Találatok a következő kifejezésre: A 6 magzat 7 (6 db)

A 6 hetes magzat 7 mm-esen nem túl kicsi, hiszen a könyvek szerint 12 mm-nek kellene lennie?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem nem kicsi.Nekem a 7 hetes uh-n93mm-es volt.Az orvos azt mondta,hogy ez pont jó. Mostanra már túl vagyunk az 5cm felett. Vigya´zz magatokra,és ne idegeskedj,az nem jó a babádnak. Gratula.

Szia. Szerintem nem kicsi.Nekem a 7 hetes uh-n93mm-es volt.Az orvos azt mondta, hogy ez pont jó. Mostanra már túl vagyunk az 5cm felett. Vigya´zz magatokra, és ne idegeskedj, az nem jó a babádnak. Gratula.
Bocsi az elöbb elírtam!!Nem 93mm hanem 9, 3mm.
Olvasmányaim szerint az embrió 6 hetes korban kb. 2-4 mm-es, szóval ne aggógdj, nálatok minden rendben van ;o)
Szia. Az embrio nagysága a hatodik he´ten 3-5mmkörüli. nálatok minden ok. De beletudsz menni a babák&mamák internetes címre, és megtalálod az elsö trimesztert.Ott mindent elolvashatsz ami érdekel.
a terhességi idõt, nem a fogantatástól, hanem az utolsó ciklustól számolják.Tehát a méretek is csak hozzávetõlegesek.Ha valami baj lenne, mármint, ha kicsi lenne a babád, azt az ultrahangos már mondta volna.Tehát ne idegeskedj!!!!!
Sziasztok! Ma voltam dokinál és nekem is 6hetes és 7mm. 2hét múlva megyek vissza mert hogy akkor lehet többet lát majd.

6 illetve 7 hetesen mekkora a magzat?

ma voltunk uh-n

Legjobb válasz: A görbéd szerint nov. 12-13-án lehetett peteérésed. A ciklus.hu nem tette jó helyre neked a keresztet. Ez alapján kb. 7 hetes terhes lehetsz. Az uh mérések pedig nem mindig pontosak. Szerintem semmi baj nincs a babáddal. Ne ijedj meg! Dobog a szíve és ez a lényeg! Annak idején engem is megijesztettek hogy kisebb a baba, mint a terhességi kor, és el akarták venni. Nem engedtem! MOst itt rosszalkodik a pocimban, teljesen egészséges, és a 4 D ultrahang alapján gyönyörû kislány :-) Nagyon boldog pocakos hónapokat kívánok neked! 32 hetes kismami

A kérdező hozzászólása: missed ab leta avége január 12én voltunk uh-n akkor nem nõtt már...ezt csak azért írom be, hogy akik elolvassák tanuljanak belõle sajna már itt észre kellett volna vennie a dokinak, hogy nem lehet mensi szerint 6 hetes a baba...hiába vert a szíve 3 héttel késõbb elvették:((( de aóta újra terhes vagyok, 8 héttel missed ab után:) ))
Ha még olvasod a válaszokat, csak érdekelne, van-e valami fejlemény?
A görbéd szerint nov. 12-13-án lehetett peteérésed. A ciklus.hu nem tette jó helyre neked a keresztet. Ez alapján kb. 7 hetes terhes lehetsz. Az uh mérések pedig nem mindig pontosak. Szerintem semmi baj nincs a babáddal. Ne ijedj meg! Dobog a szíve és ez a lényeg! Annak idején engem is megijesztettek hogy kisebb a baba, mint a terhességi kor, és el akarták venni. Nem engedtem! MOst itt rosszalkodik a pocimban, teljesen egészséges, és a 4 D ultrahang alapján gyönyörû kislány :-) Nagyon boldog pocakos hónapokat kívánok neked! 32 hetes kismami
nkem is két héttel kisebbet mondott mint az utolsó mensi, és én rá is kérdeztem a dokinál is, és a védõnõnél is, és mindketten azt mondtak, elõfordul gyakran, hogy nem az utolsó mensihez képest fejlõdik a bébi. én próbálok nem aggódni, de várni kell egy kicsit amíg növekszik.
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html 8 hetes terhességnek valóban kicsi, 6-nak felel meg a mérettáblázat szerint. Két eset lehet: két héttel késõbb, a nem várt mensi elõtt eshettél teherbe. Ekkor kb egy hetes késésnél mutathatott elõször pozitívat a teszt. Ha azonban a nem várt környékén már poz. volt a teszted, akkor valószínûleg nem fejlõdik rendesen a baba. Ha a mért adatok eltérnek az elvárttól, általában egy hét múlva visszahív a doki kontrollra, hogy ellenõrizze, fejlõdik-e a baba.
Szia Leírom a mi méreteinket 5 hét 08.13.án 7, 5 mm petezsák 6 hét 08.18.án 15 mm petezsák szívhangal 8hét 2 nap 09.03.án 16, 5 mm embrió Egyébként utolsó mensi alapján és a tényleges méretek szerint egy héttel késöbb fogantunk fõleg a tényleges terhességi kor számít és nem az utolsó mensis mert pl a 16.hétbe végzett afp csak akkor ad jó eredményt ha akkor tényleg 16 hetes vagy
Szia szerintem se aggód túl.Majd biztosat a 12.heti ultrahang mond, addig nekem is mondtak mindent....szerezd be Simó Tímea : Pocakosnapló c. könyvét.Abban vannak adatok, és képek is a babáról és leírhatod a te tapasztalataidat.Nekem nagyon tetszett!2990Ft az alexandrában.Boldog ünnepeket & babavárást
A kérdező hozzászólása: köszönöm igazatok van!nem a méret a lényeg:) )) az a lényeg, hoyg itt van, megérkezett 7 hónap után és dobog a kis szívecskéje
bocsi, látom, van szívverés. Ez jó.
te örülj hogy terhes vagy. Ha kicsi is a baba majd behozza. Én nem értem miért kell aggodni hány hetes. Utolsó mensi után számolják akármikor volt a peteérésed is. szoval csak uh alapján vagy hat hetes. általában ez a biztosabb.
A kérdező hozzászólása: akkor sztem az utóbbi nem fejlõdik rendesen 2 hete 6mm volt a petezsák most meg 18 mm a petezsák és 6 mm a baba és volt szívhang sztem ezek jó adatatok a 6 héten, de ha görbémet megnézed6nézitek tuti nemlehet 6 hetes sztem vag yigen???? http://www.ciklus.hu/images/diagramok/33ff1aeb8d9fb6fa461f75..

