Találatok a következő kifejezésre: A 7 szünetben is (64 db)

Ha két levél foggátlót már beszedtem rendesen, akkor az utána következő 7 nap szünetben még a 7. -en is védve vagyok? Vagy akkor már nem annyira biztonságos?

Legjobb válasz: VÉDVE VAGY. Amúgy hogy merült fel az ellenkezõje? (két nap alatt a harmadik ilyen kérdés, btw)

VÉDVE VAGY. Amúgy hogy merült fel az ellenkezõje? (két nap alatt a harmadik ilyen kérdés, btw)
Istenem, szerintem ha valaki fogamzásgátlót szed, annak tudnia kell, hogy mikor véd... Szerinted a 7. napon már elfogy a hatása?......
A kérdező hozzászólása: szerinted miért írtam ki a kérdést? talán mert szeretném megtudni mások véleményét is...és hogy biztos legyek benne!

Ha már egy szem fog. Gátló kihagyásánál kiegészítő védekezést javasolnak, hogy lehet, hogy a 7 napos szünetben is véd?

A többfázisú fog.gátlóknál még megértem, ott tényleg megfigyelhet? bizonyos ciklikusság, de az egyfázisúaknál..? 21 napig egy adott, állandó hormonmennyiség, aztán semmi...

Legjobb válasz: Nem akarok kukacoskodni, én is nagyon bízom ebben, hogy véd a 7 napos szünetben, nem szoktunk kiegészítõ védekezést alkalmazni. De akinek mondjuk a szünetben az 5.-6.-7. napon indul a vérzése? Az elõtte lévõ 4 gyógyszermentes napokban is esélytelen a peteérés?

A kérdező hozzászólása: Nem akarok kukacoskodni, én is nagyon bízom ebben, hogy véd a 7 napos szünetben, nem szoktunk kiegészítõ védekezést alkalmazni. De akinek mondjuk a szünetben az 5.-6.-7. napon indul a vérzése? Az elõtte lévõ 4 gyógyszermentes napokban is esélytelen a peteérés?
Ettõl függetlenül a te szervezetedben lévõ hormonmennyiség változik egyrészt, hogy a tablettában állandó. Másrészt másféle hormonok vannak a többfázisúban, azt én egyébként nem ismerem, de az egyfázisúak megakadályozzák a peteérést is és a beágyazódást is, ezáltal adnak védettséget. Ha 1 szemet kihagysz, azt még 24 órán belül pótolhatod a betegtájékoztató szerint is, ha többet hagysz ki, akkor kell kiegészítõ védekezést alkalmazni, 7 napig. De ha kihagysz szemeket a ciklus elején, vagy közepén, az azért veszélyes, mert akkor megérhet egy petesejted, és a méhnyálkahártyád is megvastagodhat annyira, hogy azt fogadni tudja, és be tudjon ágyazódni. Ha rendesen szeded, akkor ez nem történhet meg, és a méhnyálkahártyád sem elég vastag ahhoz, hogy egy petesejt beágyazódjon. Amikor a 7 napos szünet van és mentsuálsz, akkor már nincs esélye a peteérésnek, és beágyazódni végképp nem tudna hova, hiszen még az a vékonyka nyálkahártya is leválik, ez a menstruáció.
Nem. Ez a megvonásos vérzés.

Cifloxin ab-t szedek és jangee fog gátlót de pont a 7 napos szünetben kell szednem a cifloxint tehát nincs átfedés nem szedem egyszerre a 2 t- Így is kell kieg védekezés?

Legjobb válasz: Igen, így is szükség van kiegészítõ védekezésre, mert a fogamzásgátló tabletta úgy van kitalálva, hogy a 7 napos szünetben is védjen, de az antibiotikum a szünetben is bezavarhat a hormonháztartásodba és csökkenhet a tabletta hatása.

Igen, így is szükség van kiegészítõ védekezésre, mert a fogamzásgátló tabletta úgy van kitalálva, hogy a 7 napos szünetben is védjen, de az antibiotikum a szünetben is bezavarhat a hormonháztartásodba és csökkenhet a tabletta hatása.

