Találatok a következő kifejezésre: A 6. vagyok. Ha eddig (12 db)

A 6. hétben vagyok. Ha eddig nem voltam hányós (egyszer sem volt még hányinger stb.), akkor már ezután sem leszek? Vagy az bármikor elkezdődhet?

Legjobb válasz: Lehet, hogy szerncsés alkat vagy és "megúszod". De én a 8-ik héttõl a 13-ik hétig hánytam az elsõ fiammal. Úgyhogy szerintem még számíthatsz rá.

Lehet, hogy szerncsés alkat vagy és "megúszod". De én a 8-ik héttõl a 13-ik hétig hánytam az elsõ fiammal. Úgyhogy szerintem még számíthatsz rá.
Szia! Nekem a terhesség alatt 3 nap volt hányingeres, és a többi nem. Semmi bajom nem volt, csak az elején az volt gyanús, hogy mindig szédültem reggel. Így tudtam meg, hogy terhes vagyok. Egész terhességet megúsztam. Meg van az esélyed, hogy Neked is ilyen szép terhességben lesz részed. Sok sikert a babához!
Szia! Én a 7-dik héttõl egészen a 18-dik héttõl hánytam, de annyira hogy nem maradt meg bennem semmi.Mindehová hányós zacsival jártam, mert az utcán különbözõ szagokra azonnal végem volt.Én kívánom hogy ne legyen neked hasonló élményed, de sajnos még csak most fog kezdõdni ez a szakasz nálad. Gratula a babádhoz és egészséget kívánok:)
Bármikor kezdõdhet, nem jelenti azt, hogy megúszod. :) De azértr kívánom, hogy te ettõl megmenekülj.
Én rettegtem a hányástól, és ezért rengeteget kérdeztem én is errõl. A többség azt mondta, hogy a 6-7. héten kezdõdik és 12. hét körül vége van. De sokan végighányják, sokan a 16. hét után kezdik, sokan a szülés közben hánynak, tehát tényleg teljsen változó, teljesen egyéni... Én 18 hetes vagyok, és egyetlenegyszer sem volt hányingerem, nem hánytam, és sokaknak szintén így telt a terhesség a környezetemben:-) TEhát neked is meg van minden esélyed, hogy a szerencsések közé tartozz:-) Ne izgulj ezen, attól nem lesz jobb, ha fogsz, úgyis fogsz, ha nem , nem :-) De megúszhatod te is.-)
Kaphatja a rendes adagot...nem kell kostóltatni
Én az újból az elsõ adagot mondíg reggel adom, azután, hogy egyik este elfogyott az egyes és kettest adtam neki, ami nem igazán ízlett neki, és kínszenvedés volt megetetni, pedig ugyanaz a márkájú tápi volt.
Mi is most váltottunk 2-es tápszerre.Én este adtam neki, zökkenömentesen átállt, és az éjszakát is átaludta.Teljes adagot kapott.

12+6 hetes kismami vagyok. Utrogestant használtam a 12 hétig mert volt már vetélésem. Ha eddig nem volt baj ezután már nem igen lesz ugye? Már nem bánnám ha szülni mennék hogy tudjam hogy semmi baja!

Legjobb válasz: Nyugi!Ahogy telnek a napok úgy csökken a vetélés kockázata.Ha minden rendben volt eddig és jól vagy, akkor ne görcsölj feleslegesen. 15 hetes pocakos

Nyugi!Ahogy telnek a napok úgy csökken a vetélés kockázata.Ha minden rendben volt eddig és jól vagy, akkor ne görcsölj feleslegesen. 15 hetes pocakos

Ma tudtam meg hogy terhes vagyok, de eddig dohányoztam. Ha most abba hagyom akkor még nem lesz baja a babámnak? 6 hetes.

Nagyon aggódok!

