Találatok a következő kifejezésre: A 6. járok (217 db)

Milyen szuletesnapi ajandekot vennel a 6 eves unokaocsednek, aki szeptembertol iskolaba jar?

Iskola taskajat a noverem kinezte es anyosaek veszik. Az iroasztalt a noveremek veszik meg neki. Szuleinktol nem tudom meg mit kap. Szeretnenk mi is az iskolahoz kotodo dolgot venni neki, mert egyreszt nagyon varja mar, masreszt hasznos dolgokat szeretnenk venni neki. Milyen otleteitek vannak?

Legjobb válasz: Hát megondom öszintén nekem kicsit fura hogy a gyerek ilyet kap szülinapjára. Mikor nekem az unokaöcsém 6 éves lett ki is jelentettem a tesóméknak hogy szülinapra játék jár és az iskolakezdésre külön veszek neki táskát. 40.000Ft-s táskát vettem neki, de eszembe sem jutott ezt szülinapra adni. Oda játékot kapott. Most ugyan ez van unokahugommal. Most ö megy iskolába, de nem szülinapjára kapja a táskát, arra játék jár, ök annak örülnek. amúgy is egy rakat dolgot fog kapni ovis ballagásra is, akkor szoktak tolltartót, tonrazsákot kapni. Ha mindenki iskolás dolgot fog venni akkor nagyon fog örülni játéknak.

Hát megondom öszintén nekem kicsit fura hogy a gyerek ilyet kap szülinapjára. Mikor nekem az unokaöcsém 6 éves lett ki is jelentettem a tesóméknak hogy szülinapra játék jár és az iskolakezdésre külön veszek neki táskát. 40.000Ft-s táskát vettem neki, de eszembe sem jutott ezt szülinapra adni. Oda játékot kapott. Most ugyan ez van unokahugommal. Most ö megy iskolába, de nem szülinapjára kapja a táskát, arra játék jár, ök annak örülnek. amúgy is egy rakat dolgot fog kapni ovis ballagásra is, akkor szoktak tolltartót, tonrazsákot kapni. Ha mindenki iskolás dolgot fog venni akkor nagyon fog örülni játéknak.
Nagyobb méretû tornazsák -mondjuk 39x45-, hogy minden elférjen benne, tolltartó, uzsistáska (nem szimpla doboz)...a felvett gyerekek szüleinek a suli kiadja a "listát", amit be kell majd szerezni (ceruza, füzet, stb.), ez iskolánként változó! Remélem tudtam segíteni!:)
Hát, valami nekik szóló lexikon esetleg, amit hasznát vehet, sportcucc, úgyis kell tesire: cipõ, póló, gatya tornazsákkal, max ezeknél ott lesz, hogy jó is legyen rá, de biztos örülne, ha még nincs neki.
A kérdező hozzászólása: Iskolara felkeszito konyve, jateka mar rengeteh van. Dunat lehetne fakasztani belole... A tesomek kerese, hogy ezzel kapcsolatban kapjon ajandekot. Jatek?! haat, egy normalis gyereknel ez alap lenne, de neki annyi van, hogy a 1, 5 evea unokahuganak (lanyom) hetente kuldozget es hoz jatekokat. Gondolhatjatok, hogy szuletese ota mennyi minden lett osszevasarolva. Minden honapban kap jatekokat es konyveket is. Neki ez a kb. 1000000. lenne. Felrakna a polcra, aztan majd egyszer leveszi, ha erdekli. Plusz szeretnek inkabb ertelmesebb dolgot venni neki a 800. pokember es a 400. ToyStorys [email protected] utan..
Na hátha ennyire tele vannak, akkor ne vegyél neki semmit, süssél egy tortát, oszt szevasz. Én biztos ezt csinálnám.

Egy autóbusz állomásról két autóbuszjárat indul, az egyik 30 percenként, a másik 25 percenként. Reggel 6. 00 -kor egyszerre indul a két járat. Déli 12 óráig hányszor fordul elõ az, hogy egyszerre indulnak az autóbuszok?

Valaki levezetné nekem? Köszönöm!

