Találatok a következő kifejezésre: A 7 szünetben is véd (23 db)

Ha már egy szem fog. Gátló kihagyásánál kiegészítő védekezést javasolnak, hogy lehet, hogy a 7 napos szünetben is véd?

A többfázisú fog.gátlóknál még megértem, ott tényleg megfigyelhet? bizonyos ciklikusság, de az egyfázisúaknál..? 21 napig egy adott, állandó hormonmennyiség, aztán semmi...

Legjobb válasz: Nem akarok kukacoskodni, én is nagyon bízom ebben, hogy véd a 7 napos szünetben, nem szoktunk kiegészítõ védekezést alkalmazni. De akinek mondjuk a szünetben az 5.-6.-7. napon indul a vérzése? Az elõtte lévõ 4 gyógyszermentes napokban is esélytelen a peteérés?

A kérdező hozzászólása: Nem akarok kukacoskodni, én is nagyon bízom ebben, hogy véd a 7 napos szünetben, nem szoktunk kiegészítõ védekezést alkalmazni. De akinek mondjuk a szünetben az 5.-6.-7. napon indul a vérzése? Az elõtte lévõ 4 gyógyszermentes napokban is esélytelen a peteérés?
Ettõl függetlenül a te szervezetedben lévõ hormonmennyiség változik egyrészt, hogy a tablettában állandó. Másrészt másféle hormonok vannak a többfázisúban, azt én egyébként nem ismerem, de az egyfázisúak megakadályozzák a peteérést is és a beágyazódást is, ezáltal adnak védettséget. Ha 1 szemet kihagysz, azt még 24 órán belül pótolhatod a betegtájékoztató szerint is, ha többet hagysz ki, akkor kell kiegészítõ védekezést alkalmazni, 7 napig. De ha kihagysz szemeket a ciklus elején, vagy közepén, az azért veszélyes, mert akkor megérhet egy petesejted, és a méhnyálkahártyád is megvastagodhat annyira, hogy azt fogadni tudja, és be tudjon ágyazódni. Ha rendesen szeded, akkor ez nem történhet meg, és a méhnyálkahártyád sem elég vastag ahhoz, hogy egy petesejt beágyazódjon. Amikor a 7 napos szünet van és mentsuálsz, akkor már nincs esélye a peteérésnek, és beágyazódni végképp nem tudna hova, hiszen még az a vékonyka nyálkahártya is leválik, ez a menstruáció.
Nem. Ez a megvonásos vérzés.

Ha a tabi a 7 napos szünetben is véd, de akkor nem véd, mikor meg jön a menzesz, ugye?

Legjobb válasz: Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)

Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)
Nem kell, hogy védjen a menzesz alatt, mivel amikor megvan akkor nem lehetsz terhes!
igen véd, folyamatosan menzesz alatt is mindig amíg szeded...
Mindenki kap betegtájékoztatót, aki nem annyira idióta, hogy a barátnõ, tesó gyogyiját szedi, így te is kellett, hogy kapjál. Amúgy a google csodákra képes, fenn van a betegtájékoztató a neten is.
A kérdező hozzászólása: Nem, akkor tudom, hogy véd, csak akkor nem tudtam véd e, mikor menzim van. Én nem kapok betegtájékoztatot.
Szerintem arra gondolt, hogy amikor kezdõdik a 7 napos szünet akkor nem rögtön jön meg hanem két-három nap múlva és hogy abban a pár napban véd-e!Vagy nem?
Mondjuk el kéne olvasni a betegtájékoztatót. Vagy nem 1000x feltenni ugyanazt a kérdést.
A kérdező hozzászólása: * vagyis azt tudtam, hogy akkor jön meg :D
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy véd, de sok mindent hallottam már.
Ennyire ne legyél már butácska! A kérdésedben benne van a válasz! Mikor jön meg a mensid?A 7 napos szünetben! Véd a tabletta a 7 napos szünetben?Igen! AKKOR MI A KÉRDÉS???
a fogamzásgátló mindig véd, menzeszkor is, a 7 napos szünetben is (egyébként a menzeszed a 7 napos szünetben jön meg, tudtad?) éjjel nappal véd, minden percben, másodpercben, egészen addig amíg elnem felejtesz bevenni egy szemet.
Mensi ALATT is teherbe lehet esni, kivéve, ha fogamzásgátlót szedsz, mert azok a szünetben is védenek.
A kérdező hozzászólása: Lehet hülye kérdés, de jobb biztosra tudni !!! Mert már sok mindent hallottam. Az uncsim egyik barátnõje menzesz közbe esett teherbe.
én ezt még felvilágosito orán 8adikba meg kérdeztem de be is égtem mert azt mondták hogy nem lehet teherbe esni menszesznél!meg hogy ki az aki olyankor csinálja amikor meg van neki?
A kérdező hozzászólása: Igen?? Én ugy hallottam, hogy akkor is teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a neten a tájékoztatot, de nem irja közvetelen menzi alatt véd e.. csak ezt akartam tudni. Nem kapok tájékoztatot, mert csak havonta veszem.

