Találatok a következő kifejezésre: A 6. járok és nagyon (14 db)

A 6. hétben járok és nagyon vizes folyásom van, nincs szaga, átlátszó és nem viszket. Mitől lehet?

NINCS VALAMI BAJ?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha nincsen szaga, nincsen semmi baj, de nyugodtabb lennék a helyedben ha elmennék orvoshoz... de biztos nincsen baj, baj szerintem akkor van ha a folyás sárgás-és szaga van mert az valami fertõzés illetve ha vérzel de az sem feltétlen jelent bajt! Én 39. hétben vagyok és nyár óta érzem hogy vizesebb a bigyim de azt mondta az orvos hogy teljesen normális bár nekem már azért nyomja a hólyagokat a pici, de biztos nincsen semmi baj!!! De menj el orvosho, hogy megnyugodj!!!:)

Szia! Szerintem ha nincsen szaga, nincsen semmi baj, de nyugodtabb lennék a helyedben ha elmennék orvoshoz... de biztos nincsen baj, baj szerintem akkor van ha a folyás sárgás-és szaga van mert az valami fertõzés illetve ha vérzel de az sem feltétlen jelent bajt! Én 39. hétben vagyok és nyár óta érzem hogy vizesebb a bigyim de azt mondta az orvos hogy teljesen normális bár nekem már azért nyomja a hólyagokat a pici, de biztos nincsen semmi baj!!! De menj el orvosho, hogy megnyugodj!!!:)
Amíg nem szines, nem büdös és nem viszket, semmi baj, nyugodj meg:-)
Nyugi, ilyen nekem is volt. Hormonális változás váltja ki. Amíg nem büdös, nem viszket, addig nem kell vele foglalkozni.
Terhesség során megnövekszik a folyás mennyisége ze természetes. Baj csak akkor van ha viszket, gyulladt, színes..stb
Szia. Ne aggódj nincs semmi baj. Én épp tegnap voltam orvosnál és mondtam neki, hogy van egy kis folyásom picit sárga. De azt mondta semmi baj amíg nem bûzös, és nem zöldesedik, és nem viszket. Annyit mondott tejsavas irritálást lehet csinálni ha nem zavar, mert a 12 hétig tilos mindennemû kúp gyógyszer stb, hacsak nem égetõ a probléma.
Szia nekem is kb akkor volt ilyen-olyan mint peteéréskor.Én is megijjedtem , de a dokim megnyugtatott hogy ez normális nõ a méhed és a nyálkatermelés is nõ ne aggódj amíg nincs elváltozás semmi gond.Gratula a picihez:)

4 nap múlva lesz 6 hónapos a kisfiam. Eddig TGYÁS-t kaptam, de ugyebár a 6. hónap után GYED jár. Ehhez külön nyomtatványt kell kitölteni és leadni az OEP-nél. Ezt én még nem tettem meg. Nagy csúszásban vagyok?

A TGYÁS-t az el?re utalják vagy utólag? Mármint ha elsején kaptam akkor az az elmúlt hónap vagy az aktuális?

Legjobb válasz: Az lehet, hogy megvolt, de amíg nem igényled, addig nem tudnak mit utalni. Így következõ hónap elején csak 10 napra járó tgyást kapsz, a gyedet meg majd utólag utalják egyben. HA szerencséd van, akkor utalják november elején, (nagyon kicsi az esélye) vagy hóközi utalásban (nagyobb esély, de ez is valószínûtlen), ha nincs szerencséd, akkor december elején (ez a legvalószínûbb)