Legjobb válasz:
6 órától 12 óráig 6 óra telik el. 6 óra=6*60=360 perc. Az a kérdés, hogy a [0;360] intervallumon hány olyan szám van, amelynek osztója a 25 és a 30 is; ehhez számoljuk ki 25 és 30 legkisebb közös többszörösét a tanultak alapján: 30|2 15|3 5|5 1, tehát 30=2*3*5. 25|5 5|5 1, tehát 25=5*5=5^2. Ezek alapján [25;30]=2*3*5^2=150. Ezt nemnegatív egész számokkal megszorozva megkapjuk, hogy 6 órától hány percnek kell eltelnie, hogy egyszerre induljanak: 150*0=0, vagyis reggel 6-kor. 150*1=150, 150 perc=2 és fél óra, vagyis 8:30-kor. 150*2=300, 300 perc=5 óra, vagyis 11 órakor. 150*3=450, ez már nincs benne a [0;360] intervallumban. Tehát 6 órától délig 3-szor fog elõfordulni az, hogy egyszerre indul két busz.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6 órától 12 óráig 6 óra telik el. 6 óra=6*60=360 perc. Az a kérdés, hogy a [0;360] intervallumon hány olyan szám van, amelynek osztója a 25 és a 30 is; ehhez számoljuk ki 25 és 30 legkisebb közös többszörösét a tanultak alapján: 30|2 15|3 5|5 1, tehát 30=2*3*5. 25|5 5|5 1, tehát 25=5*5=5^2. Ezek alapján [25;30]=2*3*5^2=150. Ezt nemnegatív egész számokkal megszorozva megkapjuk, hogy 6 órától hány percnek kell eltelnie, hogy egyszerre induljanak: 150*0=0, vagyis reggel 6-kor. 150*1=150, 150 perc=2 és fél óra, vagyis 8:30-kor. 150*2=300, 300 perc=5 óra, vagyis 11 órakor. 150*3=450, ez már nincs benne a [0;360] intervallumban. Tehát 6 órától délig 3-szor fog elõfordulni az, hogy egyszerre indul két busz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Budapesten a 6-os villamos már jár normálisan?

1 hónapja voltam a Pet?fi hídi megállóhelyen, és akkor nem járt a 6-os, helyette a 6-os busz járt 2 percenként. Tudja-e valaki véletlenül, jár-e már a 6-os villamos?

Legjobb válasz: Most már jár a 4-es is és a 6-os is teljes vonalon!

Most már jár a 4-es is és a 6-os is teljes vonalon!
"Dallamos Villamos" :p


4 nap múlva lesz 6 hónapos a kisfiam. Eddig TGYÁS-t kaptam, de ugyebár a 6. hónap után GYED jár. Ehhez külön nyomtatványt kell kitölteni és leadni az OEP-nél. Ezt én még nem tettem meg. Nagy csúszásban vagyok?

A TGYÁS-t az el?re utalják vagy utólag? Mármint ha elsején kaptam akkor az az elmúlt hónap vagy az aktuális?

Legjobb válasz: Az lehet, hogy megvolt, de amíg nem igényled, addig nem tudnak mit utalni. Így következõ hónap elején csak 10 napra járó tgyást kapsz, a gyedet meg majd utólag utalják egyben. HA szerencséd van, akkor utalják november elején, (nagyon kicsi az esélye) vagy hóközi utalásban (nagyobb esély, de ez is valószínûtlen), ha nincs szerencséd, akkor december elején (ez a legvalószínûbb)

Az lehet, hogy megvolt, de amíg nem igényled, addig nem tudnak mit utalni. Így következõ hónap elején csak 10 napra járó tgyást kapsz, a gyedet meg majd utólag utalják egyben. HA szerencséd van, akkor utalják november elején, (nagyon kicsi az esélye) vagy hóközi utalásban (nagyobb esély, de ez is valószínûtlen), ha nincs szerencséd, akkor december elején (ez a legvalószínûbb)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Mivel holnap már péntek, jön a hosszú hétvége, így leghamarabb jövõ hét közepén tudom beadni, 24-25.-én, az sem gond?
Rosszul írjátok, nem 23-tól jár a gyed, ugyanis a tgyás nem 6 hónapig jár, csak 168 napig. A gyed a 169. naptól indul. Igénylõt le tudod tölteni az oep honlapról.
Ja és nem gond, ha csúszol.
A kérdező hozzászólása: Vagyis akkor ne nagyon várjak pénzt hónap elején? Mert az a 168 nap már meg volt...
Nekem küldtek levelet az igénylõlappal, hogy el ne felejtsem, fõleg úgy, hogy a munkáltatónak is volt benne kitölteni valója. Én is csúsztam pár napot, mert egy papírt elfelejtettem aláírni, de ezen kívül utaltak idõben, és utólag alá kellett csak írnom. Amúgy hamar elutalják!
Tgyás/gyed/gyes: mindet utólag kapjuk. Éppen ezért még nem vagy csúszásban, ugyanis a gyed neked 23tól jár, ha 22-én lesz 6 hónapos a kisfiad. És ahogy mondtad, ehhez gyed igénylõt kell kitölteni, és beadni az Oep-nek.
Igen, de azt le is vonják, mivel 24-én 0 órától 6-ig meg nem mentél be.
Nem. Az a lényeg, hogy mikor kezdted meg a munkát, és az még 22-e volt. Nálunk is 3 mûszak van, és ebben az esetben nincs ünnepi pótlék.
Dehogy vonják le, ekkora baromságot is rég olvastam. Kapod a 6 órára a duplát aztán jónapot.

