinyílhat elõbb is. 37hetes pocis
Dehogy veszélyes a magzatra a hüvelyi ultrahang! Nem nyúlnak be a méhig. Egy vibrátorszerû eszközzel csak a hüvelybe nyúl fel az orvos. Maga az eszköz még vékonyabb is, mint a párd pénisze. zzel sokkal jobban lát, mint hasival. Nem nyomkod vele semmit. Ugyanakkor a 4-5. héten szinte semmit sem látni még hüvelyivel sem, csak petezsákot. Ezzel még terhesgondozásba sem vesznek, csak ha már van szívdobogás. Ez a 6. héttõl, a 6. hét után várható. Ilyenkor már érdemes elmenni, ha másért nem, akkor azért, hogy a méhenkívüli terhességet ki lehessen zárni minél elõbb.
Ha veszélyes lenne akkor nem csinálnák! Igaza van az elõttem szólónak, nem piszkálják a babát, nem nyomkodják meg semmi! Nekem 4 hetesen is csináltak, mert vérezgettem, és most 36 hetes vagyok. Ha még így hogy volt egy kis vérzés semmi bajunk nem történ, akkor akinél minden zökkenõmentesen indul, semmit nem árt.
Nekem kétszer csináltak hüvelyit, 9 és 12 hetesen, de nem hinném hogy veszélyes lenne, akkor nem csinálnák. Nem érintenek belül semmit, csak annyira teszik fel a mûszert hogy a képalkotás mûködjön, szal alig.
igen akkor mar jobban beagyazodott es mar akkor van szivhang is alltalaban szoval jobb keson.
Egy két kommentet nem értek igazán.Miért mondjátok "szerencsétlennek", hogy ráér elmenni.Ha pozitív a teszted akkor máris dokihoz.Igaz még hüvelyi uh-val látja de azért kell hamar menni, hogy megnézze jó helyen van e jo helyre ágyazódott e be.Mikor kell menni 8héten mikor már a könyökét is be tudja hajlítani akkora?nem értem a válaszolókat sokszor.(amugy szülészeten dolgozom).és nyugodj meg az orvos az állapododnak megfeleleõ vizsgálatot végez!
Szia! Ezt már én is hallottam, a párom ezért nem is akart elengedni orvoshoz a 8. hétnél hamarabb, de barnázás miatt a végén a 6. héten már mennem kellett. Végül nem történt semmi baj, de hogy mi az alapja ennek, azt én sem tudom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így nyugodtabban megyek majd az orvosomhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást, rám fér, mert tegnap este végül is elmentem a dokimhoz, aki megvizsgált kézzel és ultrahangal is megnézett. Minden rendben van. Csak azóta izgúltam, hogy nehogy valami gond legyen a vizsgálattól! Remélem nem lesz semmi!

A fogantatástól számított 7-8 hetes terhességnél kb. milyen vastag a nyálkahártya? Hüvelyi ultrahangon már látható a baba?

Legjobb válasz: Nem csak hüvelyi hanem hasi ultrahangon is látszik a baba, úgy 6-7 hetes korban már szívmûködés is van.

Nem csak hüvelyi hanem hasi ultrahangon is látszik a baba, úgy 6-7 hetes korban már szívmûködés is van.
Màr hasi ultrahangon is làtszik:) !!
Az a mensitõl számolva már9-10 hetes terhesség! Én pont ilyenkor voltam 2. uh-n a dokimnál, és kezeivel-lábaival kapálódzott a drága:) Ilyenkor már hasi uh is kimutatja!!!

Mit mutatt 7-8 hetesen a hűvely ultrahang? Minden esetben latszik a baba, rôgtôn?

Legjobb válasz: Ha a terhesség valós 7-8 hetes, akkor igen.