Az lehet, hogy megvolt, de amíg nem igényled, addig nem tudnak mit utalni. Így következõ hónap elején csak 10 napra járó tgyást kapsz, a gyedet meg majd utólag utalják egyben. HA szerencséd van, akkor utalják november elején, (nagyon kicsi az esélye) vagy hóközi utalásban (nagyobb esély, de ez is valószínûtlen), ha nincs szerencséd, akkor december elején (ez a legvalószínûbb)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Mivel holnap már péntek, jön a hosszú hétvége, így leghamarabb jövõ hét közepén tudom beadni, 24-25.-én, az sem gond?
Rosszul írjátok, nem 23-tól jár a gyed, ugyanis a tgyás nem 6 hónapig jár, csak 168 napig. A gyed a 169. naptól indul. Igénylõt le tudod tölteni az oep honlapról.
Ja és nem gond, ha csúszol.
A kérdező hozzászólása: Vagyis akkor ne nagyon várjak pénzt hónap elején? Mert az a 168 nap már meg volt...
Nekem küldtek levelet az igénylõlappal, hogy el ne felejtsem, fõleg úgy, hogy a munkáltatónak is volt benne kitölteni valója. Én is csúsztam pár napot, mert egy papírt elfelejtettem aláírni, de ezen kívül utaltak idõben, és utólag alá kellett csak írnom. Amúgy hamar elutalják!
Tgyás/gyed/gyes: mindet utólag kapjuk. Éppen ezért még nem vagy csúszásban, ugyanis a gyed neked 23tól jár, ha 22-én lesz 6 hónapos a kisfiad. És ahogy mondtad, ehhez gyed igénylõt kell kitölteni, és beadni az Oep-nek.
Aszalt szilva, nekem anno az segített hasonló helyzetben
Egyen sok Habanero szószt, szerintem az megoldj a problémát; no és persze a bágyadtsággal se lesz probléma. Mindenkinek ajánlom a Habanero paprika fogyasztását méregtelenítés céljából.
Patikában kérdezd meg, de tudtommal a glicerines kúp használata nem káros, esetleg beöntés.
Házi szilvalekvár, õszibaracklé
Házilag készített kovászos uborka, de még inkább a leve.
Beöntés
nekem a terhesség alatt, illetve már elõtt az Elevit okozott szorulást. de nagyon' Én ha muszáj volt, glicerines kúpot használtam és bevált.
szptatás alatt csak a cerazettet lehet szedni ha nem szoptatsz akkor nem tudom
Igen! Ha szoptatsz a Cerazette nagyon jó! Én most hagytam abba 2 év után, és nem híztam tõle...De nem is fogytam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de sajnos nincs tejcsim, nem szoptatok :(
Én Yasminelle-t szedtem, nem hogy híztam, fogytam tõle... :-)
Sok nagyon jó készítmény van, de nem biztos, hogy neked is az lenne a legjobb, ami másnak. Mindenképp doki mondja meg, számodra melyik lenne a legjobb megoldás.
a spirál 100 %-os és nem zavarja a hormonokat

A terhessegem 6. heteben jarok.37, 5 a lazam es nagyon faj a torkom. Mit tegyek, hogy ne legyen baja a picinek?

Legjobb válasz: Torokfájásra homeopátiás Homeogen 9-et, a lázra hûtõfürdõ, bár ez még nem láz,enyhe hõemelkedésnek mondható csak. Ha esetleg belázasodsz, Algopirin, vagy Panadol.

Torokfájásra homeopátiás Homeogen 9-et, a lázra hûtõfürdõ, bár ez még nem láz, enyhe hõemelkedésnek mondható csak. Ha esetleg belázasodsz, Algopirin, vagy Panadol.
A 37, 5 még nem láz, de vigyázz, hogy 38 fölé ne menjen! Próbáld ki a borogatást! Ha kell, vegyél be egy gyógyszert, mert a tartósan magas láz ártalmasabb! Nekem az Algopyrint ajánlotta a doki, de van akinek meg a Panadolt. Én is meg voltam fázva, nekem is 37, 5-ig ment fel, vettem egy hûs fürdõt és az nagyon szépen le is vitte. Aztán napokig max 37, 1-ig merészkedett a hõm! Ezt próbáld ki és ha mégis felmegy, akkor gyógyszer. Ha pedig tartósan magas, akkor ügyelet!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a segitsegeiteket.