A 7 napos szünetben is véd a gyógyszer? Pénteken hagytam abba és vasárnap szeretkeztünk, nem védekeztünk. És még nem jött meg. Lehet baj? (Mercilont szedek, 2 hónapja)

Legjobb válasz: A fogamzásgátló természetesen a 7 napos szünetben is véd. Ne aggódj, ha még nem jött meg, nem rögtön jön meg, ahogy bevetted a 21. tabit, nekem is kb. csak a 4.napra.

A fogamzásgátló természetesen a 7 napos szünetben is véd. Ne aggódj, ha még nem jött meg, nem rögtön jön meg, ahogy bevetted a 21. tabit, nekem is kb. csak a 4.napra.
2 éve nem szedtem gyógyszert, de a tapasztalataim szerint, 7 napos szünetben jött meg a menstruáció, úgy hogy a szünet 2. napján megjött és a 7. elment. De véd szünetben is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Az első levél fogamzásgátló 7 napos szünetében is véd a tabletta?

Legjobb válasz: Szerintem az elsõ hónap alatt még más módszerrel is védekezni kell a tabi mellett, mert szokja a szervezeted, ill át kell állnia... A második hónapban már kifejti rendesen a hatását.. Akkor már a szünetben is véd. Ez le van írva a gyógyszered beszélõpapírjára is szerintem....

Szerintem az elsõ hónap alatt még más módszerrel is védekezni kell a tabi mellett, mert szokja a szervezeted, ill át kell állnia... A második hónapban már kifejti rendesen a hatását.. Akkor már a szünetben is véd. Ez le van írva a gyógyszered beszélõpapírjára is szerintem....
A legtöbb tablettánál csak az elsõ hétben kell kiegészítõ védekezést alkalmazni, tehát a 7 napos szünetben már védenek. Mit szedsz? És miért nem olvasod el a betegtájékoztatót? A neten is fönn van, ha beütöd a gyógyszer nevét.
A kérdező hozzászólása: elhihetitek, nem vagyok idióta elolvastan mindedn tájékoztatót....de ez, hogy a 7 napos szünet után véd, e és kell e kiegészítõ védekezés, hát pont nincs rajta :DD amúgy Belarát szedek..
Tényleg nincs rajta... hát, a legbiztosabb, ha felhívod az orvosodat, vagy elmész hozzá.

7 napos szünetben is véd a fogamzásgátló?

Legjobb válasz: 224154447541544545. ilyen kérdés és igen, véd.

224154447541544545. ilyen kérdés és igen, véd.

A 7 napos szünetben is véd?

Sokat olvastam és mindenhol azt írták néhány kivétellel, hogy igen véd! Nekem az lenne a kérdésem, hogy én a múlt hónapban kezdtem el szedni és rendesen be is szedtem, bár csak a menzeszem 2. napján kezdtem el szedni, és ha csak eddig egy levelet szedtem be, akkor a hét napos alatt is véd?

Legjobb válasz: Én is szedek gyógyszert ,nekem az volt ráírva a papírjára,hogy ilyenkor is véd.De ha idegesít akkor védekezz addig mással.

