Találatok a következő kifejezésre: A 7 kutyám (110 db)

SOS Hogyan szoktassam rá a 7 hetes kutyámat hogy a kutya pelenkára wc-zen?

2 hete van nálam a kutyus és egyszerűen nem tudom rászoktatni hogy magától odamenjen a pelenkához,és rá is wc-zen..Inkább a szőnyeget választja.De estére van neki külön elkerített rész ahol alszik,és ott van neki az alomja is.Ha be van téve a helyére,akkor a pelenkára pisil..Viszont ha elveszem az elkerítőt a helye körül akkor viszont nem megy oda.Hiába raktam 2héten keresztül amikor pisilt,hiába dicsértem ha odaraktam és rápisilt,hiába nyomtam bele az orrát,hiába vittem ki az udvarra,ott csak félt minthogysem wc-zen..Valaki valami ötlet?SOS

Legjobb válasz: Egy 7 hetes kutya miért van 2 hete!!!! nálad? Ilyenkor még bõven az alomban lenne a helye......

Egy 7 hetes kutya miért van 2 hete!!!! nálad? Ilyenkor még bõven az alomban lenne a helye......
Ne nyomd bele az orrát! Oltásokkal hogy álltok? Én elsõ oltás után maximális körültekintéssel levittem a kutyát, soha nem szoktattam pelenkára. Ha rá is tudod szoktatni, iszonyú nehéz lesz róla leszoktatni. Vidd le a kutyust, ne találkozzon másik állattal (se macska, se kutya), valamint ne érintkezzen más állat ürülékével és akkor nem lesz baj. 2-3 óránként le kell vinni, ha lent elvégzi a dolgát, iszonyatosan megdicsérni.
Lemaradt! Még annyit fontosnak tartok, hogy ez az "orrbenyomás" csak tévhit és gusztustalan is, eredményre nem vezet. A türelmed és szereteted annál inkább. :)
Ébredés, evés, ivás, nagy játék után az elsõ dolgod legyen, hogy felkapod és leviszed az udvarra. Ilyenkor általában pisilni szoktak. Ha kint pisil, óriási dicséret következzen. (Ügyelj rá, hogy ne csak ácsorogjatok az udvaron, hanem lassan sétálgass, hogy ne fázzon.) Ha ragaszkodsz a pelenkához: mindig, értsd mindig dicsérd meg, ha a pelenkára pisil. Ha a szõnyegre sikerül, nincs értelme megszidni, fõleg nem utólag, az orrbelenyomás meg konkrétan semmire sem jó. Annyit tehetsz, hogy ne tedd rá a pelusra, hanem csalogasd oda, ha látod, hogy készülõdik. Jobban megjegyzi a lényeget, ha saját lábán megy oda, mint ha felkapod, repül egy kört a szobában és a peluson landol.
A kutya nem macska. Nem fog egy helyre járni. Sõt inkább mindig oda, ahol még nincs semmi. Le kell vinni sétálni.
Ha a lakásba szoktatod, akár pelenkára, akár alomra, marha nehéz lesz neki késõbb elmagyarázni, hogy eddig ugyan megdicsértünk, ha a lakásba vécéztél, de mától meg akkor felejtsd el. Ez minden, csak nem következetesség, rosszat teszel vele a kutyának is, magadnak is. Egy kölyökkutya rengeteg kakával jár, mint ahogy egy kisgyerek is, meg egy akármilyen élõlény kiskorában, szóval várd meg, amíg szobatiszta lesz, addig meg ne agressziózz vele. Vidd le kétóránként, evés és alvás után mindenképpen, várd meg, amíg elvégzi a dolgát (nem, nem biztos, hogy tíz perc lesz, de ne siettesd, mert csak stresszelni fog), dicsérd meg, fent meg takaríts szó nélkül. Az orrát meg ne nyomkodd bele, semmi értelme, csak piszkos lesz a kutya és megtanulja, hogy a szar rossz dolog, így a jelenlétedben nem akar majd termelni, tehát el fog bújni a kanapé mögé, ahol nem látod. Fincsi lesz.
Ne vedd el az "elkerítõt" és meg van a kutyavécé - egyenlõre, muszájból. A séta SÉTA legyen naponta többször fél óra, ne merüljön ki a "levittem az udvarra" szinten. Türelem! Egy hónap és szobatiszta lesz, csak a séták alatt végzi majd a dolgát és jelzi majd ha igénye van rá. Kitartás! B.Ú.É.K! :)
Valaki írta elõttem, hogy mi az hogy fél egy kiskutya. Hát a miénk 7 hetesen volt lent elõször és remegett félelmében és azonnal ölbe akart jönni. De most már hozzászokott, érdeklõdõ, kíváncsi, csak nem mindig sikerül lent a pisi.