Ha 6 hónapos koráig szopizik egy baba, és csak ahhoz van szokva (nem fogad el cumit, cumisüveget. ) nagy nehézségekkel jár majd a hozzátáplálás?

Szeretném ha azok írnának akik fél éves korig csak szoptattak, hogy nekik hogyan sikerült a picivel elfogadtatni, hogy a cicin kívül van más is. Nekem 4.5 hónapos a babám, és semmit nem fogad el, csak cicizni akar. Ugye nem lesz könny? dolgom vele? Van valami jó ötlet, hogy hogyan szoktassam legalább a cumisüvegre rá? Vettem neki szelepes poharat azt egy pici forralt vízzel szoktam odaadni neki, de csak rágja nem jön rá, hogy szívni kell, ha pedig egy csepp a szájába megy megborzong. Fogalmam nincs hogy kezdjem el! Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Az én fiam 6 hónapos koráig csak szopizott. Se víz, se tea, se cumisüveg, se semmi más. Aztán 6 hnaposan megette az elsõ kanál almát. Azt mondják az okosok, hogy eleinte csak egy-egy kanállal kapjon és fokozatosan kell növelni a mennyiséget. Hát az én fiam Rögtön úgy gondolta, hogy amibõl kapott egy kanállal, abból õ bizony kéri a többit is! Pedig teli hassal, szopi után kínáltam! A cumisüvegre meg ne akard rászoktatni, legalább késõbb sem kell azzal sznvedned, hogy leszoktasd róla. Az én fiamnak sosem volt cumisüvege, de nem is hiányzott. Kicsi kora óta nagyon ügyesen iszik pohárból. Véleményem szerint a hozzátáplálás nehézsége nem függ attól, meddig kap csak cicit a baba. Egyéntõl függ, semmi mástól. Van olyan baba, aki sokáig nem fogad el semmi mást és késõbb (akár 1 évesen!) is csak fokozatosan 1-1 kanállal fogad el mást, de van olyan is, mint az enyém, hogy azonnal tetszik neki minden új és követeli a folytatást is. És a kettõ közötti fokozatok is mind normálisak és nem függenek a cicizés idõtartamától.

Az én fiam 6 hónapos koráig csak szopizott. Se víz, se tea, se cumisüveg, se semmi más. Aztán 6 hnaposan megette az elsõ kanál almát. Azt mondják az okosok, hogy eleinte csak egy-egy kanállal kapjon és fokozatosan kell növelni a mennyiséget. Hát az én fiam Rögtön úgy gondolta, hogy amibõl kapott egy kanállal, abból õ bizony kéri a többit is! Pedig teli hassal, szopi után kínáltam! A cumisüvegre meg ne akard rászoktatni, legalább késõbb sem kell azzal sznvedned, hogy leszoktasd róla. Az én fiamnak sosem volt cumisüvege, de nem is hiányzott. Kicsi kora óta nagyon ügyesen iszik pohárból. Véleményem szerint a hozzátáplálás nehézsége nem függ attól, meddig kap csak cicit a baba. Egyéntõl függ, semmi mástól. Van olyan baba, aki sokáig nem fogad el semmi mást és késõbb (akár 1 évesen!) is csak fokozatosan 1-1 kanállal fogad el mást, de van olyan is, mint az enyém, hogy azonnal tetszik neki minden új és követeli a folytatást is. És a kettõ közötti fokozatok is mind normálisak és nem függenek a cicizés idõtartamától.
Én is csak szoptattam kislányomat 6 hónapos koráig, semmi víz, tea. Cumisüveget nem ismeri és cumija sincs. Õ nem szereti a kanalat, egybõl darabosat kapott. BLW...nézz utána. Most 7 hónapos, a víz és egyéb folyadék még nem kell neki, gyümibõl és fõzelékbõl is csak keveset eszik, de nem erõltetem. Minden tetszik neki, de csak egy darabig. Szerintem is várj még.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Egyáltalán nem bánom, hogy szopizik! Sõt boldog vagyok, hogy szépen gyarapodik, és elég neki a tejcsi. Csak kíváncsi voltam, hogy kinek mennyire ment nehezen a hozzátáplálás. Sokan ellátnak tanáccsal, hogy ekkora gyereknek már más ételre is szüksége van, nem csak a tejcsire, de elengedem a fülem mellett. Egyedül az aggaszt, hogy hogy fog inni, azért teára csak szüksége lesz. Nem?? Köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugodtam. Majd lesz valahogy!

