Találatok a következő kifejezésre: A 7 1 napos (35 db)

7+1 hetesen már láthat szívhangot az orvos, ha 34 napos volt a cilkusom? Vagy várjam inkább meg a 8. hetet, az a biztos.

Dilemmába vagyok, hogy mikor menjek el?sz?r orvoshoz. Mivel nem normál 28 napos volt a ciklusom, ezért még plusz 1 hetet gondolom rá kell számolni. És hiába 7 hetes terhesnek számítók, mivel kés?bb történik minden, az igaziból még csk 6 hét. Szerintetek? 7 vagy 8. héten menjek? Csak bedilizek még 2 hetet várni:)

Legjobb válasz: Nekem 33 napos volt a ciklusom, pontosan tudom mikor fogant. 6+2 naposan már volt pulzálás! De ha nincs semmi panaszod és türelmes típus vagy, ráérsz még menni, elég 1 hét múlva. Én türelmetlen voltam, de nálunk már volt akkor is. De ha elmész és még nincs, akkor sincs gond, visszahív és akkor már tuti lesz! Gratulálok! 7 hetes baba anyukája

Nekem 33 napos volt a ciklusom, pontosan tudom mikor fogant. 6+2 naposan már volt pulzálás! De ha nincs semmi panaszod és türelmes típus vagy, ráérsz még menni, elég 1 hét múlva. Én türelmetlen voltam, de nálunk már volt akkor is. De ha elmész és még nincs, akkor sincs gond, visszahív és akkor már tuti lesz! Gratulálok! 7 hetes baba anyukája
Szerintem, ha már nem bírod tovább, nyugodtan menj el. Én is korán mentem, 1 hét mensi késés után. Vissza kellett mennem 1 hétre rá és akkor már látszott a szívmûködés. Én azért is mentem, hogy jó helyen van-e a beágyazódás, nem-e méhenkívüli esetleg a terhességem.
Szerintem is menj nyugodtan. Nekem 35 napos volt a ciklusom és én is 6+2 voltam amikor mentem orvoshoz és már látszott, hogy pulzál a szíve. Elõtte sajnos nekem is volt egy elhalt terhességem a 9. héten. Ami meglepõ, hogy eddig azt mondták végig, hogy megfelel a mérete a korának, pedig én is azt hittem, hogy egy héttel kisebb, mert nekem sem 28 napos volt a ciklusom. Kíváncsi vagygok, hogy most mekkora lesz majd, hétfõn megyek uh-ra. 18 km
A kérdező hozzászólása: Igen, szerintem megyek, mert nem bírnék ki még egy hetet.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, ezt természetesen tudom. Csak a második válaszoló azt írta, hogy neki 33 napos volt a ciklusa, ponosan tudja, hogy mikor fogant és 6+2 naposan már volt szívhang. És az ahhoz képest elég korai, ezért kérdeztem tõle, hátha én nem jól gondolom.
nekem 28naposak a ciklusaim, és a 6.héten már volt szívhang. szerintem már elmehetsz most!!! én nagyon kész voltam, amíg nem látott doki. menj nyugodtan! :-)
Az elsõ vagyok, az utolsó mensi dátumát szokták figyelembe venni. Sok terhességi kalkulátor van, pl.: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
A kérdező hozzászólása: Ez a baj, hogy nem vagyok türelmes. :) Volt egy elhalt terhességem, valószínû ez is közrejátszik, hogy mindent rendben akarok tudni. Utolsó kérdezõhöz: te az utolsó mensi elsõ napjához képest voltál 6+2 naposan, vagy a fogantatástól számítva?
A kérdező hozzászólása: Akkor most te is megerõsítettél a menetelben. Teljesen úgy gondoltam, ha csúszik egy hetet a ciklus, akkor az az uh-on is úgy van, de akkor ez mégsem. De jó! Remélem nálam is minden rendben lesz! Sok sikert mindenkinek!

Londonban 1 napos TravelCardra is van 2for1 kedvezmény a látnivalókra vagy csak a 7 naposra?

Legjobb válasz: 1 naposra is volt 3 éve,mikor ott jártunk:)

1 naposra is volt 3 éve, mikor ott jártunk:)
Van, de csak akkor, ha vasútállomáson veszed meg. (narancssárga és rajta van a National Rail logója) Ha nincs a közelben vasútállomás minden nap, akkor érdemes retúr vonatjegyet vásárolni, ugyanis azzal is érvényes a kedvezmény. Ráadásul amíg Londonban vagy, bármeddig felhasználható kedvezményhez. Az 1 napos Travelcard viszont csak arra a bizonyos napra biztosítja a kedvezményt. Így ha esetleg kérik, hogy mutasd fel a jegyet, egy korábbi napit nem valószínû, hogy elfogadnak. Persze nem mindig kérik, hogy mutasd fel, de ha kérik, akkor lebukhatsz. Az meg nem vicces.

