Találatok a következő kifejezésre: A 6. járok és (99 db)

Tehát az egész beavatkozást fizetted? Igen akkor jár a 6+5
Szia! Ha fizetted a beavatkozásokat, akkor igen. De a tény, hogy magánintézményben voltál, nem jelenti azt, hogy nem tb-re ment, tehát ha csak a gyógyszereket kellett fizetned a lombikhoz, akkor abból már csak 2 maradt.
Mennyibe kerül???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Mi két intézetben is járunk az 5 és fél év alatt, és mindent mi fizettünk, konzultációkat, beavatkozásokat, gyógyszereket, MINDENT. Így akkor ezek szerint jár nekem a max tb., ugye? Eddig kb. 4 millát fizettünk ki összesen, bár ez csak nagyjábóli számolás. Kérdeztétek, mennyibe kerül. Minek az árára vagytok kíváncsiak? Vannak gyógyszerek, amibõl 100 szem 57 Ft, és van 1 db injekció 29.900 Ft-ért. A beavatkozások 50-60.000 Ft-tól 450.000 Ft-ig voltak.
Én is elõször magánban voltam 3on, de kiderült, hogy az alapbajom nem kezelték és tök felesleges volt. Mi a gond nálatok?
A kérdező hozzászólása: Senki nem tudta megmondani, hogy mi a baj... Ill. az inzulinom magas volt pár terheléses laboron, de ezen kívül SEMMI bajt nem tudtak mondani... Végigcsináltunk minden vizsgálatot mindketten a férjemmel, nekem csináltam méhtükrözést is a szokásos vizsgálatokon kívül, és a lombikoknál is mindent megpróbáltak (ICSI, két fajta hormonnal való stimuláció, egy balsztociszta tenyésztés is volt, amit csak lehet) Egy ötödik orvos egy harmadik helyre küldött, hogy hátha ez segít, itt a megtermékenyültek között nézték volna meg, hogy melyik életképes, de ez 1. plusz 300e Ft lett volna a 4-500e-en felül, 2. nem minden ciklusban lehet megcsinálni, csak kb. 10-bõl 3-ban (=10X fizess ki 6-700e Ft-ot, míg 3-ban esetleg meg tudják csinálni), és emberileg nagyon gáz volt. Bár lehet, hogy már mi voltunk nagyon kiakadva lelkileg, mire ide jutottunk... Most kihagytunk 1, 5 évet, úgy gondoltuk, elmegyünk a Jánosba, ott a tb fizeti, aztán meglátjuk. Ha nem megy, eladjuk a bababútorokat, ruhácskákat, és a gyerekszoba dolgozó lesz... Nálatok mi a baj? Hol tartotok? Tudok valamiben segíteni...?
És a magas inzulinod kezelik, tartod az inzulinrezisztens diétát? Nálunk azospermia miatt kellett lombik. Mi már nem megyünk többet.
Szia! Sajnos az IR önmagában elég lehet a megtapadás megakadályozásához. :-( Én is így jártam, 5 beültetésbõl semmi. :-(
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom, sajnos tudom, milyen rossz ez... Az az érdekes, hogy nekem a cukrommal semmi bajom nincs, de az inzulinom elég magas volt (150 meg 160), és ezt 60-70-nél lejjebb SEMMIVEL nem tudták lenyomni. Merckforminból 4 félét próbáltunk, amitõl xarul voltam, azt összetörve is próbáltuk, még 2 másik hasonló hatású gyógyszer, és egy külföldrõl behozott injekciót is, de nem ment lejjebb, végül én mondtam, hogy elég volt. Ami nekem nem fér a fejembe, hogy ismerek olyanokat, akikkel együtt kezdtünk valamelyik meddõségi centrumban és sokkal rosszabb inzulin értéknél már boldog anyukák, 100-as inzulinnal 44 évesen 1 kisfiú, 100-nál magasabb inzulinnal inszembõl 2 kisfiú, 40 évesen 90-es inzulinnal egy kislány és most várják a másodikat, valszleg kisfiút. Szóval nem értem... De majd csak lesz valami :) Neked is õszintén ezt kívánom! :)

4 nap múlva lesz 6 hónapos a kisfiam. Eddig TGYÁS-t kaptam, de ugyebár a 6. hónap után GYED jár. Ehhez külön nyomtatványt kell kitölteni és leadni az OEP-nél. Ezt én még nem tettem meg. Nagy csúszásban vagyok?