Hogy tudnam a babamat leszoktatni az agressziv evesrol? Cumisuvegbol eszik, sajna tejem nincs. Rengeteg levegot nyel, es ezert nagyon sokat bukik is. Van valami otletetek? Valaki jart mar igy? Kinovi? (amugy 6 hetes)

Legjobb válasz: Próbálkozhatsz. Nem túl nagy a luk a cumin? Vagy nem túl kicsi? Mindkettõ lehet ok. Próbáld ki kicsit kisebbel és nagyobbal is.

Próbálkozhatsz. Nem túl nagy a luk a cumin? Vagy nem túl kicsi? Mindkettõ lehet ok. Próbáld ki kicsit kisebbel és nagyobbal is.
Szia!Milyen cumisüveget használsz?A cumi is lehet a hibás, lehetséges, hogy nagyon ömlik belõle és talán ezért habzsolja... Pici fiam 3hónapos és még mindig az 1-es (újszülötteknek való) erõsségû cuclit használjuk, mert az eggyel nagyobb használatánál alig bírta nyelni a tápit szegény.
Igen, válts cumit, kezd egyel kisebb lyukúval. Én mélyebb hangon, a kezét fogva szoktam mondogatni szép nyugodtan hogy "lasssannn, lasssannn...", mintha ilyenkor nem falna annyira.
Szia! Az én kisfiam 9 hetes és Õ is cumisüvegbõl eszik tápszert mert már sajna nincs tejem, és mi is így jártunk. Volt hogy amit megevett az összest ki is hányta annyi levegõt nyelt a mohósággal. Meg kell tanulnia neki is a cumiból is enni.Nekünk az Aventes 1-es cumi vált be, és vagy háromszor megbüfiztetem evés közben addig csillapodik a mohósága. Próbálj ki több cumit.
A kérdező hozzászólása: egyes aventes cumit hasznalok...bufiztetem...probalom mondogatni neki hogy lassan...de nem hat
Szia! Nálunk is volt ilyen probléma többször is. Én úgy tapasztaltam, hogy a kisebb lyukú cumiból nem jön annyira és ezért nem is tud habzsolni. És akkor volt még, amikor próbáltam kitolni az etetések közti idõt. Ekkor nagyon éhes volt és ezért sietet.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat lanyok...probalkozom tovabb

Nagyon sürgős! Jár már a 4-es 6-os villamos Budapesten?

Holnap mindenképpen azzal kéne utaznom, de nem tudom, hogy tart-e még a felújítás, az interneten pedig nem találtam semmit. Köszönöm!

Legjobb válasz: már nem.

már nem.
Már mint a felújítás már nem tart:D
Nem tudom, hogy miért nem találtál, én ezer cikket, itt az egyik: http://index.hu/belfold/budapest/2013/06/28/egesz_nyaron_4-6..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Én egyik cikkben sem bíztam, mivel az összes(például az is, amit te linkeltél) nem szeptemberben íródott, és én tényleg szeretem Magyarországot, de valóban gyakran elõfordul, hogy a felújítási munkákat nem fejezik be a kihírdetett idõpontra. Én pedig olyat kerestem, hogy "mától újra közlekedik..."
És ha nem?Akkor jár pótlóbusz. Ilyen egyszerû. :)
De õ csak villamossal szeretne menni, a busz nem jó :D
Jár.
A kérdező hozzászólása: igazolom. :D köszi mindenkinek:]

