Találatok a következő kifejezésre: A 6 kontrollra (129 db)

A 6 hetes kontrollra ( a babáé) kell valamilyen beutaló, vagy más hivatalos papír a debreceni klinikán, vagy elég a zárójelentést vinni? és a nőgyógyászati esetében?

Legjobb válasz: Idõpontot kell kérni telefonon a 6 hetes kontrollra a Babának én vittem minden papírt. Beutaló kellett a gyerekorvostól a kontrollra és a csipõszûrésre. A gyermek egészségügyi könyvet feltétlenül vidd magaddal!! Tõlem a nõgyógyász semmilyen papírt nem kért! Jó egészséget!

Idõpontot kell kérni telefonon a 6 hetes kontrollra a Babának én vittem minden papírt. Beutaló kellett a gyerekorvostól a kontrollra és a csipõszûrésre. A gyermek egészségügyi könyvet feltétlenül vidd magaddal!! Tõlem a nõgyógyász semmilyen papírt nem kért! Jó egészséget!

Császármetszés után akkor is visszamentek a 6 hetes kontrollra, ha megjött közben?

várjam meg míg elmúlik?hetente 1x rendel a doki,de nemtudom elmúlik-e szerdáig,tehát kérjek id?pontot vagy ne?egyébként a múlthéten kellett volna mennem,akkor voltam 6 hetes,de akkor jött meg.

Legjobb válasz: Szia, várd meg amig elmúlik és akkor menj, hogy rendesen meg tudjon nézni. A 6 hetes kontrollt nem úgy kell érteni, hogy napra pontosan 6 hét múlva kell. :) Mehetsz 7, vagy 8 hét múlva is, csak menj el, az a fontos.

Szia, várd meg amig elmúlik és akkor menj, hogy rendesen meg tudjon nézni. A 6 hetes kontrollt nem úgy kell érteni, hogy napra pontosan 6 hét múlva kell. :) Mehetsz 7, vagy 8 hét múlva is, csak menj el, az a fontos.
A dokit nem zavarja, ha vérzel. Nekem a 6 hetes kontrollon még tartott a gyermekágyi barnázgatás. Viszont ha téged zavar, akkor menj 1 héttel késõbb. Csak ne mulaszd el ezt a vizsgálatot! Üdv

Ma kell mennem a 6 hetes kontrollra, szülés után, elmenjek?

Mivel elkezdtem menstruálni.....

Legjobb válasz: A 6 hét nem szentírás. Inkább várd meg, hogy elmúljon a mensid. Nekem azt mondta a doki, hogy 6-8 hét körül szokott elmúlni a szülés utáni vérzés, akkor kell elmenni kontrollra. Én még a 8. héten is véreztem, úgyhogy késõbb mentem hozzá.

A 6 hét nem szentírás. Inkább várd meg, hogy elmúljon a mensid. Nekem azt mondta a doki, hogy 6-8 hét körül szokott elmúlni a szülés utáni vérzés, akkor kell elmenni kontrollra. Én még a 8. héten is véreztem, úgyhogy késõbb mentem hozzá.
Hát szerintem mindenképp menj el.Legfeljebb hívd fel az orvost hogy megjött és így is menj e.
Sztem hívd fel a dokit és kérdezz rá, mert ha menstruálsz nem hiszem, h meg tud vizsgálni, feleslegesen meg minek mennél el?

Ha fogadott orvosnak a 6 hetes kontroll alkalmával magánrendelésen fizetek, akkor az adott magánrendelés tarifáját is elkéri, vagy úgy adjam, hogy azt belekalkulálom?

8000 ft egy alkalom, így mi a szülésre 80.000 ft-ot szánunk....

Legjobb válasz: A 6 hetes kontrollon adod oda a szülésre szánt pénzt? Nem egészen értem a kérdésed. Én varratszedéskor adtam a szüléspénzt, és a 6 hetesen meg a magánrendelés "tarifáját"