Valaki felvilágosítana, hogy tegnaptól a 4-6-os villamos vonalán pótlóbuszok járnak mert pályafelújítás van a corvin és blaha között. Napközben a boráros tértől a corvinig jár villamos?

Legjobb válasz: A Corvin és a Blaha közötti szakasz marad ki. A Moszkva és a Blaha között, valamint a Corvin és a déli végállomások között járnak a villamosok. Blaha és a Boráros tér között pedig járnak pótlóbuszok (nyilván azért járnak a buszok a Borárosig, mert a Corvinnál nem tudnának megfordulni).

A Corvin és a Blaha közötti szakasz marad ki. A Moszkva és a Blaha között, valamint a Corvin és a déli végállomások között járnak a villamosok. Blaha és a Boráros tér között pedig járnak pótlóbuszok (nyilván azért járnak a buszok a Borárosig, mert a Corvinnál nem tudnának megfordulni).
500 méterre vannak kb. egymástól, szal. ezért én be se indítanám a villamost a bkv helyében.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek köszönöm szépen! mert akkor el megyek villamossal a corvinig és onnan lesétálok 1 megállót és ott a sulim:)
De a pótlóval is mehetsz, 1-2 percenként indul és végig buszsávban halad, nem para.
"500 méterre vannak kb. egymástól, szal. ezért én be se indítanám a villamost a bkv helyében." Sajna nem vagyok biztos abban, hogy a szándékod szerint értelmezem az írásod. :) Ha arra célzol, hogy a Borárostól akár tovább is mehetne a villamospótló, akkor erre az lehet a magyarázat, hogy amúgy is rettenetesen kevés a busz, sofõr és nem lenne elég, illetve nem az utasok kényelme, hanem a gazdaságos, de mûködõ szolgáltatás fenntartása a cél. A villamos pedig olcsóbb. És lehet, hogy nem gyõznének annyi villamosvezetõt szabadságra küldeni.
"amikor hozzám szól az agyam lefagy" akkor honnan tudod hogy megszólít?
Csináljatok egy közös babazsúrt. Könyörgöm, 6. osztályban még ne ezzel foglalkozz!!!!
Nem tudom ti hogy vagytok vele.De mi általános suliban utáltuk egymást.Én b-s voltam és gyûlöltem az a-sokat.
Pistike az óvoda vécéjében cigizik. Meglátja az óvónéni és megkérdi: - Pistike! Te már ilyen fiatalon cigizel? Pistike rávágja: - Ó, én már dugtam is! - Igen?! Mikor? - kérdi az óvónéni. - Már nem emlékszem, olyan részeg voltam...
A hármas jól leírta. :D Nálunk ez áthidalhatatlan akadály lett volna. Valamiért zsigerbõl utáltuk az évfolyam másik osztályát. :D
kerdezd meg, hogy mit ragasztanak technika órán.
A kérdező hozzászólása: A 6. hogy értette azt ami írt?
Úgy értette, hogy még dedós vagy az ilyesmihez. on: Kérdezd meg, milyen volt a tesi, szidjatok közösen egy tanárt, milyen volt a hétvége, hol vette a cipõjét stb.

Jár még a GYES a 6-8 órás munkakörben dolgozó anyukáknak?

Felröppent a hír, hogy a kormány meg akarja szüntetni a 6-8 órában dolgozó anyukáknak a GYES kifizetését.

Legjobb válasz: Tudomásom szerint dec.22 szavaznak róla, de kb.90% hogy elfogadják és akkor januártól max. napi 6 órában lehet dolgozni gyes mellett. (heti 35 óra). 8 órában már nem.