Legjobb válasz: nem kell aggódnod a 6. hétig smemi nem emgy át a babába. Az emberi szervezet ezt jól kitalálta. A 6.h éten alakul ki a aköldökzsinor csak akkor csatalakozik az anyuka anyagcseréjéhez a baba.

nem kell aggódnod a 6. hétig smemi nem emgy át a babába. Az emberi szervezet ezt jól kitalálta. A 6.h éten alakul ki a aköldökzsinor csak akkor csatalakozik az anyuka anyagcseréjéhez a baba.
Igen kérdezõ, próbáld meg úgy hogy pl. reggel ha kell akkor rágyújtasz, azután ha nagyon muszáj délben, és ha kibírod másnapig akkor csak másnap, ha nem akkor este még 1 szál belefér. De azt is kipróbálhatod, hogy beleszív egy párat elnyomod, és ha érzed hogy kell akkor ugyanazt gyujtod meg, és megint egy pár szívás után elnyomod. Nekem a második terhességemmel 5 hetes korig szívtam erõsen mert nem tudtam még akkor hogy babám lesz. De miután megtudtam, csökkentettem én is, és egyik nap úgy ébredtem fel, hogy még a szagától is majdnem elhánytam magam, azóta a füstöt se bírom elviselni :/
Kedves kérdezõ. Én már 12. hetes terhes voltam amikor megtudtam, hogy babám lesz (fogamzásgátlót szedtem). 15 éve dohányoztam napi 1 dobozt szívtam. Az ultrahangon mikor kiderült a terhességem elsõ mondatom az volt, hogy Úristen dohányzom, nem lesz baja? A doki megnyugtatott, hogy ha most leteszem a cigit akkor olyan mintha nem is dohányoztam volna. Egybõl letettem..tény hogy hiányzott, de nem akartam, hogy "fuldokoljon" a babám a hasamba (vizuális típus vagyok). Nem lesz baj ha nem fokozatosan hagyod abba...dokim azt mondta, hogy hirtelen ért sokkos stresszhatás miatt elvetélhet egy anyuka, de a dohányzásról való leszokás nem okoz ilyen erõs stresszt...jobban árt a babának az oxigénhiányos vér. De beszélj az orvosoddal, egy jó doki soha nem fogja azt mondani, hogy : persze kismama dohányozzon, de lassan rakja le a cigit. Lányom 4kg-val született, teljesen egészséges, már 21 hónapos cserfes kiscsaj:) Boldog babavárást kedves kérdezõ!!!:)
A kérdező hozzászólása: Na most legyek okos, akkor mit csináljak!? Ma nem gyújtottam rá de egész végig kattogott az agyam! :)
Ne haragudj kérdezõ, de szerintem gáz, ha nem tudod mit csinálj. Miért akarsz bagózni mikor gyermeket vársz?? Belül tudnod kéne mi a helyes..szerintem senki nem fog támogatni abba, hogy szívd kismamaként a cigit...ha mégis annak gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ nem vagyok flúgos csak ha elolvasod az elõtted lévõ válaszokat akkor tudni fogod miért töprengek. De nem gyújtok rá.
Szia, nem tudom hogy olvasod e még a válaszokat. én kb két hete tudtam meg hogy terhes vagyok. az nap még cigiztem melóban is otthon is, de a pozi teszt után kevesebbet a szokottnál. azt másnaptól már a melóban nem cigiztem csak otthon reggel, meló elõtt, és este meló után, tehát 3 szálat mindaddig míg el nem fogyott az a doboz cigi, kb 5-6 napig volt így. ahogy elfogyott nem gyújtottam rá. ennek kb 1 hete hogy nem cigizek, a párom keveset de rágyújt és ott vagyok néha mellette de nem zavar ami engem nagyon meglep, de úgy látszik tudat alatt a baba irányít :) tehát ahogy gondolod, ezt a fokozatos leszokást sem hónapokra kell tervezni, nekem egy hét bõven elég volt hogy "elbúcsuzzak" a cigitõl egy idõre
A kérdező hozzászólása: Megláttam a picim pulzáló szivecskéjét nem volt kérdés hogy abba hagyom-e. És ami engem is meglep egyáltalán nem hiányzik! :) Sõt a mukatársaim mind szívják de nem zavar! :)
Látod kedves kérdezõ :) nem is olyan nehéz :) én még nem voltam dokinál, de nem tudnék a férjem szemébe nézni ha rágyújtanék. kellemes babavárást :) utolsó voltam
