Találatok a következő kifejezésre: A 6. után (1030 db)

Mikor felejtik már el az emberek, hogy a 6 után nem evés nem frankó, ha nem fekszenek le 7-kor, 8-kor?

Legjobb válasz: ezeken már csak röhögni tudok... egyszer beszólt nekem egy ilyen, hogy ha nem bírok 8kor felkelni (hétvégén is) és 6 után nem enni, akkor nem nekem való a fogyás. erre csak azt tudom mondani, hogy f.szom fog 8kor kelni, ha egyszer nincs ma semmi dolgom, lazán húztam a lóbõrt délig, aztán szépen 3 óránként étkezés, nemsokára meg is eszem az "uzsit" (hallom hogy a 6utánkoplalók hogy felhördültek), 1 körül jöhet a fehérjeturmix és 2-3 körül fellövöm a pizsit. Ennyi :)

ezeken már csak röhögni tudok... egyszer beszólt nekem egy ilyen, hogy ha nem bírok 8kor felkelni (hétvégén is) és 6 után nem enni, akkor nem nekem való a fogyás. erre csak azt tudom mondani, hogy f.szom fog 8kor kelni, ha egyszer nincs ma semmi dolgom, lazán húztam a lóbõrt délig, aztán szépen 3 óránként étkezés, nemsokára meg is eszem az "uzsit" (hallom hogy a 6utánkoplalók hogy felhördültek), 1 körül jöhet a fehérjeturmix és 2-3 körül fellövöm a pizsit. Ennyi :)
A kérdező hozzászólása: Illetve értik meg, bocsi!
Köszönöm szépen:) Szerintem ez is olyan dolog, hogy kinek mi válik be(egészséges és ésszerû határokon belül)...Nekem ez a módszer könnyû és tartható:) baba mellett nem nagyon lenne idõm méricskélni, hogy mi hány gramm, és számolni a kalóriát. Természetesen nem fogok olyan kérdést feltenni itt, hogy "Sok volt mára?Reggeli, ebéd, vacsora: 1-1 db alma"
A kérdező hozzászólása: Na, akkor gratulálok! :) Fogyáshoz is, babához is! :) )
Hát nem izom, mert nem lettem plöttyedt.A lábam soha nem volt ilyen izmos. Jót tesz neki, hogy naponta föl, le cipelem a 9 kilós gyerekemet a 6 kilós babakocsiban a második emeletre:) Na jó, a hasam nem a régi, de dolgozok rajta(valószínüleg a terhesség...) Gondolom az elején volt víz is, de minden fogyókúra azzal kezdõdik.
A kérdező hozzászólása: Abból a 9 kg-ból vajon mennyi zsír?
A kérdező hozzászólása: Nagyapádtól egy vagány dolog! :) ) Egyébként gondolom, aki írja vagy mondja, hogy "szerinted jó lesz, ha minden másnap futok fél órát, minden nap csinálok 8 perc hasizom gyakorlatot, emellett naponta kétszer eszem, de 6 után már semmit, akkor mennyi idõ míg lefogyok 10 kilót?", az nem mind fekszik 7-kor... :D
nagyapám betartotta szigorúan fél 5kor egy nagy adag szalonnát fél szál kolbászt jó sok kenyeret hagymát ami csak kel, megivott mellé 2-3 pohár bort aztán 5 órakkor már aludt is:D viccen kívül tisztába vagyok vele, hogy ez egy marhaság és a saját lefekvési idõnkhöz kell viszonítani és igyekszem másokkal is tudatni ha errõ lvan szó
Én is lefekvés elõtt 2 órával már nem eszem. Ha éjfélkor fekszem le, akkor 9-10-kor is eszem valamit ha éhes vagyok (leginkább fehérjét). Annyira beleivódott ez mindenkibe, hogy 6 után nem szabad enni. Csak a lényeget nem ragadták meg.
én már elfelejtettem és pl ma is fél nyolckor vacsiztam
A kérdező hozzászólása: Falnak megyek már. :D
Soha, de ez van. :(
A kérdező hozzászólása: Mit sok, rengeteg! :DD

Valakinél már bevált a 6 után nem evés?

Mi lett a hatása?