A kérdező hozzászólása: igen az enyém is remegett mikor kivittem, és kiviszem. Hát nem nagyon merem oda engedni a kinti kutyákhoz mert elég rendesen ugassák emezt a benti kutyát :(
De akkor ezt mondd bazzeg, ne azt, hogy beteg lesz... Amúgy meg aki nem tudja fegyelmezni és szocializálni a meglévõ kutyáit sem, annak nem tudom, miért kell még egy. Foglalkoznál inkább a meglévõkkel, hogy normálisan éljenek. És hát persze, minden kutya fél - pár percig, esetleg pár alkalomig, de hogy sokadjára is remegjen, az nem normális, ott vagy a kutyával van a baj, vagy a gazda viselkedésével.
A kérdező hozzászólása: hát kössz..
Amennyiben a többi kutyád nem fetreng a saját kakájában, akkor azért találj rá módot, hogy találkozhassanak. A többiek szõrétõl meg a jelenlététõl biztos nem lesz beteg a kicsi.
Olyan helyre vidd, ahova nem sokan járnak. Ha van egy megbízható kutya ismerõsötök, neki minél elõbb be kellene mutatni. Különben a félõsség állandósulni fog. Most kell más kutyákhoz, emberekhez szoktatni, mert néhány hét múlva már nehéz lesz.
A kérdező hozzászólása: Hát az én kutyám mikor ide került hozzám, akkor mindenkitõl félt csak tõlem nem. Utána már most annyira feloldódott hogy mindenkivel játszik. :) Köszönöm a kioktatásokat, én nem fenyítem a kutyámat, és a vonszolást sem szó szerint értettem.Bárkinek bármi is a véleménye én igenis szeretõteljes állatbarát vagyok. Nem akarom a kutyámat össze engedni a többi kutyámmal, mert elvileg az ürülékbõl is elkaphat betegségeket. Nem tudom. MI LENNE HA MINDEN NAP SÉTÁLTATNÁM EGY KICSIT AZ UTCÁN?NEM LENNE BETEG?NEM KAPNA EL MÁS ÁLLATOKTÓL BETEGSÉGEKET? BIZTOS JÓT TENNE NEKI EGY KIS SÉTA, ELVÉGRE A KUTYAHÁMHOZ IS HOZZÁ KELL SZOKTATNOM. DE AKITÕL VETTÜK A KUTYÁT AZ ISMERÕSÜNK ÉS AZOK AZT MONDTÁK HOGY ILYEN HIDEGBE ÕK SE ENGEDIK KI A KUTYÁJUKAT... :S EZÉRT SE NAGYON SZERETNÉM SÉTÁLTATNI, HOL A SZÍVEMEN LEGBELÜL MEG MÁRIS VINNÉM, MERT EGY IGAZI KIS TÜNEMÉNY TÖRPE PINCSER, ÉS NAGYON PICIKE :)
Naná, hogy a szaporítónak nem volt korai, csak vigyétek minél elõbb. Nem csak, hogy ki kell vinned, de ha van más kutyátok, minél elõbb be kellene mutatni neki, hogy nevelje egy kicsit. 5 hetesen nulla szocializációval hoztad el szegényt, gõze sincs hogyan kéne viselkednie akár Veletek, akár már állatokkal.
Egyébként meg egyáltalán ne vonszold sehova a kutyát, idegronccsá teszed szegényt, még mielõtt felnõne... Mi az, hogy fél, meg nem mer odamenni, egy kölyökkutya kíváncsi természetû, magától mindent megnézne, hacsak nem fél attól, hogy mindenért büntetést kap, vagy nem születetten ideggyenge. Változtassatok a hozzáállásotokon, õ egy babakutya, nem lehet elvárni tõle sem fegyelmet, sem szobatisztaságot, sem semmi olyat, amihez még egész egyszerûen kicsi. Próbáljatok neki mindent pozitív élménnyé tenni, hogy öröm legyen neki az élet és annak minden pillanata, most ez a legtöbb, amit tehettek érte. Persze a szabályok betartásával, de azt sem idegesen kell neki elhadonászni meg ordibálni, hanem elég lesz szelíden megmutatni neki, hogy mit szabad és mit nem. Meg fogja érteni, nem hülye, csak még kicsi.
Az oltások között 2 hétnek kell eltenie, nyugodtan beadathatjátok neki 8 hetes korában a következõt! :)
Szívesen. Tényleg segíteni akarok, rávilágítani, hogy a többi kutyád viselkedése nem normális, ha nem mered õket összeengedni egy kölyökkel, vagy csak nem ismered eléggé a kutyáidat ahhoz, hogy meg tudd ítélni, hogy bántanák-e. Egyik sem normális. Egy egészséges, jól tartott felnõtt kutyának esze ágában sincs kölyköket bántani, és ha jól le van mozgatva meg meg van fegyelmezve, akkor véletlenül sem fogja letiporni, mert a kedves gazdi rászól és befejezi. És ez nem csoda meg különleges kutya, hanem normális tartás és nevelés kérdése.

