Találatok a következő kifejezésre: A 7 szünetben (243 db)

Ha már egy szem fog. Gátló kihagyásánál kiegészítő védekezést javasolnak, hogy lehet, hogy a 7 napos szünetben is véd?

A többfázisú fog.gátlóknál még megértem, ott tényleg megfigyelhet? bizonyos ciklikusság, de az egyfázisúaknál..? 21 napig egy adott, állandó hormonmennyiség, aztán semmi...

Legjobb válasz: Nem akarok kukacoskodni, én is nagyon bízom ebben, hogy véd a 7 napos szünetben, nem szoktunk kiegészítõ védekezést alkalmazni. De akinek mondjuk a szünetben az 5.-6.-7. napon indul a vérzése? Az elõtte lévõ 4 gyógyszermentes napokban is esélytelen a peteérés?

A kérdező hozzászólása: Nem akarok kukacoskodni, én is nagyon bízom ebben, hogy véd a 7 napos szünetben, nem szoktunk kiegészítõ védekezést alkalmazni. De akinek mondjuk a szünetben az 5.-6.-7. napon indul a vérzése? Az elõtte lévõ 4 gyógyszermentes napokban is esélytelen a peteérés?
Ettõl függetlenül a te szervezetedben lévõ hormonmennyiség változik egyrészt, hogy a tablettában állandó. Másrészt másféle hormonok vannak a többfázisúban, azt én egyébként nem ismerem, de az egyfázisúak megakadályozzák a peteérést is és a beágyazódást is, ezáltal adnak védettséget. Ha 1 szemet kihagysz, azt még 24 órán belül pótolhatod a betegtájékoztató szerint is, ha többet hagysz ki, akkor kell kiegészítõ védekezést alkalmazni, 7 napig. De ha kihagysz szemeket a ciklus elején, vagy közepén, az azért veszélyes, mert akkor megérhet egy petesejted, és a méhnyálkahártyád is megvastagodhat annyira, hogy azt fogadni tudja, és be tudjon ágyazódni. Ha rendesen szeded, akkor ez nem történhet meg, és a méhnyálkahártyád sem elég vastag ahhoz, hogy egy petesejt beágyazódjon. Amikor a 7 napos szünet van és mentsuálsz, akkor már nincs esélye a peteérésnek, és beágyazódni végképp nem tudna hova, hiszen még az a vékonyka nyálkahártya is leválik, ez a menstruáció.
Nem. Ez a megvonásos vérzés.

Ha nem tartom be a 7 napos szünetet - jobban mondva kihagyom vagy megrövidítem a 7 napos szünetet- és szedem tovább a következő levelet, az mennyire hat ki a védekezésre?

Tudtommal max pecsétel? vérzésem lesz. De a védekezés attól még ugyan olyan marad, ugye?

Legjobb válasz: A 7 napos szünetet tartsd be mert a végén teljesen fel fog borulni a hormonháztartásod és sztem a meddõség sem kizárt.

A 7 napos szünetet tartsd be mert a végén teljesen fel fog borulni a hormonháztartásod és sztem a meddõség sem kizárt.
tudtam igen, nem lesz töle gond, csak a pecsételö lesz és kész.
Ha el akarod csúsztatni a menzesz idejét, ezért akarod kihagyni a 7 napos szünetet, akkor folyamatosan kezdd el szedni a következõ levelet, egy nap szünetet se hagyj közben. párszor én is csináltam már, pl nyaraláskor, mert nem akartam, hogy akkor legyen meg a menzeszem. de nem szabad sokszor csinálni! a védettség ugyan úgy meglesz! de hangsúlyozom, egy nap szünetet se hagyj akkor a 2 levél között, és ne csinálj ilyet sûrûn!
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat :)

Ma veletlenul 2 tabit vettem be(belara), a 20. +21. most akkor tartsam meg a 7 nap szunetet mint ah szoktam és aztan megint kezdjem el szedni? vagy 8 nap szunetet hagyjak?

a vedettseg sztetek megmarad igy is?vagy megint varjak majd 7 napot?remelem nem lehet semmi bajom attol,h ma kettot vettem be..

Legjobb válasz: Velem is uez tortent uezzel a tabival, en 7 napot tartottam, de aztan a kov levelnel kicsit becsavarodott a szervezetem, uhogy valtottam. En akkor a dokit is megkerdeztem, aki azt valaszolta, minden ok, max ha terhes leszek, talalkozunk hamarosan. Mondtam, hogy ez azert nem vicces, szoval 7 napig legalabb meg massal is a biizti kedveert,. Amugy nekem a dokim azt mondta akkor, hogy hagyhatok 8 nap szunetet is, de en 7et hagytam. Dontsd el, melyik a syimpibb.

