Találatok a következő kifejezésre: A 6. ha megyek (121 db)

Ha a 6. héten megyek el orvoshoz, akkor már biztosra tudja mondani hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Az orvosok csak a szívhang után állítják biztosra, hogy terhes valaki. A 6. héten ez még ritka. De meg tudja mondani a beágyazódás helyét, ami megint nem egy utolsó szempont, a méhen kívüli terhesség kizárására. De orvosi értelemben csak kb. a 7-8.héten fogja kijelenteni a terhességet.

Az orvosok csak a szívhang után állítják biztosra, hogy terhes valaki. A 6. héten ez még ritka. De meg tudja mondani a beágyazódás helyét, ami megint nem egy utolsó szempont, a méhen kívüli terhesség kizárására. De orvosi értelemben csak kb. a 7-8.héten fogja kijelenteni a terhességet.
Természetesen.
Igen, biztosra tudja mondani, a szívhangnak ehhez nincs köze. Én 5 hetesen voltam elõször, petezsák, szikhólyag látszódott, és már az volt a leletemen, hogy terhesség bizonyított. Persze élõ terhességnek akkor lesz nyílvánítva, hogyha szívpulzálást is látnak, de magát a terhességet anélkül is meg lehet állapítani.
Gyakorlott nõgyógyász már tapintásból meg tudja mondani a terhesség tényét (megnagyobbodik a méh már a nemvárt környékén érezhetõen, a 6. hétre meg már kb. narancs-nagyságú). A kiskönyvet ált. szívhang meglétéhez kötik, tehát miután van szívhang utána állítja ki (nálunk) a védõnõ. uh-n meg petezsák, szikhólyag van ilyenkor, ahogy mások is írták. Nem bizti, h szívhang lesz, de a terhesség attól még terhesség:)
Én 5-hetes terhes voltam és megmondták.

Egy horvátországi nyaralás 6 fős családnak mennyibe kerülne az úttal 1üt? És melyik az olcsóbb a vonat (ha megy) vagy a autó?

És ha tudtok olcso apartmanokat akkor irjatok köszi

Legjobb válasz: honnan, hova, mikor?

honnan, hova, mikor?
Ha a 6 fõ megtölti a kocsit, mindenféleképpen olcsóbbra jön ki mint a vonat. Mi itt voltunk: http://apartmanok-szallasok.eu/apartman.php?apartman=bevcer_.. Kis beach az út túloldalán, csak le kell sétálni a lépcsõkön. http://static.panoramio.com/photos/1920x1280/65713956.jpg
A kérdező hozzászólása: Kecskemétrõl Horvátországba július közepe fele.
A kérdező hozzászólása: a város az mindegy
mi Duceban voltunk. Az egy falu de összevan épülve a várossal. kb 600 kilométer.Olyan 7-8 óra autóval autópályán. de mi Keszthelyrõl indultunk kecskemétrõl nem tudom pontosan. A víz tiszta, kavicsos vagy homokos. a város az Omis 3km. ott reggel és délután estefelé dugó van. az apartman olyan 45-75 euró. a fõút mindkét partján vannak apartmanok. mindenhol jó a kilátás vagy a tengerre vagy a hegyekre. mi 10 napot voltunk öten és olyan 250000 volt kb. nagyon jó hely mi 3 éve oda megyünk.

Hormonlabor vizsgálatnál, rossz lesz az eredmény ha nem az 5. hanem a 6. napon megyek vérvételre?

Az 5. napon kellene mennem de nem tudok mert dolgozom.Milyen hormonokat néznek akkor?

Legjobb válasz: Szerintem megéri betartani azt,amit megadnak,én úgy tudom,ez átlagosan a menzesz 3-4.és a ciklus 21.napján van.Nekem menzesz elõtt egy nappal vették le a vért,és az eredményeken meg volt csillagozva a progeszteron és ösztrogén,mert nagyon le volt csökkenve az értéke a normálishoz képest.Megijedtem,hogy hormonális problémám van,de aztán több orvos is mondta,hogy nyugodjak meg,a menstruáció elõtt közvetlenül egy nappal levett vér eredményei nem lehetnek mérvadóak,mert akkor nagyon le van csökkenve a hormonszint.Tehát idegeskedtem feleslegesen.Úgyhogy szerintem tartsd be az idõpontokat!