Van egy majdnem vak 7 éves skótjuhász kutyánk (csak néha lát). Vaksága miatt már a többi kutyára is rátámad, ha azok játszani akarnak vele. Mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Azon kívül hogy dokihoz viszed te magad nem nagyon tudsz semmit tenni. Talán még annyit hogy nem engeded más kutyákhoz közel, de lehet hogy tényleg meg kéne nézetni egy orvossal, lehet hogy hályog van a szemén vagy valami ilyesmi 7 év azért még nem akkora kor. :)

Azon kívül hogy dokihoz viszed te magad nem nagyon tudsz semmit tenni. Talán még annyit hogy nem engeded más kutyákhoz közel, de lehet hogy tényleg meg kéne nézetni egy orvossal, lehet hogy hályog van a szemén vagy valami ilyesmi 7 év azért még nem akkora kor. :)
Mitõl vak? Mit mond a doki? Ha PRA-s akkor sajnos nem lehet semmit tenni. Mivel ez örökletes betegség erre elvileg már szûrni kell a kutyákat, kivenni a tenyésztésbõl azt a vérvonalat ahol elõfordul. Törzskönyves, tenyésztett, szûrt kutyáknál így nagyon ritkán fordul elõ. Ha hályog van a szemén, akár szürke, akár zöld az mûthetõ, temészetesen ha sokáig halasztjátok a mûtétet, akkor visszafordíthatatlan folyamatok indulnak meg. De a hályog jól látható gondolom az orvos szólt volna. Tehát a vak kutyát, ha a vaksága miatt agresszív lesz akkor csk elkülöníteni tudod. Sokat sétálj vele ahol nincsenek más kutyák, foglalkozz vele sokat olyan környezetben, ahol biztonságban érzi magát. A séta is ugyanaz az útvonal legyen, a váratlan, idegen dolgoktól kíméld amennyire lehet.
Semmit, ez természetes, ösztönös reakció. Tartsd távol a többi kutyától.
itt olvass utána: http://appeal2.atw.hu/
Minél többször vidd közösségbe, ahol kutyák vannak. Hol laksz?
Semmi értelme kutyák közé vinni. Világos, hogy nem érzi magát biztonságban közüttk, mert nem látja õket. Óvatosan persze talán hozzá lehet szoktatni egy-két kutya jelenlétéhez, de az, hogy újra játsszon egy rakás kutyával, ki van zárva. Fogalma sincs arról, mi zajlik körülötte, elveszített egy nagyon fontos támpontot a többiek viselkedésének megértésében, mégpedig a testbeszédet. Nem tudja, hogyan közelítenek hozzá, csak azt, hogy itt vannak, õ pedig kiszolgáltatott és bánthatják. De még ha el is viselné a többi kutya társaságát, sok értelme annak sem lenne. Vakon nem tud játszani, akkor meg nyilván idegesítené a többi, aki folyton nekiütközik meg zaklatja, hogy menjen már játszani. Szóval ha nem lehet helyrehozni a szemét, akkor sajnos ez van... Ha lakna vele egy nyugodtabb kutya, azzalvalószínûleg megbarátkozna, talán még birkózgatnának is egy kicsit, de van ebtõl ennél többet nem várnék el.