A kérdező hozzászólása: Így van kedves utolsó válaszoló! A BABÁÉRT BÁRMIT! :) Mi volt a dokinál? Kellemes babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Ja bocsi mikor mész dokihoz! :)
Kedves kérdezõ én is ebben a cipõben járok. Én igyekszem napi 1-2 szálat szívni és mihamarabb letenni!!Tegnap egész nap nem gyújtottam rá feszült is voltam rendesen estig bírtam :( akkor 2 szálat szívtam el és ma is igyekszem megállni ameddig tudom. Gratulálok a picihez!! És mihamarabbi leszokást kívánok.A.
A kérdező hozzászólása: Most akkor 10 és 11-es válszoló azt mondjátok, hogy fokozatosan hagyja abba? De hát a cigi se rám se a babára ninics jó hatással. Kb.5-6 szálat szívtam naponta.
Remek ha ma leteszed! Hajrá és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Leteszem! Mindennél többet ér a baba!
örülök hogy ilyen gondolkodású ember is van. Azért ne ijedj meg :) eslõ hónapban én is szívtam, egyrészt nem tudtam hogy terhes vagyok, másrészt pár napba beletelt míg letettem. viszont volt a környezetemben olyan kismama, aki 39 hetesen is még javába szívta...:/
A kérdező hozzászólása: Pontosan 6 hetes 2 napos. De akkor ugye nem lesz baja ettõl? Leteszem mert már régóta vártunk a kicsire.
nem lesz baj nyugi:)
Nem lesz baj, de tedd le mindenképpen! Nagyon örülök, hogy van még ilyen felelõsségteljes kismama!
Én is a héten tudtam meg hogy babánk lesz és én is cigiztem.Nekem csak az fura hogy vele nem volt hányingerem a cigitöl mert az elözõ babát így vettem észre.Neked sincs hányingered a cigitöl?Persze így könnyebb leszokni mert motívál a baba:-)
A kérdező hozzászólása: Nincs hányingerem a cigitõl. De amúgy elég sok mindentõl van! :)
Ugyan én nem dohányzom, így nem biztos, hogy jól írom...errõl talán a nõgyógyászodat kéne megkérdezned...de én úgy hallottam, hogy ha nagy dohányos vagy/voltál, akkor csak fokozatosan szabad abbahagyni a dohányzást, mert a hirtelen abbahagyott cigizés elvonási tüneteket okoz, amivel rosszabbat tehetsz, mintha még 2-3 szálat elszívsz egy nap. De ezt úgy hallottam tényleg a nagy dohányosokra vonatkozik! Sok sikert a leszokáshoz! Boldog babavárást! :)
utolsó ezt én is hallottam épp ezért is hagytam abba fokozatosan pár nap alatt csökkentgetve.
Szia, én majd ma megyek, sikerült idõpontot kérni még az ünnepek elõtt, kb 6hetes 2 napos lehetek, de semmi tünetet nem érzek :) te hogy vagy?
Én 34 hetes vagyok, de ma kis lusti az én kisfiam is.Biztosan az idõváltozásra, ilyenkor mindig ilyen.
Állítólag a hidegfontra úgy reagálnak, hogy kicsit "lelassulnak". Én is ezt tapasztaltam, bár 25 hetesen már kisebb rezdüléseit is lehet érezni. Bevallom volt olyan nap néhány hete, amikor kicsit meglökdöstem a hasam, hogy "na mi lesz már!" Kicsit mozgott, így megnyugodtam. Ha hátadra fekszel, kicsit lenyugizol, megsímogatod a hasad és szólongatod, lehet hogy ad életjelet:-)
A tegnapi 20:17-es vagyok. Elõször nagyon rendszertelenül mozognak, és szinte csak akkor érzed, ha nyugalomba helyezed magad. Majd késõbb jelez több mindenért is. Nekem akkor is mozog, ha kényelmetlenül ülök, vagy fekszem, ha álldogálok, hangosabb a zene stb. Még néhány hét, és Te is sokkal gyakrabban fogod érezni.
Az idõváltozás is befolyásolhatja a mozgásukat, nálunk is a hideg idõ és az esõ elõtt ilyen. Egyél egy kis csokit, vagy igyál kólát, hátha attól kicsit felélénkül és megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: Ad életjelet, de nagyon ritkán... Ma csak most du. éreztem elõször, igaz de. megállásom sem volt.
20 hetesen még ne is várj több mozgást. van aki még ilyenkor nem is érzi. 26km

Az normális ha eddig 5, 6, 7 npos volt a mensim most pedig már hónapok óta csak 3 napos vagy 4 vagy + -? 17/L

Legjobb válasz: most 22. èn jott meg, 23. án volt. a már csak kicsi ez normális??

