Találatok a következő kifejezésre: A 7 1 napos (38 db)

7+1 hetesen már láthat szívhangot az orvos, ha 34 napos volt a cilkusom? Vagy várjam inkább meg a 8. hetet, az a biztos.

Dilemmába vagyok, hogy mikor menjek el?sz?r orvoshoz. Mivel nem normál 28 napos volt a ciklusom, ezért még plusz 1 hetet gondolom rá kell számolni. És hiába 7 hetes terhesnek számítók, mivel kés?bb történik minden, az igaziból még csk 6 hét. Szerintetek? 7 vagy 8. héten menjek? Csak bedilizek még 2 hetet várni:)

Legjobb válasz: Nekem 33 napos volt a ciklusom, pontosan tudom mikor fogant. 6+2 naposan már volt pulzálás! De ha nincs semmi panaszod és türelmes típus vagy, ráérsz még menni, elég 1 hét múlva. Én türelmetlen voltam, de nálunk már volt akkor is. De ha elmész és még nincs, akkor sincs gond, visszahív és akkor már tuti lesz! Gratulálok! 7 hetes baba anyukája

Nekem 33 napos volt a ciklusom, pontosan tudom mikor fogant. 6+2 naposan már volt pulzálás! De ha nincs semmi panaszod és türelmes típus vagy, ráérsz még menni, elég 1 hét múlva. Én türelmetlen voltam, de nálunk már volt akkor is. De ha elmész és még nincs, akkor sincs gond, visszahív és akkor már tuti lesz! Gratulálok! 7 hetes baba anyukája
Szerintem, ha már nem bírod tovább, nyugodtan menj el. Én is korán mentem, 1 hét mensi késés után. Vissza kellett mennem 1 hétre rá és akkor már látszott a szívmûködés. Én azért is mentem, hogy jó helyen van-e a beágyazódás, nem-e méhenkívüli esetleg a terhességem.
Szerintem is menj nyugodtan. Nekem 35 napos volt a ciklusom és én is 6+2 voltam amikor mentem orvoshoz és már látszott, hogy pulzál a szíve. Elõtte sajnos nekem is volt egy elhalt terhességem a 9. héten. Ami meglepõ, hogy eddig azt mondták végig, hogy megfelel a mérete a korának, pedig én is azt hittem, hogy egy héttel kisebb, mert nekem sem 28 napos volt a ciklusom. Kíváncsi vagygok, hogy most mekkora lesz majd, hétfõn megyek uh-ra. 18 km
A kérdező hozzászólása: Igen, szerintem megyek, mert nem bírnék ki még egy hetet.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, ezt természetesen tudom. Csak a második válaszoló azt írta, hogy neki 33 napos volt a ciklusa, ponosan tudja, hogy mikor fogant és 6+2 naposan már volt szívhang. És az ahhoz képest elég korai, ezért kérdeztem tõle, hátha én nem jól gondolom.
nekem 28naposak a ciklusaim, és a 6.héten már volt szívhang. szerintem már elmehetsz most!!! én nagyon kész voltam, amíg nem látott doki. menj nyugodtan! :-)
Az elsõ vagyok, az utolsó mensi dátumát szokták figyelembe venni. Sok terhességi kalkulátor van, pl.: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
A kérdező hozzászólása: Ez a baj, hogy nem vagyok türelmes. :) Volt egy elhalt terhességem, valószínû ez is közrejátszik, hogy mindent rendben akarok tudni. Utolsó kérdezõhöz: te az utolsó mensi elsõ napjához képest voltál 6+2 naposan, vagy a fogantatástól számítva?
A kérdező hozzászólása: Akkor most te is megerõsítettél a menetelben. Teljesen úgy gondoltam, ha csúszik egy hetet a ciklus, akkor az az uh-on is úgy van, de akkor ez mégsem. De jó! Remélem nálam is minden rendben lesz! Sok sikert mindenkinek!

Londonban 1 napos TravelCardra is van 2for1 kedvezmény a látnivalókra vagy csak a 7 naposra?

Legjobb válasz: 1 naposra is volt 3 éve,mikor ott jártunk:)

1 naposra is volt 3 éve, mikor ott jártunk:)
Van, de csak akkor, ha vasútállomáson veszed meg. (narancssárga és rajta van a National Rail logója) Ha nincs a közelben vasútállomás minden nap, akkor érdemes retúr vonatjegyet vásárolni, ugyanis azzal is érvényes a kedvezmény. Ráadásul amíg Londonban vagy, bármeddig felhasználható kedvezményhez. Az 1 napos Travelcard viszont csak arra a bizonyos napra biztosítja a kedvezményt. Így ha esetleg kérik, hogy mutasd fel a jegyet, egy korábbi napit nem valószínû, hogy elfogadnak. Persze nem mindig kérik, hogy mutasd fel, de ha kérik, akkor lebukhatsz. Az meg nem vicces.