6 eves rottweiler kutyank sajnos diszplazias. Tudom hogy ez "fajtabetegseg" jarunk dokihoz es szteroid injekciot kap par havonta. Nem egy nagy osszeg nem arrolvan szo de ismertek olyan kezelest ami enyhithetne a fajdalmat?

hallotunk vizterapias kezelesrol ami valamelyest segitene,tapasztalatok,velemeny...

Legjobb válasz: Nem lehet esetleg müteni? Nekünk is volt dps kutyánk megmûtötték azóta jól van.

Nem lehet esetleg müteni? Nekünk is volt dps kutyánk megmûtötték azóta jól van.
A mûtét jelentené az egyedül megoldást, mert a fájdalomcsillapítók nem fogják meggyógyítani a kutyát. Meg lehet neki próbálni zöldkagylós készítményt adni, el lehet vele járni úszni, de ezek õszintén szólva sokat nem fognak lendíteni az állapotán.
Milyen fokú a Dp? Ha súlyos, csak a gyógyszer, vagy a mûtét segít.
Üdv! Ízületes idõs kutyám volt anno. A dokik általánosan nem javasolták a szteroidot, mivel az egyik "jótékony" hatása, hogy kicsinálja az állat veséjét és tovább. Ezért egy emberi használatra szánt nem szteroid alapú erõs fájdalomcsillapító ízületi gyógyszert írtak fel. Ez a meloxicam volt. És jóval olcsóbb, mint bármely állatgyógyászati termék. Üdv!
A kérdező hozzászólása: Koszonom az eddigi valaszokat. Sajnos ha huzamosabb ideig terheli a labat egyszerre.szaladgal, setalunk van hogy seta kozben is befordul a laba vagy probalja nem terhelni.fel eve hoztuk ki a menhelyrol mert a gazdaja megunta.fajtatiszta mindene meg volt...azota hordjuk injekcios kezelesre. Eddig biztunk az allatorvos donteseben de rakerdezunk akkor ezekre a lehetosegekre amit emlitettetek.sokat segitettetek.koszonom
1-es vagyok, nem tudom hol laksz de ha Budapesten akkor ajánlom a Primavet állatklinikát nekünk ott mûtötték a kuyát maximálisan meg vagyok elégedve velük. Nagyon körûltekintöek, és nyagyon precizek. Több doki is specializálódott, van aki mozgási problémákra.

12 éves lányom nagyon megváltozott. Eddig jeles tanuló volt, a barátait megválogatta, lovagolt, 6-kor már mindig itthon volt és csak szombatonként járt el a barátnőivel. Most minden az ellenkezőjére fordult. Miért történik ez?