Kizárt a terhesség ha fogamzásgátlót szedek és vérzésem is volt a 7 napos szünetben igaz?

Legjobb válasz: Nem. Párom húgának bekavart az antibiotikum, de továbbra is folytatta a tabit, mert nem vette észre, h terhes lett volna. Az ötödik hónap után viszont fura rugdosásokat kezdett érezni. 7 napos szünetben ugyanúgy volt neki megvonásos vérzés. A gyerek jól van, azóta testvére is lett.

Nem. Párom húgának bekavart az antibiotikum, de továbbra is folytatta a tabit, mert nem vette észre, h terhes lett volna. Az ötödik hónap után viszont fura rugdosásokat kezdett érezni. 7 napos szünetben ugyanúgy volt neki megvonásos vérzés. A gyerek jól van, azóta testvére is lett.
100%-os biztonság nincs. Persze kicsi rá az esély így, de látod van rá lehetõség.
A kérdező hozzászólása: de nem szedtem antibiotikumot meg semmi mást. egyszer volt egy kis hasmenésem az egyik tabi bevétele után 10 perccel.
A kérdező hozzászólása: ha a következõ hétnapos szünetben csinálok egy tesztet.
Tabi utáni 10 perc nem lehet gond. Ha 1-2 órával utána van, az nagyobb baj. 10 percen belül még csak a gyomorba jut le.

A 7 napos szünetben is hat a gestomix nevű fogamzás gátló tabletta?

Legjobb válasz: Szia! Igen, minden fogamzásgátló tabletta hat a 7 napos szünetben is :)

Szia! Igen, minden fogamzásgátló tabletta hat a 7 napos szünetben is :)
Olyan 80-szor kérdeztek már itt ilyet.

Samba fog. Gátló véd a 7 napos szünetben is?

Nem ír róla semmit a betegtájékoztató, sem, hogy kellene más úton is védekezni, sem hogy védve vagyok ekkor is. Gyanítom, véd mert új fajta gyógyszer, de hátha tud valaki többet. KÖszönöm!

Legjobb válasz: Minden újabb fogamzásgátló, ami tényleges fogamzásgátló (ezt csak azért mondom mert van ami csak mellékhatásában véd a terhességtõl) az véd a 7 napos szünetben.

Minden újabb fogamzásgátló, ami tényleges fogamzásgátló (ezt csak azért mondom mert van ami csak mellékhatásában véd a terhességtõl) az véd a 7 napos szünetben.

Stodette fogamzásgátló tablettát szedek! A 7 napos szünetben is lehet gumi nélkül szexelni?

Legjobb válasz: márt mértne lehetne? a tabletta pont azért van h nekelljen óvszert használni. és igen, a 7 napos szünetben is véd a tabletta, ha rendesen szedted.

márt mértne lehetne? a tabletta pont azért van h nekelljen óvszert használni. és igen, a 7 napos szünetben is véd a tabletta, ha rendesen szedted.
A tabletta a szünetben is véd.

A 7 napos szünetben is véd a gyógyszer? Pénteken hagytam abba és vasárnap szeretkeztünk, nem védekeztünk. És még nem jött meg. Lehet baj? (Mercilont szedek, 2 hónapja)

Legjobb válasz: A fogamzásgátló természetesen a 7 napos szünetben is véd. Ne aggódj, ha még nem jött meg, nem rögtön jön meg, ahogy bevetted a 21. tabit, nekem is kb. csak a 4.napra.

A fogamzásgátló természetesen a 7 napos szünetben is véd. Ne aggódj, ha még nem jött meg, nem rögtön jön meg, ahogy bevetted a 21. tabit, nekem is kb. csak a 4.napra.
2 éve nem szedtem gyógyszert, de a tapasztalataim szerint, 7 napos szünetben jött meg a menstruáció, úgy hogy a szünet 2. napján megjött és a 7. elment. De véd szünetben is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

A rigevidonból a 7 db barnás tablettát is be kell szedni? S ha nem szedem be baj-e? Csak 7 nap szünetet tartok.

