Találatok a következő kifejezésre: A 6 kontrollon hogyan vizsgál a (3 db)

A 6 hetes kontrollon hogyan vizsgál a doki, illetve utána még visszahív, vagy már csak akkor kell menni, ha valamilyen panasz van?

Legjobb válasz: Szia. Sima vizsgálat lesz, megnézi, hogy ha volt gátmetszésed hogyan gyógyul a sebed, stb. Ha kérsz ír fel szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót. És valóban akkor kell menni legközelebb, ha valami gondod van.

Szia. Sima vizsgálat lesz, megnézi, hogy ha volt gátmetszésed hogyan gyógyul a sebed, stb. Ha kérsz ír fel szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót. És valóban akkor kell menni legközelebb, ha valami gondod van.
Elméletileg havonta kellene menni nõgyógyászhoz, hogy hallgasson szívhangot, meg a méhszájjal minden rendben van-e.(Ennek megfelelõen, és a 9.hét után 34hetesen voltam legközelebb:) )Meg majd a 12 hetes UH lesz.Amúgy szerintem az elején ráérsz csak akkor menni, ha panasz van, és mondjuk úgy a 20. héttõl is elég havonta-másfélhavonta járni, ha teljesen panasz mentes vagy. Ha lesz választott dokid, õ mondani fogja, hogy mikor menj.
A kérdező hozzászólása: Bocs, lehet nem volt egyértelmû a kérdés, de én a szülés utáni, 6. héten esedékes, kontrollra gondoltam.
húúú, én egybõl értettem a kérdést, csak nem tudom a választ, még csak most várom az elsõ babámat :D boldog babázást neked
Szia. Van ahol vesznek kenetet rákszüre´shez, (nekem nem), megnézik a gátsebed, és hogy a méh rendben van-e?? Nekem is a múlt héten volt.

A 6 hetes kontrollon mi történik? Mit hogy vizsgálnak? Van ultrahang is?

Legjobb válasz: A doki manuális belsõ vizsgálatot csinál, kitapintja a méhet, a varratok gyógyulását (ha voltak) megnézi. Megkérdezik hogy vagy. Uh-nincs. Ja! Megbeszélitek a fogamzásgátlást...

A doki manuális belsõ vizsgálatot csinál, kitapintja a méhet, a varratok gyógyulását (ha voltak) megnézi. Megkérdezik hogy vagy. Uh-nincs. Ja! Megbeszélitek a fogamzásgátlást...
Nekem csinált a doki hüvelyi UH-ot is.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Nekem is volt hüvelyi uh megnézte a petefészkeket is mindent, ill. kézi vizsgálat is volt+ fogamzásgátlás megbeszélése.

Kevesebbe kerül a szülés utáni 6 hetes kontroll, mint egy sima nögyógyászati vizsgálat? Nektek hogy volt?

Legjobb válasz: Nekem ugyan annyiba került,mint terhesen.Vizsgálat nélküli kontrollon voltam egyszer,az viszont nem került annyiba.

Nekem ugyan annyiba került, mint terhesen.Vizsgálat nélküli kontrollon voltam egyszer, az viszont nem került annyiba.
Nekem annyit mondott a doki, amit a terhesgondozáson kért, 6000. De a párommal megbeszéltük, hogy 10-est adok neki. A szüléskor kapott pénzt, de úgy gondoltam ez még jár neki.
Nekem az elsõ gyerkõc után nem kellett neki pénzt adnom a kontrollon. Szerintem most sem fogunk adni, mert nem kevés pénzt adunk a szülésért. Az az igazság, hogy a szülésért is elég durvának tartom, hogy ennyi pénzeket elkérnek, amikor fizetjük a tb-t, és egy gyerekvállalás amúgy is elég nagy kiadásokkal jár, és van képük szemrebbenés nélkül elvenni még a látványosan szegényektõl is a pénzt. Nem azt mondom, hogy nem érdemlik meg, hiszen a babánk és a magunk élete is õrajtuk múlik, de ezt nem nekünk kéne megfizetni, hanem annyit kéne keresniük, hogy ne kelljen tõlünk is pénzt elvárniuk. Mondjuk ez elég kényes téma, és nem is igazán ez volt a kérdés, de ez nagyon kikivánkozott belõlem!! Könnyû és gyors szülést mindenkinek!!!
Én is ugyanannyit fizettem, mint a terhesgondozáson. (7000 ft)
Nekem nem kért semmit a 6hetes kotrollnál.Bár lehet hogy csak azért nem mert akkor adtuk oda neki a szülésért a pénzt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!