Találatok a következő kifejezésre: A 7 szünetben is véd a (23 db)

Az első levél fogamzásgátló 7 napos szünetében is véd a tabletta?

Legjobb válasz: Szerintem az elsõ hónap alatt még más módszerrel is védekezni kell a tabi mellett, mert szokja a szervezeted, ill át kell állnia... A második hónapban már kifejti rendesen a hatását.. Akkor már a szünetben is véd. Ez le van írva a gyógyszered beszélõpapírjára is szerintem....

Szerintem az elsõ hónap alatt még más módszerrel is védekezni kell a tabi mellett, mert szokja a szervezeted, ill át kell állnia... A második hónapban már kifejti rendesen a hatását.. Akkor már a szünetben is véd. Ez le van írva a gyógyszered beszélõpapírjára is szerintem....
A legtöbb tablettánál csak az elsõ hétben kell kiegészítõ védekezést alkalmazni, tehát a 7 napos szünetben már védenek. Mit szedsz? És miért nem olvasod el a betegtájékoztatót? A neten is fönn van, ha beütöd a gyógyszer nevét.
A kérdező hozzászólása: elhihetitek, nem vagyok idióta elolvastan mindedn tájékoztatót....de ez, hogy a 7 napos szünet után véd, e és kell e kiegészítõ védekezés, hát pont nincs rajta :DD amúgy Belarát szedek..
Tényleg nincs rajta... hát, a legbiztosabb, ha felhívod az orvosodat, vagy elmész hozzá.

7 napos szünetben is véd a fogamzásgátló?

Legjobb válasz: 224154447541544545. ilyen kérdés és igen, véd.

224154447541544545. ilyen kérdés és igen, véd.

A Lyndinette 20 tabletta véd a 7 napos szünetben is, mert nincs ráírva a tájékoztatóra?

Legjobb válasz: Igen véd.Egyébként minden tabletta véd a hétnapos szünetben is.És tényleg nincs bele irva a tájékoztatóba.

Igen véd.Egyébként minden tabletta véd a hétnapos szünetben is.És tényleg nincs bele irva a tájékoztatóba.
Biztosan véd! Én ilyet szedtem és nem estem tõle teherbe!
Minden tabletta ugyanúgy véd.

2 hónap szedés után is véd a gestomix tabi 7 napos tabimentes szünetben? Nem kevés idő ez?

ma már nem veszek be tabit de a barátommal sexelünk.ugye nem lesz baj?nagyon kicsi barnázásom már volt ma de 1 csepp szinte.most fejeztem be a 2. levelet.nem hánytam nem volt hasmenés stb.

Legjobb válasz: Az elsõ menzesz ( tehát mikor elkezded szedni a gyógyszert ) után már véd a tabletta!

Az elsõ menzesz ( tehát mikor elkezded szedni a gyógyszert ) után már véd a tabletta!
elvileg igen, de betegtájékoztatón rajt van.
"A Gestomix szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." Nem tudom ezen mit nem lehet érteni???

A Gestomix20 már az első levél utáni 7 napos szünetben is véd? Ez konkrétan ugyanis nincs rajta a tájékoztatón.

Legjobb válasz: A Gestomix szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. Tényleg nincs benne a tájékoztatóban... Kábé 10 másodpercembe került kikeresni. Ez neked sok idõ lett volna az életedbõl?