Tudomásom szerint dec.22 szavaznak róla, de kb.90% hogy elfogadják és akkor januártól max. napi 6 órában lehet dolgozni gyes mellett. (heti 35 óra). 8 órában már nem.
A parlament honlapján már a dec. 23. szerepel, mint zárószavazás dátuma. - mea culpa - Mentségemre, két héttel ezelõtt még dec. 20-ra volt írva. A törvénymódosítás szövege itt elérhetõ: http://www.parlament.hu/irom39/01813/01813.pdf 44. oldal alja: "gyermekgondozási segélyben részesülõ személy keresõ tevékenységet heti harminc órát meg nem haladó idõtartamban folytathat.”
Nem az a pontosítás volt a lényeges, hogy 20 v. 22, hanem az, hogy heti max 30 óra lehet a munkavégzés ideje.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, akkor majd figyelem az év végi sajtót.:)
Az elsõ válasz pontos, törvénytervezet van jelenle, ami ha megszavazzák, januártól lép életbe.
Az elsõ válasz pontatlan :) A zárószavazás dec. 20-ra van elõirányozva, szinte biztos, hogy megszavazzák, hiszen a fidesz indítványozta. A maximum munkavégzés heti 30 óra lesz, amit gyes mellett lehet végezni. 2011. jan. 1-vel fog életbe lépni, azokra is érvényes lesz, akik esetleg most 8 órás munkavégzés mellett kapják a gyest.
Második vagyok, én is 20-áról tudok és gondoltam is, hogy javitok ennyit, de nem tartottam annyira lényegesnek... De én is 20-ára emlékszem. Szerintem ez tök mindegy, még nincs törvény, csak tervezet, de januártól hatályos lesz, az tuti és ez a lényeg.
Ja, én még most se értettem, mit pontositasz, nem figyeltem a végén az órák számát a zárójelben, csak most ALAPOSAN elolvastam, hoy tudtam, valmait biztos keresni kell. A mondatban benne volt a napi 6 óra...
Akkor leírom úgy, hogy megértsed: A törvénymódosítás (egyenlõre még csak tervezet, de tudjuk, hogy ez mit jelent) nem úgy szól, hogy napi 6 órát lehet dolgozni, hanem azt, hogy heti 30-at. Ez nem kekeckedés a részemrõl, hanem pontosítás, mert nagyon nem mindegy pl. több mûszakos munkarend esetén.
az elsõ vagyok véletlen elírtam az össz órát, de a 6 óra szerepel benne és az a lényeg, szóval vagy 4 vagy 6 órában. Pár hete még 22-ét olvastam egy hivatalos oldalon de mindegy:) lehet ott is tévedtek.
16.25 vagyok :) )) na hogy milyen tempóban változnak itt a dátumok össze vissza:) ) azért abban bízok, legalább azt hogy MIT is akarnak megszavazni, pontosan tudják:) (ha már azt nem, hogy mikor:) )

Járt már vki úgy, hogy a párja nem kezdeményezte a 6 hét után a szexet? Nem kívánta, elszokott tőle, vagy volt más pszichés oka, hogy nem szexeltetek a 6 hét után sem?

Igen-igen, próbáltam vele beszélni, kezdeményezni, csak odabújni, bármi!!!! Mindent megtesz értünk, tudom hogy szeret minket és nem csal meg, de vmiért nem akar szexelni. Császáros voltam, még csak azt se mondhatja hogy ott jött ki a lányunk vagy vmi.

Legjobb válasz: Mi a 9 hónap alatt azért együtt voltunk, csak a végén nem. Aztán a 6 hetet kivártunk, de a férjem már sürgette. Nekem volt is kedvem meg nem is. Nem sikerült jól a szülés utáni elsõ együttlét. Fájt nekem és nem volt jó a hangulatom sem. Ráadásul a férjem türelmetlenkedett is. Aztán belejöttünk. :) Egy éves a kislányunk és házasélet terén nagyjából ugyanott vagyunk mint régen. :)