Mit tegyek? 11 éves német juhász kutyám nem nagyon akarja elfogadni a 7 hetes labradoromat.

mit csináljak annak érdekében hogy német juhászom elfogadja a kicsit? ha már csak a közelében van morog rá.

Legjobb válasz: nehéz ügy, ugyanis már idõs kutyáról van szó. Talán ha egyszerre foglalkoznál velük, mutatva, hogy semelyiket sem szereted jobban a másiknál. ha mindkettõ fiatal lenne, úgy lehetne összeszoktatni. én úgy szoktattam össze egy 7 és egy egy éves kutyát, hogy amikor az idõsebb,nagyobb morgott rá, fenyítõen hatottam, hogy ezt nem szabad. már megszokták egymást.

nehéz ügy, ugyanis már idõs kutyáról van szó. Talán ha egyszerre foglalkoznál velük, mutatva, hogy semelyiket sem szereted jobban a másiknál. ha mindkettõ fiatal lenne, úgy lehetne összeszoktatni. én úgy szoktattam össze egy 7 és egy egy éves kutyát, hogy amikor az idõsebb, nagyobb morgott rá, fenyítõen hatottam, hogy ezt nem szabad. már megszokták egymást.
próbáld meg úgy közelvinni hozzá hogy megfogod a németjuhászodat és úgy viszed oda a kicsit h megszagolhassa, am csak egy darabig lesz ilyen vele mert még érzi rajta máskutya szagát és idegen neki de lassan összeszoknak am engedd hozzá közel de úgy h ottvagy mert ha sose engeded a közelébe annál nehezebben szoknak össze, ha morog kiabálj rá v gyengébben üss a fejére(úgy h nefájjon neki de vegye észre h ezt nemcsinálhatja tovább) ne agódj ez természetes:D
Hát szerintem nem lesz nagy gond ezzel, megfogja szokni egy idõ múlva, és szerintem ha rámorog akkor mondd meg neki hogy nemszabad jól szidd le!csak ne kivételezz mert attól is lehet gond! de megfogja szerintem szokni az én kiskutyám se szerette eleinte a befogadott kiskutyánkat de mostmár nem bír meglenni nélküle!!
Teljesen természetes, hogy morog rá. Azt jelzi a kicsinek, ne gyere közelebb!!! Szép lassan, fokozatosan mindig felügyelettel legyenek együtt 5-10 percet, majd fél órát. A nagyot is és a kicsit is határozottan kormányozd, ne hagyd, hogy a nagy nagyon durva legyen, a kicsinek meg azt ne hagyd, hogy "szemtelenkedjen".

Nem vagyok képes a 7, 5 hónapos kutyám tudtára adni hogy ne mozduljon rá a macskákra/egyéb kutyán kívüli állatokra. Hogy csináljam?

egyik barátommal kijárunk a közeli rétre ő hozza a macskáit segít nekem hogy legyen inger én közben a helyes sétálásra szeretném rá vezetni a kutyámat de sikertelenül. tegnap 2 órán keresztül fordulgattam , rángattam a kutyámat de nem esett le neki hogy nem szabad a macskákra rá menni , mindezt nyugodtan csináltam és tiltottam minden rossz mozdulatát ugyan akkor jutalmaztam minden jót de eredménytelenül :( KEVÉS VAGYOK :((((

Legjobb válasz: Így van, 2 óra az semmi. Hetek kellenek egy erõsebb ösztönû kutyának, de akár az is kevés lehet. Amit javasolni tudok: zsákmányos játékok (labdázás, apportozás) különbözõ korlátokkal. Pl. eldobod a labdát, nem mehet utána, eldobsz 2 labdát, kijelölöd hogy melyikért menjen stb. Ez remekül építi a tekintélyt. A türelmedet és a bizakodásodat ne veszítsd el, az én kutyám másfél éve nálam van, de rosszabb napjaimon még mindig elmegy macska után, folyton résen kell lenni.