Miért van az, hogy 1 szem gyógyszer kihagyása baj? Hiszen a 7 napos szünetben sem szedjük, akkor bezzeg véd. Magyarázat?

Legjobb válasz: ezen már én is gondolkoztam... De szerintem azért, mert a 7 napos szünet elõtt már bevetted a 21 tablettát, ami kialakítja a védelmet. Viszont ha közben 1-et kihagysz, akkor nincs meg a kellõ védelem. Nem tudom igazából, ezt csak én gondolom. :) Egyébként meg számít, hogy hanyadik héten hagysz ki. :)

ezen már én is gondolkoztam... De szerintem azért, mert a 7 napos szünet elõtt már bevetted a 21 tablettát, ami kialakítja a védelmet. Viszont ha közben 1-et kihagysz, akkor nincs meg a kellõ védelem. Nem tudom igazából, ezt csak én gondolom. :) Egyébként meg számít, hogy hanyadik héten hagysz ki. :)
Már leírtuk a magyarázatot, részletesen. Szerintem neked is kiírta, mikor kérdeztél. De legyen: a mai fogamzásgátlókban olyan kevés hormon van, ami éppen hogy csak képes megakadályozni a petesejtek érését. Ha csak egyetlen napot kihagysz, akkor *elõfordulhat* hogy elkezd érni egy petesejt. Ha egyszer elkezdte, azt az isten se állítja többé le. A 7 napos szünetben viszont lesz egy megvonásos vérzésed, ami mindent kisöpör (hacsak nincs már mélyen beágyazódva, mert kihagytál hó közben) - utána pedig pár napig még nem érik semmi. Ezért véd ilyenkor is.
Baromi bonyolult lenne ezt leirni es szerintem nem is ertened, ezert nagyon roviden leirom. A szervezetednek a rendszeres szedes a lenyeges, ezert nem indul eresnek egy pete a szunetben. Viszont ha kihagysz egy szemet, akkor mar nincs rendszeresseg, eresnek indulhat a pete.
:OO A 7 napos szünet a menstruáció ideje. Dehát.. ott a betegtájékoztató, édesem! Komolyan az ilyenek miért szedik??
Bele van írva a betegtájékoztatóba (tudod, a papír a dobozban, amit ilyen szép nagyra szét lehet hajtogatni, és betûk vannak rajta), hogy a "szünetben való vérzés" a menstruáció, egészen pontosan a megvonásos vérzés. Legközelebb a következõ "szünetben" fog megjönni. 18/f
Igen a szünetben volt a megvonásos vérzés. Jó esetben a következõ 7 napos szünetben lesz a következõ.
A kérdező hozzászólása: Nagyonszépen köszönöm a válaszokat!azért kérdeztem mert a tajekoztatoban kétértelmû választ adtak
A kérdező hozzászólása: Peteérésem a ovulációs naptár szerint 19-20.
Kicsit rosszul tudod. :) A ciklus hossza nem a menstruációs napok számát jelenti, hanem 2 menstruáció elsõ napja között eltelt napokat. Szóval nem a ciklusod volt most 1 napos, hanem a menstruációd. A 18-i együttlét esetleg esélyes lehet.

Késleltettem a menstruációm 1 héttel, 7 napos szünet után melyik levéllel folytassam a tabletta szedést?

Legjobb válasz: 1 teljes levél megkezdésével (ami megmaradt késõbb jó lesz még ilyen esetekre, ha késleltetni akarod).

1 teljes levél megkezdésével (ami megmaradt késõbb jó lesz még ilyen esetekre, ha késleltetni akarod).
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

A 7 napos szünetben is véd a tabletta? és akkor meddig? Mármint az első 1-2 napban, vagy a 6. -7. napban is?

Legjobb válasz: Na, már megint megjött a havibajunk. Használd a keresõt.

Na, már megint megjött a havibajunk. Használd a keresõt.
Haználd a keresõt.
*Használd
igen, véd
Ha már kialakult a védettség, akkor az a szünetre is érvényes (de csak ha rendesen szeded egyébként a tablettát).
véd, minden nap. kivéve ha elfelejtetted bevenni, és nem pótoltad 12 órán belül, ill. hányás, hasmenés történt. de akkor is van megoldas, 2 hétig ovszer.

Magas az LH szintem, lesz még 1labor a 23. napon. Korai volt a 2. Vérv. Ezért olyan magas? A ciklusom 30 napos, rendszeres, sztem 1 nappal az ovu elõtt volt a 16. napi vérv.29 é. vok, 7 h-ja letettem a fogg-ot. Nincs tüszõérésem? Vagy ovuláciom?

3. nap:LH:4,24 (1.60-7.90 mIU/ml),FSH: 6.55 (3.30-11.30 mIU/ml),

Legjobb válasz: Miért küldetek 16. napon vérvételre? 3. napon és a ciklus 2. felében szokták, ált. a 21. napon, de ha igazán pontosan akarnak lenni, akkor ovu után 7 nappal. Azért ilyen magas az LH-d, mert jó eséllyel akkor volt ovud.