A TGYÁS-t az el?re utalják vagy utólag? Mármint ha elsején kaptam akkor az az elmúlt hónap vagy az aktuális?

Legjobb válasz: Az lehet, hogy megvolt, de amíg nem igényled, addig nem tudnak mit utalni. Így következõ hónap elején csak 10 napra járó tgyást kapsz, a gyedet meg majd utólag utalják egyben. HA szerencséd van, akkor utalják november elején, (nagyon kicsi az esélye) vagy hóközi utalásban (nagyobb esély, de ez is valószínûtlen), ha nincs szerencséd, akkor december elején (ez a legvalószínûbb)

Az lehet, hogy megvolt, de amíg nem igényled, addig nem tudnak mit utalni. Így következõ hónap elején csak 10 napra járó tgyást kapsz, a gyedet meg majd utólag utalják egyben. HA szerencséd van, akkor utalják november elején, (nagyon kicsi az esélye) vagy hóközi utalásban (nagyobb esély, de ez is valószínûtlen), ha nincs szerencséd, akkor december elején (ez a legvalószínûbb)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Mivel holnap már péntek, jön a hosszú hétvége, így leghamarabb jövõ hét közepén tudom beadni, 24-25.-én, az sem gond?
Rosszul írjátok, nem 23-tól jár a gyed, ugyanis a tgyás nem 6 hónapig jár, csak 168 napig. A gyed a 169. naptól indul. Igénylõt le tudod tölteni az oep honlapról.
Ja és nem gond, ha csúszol.
A kérdező hozzászólása: Vagyis akkor ne nagyon várjak pénzt hónap elején? Mert az a 168 nap már meg volt...
Nekem küldtek levelet az igénylõlappal, hogy el ne felejtsem, fõleg úgy, hogy a munkáltatónak is volt benne kitölteni valója. Én is csúsztam pár napot, mert egy papírt elfelejtettem aláírni, de ezen kívül utaltak idõben, és utólag alá kellett csak írnom. Amúgy hamar elutalják!
Tgyás/gyed/gyes: mindet utólag kapjuk. Éppen ezért még nem vagy csúszásban, ugyanis a gyed neked 23tól jár, ha 22-én lesz 6 hónapos a kisfiad. És ahogy mondtad, ehhez gyed igénylõt kell kitölteni, és beadni az Oep-nek.

Valaki felvilágosítana, hogy tegnaptól a 4-6-os villamos vonalán pótlóbuszok járnak mert pályafelújítás van a corvin és blaha között. Napközben a boráros tértől a corvinig jár villamos?

Legjobb válasz: A Corvin és a Blaha közötti szakasz marad ki. A Moszkva és a Blaha között, valamint a Corvin és a déli végállomások között járnak a villamosok. Blaha és a Boráros tér között pedig járnak pótlóbuszok (nyilván azért járnak a buszok a Borárosig, mert a Corvinnál nem tudnának megfordulni).

A Corvin és a Blaha közötti szakasz marad ki. A Moszkva és a Blaha között, valamint a Corvin és a déli végállomások között járnak a villamosok. Blaha és a Boráros tér között pedig járnak pótlóbuszok (nyilván azért járnak a buszok a Borárosig, mert a Corvinnál nem tudnának megfordulni).
500 méterre vannak kb. egymástól, szal. ezért én be se indítanám a villamost a bkv helyében.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek köszönöm szépen! mert akkor el megyek villamossal a corvinig és onnan lesétálok 1 megállót és ott a sulim:)
De a pótlóval is mehetsz, 1-2 percenként indul és végig buszsávban halad, nem para.
"500 méterre vannak kb. egymástól, szal. ezért én be se indítanám a villamost a bkv helyében." Sajna nem vagyok biztos abban, hogy a szándékod szerint értelmezem az írásod. :) Ha arra célzol, hogy a Borárostól akár tovább is mehetne a villamospótló, akkor erre az lehet a magyarázat, hogy amúgy is rettenetesen kevés a busz, sofõr és nem lenne elég, illetve nem az utasok kényelme, hanem a gazdaságos, de mûködõ szolgáltatás fenntartása a cél. A villamos pedig olcsóbb. És lehet, hogy nem gyõznének annyi villamosvezetõt szabadságra küldeni.