Most szinte minden nap lennt van olyan barátaival akiknek még a nevét se tudom, csak láttam ?ket együtt. Úgy 10-en szoktak lenni, 17 év körüli fiúk, pár lány...Jobb esetben sötétedéskor ér haza,többnyire 10 óra körül de hallottam egy telefon beszélgetésb?l hogy "úgy kiszökne éjfélkor, hajnali 5-re már vissza érne". Most már nem jár lovagolni, helyette deszkázik és össze vissza buszozik városok közt csak úgy "heccb?l". Amikor megkérdezem hol járt, azt mondja " erre-arra". Ezzel le is rendezi...tanulmányait annyira elhanyagolta hogy a 3-masnak már örülünk, pedig anno még a 3-masért vontuk meg egy hétre a zsebpénzét. Gyakran érzek rajta füstszagot de amikor megkérdezem hogy cigizett-e azt monda " én? ugyan...mellettem cigiztek". Volt hogy úgy ért haza hogy látszott rajta hogy ivott de nem tudtunk meg semmi mert amint haza ért, becsukta az ajtaját és nem engedett be. Piercineg (elnézést,nem tudom hogy kell leírni) és fültágítót akar,volt amikor kék és piros tincsekkel tért haza és annyit mondott " jól éreztem magam, az is baj?". Az embereknek "csak úgy poénból" oda szólogat mindenfélét és a "bandával" röhögnek ezen...Régen szoknyákba járt, szép pulcsikba, most b?r dzsekiben, deszkás cip?ben vagy torna cip?ben...Mit gondoltok, már sosem fogom vissza kapni azt a szerethet?, fonott hajú, mosolygós, aranyos kislányt? Be kell érnem a cigi szagú lázadó, nagyon nagyon különösen viselked? lánnyal? nem arról van szó hogy nem szeretem már, de azért így teljesen más, már nem is kommunikálunk egymással szinte. Mit?l lett ilyen furcsa? Most lett 7.-es, azóta ilyen.

Legjobb válasz: Kamaszodik, de 12 évesen ez a viselkedés még nagyon korai.

