Találatok a következő kifejezésre: A 6. hogyan szabad, lehet (9 db)

A 6. hónaptól hogyan szabad, lehet aludni?

Legjobb válasz: Ahogy bírsz! :) Érdemes elõre beszerezni egy szoptatós párnát és oldalt fekve az egyik lábad arra rátenni. Így elég kényelmesen lehet aludni, nem nyomódik annyira a hasad.

Ahogy bírsz! :) Érdemes elõre beszerezni egy szoptatós párnát és oldalt fekve az egyik lábad arra rátenni. Így elég kényelmesen lehet aludni, nem nyomódik annyira a hasad.
Ahogy kényelmes számodra, és a baba számára. Ha olyan pózban próbálsz aludni, ami neki nem felel meg, akkor úgyis szólni fog :D

Ha egy petevezeték műtét utána a doki azt mondja, hogy 6 hétig nem lehet szexelni, attól még orgazmust szabad elérni más módon?

Legjobb válasz: Spontán biztosan Mármint ha csak rágondolsz....Gondolom a fertõzésveszély miatt mondhatta. De banán kotonban csak nem veszélyes annyira.

Spontán biztosan Mármint ha csak rágondolsz....Gondolom a fertõzésveszély miatt mondhatta. De banán kotonban csak nem veszélyes annyira.
Tartsd be a 6 hetet. Az alhasi vérbõség, és az izommunka nem tesz jót a gyógyuló vágásoknak.
Nem javasolt, mivel görcsökhöz vezethet maga az orgazmus is.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Azt jelzi a gépem hogy megtelt a C meghajtó összesen 73, 6 GB most van szabad 541MB képtelenség hogy olyan kevés legyen, mert kb semmi sincs a gépen. Mi lehet a hiba?

Legjobb válasz: MEnnyi helyet foglal a c-ben a pagefile.sys ? Rejtett fájl uh alapból nem látod csak ha engedélyezed a láthatóságát.. Ezzel szokott hízni a shitdóz.. :D::DD

MEnnyi helyet foglal a c-ben a pagefile.sys ? Rejtett fájl uh alapból nem látod csak ha engedélyezed a láthatóságát.. Ezzel szokott hízni a shitdóz.. :D::DD
Legvalószínûbb hiba, hagy nem tudod mi van a gépeden. Ismerkedj meg vele. Nézd át melyik mappa menyi helyet foglal és mi van benne.Lehet a legprimitívebb módon (Windows Explorer), esetleg valami erre készített programmal. Pl.: http://www.win.tue.nl/sequoiaview
A kérdező hozzászólása: igen, üritettem lomtárat, most sincs benn semmi
@ 01:59 Áááá, ez csak az NTVDM parancssora. Nincs köze van a DOShoz. Nagyon gyenge érv volt. Azt hittem a legalább a csökkentett móddal fogsz jönni kötözködni! :)
Az már csak emuláció, és a dosbox jobb. Mellesleg nem a 16 bit teszi a paranccsoros terminált.
tegnap 21:53 ha szerinted nincs dos a 98 óta akkor írd már be a start menü futtatásba hogy cmd és nyomj entert! Meg fogsz lepõdni!!! Ugye a dir az dosos parancs ebben egyetérthetünk.. Van 16 bites alrendszer a mai winek alatt is, csupán hiányzik pár régi dos alkalmazás a root ból..
Mennyi póverjúzer. Kukát ürítettél mióta fenn a rendszer?
Annak mi értelme volna? Feltételezem nem DOSban akarja használni a gépet. Amint elindul a Windows újraépíti magának. Lehet szabályozni a méretét, de ennyi tapasztalattal én inkább hagynám automatikuson. Néhány GBnál úgysem foglal többet. Windows98 óta nincs DOS a Windows alatt.
Mellelseg ez a virtuális memória fájl.. Vhogy indítsd be dosba a gépet vagy parancssorban, és töröld ezt ha ez van elhízva.. Semmi következménye nem lesz, csupán visszakapod a helyet amíg újra fel nem hízik..
Nekem is ez volt a gondom...En igy csinaltam: A Lemezkarbantartó megnyitásához kattintson a Start gombra . A keresõmezõbe írja be a lemezkarbantartó szót, majd az eredménylistában kattintson a Lemezkarbantartó elemre. Ha a számítógép arra kéri, hogy válasszon meghajtót, kattintson arra a meghajtóra, amelyre a Windows rendszert telepítette, és kattintson az OK gombra. A Lemezkarbantartó párbeszédpanel Lemezkarbantartó lapján kattintson a Rendszerfájlok törlése elemre. Ha a számítógép ismét arra kéri, hogy válasszon meghajtót, kattintson arra a meghajtóra, amelyre a Windows rendszert telepítette, és kattintson az OK gombra. Jelölje be a Korábbi Windows-telepítések jelölõnégyzetet, és az egyéb, törölni kívánt fájlokhoz tartozó jelölõnégyzeteket, majd kattintson az OK gombra. A megjelenõ üzenetben kattintson a Fájlok törlése gombra.


