Találatok a következő kifejezésre: A 7-7-5-5-3-3-1-1 3 (98 db)

A 7-7-5-5-3-3-1-1 módszer 3 hónapos csecsemőnél is beválik tejszaporításra?

Ha igen, pontosan hogy kell csinálni, elég egyszer?

Legjobb válasz: Igen, bevalik! Igy kell: Ez abból áll, hogy a két mellet fejjük (szoptatás után!) felváltva 7-7-5-5-3-3 percig, független attól, hogy mi történik közben. Akár jön, akár nem. Itt megtapasztalhatjuk, hogy szoptatás, akarom mondani fejés közben is termelõdik a tej :)

Igen, bevalik! Igy kell: Ez abból áll, hogy a két mellet fejjük (szoptatás után!) felváltva 7-7-5-5-3-3 percig, független attól, hogy mi történik közben. Akár jön, akár nem. Itt megtapasztalhatjuk, hogy szoptatás, akarom mondani fejés közben is termelõdik a tej :)
Vagy úgy is lehet csinálni, h a gyerek szopizik így a melleidbõl.Sokkal hatékonyabb mint a fejés.Elkezded az egyikkel, és utána amikor lejár az arra a mellre szánt 7perc, akkor csere.Aztán a másik, hét perc után megint csere.Aztán 5-5, 3-3 majd 1-1 percig szopiztok. Nekem nem vált be az a módszer, mert a lányom kiverte a hisztit, ha elvettem tõle a cicit, amíg nem lakott jól.Képs volt egy fordulás alatt annyit hánykolódni, h kihányta azt is, amit addig megevett.Íg én inkább gyógyfûvekbõl kevert tejszaporító téát kotyvasztottam, amikor gond volt.

Segített valakin a 7-7-5-5-3-3-1-1 fejési módszer az apadó tejét visszahozni? Kéne egy kis bíztatás :-)

Legjobb válasz: Én csak fejem, és már fagyasztom le a felesleget! Kitartás! :)

Én csak fejem, és már fagyasztom le a felesleget! Kitartás! :)
Nekem sikerült fejéssel tejet szaporítani, 3 hétig minden szopi után kiszívtam mindkét mellet, és orvosi tanácsra 20-20 perc szopi után (1-1 mell) ha még éhes volt a fiam, odaadtam neki pótlásként. Sikerült elérni, hogy napi 40-50 ml-nél ne kelljen többet tápszerrel pótolni. Végül 11 hónapig szopott a fiam. Javaslom a More Milk kapszulát, nekem nagyon bevált!
nálam is majdnem minden szopi után ment ez a fejés, plusz görögszénamag kapszulát szedtem.Sikerült feltornázni(az elsõ 3hónap volt katasztrófa), és még mindig szoptatok, 16hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszi Remélem sikerül nekem is. Csak 3szor tudok egy nap fejni, plusz egyszer reggel szopizik a babám. Napközben nem tudom rátenni, mert ugye nagyon kevés jön belõle és harap, sír. Olyan 20-40ml között tudok kifejni így a kettõbõl. Pár hétig csinálom.
Nekem bejött ez a módszer, plusz sokat ittam, meg jókat ettem. Viccesen hangzik, de amikor beteg voltam és alig volt étvágyam, tej is nagyon kevés volt. Én eleinte 5ször fejtem, akkor volt a legtöbb, ma már csak 2szer, most kevesebb. Szerintem ezek a teák és kapszulák a hiten is múlnak. Hogy hiszel-e benne...

Hogyan kell helyesen alkalmazni a 7-7-5-5-3-3-1-1 fajta fejést?

Arra lennék kíváncsi hogy hányszor kellene egy nap így fejnem? És meddig? Kinek mikor lett meg az eredménye? Mármint hogy n?tt a mennyiség. Növelni szeretném a tejcsi mennyiségét.