Kamaszodik, de 12 évesen ez a viselkedés még nagyon korai.
Ajánlom figyelmedbe a 13 címû filmet
Ne hagyd ezt! Fúú, én mit kaptam volna apáméktól ilyen esetben...:P Hármasnak örülünk? :O Igaz, most én is picit rossz jegyeket szereztem, de próbálok javítani, szerencsére még év elején vagyunk... 10 óra körül ér haza??? Én ilyenkor ágyban vagyok...EZT HAGYOD?! Szépen leszidnám, ha íilyen flegma lenne velem a lányom, 12 évesen ne pofázzon nekem vissza! -.- A ruházata teljesen normális. Beszélj vele, ez nagyon fontos... És lehet, hogy fiú van a dologban.:)
romlott a mai generáció. könnyen megvezethetõek, befolyásolhatóak. mennek a tömeg után, felgyorsult a világ is. ne csináljatok gyereket. várjátok meg azt a idõ amikor robot programozható gyerekeket árulnak a média martba , és akkor úgy állítjátok be õket ahogy nektek tetszik.
Nézd meg a Spektrumon a világ legszigorúbb szülõit!!!!!
A második válaszoloval értek eggyet, azért 12 évesen ittasan hazamenni elég durva, az igaz h kamaszdik mert lányoknál ez ilyen korba már igy szokott lenni de te vagy az anya tudj már neki parancsolni mert ha majd 18 lesz akkor majd sírhatsz hogy cigizik , drogozik iszik és k*rválkodik már elnézést a kifejezésért de ze igy van manapság. Ugyhogy vagy te változtatsz rajta vagy elviseled a következményeit.
Már ne haragudj, de te rontottál el valamit, most. Ha régen ilyen jó kislány volt, akkor nagyon jó anya vagy, és jól nevelted. Viszont most laza pórázra engedted ezért ilyen. Ülj le beszélj vele, hogy kik a barátai, van-e kedve még lovagolnistb. Nagyon elrontottál valamit. Milyen barátai vannak szerinted?! Leitatják, meg ráveszik hogy cigizzen. Ez nagyon nem jó. Bezséld meg vele, mert ez tovább fajul (drog, stb) Én 13 vagyok, és küzdök a jó jegyekért, sportolok, és csak 3x próbáltam ki a cigit, tetszett is, de nem fogok rászokni, mert így sportolóként nem akarom elcseszni a tüdõmet. Nagyon beszéld át vele a dolgokat, ez nagyon gáz. Teljesen elszalad vele a ló, ha így megy tovvább. 13L
12 évesen ilyen cigizik, piál és 10-kor ér haza?!? Ilyen helyzetben sehova nem kéne elengedni és szépen kikérdezni, hogy kik is a barátai. Szabályokat kell hozni és megbüntetni. A jegyeire meg nagyon kéne figyelni, mert a 7. már beletartozik a felvételibe, szóval ha rossz jegyet hoz, meg kell büntetni. Még ha naponta is büntetned kéne ezért, akkor is. Ja és persze átbeszélni vele a dolgokat. Én 13 vagyok és még ki sem próbáltam a cigit, nemhogy részeg legyek. Kicsit szorosabbra kell venni a pórázt! Sok sikert hozzá :) 13/L
12 éves vagyok, kitûnõ tanuló, de ez nem lényeges. A lényeg, hogy 12 évesen ne igyon, cigizzen és ha össze vissza buszozik add be tanszobába, onnan elvileg nem engedik ki, asztán menj érte. Amúgy a barátaitól tanulhatta ezt a viselkedést. Ha nem vezetsz be nála valami szigort akkor még jobban elkanászodik. Ez ennyi idõsen ez már nem kamaszodás!
Az a gáz, hogy te ezt hagyod, és nem teszel semmit, 12 éves gyereket még lehet nevelni, helyre tenni! Egy gyereknek kellenek a szabályok, még egy 15 évest sem engednék egésznap császkálni, pláne nem este még 15-16 évesen is elvárom, hogy megkérdezze mehet-e tudnom kell hova kivel. Ezért a viselkedésért egy-két pofon is belefér.Már ne is haragudj de milyen szülõnek képzeled magad??? Szerinted felelõsségteljes vagy, szerinted rendesen neveled, szerinted normális mástól megkérdezni mit tegyél a kislányoddal, mert felnõtt lévén magadtól nem tudod? Már ne is haragudj de ha téged ennyire kenyérre lehet kenni, ne csodálkozz ha 15 éves korára több abortuszon lesz túl. Tessék helyre tenni, megbüntetni, leültetni beszélni vele, nem elengedni mindenhova, nem mindent megengedni, szabályokat lefektetni, még egy 15 évestõl is durva lenne ez a viselkedés, nem egy 12 évestõl.
