Találatok a következő kifejezésre: A 6. után már lehet (38 db)

A 6. hét után már lehet látni ultrahangon a babát?

Ha n?gyógyásznál voltam és nem látta a babát Uh-án akkor terhes vagyok vagy sem? Nem ismerem még ezt a technikát..

Legjobb válasz: A6.héten kellene látni legalább a szikhólyagot,vagy bármi utaló jelet .Csináltál tesztet? Lehet, hogy nem vagy még 6hetes..úgyértem a mensi alapján lehetsz, csak a fogamzás késõn volt.

A6.héten kellene látni legalább a szikhólyagot, vagy bármi utaló jelet .Csináltál tesztet? Lehet, hogy nem vagy még 6hetes..úgyértem a mensi alapján lehetsz, csak a fogamzás késõn volt.
Nekem 5 het 3 naposan mar latszott a petezsak benne egy pottyel. De ez gondolom fugg a gep minosegetol is.
szia, nekem az utolsó mensi óta 7hét telt el, az orvos mégis azt írta a papíromra 6hetes vagyok, nekem már látszik a baba, de múlt héten még csak a petezsák látszott.
Szia! Nekem a 6. héten már az emberió látszott, illetve a szívhangját is hallgattuk! De gondolom ez egyénileg változik.

Menstruáció után 6 nappal teherbe lehet esni? És ha igen azt lehete érezni már a fogantatás utánni napokban, úgy mintha kéne újra menstruáljál? És muszáj megvárni a következő havit 10 napra rá nem lehet tesztet csinálni?

Legjobb válasz: Elfelejthetnétek már ezt a "menstruáció után x nappal" dolgot. Már nem elõször olvasom itt. Nõ vagy, tanuld meg, hogyan is számolják a ciklust. Menzesz ELSÕ napjától szoktuk, mivel egy vadidegennek halvány lila fogalma sincsen arról, hogy te hány napig menstruálsz. Ha csak 3 napos a menzeszed, akkor a menzesz utáni 6. nap még csak a ciklus 9. napja, de ha 6 napig menstruálsz, akkor a 12. Azért nem mindegy. Másrészt ilyen kérdéseknél azt sem árt tisztázni, hogy hány napos is a ciklusod. Ha 35, akkor vszínûleg a peteérésed is késõbb van. Egyébként MINDIG van esély a terhességre, csak vmikor több, vmikor kevesebb. A kérdéses aktus után 14 nappal csinálj tesztet, reggeli elsõ vizeletbõl. Tudom, most ez kicsit kioktató hangnemnek tûnik, de egyáltalán nem így gondolom ám:) Szóval nem akartalak ezzel a kommenttel megbántani vagy ilyesmi:)

Elfelejthetnétek már ezt a "menstruáció után x nappal" dolgot. Már nem elõször olvasom itt. Nõ vagy, tanuld meg, hogyan is számolják a ciklust. Menzesz ELSÕ napjától szoktuk, mivel egy vadidegennek halvány lila fogalma sincsen arról, hogy te hány napig menstruálsz. Ha csak 3 napos a menzeszed, akkor a menzesz utáni 6. nap még csak a ciklus 9. napja, de ha 6 napig menstruálsz, akkor a 12. Azért nem mindegy. Másrészt ilyen kérdéseknél azt sem árt tisztázni, hogy hány napos is a ciklusod. Ha 35, akkor vszínûleg a peteérésed is késõbb van. Egyébként MINDIG van esély a terhességre, csak vmikor több, vmikor kevesebb. A kérdéses aktus után 14 nappal csinálj tesztet, reggeli elsõ vizeletbõl. Tudom, most ez kicsit kioktató hangnemnek tûnik, de egyáltalán nem így gondolom ám:) Szóval nem akartalak ezzel a kommenttel megbántani vagy ilyesmi:)
Igen. Nem feltétlen. Nem muszáj, de lehet, h nem lesz megfelelõ az eredmény, azért én nem várnék kövi menstruációig, inkább elmennék a nõgyógyhoz felíratni 72órásat.
A kérdező hozzászólása: Én szeretném ha pozitiv lenne:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a kérdésemre a választ:) és nem vettem rossz néven. Általába 5-6 napig menstruálok és a ciklusom 23-25nap változó
Meg van már a kisbaba? :)

6 hónap után milyen tápszert vettetek a babátoknak? A baba szereti? Milyen árú? Mert 6 hónap után már nem lehet receptre felíratni, és nekem a 3000Ft dobozonként sokba kerül.