Ha a terhesség valós 7-8 hetes, akkor igen.
A kérdező hozzászólása: Mit akars azzal mondani hogy valos? 2 vérvétel szerint terhes vagyok és 5 hetesen làtszott a petezsàk és benne egy màkszem pici fehér pont. Viszont ma ( normàlisan 8 hetesnek kéne lennem), a zsàk sokkal nagyon de benne nem igazan làtnak babàt inkàbb valami fehér pici valamit ami a koràbbi ultrahangnàl nagyobb.. De az is lehet hogy csak tojàs mert talàn gômb mérete van de ez is bizonytalan.. Elvagyok keseredve
Hát 8 hetesen nem is fog senki baba alakot látni a petezsákban hidd el. Nekem azt hiszem kb. 7-8 hetesen a petezsákban egy szívecske formájú fehér folt volt benne. 15+5hetes km
A kérdező hozzászólása: Igen? Nekem teljesen màsképp adta elô ez a hôlgy. Szerinte babàt kellene làtni. Amugy én, a férjem és anyukàm làttunk egy kis foltott csak ahogy mozgatta nem minden esetben lehetett làtni.

Ultrahang során kiderült, hogy a bennem növekvő magzat 40mm-es. A dokim, azt mondta, hogy ez 3 hetes terhességnek felel meg. Mindenhol azt olvasom, h az ekkora magzat az már jócskán nagyobb, 7-8 hetes is akár. Nektek mi volt a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Ugye ez most csak vicc? Az orvos nem mondhatott olyat, hogy 3 hetes terhesség, mert olyan nem is létezik! Mikor a terhesség legkorábban kiderül, már 4 hetes, mivel az utolsó menzesz elsõ napjától számoljuk. Ez az egyik. A másik, hogy 40mm-es magzatra meg pláne nem mondhatta, még úgy sem, hogy esetleg a fogantatástól számolta a 3-at, úgyanis az jó 10-11 hetes terhességnek felel meg, még csak nem is 7-8-nak.

Ugye ez most csak vicc? Az orvos nem mondhatott olyat, hogy 3 hetes terhesség, mert olyan nem is létezik! Mikor a terhesség legkorábban kiderül, már 4 hetes, mivel az utolsó menzesz elsõ napjától számoljuk. Ez az egyik. A másik, hogy 40mm-es magzatra meg pláne nem mondhatta, még úgy sem, hogy esetleg a fogantatástól számolta a 3-at, úgyanis az jó 10-11 hetes terhességnek felel meg, még csak nem is 7-8-nak.
Nekem 6 hetesen azt mondta, hogy kb 4 hetes lehetek. De akkor mondott 3 mm-t. Nem értettem, hogy 4 hetesen hogy látja?? :O Tulajdonképpen igaza volt nálam, pedig felháborodtam. Ugyanis nekem 2 héttel kisebb a picikém. Másfél héttel késõbb fogant a ciklusaim miatt :) 21 hkm
Kedves kérdezö, mikor volt az utolso vérzésed elsö napja? Akkor meg lehetne határozni mennyi idös a terhességed és azt is, hogy ennek megfelelön körülbelül mekkora lehet a magzatod.
Ez tényleg lehetetlen! Nekem 7 hetesen volt 14, 7 mm a 12. héten pedig 54, 1 mm.
Szia! Lehet azt a 40 mm-t a petezsák méretére értette? Lehet!
Szerintem valamit félrehallottál vagy félremondott a doki vagy nem volt ott fejben.2 hete voltam uh-n akkor voltam 9 hetes terhes és akkor volt 26, 5mm a babám.tehát a 40mm az kb 11 hetes terhességnek felel meg.
Szerintem is jobban teszed ha váltasz, vagy pedig kérdezz rá, hogy mégis hogy értette. De az meg milyen már?
A kérdező hozzászólása: Úristen! ELmegyek egy másikhoz. Magánrendelésen vtam pedig, és tessék... Igen, ha a fogantatástól nézzük akkor igen, számolhatta úgy. De az adatok alapján, ezek szerint nem annyi. Köszi a segítséget!
A 3 hét sehogy sem stimmel, még kimaradt menzesz után 3 héttel sem. 7 hetesen 10 mm körül van a baba, a 40 mm-es legalább 10 hetes terhesség.
Ja tényleg nem 7-8 hét inkább 9-10 bocsi csak elírtam a kérdésedre nézve
Igen szerintem a doki is így értette, kimaradt menszesz után 3 hét. Nem tudom miért így mondta, de 7-8 hetes lehetsz! Gratula!
3 hetesen még semmi sem látszódik általában csak a megvastagodott nyálkahártya. Aztán jön a petezsák, abban a szikhólyag és abból lesz a baba. A 400mm-es magzatnak már szívhangja is van és tényleg az legalább már 10-11 hetes. Nem lehet, hogy a petezsák mérete volt?