A Gestomix szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. Tényleg nincs benne a tájékoztatóban... Kábé 10 másodpercembe került kikeresni. Ez neked sok idõ lett volna az életedbõl?
A kérdező hozzászólása: Te meg olvasd el még párszor a kérdésem, meg amit bemásoltál, mert nagyon nem ide való.Nem az volt a kérdés, hogy mikortól véd, hanem az, hogy ha elszedtem a 21 szemet, akkor utána a 7napos tablettamentes szünetben is védve vagyok e, annak ellenére, hogy ez az elsõ levelem!!!!! Tartsd meg a kioktatást, ha még a kérdést sem tudod értelmezni!!!!!!
én ugyan nem ezt szedem de megvártam a 2. levél elejét. azon a pár napom már nem múlik semmi bár ugye a tájékoztatóban az van h vagy azonnal vagy 7 nap után véd, tehát akkor értelemszerûen az elsõ 7 napos szünetben is védenie kellene
Ne haragud, de ez is benne van a betegtájékoztatóban meg itt még ezer kérdésben. Igen, védve vagy.
Szerinted, ha "már az elsõ naptól kezdve véd", akkor a 7 napos szünetben megszûnik a védelem, csak azért, mert ez az elsõ leveled? A századikat nem ugyanúgy fogod beszedni (21+7 nap), mint az elsõt?? Ha akkor véd, most mért ne tenné?

Első levél után is véd a tabi a 7 napos szünetben?

Azt tudom, hogy amúgy véd a szünetben, de még csak az els? levél után vagyok, és hát csak 2 hét telt el az el?z? menstruációm óta, mert nem a mensi után kellett elkezdeni, hanem az els? napján, így egy hétig szedtem a menstruáció alatt majd két hétig utána és el is fogyott. Ilyenkor is véd a hét napos szünetben? A szünet 3. napján vagyok, még nem jött meg és nem is szedek semmit, nem is védekezünk. Lehet baj?

Legjobb válasz: tudod van egy készülék amit íti is ismer. úgy hívják telefon. megkeresed a nõgyógyászod számát és felhívod. szerinted mi értünk ehhez b+? tabi meg mensi. bekakilok. a tabi helyett 5ször olvastam trabit. ennél betegcsibb becézésekecskéket ki sem talcsizhattál volna.

tudod van egy készülék amit íti is ismer. úgy hívják telefon. megkeresed a nõgyógyászod számát és felhívod. szerinted mi értünk ehhez b+? tabi meg mensi. bekakilok. a tabi helyett 5ször olvastam trabit. ennél betegcsibb becézésekecskéket ki sem talcsizhattál volna.
A kérdező hozzászólása: úristen milyen emberek vannak a világon... a mensi és a tabi becézést nem én találtam ki, mindenki használja, az meg egyéni szociális probléma, hogy általános iskolában nem tanítottak meg téged olvasni. és igen úgy gondolom, van itt olyan aki ért hozzá, mondjuk nem pont olyan emberekre gondoltam akiknek veled egyezõ az intelligencia hányadosuk. légyszíves ha nem tudsz értelmesen megnyilvánulni, akkor ne tedd sehogy. hasznos válaszokat várok :)
Az elõzõ kommentáló kicsit nyers, de igaza van. Az sok mindentõl függ, fõleg attól, hogy milyen gyógyszert kaptál. Tényleg egy szakembert kéne megkérdezni. Én Cypromixet szedek és az már az elsõ naptól kezdve folyamatosan hat, de a betegtájékoztatón is olvashatod. Ha egy gyógyszer mellett akár egy percig is kell más módszerrel védekezni, az rajta van a betegtájékoztatón. A szakember megkérdezéséhez nem feltétlenül kell ismét orvoshoz menni. Megmondhatja azt neked a gyógyszerész is, vagy a háziorvos. Ami közelebb van, vagy épp tudod a számát.
A kérdező hozzászólása: én is cypromixet
Akkor ne aggódj, jó az a gyógyszer, csak mindig vedd be idõben!
Megint én vok az a cypromixes. Nekem elõször az 5. utána meg mindig a 4. napon jött meg.

Akkor is véd a fog. Gátló a 7 napos szünetben, ha az utolsó szem napjától antibiotikumot szedek?