A 6 hetes kontrollon adod oda a szülésre szánt pénzt? Nem egészen értem a kérdésed. Én varratszedéskor adtam a szüléspénzt, és a 6 hetesen meg a magánrendelés "tarifáját"
ha magánrendelésre jársz, akkor a magánrendelés tarifát is ki kell fizetned. x összeg / alkalom. Szülés után meg a szülésre szánt pénzt plusszban. Ez sajnos így mûködik... Nekem nagyon rendes volt az orvosom, mert õ például, felajánlotta, hogy kontrollra meg kivizsgálásokra járjak hozzá az "sztk"-ba, ne privát, mert magánrendelésen úgysem tud beutalót írni, azért külön be kellene mennem a kórházba újra sorbaállni, szóval felesleges. De a legtöbb orvos nem ilyen....
A szüléspénzt a szülés után adtuk oda közvetlenül, a kontrollon meg kifizettem a magánrendelési tarifát. Szerintem késõ a 6 hetesen odaadni a pénzt.
Én a 6 hetes kontrollon adtam. Programozott császárral szültem, a dokinak konferenciára kellett mennie a szülésem utáni napokban, így csak beköszönt, és mikor át akartam adni a pénzt csak annyit mondott, majd találkozunk a kontrollon. Így a varratszedést is egy másik orvos csinálta, tehát akkor sem tudtam volna odaadni. A lényeg, hogy én is a 6 hetes kontrollon adtam oda egy borítékban + külön a magánrendelés díját, amit mindig az asszisztensnek kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: köszi.... szabiról jött be a dokim szülésre és nem tudtam odaadni neki a pénzt, varratszedés nem volt, így a 6 hetesen találkozom majd vele legközelebb....
akkor tedd mellé a 6 hetes vizsgálat árát szerintem.

A 6 hetes kontrollra ha megyek mit kell vinni?

Pl. terhes kis könyv,zárójelentés?

Legjobb válasz: Magadat.Semmit sem kell vinni,csak elmondod a dokinak,h szülés utáni 6 hetes kontrollra jöttél.

Magadat.Semmit sem kell vinni, csak elmondod a dokinak, h szülés utáni 6 hetes kontrollra jöttél.
Tõlem kérte a doki a szüléskor kapott zárójelentést. Sztem biztos ami biztos vidd el. És persze TAJ kártyát
tõlem semmit nem kért. Fogadott dokimhoz mentem vissza, így ismert.
Szia!Tõlem nem kért semmit, a Taj kártyámat vittem csak.
A kérdező hozzászólása: Köszike :-)
Zárójelentést és ha nem saját orvoshoz mész akkor a TAJ kártyádat.

Sajnos volt egy missed ab-om mert a magzatom elhalt. Az orvosom azt mondta hogy 4-6 het amig megjon a mentruaciom. Most vagyok a 6 heten es semmi jele. Nektek mikor jott meg es mikor kellett vissza menni kontrollra?

Legjobb válasz: nekem 35 napra jött meg.Amikor elmúlt utánna kellett menni kontrollra. Szerintem várj még 1-2 hetet és ha nem jön meg akkor menj dokihoz. Sajnálom,hogy így alakult! Minden jót!

