Találatok a következő kifejezésre: A 7 szünet után (46 db)

7 napos szünet után 3 nappal (tabiszedéssel) rendesen véd a fogamzásgátló?

Legjobb válasz: A 7 napos szünetben is véd a fogamzásgátló, nem csak utána. Vagy hogy értetted a kérdést? Elkezdted szedni a gyógyszert, beszedted a 21 szemet, majd az azt követõ 7 napos szünet utáni napokra gondolsz? Mert vannak olyan gyógyszerek, amik ha a vérzés elsõ napján vannak elkezdve, akkor már az elsõ szemtõl védenek. De vannak olyanok is, amik ekkor még nem, csak az elsõ 2 hét után. De ezt a tájékoztatójuk mindig írja.

A 7 napos szünetben is véd a fogamzásgátló, nem csak utána. Vagy hogy értetted a kérdést? Elkezdted szedni a gyógyszert, beszedted a 21 szemet, majd az azt követõ 7 napos szünet utáni napokra gondolsz? Mert vannak olyan gyógyszerek, amik ha a vérzés elsõ napján vannak elkezdve, akkor már az elsõ szemtõl védenek. De vannak olyanok is, amik ekkor még nem, csak az elsõ 2 hét után. De ezt a tájékoztatójuk mindig írja.
A kérdező hozzászólása: beszedtem 1 levelet, szünet megvolt, elkezdtem szedni, és abban a 3 napban véd?
Ha szeded, akkor az elsõ levél beszedésétõl kezdve, már biztosan véd mindig, akkor is mikor szeded és akkor is mikor az egy hetes szünet van. Tehát a 3 napban is!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ :)

Lindynette 20-at szedek. Váltanom kell a doki azt mondta h a köv 7 napos szünet után kezdjem el a Milligest. Kell e várni a teljes védelemig, vagy rögtön védett leszek?

Legjobb válasz: A Milligest betegtájékoztatója így írja: "Más fogamzásgátló készítményrõl történõ áttérés: A régi csomagban található összes tablettát vegye be, majd tartson szünetet. A szünetben jelentkezõ vérzés 1. napján kezdje el a Milligest bevont tablettát szedni." Nem értem, hogy a dokid miért mondta, hogy csak a 7 napos szünet után kezd el szedni! Azt nem írja a betegtájékoztató, hogy mikortól véd, de a biztonság kedvéért használjatok óvszert az elsõ hónapban!

A Milligest betegtájékoztatója így írja: "Más fogamzásgátló készítményrõl történõ áttérés: A régi csomagban található összes tablettát vegye be, majd tartson szünetet. A szünetben jelentkezõ vérzés 1. napján kezdje el a Milligest bevont tablettát szedni." Nem értem, hogy a dokid miért mondta, hogy csak a 7 napos szünet után kezd el szedni! Azt nem írja a betegtájékoztató, hogy mikortól véd, de a biztonság kedvéért használjatok óvszert az elsõ hónapban!
Miért kell váltanod?
A kérdező hozzászólása: Mert 4 nappal a gyógyszer befejezése elött megjött és 10 napig tartott. Gyengének bizonyult.

Ha fogamzásgátlòt váltok és az új gyògyszert a 7 napos szünet után kezdem, akkor valamennyi ideig kell még kiegészítő védekezés?

Legjobb válasz: Gondolom orvos írta fel, gondolom neki kellett volna elmondania/neked rákérdezni. Amikor én váltottam gyógyszert, nekem azt mondta, a szünet után kezdjem a másikat, és védni fog. (De ez csak az én esetem, ki tudja...)

Gondolom orvos írta fel, gondolom neki kellett volna elmondania/neked rákérdezni. Amikor én váltottam gyógyszert, nekem azt mondta, a szünet után kezdjem a másikat, és védni fog. (De ez csak az én esetem, ki tudja...)
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos én elfelejtettem megkérdezni, õ pedig csak annyit mondott, hogy a szünet utàn azzal folytassam.A betegtàjékoztatòban meg nem talàltam erre vonatkozòlag semmit.