A kérdező hozzászólása: most 22. èn jott meg, 23. án volt. a már csak kicsi ez normális??
Teljesen normális így.
A kérdező hozzászólása: kösz szèpen! ez az is normalis ha mar mindrn alkalommal igy fog lenni?

Ha 20-20 percig hagyom csak a cicin, de csak mondjuk 40-et, vagy 60-at eszik a 6 hetes babám, akkor se tegyem vissza? Mert eddig addig szopiztattam, amíg ő akart, de így volt, hogy másfél óra volt egy szopi.

Legjobb válasz: Majd késõbb, ha idõsebb, erõsebb lesz, akkor a szopik ideje is lerövidül, akár pár percre alkalmanként. Ha tápszerezni akarod, akkor nyugodtan határold be a szopik idejét, és mivel a baba nem jut elegendõ tejhez, kénytelen leszel pótolni, ami a tejed elapadásához vezet, majd, de ha szeretnéd még sokáig szoptatni, akkor ne vedd le a cicirõl 20 perc után.

Majd késõbb, ha idõsebb, erõsebb lesz, akkor a szopik ideje is lerövidül, akár pár percre alkalmanként. Ha tápszerezni akarod, akkor nyugodtan határold be a szopik idejét, és mivel a baba nem jut elegendõ tejhez, kénytelen leszel pótolni, ami a tejed elapadásához vezet, majd, de ha szeretnéd még sokáig szoptatni, akkor ne vedd le a cicirõl 20 perc után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, én is úgy gondolom, hogy majd neki kell erõsödnie. Most már így is csökkent a szopik ideje, de még nem tartunk 20 percnél. Akkor remélem gyorsan erõsödik a pici szája, mert csak szoptatni szeretném. :)
A lényeg, hogy ne hagyd elaludni! Nálunk is a 45-50 perces szopik mára már csak 15 perc körüliek, pedig most már mindkét cicit kiszippantja(azelõtt elég volt 1). 6hónapos anyukája
A kérdező hozzászólása: igyekszem nekem még csak ritkán szívja ki teljesen. 80-90et is szokott enni és 130 simán van a melleimben.
a babának az a legjobb, ha addig ehet, amíg kíván. én olyankor "korlátoztam", a mikor gondom volt (sebesedett a mellem). hamar fog rövidülni, ne aggódj! akkor meg majd azon drukkol az ember, hogy csak egyen minél többet, hosszabb ideig!
El is alhat rajta, ha úgy alakul... a cumizgatás is jó szaporító ám. :)

Tornázhatok Légy bomba jó kismama DVD-re akkor is, ha eddig csak a 12 kg-s nagyfiam cipelése volt az egyetlen tornám? 6 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Bocs, még az elõttem szólóra.... nem szoktam beleszólni más válaszokba, de nehogy hallgass rá! Ez a torna orvossal egyeztetve van, és a 3.rész, a 3. trimeszterre való, nem az elsõre. Az elsõben egyáltalán nincs kitörés, csak enyhe guggolások, simán mehet. Egyetlen kitörés sincs benne!!!