Legjobb válasz: Szia! Szopi után, naponta egyszer-kétszer (ahogy idõd és energiád engedi) célszerû alkalmazni. Én pár nap után éreztem a hatását, azt olvastam, hogy addig kell csinálni, amíg vissza nem áll a tej mennyisége, de ez nekem nem jött be. Ahogy kihagytam 1-2 napot, rögtön drasztikusan lecsökkent a tejem. Szóval én majdnem minden nap fejtem ezzel a módszerrel, igaz csak napi egyszer, a többi szopinál csak simán fejtem. A kisfiam 6 hetes volt, amikor elkezdett nagyon apadni a tejem, akkor elkezdtem, és 6 hónapos koráig tudtam szoptatni. Akkor egy betegség miatt kellett abbahagynom :-( Sok sikert Neked és jó babázást!

Szia! Szopi után, naponta egyszer-kétszer (ahogy idõd és energiád engedi) célszerû alkalmazni. Én pár nap után éreztem a hatását, azt olvastam, hogy addig kell csinálni, amíg vissza nem áll a tej mennyisége, de ez nekem nem jött be. Ahogy kihagytam 1-2 napot, rögtön drasztikusan lecsökkent a tejem. Szóval én majdnem minden nap fejtem ezzel a módszerrel, igaz csak napi egyszer, a többi szopinál csak simán fejtem. A kisfiam 6 hetes volt, amikor elkezdett nagyon apadni a tejem, akkor elkezdtem, és 6 hónapos koráig tudtam szoptatni. Akkor egy betegség miatt kellett abbahagynom :-( Sok sikert Neked és jó babázást!
Én nem így növeltem. csak fejem a babá, nak, mert nem szopik. Átmenetileg, pár napra átálltam a 3 óránkénti fejésrõl a 2 óránkéntira. Ez hatott, utáns tényleg több tejem lett. Ezenkívül javaslom a görögszénamag-teát, szuper!


A 7-7-5-5-3-3-1-1 szaporító fejésnek mennyi idő után van eredménye?

Kevés a tejcim, a babám nem akar gyakrabban szopizni, a tejszaporító szerekkel próbálkoztam (homeós bogyók, tea, more milk, köménymagos leves), nem igazán hoztak eredményt. A fejésnek mennyi id? kell, hogy látszódjon, hogy ez eredményes-e vagy sem?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 3-4nap kellett mire több lett a tejem,de én csak este csináltam mikor utoljára evett. Van aki reggel-este csinálja. A homeós bogyókat(urtica urens,ricinus communis) meg a more milk-et hogyan szedted? Pár nap után mikor érzed hogy több a tej, abba kell hagyni mert különben apasztó a hatása. Nekem a teák közül a Mecsek tejszaporító vált be(már amikor ittam).Ha nem kaptam akkor alkoholmentes sört ittam 2 dobozzal. A legjobb lenne ha a babát valahogy "rávennéd" a szopira mert nála jobb tejnövelõ nem létezik. Amúgy honnantudod hogy kevés a tejcid? Ha nem lenne elég akkor jelezné a pici és biztos hogy kérné a cicit. Nem?

Szia! Nekem 3-4nap kellett mire több lett a tejem, de én csak este csináltam mikor utoljára evett. Van aki reggel-este csinálja. A homeós bogyókat(urtica urens, ricinus communis) meg a more milk-et hogyan szedted? Pár nap után mikor érzed hogy több a tej, abba kell hagyni mert különben apasztó a hatása. Nekem a teák közül a Mecsek tejszaporító vált be(már amikor ittam).Ha nem kaptam akkor alkoholmentes sört ittam 2 dobozzal. A legjobb lenne ha a babát valahogy "rávennéd" a szopira mert nála jobb tejnövelõ nem létezik. Amúgy honnantudod hogy kevés a tejcid? Ha nem lenne elég akkor jelezné a pici és biztos hogy kérné a cicit. Nem?

Leírná nekem vki, hogy mi ez a módszer pontosan: 7.7. -5.5-3.3-1.1 perces fejés? Kezd elmenni a tejem, a kisfiam pedig még csak 3 hónapos.

Legjobb válasz: " 7-7-5-5-3-3-1-1 percig kell fejni az egyik, majd a másik mellett felváltva. 7 percig az egyiket, majd 7 percig a másikat, majd ugyanígy megismételve 5-3-1 perccel. Akkor is fejni kell, ha nem jön tej, a mellet érõ inger a lényeg. Naponta 1-2-szer megismételhetõ, amíg el nem érjük a kívánt hatást."