Szombaton szedtem be az utolsó szemet, de aznap nagyon erős fájdalmaim voltak, és kiderült, hogy jókis hólyaggyulladáom van, ezért felirtak az ügyeleten egy doboz Zanocint, amit el is kezdtem szedni aznap este és csütörtökig kell szednem. Így is védve vagyok vagy már nem? Azóta egyszer voltunk együtt a barátommal. Köszi:)

Legjobb válasz: "Azóta egyszer voltunk együtt a barátommal." VolTunk, múlt idõben? Jókor kérdezed... Szóval, a lényeg, hogy valamennyit csökkenhetett a hatás, de valószínûleg nagyon kicsit. Szinte kizárt, hogy terhes leszel, de eleve a tabletta is csak majdnem 100%, így meg mondjuk majdnem-majdnem 100%, hogy nem leszel terhes.

"Azóta egyszer voltunk együtt a barátommal." VolTunk, múlt idõben? Jókor kérdezed... Szóval, a lényeg, hogy valamennyit csökkenhetett a hatás, de valószínûleg nagyon kicsit. Szinte kizárt, hogy terhes leszel, de eleve a tabletta is csak majdnem 100%, így meg mondjuk majdnem-majdnem 100%, hogy nem leszel terhes.
Antibiotikum szedése alatt végig, illetve még utána 1 hétig kiegészítõ védekezés ajánlott, ugyanis az antib. csökkentheti a fogamzásgátló hatását! De hát ezt nyilván tudod, mivel elolvastad a betegtájékoztatót. Ha ezt nem teszed meg, akkor úgy lehet fogamzásgátló mellett teherbe esni!
A kérdező hozzászólása: Nem mindegyik antibiotikum csökkenti a tabi hatását, ezért tettem fel a kérdést. Igen elolvastam a betegtájékoztatót, de oda sem az van írva, hogy minden létezõ antibiotikum kilövi a hatását, és eddig amiket szedtem orvos, és gyógyszerész szerint sem csökkentették azok a hatát, Csak zanocint, még nem szedtem, és azért kérdeztem meg itt.
Minden antibiotikum, nyugodj meg! Hiába mondják vagy írják, hogy nem. Az antibiotikum, az antibiotikum és kész. Múltkor volt itt a gyakorin pont egy leendõ anyuka, aki azért lett leendõ anyuka, mivel õ is azt gondolta, hogy az a bizonyos antibiotikum, amit szedett, az nem volt hatással a fogamzásgátlójára. És sajna volt, ugyanis pozitívat tesztelt!:)

Ha már egy szem fog. Gátló kihagyásánál kiegészítő védekezést javasolnak, hogy lehet, hogy a 7 napos szünetben is véd?

A többfázisú fog.gátlóknál még megértem, ott tényleg megfigyelhet? bizonyos ciklikusság, de az egyfázisúaknál..? 21 napig egy adott, állandó hormonmennyiség, aztán semmi...

Legjobb válasz: Nem akarok kukacoskodni, én is nagyon bízom ebben, hogy véd a 7 napos szünetben, nem szoktunk kiegészítõ védekezést alkalmazni. De akinek mondjuk a szünetben az 5.-6.-7. napon indul a vérzése? Az elõtte lévõ 4 gyógyszermentes napokban is esélytelen a peteérés?

A kérdező hozzászólása: Nem akarok kukacoskodni, én is nagyon bízom ebben, hogy véd a 7 napos szünetben, nem szoktunk kiegészítõ védekezést alkalmazni. De akinek mondjuk a szünetben az 5.-6.-7. napon indul a vérzése? Az elõtte lévõ 4 gyógyszermentes napokban is esélytelen a peteérés?
Ettõl függetlenül a te szervezetedben lévõ hormonmennyiség változik egyrészt, hogy a tablettában állandó. Másrészt másféle hormonok vannak a többfázisúban, azt én egyébként nem ismerem, de az egyfázisúak megakadályozzák a peteérést is és a beágyazódást is, ezáltal adnak védettséget. Ha 1 szemet kihagysz, azt még 24 órán belül pótolhatod a betegtájékoztató szerint is, ha többet hagysz ki, akkor kell kiegészítõ védekezést alkalmazni, 7 napig. De ha kihagysz szemeket a ciklus elején, vagy közepén, az azért veszélyes, mert akkor megérhet egy petesejted, és a méhnyálkahártyád is megvastagodhat annyira, hogy azt fogadni tudja, és be tudjon ágyazódni. Ha rendesen szeded, akkor ez nem történhet meg, és a méhnyálkahártyád sem elég vastag ahhoz, hogy egy petesejt beágyazódjon. Amikor a 7 napos szünet van és mentsuálsz, akkor már nincs esélye a peteérésnek, és beágyazódni végképp nem tudna hova, hiszen még az a vékonyka nyálkahártya is leválik, ez a menstruáció.
Nem. Ez a megvonásos vérzés.