Legjobb válasz: Nalam ez nagyon bevalt!En igy adtam le 10 kg-ot.Raadasul sokkal jobban aludtam es megtanultam reggelizni is mert elötte kihagytam:)Sok Sikert!!!:)

Nalam ez nagyon bevalt!En igy adtam le 10 kg-ot.Raadasul sokkal jobban aludtam es megtanultam reggelizni is mert elötte kihagytam:) Sok Sikert!!!:)
Attól hogy kihagyod, az esti étkezést még nem fogsz fogyni. Ugyanis a szervezet alvás közben is emészt, ezért kell lassan felszívódó ételt fogyasztani például zsírszegény túrót. A fogyáshoz még mindig kalória deficit kell.
Én tavaly elõtt így fogytam le. Egészségesen étkeztem nap közben is, de 6-7 után nem ettem hanem akkor mentem ki futni és nekem akkor bevált. Az elõttem szólónak igaza van :) Én is tudtam reggelizni ami addig nem ment.
Én gyomorfekélyt kaptam tõle.

Miért voltam éhes este, pedig csak a 6 után nem evést akartam betartani? :S

Általában éjjel 1kor fekszek le, de nagyon éhes voltam már, de ki kellett bírni másnapig. :(

Legjobb válasz: Így van, ez a hat óra ebbõl a szempontból marhaság. Nem az idõ számít, hanem a te ritmusod, napirended. Lefekvés elõtt 3-4 órával még simán ehetsz valami könnyût, hogy ne halj éhen reggelig, és legyen energiád (hisz még ébren vagy). Semmilyen fogyókúra nem mûködik úgy, ha kopog a szemed az éhségtõl. Ha éhes vagy, tudd, hogy valami nem jó. Az este hatos csodamódszert értelmezd újra: hat után már csak könnyû ételek. Ennyi.