Kingstone pendriveom 16gb-os, 14 gb szabad hely van rajt, de amikor akarok rámásolni 6 gb-t akkor kiírja, hogy a lemez megtelt. Ez miért lehet?

Formáztam többször is, de valahogy nem enged másolni.

Legjobb válasz: NTFS fájlrendszerre formázd.

NTFS fájlrendszerre formázd.
FAT32 formátumúak gyárilag a pendriveok, szóval ahogy elõttem mondták, formázd NTFS-re

Humana milhdessesrtől (6-hós tól ajánlva ) lehet baja a 8 hósomnak? Nagyi adta neki kedvességből, de én meg úgy tudom hogy nem szabad 1 év alatt tejes dolgokat adni neki? ! Hogy van ez?

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz tõle. Ha valaki hajlamos a laktózérzékenységre annak minden mikor adnak tejet. A tápszerek is sovány tejbõl készülnek.

Semmi baja nem lesz tõle. Ha valaki hajlamos a laktózérzékenységre annak minden mikor adnak tejet. A tápszerek is sovány tejbõl készülnek.
7 hónapos korától ehet már sajtot, joghurtot, kefírt vagy akár krémtúrót. Nem lesz baja a Humana desszertõl. 1 éves kor alatt simán a tehéntejet nem szabad adni neki. Tejkészítményeket már ehet.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm !
Elsõ vagyok. A tejet én is tejkészítményre gondoltam mielõtt valaki félreérti. :)
Ezt kifejezetten 6 hónapos kortól ajánlják, akkor mi baja lenne tõle egy 8hónaposnak? Ezek nem tartalmaznak laktózt, tejfehérjét(mint ahogy a bébiételekbõl is ki van vonva az allergiát okozó anyag és ezért lehet azokat korábban adni). Csak a teljes tejet nem ajánlják 1éves kor alatt.
Szerintem, az ideiglenes letöltött fájlok lehetnek a ludasok. Attól ugrálhat így.
A kérdező hozzászólása: és azokat az ideiglenesen letöltött fájlokat hogy tudom kitörölni?
Legegyszerûbben Ccleaner-rel.
A kérdező hozzászólása: köszi
vagy a temp mappában találhatóak

Mit lehet tenni, ha nem jól szopizik a babám? 6 hetes, az első naptól fáj a szoptatás, és pár napja olvastam valahol, hogy ha helyesen szopik, nem szabad fájnia.

Szétlapítja a mellbimbómat, és szerintem alul is az ínyével harap rá. Szerencsére már nem sebes, az els? 1-2 hétben többször szétharapta, de most már javult a helyzet. Lehet még változtatni a technikáján, vagy tör?djek bele? Lehet olyan, hogy nem is kevés a tejem, csak ? nem tud bel?le így többet enni? Eddig a max 70 ml volt két cicib?l, kénytelen vagyok tápszerrel pótolni.

Legjobb válasz: Az elõzõekhez még annyit, hogy az is ronthat a szopási technikán, ha a tápszert üvegbõl kapja!!! Miért kell pótolnod egyáltalán? Azért, mert a 70-et túl lassan szopizza ki? Ez nem versenyfutás..