Így van, 2 óra az semmi. Hetek kellenek egy erõsebb ösztönû kutyának, de akár az is kevés lehet. Amit javasolni tudok: zsákmányos játékok (labdázás, apportozás) különbözõ korlátokkal. Pl. eldobod a labdát, nem mehet utána, eldobsz 2 labdát, kijelölöd hogy melyikért menjen stb. Ez remekül építi a tekintélyt. A türelmedet és a bizakodásodat ne veszítsd el, az én kutyám másfél éve nálam van, de rosszabb napjaimon még mindig elmegy macska után, folyton résen kell lenni.
A pórázon való közlekedést azért ne macskákkal együtt kezdjétek. Elõször a pórázzal, aztán ha már remekül megy, jöhetnek a macskák :) Gondolj bele, te is elõször egy 3 kerekû cajgán kezdtél bicózni, aztán a kétkerekûvel sem ment rögtön, hogy elengedd a kormányt.
Elõször is milyen fajta a kutyád? Mennyire erõs benne a vadász ösztön?pl a pásztorkutyákban van a legkisebb, de ez is egyed függõ...:) Ahogy már javasolták is NE macskával kezd, esélyed sincs eredményt elérni így, egyszerûen sokkal nagyobb inger éri a macskától, mint a Te bármilyen elterelésed. Fogj egy jó hosszú pórázt és gyakorold a sétát, majd a stabil behívást. Ha hiba és habozás nélkül teljesít, akkor jön a labda. Eldobod marad és csak parancsra mehet érte, visszahozni, behívásra. UTÁNA kezdheted a macska témára edzeni... Kérj meg valakit, hogy egy hosszú kötélre kötött tárgyat húzzon el és közben Te fegyelmezed a kutyát, ÜL, MARAD, aztán míg húzzák a tárgyat, Ti sétáltok párhuzamosan, merõlegesen, minden tempóban és irányban, de végig urald a kutyát... Ha ebben is jól teljesít, akkor labdával kezd elõrõl, de már póráz nélkül, majd minden lépésen végig menni póráz nélkül. Ha minden jól megy akkor kezd a macskával szocializálni DE OTTHON családi körben, pl ölben tartod a macskát és simogatod, a kutya ÜL és Marad-ban van. Tudatosítani kell benne, hogy a macska falka tag és TE befogadtad. 3-4 alkalom után lehet próbálkozni az összeszoktatással és utána menni fog minden. A lényeg az egészben, hogy ne zsákmányt lásson benne és Te mindig vezér maradj és urald a helyzetet. Kb 2-3 hónap a stabil állapot, de 2-3 hét alatt uralni lehet már a helyzetet. Kevesebb idõ alatt nem megy.
ne 2 óra után várj csodát, türelem!
A kérdező hozzászólása: de az a durva , hogy a kutya a legkisebb mértékben sem fáradt le legalábbis semmi jele nem volt a 2 óra elteltével is úgy ment a macskára mint az elején pedig elõtte már fárasztottam.
Két óra az sajnos semmi. Azzal, hogy a macskák kergetésérõl próbálod leszoktatni nem egy rossz szokásról hanem egy ösztönrõl próbálod leszoktatni. Nem mondom, hogy esélytelen, de nem egy egyszerû feladat. Türelem. Valószínû hetekbe fog telni. Egyébként ez egyszerûbb olyan kutyáknál akik eleve macskákkal élnek együtt.
Elõször is: tök jó, hogy elkezdted erre megtanítani, sok türelmet kívánok! Másodszor: Két óra nem sok idõ. Nem lehet, hogy túl hirtelen növelted meg az elvárást, túl sokat vársz? A rét ingergazdag környezet, a macskákról nem is beszélve... mennyire voltál fokozatos ebben a dologban, mennyire volt elõtte lefárasztva a kutya? Esetleg próbáld meg úgy, hogy elõször kicsit szépen sétáltok macska nélkül, hogy belerázódjon a kutya, kapcsoljon be az láb melletti sétába. Aztán egy kevésbé izgi helyen kezdjétek el a macskával gyakorlást, elõször egy macska is épp elég. A mozdulatlan macska kevésbé indítja be a zsákmányösztönét, tehát ha ketten vannak, netán játszadoznak-mozognak is, az már lehet, hogy túl nagy lépés. Szóval apránként, a körülményekhez mérten és értékelj minden közömbös viselkedést:) És hajrá! Türelem!!
Ja és azt is vedd számításba, hogy ha pórázon gyakoroltok, akkor pórázon fogja tudni, elengedve lehet, hogy ugyanúgy megindul. Az én kutyám pl. pórázon már szépen jön, ha macskát/madarat lát, de az, hogy szabadban is gátolni tudjam, pláne távolból, egyelõre álom...