Így van, ez a hat óra ebbõl a szempontból marhaság. Nem az idõ számít, hanem a te ritmusod, napirended. Lefekvés elõtt 3-4 órával még simán ehetsz valami könnyût, hogy ne halj éhen reggelig, és legyen energiád (hisz még ébren vagy). Semmilyen fogyókúra nem mûködik úgy, ha kopog a szemed az éhségtõl. Ha éhes vagy, tudd, hogy valami nem jó. Az este hatos csodamódszert értelmezd újra: hat után már csak könnyû ételek. Ennyi.
én általában nem eszem 6 után, esetleg ha tudom, h hajnalig ébren leszek. Régebben egyáltalán nem voltam éhes, mostanában viszont nagyon, pedig az esetek 60%-ában csak itthon ülök a gép elõtt. Ez miért lehet???
Ha ilyen késõn fekszel le nem egészséges, hogy 6 után nem eszel. Én 11-12 felé szoktam, de még 8 felé eszem salit... egyébként nem bírnám ki.
[email protected]ág nem enni 6 után, belassul az anyagcseréd, gondolom nem 8-9 felé alszol el...
Lefekvés elõtt 2-3 órával még egyél valamit, nélküle ne lepõdj meg az éhségeden. Természetesen nem pizzát kell ilyenkor enni, inkább fehérjés ételt, zöldségeket.
Nehéz dióm ez, ha az ember elhatározza hogy 6 után nem fog enni biztos kinzó éhség fog rátörtniIsmerem a helyzetet. Nálam még az plusz volt hogy éjjel is ettem. Aztán jött egy pszichésw betegség amitõl minden fogyókura nélkül lement rlam 6 kg, sajnos már 1, 1, 5 vissza is jött. Mindig azt olvasom amig nem fogyókuráztam nem voltam kövér. Sajnos ez igy is van, jojoeffektus, nem tudom hogy lehet kivédeni. Vannak gyógyszerek is amitól le lehet fogyni, de mindegyik a központi idegrenedszerre hat és pl. én nem birom szedni, Mo-on nem iskapható, de Austriában már igewn, ill. fü alatt is is hozzá lehet jutni.
Nagyon tudományosan megfogalmazott választ irtál a kérdésre és pont ez az amit a fogyókurázok szem elõl tévasztenek.Tényleg az ember azt hiszi ha éhezik, fogy, pedig egy fenét, van hohy hiozik, mert az elsõ adandó alkalomkor amikor eszik a szervezet m indjárt hasznositja zsir formájában. Izmot viszon igen nmehéz szerezni és egyszerre fogyózni és komolyan edzeni mnem is hiszem hogy okos dolog.Sok idevonatkozó dolgot láttam a live networkon.
nem
Használni használ, de azt mondják, hogy nem 6után nem kéne enni, hanem lefekvés elõtt 3 órával. Szóval, ha 11kor fekszel le akkor 8kor is ehetsz még.
Na, itt fogsz kapni hideget-meleget erre. Én igazából a hátterét ennek nem tudom, hogy ez mitõl alalult ki, hiszen a test napszaktól függetlenül mûködik. Az viszont tény, hogy anno kipróbáltam, és nemcsak 16 kilót fogytam, de az addig viszonylag rossz éjszakai emésztésem is helyrejött. Elõtte majd' minden éjjel szódabikarbónát vagy más savlekötõt kellett használnom, pedig nem zabáltam be este. Azóta jól vagyok, jobban alszom, és reggel jobb az étvágyam.
Tuti h használ én is fogytam vele. Az emberek többsége 6után inkább kényelembe helyezi magát és semmit nem mozog így a felesleges zsírok nem égnek el sõt inkább még jobban lerakódnak melyek alvás zavar, fáradt ébredés követ, amelyek a stresszt segítik elõ... jobban teszed ha 6 után nem eszel inkább reggel egyél nagyon sokat délben norma adagot és vacsit már nem is fogsz nagyon kívánni, ha mégis egy joghurttal csillapíthatod az étvágyad.
szerintem akik azt írják, hogy használ azoknak fogalmuk sincs mit lehet enni este.mert lehet enni. figyi én úgy fogytam 17 kg-ot , hogy akár este 10kor is ettem (általában 1 körül fekszem le) az nem mindegy hogy mit eszel. szénhidrátokat kerülni kell mindenképp, fehérjét nyugodtan lehet enni. azaz sovány húsok salátával, sovány túró, tofu, esetleg natúr joghurt, tojás. én ezeket vacsoráztam/vacsorázom mind a mai napig, le is fogytam, egy deka nem jött vissza és már több mint 2 éve tartom a súlyom. ha este 8 kor fekszel le akkor már ne egyél 6 után. ha sokkal késõbb akkor fehérjét nyugodtan (persze ebbõl sem kell teleenni magad, csak épp annyit hogy ne legyél éhes)
Utolsónak: pontosan ezt ettem este világéletemben, amiket leírtál, mégis összevissza égett a gyomrom, de ez a kisebbik baj. Mikor ezt elhagytam, 16 kiló jött le rólam. Szóval annyira nem csodás :) Vagy nem mindenkinek. Fentebbi valamelyik hozzászóló voltam.
szerintem a gyomorégés az teljesen más tészta. de persze nem vagyunk egyformák, kinek mi válik be. de én azt mondom, azt is butaság kijelenteni, hogy 6 után nem lehet enni. pláne ha az ember fent van éjfélig/hajnali 1-ig. akkor csak éhezteti magát.
Nem, az valóban butaság, hogy nem lehet enni hat után, egyetértek. De én magamon kívül is sok embert ismerek, akinek az vált be különbözõ problémákra (emésztési gondok, túlsúly, de volt, akinek az alvásminõsége javult). A kérdezõnek is ki kell próbálnia mindegyik fokozatot. Elõbb azt, amit te írtál az egészséges és könnyû kajákkal, aztán az idõbeli variálást, majd a semmit. Én a semmire esküszöm, én soha ilyen jól nem voltam életemben, de gondolom, mindenki máshogy reagálná le ezt a szituációt :) Úgyhogy a kérdésre a válasz az, hogy "kinek hogy".
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy ilyen intelligens válaszokat adtatok és nem vadbarmok válaszoltak...elõször is:) Másodszor szerintem ez egy rásegítés a diétára, fogyóra drasztikusság nélkül. És annyit mindent hallottam róla, csak kíváncsiságból kérdeztem. Amúgy meg nekem is jó hatással van inkább, de szerintem nem nagy ügy. A szervezetnek viszont mindenképp pihentetõ, de csak ha 10-11-ig vagy fenn, mert valaki már írta, h amúgy csak éheztetés...ezzel egyetértek.
Hányadik levelet? Ha az elsõt, akkor van okod aggódni, ha már legalább a másodikat, akkor sztem ok.
én is azt szedem, már 6éve, és mi egy hónapot vártunk.
Egen... Normál esetben illenék vele várni 1 hónapot... Nem akarlak beparáztatni, de én azért kicsit félnék a helyedben... De én kaptam anno tájékoztatót is és abban is le volt írva. Csak nem lesz gond, de sztem várjátok ki a többi akcióval az 1 hónapot, a gumiba nem fog belehalni a párod ne aggódj.
szia!! én januárban kedztem el szedni, közben ugye voltunk együtt (nem védekeztünk máshogy), februárban még megjött, márciusban már nem:) A hétre vagyok kiírva, 40 hetes terhes vagyok. A doki is mondta, illett volna várni, amíg hat a tabi...
Bízz a legjobbakban, de ha ennyire ragaszkodsz a doki véleményéhez, akkor kérdem én a 40 hetes anyukát, hogy ugyan már anyuka!!!! el teccet felejteni, hogy 8 tabi után véd már a "szer", azaz már 1 után is!!!! Nem szégyelli magát ennek ellenére terhesnek lenni?!? Bocs , hogy irónikus vagyok, de ez tényleg vicces.... Mindenhol ez áll 1 hónap kiegészítõ védekezés szükséges...
Én minimum 10 naprol tudok, amit illene várni, de az egy honap az már elég biztos!!! Ami meg a 6. napot illeti, szerintem ott védettség a tabletta által még elég rizikós, viszont a peteérés is még kb pár nappal odébb van, úgyhogy a ketto egyutt talán... Bocsi, de azért illett volna betartani, amit a tájékoztato ír, csak a saját nyugalmad érdekében is.
A kérdező hozzászólása: elsõ levél.kérdeztem már dokiktól, és azt mondták h a 7-10 szem után már nem kell aggódni, meg h az elsõ szem is ad vmi védettésget.csakhát már töb variációt is hallotam ezért érdeklõdöm
A kérdező hozzászólása: Jajj, ez nem túl bíztató most így:D Nekem viszont egy doki ezt írta: Kedves Kérdezõ! Nem kell aggódni, a védelem már a 8. nap után él. Meg azt is mondta már más doki h az elsõ bogyó után is van védelem.Én bízom benne, hogy ez így is van!
A kérdező hozzászólása: Igen, a 10 napot kivártuk..a kismama meg kitudja h mennyit várt, vagy egyáltalán várt-e..és senki nem mondta h az elsõ szem tuti védettséget ad már..ja meg gondolom nem mindenkinek egyformán hat a szervezetére, és nem azonos idõben fejti ki a hatását..