7-8 hetes terhességet már kimutat a hasi ultrahang?

Legjobb válasz: Igen, nekem 5 hetesen kimutatta, akkor volt kb 6-8mm-es a petezsák.

Igen, nekem 5 hetesen kimutatta, akkor volt kb 6-8mm-es a petezsák.
Szintén ahogy az elsõ, nekem 4 hetesen is látszott felritkulás hasin, 5 hetesen meg már minden. 8 hetes ultrahangon már mozgott a Manónk! :) 39 hetes km
Nekem még az embrió nem látszott, be is paráztam, hogy üres a petezsák, de elmentünk hüvelyi Uh-ra és ott volt elbújva, dobogott a kis szíve.:)
Igen, látszik, bár nekem a petezsákot hüvelyi úton nézték, 6.hetesen már volt pulzálás, 8.héten pedig mozgás :) 8.hónapos a lányom :)
Igen, nekem a 6 hetes terhességet már kimutatta!
Hüvelyi ultrahanggal biztosan látszik már, sõt nagyon valószínû a szívhang is

A hüvelyi ultrahangon a fogantatástól számított 7-8 hetes terhességet tuti hogy észre vettek volna, igaz?

Mert írtak fel gyógyszert(Orgametril,fogamzásgátló),de egy kicsit félek bevenni.Lehet,hogy nagyon buta kérdés,de sajnos én nagyon aggódós vagyok.

Legjobb válasz: Biztos, az én dokim azt mondta, hogy 6 hetesen (menzitõl, tehát rendesen számolva) menjek elõször, ha terhes leszek, mert akkor fogjuk már biztosan látni. Ekkorát nem tévedhet egy doki!

Biztos, az én dokim azt mondta, hogy 6 hetesen (menzitõl, tehát rendesen számolva) menjek elõször, ha terhes leszek, mert akkor fogjuk már biztosan látni. Ekkorát nem tévedhet egy doki!
A fogantatástól számított 7-8 hetes terhesség valójában 9-10 hetes, amit 1000%, hogy észrevesz a doki. De ha még késõbb is történt a megtermékenyítés a félidõnél, akkor is észrevesz egy 7-8 hetes terhességet, hiszen akkor már szívhang is van. Nincs baba, nyugodtan szedheted amit felírt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

28 hetes kismama vagyok. Ma voltam ultrahangon, és a pici belében 7-8 mm tágulat van. Volt ilyen valakinek? A pocakja is kisebb egy picit. Tapasztalat?

Legjobb válasz: Az orvos mit mondott?Hívd fel a leendõ gyerekorvosotokat és kérdezz tõle.Szerintem ilyen ügyben kompetensebb mint itt bárki.

Az orvos mit mondott?Hívd fel a leendõ gyerekorvosotokat és kérdezz tõle.Szerintem ilyen ügyben kompetensebb mint itt bárki.
A kérdező hozzászólása: Az ultrahangos azt mondta hogy nincs nagy gond, csak a biztonság kedvéért menjek vissza. Csak arra lennék kiváncsi hogy volt e valakinek ilyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!