Nagy bajban vagyok! Mikor tüzelnek először a lány kutyák? Miénk 7 hónapos és alul nyalja magát ez a tüzelés jele? Ma rámászott egy kan kutya kb 2 percet volt rajta . Lehet terhes?

Legjobb válasz: Bármikor tüzelhet már. És hagytad hogy a kutyádon 2 percig rajta legyen egy szukakutya?????? jó gazdi vagy te hallod. Mi kutyánk 6 hónapos, de ha rámászik akár fiú akár lánykutya egy "rugjuk" le róla. És ez is akkor van amikor kutyaoviba vagyunk és játék van.

Bármikor tüzelhet már. És hagytad hogy a kutyádon 2 percig rajta legyen egy szukakutya?????? jó gazdi vagy te hallod. Mi kutyánk 6 hónapos, de ha rámászik akár fiú akár lánykutya egy "rugjuk" le róla. És ez is akkor van amikor kutyaoviba vagyunk és játék van.
*egy=egybõl
hát pontosan az nincs kitalálva hogy mikor tüzelnek a kutyák de ha rajtavolt a másik kutya 2 percig akkor lehet már terhes. és amúgy bocsi de tényleg felelõtlenség volt rajtahagyni a másik kutyát. az én kutyámat ivartalanítottuk. szerintem tegyed te is ezt.
Nem hiszem, hogy vemhes lenne, de valószínûleg tüzel. Ivartalaníttassátok, ha nem akartok tõle kölyköket, különben ha most vemhesül, az veszélyezteti a kutya egészségét.
A kérdező hozzászólása: Játszottak, az én kutyám félt és egyszer betámadta a kan kutya egybõl szedtem leróla nem tudom mennyi idõt volt rajta.Nem tudom, hogy számít, hogy a kutyám farka teljesen bevolt húzva maga alá
Kölyköket semmiképp ne akarjatok tõle. Vigyétek dokihoz. Ha most vemhesül, akkor az egészsége szempontjából csak az azonnali ivartalanítás jó. Meg egyébként is.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok felelõtlen gazdi!Két év alatt négy kutyám pusztult el egyik sem volt még két éves sem.A pénzt nem sajnáltuk gyógyítottuk , de hiába 1.500.000Ft-t költöttünk rájuk.Most van egy tacsim ivartalanítva van utána jött a pincsi keverék kutya, de kifogytunk a pénzbõlés olyan apró hogy még altatni sem merem.Mindegyik mentett kutyus.
Ha be volt húzva teljesen a kutyád farka, akkor nem vemhes, mert egyszerûen a kan nem tudott betalálni neki. Ha két kutya párzik, az egyértelmûen látszik. Ha csak áll a hátán és hágó mozdulatokat tesz, attól az még nem párzás. A nõsténynek félre kell csapnia a farkát, a kan kutya nemiszerve pedig "kibújik", megdagad, maga alá fogja a szukát, beilleszti, stb. Ezenkívül a tüzelés vérzéssel kezdõdik, és a vérzés csökkente után, a 9-12. nap környékén engedi magához a kant. Csöndes tüzelésnél elõfordul, hogy nem tapasztal a gazdi vérzést. Szerintem is ivartalanítsd a kutyusod, amint lehetõséged adódik rá.
mentett kutyára meg pláne vigyázni kell, vegyél egy tüzelõ bugyit neki és abban sétáltasd! na hagyd, hogy kölykei legynek! agyébként hosszú távon akkor is az ivartalanítás a megoldás, tehát keress egy jó dokit, annak nem probléma, ha pici a kutya(egyébként már bocs de egy kisebb pincsi sem pici annyira..)

Miért nem eszi a 7 honapos kutyám a tápot?

Kétfélét vettünk neki eddig ette most meg 2 napja hozzá se nyul inkább nem eszik. estére fött kaja van neki azt szivesen fogyasztja el. a tápok Select Gold junior és Pedigree junior tápot evett . az elöbbit kutyaboltba ajánlották álitolag németjuhász kutyának valo.