Fogamzásgátlás mennyi idő után hat ismét a bizonyos 7 napos szünet után?

Azt szeretném megtudni hogy amikor elfogy a tabletta és azt a bizonyos 7 napot meg kell várni az újraszedéssel, akkor hány nap után véd ismét? Azonnal hat vagy várnom kell egy hetet amíg újra szeretkezhetem a barátommal óvszer nélkül?

Legjobb válasz: Folyamatosan hat, a 7 nap alatt is.

Folyamatosan hat, a 7 nap alatt is.
nyuszika, te védekezz még óvszerrel is, nehogy továbbadd a génjeidet, nem lesz, aki olvasni tanítja a kölköt...
azonnal hat-a 7 napos szünet alatt pedig nem igazi menstruációd van, hanem egyfajta megvonásos vérzésed.
így van, az elõttem válaszolók jól mondták. de azt is tudnod kell, hogy ha antibiotikumot szedsz, ha hánysz v hasmenésed van, akkor abban a hónapban (ciklusban) indenképp használj óvszert is.

A múlt hónapban egy szem fogamzásgátlót nem tudtam bevenni, és a következő levelet nem 7 nap szünet hanem 8 nap szünet után kezdtem szedni. Ha a párommal együtt vagyok elég így is a tabi v kell óvszer is?

Legjobb válasz: Sosem lehetsz elég óvatos, ezért inkább használjatok óvszert is, és majd csak a következõ levélnél lesz elég a tabi.

Sosem lehetsz elég óvatos, ezért inkább használjatok óvszert is, és majd csak a következõ levélnél lesz elég a tabi.
Biztos h elég, az elsõnek ne higyj!Azért van benne 21 db h biztos legyena dolog, szal ne ijedj meg semmi baj nem lesz.De ha nagyon félsz akkor gumi is legyen.
2. válaszoló, nem azért van benne 21 szem, hogyha kihagyod, ugy is vedjen. Rajta van a tájékoztatón, hogzy mi van, ha 1 syzemet elfelejtettél. Én 1szer hasmenés miatt vettem be 2õt egy nap és nekem a dokim azt javasolta hogy 7 napig máshogy is védekezzek.
Egyetértek az elsõ válaszolóval, ebben a hónapban védekezzetek másképp, mert így megbízhatatlan a fogamzásgátló hatás. Legalábbis én ezt tenném.

Belara fogamzásgátló a 7 tablettamentes nap után - már a szünet utáni 1. tabletta után - védelmet biztosít?

Barátn?m miután beszedte a 2. levél Belerát, már másnap megjött a havija (csütörtökön vette be az utolsót, pénteken pedig már megjött neki). Most tehát következik a 7 tablettamentes nap. Legközelebb tehát ugyancsak pénteken kezdi el szedni már a 3. levelet, és ha minden igaz, már a havija is elmúlik. Ha mi pénteken szeretnék együtt lenni (tehát akkor veszi be 7 nap után az els?t), akkor már újra teljes lesz a védettség? Vagy ilyenkor is ki kell várni a 7 napot? Válaszaitokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Jó hírem van: a 7 napos szünetben is véd, nemhogy utána egy nappal! :)Tehát ha elkezdte szedni a barátnõd és eltelt a 3 hét, és várja, hogy megjöjjön, de gyógyszert nem szed, akkor is együtt lehettek más védekezés nélkül.

Jó hírem van: a 7 napos szünetben is véd, nemhogy utána egy nappal! :) Tehát ha elkezdte szedni a barátnõd és eltelt a 3 hét, és várja, hogy megjöjjön, de gyógyszert nem szed, akkor is együtt lehettek más védekezés nélkül.
Arra szokták mondani, hogy 7 nap után védettséget ad, ha még az elõzõ hónapban nem szedett tablettát! Tehát amikor elkezdte szedni a legelsõ levéllel a mensije elsõ napján, akkor kellett 7 napot várni, hogy kialakuljon a védettség. De ez csak az elsõ levélre értendõ, tehát a többi levélnél már nem kell várni, sõt a gyógyszermentes 7 napban is biztonságosan szexelhettek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszaitokat! Így már a hétvégém is nyugodtan fog majd telni!
olvasd el a tájékoztatot. am meg igen véd