Az elõzõekhez még annyit, hogy az is ronthat a szopási technikán, ha a tápszert üvegbõl kapja!!! Miért kell pótolnod egyáltalán? Azért, mert a 70-et túl lassan szopizza ki? Ez nem versenyfutás..
Nincs esetleg a pici nyelve lenõve? Nézesd meg a védõnõvel vagy az orvossal! A védõnõ tud segíteni a megfelelõ mellre tételben is. Ha õ nem, akkor szoptatási tanácsadót keress, õk nagyon készségesek, sok jó tanácsot tudnak adni, házhoz mennek és nem kérnek sok pénzt sem. Egyik barátnõmhöz 80 km-rõl jött a tanácsadó, itt volt majd egy egész napot és 3000 Ft-ot kért..
én még csak most fogok kezdeni szoptatni, de amit tanítottak az elökészítön, hogy mindenképpen a pózokat is váltogassuk, mert a kis állával is nyomja a cicit, masziroza közben, és mindig más irányból szopjon. a másik pedig hogy a feje mindig olyan szögben legyen hogy könnyen kapjon levegöt, vagy is a nyaka egyenesen legyen ne oldalra fordított fejjel. aztán majd pár hét múlva megmondom bejötte ez a tanács. vagy te tudod megmondani pár nap múlva.
Nekem ugyanez volt...1 hétig, utána ajánlották a bimbóvégõt, gyönyörûen eszik vele.
utolsó vagyok, a technikája jó volt, senki nem értette miért sebesedik a bimbóm, meg miért eszik olyan lassan, pedig minden oké volt vele..amióta védõvel szopizik, teljesen jól mûködik, semmi panaszunk :) Medela márkájú, 1200 forint volt.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ 3 hétben nagyon sokat kínlódtunk, akkor csak 20-30-akat evett, pohárból itattuk meg vele a tápszert, már akkor is így szopizott, semmi különbség nincs. A védõnõ szerint nincs lenõve a nyelve. Bimbóvédõt kipróbáltuk amikor sebes volt a mellbimbóm, azzal sem evett többet, már elhagytuk. Már annak is örültem, ha egyáltalán evett, és nem aludt a cicin vagy bömbölt. A gyermekorvos lebarkácsolt minket, hogy miért nem hízik rendesen, ekkor vettünk neki etetõcumit, mert pohárból 100 ml-ket megitatni egy hevesen tiltakozó babával embertelen kínzás tud lenni :( Amikor 20 ml volt a cicimben, 80 ml-ket evett, most már kicsit többet, 40-60 ml-t eszik két cicibõl (40-60 perc alatt), de tápszerrel együtt 160-180 ml-vel lakik jól és addig bömböl. Éheztetni nem akarom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Jövõ héten hívok egy tanácsadót, de addig is várom a további jótanácsokat! Fõleg ha olyanvalaki tudna segíteni, aki hasonló problémával küzd(ött), tehát a baba szopizási módjával kapcsolatban!
van ilyen. nekem rengeteg a tejem, napi öbb, mint 2 liter, de a babám egyszerûen nem és nem volt hajlandó szopizni. 3 hétig poharaztunk, de amikor egy etetésnél az adagja megközelítette a 100 milit, feladtam. Ekkora mennyiséget én se tudtam pohárral beléje nyomni. Onnantól kezdve csak fejem neki, és üvegbõl kapja. De legalább nem tápszert. nemrég derült ki, hogy enyhén hipotón (korababa), talán ez is oka volt a szopási nehézségeinek. Nem akarlak lebeszélni a szoptatásról! Jól teszed, ha hívsz egy szoptatási tanácsadót. Ugyanis tényleg nem szabad fájnia. Az a pár alkalom, amikor nekünk sikerült, gyönyörû volt, kellemesen masszírozott, egyáltalán nem fájt.
A kérdező hozzászólása: 15.07-es: ezeket tudom, és alkalmazom is. A probléma ott van, ahogy a szájába veszi a mellbimbómat. Te is figyelj majd ezekre: ha fáj, ahogy szopizik, azonnal szedd le a cicirõl és kezdjétek újra. Én ezt nem tudtam, és 3 hétig kínlódtam, minden etetés egy rémálom volt, annyira fájt, hogy csillagokat láttam. Most már elviselhetõ, de lehetne jobb.

Ugy tunik koszos a kisfiam korme! Pedig meg csak 6 hetes es tisztalkodunk rendesen, a lakas is tiszta. Hogyan lehet kititsztatni, vagni a kormet mennyire rovidre szabad?

Mar vagtam neki, de igy is olyan mintha nem furosztenenk, szinte fekete a korme alatt. Ez normalis? Mit lehet tenni ez esetben? Tudom eleg hulyen hangzik a kerdes....