Legjobb válasz: A Pedigree nem való egy kutyának sem. 4% húst tartalmaz, és tele van mindenféle mocsokkal. Képzeld el mi lehet a maradék 96%.... Próbáld ki az Acana, Orijen tápokat, az egyik 60%, a másik 70% húst tartalmaz és a legtöbb kutya szívesen eszi

A Pedigree nem való egy kutyának sem. 4% húst tartalmaz, és tele van mindenféle mocsokkal. Képzeld el mi lehet a maradék 96%.... Próbáld ki az Acana, Orijen tápokat, az egyik 60%, a másik 70% húst tartalmaz és a legtöbb kutya szívesen eszi
pedigreet ne!!! Az annyira nem megfelelõ táp a kutyusnak hogymég akár árthatsz vele. az én kutyám is kapott, bár nem én vettem neki, de mindig beteg volt töle. Minõségi tápot adj mint pl acana de ezeket egy csöppet bolonditsd meg :) pl joghurt, leves akkor tuti megeszi. A lényeg föleg amig ilyen fiatal adj neki minõségi tápot ezeket az olcso vackokat meg gyorsan felejts el
Szia! Hááát.. ennek az is lehet az elõzménye, hogy válogatós, de ez csak vicc!XD Ilyet ne vegyél!Keressetek olyan kutyatápot amiben sok a vitamin meg ilyesmi!Az én kutyám Eukanubát kap, nemtudom, hogy ebbõl lehet-e kölyök, valszeg van!Kicsit drága, de eszméletlen jjó!Nemhiszem, hogy csak íg megeszi elõször így azt ajánlom ha nem hasmenéses akkor egy kis tejbe ha igen akkor meg kecsketejbe(drága), amiben ugye nincs laktóz!Ha pedig nincs rá anyaki keretetek akkor egy kisolcsóbb kefír, vagynatúr joghurt is jó hozzá! Örülök, ha segíthettem!
A Pedigree nekünk sem vált be, sokfélét kipróbáltunk, de nekünk a Dog Chow junior jött be.
azé me szopni akar
Az elsõ év nem 9nek?
mert ez egy elterjed tévhit. amúgy meg minnál idõsebb a kutya annál jobban csökken ez az ember- év kutya év közti különbség, plusz a kutya méretétõl is függ
Azlrt úgy számolják, mert valami barom elterjesztette, és megtetszett az embereknek. Egy 9 éves kutya pontosan 9 éves, se több, se kevesebb. Ez egy kistestû keveréknél még jelenthet aktív középkort, mondjuk egy negyvenes embernek megfelelõ vitalitást, meg jelenthet matuzsálemi kort is például egy német dognál, amit már ilyen 90-100 év környékére saccolnék, ha mindenáron emberiesíteni akarnám. A kettõ között is természetesen bármi elõfordulhat, nem lehet kiszámolni, hogy egy kutya mennyire érezze magát öregnek, mert a különbözõ fajtáknak, egyedeknek tök más a várható maximális életkoruk. Az embereknél azért ez elég fix, általában 60-70 évet élünk, a kutyáknál meg kicsit tágabb, 8 és 16 között bármi lehet.
A kérdező hozzászólása: A kutya amúgy egy törpe spicc :-D

Elképzelhető, hogy a 7 éves nőstény kutyámnak beindul a tejelválasztása annak ellenére, hogy nem vemhes?

Eddig még nem voltak kölykei. Állandóan nyalogatja az eml?jét. Ugyanez a kutya sokszor úgy viselkedik mint egy hím kutya amelyik rácsimpaszkodik különféle tárgyakra (asztal láb stb) majd hím kutyára jellemz? párzó mozdulatokat tesz.

Legjobb válasz: Valószínûleg a kutyád állvemhes. Itt olvashatsz róla: http://www.palavet.hu/alvemhesseg-alterhesseg/ A párzó mozdulat pedig egyszerû dominancia. Azonnal tiltsd le róla, ne hagyd, hogy párzó mozdulatokat végezzen a másik kutyán. Grabancfogás, rákiabálás, akármi lehet, a lényeg, hogy tiltsd.

Valószínûleg a kutyád állvemhes. Itt olvashatsz róla: http://www.palavet.hu/alvemhesseg-alterhesseg/ A párzó mozdulat pedig egyszerû dominancia. Azonnal tiltsd le róla, ne hagyd, hogy párzó mozdulatokat végezzen a másik kutyán. Grabancfogás, rákiabálás, akármi lehet, a lényeg, hogy tiltsd.
Tejkiválasztás beindulhat akkor is, ha csupán álvemhes a kutyád. Gondolom más oka is lehet, nem vagyok doki. :) A párzó mozdulatok azonban valószínûleg inkább dominanciára vallanak, nem tartom valószínûnek, hogy a tejkiválasztáshoz köze lenne.
Szerintem hormonzavaros.Vagy esetleg áll vemhes, nem tüzelt mostanában?Szerintem ki kellene ivartalaitani. Az én 8 éves szukámnak 2éve akkor indult be a teje amikor a másik szukám kölykei néha lopkodtak tõle tejet!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen az infókat, kicsit jobban körüljártam a netet és tényleg úgy néz ki, hogy állvemhesség lehet a tej dolog hátterében. Lépek az ügy megoldása irányába....