Igen, de azt le is vonják, mivel 24-én 0 órától 6-ig meg nem mentél be.
Nem. Az a lényeg, hogy mikor kezdted meg a munkát, és az még 22-e volt. Nálunk is 3 mûszak van, és ebben az esetben nincs ünnepi pótlék.
Dehogy vonják le, ekkora baromságot is rég olvastam. Kapod a 6 órára a duplát aztán jónapot.

Valaki esetleg meg kapta -e már a macika ősztőndijat? És még egy kérdés 6. osztályos általános tanulo pályázot -e már és meg kapta vagy ez csak 7. -től jár? Előre is kősszi.

Legjobb válasz: szia! én úgy tudom, hogy ha te most vagy 6. osztályos, akkor 7. osztályos korodban pályázhatsz az ösztöndíjra a 6. osztályos év végi eredményeiddel. Figyelj, hogy legalább 4,00 legyen az átlagod!!! Minden tantárgy beleszámít kivéve magatartás, szorgalom. sok sikert a pályázathoz! A pályázati határidõt figyeld mindig, nehogy lemaradj!

szia! én úgy tudom, hogy ha te most vagy 6. osztályos, akkor 7. osztályos korodban pályázhatsz az ösztöndíjra a 6. osztályos év végi eredményeiddel. Figyelj, hogy legalább 4, 00 legyen az átlagod!!! Minden tantárgy beleszámít kivéve magatartás, szorgalom. sok sikert a pályázathoz! A pályázati határidõt figyeld mindig, nehogy lemaradj!
A kérdező hozzászólása: Hello kõszi a választ nagyon sokat segitetél.
Aszalt szilva, nekem anno az segített hasonló helyzetben
Egyen sok Habanero szószt, szerintem az megoldj a problémát; no és persze a bágyadtsággal se lesz probléma. Mindenkinek ajánlom a Habanero paprika fogyasztását méregtelenítés céljából.
Patikában kérdezd meg, de tudtommal a glicerines kúp használata nem káros, esetleg beöntés.
Házi szilvalekvár, õszibaracklé
Házilag készített kovászos uborka, de még inkább a leve.
Beöntés
nekem a terhesség alatt, illetve már elõtt az Elevit okozott szorulást. de nagyon' Én ha muszáj volt, glicerines kúpot használtam és bevált.

Babám 6 és fél hónapos. Tegnap óta feláll a járókában és a kiságyban illetve minden olyan helyen ahol módjában áll. De még nem tud ülni. Mikortól várható?

Legjobb válasz: lehet, hogy járni is hamarabb fog, mint ülni. viszont nagyon ügyes a babád, az enyém most töltötte be a 6 hónapot, de még nem akar felállni, inkább a mászással próbálkozik. persze az is lehet, hogy fogja magát, és holnap állásból leül :) nem lehet kiszámítani.

lehet, hogy járni is hamarabb fog, mint ülni. viszont nagyon ügyes a babád, az enyém most töltötte be a 6 hónapot, de még nem akar felállni, inkább a mászással próbálkozik. persze az is lehet, hogy fogja magát, és holnap állásból leül :) nem lehet kiszámítani.
Az én kislányom hasonló módon cselekedett. Õ 7 hónaposan állt fel elõször, most 8, és még mindig esze ágában sincs ülni. Már szépen, óvatosan le is tud ereszkedni bútornál, rácsnál, járókában, inkább térdre, idõnként véletlenül ülésbe, de még mindig nem az igazi, de akkor is rögtön hasra vágja magát. Én is kíváncsian várom, mire fog ücsörögni:-)
Nálunk is így volt, 7 hónaposan felállt és kapaszkodva lépegetett, de ülni nem tudott.Hááát, kalandos idõszak volt!Ülni mászásból tanulnak meg általában, ha azt gyakorolja, hamar megy, nyugi!:) Addig is légy résen!:)
gratula a babádnak, mi is 7 hósan áltunk fel, rá 1 hétre ment de csak kapaszkodva, ülni viszont csak most ül, 8 és fél hónapos volt mikor egyedül megült, szóval, hogy ti mikor fogtok ülni azt csak a babád tudja.
Az én kisfiam is 6 hónapos (múlt egy kicsivel) és már feláll. Õ hamarabb ült mint állt, de kb. 2 hét különbséggel. Igaz még egy picikét imbolyog mikor ül, de egyedül megy neki, és fel is áll ülésbõl. Mászásból próbálgatta az ülést és egyszer csak sikerült neki.
A kérdező hozzászólása: Õ már kúszik, mászik, feláll, csak az ülés nem akar összejönni. Csak azért aggódok mert ugye nem tud leülni és ha elfárad borul.
Második vagyok, ugyanez. De hidd el, megtanul szépen "leülni" úgy is, ha nem ül, és elfárad. Nálunk már profi módon megy, ülni mégsem ül. Sõt, sokszor észreveszem, hogy semmit nem akar, csak megy "gyakorolni". Feláll, leül, és mászik tovább.