A 6 után nem evés tényleg jó fogyáshoz?

egyszer 3 hónapig csináltam..es igen,tényleg fogytam t?le..vagy csak attól,hogy normálisan ettem.nemtudom.most újra elkezdeném,mert sok visszajött.. de már nem vagyok annyira magabiztos és olyan nehéz megállni.esténként szószerint éhezem.egészséges es? általában éjfél körül megyek aludni,néha 1-2.. 17/L

Legjobb válasz: Hm hm hm. Nem fogsz egyetlen megoldást sem találni a problémára, mert ezek mind mind csak rövidtávú sikert eredményeznek. Nekem is nehéz volt belátnom, hogy hosszútávú sikerekhez bizony hosszútávú változások szükségesek. És tényleg kell a mozgás! Próbáltam egy pár dolgot, koplaltam is. Hidd el: életmódváltás.

Hm hm hm. Nem fogsz egyetlen megoldást sem találni a problémára, mert ezek mind mind csak rövidtávú sikert eredményeznek. Nekem is nehéz volt belátnom, hogy hosszútávú sikerekhez bizony hosszútávú változások szükségesek. És tényleg kell a mozgás! Próbáltam egy pár dolgot, koplaltam is. Hidd el: életmódváltás.
Szinte minden egyes kérdésnél leírja valaki, hogy a 6 után nem evés NEM jó módszer, nem egészséges, hülyeség stb. Gyakran hosszabban is elmagyarázzák, mi vele a baj. Le van írva, hogy hogyan kell helyesen étkezni, sportolni, hogy hosszútávon mûködjön a dolog. Ezeken kívül milyen választ vársz még??
Ez már agyrém. Csak a mai nap legalább háromszor írtam kis regényt errõl és még csak hétfõ van. :(
És ezt honnan a francból vetted? Fájna a gondolkozás?
Szerintem ez a nem evés csak a nehéz dolgokra vonatkozik. Egy gyümölcs, vagy valamilyen zöldség jól jön ha este megéhezel. Vagy menj hamarabb aludni, vagy 20 körül nyomj be egy barackot vagy sárgarépát. Semmi bajod nem lesz tõle. Az eredményes fogyás egyébként is csak helyes étrenddel és mozgással érhetõ el. És nem csak a diéta alatt kell helyesen étkezni
Nem hülyeség a 6 után nem evés, ha este 8-9 körül már alszol. De, ha te hajnalig fent vagy, akkor az olyan, mintha fél napot semmit sem ennél... és tényleg éhezel. A lefekvés elõtt néhány órával ne egyél és napközben figyelj oda az étkezésre. Az egész semmit sem ér, ha egész nap zabálsz és csak este vonsz meg magadtól valamit. (Sokan csinálják így, aztán meg csodálkoznak, hogy éjszaka majd éhen vesznek)
Minden diéta egy rendszer, aminek egy-egy elemét kiragadni nem érdemes. A 6 utáni evés tilalom nem valami mágia, hanem azt a célt szolgálja, hogy legyen minden nap egy hosszabbb koplalási szakasz. Ennek van értelme. Ha este 10-kor eszel, de kihagyod a reggelit, ugyanott vagy.