Miért van az, hogy 1 szem gyógyszer kihagyása baj? Hiszen a 7 napos szünetben sem szedjük, akkor bezzeg véd. Magyarázat?

Legjobb válasz: ezen már én is gondolkoztam... De szerintem azért, mert a 7 napos szünet elõtt már bevetted a 21 tablettát, ami kialakítja a védelmet. Viszont ha közben 1-et kihagysz, akkor nincs meg a kellõ védelem. Nem tudom igazából, ezt csak én gondolom. :) Egyébként meg számít, hogy hanyadik héten hagysz ki. :)

ezen már én is gondolkoztam... De szerintem azért, mert a 7 napos szünet elõtt már bevetted a 21 tablettát, ami kialakítja a védelmet. Viszont ha közben 1-et kihagysz, akkor nincs meg a kellõ védelem. Nem tudom igazából, ezt csak én gondolom. :) Egyébként meg számít, hogy hanyadik héten hagysz ki. :)
Már leírtuk a magyarázatot, részletesen. Szerintem neked is kiírta, mikor kérdeztél. De legyen: a mai fogamzásgátlókban olyan kevés hormon van, ami éppen hogy csak képes megakadályozni a petesejtek érését. Ha csak egyetlen napot kihagysz, akkor *elõfordulhat* hogy elkezd érni egy petesejt. Ha egyszer elkezdte, azt az isten se állítja többé le. A 7 napos szünetben viszont lesz egy megvonásos vérzésed, ami mindent kisöpör (hacsak nincs már mélyen beágyazódva, mert kihagytál hó közben) - utána pedig pár napig még nem érik semmi. Ezért véd ilyenkor is.
Baromi bonyolult lenne ezt leirni es szerintem nem is ertened, ezert nagyon roviden leirom. A szervezetednek a rendszeres szedes a lenyeges, ezert nem indul eresnek egy pete a szunetben. Viszont ha kihagysz egy szemet, akkor mar nincs rendszeresseg, eresnek indulhat a pete.
:OO A 7 napos szünet a menstruáció ideje. Dehát.. ott a betegtájékoztató, édesem! Komolyan az ilyenek miért szedik??
Bele van írva a betegtájékoztatóba (tudod, a papír a dobozban, amit ilyen szép nagyra szét lehet hajtogatni, és betûk vannak rajta), hogy a "szünetben való vérzés" a menstruáció, egészen pontosan a megvonásos vérzés. Legközelebb a következõ "szünetben" fog megjönni. 18/f
Igen a szünetben volt a megvonásos vérzés. Jó esetben a következõ 7 napos szünetben lesz a következõ.
A kérdező hozzászólása: Nagyonszépen köszönöm a válaszokat!azért kérdeztem mert a tajekoztatoban kétértelmû választ adtak
A kérdező hozzászólása: Peteérésem a ovulációs naptár szerint 19-20.
Kicsit rosszul tudod. :) A ciklus hossza nem a menstruációs napok számát jelenti, hanem 2 menstruáció elsõ napja között eltelt napokat. Szóval nem a ciklusod volt most 1 napos, hanem a menstruációd. A 18-i együttlét esetleg esélyes lehet.
micsoda kérdés
Ez már aztán kérdés...
a régit ne hanyagold el, az újat meg hallgasd meg, ne utasítsd el
A kérdező hozzászólása: ok ^Köszii^
"Van 1 ovis haverom akivel 1 oviba/suliba járok." Ovis vagy? Az még megbocsátható hogy minecraftozol, játsz nyugodtan, de nem vagy még kicsi a GYIK-hez? ;)

Késleltettem a menstruációm 1 héttel, 7 napos szünet után melyik levéllel folytassam a tabletta szedést?

Legjobb válasz: 1 teljes levél megkezdésével (ami megmaradt késõbb jó lesz még ilyen esetekre, ha késleltetni akarod).

1 teljes levél megkezdésével (ami megmaradt késõbb jó lesz még ilyen esetekre, ha késleltetni akarod).
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

A 7 napos szünetben is véd a tabletta? és akkor meddig? Mármint az első 1-2 napban, vagy a 6. -7. napban is?

Legjobb válasz: Na, már megint megjött a havibajunk. Használd a keresõt.

Na, már megint megjött a havibajunk. Használd a keresõt.
Haználd a keresõt.
*Használd
igen, véd
Ha már kialakult a védettség, akkor az a szünetre is érvényes (de csak ha rendesen szeded egyébként a tablettát).
véd, minden nap. kivéve ha elfelejtetted bevenni, és nem pótoltad 12 órán belül, ill. hányás, hasmenés történt. de akkor is van megoldas, 2 hétig ovszer.