Legjobb válasz: Miluma Milumil Ar-t eszik a lányom is, és arra van támogatás 1 éves korig. minden AR tápszerre 1 éves korig van támogatás

Miluma Milumil Ar-t eszik a lányom is, és arra van támogatás 1 éves korig. minden AR tápszerre 1 éves korig van támogatás
Nem nem kell az Ar-re, azt a gyerekorvos írja, ha sokat bukik a Baba. De nem hiszem, hogy most már fel fogja írni, hiszen mi van ha az OEP-nek feltûnik, hogy 6 hónapig nem volt gond és utána lett bukós.Hiszen 8 hónapos kor körül kezd el csökkeni a bukás. Az OEP sem hülye. Aki Bebát kapott az is szerintem gyógytápszert, mert azokat írják fel egy éves korig ( AR., allergiára való tápszer, tejérzékanyeknek való, laktózérzékenyeknek való) . Ezeket mind egy éves korig írják fel.
még mindig a 8-as vagyok. A Dm-es 1300 600gramm, meg a Mülleres is olcsóbb. Abból 1190 600gramm. Ha a Dm-ben vásárolsz és van kuponod, akkor olcsóbban meg tudod venni. A Milupa is 1700 ft 600 gramm. Szóval vannak olcsóbbak. A Beba és a milumil a legdrágábbak
Beba vagy milumil 600 gr 2300 ft ( dm-ben kuponnal veszem akkor olcsóbb) vagy még Bebevita 600 gr 1190ft
A fiam Beba HA Sensitive-t eszik, és ezt is felírják 1 éves korig. Egyébként a HA és AR tápszereket, HA tejpépeket, SInlacot, Milupa Sinemilt, Humana Baby Fit-et, Milupa Pepti 1 és 2 plusz-t felírják egy éves korig. Illetve még a Neocate tápszert szakorvosi javaslatra 1 éves korig, és a Sinlac is olcsóbb szakorvosi javaslatra. A sima Milumil Optimát csak 6 hós korig lehet felírni. De ezek szerint sima tápszert kapott eddig is, nem gyógytápszert, tehát akkor célszerû venni valami sajátmárkás tápszert a DM-ben, Rossmanban, Müllerben, mert ezek olcsóbbak, és ha nem ízlik neki, akkor próbálsz mást. Mielõtt betöltené a 6 hónapot írass fel több dobozzal és akkor még lesz egy darabig.
Olcsó: Bebivita (Müller)
A Humana baby fitt-et felírja az orvos 1 éves korig! Ez az egyetlen olyan tápszer (úgy tudom) amit a doki 1 éves korig felírhat és valami 500-600 ft. :)
Nálunk a HA és az AR tápszereket felírja az orvos receptre csak a többit nem. Mi egyébként Milupa 2 tápszert fogunk venni mert eddig ebbõl az egyest ette.Az egyes receptre 749 Ft volt a 900gramm a kettes már 1800 lesz.
Humana Baby Fit, a 13 hónapos fiamnak még mindig felírják receptre! Viszont a tavalyi 630 ft helyett most 990-et fizettem. Megemelték az árát, vagy azért kaptam drágábban, mert már elmúlt 1 éves? Egyébként közgyógyos, szóval mindenképpen felíratnám, mert így kvázi "ingyen" van. Egyébként a kérdésedre ezt találtam a neten: "Fél éves korig az anyatejpótló tápszerek támogatással felírhatók. Az orvosnak nem érdeke felírható gyógyszert, tápszert nem felírni. ½ éves kor után egészséges csecsemõnek tápszer nem írható fel támogatással. Amennyiben a csecsemõnél ill. a családban tejallergia ill. allergiás betegségek elõfordulnak 1 éves korig a HA-hypoallergén tápszer támogatással felírható."
A Beba HA start-ot is felírják receptre 1éves korig.Mi ezt használjuk születése óta.Receptre:2200Ft, recept nélkül:2970Ft.
Humana baby fit, receptre 6oo ft és adható 6 hó fölött is, vagyis jó akkor is. Amúgy 3ooo-ért milyet veszel? Mert mifelénk a legdrábább hipp tápszer is csak 23oo ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Milumil AR-t eszik (korábban nem ezt kapta), mert erre van támogatás.
Ezt már sokszor hallottam, de ez nem igaz!!!! Humana Ha 2 Plust kap a fiam, és felírja a doki. Árat nem tudok sajna, a két doboz majdnem 4000 azt hiszem.
Azt csak fél éves korig írják fel:(
A kérdező hozzászólása: Milumil optima-t használunk, azért érdeklõdtem volna. Minden válaszolónak köszönöm a segítséget.
Hûha. 6 hónap után nincs recept?? Mi Milupa Milumil AR-t eszünk, az r*hadt drága recept nélkül... Szóval ez engem is érdekel.
Nekünk még 6 hónapos kora után is felírta a doktornõnk receptre.Az én kislányom Bebát kapott, a vége felé tértünk át a Mildibére.Ez nem tudom pontosan 2000Ft körül van 1 doboz.De nem biztos.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem a patikába és az orvos asszisztenst, de mindenütt azt mondták, hogy 6.hónap után nem lehet receptre kiíratni.A számítógépükben megnézték, de ott konkrétan nincs feltüntetve, hogy meddig íratható fel.Az orvos sem volt okosabb.
Az orvos nem tudja?? Akkor írja fel. Ha õ felírta, akkor meg kiadják. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Az AR tápszerre kell valahonnan igazolás, hogy arra van szükséged?
utolsó vagyok. most milyen tápszert kap?
16.56 vagyok Én írtam hogy bebát kapott a kislányom Nem gyógytápszert kapott.Nem volt bukós se semmi.Nálunk egyszerûen csak felírják.
Igen Bebát felírják, de támogatás nélkül kapod. támogatás nélkül 2000 körül van, támogatással 832 lenne.
bármit felírnak receptre, de az nem jelenti azt, hogy támogatés is van rajta.
A kérdező hozzászólása: Milupa1-nél maradtunk, mert az 900g-os, a többi meg 600g-os v. 350g-os.