" 7-7-5-5-3-3-1-1 percig kell fejni az egyik, majd a másik mellett felváltva. 7 percig az egyiket, majd 7 percig a másikat, majd ugyanígy megismételve 5-3-1 perccel. Akkor is fejni kell, ha nem jön tej, a mellet érõ inger a lényeg. Naponta 1-2-szer megismételhetõ, amíg el nem érjük a kívánt hatást."
Szia, ahogy az elsõ leírta, ennyi percekig kell fejni felváltva az egyik ill. a másik mellet. Mielõtt nekifognál, elõször jól masszírozd meg a melled, utána az ujjaid hegyével simítsd a mellbimbó irányába, mintha fésülnéd. Én is alkalmazom ezt a módszert, nekem bevállt. Én nem tudtam minden szoptatás után lefejni a maradékot, mert a kisfiam eléggé rendszertelenül szopizott, ezért azt csinálom, hogy amikor hosszabbat alszik, akkor fejek ezzel a módszerrel, naponta egyszer. A lefejt tejet pedig lefagyasztom. Egyik mellékhatása az lett, hogy sokszor folyik a tejem, a másik meg, hogy egyik éjjel annyira felgyûlt a mellemben a tej, hogy elzáródott egy tejcsatorna. Pár napig abbahagytam ezt a fejést, de folytatni fogom. Remélem számodra is hasznos lesz ez a módszer. Üdv, 5 hetes baba anyukája

Mi a véleményetek a horror-fejésről? (7-7-5-5-3-3-1-1)

Én tegnap próbáltam el?ször és eléggé sikeres volt, de kíváncsi vagyok, hogy nektek mi a véleményetek róla. Használt? Hányszor csináltátok egy nap/egy héten?

Legjobb válasz: A gyakori szopizás nem elég? Vagy nem szopizik, azért próbálod ezt? Én nem csináltam, nem volt rá szükség, de általában be szokott válni. Minél többször ürül ki a mell, annál több tej termelõdik.

A gyakori szopizás nem elég? Vagy nem szopizik, azért próbálod ezt? Én nem csináltam, nem volt rá szükség, de általában be szokott válni. Minél többször ürül ki a mell, annál több tej termelõdik.
Az elsõ két hétben olyan sebes, vérzõ volt a mellbimbóm, hogy nem kellett a babámnak, késõbb is csak az egyiket tudta bekapni. Két hétig fejtem ezzel a módszerrel. Onnan indultunk, hogy kaptunk tápszer receptet, (ki is váltottuk, majd 6 hónap múlva elajándékoztuk bontatlanul)és két hét alatt annyi tejem lett, hogy a szoptatás mellett anyatej leadó lettem, 11 hónapos múlt a babám, sokszor szopik még, és 8-9 dl tej megy az anyatejgyûjtõbe. Elsõ két hétben naponta 7-szer (hogy bírtam???) fejtem. Ma már csak 4-szer és nem váltogatok ilyen szabályosan és az órát sem nézem.
Akkor az is elég, ha csak simán fejsz, amennyi éppen benne van és amikor eszedbe jut. ;) A "horrorfejés" elsõsorban arra jó, ha gyorsan és nagy lépésekben akarod szaporítani a tejet. De ha csak úgy gyûjtögetnél, szerintem bõven elég az is, ha napi 1-2x fejsz.
azt, hogy szopjon a baba. Nem fejtem, csak a kórházban és csak éjjelre, mert akkor nem hozták õket szopni.
Szia! Én annak idején naponta fejtem így.Pár nap után éreztem a hatását, azt olvastam, hogy addig kell csinálni, amíg vissza nem áll a tej mennyisége, de ez nekem nem jött be. Ahogy kihagytam 1-2 napot, rögtön drasztikusan lecsökkent a tejem. A kisfiam 6 hetes volt, amikor elkezdett nagyon apadni a tejem, akkor elkezdtem, és 6 hónapos koráig tudtam szoptatni. Akkor egy betegség miatt kellett abbahagynom :-( Sok sikert Neked és jó babázást!
én feladtam ezt a fejést...mert, ha fejtem és láttam, hogy beindul nem álltam meg 7 percnél vagy 5 percnél, hanem fejtem 20 percig, aztán másik cici ugyanígy, aztán vissza az elsõre.soha véget nem érõ utálatos volt.nekem egyszerûbb és hatékonyabb volt a babát rátenni mellre.
A kérdező hozzászólása: Szopik a baba rendesen, csak azért szeretném, hogy több tejem legyen, hogy le tudjak fagyasztani belõle, hogy ha esetleg valami baj lenne, akkor is tudjam anyatejjel táplálni a kicsimet. Köszönöm a válaszaitokat!!!
Nekem semmit nem segített. :) Alapból nem volt tejem, 6 nap után lövellt be valamennyi pici mennyiség, pedig (a szoptatás mellett) mindent kipróbáltam, teák, kapszulák, szoptatás utáni fejés, plusszban fejés ha éjszaka nem kelt a pici. 3 hónapig kínlódtam, soha nem lett elég a tejem, 3 hósan hagytam abba amikor már csak napi kb. 10 ml tejet tudtam produkálni. De ha neked alapból van elég tejed akkor lehet, nálad mûködni fog.
5 hónapig csináltam így, naponta legalább 5-8 alkalommal. De, én nem tudtam szoptatni, cumisüvegbõl kapta a lefejt tejemet. Igen, használt.