A barátnőm most 17. én lesz a születésnapja már több mint 6 hónapja járunk és arra gondoltam hogy csinálok neki egy képet photoshoppal. Lányok nektek ez hogy tetszene?

amin rajta lesz h boldog Születésnapot Kicsikém! és ez alatt lesz kép két oldalán kicsit megdöntve befelé két vers amit én írtam neki 81et már látott de egy-et most írtam nem rég és direkt nem is mutatom meg neki addig ) és ez alatt két kép rulunk és ezt egy szép keretbe tenném. na lányok nektek hogy tetszene? persze sztem tetszene neki csak azért kérdezem mert tudja rólem h elég jól tudok a photoshoppal képeket csinálni és hogy nem akarom hogy azt érreze hogy csak gyorsan össze [email protected] vmi persze igényesen szeretném megcsinálni

Legjobb válasz: Szerintem nagyon ötletes, én örülnék egy ilyen ajándéknak, szobám éke lenne. :D 6 hónap után már sztem nem lehet annyira tabu egy összebújós-andalgós este mellé ;-) ezzel sok lányt le lehetne venni a lábáról ;-)

Szerintem nagyon ötletes, én örülnék egy ilyen ajándéknak, szobám éke lenne. :D 6 hónap után már sztem nem lehet annyira tabu egy összebújós-andalgós este mellé ;-) ezzel sok lányt le lehetne venni a lábáról ;-)
Hát azért a versbõl gondolni fogja, hogy nem csak "ö[email protected]":D Igen, szerintem jó ötlet, én is csináltam már hasonlót a barátomnak:D én is saját verset raktam rá:) Neki nagyon tetszett:) 18/L
szerintem szép ajándék, biztos tetszene neki! :)
Ez oké, szép minden, szerintem bárki örülne neki, de ugye ki fogod nyomtatni/nyomtattatni?
A kérdező hozzászólása: írtam h majd keretbe rakom szóval majd elviszem egy potoshoz és ott szép tökéletes minõségbe megcsináltatom
szerintem odáig lesz érte. ha én is kapnék egy ilyen a brátomtól, nagyon boldog lennék :)
nekem nagyon tetszene :D

"Szent Imrés" szülész-nőgyógyászt szeretnék választani (a 6. hétben járunk:-), de nem ismerek senkit. Tudtok nekünk ajánlani? Főként dr. Zsolnai Bertalan, dr. Barna Péter, dr. Nyulasi, és dr. Tasi Róbert érdekelne. köszönöjük a segítséget!

Legjobb válasz: Bálint Sándor.Barna István,Urbán Márta. Õket tudom ajánlani. A kérdezett dokiknál ugyan nem szültem,viszont ismerem õket,mert ott dolgoztam a kórházban...,nem túl szimpatikusak. Remélem tudtam segíteni! 6 hós kicsi fiú anyukája

Bálint Sándor.Barna István, Urbán Márta. Õket tudom ajánlani. A kérdezett dokiknál ugyan nem szültem, viszont ismerem õket, mert ott dolgoztam a kórházban..., nem túl szimpatikusak. Remélem tudtam segíteni! 6 hós kicsi fiú anyukája
Dr. urbán Mártát ajánlom. Mi most vagyunk 14. hetesek, és nagyon korrekt a doktornõ.
Szia! Én a Nyulasihoz járok, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Sajnos volt egy miss ab mûtétem, azt is õ csinálta, és 2-3 óránként bejött megnézni. NEm egy beszédes típus, de szerintem korrekt. Bár még nem szültem nála, majd talán augusztusban:) szia


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!