Velem is uez tortent uezzel a tabival, en 7 napot tartottam, de aztan a kov levelnel kicsit becsavarodott a szervezetem, uhogy valtottam. En akkor a dokit is megkerdeztem, aki azt valaszolta, minden ok, max ha terhes leszek, talalkozunk hamarosan. Mondtam, hogy ez azert nem vicces, szoval 7 napig legalabb meg massal is a biizti kedveert, . Amugy nekem a dokim azt mondta akkor, hogy hagyhatok 8 nap szunetet is, de en 7et hagytam. Dontsd el, melyik a syimpibb.
Szerintem 8 napot hagyjál ki, hogy ne zavard össze feleslegesen a szervezetedet. Azaz csinálj úgy mint rendesen, mintha következõ nap is bevennéd (persze nem veszed) és utánna a 7 nap szünet. Aztán kezd el szedni a következõ levelet és az elsõ héten még védekezzetek máshogy a biztonság kedvéért és akkor minden oké lesz.

Yasminelle fogamzásgátlót szedek mos szedtem el a 3 levéllel a 4. napon tartok és még nem jött meg viszont előtte lefeküdtem a párommal a szünetbe. Lehet baj? A 7 napos szünetbe nem véd a fogamzásgátló?

Legjobb válasz: Ne aggódj,a 7 napos szünetben is véd a fogamzásgátló! biztos nincs semmi gond,még lehet nem állt be teljesen a mensesed a gyógyszertõl,és azért nem azon a napon jött meg mint eddig. de ha nem jön meg a 7 napban,szedd tovább a gyógyszert és mielõbb menj el dokihoz!

Ne aggódj, a 7 napos szünetben is véd a fogamzásgátló! biztos nincs semmi gond, még lehet nem állt be teljesen a mensesed a gyógyszertõl, és azért nem azon a napon jött meg mint eddig. de ha nem jön meg a 7 napban, szedd tovább a gyógyszert és mielõbb menj el dokihoz!
A kérdező hozzászólása: köszi.de nagyon izgulok ahogy telnek a napok és nem jön meg:S csak ere tudok gondolni :S
Szerintem inkább szedd végig a levelet, és majd utána tarts 7 nap szünetet, ahogy kell.

Cifloxin ab-t szedek és jangee fog gátlót de pont a 7 napos szünetben kell szednem a cifloxint tehát nincs átfedés nem szedem egyszerre a 2 t- Így is kell kieg védekezés?

Legjobb válasz: Igen, így is szükség van kiegészítõ védekezésre, mert a fogamzásgátló tabletta úgy van kitalálva, hogy a 7 napos szünetben is védjen, de az antibiotikum a szünetben is bezavarhat a hormonháztartásodba és csökkenhet a tabletta hatása.

Igen, így is szükség van kiegészítõ védekezésre, mert a fogamzásgátló tabletta úgy van kitalálva, hogy a 7 napos szünetben is védjen, de az antibiotikum a szünetben is bezavarhat a hormonháztartásodba és csökkenhet a tabletta hatása.

Ha 7 napos szünetben megy valalkinek a hasa, attól ugyan úgy véd a fogamzásgátló? Ugye nincs tabi abban a 7 napban nincs minek felszívódni. Tudom. De mégis? Lehet baj ha a 7 napos szünetben hasmenés van?

Legjobb válasz: nem lehet. de ha tabiszedés közben van hasmenésed, és pl. elmulik a 2 dolog között 3-4 ora, akkor sincs baj. ha meg nem, akkor 1 hét ovszer és kesz.

nem lehet. de ha tabiszedés közben van hasmenésed, és pl. elmulik a 2 dolog között 3-4 ora, akkor sincs baj. ha meg nem, akkor 1 hét ovszer és kesz.
Hamvas doki szerint a 7napos szünetben nem is véd a tabletta rendesen -.-
nyugi, akkor nem jó, ha van hasmenésed, ha a 21napos szedés alatt vagy. Méghozzá azért, mert akkor nem szívódik fel a hatóanyag. szünetben nincs hatóanyag, nem gáz, ha hasmenésed van, v pl.hánysz

A nuvaring véd a 7 napos szünetben?

NINCS benne a betegtájékoztatóban...