Tegnap este a 7 hetes kutyám székletében férget találtam, olyan volt mint egy giliszta csak kisebb, mi annak a neve?

Ma reggel vettem neki féreghajtó pasztát,de ma már a székletében nem volt semmi.Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Anyuka mikor volt féregtelenítve utoljára? ha régen, akkor ez okozta a kicsi férgsségét. A kutyát rendszeresen, maximum félévente, de inkább negyedévente féregteleníteni kell. A férgek több életfázison átmennek a kutya szervezetében, a féreghajtó csak a kifejlett példányokra hat, a petékre nem.

Anyuka mikor volt féregtelenítve utoljára? ha régen, akkor ez okozta a kicsi férgsségét. A kutyát rendszeresen, maximum félévente, de inkább negyedévente féregteleníteni kell. A férgek több életfázison átmennek a kutya szervezetében, a féreghajtó csak a kifejlett példányokra hat, a petékre nem.
3 hónapos koráig 2 hetente kell féregteleníteni, utána 3 havonta.
Zolinak hívják, ismerem
jajj itt van a kedves 62%-os xD "hehh" a kérdezõnek jobbulást a kutyinak (:
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nem tudom sajnos az anyuka mikor volt féregtelenítve, de gondolom még tõle kaphatta el, mert bár nálunk van egy cica is, de õt 3 havonta féregtelenítjük. 1 hete van nálunk a kutyus. Nem tudom milyen féreg lehet, a macskánknak már volt, de neki fehér volt a székletébe, ez meg olyan mint egy közönséges giliszta, csak kisebb.
A kérdező hozzászólása: S.zar lehet! Küldjek féreg irtó pasztát?
A kérdező hozzászólása: Már jól van, köszi.

Miért van az, hogy a 7 éves puli és mudi keverék kutyám megevett 6 csirkénket?

Pedig eddig nem bántotta ?ket.

Legjobb válasz: Unatkozik,nincs lefárasztva sem szellemileg,sem fizikailag.Többet kellene vele foglalkozni(sétáltatni,labdázni,tanítani stb)Ráadásul felmenõi alapján nem egy nyugodt vérmérsékletû kutya,lételeme a mozgás,amibõl a jelenleginél többet igényel.

Unatkozik, nincs lefárasztva sem szellemileg, sem fizikailag.Többet kellene vele foglalkozni(sétáltatni, labdázni, tanítani stb)Ráadásul felmenõi alapján nem egy nyugodt vérmérsékletû kutya, lételeme a mozgás, amibõl a jelenleginél többet igényel.
Nincs kellõen lefárasztva szellemileg naponta, nincs kellõen lemozgatva naponta, hiányzik a megfelelõ nevelés, nincs a kutyában gátlás, nincs szabály, egyszóval igen gyatra gazdája vagy neki. Ez csak és kizárólag a te hibád, leszel szíves nem a kutyára fogni!
Nálunk is ez volt régebben. Bernáthegyink gondolt egyet 20kis csirkét egy este alatt. És tollastól mindenestõl eltûntek. Többet kell sétáltatni, le kell fárasztani.
A kérdező hozzászólása: Rengeteget foglalkozok vele. Napi 2-szer 3-szor viszem sétálni és nagyon sokat játszom vele és rengeteget szaladgál a kertben. Szinte az egész napomat vele töltöm és estére mindig nagyon lefárad. Úgyhogy kérlek benneteket, hogy kíméljetek a rosszindulatú kommentekkel, mert rosszul esik, fõleg az elsõ kommentelõ kommentje!!!!!! Én tényleg rengeteget foglalkozok a kutyámmal egész nyáron miatta nem megyek sehova és minden szabadidõmet vele töltöm. És már nem az elsõ kutyám, úgyhogy tudom, hogy hogyan kell vele foglalkozni.
Akkor viszont rosszul neveled, nem tudod gátolni, letiltani dolgokról.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!