Mi a 9 hónap alatt azért együtt voltunk, csak a végén nem. Aztán a 6 hetet kivártunk, de a férjem már sürgette. Nekem volt is kedvem meg nem is. Nem sikerült jól a szülés utáni elsõ együttlét. Fájt nekem és nem volt jó a hangulatom sem. Ráadásul a férjem türelmetlenkedett is. Aztán belejöttünk. :) Egy éves a kislányunk és házasélet terén nagyjából ugyanott vagyunk mint régen. :)
Mi is elég nehezen álltunk neki, de azóta szerencsére belejöttünk. Nálunk sem volt szex a 9 hónap alatt... szerintem ilyenkor az van a férfiakban, h a "test" most anyaszerepben van, egy kis életet táplál, és tudat alatt nem akarnak.... Amíg szoptattam a kisfiam a férjem egyeltalán nem nyúlt a cicimhez, szerintem tiszteletben tartotta h az most a kisfiáé. Mióta nem szoptatok ugyanúgy bánik vele.... Adjatok nekik egy kis idõt, ne hozzátok fel a témát, h apa, most akkor miért nem, vagy mikor....inkább legyenek összebújos esték....
Szerintem rengetegen vagyunk így. Mondjuk én örültem is neki, mert ha hiszed, ha nem, nekem 10 hónapig egy szikrányi vágyam sem volt a szexre.
1. vagyok. Ja, a férjem sem igazán akarta. Én meg örültem neki. Kb. tíz hónap múlva kezdtem érezni, hogy na, megint nõ vagyok. (mármint külsõleg, de még mindig messze nem az igazi). Az elsõ együttlétet a véletlen hozta össze, egy wellness hétvége, gyerek nélkül. Különben lehet, hogy még mindig sehol se tartanánk. :) (másfél éves a gyerek).
Akkor mi vagyunk az egyéni csúcstartók :(( Két éves lesz a lányunk. Se a terhesség alatt, se azóta nem volt semmi. Utána én nem kívántam sokáig, aztán már végül egyikünk sem igazán.
Nekem 3 honapos a kisfiam de meg nallunk sem tort meg a jeg. :( Raadasul mi a terhesseg alatt sem szexeltunk mert veszelyeztetett voltam. Tudom, hogy nem csal meg, imadja a kisfiat. Sajnos az okot nem tudom.
Ja! Tõlem várja, de én meg hulla fáradt vagyok.
A kérdező hozzászólása: Komolyan? Én azt hinném, hogy a nõk nem akarnak inkább szexelni szülés után fáradtan, nem a férfiak... Rossz érzés.
A kérdező hozzászólása: Hát szorítok, hogy mindenkinél rendezõdjön! Nekem ez olyan érzés mintha elvenné a nõiességemet. Csinos vagyok szerintem, már most u.úgy nézek ki mint elõtte, bõven lenne jelentkezõ ha nem lenne párom, neki meg nem kellek. Nekem ez nagyon de nagyon fáj! Remélem elmúlik. Az utolsó 5 hónapban (terhességem alatti) nem volt szex és most sem. Elég agyas, szerintem már nem a nõt látja bennem hanem az anyát. De ez nem vezet sok jóra, remélem fordul még idõben a kis agya :((((((
09:07-es vagyok ismét. Én szintén olyan vékony vagyok mint elõtte, kicsit furcsa érzés, amikor ismerõsök dicsérnek folyamatosan, hogy nahát milyen jól nézel ki, a párod igazán nagyon szerencsés, és biztos nagyon büszke rád. Erre én csak mosolygok, de sírni tudnék. Mondjuk az tény, hohgy ruhában jól nézek ki, de a bõröm szét van repedve a hasamon körbe végig, és a melleim mint az üres tejes zacskók, siralmas. De nyilván nem is ez okozza a gondot, hanem az hogy teljesen más ritmusban élünk, és a veszekedés is több így hát utána már haraggal nehezebb összebújni, sõt, nekem nem is megy.
szerintem tegyél meg mindent, hogy vissza- illetve elcsábítsd, mert egy felnõtt férfi esetében ne m normális, hogy egyáltalán nem él szexuális életet a feleségével! próbáljatok pettingelni, mint tinikorotokban, nem kell rögtön lepedõakrobatának lenni! és mondd el neki, hogy neked ez mennyire rossz, és hogy kívánod õt stb.stb. attól, hogy lett egy babátok, õ még a férjed!

"Szent Imrés" szülész-nőgyógyászt szeretnék választani (a 6. hétben járunk:-), de nem ismerek senkit. Tudtok nekünk ajánlani? Főként dr. Zsolnai Bertalan, dr. Barna Péter, dr. Nyulasi, és dr. Tasi Róbert érdekelne. köszönöjük a segítséget!

Legjobb válasz: Bálint Sándor.Barna István,Urbán Márta. Õket tudom ajánlani. A kérdezett dokiknál ugyan nem szültem,viszont ismerem õket,mert ott dolgoztam a kórházban...,nem túl szimpatikusak. Remélem tudtam segíteni! 6 hós kicsi fiú anyukája

Bálint Sándor.Barna István, Urbán Márta. Õket tudom ajánlani. A kérdezett dokiknál ugyan nem szültem, viszont ismerem õket, mert ott dolgoztam a kórházban..., nem túl szimpatikusak. Remélem tudtam segíteni! 6 hós kicsi fiú anyukája
Dr. urbán Mártát ajánlom. Mi most vagyunk 14. hetesek, és nagyon korrekt a doktornõ.
Szia! Én a Nyulasihoz járok, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Sajnos volt egy miss ab mûtétem, azt is õ csinálta, és 2-3 óránként bejött megnézni. NEm egy beszédes típus, de szerintem korrekt. Bár még nem szültem nála, majd talán augusztusban:) szia


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!