Seat Toledo 2005-ös 1.6-os, elindulás után pár száz méter megtétele után már kapcsol be a hűtő ventilátor, még az üzemi hőfok elérése előtt, utána kb fél percenként ki-be kapcsol amíg úton vagyok, mitől lehet?

Az üzemi hőfokig felmegy szépen,ott megáll a mutató,de akkor is folyamatosan ki-be kapcsolgat a ventilátor. Termosztát még ki se nyit amikor már a ventilátor rég megy. Voltam vele elektromossági szerelőnél,biztosítéktól mindent kimért,mindent rendben talált. Hétfőn viszem diagnosztikára,bár semmiféle hibajelem nincs,addig is biztosítékot kiszedtem. Megesz a fene,hogy mitől lehet,akinek van valami ötlete vagy járt már hasonlóan,azoknak a válaszát szívesen fogadom. Ja még annyi,hogy a klímám javításra szorul,feltöltve sincs,nem tudom ez bezavarhat-e.

Legjobb válasz: Bekapcsolt klímánál (még akkor is ha nem hût rendesen) a ventillátor bekapcsol, de ilyenkor alacsony fordulaton szokott mûködni. A hûtõvíz túlmelegedésekor pedig magas fordulaton szokott mûködni, ezt a hangjából is észre veszed! Ha a magas fordulaton kapcsolgat be, akkor vedd ki a jeladót, és egy kübli vízben (hõmérõ társaságában) kezdd el melegíteni, miközben egy ellenállásmérõt kötsz rá. Ha már a 90 fok elérése elõtt 0-ra esik az ellenállása, akkor cseréld ki!

Bekapcsolt klímánál (még akkor is ha nem hût rendesen) a ventillátor bekapcsol, de ilyenkor alacsony fordulaton szokott mûködni. A hûtõvíz túlmelegedésekor pedig magas fordulaton szokott mûködni, ezt a hangjából is észre veszed! Ha a magas fordulaton kapcsolgat be, akkor vedd ki a jeladót, és egy kübli vízben (hõmérõ társaságában) kezdd el melegíteni, miközben egy ellenállásmérõt kötsz rá. Ha már a 90 fok elérése elõtt 0-ra esik az ellenállása, akkor cseréld ki!

Este 5-6 után mit egyek ami nem hizlal? Mert hallatom hogy 5-után a gyomor már nem olyan aktív és így ettől is lehet hízni meg nem is egészséges az esti evés!

Legjobb válasz: Attól függ, mikor fekszel le. Lefekvés elõtt max 2 órával egyél utoljára, de nem azért, mert hízol - csak így jobban alszol. Amúgy vacsira fõleg fehérje menjen: pl túró este 7-kor is szuper választás.