Evés után mennyi idő elteltéével fürdessem meg a 6 hetes babámat? És utána mikor etessem meg, hogy fürdés után ne aludjon be?

Nálunk most úgy van ,hogy 6kor evés, fél 8 körül fürcsi, felöltöztetem és nem kér még enni hanem rendszerint bealszik kb 1 órára. Majd eszébe jut, hogy éhes megetetem és utána már nem tud rendesen pihenni. Megint ébren van 1-1,5 órát nagyon ny?gös alig tudom visszaaltatni. Mit csinálok rosszul?

Legjobb válasz: Nálunk úgy ment és megy is, hogy fél 6, 6 felé este megetetem, majd játszik még kicsit. Utána fél 8, 8 felé fürdetés és utána szopi, vagy tápszer. Szerintem nem fürdess korábban, csak lefektetés elõtt. Ha utána eteted, akkor az megnyugtatja és azért alszik el. Fürdetés után etesd és fektesd le az éjszakai alvásra!

Nálunk úgy ment és megy is, hogy fél 6, 6 felé este megetetem, majd játszik még kicsit. Utána fél 8, 8 felé fürdetés és utána szopi, vagy tápszer. Szerintem nem fürdess korábban, csak lefektetés elõtt. Ha utána eteted, akkor az megnyugtatja és azért alszik el. Fürdetés után etesd és fektesd le az éjszakai alvásra!
A kérdező hozzászólása: De akkor csak 2 óra telik el a két etetés között nem baj?
Szerintem mindenkinél más válik be. Én közvetlenül evés elõtt fürdetem, de nem az utolsó evés elõtt, hanem az utolsó elõttinél. Emiatt már 5 óra körül fürdetek. Hiába próbáltam késõbb, minden 3. alkalommal elmaradt a fürdés, nem tudtam megfürdetni, mert már annyira álmos volt 7-kor. Az a lényeg, hogy ne evés után fürödjön.
Nem gondolom bajnak. Nehéz pontosan rendszert kialakítani. Idõ kérdése és a babád segít neked benne. :) Próbáld meg akkor 5 körül etetni. Plusz, minusz fél óra nem számít. Utána még játszatok. Mikor látod, hogy fárad (az én kislányom olyankor nyûgös lesz) fürdetés és szoptatás, vagy nyugodt körülmények közötti tápszereztetés. Vagyis ráhangolod a lefektetésre. Hidd el, egyszer még örülni fog, hogy magától "bealszik". Sokak kínlódnak, hogy elérjék azt, hogy a picur magától elaludjon. Én is szerencsés vagyok, mert este csak leteszem és elalszik. Nem ringatok, nem simogatok... :)
Kedves 3-as. Ilyenkor, ha bealudna a baba, akkor elõrébb lehet hozni a fürdetést. Nem muszáj ennyire ragaszkodni az idõpontokhoz.
6 hetesnél szerintem ennyire nem lehet még ragaszkodni az idõpontokhoz, legalábbis nekem az 5 hetes mellett ez egyáltalán nem sikerülne. Minden nap máskor éhes, van hogy 3 órákat bír ki, van hogy 4-5 órát is kibír két etetés közt. A fürdetés nálunk fél6 utáni elsõ ébredéskor van, én úgy csinálom hogy felébred, egybõl fürdetek, utána kap enni, utána még egy kicsit nézelõdhet (ha akar), utána megy aludni.

Mit építenek a 6-os út kivezető szakaszán az M0-ás csomópont előtt?

Nem közvetlenül a M0-ás lehajtónál, hanem el?tte. Nagy területen betonoznak, aszfaltoznak, még aluljáró is készült a 6-os út alatt, de ott, a Duna fel?li oldalon nincs semmi, még épületek sem.