Bocs, még az elõttem szólóra.... nem szoktam beleszólni más válaszokba, de nehogy hallgass rá! Ez a torna orvossal egyeztetve van, és a 3.rész, a 3. trimeszterre való, nem az elsõre. Az elsõben egyáltalán nincs kitörés, csak enyhe guggolások, simán mehet. Egyetlen kitörés sincs benne!!!
Csináld, de ne az elsõ trimeszteres részt, mert az nagyon nehéz, tele van kitöréssel. A 2. vagy a 3. trimeszter tornáját csináld. A 3. a legjobb, mert abban van felsõtest is. Én egész terhesség alatt a 3.részt csináltam, szerintem az a legjobb.
Igen, de elöször csak óvatosan kezdd el, és elötte feltétlen kérdezd meg az orvosodat, hogy nincs-e valami ellenjavallata.
Tehat akkor nincs kitores;) es megis visszaneztel?! felsotestet nem javasolt elso trimeszterben csak annak aki "gyakorlott" es tudja hogy kell ugy h Meg veletlenul se terhelodjon at a gyakorlat hasra. Tehat " laikusoknak" nem javasolt felugyelet nelkul. Neked profinak barmit lehet!!!! Nnna, tobb szot nem erdemel. Szep napot, de tenyleg
Arra azért kíváncsi lennék, hogy szerinted melyik az a gyakorlat a 3.részben, amit ne lehetne megcsinálni az 1.trimeszterben?? A 3.rész a legkönnyebb, a legenyhébb. Kitörés vagy nem kitörés, akkor is az 1.rész a legnehezebb egy totál kezdõ kismamának. Világ életemben tornáztam, végigtornáztam mindkét terhességemet és a szoptatás alatt is. Két egészséges gyerekem van, és én is az vagyok. De mindegy, már nem akarok ezen vitatkozni. Vissza se nézek ide inkább. Bocs. Egy nagyon rossz hajdani aerobik oktató, felelõtlen terhes, felelõtlen anya.
A nyugdíjas aerobic oktató kedvéért: http://body.builder.hu/edzesek_reszletes.htm4?id=103 Ez a kitörés! Van ilyen a Réka tornában?
Az "támadóállásban" guggolás, az nem kitörés. Sok idõ eltelhetett mióta aerobic-ot oktattál.... A kitörést, azt azért hívják kitörésnek, mert egyhelybõl kilépsz. Szerintem ezen ne is vitatkozzunk, ez egy tény. Mondjuk nem lehettél túl megbízható aerobic oktató, ha azt írod, a 3.részt csináltad az elsõ trimeszterben. Pfffff, az ilyen okosoktól mentsen az ég.
Én se szoktam beleszólni más válaszokban, de IGEN! VAN BENNE KITÖRÉS (és most ellenõriztem le magamat is, belenéztem a dvd-be). Lehet, hogy orvossal egyeztetve van, de aki még életében nem tornázott, az ne a 6.héten kezdje kitörésekkel. Bocs. Egy hajdani aerobik oktató.
Én 6 hetesen kezdtem, úgy hogy elõtte pár hónapja nem mozogtam (alapvetõen mondjuk sportos vagyok). Szerintem egyáltalán nem kemény! Az elsõ pár alkalommal, még úgy csináltam, hogy meg-meg álltam közben, 4-5. alkalommal már megállás nélkül ment. Nyugodtan csináld, és kezd is el mihamarabb, mert a három rész egymásra épül, és úgy ér többet ha mindet csinálod sorban... Nekem egyébként már inkább kevés, de azért nem csinálok mást :)
Én a 12.hét óta tornázok rá minden nap, nem lehet baj.
Van, aki szerint nagyon kemény. Nekem még kevés is volt, pedig nem tornáztam pár éve. Ha óvatos vagy, szerintem nem lehet gond.
Én a 2.trimtõl csinálom, a 12.hét óta.. nem akarom, se védeni se semmi az aerobic oktató hölgyet, csak így 2hónap(minden nap csinálom) után kívülrõl tudom a szöveget azt mondja, hogy a 2.tirmeszterben más gyakorlatok vannak, mivel ilyenkor már KITÖRÉSEKET!!NEM CSINÁLUNK, MÉLY GUGGOLÁSOKAT NEM CSINÁLUNK...."konkrétan ezt mondja..

6 hetes vagyok és nagyon aggódom! Ha ma nem olyan erősek a tüneteim mint eddig, akkor ez már semmi jót nem jelenthet?