Legjobb válasz: "Helyezze fel a NuvaRinget a természetes ciklusa elsõ napján (azaz a menstruációja elsõ napján)! A NuvaRing rögtön elkezdi kifejteni hatását. NINCS SZÜKSÉG más fogamzásgátló módszer alkalmazására. Felhelyezheti a NuvaRinget a menstruációja 2. és 5. napja között is, azonban ha a NuvaRing használatának elsõ 7 napja során nemi életet él, AKKOR FELTÉTLENÜL HASZNÁLJON KIEGÉSZÍTÕ FOGAMZÁSGÁTLÓ MÓDSZERT (például óvszert) is! Ezt a tanácsot CSAK AKKOR kell követnie, amikor elõször használja a NuvaRinget." Ezt én úgy értelmezem, hogy más esetben nem kell kiegészító fogamzásgátló módszer (hiszen leírták volna), ergo véd a 7 napos szünetben is. Egy hasonló válaszért anno közölték, hogy bunkó paraszt vagyok (vagy valami hasonló, már nem emlékszem), szóval elõre szólok, hogy nem akarok bunkó paraszt lenni, csak én egyszerû logika mentén haladva tényleg így értelmezem. Remélem, tudtam segíteni.

"Helyezze fel a NuvaRinget a természetes ciklusa elsõ napján (azaz a menstruációja elsõ napján)! A NuvaRing rögtön elkezdi kifejteni hatását. NINCS SZÜKSÉG más fogamzásgátló módszer alkalmazására. Felhelyezheti a NuvaRinget a menstruációja 2. és 5. napja között is, azonban ha a NuvaRing használatának elsõ 7 napja során nemi életet él, AKKOR FELTÉTLENÜL HASZNÁLJON KIEGÉSZÍTÕ FOGAMZÁSGÁTLÓ MÓDSZERT (például óvszert) is! Ezt a tanácsot CSAK AKKOR kell követnie, amikor elõször használja a NuvaRinget." Ezt én úgy értelmezem, hogy más esetben nem kell kiegészító fogamzásgátló módszer (hiszen leírták volna), ergo véd a 7 napos szünetben is. Egy hasonló válaszért anno közölték, hogy bunkó paraszt vagyok (vagy valami hasonló, már nem emlékszem), szóval elõre szólok, hogy nem akarok bunkó paraszt lenni, csak én egyszerû logika mentén haladva tényleg így értelmezem. Remélem, tudtam segíteni.
Szia Mi barátnõmmel már 2 éve ezt használjuk, dokit is kérdeztünk pont ezzel kapcsolatban. Azt mondta véd a 7 napos szünetben is. A 2 év alatt sokszor "teszteltük" a 7 napos szünet alatt is, és sosem volt gond vele :)

Az utolso 6 szem lett volna a tabibol de véletlenül kidobtam a régi helyett, most ott tartok, hogy gondoltam megtartom a 7 napos szünetet, de mar eltelt a 7 nap és nem jőtt meg. Teszt negativ, ez lett volna a masodik level. Tanácsok?

Legjobb válasz: Nem szabad csk úgy össze vissza megtartani a 7 napos szünetet. Végig kell szedni a 21 tablettát. Jobb lenne ha sz orvosoddal beszélnél ebben az esetben.

Nem szabad csk úgy össze vissza megtartani a 7 napos szünetet. Végig kell szedni a 21 tablettát. Jobb lenne ha sz orvosoddal beszélnél ebben az esetben.
De ilyet akkor sem lehet csinálni. Keresd fel szépen az orvosod.
A kérdező hozzászólása: annyi mintha elõrébb hoznám a mensit, nem eltolnám.

A 7 napos szünetem 4. napján kellett elkezdenem a fogamzásgátlót. Hogyan tovább?

Eredetileg megakartam tartani a szünetet, de most tudtam meg, hogy szünet nélkül szedni kellett volna tovább. Vegyem be ma, vagy majd csak a szünet végén?

Legjobb válasz: attól függ, hogy miért nem kellett volna szünetet tartanod? tolni akartad vagy mi? 3 hét után 1 hét szünetet kell tartani és akkor kell megjönnie..

attól függ, hogy miért nem kellett volna szünetet tartanod? tolni akartad vagy mi? 3 hét után 1 hét szünetet kell tartani és akkor kell megjönnie..
Akkor az alapkérdés: Miért kellett volna szünet nélkül szedned? Vastabik vannak benne, és azért? Más napra akartad idõzíteni? Vagy kifelejtettél belõle a végén, és a tájékoztató írta, hogy ebben az esetben ne tarts szünetet? Mert nagyon nem mindegy... legalábbis ami a továbbiakat illeti!
Tartsd meg a 7 napos szünetet és a 8.napon kezd a következõ levelet, ahogy minden normális esetben kellene.
A kérdező hozzászólása: Elírtam! A 7 napos szünet 4. napján kezdtem el az antibiotikumot.
Akkor kiegészítõ védekezés, legalább 2 hétig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!