Találatok a következő kifejezésre: A 7 szünet után a 8 (8 db)

A múlt hónapban egy szem fogamzásgátlót nem tudtam bevenni, és a következő levelet nem 7 nap szünet hanem 8 nap szünet után kezdtem szedni. Ha a párommal együtt vagyok elég így is a tabi v kell óvszer is?

Legjobb válasz: Sosem lehetsz elég óvatos, ezért inkább használjatok óvszert is, és majd csak a következõ levélnél lesz elég a tabi.

Sosem lehetsz elég óvatos, ezért inkább használjatok óvszert is, és majd csak a következõ levélnél lesz elég a tabi.
Biztos h elég, az elsõnek ne higyj!Azért van benne 21 db h biztos legyena dolog, szal ne ijedj meg semmi baj nem lesz.De ha nagyon félsz akkor gumi is legyen.
2. válaszoló, nem azért van benne 21 szem, hogyha kihagyod, ugy is vedjen. Rajta van a tájékoztatón, hogzy mi van, ha 1 syzemet elfelejtettél. Én 1szer hasmenés miatt vettem be 2õt egy nap és nekem a dokim azt javasolta hogy 7 napig máshogy is védekezzek.
Egyetértek az elsõ válaszolóval, ebben a hónapban védekezzetek másképp, mert így megbízhatatlan a fogamzásgátló hatás. Legalábbis én ezt tenném.
Nagyon minimális az esélye.Ezentúl szedd reggelente.
Nem hinném.A lényeg, hogy ne haladd meg a 12 órát a gyógyszer bevételével, mert akkor nem leszel védett.Este vedd be rendesen a következõ szemet, és lehetõleg ne felejtsd el bevenni ezentúl :)

Nem baj ha nem a 8. hanem a 10. napon kezdem el a tabi szedését a 7 napos szünet után?

Legjobb válasz: Én volt,h 2-3 napot is eltoltam a mensit így,és késõbb is jött meg..semmi baj nem lett ,mert egy ídõ után a szervezet termeli magától ezeket a hormonokat,deh azért egy hetet ne csúztass..

Én volt, h 2-3 napot is eltoltam a mensit így, és késõbb is jött meg..semmi baj nem lett , mert egy ídõ után a szervezet termeli magától ezeket a hormonokat, deh azért egy hetet ne csúztass..
De baj. Mért nem vetted be a 8. napon? Ha felelõtlen vagy, akkor ne szedj gyógyszert. Már bocs.
A kérdező hozzászólása: még nem tartok a szünetnél..nemvagyok felelötlen csak hallottam h el lehet igy tolni a következö vérzést...várom még aki okosabb...
ez így van.ellehet tolni már én is toltam de csak egy napot és azt véletleül, de semmi baj nem lett, de a helyedben nem tolnám 2nappal.
Nem így kell eltolni, hogy a szünetet hosszabbra vesszük! Vagy kezdd el hamarabb mint 8 nap vagy ne is tarts szünetet. Az semmiképpen se jó, ha nagyobb a szünet, mert akkor kiegészítõ védekezés kell.
Amúgy meg a tájékoztatóban benne kell legyen, hogyan lehet eltolni és ilyet biztos nem ír, hogy 7 nap helyett 10 napos szünetet hagyj.
a doki aki ezt felírta nem mondta meg? Egyébként meg ha nem lehetne, nem írta volna fel!
Két választásod van: -megtartod a szünetet és a 8. napon beveszed az új tabi 1. szemét vagy -a yadine utolsó tabiját beveszed, és másnap már rögtön kezded az új tabi 1. szemével Mindkét esetben megmarad a védelem, azonban az elsõ pár hónapba elõfordulhat pecsételés! Én 2 éve váltottam és nem tartottam meg a szünetet, hanem rögtön másnap kezdtem az új tabival! Semmi bajom nem lett, nem lettem terhes sem!
Az új bogyód tájékoztatójában le van írva, hogyan kell áttérni. Egyébként a váltással csak óvatosan! Én is így születtem, ahogy a tesóim is. Gyógyszerváltás miatt...
Nem tudom miért kell ilyesztgetni a másikat...
Nem ijesztgetés, hanem tény. Én vagyok az élõ példa. Bocsika...