Legjobb válasz: A Növény utcai aluljárót építik. A Kelenföld (bez.) -Tárnok (bez.) vasútvonal felújítása keretében a kétvágányúsítás és új megállóhelyek építése mellett új aluljáró is létesül a Növény utcai szintbeni átjáró helyén, ezért a nagy fúrás-faragás. Mivel a 6-os út és a vasút nagyon közel vannak egymáshoz, az aluljárót muszáj áthozni a 6-os út alatt is és a rámpát az út Duna felõli oldalán kialakítani, mert csak így fér el. De az alapvetõ funkciója a vasúti átjáró kiváltása lenne, nem pedig a 6-os út alatt átvezetés, azt csak egyszerûen a szükség hozta.

A Növény utcai aluljárót építik. A Kelenföld (bez.) -Tárnok (bez.) vasútvonal felújítása keretében a kétvágányúsítás és új megállóhelyek építése mellett új aluljáró is létesül a Növény utcai szintbeni átjáró helyén, ezért a nagy fúrás-faragás. Mivel a 6-os út és a vasút nagyon közel vannak egymáshoz, az aluljárót muszáj áthozni a 6-os út alatt is és a rámpát az út Duna felõli oldalán kialakítani, mert csak így fér el. De az alapvetõ funkciója a vasúti átjáró kiváltása lenne, nem pedig a 6-os út alatt átvezetés, azt csak egyszerûen a szükség hozta.
Az elõttem író már megválaszolta. Én csak annyit tennék hozzá, hogy ezzel egy idõben az M0-t is szélesítik, ezért átépítik a 6-os úti csomópontot is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ

Most akkor az a jobb, ha délig csak gyümölcsöt, és max 1 joghurtot eszek, vagy ha reggelire telezabálom magam? Melyikkel fogyok könnyebben, ha ebédre is keveset eszek, és este 6 után már semmit nem eszek?

Legjobb válasz: Egyik se jó.Napi 5-6 kaja.Sovány hús,tojás,zsírszegény túró,sok zöldség,alacsony Gi-û Ch-k,sok víz,multivitamin.Este 6 után is lehet enni,csak Ch mentesen.

Egyik se jó.Napi 5-6 kaja.Sovány hús, tojás, zsírszegény túró, sok zöldség, alacsony Gi-û Ch-k, sok víz, multivitamin.Este 6 után is lehet enni, csak Ch mentesen.
Egyik alternatíva sem jó. Ha délig csak gyümölcsöt eszel azzal csak gyümölcscukrot viszel be a szervezetedbe. Ha már mindenáron gyümölcs, akkor keverd össze némi zabpehellyel (esetleg ízesítheted fahéjjal). Ez sokáig eltelít majd. A joghurtnak nem sok értelme van, ha tejtermék, akkor sovány túró. Ebédre ehetsz normális mennyiséget. 6 után is lehet enni, sõt kell is (de csak fõképp fehérjét). Keress mintaétrendet, mert elõször az alapokkal kéne tisztában lenned.
Mi az, hogy vacsorára csak fehérjét? Nincs olyan étel, amiben csak fehérje van.

1. Az egyenes vonalú pályán 6 m/s kezdősebességgel induló 4 kg tömegű kugligolyó mozgási energiája 6 m út befutása után 33%-kal csökken. Mekkora a test sebessége a 6 m-es út végén?

2. Mekkora sebességgel indul a kapu irányába a 11-es rúgáshoz leállított labda, ha a büntet? rúgást végz? játékos lába a rúgás 0, 03 s ideje alatt átlagosan 270 N er?t fejt ki a 450 g tömeg? labdára?

Legjobb válasz: 1.) Energia(1) 0,5*m*v1^2 Energia(2) 0,5*m*v2^2 0,67 * E1 = E2 v2= 4,91 m/s 2.) F=ma=m(v/t) v= 18 m/s

1.) Energia(1) 0, 5*m*v1^2 Energia(2) 0, 5*m*v2^2 0, 67 * E1 = E2 v2= 4, 91 m/s 2.) F=ma=m(v/t) v= 18 m/s
A kérdező hozzászólása: Van más megoldás esetleg? Mert ha valaki gyökvonást nem tanult még, úgy is meg tudja oldani? (mert ha a tanár kap egy ilyen megoldást, majd néz nagyokat, hogy gyökvonás? honnan? :D) (7-es feladat) A levezetést értettem, köszi! E1=0, 5*4*6^2=72 E2=0, 67*72=48, 24, tehát 48, 24=0, 5*4*x^2, amibõl x^2=24, 24, s ebbõl x=4, 92, kerekítve az 5. Elõre is köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!