Na, de hogy fajult idáig a helyzet? Mondjuk elég durva, én 14 vagyok, nem mondom kipróbáltam a cigit, de nem vagyok rászokva, mondjuk, hogy kikkel merre vagyok nem szeretem taglalni, de hogy meddig azt mindig mondom. (SMS-t is magamtól küldök, ha 5 percet kések akkor is.) De még én is picit korainak érzem önmagamnál... Hát még 12 évesen? És ez a "Hármasnak már örölünk" hát komolyan, aki még csak hetedikes egy átlagba 4, 0-4, 5-öt csikarjon már ki magávól napi 15 perc tanulással a leghülyébb (piás-drogos-cigis) haverom IS tudta hozni a 4, 0-ás átlagot. Szerintem Kicsit tetvesül neveld meg. Mutasd meg, hogy te mennyire össze tudod tiporni azt az idilli életet, amit él. Semmi extrát nem kap, és GPS nyomkövetõt integrálsz a seggébe is, mindig otthon kell lennie idõben, nem szökhet ki. Szóval érted mire célzok ugye? Kõkemélnyen legyél szigorú vegye észre, hogy milyen is az, amikor nem tolnak mindent a segge alá, és rájön, hogy jókislányként mennyivelk jobb neki is, mert a szülei akkor megbíznak benne, és támogatják. 14/F
A kérdező hozzászólása: Ennyire durván? Szinte már nem is látom õt...És a graffitivel mi a helyzet? Mert arra is gyanakszom, bár arra semmi bizonyíték.
cseszd meg, és te ezt ilyen nyugodtan hagyod?! állj már a sarkadra! ez a baj a mai szülõkkel... mi az, hogy 12 évesen õ dönti el, hogy mikor ér haza? mi az, hogy örültök a 3-asnak? mi az, hogy 12 !!!!! évesen ittasan ér haza? a szobájából nem engedném ki egész nap, és én hoznám-vinném a suliba...
nem is értem, hogy miért hagyod? ha most nem tudsz neki parancsolni, késõbb már esélyed sincs!
Ismerõs, én is ilyen voltam, mondjuk nem 12 hanem 14 évesen.. Csak én sokkal profibban csináltam :D rajtam soha nem vették észre, pedig nincs külön szobám (bocsi az offért) na, a lényeg. Lehet, hogy megtetszett neki egy fiú, vagy csak meg akar felelni a "barátainak" .. ha szerencséd van, rájön hogy ez nem helyes, és nem lóg velük többet. Vagy ha mégis lóg velük, õ lesz az a barát, aki nem csinál ilyent.(ha szerencséd van) A mi baráti társaságunkban is volt olyan aki nem ivott, cigizett, stb. mégis nagyon szerettük. Bár én ha ilyen tincsekkel jöttem volna haza, és így visszabeszéltem volna kaptam volna olyan maflást, hogy a fal adja a másikat, pláne 12 évesen... Szerintem ülj le vele dumcsizni egy kicsit, vidd el vásárolni magaddal. Amolyan anya-lánya programra. Ha jófej vagy vele, õ is jobban megnyílik elõtted, és sokkal jobb lesz a kapcsolatotok :) sok sikert! 18/L
Valószínûleg barátai voltak ilyen hatással rá. Én most 13 éves vagyok de sose maradok késõig nem iszok nem cigizek. Valószínûleg rájött h nagyon bíztok benne és nagy pórázra engeditek. Meg kell beszélned vele. De ne tiltsd mer még rosszabb lesz. Kommunikáljatok sokat. Lehet h egy fiú is van a dologban. Sok sikert. :)
talán ha esetleg nevelnéd, lennének szabályok amiket ha megszeg jon a buntetés, és ha ki akar sokni akkor néha benéznél rá este, hogy az ágyában van-e akkor esetleg nem viselkedne így a lányod.
Ez durva. Én 14 vagyok és a szüleimnek néha már besokallnak, ennyiért már kb. nem lenne tetõ a fejem fölött! 14L
Most miért kaptam lepontozást? azért mert én is ilyen voltam?! jó, persze nem 12 évesen../vagy mi? vagy mert õszinte voltam? valaki homályosítson már fel. énnekem speciel nagyon jó a viszonyom a szüleimmel, de ha ki is derültek volna ezek a dolgok, nem csináltak volna belõle nagy hacacárét. két pofon kislányom, szobafogság, alapos fejmosás, nem bíznak meg bennem ezentúl. evvel én mindíg tisztában voltam, és nem hajnalban estem haza, nem szöktem el, mindig elmondtam ha elmegyek, annyi volt a feltétel, hogy idõben érjek haza, azt ritkán mondtam meg hogy hova. legyen nálam telefon, és egy taxira, buszra való pénz legyen nálam. csókolom. mindíg megbíztak bennem, mert betartottam a szabályokat. egyetemre készülök.. vagy ennyire rossz a meglátásom? hmm.. szerintem nem olyan rég voltam én is ennyi idõs, ismerem a szitut..
Itt kéne apukának közbelépni, õ hol van? Tkp. itt szülõi szerepekrõl van szó, gyakran hallani, hogy a szeretet feltétlen. Bizonyosan így van, de egy férfinál(apánál) azért erõs feltételesség is van: jobb jegyek, engedelmesség, megbízhatóság. Én sem voltam jó gyerek. Pontosan ennyi voltam mikor elkezdtem deszkázni, kimaradni estig. Anyámat még lekezeltem volna, de a fater jobb keze mindent vitt...:_) Szóval ha van apja, akkor legyen is az, ha nincs akkor erõltesd meg magad, szobafogság, haverok lekoptatása, hozni-vinni suliba amíg meg nem törik. Egyszer majd hálás lesz ezért.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!