Én is szedek gyógyszert , nekem az volt ráírva a papírjára, hogy ilyenkor is véd.De ha idegesít akkor védekezz addig mással.
Ha szeded 21 napig, aztán van a 7 napos szünet, úgy tuti véd akkor is. Én megkérdeztem anno a nõgyógyászt, és õ ezt mondta. Csak ugyebár akkor "megjön"..és fokozottan kell vigyázni.
Betegtájékoztatót olvasd el! Egyébként meg: igen, mindegyik véd a 7 napos szünetben.
Természetesen véd!
Ha a tájékoztató külön nem írja, hogy védekezni kell a szünetben, akkor nem kell.
Igen véd. De ezt már kb. 80 kérdésben megkérdezték....
A kérdező hozzászólása: Köszi, de nem volt idõm keresgélni a tájékoztató és a többi kérdés után.

A 7 napos szünetben is véd a tabletta? és akkor meddig? Mármint az első 1-2 napban, vagy a 6. -7. napban is?

Legjobb válasz: Na, már megint megjött a havibajunk. Használd a keresõt.

Na, már megint megjött a havibajunk. Használd a keresõt.
Haználd a keresõt.
*Használd
igen, véd
Ha már kialakult a védettség, akkor az a szünetre is érvényes (de csak ha rendesen szeded egyébként a tablettát).
véd, minden nap. kivéve ha elfelejtetted bevenni, és nem pótoltad 12 órán belül, ill. hányás, hasmenés történt. de akkor is van megoldas, 2 hétig ovszer.

A Gestomix20 már az első levél utáni 7 napos szünetben is véd? Ez konkrétan ugyanis nincs rajta a tájékoztatón.

Legjobb válasz: A Gestomix szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. Tényleg nincs benne a tájékoztatóban... Kábé 10 másodpercembe került kikeresni. Ez neked sok idõ lett volna az életedbõl?

A Gestomix szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. Tényleg nincs benne a tájékoztatóban... Kábé 10 másodpercembe került kikeresni. Ez neked sok idõ lett volna az életedbõl?
A kérdező hozzászólása: Te meg olvasd el még párszor a kérdésem, meg amit bemásoltál, mert nagyon nem ide való.Nem az volt a kérdés, hogy mikortól véd, hanem az, hogy ha elszedtem a 21 szemet, akkor utána a 7napos tablettamentes szünetben is védve vagyok e, annak ellenére, hogy ez az elsõ levelem!!!!! Tartsd meg a kioktatást, ha még a kérdést sem tudod értelmezni!!!!!!
én ugyan nem ezt szedem de megvártam a 2. levél elejét. azon a pár napom már nem múlik semmi bár ugye a tájékoztatóban az van h vagy azonnal vagy 7 nap után véd, tehát akkor értelemszerûen az elsõ 7 napos szünetben is védenie kellene
Ne haragud, de ez is benne van a betegtájékoztatóban meg itt még ezer kérdésben. Igen, védve vagy.
Szerinted, ha "már az elsõ naptól kezdve véd", akkor a 7 napos szünetben megszûnik a védelem, csak azért, mert ez az elsõ leveled? A századikat nem ugyanúgy fogod beszedni (21+7 nap), mint az elsõt?? Ha akkor véd, most mért ne tenné?

A fogamzásgátló a 7 napos szünetben is véd ugyanúgy?

Ma kezdem a 7 napos szünetet,ugyanúgy véd ilyenkor is,igaz?

Legjobb válasz: igen, természetesen.

igen, természetesen.
Igen, szerintem véd. Persze fognak majd itt írni olyat is hogy nem, de én mindenhol azt olvastam, és a tapasztalat is azt mutatja(7-8 hónap alatt nem lett semmi), hogy véd.
Persze, hogy véd. A napi egy tabletta nem engedi hogy a mensesz elsõ napjától számított 14. nap körül peteérés legyen, ha nincs peteérés nincs ami megtermékenyüljön. Ilyenkor éppen ezért nem menstruációs vérzésed van, hanem úgynevezett megvonásos vérzés. Viszont újra kell kezdeni, mert ha nem azaz végleg elhagyod a fogamzásgátlót akkor lesz peteérés, onnantól kezdve bármikor teherbe eshetsz. Persze nem a megvonásos vérzés alatt, hanem két hét múlva a 14. nap tájékán.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!