Milyen jelei vannak ha 6-7 hetesen elhal, felszívódik(? ) a magzat?

Legjobb válasz: Szia.Ha már6-7hetes magzat hal el,az vérze´ssel,hasgörccsel jár.Ma´r túl nagy ahhoz,hogy csak úgy felszívódjon. Èn u´gy tudom,hogy max.4-5hétig tud felszívo´dni az embrió.

Szia.Ha már6-7hetes magzat hal el, az vérze´ssel, hasgörccsel jár.Ma´r túl nagy ahhoz, hogy csak úgy felszívódjon. Èn u´gy tudom, hogy max.4-5hétig tud felszívo´dni az embrió.
Hirtelen elmúlnak a terhességi tünetek (mellfeszülés stb.) és vérzel.
6-7hetessen nemszokott csak ugy felszivodni, akkor mar dobod a szive is meg mar nemcsak a petezsak latszik, (persze mindig van kivetel) de talan egy orvos tobbet tudna mondani mint ez a forum
Nekem tavaly októberben volt egy spontán vetélésem, akkor 5-6 hetes voltam, de nagyon görcsöltem és véreztem! Ha ilyen gondod van, sürgõsen keresd fel az orvosod!!!!
Nekem januárban 8-9 hetesen meghalt a babám, de semmi jele nem volt se vérzés, se görcs. Csak az ultrahangon derült ki, hogy nem él. Utána megmûtöttek, eltávolították...

Azt írtátok, hogy a terhesség elején nagyjából minden magzat ugyanakkora, és egyformán növekszik. Akkor az hogy lehet, hogy vkinek már 5hetesen látszik vmi a petezsákban, vkinek viszont csak 6-7 hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Nem vagyunk egyformák. Van akinek a ciklusa 28 napos,de vannak akiknek rövidebb vagy hosszabb. A teherbeesés sem mindenkinek félidõben történik. Sõt az elõzõ terhességemnél már az 5 héten látta a doki a petezsákot, most viszont csak a 6. héten.

Szia! Nem vagyunk egyformák. Van akinek a ciklusa 28 napos, de vannak akiknek rövidebb vagy hosszabb. A teherbeesés sem mindenkinek félidõben történik. Sõt az elõzõ terhességemnél már az 5 héten látta a doki a petezsákot, most viszont csak a 6. héten.
Ez így igaz, csak szerintem függ az UH készüléktõl is...

6-7-8-9-hetesn mennyit nő hetente a magzat? Hányadik hétig nőnek kb:"egységese"?

Legjobb válasz: nekem a dokim azt mondta, hogy 20 hetes korig egyformán nõnek és majd csak utána "egyénenként".

nekem a dokim azt mondta, hogy 20 hetes korig egyformán nõnek és majd csak utána "egyénenként".
az elsõ hetekben nõ a "legtöbbet", vagy a legdinamikusabban. 6 hetesen talán még csak 5 mm, de a kilencedik héten 20 körül van már (nekem 19 mm-t mért a doki és 8hét3napot mondott) én is úgy tudom, hogy kb a 20. hétig ha pontosan! mér az ultrahangos doki, akkor elég biztosan meg tudja mondani a magzat korát. MInél nagyobb, annál több dolgot megmér, koponya, testhosz, combcsont, míg az elején (6-9 hét) csak szívhangot vizsgálja, és az embrió hosszát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!