Szerintem megéri betartani azt, amit megadnak, én úgy tudom, ez átlagosan a menzesz 3-4.és a ciklus 21.napján van.Nekem menzesz elõtt egy nappal vették le a vért, és az eredményeken meg volt csillagozva a progeszteron és ösztrogén, mert nagyon le volt csökkenve az értéke a normálishoz képest.Megijedtem, hogy hormonális problémám van, de aztán több orvos is mondta, hogy nyugodjak meg, a menstruáció elõtt közvetlenül egy nappal levett vér eredményei nem lehetnek mérvadóak, mert akkor nagyon le van csökkenve a hormonszint.Tehát idegeskedtem feleslegesen.Úgyhogy szerintem tartsd be az idõpontokat!
Nekem úgy kellett mennem, hogy a menzesz utáni 3-5. napon. Én a 3.-on mentem. Szerintem is ezt érdemes betartani, mert valóban más eredményt fogsz kapni. Azért van a ciklushoz kötve.

Ha a 6 hetes kontroll ideje eljött, de még mindig vérzek, gond az, ha csak később megyek a vizsgálatra?

Legjobb válasz: Az sem gáz, ha most mész. Orvos elõtt nem ciki. Én most még 7 hetesen is vérzek, de inkább lásson az orvos, és mondja meg, hogy most ez micsoda - mensi vagy esetleg valami, nehogy baj legyen. Ne aggódj, látnak õk elég vért... De amúgy van, aki késõbb megy és nem pont 6 hetesen.

Az sem gáz, ha most mész. Orvos elõtt nem ciki. Én most még 7 hetesen is vérzek, de inkább lásson az orvos, és mondja meg, hogy most ez micsoda - mensi vagy esetleg valami, nehogy baj legyen. Ne aggódj, látnak õk elég vért... De amúgy van, aki késõbb megy és nem pont 6 hetesen.
Nem gond, ha egy kicsit késõbb mész, én nyolc hét után mentem vissza, de a doki mondta, hogy nem baj. Azért ne húzd el túl sokáig a visszamenetelt.
Én is egy kicsit késõbb mentem vissza, nem volt semmi gond. Azt mindenki belátja, hogy egy hat hetes baba mellett nem könnyû megoldani az orvoshoz jutást.
Én is 8 hét után mentem, mert szintén véreztem még...nem volt gáz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Veteem egy laptopot i5-3, 2GHZ turbó viszont ha megnézem csak 2, 6-on megy ez azt jelenti hogy ha játszom vagy ilyesmi akkor automatán feljebb megy a treljesítmény vagy manuálisan kell valahogy?

Legjobb válasz: A turbó azt jelenti, hogy ha igény van rá akkor idõnként fel tud menni 3.2GHz-re a proci (automatikusan). De alapban 2.6-on ketyeg.

A turbó azt jelenti, hogy ha igény van rá akkor idõnként fel tud menni 3.2GHz-re a proci (automatikusan). De alapban 2.6-on ketyeg.

A laurina fogamzásgátló 6. szem bevétele után védettséget ad e ha a barátom nem megy el bennem?

Legjobb válasz: Hát szerintem am igen mert végülis nem megy el benned meg már 6 szemet bevettél szóval nincs mitõl aggódni fõleg ha az elsõ szemtõl véd..

Hát szerintem am igen mert végülis nem megy el benned meg már 6 szemet bevettél szóval nincs mitõl aggódni fõleg ha az elsõ szemtõl véd..
Nincs hozzá tájékoztató véletlenül? Úgy tudom minden fogamzásgátló a második levéltõl ad igazi védelmet addig használjunk gumit!
még nem biztos hogy teljes a védelem, elsõ hónap után már biztos

Kezdő szoláriumos vagyok kicsit fehér a bőröm ha hetente 2x megyek el vagy 5-6 percre akkor az ugy korrekt?

Legjobb válasz: Szerintem jó lesz így,ahogy írtad.Kivéve ha extra fehér a bõröd,mert nekem sajnos az.Tavaly elkezdtem szoliba járni.Az elsõ 3 alkalommal mindössze 3 percet voltam bent,nem is látszott rajtam semmi változás.Negyedik alkalommal bentmaradtam 5 percre és rákvörös lettem.Na azóta szolinak még csak a közelébe sem megyek!Persze ha neked nem ilyen érzékeny a bõröd,akkor nem fogsz úgy járni mint én,legtöbb helyen kezdésnek kb 5-6 percet szoktak ajánlani az elsõ néhány alkalomra.