nekem 35 napra jött meg.Amikor elmúlt utánna kellett menni kontrollra. Szerintem várj még 1-2 hetet és ha nem jön meg akkor menj dokihoz. Sajnálom, hogy így alakult! Minden jót!
szintén elsõ vagyok! Nekem is sokat segített, azóta van több sorstársam akivel tartjuk a kapcsolatot! Tényleg nincs ennél kegyetlenebb érzés, tudom!!!! De az idõ tudja majd csak orvosolni a dolgokat, hidd el! 3 ciklust javasoltak és akkor újra lehet próbálkozni! Mi most kaptunk zöld utat és tele vagyok félelemmel, de bizom benne, hogy nem történhet meg mégegyszer! A villám sem csap be 2x ugyanoda!
kontrollra 6 hét után kell visszmenni nekem legalábbis mind a kétszer 6 hét volt volt aki azt mondta hgoy 4 hét után rendelték vissza. a mensim elõszõr 7 hét után jött meg másodszor pedig a babuci jelentkezett, aki most a napokba fog megszületni várhatóan
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors valaszokat! Kicsit elkezdtem parazni...Ti is megvartatok az elso mensit hogy sex volt a parotokkal? Sajnos a terhessegemet nehezen viseltem es akkor sem volt semmi a rosszulleteim miatt...
Sziasztok lányok! Muszály írnom, mert seni sem bízhat abban, hogy kétszer ugyanoda nem csap be a villám! Sajnos nálam megtörtént! Nem akarok bántani senkit, de nekem is mindenki ezt mondta és ugyanúgy 6-7. héten elhalt a terhesség. Én csak javasolni tudom, hogy kérjétek a dokit, hogy figyeljen oda rátok! Ha rendes, lelkiismeretes, akkor megteszi. Sajnos az enyém nem ilyen volt. Pedig sokat adtam neki még a magánrendelési tarifán kívûl is. Amikor pedig kértem vizsgáljon ki, azt mondta, hogy egészséges vagyok és menjek haza, kivizsgálásra nincs szükség. Azóta nem is hozzá járok!
Ha jól emlékszem, 12 hetesen vették el és 1 hétre kellett visszamenni kontrollba, utána pedig egy hematóma miatt 3 hétre is vissza kellett menjek. Szex az elsõ és a harmadik héten volt, hüvelyi behatolás nélkül
Szia nekem három hónapja volt jmissed abom és mi most kezdtük újrí a próbálkozást remélem mielöbb sikerül a baba mindenkinek. Nekem rendesen megjött utána 4 hét múlva kontrollra 6. héten mentem és szexelni két héttel utána már szexeltünk. Most izgulok mert nem tudom hogy emiatt késik a mensim vagy mert most rögtön sikerült a baba.
Nekem 14. héten ment el a baba. Utána 10. héten kaptam norcolutot, rá 2 napra volt megvonásos vérzésem. Azt még nem tudom, hogy magától meg fog-e jönni, mert vannak hormon problémáim, de eddig nem okoztak különösebb problémát. Egyébként nekem is sokat segített ennek az oldalnak az olvasása utána. Közben rengeteget tanultam ami remélem 2szor hasznos lesz. Sok sikert neked a továbbiakban.
A kérdező hozzászólása: Annyira sajnalom!!! Nincs rosszabb mint egy gyermeket elvesziteni...Tudom elore kell nezni, hiszen a termeszet elveszi ami nem eletkepes volt...jo hogy ratalaltam erre az oldalra, nagyon sokat segit abban hogy tovabb lepjek. Es tudom nem vagyok egyedul...hanam jo paran...
elsõ vagyok. Mi 4 hetet vártunk mûtét után a sexel! Közlöm nem volt jó, olyan mintha valamit éreztem volna bent??!! Ez után 1 hétre rá megjött, és utánna már jó volt.
A kérdező hozzászólása: Masodik valaszolonak Gratulalok!!! Jo neked!!!
Nekem a 11.héten jött meg, de akkor is csak progeszterongyógyszer hatására. De nekem kiderült a missed ab után, hogy a vetélés amiatt volt, mert alulmûködik a pajzsmirigyem... Ez pedig peteérési gondokat is okoz, ezért vártunk 11 hétig... Azóta pedig Clostyt szedek, ez a 3. hónapom. Peteérés van, de sajnos baba még nincs... Az biztos, hogy a dokin sok múlik. Nekem, ha jön a következõ baba, azonnal emelnek a pajzsmirigygyógyszer adagon, valamint a pozi teszt napjától helyezgetnem fel az Utrogestan hüvelykapszulát, ami mesterséges progeszteron, vastagítja a méhnyálkahártyát, segíti a beágyazódást, az elsõ trimeszterben végig szednem kell majd... 6 hét után voltam kontrollon. 3hónapot várhatsz a mensivel, nekem idõ kellett ahhoz is, hogy a prolaktinszint visszamenjen, mert amíg magas, mert a tejtermelés indult volna..., addig gátolja a peteérést. Viszont erre van egy gyógymód, a megemelkedett prolaktint visszaszorítja a barátcserje kapszula, ezt nyugodtan szedheted több hónapon át, minden nap, - patikában, bioboltokban kapható... Jah, és a ciklust is szabályozza összességében! Mielõbbi testi-lelkifelépüléstés babát mimden sorstársnak!

A 6 hetes kontrollra babával kell menni?

Legjobb válasz: Én vittem, de ennek gyakorlati oka volt. Anyukámmal mentünk, õ vigyázott a picire míg a doki vizsgált, de mivel még szoptattam, így nyugodtabb voltam, hogy ott van mellettem és ha szüksége van rám, megetethetem, megnyugtathatom. A másik dolog, hogy neki is ugyanott volt a 6 hetes kontroll, így egy kalap alatt letudtuk mindkettõnket. Persze a dokibácsi is megnézte a nagylegényt! :)

Én vittem, de ennek gyakorlati oka volt. Anyukámmal mentünk, õ vigyázott a picire míg a doki vizsgált, de mivel még szoptattam, így nyugodtabb voltam, hogy ott van mellettem és ha szüksége van rám, megetethetem, megnyugtathatom. A másik dolog, hogy neki is ugyanott volt a 6 hetes kontroll, így egy kalap alatt letudtuk mindkettõnket. Persze a dokibácsi is megnézte a nagylegényt! :)
Sokan szerintem azért viszik, mert ha szoptatnak nem tudják máshogy megoldani. Ráadásul nem tudom nálatok hogy van, de nálunk a dokinál marha sokat kell várni, mert nagy a csúszás. Addig apával van el a pici, míg anyukát vizsgálja a doki.
nem. a nõgyógyász rád kíváncsi, h begyógyult-e a heg, összehúzódott-e a méhed. kivéve, ha meg akarod neki mutatni a kicsit :) inkább fényképet vigyél róla :)
Nem kell!! De általában vinni szokták, én vittem és a doki nagyon örült neki!
A nõgyógyászati kontrollra gondolsz? Nem. A nõgyógyásznak semmi köze a babádhoz, de azt biztos megkérdezi szopik-e. Mert annak van köze a méh összehúzódáshoz. Ilyenkor azt nézi meg minden helyreállt e odabenn.
Nem tudom :( de gondoltam felvíditalak :) Amúgy én is kivi vagyok rá :)

A 6 hetes kontrollra mindenképp el kell menni, vagy kihagyható?