Magas az LH szintem, lesz még 1labor a 23. napon. Korai volt a 2. Vérv. Ezért olyan magas? A ciklusom 30 napos, rendszeres, sztem 1 nappal az ovu elõtt volt a 16. napi vérv.29 é. vok, 7 h-ja letettem a fogg-ot. Nincs tüszõérésem? Vagy ovuláciom?

3. nap:LH:4,24 (1.60-7.90 mIU/ml),FSH: 6.55 (3.30-11.30 mIU/ml),

Legjobb válasz: Miért küldetek 16. napon vérvételre? 3. napon és a ciklus 2. felében szokták, ált. a 21. napon, de ha igazán pontosan akarnak lenni, akkor ovu után 7 nappal. Azért ilyen magas az LH-d, mert jó eséllyel akkor volt ovud.

Miért küldetek 16. napon vérvételre? 3. napon és a ciklus 2. felében szokták, ált. a 21. napon, de ha igazán pontosan akarnak lenni, akkor ovu után 7 nappal. Azért ilyen magas az LH-d, mert jó eséllyel akkor volt ovud.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod! Most egy kicsit megnyugodtam, en is ezzel biztatom magam! Nem tudom miért küldött el ilyen hamar, de rem. a hétfõinek már jó lesz az eredménye! Csütörtökön tudom meg az eredményt. Az elsõnél minden rendben volt, a tesztoszteron alacsonyabb egy kicsit! Az nagy baj? Neked is volt hasonló eredményes? Köszi a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Voltam tegnap vévételen, aminek csak csüt. lesz eredménye, de csinált egy UH-ot, minden rendben van bent, nincsenek cystáim, aminek nagyon örülök. Szóval a polycystás betegség kilõve, ami még felmerült bennem a korai petefészek kimerülés, de arra azt mondta, hogy az bizti nem, mert az azért nagyon korai lenne még 29 évesen. Viszont az LH-t is megkérdeztem, hogy talán azért olyan magas, mert akkor ovulaltam, de azt mondta, hogy az akkor is max 12 körül lenne es nem 55 es lehet hogy hypofizis vagy valami mas a probléma. Szerintetek? El vagyok keseredve! Ihatok a következõ ciklustól cickafark-palastfû teát szerintetek?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jézusom, ennyi baromságot hogy hordhat össze egy doki? Attól, mert 29 éves valaki még simán lehet korai petefészek kimerülése. 20 évesen is lehet. A 3. napi LH és FSH aránynak kb. 1-nek kell lennie. Ha az Lh magasabb, akkor az utalHAT PCO-ra, ha az FSH magasabb, akkor a korai petefészek kimerülésre. Ez nálad nagyjából jó, de én már nézetnék ennél az aránynál egy AMH-t, az mutatja meg igazán, hogy még mennyi van azokban a petefészkekben. A 16. napi LH szint szerintem nagyon jó, a vizeletes tesztek is 25-ösök, 25 felett kell lennie az LH-nak tüszõrepedés elõtt. Azért kíváncsi lettem volna az ovuláció utáni 7. napi progeszteronodra, mert az mutatja meg, hogy ténylegesen megtörtént-e a tüszõrepedés és megfelelõen termelõdik-e a sárgatest és a progeszteron, ami kell a beágyazódáshoz. Remélem azért összejött a baba, ezeket csak azért írtam le, hátha más is ide téved, a dokiknak sokszor nem szabad elhinni amit mondanak ill. 2-3 dokit megkérdezni ugyanarról, mert mind mást mond, aztán döntsd el te kinek hiszel.

Tegnap este 9-kor kellett volna bevennem a 7 napos szünet után az 1. tablettát. Elfelejtettem, és csak most 11.30kor pótoltam. Este beveszem a mai gyógyszert. Kell a kiegészítő védekezés? Ha igen meddig?

Legjobb válasz: "Ha a filmtabletta pótlás 12 óránál hosszabb idõ múlva történik, akkor a Belara filmtabletta fogamzásgátló hatása már nem biztosított. Ebben az esetben azonnal vegye be az elfelejtett filmtablettát és a következõ filmtablettát a szokásos idõpontban. Ilyenkor azonban a következõ 7 napban egyéb védekezést ( pl.: kondom ) kell alkalmaznia." Ez volt a neten, de ezt találod a betegtájékoztatón is.

"Ha a filmtabletta pótlás 12 óránál hosszabb idõ múlva történik, akkor a Belara filmtabletta fogamzásgátló hatása már nem biztosított. Ebben az esetben azonnal vegye be az elfelejtett filmtablettát és a következõ filmtablettát a szokásos idõpontban. Ilyenkor azonban a következõ 7 napban egyéb védekezést ( pl.: kondom ) kell alkalmaznia." Ez volt a neten, de ezt találod a betegtájékoztatón is.
A kérdező hozzászólása: (Belara-t szedek)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!