Legjobb válasz: Én a saját bõrömet találtam a körme alatt :)olyan volt, mintha piszkos lenne, aztán rájöttem, hogy kicsi, lebarnult hámsejtjeim :)

Én a saját bõrömet találtam a körme alatt :) olyan volt, mintha piszkos lenne, aztán rájöttem, hogy kicsi, lebarnult hámsejtjeim :)
fürdõszivacs?egy kicsit megdörzsölöd neki vagy a babfésü puha sörtéi vannak lehet segíteni
Biztos, hogy nem lila?Mert lehet, hogy nagyon levágod és akkor belilul a köröm alatt a bõr!Ha vágva van és tisztálkodtok akkor annak ki kéne jönnie, kiázna!
Ne izgulj, sztem nagyon sok baba körme "piszos" , köztük az enyémnek is. Pedig mi is minden nap fürdetjük, tiszták vagyunk stb. Én nem tudok más módszert, csak az segít ha levágom a körmét és akkor kijön a "kosz" is. Hetente 2-3 alkalommal vágom. (már 3, 5 hónapos a baba, de kicsi korától kezdve ilyen neki is) Sztem ez a "kosz" a szöszmösz a ruhájáról, a kiságyból. Ezen ne izgulj, ez tök normális dolog. Az lenne a nem normális, ha úgy hagynád :) És körömkefével ne mosd, nem akarom megbántani az elõttem válaszolót, de egy 6 hetes babának még nem való. én nem is tudnám kivitelezni jó szívvel. Majd pár éves korától már igen, de akkor már homokozik, földet túr stb., lesz mit kisikálni :)
ja bocs, nem körömkefét írt, hanem babafésût, de azt akkor sem...
Az én babámnak is ilyen. Pedig mindig fürdetem. Szerintem is a ruhájából a szöszmöszöktõl lesz olyan, meghát a levegõben is van por, akárhogyan is takarít az ember, és ahogy izzad a pici keze rátapad a kosz, és a körme alá is kerül. Én kicsit a vízben megpróbálom kiáztatni, de nem csinálok nagy gondot, ha nem teljesen sikerül. Kefével nem erõltetném az tuti.
Az én 2 hónapos kisfiamnak is ilyen. Tényleg szösz meg por kerülhetett alá, bár én múltkor megfigyeltem, hogy fürdés után tiszta lett neki és szopi végére megint koszos. Azt hiszem szopi közben, mikor engem karmolászik így is alákerülhet bármi rólam, pedig minden cicizés elõtt mosakszom, nem vagyok igénytelen, csak hát izzadok és ragad rám a por. :(

Mit lehet tenni az étvágytalanság-ételundor ellen? Egy falat sem megy le a torkomon, mindentől kiráz a hideg, még a gyümölcstől is. És nem árt a babának 5-6 hetes korban, ha nem eszem rendesen emiatt? Mert valahol olvastam, hogy nem szabad nem enni.

Legjobb válasz: Szedj magne B6-ot, attól olyan leszel mint egy sáska! Bár az elsõ harmad az ilyen, akkor még nekem sem volt étvágyam, mindentõl rókáztam. A vitaminokat erõltesd le, a többi nem számít, majd bepótolod a 2. és 3. harmadban a lemaradást. Ilyenkor mégcsak mákszemnyi a picid, túl sok táõlálékra nincs szüksége

Szedj magne B6-ot, attól olyan leszel mint egy sáska! Bár az elsõ harmad az ilyen, akkor még nekem sem volt étvágyam, mindentõl rókáztam. A vitaminokat erõltesd le, a többi nem számít, majd bepótolod a 2. és 3. harmadban a lemaradást. Ilyenkor mégcsak mákszemnyi a picid, túl sok táõlálékra nincs szüksége
Egy pár kekszet vagy ropit tuszkolj magadba hogy megnyugtassa a gyomrod, Én is így csináltam (délelött ilyenek) és utánna délben már tudtam kajálni is. Hamburgert sokszor kívántam Burger king odaértünk megkaptuk beleharaptam és öklendeztem, azóta is undorodom tõle. A brassóitól és a milánóitól is ezeket imádtam. Sok sikert
Hát, én a 12. hétig alig bírtam enni, minden ételtõl undorodtam. Hányni nem hánytam, csak egyszer a 11. hét kürül késõ este. :) Fogytam 7 kg-ot. Ezután a hányás után 2 nappal elkezdtem érezni, hogy akár mit eszem, rá egy órára olyan érzésem van, mintha kiszakadna a gyomrom, mintha napok óta nem ennék. Ez még most is tart, 13 hetes vagyok. Kérdeztem az orvostól, hogy nem-e baj, hogy ennyit fogytam, mosolygott és azt mondta, nyugodjak meg, a baba mindent elvesz tõlem ami neki kell. :) És elhiszem neki, gyönyörû szép nagy babátt látunk az uh-on, akinek meg se állt egy pillanatra sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!