Legjobb válasz: Nem ismerem ezt a gyógyszert, de nyilván nem dísznek tették a csomagba... Ha nem akarsz többfázisú tablettát szedni, akkor meg válts és akkor tarthatsz szünetet, de mindig be kell szedni az összes tablettát, hacsak nem szeretnél meglepetést.

Nem ismerem ezt a gyógyszert, de nyilván nem dísznek tették a csomagba... Ha nem akarsz többfázisú tablettát szedni, akkor meg válts és akkor tarthatsz szünetet, de mindig be kell szedni az összes tablettát, hacsak nem szeretnél meglepetést.
Elolvastad a betegtájékoztatót? Mind a 21 szemet be kell venni, rajta van a számozás is, utána meg tartani kell hét nap szünetet. Nem értem te mit akarsz, bevenni 14 szemet, utána 7 nap szünet? Mert ezt így nem lehet, teherbe lehet mellette esni, írja is a tájékoztató, hogy mit kell tenned, ha kimarad egy szem, nyilván minél többet hagysz ki, annál nagyobb a teherbeesés kockázata. Ha nem világos, hogyan kell szedni, akkor beszélj a nõgyógyászoddal, telefonon is meg lehet kérdezni, szoktak úgy is válaszolni.
A kérdező hozzászólása: ha nem világos, hogy kell szedni, minek kell beleszólni!14+7?tudod, hogy néz ki ez a gyógyszer egyáltalán?21 hormontartalmú és 7 db vastartalmú bogyó amibe nincs hormon, össz.28 db, képzeld akár ki is lehet hagyni csak a 8ik napon uj levéllel kell kezdeni.

Ha a tabi a 7 napos szünetben is véd, de akkor nem véd, mikor meg jön a menzesz, ugye?

Legjobb válasz: Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)

Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)
Nem kell, hogy védjen a menzesz alatt, mivel amikor megvan akkor nem lehetsz terhes!
igen véd, folyamatosan menzesz alatt is mindig amíg szeded...
Mindenki kap betegtájékoztatót, aki nem annyira idióta, hogy a barátnõ, tesó gyogyiját szedi, így te is kellett, hogy kapjál. Amúgy a google csodákra képes, fenn van a betegtájékoztató a neten is.
A kérdező hozzászólása: Nem, akkor tudom, hogy véd, csak akkor nem tudtam véd e, mikor menzim van. Én nem kapok betegtájékoztatot.
Szerintem arra gondolt, hogy amikor kezdõdik a 7 napos szünet akkor nem rögtön jön meg hanem két-három nap múlva és hogy abban a pár napban véd-e!Vagy nem?
Mondjuk el kéne olvasni a betegtájékoztatót. Vagy nem 1000x feltenni ugyanazt a kérdést.
A kérdező hozzászólása: * vagyis azt tudtam, hogy akkor jön meg :D
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy véd, de sok mindent hallottam már.
Ennyire ne legyél már butácska! A kérdésedben benne van a válasz! Mikor jön meg a mensid?A 7 napos szünetben! Véd a tabletta a 7 napos szünetben?Igen! AKKOR MI A KÉRDÉS???
a fogamzásgátló mindig véd, menzeszkor is, a 7 napos szünetben is (egyébként a menzeszed a 7 napos szünetben jön meg, tudtad?) éjjel nappal véd, minden percben, másodpercben, egészen addig amíg elnem felejtesz bevenni egy szemet.
Mensi ALATT is teherbe lehet esni, kivéve, ha fogamzásgátlót szedsz, mert azok a szünetben is védenek.
A kérdező hozzászólása: Lehet hülye kérdés, de jobb biztosra tudni !!! Mert már sok mindent hallottam. Az uncsim egyik barátnõje menzesz közbe esett teherbe.
én ezt még felvilágosito orán 8adikba meg kérdeztem de be is égtem mert azt mondták hogy nem lehet teherbe esni menszesznél!meg hogy ki az aki olyankor csinálja amikor meg van neki?
A kérdező hozzászólása: Igen?? Én ugy hallottam, hogy akkor is teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a neten a tájékoztatot, de nem irja közvetelen menzi alatt véd e.. csak ezt akartam tudni. Nem kapok tájékoztatot, mert csak havonta veszem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!