Miért küldetek 16. napon vérvételre? 3. napon és a ciklus 2. felében szokták, ált. a 21. napon, de ha igazán pontosan akarnak lenni, akkor ovu után 7 nappal. Azért ilyen magas az LH-d, mert jó eséllyel akkor volt ovud.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod! Most egy kicsit megnyugodtam, en is ezzel biztatom magam! Nem tudom miért küldött el ilyen hamar, de rem. a hétfõinek már jó lesz az eredménye! Csütörtökön tudom meg az eredményt. Az elsõnél minden rendben volt, a tesztoszteron alacsonyabb egy kicsit! Az nagy baj? Neked is volt hasonló eredményes? Köszi a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Voltam tegnap vévételen, aminek csak csüt. lesz eredménye, de csinált egy UH-ot, minden rendben van bent, nincsenek cystáim, aminek nagyon örülök. Szóval a polycystás betegség kilõve, ami még felmerült bennem a korai petefészek kimerülés, de arra azt mondta, hogy az bizti nem, mert az azért nagyon korai lenne még 29 évesen. Viszont az LH-t is megkérdeztem, hogy talán azért olyan magas, mert akkor ovulaltam, de azt mondta, hogy az akkor is max 12 körül lenne es nem 55 es lehet hogy hypofizis vagy valami mas a probléma. Szerintetek? El vagyok keseredve! Ihatok a következõ ciklustól cickafark-palastfû teát szerintetek?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jézusom, ennyi baromságot hogy hordhat össze egy doki? Attól, mert 29 éves valaki még simán lehet korai petefészek kimerülése. 20 évesen is lehet. A 3. napi LH és FSH aránynak kb. 1-nek kell lennie. Ha az Lh magasabb, akkor az utalHAT PCO-ra, ha az FSH magasabb, akkor a korai petefészek kimerülésre. Ez nálad nagyjából jó, de én már nézetnék ennél az aránynál egy AMH-t, az mutatja meg igazán, hogy még mennyi van azokban a petefészkekben. A 16. napi LH szint szerintem nagyon jó, a vizeletes tesztek is 25-ösök, 25 felett kell lennie az LH-nak tüszõrepedés elõtt. Azért kíváncsi lettem volna az ovuláció utáni 7. napi progeszteronodra, mert az mutatja meg, hogy ténylegesen megtörtént-e a tüszõrepedés és megfelelõen termelõdik-e a sárgatest és a progeszteron, ami kell a beágyazódáshoz. Remélem azért összejött a baba, ezeket csak azért írtam le, hátha más is ide téved, a dokiknak sokszor nem szabad elhinni amit mondanak ill. 2-3 dokit megkérdezni ugyanarról, mert mind mást mond, aztán döntsd el te kinek hiszel.

Tegnap este 9-kor kellett volna bevennem a 7 napos szünet után az 1. tablettát. Elfelejtettem, és csak most 11.30kor pótoltam. Este beveszem a mai gyógyszert. Kell a kiegészítő védekezés? Ha igen meddig?

Legjobb válasz: "Ha a filmtabletta pótlás 12 óránál hosszabb idõ múlva történik, akkor a Belara filmtabletta fogamzásgátló hatása már nem biztosított. Ebben az esetben azonnal vegye be az elfelejtett filmtablettát és a következõ filmtablettát a szokásos idõpontban. Ilyenkor azonban a következõ 7 napban egyéb védekezést ( pl.: kondom ) kell alkalmaznia." Ez volt a neten, de ezt találod a betegtájékoztatón is.

"Ha a filmtabletta pótlás 12 óránál hosszabb idõ múlva történik, akkor a Belara filmtabletta fogamzásgátló hatása már nem biztosított. Ebben az esetben azonnal vegye be az elfelejtett filmtablettát és a következõ filmtablettát a szokásos idõpontban. Ilyenkor azonban a következõ 7 napban egyéb védekezést ( pl.: kondom ) kell alkalmaznia." Ez volt a neten, de ezt találod a betegtájékoztatón is.
A kérdező hozzászólása: (Belara-t szedek)
Igen egymás után be kell szedned két levelet. Petranova
Egymás után szedd be a két levelet, de akkor sem biztos, hogy kimarad a vérzésed. Van, akinek ugyanúgy megjön, mint amikor zsünetet tart. Vagy késõbb jön meg, tök váratlanul, és ha felkészületlenül ér, az elég rossz tud lenni. Vagy elõfordulhat pecsételgetõ vérzés is. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy kimarad így a vérzésed.
Lehetséges gyógyszer függõ, de nekem volt olyan, hogy egy 3 havi adagod beszedtem szünet nélkdül, semmilyen vérzésem nem volt. Yasminellet szedek. Petranova
Én plusz egy hétig szedtem, aztán tartottam a 7napos szünetet. Ugyanúgy, 4napra rá jött meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!