Tegnap vettem be az utolsó szem Lindynette tablettát. Váltanom kell és a dokim azt mondta hogy a a másik (Milligest) tablettát a 7 napos szünet után a 8. napon kezdjem el szedni Mit tegyek?

Viszont a gyógyszer tájékoztatójában az van, hogy más gyógyszerr?l való áttéréskor, a megvonásos menstruáció els? napján kezdjem el szedni.

Legjobb válasz: Szerintem tégy úgy, ahogy a tájékoztatóban van! Az a biztos és így nem kell más módszerrel védekezni!

Szerintem tégy úgy, ahogy a tájékoztatóban van! Az a biztos és így nem kell más módszerrel védekezni!
Én, mikor váltottam Lindynetterõl Belarara a 7. napon szedtem be az elsõt. Mintha ugyanazt folytatnám. Szerintem te is ezt tedd.
Mindegyik gyógyszernél máshogy kell váltani! A Belara-nál pl nem kellett volna szünetet tartanod! Van olyan amielyiknél meg kell tartani a 7 napos szünetet és a 8. kell elkezdeni az újjat, de van olyan, és ilyen a Milligest is, ahol a szünetben jelentkezõ vérzés elsõ napján kell elkezdeni szedni! Utána nézhetsz: http://www.pharmindex.hu (regisztrálni kell, de minden gyógyszert megtalálsz itt, a betegtájékoztatókat is)
szia, en most Belarrol Lynditette-re, nekem is az volt a tajekoztatpra, hogy nem kell szunetet tartani, de a doki azt mondta, hogy tartsak uugy 7 napot es a nyolcadikon kezdjem, en igy tettem, Annyi, hogy ha szunetet tartottal, akkor meg egy ideig kieg. vedekezes kell.
A kérdező hozzászólása: És ha nem tartok szünetet, ( tehát a vérzés elsõ napján kezdem) akkor is kell kiegészítõ védekezés?

A 7 napos szünet után a 8. napon nem vettem be a gyógyszert, csak másnap pótóltam. Szeretkeztünk is. Terhes lehetek?

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy mióta szeded a gyógyszert. Ha régebb óta akkor nem kell aggódnod, mert van már annyi a szervezetedbe, hogy hasson. Ha kevesebb, mint 3 hónapja, akkor én vennék be a helyedben 72 órás tabit. Igaz, hogy drága, meg felborul a hormonháztartás, de így tuti nem lesz belõle baba! Máskor viszont figyeljetek. Ha tudod, hogy elfelejtetted bevenni, akkor legalább egy hétig védekezzetek másképp is!

Nem írtad, hogy mióta szeded a gyógyszert. Ha régebb óta akkor nem kell aggódnod, mert van már annyi a szervezetedbe, hogy hasson. Ha kevesebb, mint 3 hónapja, akkor én vennék be a helyedben 72 órás tabit. Igaz, hogy drága, meg felborul a hormonháztartás, de így tuti nem lesz belõle baba! Máskor viszont figyeljetek. Ha tudod, hogy elfelejtetted bevenni, akkor legalább egy hétig védekezzetek másképp is!
Ne hallgass az elõzõ hozzászólóra!!!Egy 72 órás tabletta úgy felborítja a hormonháztartásodat, hogy kb. 3-4 hónapig nem áll vissza!! Még a ciklusod elején volt, amikor elfelejtetted bevenni, nem hiszem, hogy baj lehet! Én voltam 1x úgy, hogy a ciklusom közepén felejtettem el bevenni, de idõben megjött! Azért ha biztosra akarsz menni, használjatok óvszert amíg meg nem jön! NE AGGÓDJ, NEM LESZ BAJ!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!