Legjobb válasz: A saját jól felfogott érdeked,hogy elmenj a kontrollra.De ez nem csak szülésre igaz,hanem mindenre.Nagyjából 5 perc volt az egész.(Attól függ milyen gyorsan öltözöl.)A vizsgálat meg fél perc. Vidd magaddal a gyereket!Azt vettem észre,akkor gyorsaban halad az ember az orvosnál,fõleg,ha a gyerek ordít is:) Nagyapámat annó az vitte el,hogy nem ment vissza egy mûtét utáni kontrollra.Igaz kellett hozzá néhány év,de végül annak a szövõdménye lett viszonylag korai halála.Semmibe sem kerül elmenni.

A saját jól felfogott érdeked, hogy elmenj a kontrollra.De ez nem csak szülésre igaz, hanem mindenre.Nagyjából 5 perc volt az egész.(Attól függ milyen gyorsan öltözöl.)A vizsgálat meg fél perc. Vidd magaddal a gyereket!Azt vettem észre, akkor gyorsaban halad az ember az orvosnál, fõleg, ha a gyerek ordít is:) Nagyapámat annó az vitte el, hogy nem ment vissza egy mûtét utáni kontrollra.Igaz kellett hozzá néhány év, de végül annak a szövõdménye lett viszonylag korai halála.Semmibe sem kerül elmenni.
Mej a saját érdekedben.gyorsan megvagy, nem fáj, és a doki legalább megmondja, hogy minden ok....
Én nagy halogatómûvész vagyok, de még én is elmentem. Igaz, nem hat hét után, hanem három hónap után, de a doki is mondta, hogy sokan csak három hónap után mennek, és az is jó. Szóval menj csak el, nem tart sokáig, nem csinálnak semmi szörnyût.

Elmenjek így a 6 hetes kontrollra?

Kedden lesz 6 hete, hogy szültem és akkor kell kontrollra is visszamennem. Már kb 1 hete teljesen megszűnt a szülés utáni vérzés és barnázás is. Viszont tegnap előtt világos pirosas kis mennyiségű vér jött belőlem (csak kb egy 50-es érme nagyságú foltot hagyott). Görcsöl is a hasam de azóta semmi nem jött belőlem. Ha megjön visszamenjek kedden a kontrollra?

Legjobb válasz: Persze tolhatod is kicsit a kontrollt, de jobb túlesni rajta. Velem is így volt, elmúlt a gyermekágyi vérzésem, mire megvolt az idõpontom a kontrollra, megint erõsödött egy kicsit. Beszámoltam róla a dokinak, azt mondta ez teljesen természetes és simán megvizsgált. Attól õ még látja a méh és a hüvely (esetleg a gátseb) állapotát.

Persze tolhatod is kicsit a kontrollt, de jobb túlesni rajta. Velem is így volt, elmúlt a gyermekágyi vérzésem, mire megvolt az idõpontom a kontrollra, megint erõsödött egy kicsit. Beszámoltam róla a dokinak, azt mondta ez teljesen természetes és simán megvizsgált. Attól õ még látja a méh és a hüvely (esetleg a gátseb) állapotát.
ha megjön és a 7.héten mennék. 1 hét ide vagy oda nem jelent semmit.... sokan nem pont akkor mennek!
Én a 7. héten mentem vissza, de még akkor is véreztem ... Viszont pont azért mentem, mert tudni akartam, hogy normális-e, hogy még mindig annyira vérzek. A Doki számára ez nem újdonság, látott már cifrábbat is :-) Bennem fel se merült, hogy emiatt húzzam az idõt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Meg lett beszélve már régen a dokival a kedd + a férjem csak holnapra kapott szabadságot így biztosan elmegyek, de azt sem szerettem volna, hogy odamegyek és hazaküldenek.

Szülés után 6. hétben járok, a dokihoz kontrollra szombaton kell mennem, most már lehet-e szexelni?

Legjobb válasz: elvileg igen, de én megvárnám a kontrollt, biztos minden oké-e

elvileg igen, de én megvárnám a kontrollt, biztos minden oké-e
Mi 4 hétig bírtuk, utána asszony se bírt magával. Szerencsére semmi baja nem lett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!