A tejserkentő fejéssel (7-7-5-5-3-3-1-1) mennyi idő alatt jön vissza a tej mennyisége?

3,5 hónapos kisfiú édesanyja vagyok. 2 napja nem elég a tejcsim. Szopizás után sír még (már elfordul a cicit?l), és mohón eszi a kis kezét. Ezért lemértem az evés menmnyiségét, ami általában 40-50-60 gr volt. Megpróbáltam utána fejni, de semmi nem jött. Azóta fejek minden evés után, és tápszerrel pótolok hozzá (kb. 30-60-90 ml között eszik meg). Aztán megtaláltam a tejserkent? fejés módszerét, amit azóta kb. 3-4X használok naponta/éjszaka (a többi alkalommal kb. 5-5 percet fejek). De mennyi id? allatt állhat be a szükséges mennyiségre? Lehet, hogy már nem tudom visszahozni? Egyik napról a másikra fog több lenni a tejcsi? vagy fokozatosan növekszik? (most lefejni kb. 10-20-30-at tudok, amit szintén odaadok cumisüvegb?l)

Legjobb válasz: A fentieken kívül: cumisüveget eltenni, helyette kispohár, és a tápszert, lefejt tejet csakis akkor odaadni, ha már nagyon nyüszít! Szerintem a 30-60 milit hagyd el, a 90-re már azért szükség lehet. De mindenképp próbálj minél kevesebbet pótolni, hogy éppen csak elmúljon a sírás, de ne legyen tele a pocak. Így ugyan hamarabb fog legközelebbre megéhezni, de most pont ez a jó! Mert így többet tudsz szoptatni szoptatni és szoptatni! A fejés (még a fenti "horror-fejés is) sokkal kevésbé hatásos, mint a szoptatás. Én 26 hónapja szoptatok és a mai napig, ha napi 1x többször szoptatok, a 3. napra már több a tejem (hétfõrõl szerdára). Optimális esetben 36-48 óra alatt már nõ a mennyiség, de a kezdõ anyukáknak pl. a stressz ill. a tápszeres pótolgatás miatt ennél több szokott kelleni. :) Kitartás és sok sikert!