Samba fog. Gátló véd a 7 napos szünetben is?

Nem ír róla semmit a betegtájékoztató, sem, hogy kellene más úton is védekezni, sem hogy védve vagyok ekkor is. Gyanítom, véd mert új fajta gyógyszer, de hátha tud valaki többet. KÖszönöm!

Legjobb válasz: Minden újabb fogamzásgátló, ami tényleges fogamzásgátló (ezt csak azért mondom mert van ami csak mellékhatásában véd a terhességtõl) az véd a 7 napos szünetben.

Minden újabb fogamzásgátló, ami tényleges fogamzásgátló (ezt csak azért mondom mert van ami csak mellékhatásában véd a terhességtõl) az véd a 7 napos szünetben.

Ha a tabi a 7 napos szünetben is véd, de akkor nem véd, mikor meg jön a menzesz, ugye?

Legjobb válasz: Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)

Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)
Nem kell, hogy védjen a menzesz alatt, mivel amikor megvan akkor nem lehetsz terhes!
igen véd, folyamatosan menzesz alatt is mindig amíg szeded...
Mindenki kap betegtájékoztatót, aki nem annyira idióta, hogy a barátnõ, tesó gyogyiját szedi, így te is kellett, hogy kapjál. Amúgy a google csodákra képes, fenn van a betegtájékoztató a neten is.
A kérdező hozzászólása: Nem, akkor tudom, hogy véd, csak akkor nem tudtam véd e, mikor menzim van. Én nem kapok betegtájékoztatot.
Szerintem arra gondolt, hogy amikor kezdõdik a 7 napos szünet akkor nem rögtön jön meg hanem két-három nap múlva és hogy abban a pár napban véd-e!Vagy nem?
Mondjuk el kéne olvasni a betegtájékoztatót. Vagy nem 1000x feltenni ugyanazt a kérdést.
A kérdező hozzászólása: * vagyis azt tudtam, hogy akkor jön meg :D
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy véd, de sok mindent hallottam már.
Ennyire ne legyél már butácska! A kérdésedben benne van a válasz! Mikor jön meg a mensid?A 7 napos szünetben! Véd a tabletta a 7 napos szünetben?Igen! AKKOR MI A KÉRDÉS???
a fogamzásgátló mindig véd, menzeszkor is, a 7 napos szünetben is (egyébként a menzeszed a 7 napos szünetben jön meg, tudtad?) éjjel nappal véd, minden percben, másodpercben, egészen addig amíg elnem felejtesz bevenni egy szemet.
Mensi ALATT is teherbe lehet esni, kivéve, ha fogamzásgátlót szedsz, mert azok a szünetben is védenek.
A kérdező hozzászólása: Lehet hülye kérdés, de jobb biztosra tudni !!! Mert már sok mindent hallottam. Az uncsim egyik barátnõje menzesz közbe esett teherbe.
én ezt még felvilágosito orán 8adikba meg kérdeztem de be is égtem mert azt mondták hogy nem lehet teherbe esni menszesznél!meg hogy ki az aki olyankor csinálja amikor meg van neki?
A kérdező hozzászólása: Igen?? Én ugy hallottam, hogy akkor is teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a neten a tájékoztatot, de nem irja közvetelen menzi alatt véd e.. csak ezt akartam tudni. Nem kapok tájékoztatot, mert csak havonta veszem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!