Szerintem jó lesz így, ahogy írtad.Kivéve ha extra fehér a bõröd, mert nekem sajnos az.Tavaly elkezdtem szoliba járni.Az elsõ 3 alkalommal mindössze 3 percet voltam bent, nem is látszott rajtam semmi változás.Negyedik alkalommal bentmaradtam 5 percre és rákvörös lettem.Na azóta szolinak még csak a közelébe sem megyek!Persze ha neked nem ilyen érzékeny a bõröd, akkor nem fogsz úgy járni mint én, legtöbb helyen kezdésnek kb 5-6 percet szoktak ajánlani az elsõ néhány alkalomra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:) ))

Most van egy olyan, hogy 6 évig nem mehetek ki külföldre, ha államilag támogatott orvosi egyetemre megyek. A 6 évet az egyetem elvégzésétől számítják vagy a szakosodás végétől?

Legjobb válasz: Huuu, te valamit nagyon keversz. 20 even belul kell ledolgoznod a kepzesi idod duplajat. (asszem, hogy a duplajat es nem szimplan a 6 evet) Ergo kimehetsz rogton kulfoldre, ha utana visszajossz mondjuk 5 even belul. Ha nem, akkor kint maradsz es nevetve visszafzeted a kepzesed arat.

Huuu, te valamit nagyon keversz. 20 even belul kell ledolgoznod a kepzesi idod duplajat. (asszem, hogy a duplajat es nem szimplan a 6 evet) Ergo kimehetsz rogton kulfoldre, ha utana visszajossz mondjuk 5 even belul. Ha nem, akkor kint maradsz es nevetve visszafzeted a kepzesed arat.
Ha most kezded, akkor 20 éven belül 12 évet kell itthon dolgoznod.
A kérdező hozzászólása: Azta... :D És szakosodni mehetek külföldre?
Nemcsak a 6 év hanem a szakosodás idejének is a dupláját kell itt dolgoznod 20 éven belül. Ez azért jó, mert ha itt maradsz úgyis mindegy, ha kimész külföldre könnyedén visszafizeted.
A szakosodásét biztos, hogy nem, akkor már nincs hallgatói jogviszonyod.
Meg egyébként is csak 12 félév az állami támogatott keret...így ha csúsznál, akkor is csak 12 évet kell maradni, mert a többi már saját zsebbõl megy. (kb. egy milla/félév, nem valami baráti összeg)
Mehetsz külföldre szakosodni, ott legalább rendes fizetést kapsz rezidensként is.
A kérdező hozzászólása: És egy traumatológus mennyit keres külföldön és belföldön ?
Na új infók nekem is:) Nem is olyan rossz ez az oldal:)

Az nagy baj, ha nem pont 6 hetesen megyek a 6 hetes szülés utáni vizsgálatra, mert nem kaptam időpontot?

Legjobb válasz: Nem baj, én 8 hetesen voltam mert ekkor tudtam elmenni.

Nem baj, én 8 hetesen voltam mert ekkor tudtam elmenni.
Én 9 hetes kontrollon voltam!:)
Nem baj. Nekem azt mondta a doki, elég ha 3 hónapon belül elmegyek. Én 2 és fél hónaposan mentem csak.
en meg 2 honaposan!
Nem baj, én is 8 hetesen jutottam oda...

Ma reggel, a 36. napon pozitívat teszteltem, azaz mensi szerint ma kezdem a 6. hetet. Az jó, ha jövőhéten, 6+4 megyek dokihoz? Lesz már szívhang? Nem késő igaz?

Nem akarom Pindurit nagyon hamar megzavarni!

Legjobb válasz: Gratulálok! Ha nincs semmi extra panaszod akkor bõven ráérsz az általad tervezett idõpontban dokihoz menni.

Gratulálok! Ha nincs semmi extra panaszod akkor bõven ráérsz az általad tervezett idõpontban dokihoz menni.
Szia. Gratulálok én is a babához! Én 6+2hetesen voltam, már pulzált a szíve! :)
Szia gratulálok a babához! Én 6+3 naposan voltam, akkor volt az elsõ hüvelyi ultrahang is és már hallottam a szívverését a picinek. Elõbb nem érdemes menni szerintem. Boldog babavárást! 23 km
gratulálok a babához!!!!régota próbálkoztatok??vagy gyorsan összejött?sok egészséget! 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gratulációkat! Utolsó válaszolónak: lassan két éve, hogy próbálkozunk, volt közben laparos ciszta mûtétem. Férjemnek hétfõn kellet volna dokihoz menni (aznap lett a teszt+), nekem hormonos vérvételre, ha megjön.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!