Fogamzásgátlót szedek több mint két éve folyamatosan. Most azonban egy hónap kimaradt és a párommal ezt elfelejtetük és belémélvezett de ez a 7 napos szünet után kb egy hét után történt. Lehetek így terhes vagy meddig véd a fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Sajnos az már kívül esett a védett idõn. A 7 napos szünetután megszünt a védettség. Mivel ahogy sok hozzászó esetébõl látod, sokaknak hónapok kellenek amíg beindul a peteérésük, elvileg lehetsz szerencsés és megúszod. De 100 %-os védettséged akkor már nem volt. Szerintem vegyél óvszert és egy terhes tesztet. Ha késik, teszteljetek.

Sajnos az már kívül esett a védett idõn. A 7 napos szünetután megszünt a védettség. Mivel ahogy sok hozzászó esetébõl látod, sokaknak hónapok kellenek amíg beindul a peteérésük, elvileg lehetsz szerencsés és megúszod. De 100 %-os védettséged akkor már nem volt. Szerintem vegyél óvszert és egy terhes tesztet. Ha késik, teszteljetek.
Ha még belefész, mindenképp vegyél be 72 órást, ha nem akarsz babát. Mert védett már nem voltál, így 50-50% esély, hogy terhes vagy, vagy nem. Használjatok gumit, és igen, vegyél egy tesztet és a menses idejében csináld meg, fõleg ha késik, és akkor menj dokihoz is. Most meg 72 órás..
Igen egymás után be kell szedned két levelet. Petranova
Egymás után szedd be a két levelet, de akkor sem biztos, hogy kimarad a vérzésed. Van, akinek ugyanúgy megjön, mint amikor zsünetet tart. Vagy késõbb jön meg, tök váratlanul, és ha felkészületlenül ér, az elég rossz tud lenni. Vagy elõfordulhat pecsételgetõ vérzés is. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy kimarad így a vérzésed.
Lehetséges gyógyszer függõ, de nekem volt olyan, hogy egy 3 havi adagod beszedtem szünet nélkdül, semmilyen vérzésem nem volt. Yasminellet szedek. Petranova
Én plusz egy hétig szedtem, aztán tartottam a 7napos szünetet. Ugyanúgy, 4napra rá jött meg.

Normális az ha a 7 napos szünet után jött meg a menstruációm?

Belarát szedek és nem jött meg a mostani szünetben, csak a 8. napon, amikor már kezdtem szedni az új levél gyógyszert. Azóta eltelt két nap és még mindig meg van. Ez normális így?

Legjobb válasz: Hát, elvileg a 7 nap ALATT

Hát, elvileg a 7 nap ALATT
jujj, közben véletlen ütöttem egy enter-t. Na. Elvileg a 7 nap szünet alatt kell megjöjjön. De sztem ha a 8. napon jött meg, abból még nincs semmi.
Ha nemrég kezdted el szedni, akkor nem baj, ha már szeded egy ideje, akkor én utánanéznék, hogy miért is nem jött meg a szünetben!

Eddig reggel szedtem be a bogyóm de a 7 napos szünet után elfelejtettem és este 9kor szedtem be, azóta is este 9kor szedem, de szeretném ismét reggle szedni mert az az időpont nekem jobb. beszedhetem a holnapit reggel?

Legjobb válasz: Nekem ebben az esetben a dokim azt mondta, hogy kezdjem el szedni az uj idoben, viszont 7 napig vedekezzek mashogyan is. Nalam idoeltolodas miatt volt, mert elutaztam es magyar ido szerint ejszaka kellett volna szednem. Sztem te is tedd ezt.

Nekem ebben az esetben a dokim azt mondta, hogy kezdjem el szedni az uj idoben, viszont 7 napig vedekezzek mashogyan is. Nalam idoeltolodas miatt volt, mert elutaztam es magyar ido szerint ejszaka kellett volna szednem. Sztem te is tedd ezt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!