Attól függ, mikor fekszel le. Lefekvés elõtt max 2 órával egyél utoljára, de nem azért, mert hízol - csak így jobban alszol. Amúgy vacsira fõleg fehérje menjen: pl túró este 7-kor is szuper választás.
Natúr joghurt, sovány túró mehet. Ha rágcsálni akarsz, akkor fogj egy répát. :)
lefekvés elõtt 3-4 óra az ideális.. szerintem saláta, lédús gyümölcs (narancs, alma, eper, cseresznye, dinnye..) banánt ne, abban sok a szénhdirát rizst, ilyeneeket már ne, én 3 után már nem eszem semmilyen szénhidrátot.. vagyis 3 ig széndirát, fehérje, gyümölcs, zöldség, 3 után meg már csak zöldség, gyümölcs, fehérje.. ehetsz még natúr joghurtot..de sláta, gyümi a legjobb végülis csk szénhidrátot ne.
GreX! Sok válaszodat olvastam eddig, nagyon tetszenek és egyet értek velük, tapasztalatból is. Szeretném a segítséged kérni, ha lehet, fogyni szeretnék, de a sportban nem vagyok otthon, elkélne a segítséged! Ha lehet róla szó, hogy segíts és olvasod is ezt, egyáltalán, akkor itt üzenj légyszi! És bocs, hogy OFFoltam!!! L/25
2. válaszoló jó nagy hülyeséget írtál, jó hogy nem délbe egyen utoljára mielõtt lefekszik. Annyi a lényeg amúgy, hogy ne egyél annyit mielõtt lefekszel amit már nem fog felhasználni, mert akkor elraktározza. Kivétel a fehérje azt az izmok felhasználják és nem megy feleslegbe. Tehát túrót, sovány húst, natúr joghurtot, zsírszegény sajtot, zöldségeket ehetsz nyugodtan.
5-6 után is rendes kaját kell enni, egyedül utolsó étkezésben nem kell szénhidrát, ami lehet pl. zsírszegény túró és mehet lefekvés elõtt félórával is nyugodtan.
A rizsnek 70-80% -a a szénhidrát:) ) S az is idézõjelbe a jobbik fajta. Aki már magától az almát is megvonja, az nem normális.. habár nem õ tehet róla h ilyen hülyeségeket irnak egyes kommentelõk, õk csak hiszékenyek..
Te ezt valahol nagyon félreolvastad:) )) Az almának max. 7-8% szénhidrát
A kérdező hozzászólása: de az almában is van szénhidrát több mint a 70%-a szénhidrát!
2. ezt a baromságot nem kéne több topikban terjeszteni...
2.: a gyümölcs is szénhidrát, csak szólok.
Írtam privátot.
mi nem vártuk meg a 6 hetet csak 4 hetet vártunk nem birtuk tovább:)
Császármetszés esetében lehet akár 4 hét múlva is ha már nincs vérzés, de gátmetszés esetén a fertõzésveszély elkerülése miatt érdemes betartani a 6 hetet.

Ha pé. Után visszaesik a hő (2 napig 36, 9 utána36, 6) akkor már nem lehet baba?

Pé. el?tt 2 naponta éa pé-kor is együtt voltunk.

Legjobb válasz: De lehet! Ha van görbéd, pontosabbat is tudok mondani...

De lehet! Ha van görbéd, pontosabbat is tudok mondani...
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs alapból 36, 6 utoljára nov. 27-én jött meg 23-25-26 naposak a ciklusaim 5.6.7.-e körül volt magasabb hõm 36, 8-36, 9 azután megint 36, 6 majd 10.11.12. 36, 9 és ma visszaesett 36, 6-ra. Együtt voltunk 5, 7, 9, 11, 12. Nem tudom így tudsz-e vmit mondani, de köszönöm nagyon szeretném már.
Lehet, hogy megjött.
A kérdező hozzászólása: Nem most kell megjönni, most volt meg 1 hete.
Terhes lettél!
Állítólag van aki érzi az ovulációt. A szex meg kiválthatja, segítheti a petesejt kilökõdést, fõleg ha a ciklus közepén vagy. Ha 1 hete múlt el a vérzésed, akkor lehet ez is, de csak egy ötlet volt, nem tudhatjuk mit éreztél.
az ia lehet hogy csak naguon felnyomta neked...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!