A melleim nem fájnak annyira és nem olyan feszesek, mint tegnap, reggel enyhén görcsöltem, vettem be magnéziumot. Kicsit émelygek, de nem annyira mint az utóbbi pár napban. Akkor most már nem örülhetek, ugye? Dokihoz csak szerdára van id?pontom, addig egy örökkévalóságnak t?nik az id?!

Legjobb válasz: Szió, ne aggódj, azért mert ma nem olyanok a tünetek...az nem jelent rosszat. Speciel nekem 6 hetesen semmi tünetem nem volt, csak iszonyat mandulagyulladás!!! Azóta minden rendben, 22 hetes vagyok. Nyugi, tényleg ne aggódj.Teljesen felesleges! Boldog babavárást!

Szió, ne aggódj, azért mert ma nem olyanok a tünetek...az nem jelent rosszat. Speciel nekem 6 hetesen semmi tünetem nem volt, csak iszonyat mandulagyulladás!!! Azóta minden rendben, 22 hetes vagyok. Nyugi, tényleg ne aggódj.Teljesen felesleges! Boldog babavárást!
Szia! Én is 6 hetes vagyok és nekem sincs sok tünetem és még az az enyhe hányinger és mellfeszülés sincs minden nap. Én is aggódtam, de már többen mondták, hogy nyugi, mert minden nap más és más egész végig. Nyugi neked is és boldog babavárást.
Jaj ne is mond! En is 6 hetes kismama vagyok es a reggel mar sirtam a ferjemnek, hogy nekem nincs hanyingerem meg szagundorom, ugyhogy biztosan valami baj van a babaval, nem fejlodik rendesen. Szegeny ferjemet is jol megijesztettem itt olvasgattunk ketten ezen az oldalon es megnyugodtunk egy kicsit mert sok kismama irta, hogy a tunetek kesobb is johetnek de az sem baj ha egyaltalan nincsenek. De en is mar tiszta kesz vagyok, raadasul volt nekem mar tavaly egy vetelesem lehet ezert is parazom tul a dolgokat. Barcsak mar telne le ez a parazos 12 het. En meg raadasul a babat sem lattam uh-n mert csak julius 3-ara kaptam idopontot es mar 8 hetes leszek, addig szerintem megorulok. :( Boldog babavarast kivanok minden kismamanak!
Én is paráztam ezen ilyen idõs terhesen, mint te most.Ezek a tünet változások elkísérhetnek kb.a 14.hétig.Ne aggódj, nem mindennap egyforma a mellfeszülés sem.20hetes km.
A kérdező hozzászólása: Bocs, úgy értettem koraterhesség alatt nem változik. Nagyon szeretném, hogy igazatok legyen és köszönöm a nyugtatást! Elsõ babám, a legnagyobb bajom az hogy nem tudom mi normális és mi nem. Remélem megtapasztalok én is mindent! Köszönöm szépen még egyszer!
hogy érted, hogy nem vátozik?13 hetes vagyok és abszolut nem feszül a cicim most, tegnap meg majdnem megõrültem annyira fájtak.jobb ha tudod, hogy egyik nap ilyen másik olyan egyik sem egyforma!
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló: én úgy tudtam, hogy a mellek feszessége nem változik terhesség alatt, most akkor ez hogy van?
A kérdező hozzászólása: Köszi a nyugtatást, de nekem eddig voltak tüneteim, csak ma sokkal enyhébbek! Próbálok nem aggódni, de pillanatnyilag nem tudok másra gondolni. Köszi még egyszer és minden jót kívánok Nektek!
Ne izgulj en par hete ugyanezeket a kerdeseket tettem fel, volt nap hogy nagyon rosszul voltam es minden "kinjat" ereztem a terhessegnek, maskor meg teljesen normalis napjaim voltak, olyankor en is feltem, hogy valami baj lesz. De nem lett csak annyi törtent hogy voltak teljesen jo, elviselhetö es rettenetesen rossz napok, hanyassal szedülessel, fetrengessel, maskor meg mintha nem is lettem volna terhes. Amig nem verzel vagy nincsenek kesszuras szerüen erös görcseid, nincs mitöl felned, szerda pedig nincs messze, lehet hogy holnap mar visszasirod a mai napot:) Boldog babavarast, 12 hetes km.
Terhes vagy!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!