A fentieken kívül: cumisüveget eltenni, helyette kispohár, és a tápszert, lefejt tejet csakis akkor odaadni, ha már nagyon nyüszít! Szerintem a 30-60 milit hagyd el, a 90-re már azért szükség lehet. De mindenképp próbálj minél kevesebbet pótolni, hogy éppen csak elmúljon a sírás, de ne legyen tele a pocak. Így ugyan hamarabb fog legközelebbre megéhezni, de most pont ez a jó! Mert így többet tudsz szoptatni szoptatni és szoptatni! A fejés (még a fenti "horror-fejés is) sokkal kevésbé hatásos, mint a szoptatás. Én 26 hónapja szoptatok és a mai napig, ha napi 1x többször szoptatok, a 3. napra már több a tejem (hétfõrõl szerdára). Optimális esetben 36-48 óra alatt már nõ a mennyiség, de a kezdõ anyukáknak pl. a stressz ill. a tápszeres pótolgatás miatt ennél több szokott kelleni. :) Kitartás és sok sikert!
Az én tapasztalatom az, hogy pusztán a fenti módszerrel nem jön vissza a tej. A sok tejhez kell - elegendõ folyadékbevitel - nyugalom, semmi stressz - sok pihenés, lehetõleg fekve. Ha szalad a ház, hát hadd szaladjon - szoõtatás/fejés KÖZBEN még több nyugalom, hogy beinduljona tejleadó reflex - gyakori mellretétel, illetve gyakori fejés. Minél gyakrabban szoptatsz/fejsz, annl több tejed lesz. - legújabb felfedezésem: a görögszénamag-tea. Hihetetlen mértékben képes megdobni a tej mennyiségét, nálam legalábbis.

Ha rendesen szopik az 1 hetes baba, de használok elektromos melszívót akkkor a 7-7, 5-5, 3-3, perceket hogyan kell csinálni?

Csak abból a mellb?l amib?l szopott, vagy mindkett?b?l?

Legjobb válasz: Ezt akkor szoktak csinalni, amikor tejszaporitast szeretne az anyuka, ha elegendo tejcid van, akkor nem kell szerintem szaporitani. De ures cicit szoktak ilyenkor tovabb dolgoztatni.

Ezt akkor szoktak csinalni, amikor tejszaporitast szeretne az anyuka, ha elegendo tejcid van, akkor nem kell szerintem szaporitani. De ures cicit szoktak ilyenkor tovabb dolgoztatni.

Hogyan fejjek és egy nap hányszor, hogy tuti legyen a tejserkentés: rögtön szoptatás után vagy szopi után 30 perccel vagy 7-7-5-5-3-3-2-2-1-1 perc mindkét cicin vagy van egyéb bevált módszer?

Legjobb válasz: Én a szoptatás után,mindig kifejtem amit a baba hagyott. és eltettem az a tejet. így mindig ki volt ürítve a mellem. 1 éves koráig szoptattam a kislányom...

Én a szoptatás után, mindig kifejtem amit a baba hagyott. és eltettem az a tejet. így mindig ki volt ürítve a mellem. 1 éves koráig szoptattam a kislányom...
en szopi utan csak akkor fejek ha ugy erzem, hogy sok maradt benne, mert ha allandoan fejnek az allando tejserkentest jelent es akkor nehez all be a kereslet kinalat. szerintem egyszerre csak egy mellbol szoptass mert azt kiuriti jobban, ha valtogatod akkor a baba a higabb elejet issza ki mindket mellbol es a surubb zsirosab marad kifejni ami taplalobb lenne szamara a pocakba. tejserkenteni gyorsan viszont par napig tenyleg a valtott mellbol valo szoptatast ajanlanam illetve vagy hogy fejjel szopi utan kozvetlen es 1 oraval a szopi utan abbol a mellbol amibol szoptattal, majd szoptass a masikbol, fejj stb. szepen felvaltva . sok sikert!
Én minden evés után az 1 hónapban egy mellbõl evett, utána 20 perc múlva fejtem ugyanazt, így mindig volt elég tejem. Lefagyasztottam, de hiába avent tejtároló bárhogy csináltam büdi lett, úgyhogy kidobtam, szerintem nem elég hideg a fagyasztó. Most két hós, már nemtudok fejni, de pont annyi van amennyi neki kell és szép a súlya is. Kevesebbszer is eszik, éjjel 1 szer. Iszom a herbateát, stilltee, szoptatósteákat. Napi egy filter 1 liter vízbe. Ami a dobozokon van mennyiség, nekem apasztotta.
A kérdező hozzászólása: 4 hónaposak vagyunk
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat! remélem sikerül :)
Simán elhagyod õket.
Azt tudod, mi a szerepük a zárójeleknek? És hogy mik az összeadás tulajdonságai? Mert ezekbõl következik az elõbb adott megoldás. Ha nem tudod, a következõt már ismét nem fogod megoldani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!