Találatok a következő kifejezésre: A 6 kisfiam háta (9 db)

A 6 hónapos kisfiam háta közepén megjelent egy vízhólyagnak tűnő, borsó nagyságú kiütés, aminek élénk piros a széle. Mi lehet ez?

Valakinek volt már ilyen tapasztalata a babájával kapcsolatban? Lehet csípés, allergia, valami kidörzsölte?

Legjobb válasz: Bárányhimlõ is lehet. A kislányomnak az ujján jelent meg egy vízhólyag szerû valami. Kiderült... bárányhimlõ. 11 hónapos volt. Nagyon könnyen túl voltunk rajta. :) Nem volt lázas, nem viszketett neki. Szóval, õt sem zavarta. :) Ha szaporodnak a pöttyök és ha a hajas fejbõrön is van akkor tuti, hogy bárányhimlõ. A leánykámnak napokig csak az az egy vízhólyagszerû pukli volt az ujján. Azután lett 20-30 pötty. A kisfiam épp most bárányhimlõs. Neki van vagy 300 pöttye :))))

Bárányhimlõ is lehet. A kislányomnak az ujján jelent meg egy vízhólyag szerû valami. Kiderült... bárányhimlõ. 11 hónapos volt. Nagyon könnyen túl voltunk rajta. :) Nem volt lázas, nem viszketett neki. Szóval, õt sem zavarta. :) Ha szaporodnak a pöttyök és ha a hajas fejbõrön is van akkor tuti, hogy bárányhimlõ. A leánykámnak napokig csak az az egy vízhólyagszerû pukli volt az ujján. Azután lett 20-30 pötty. A kisfiam épp most bárányhimlõs. Neki van vagy 300 pöttye :) )))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Szoptatod még a kisebbiket? Lehet, hogy azért vészelte át ilyen könnyen? Nagyon úgy néz ki, hogy nálunk is bárányhimlõ...Ma viszem az orvoshoz. Kijött még egy pár ugyanilyen vízhólyagszerû a hátán, és reggelre ki is fakadt. A 2 nagyobb testvére, már évekkel korábban átestek rajta, de õk megszenvedték a betegséget (láz, viszketés stb.)
A kislányom még szopott amikor bárányhimlõs lett (mindkét gyermekemet 3 éves koráig szoptattam :) )) a fiam most 6 éves. Neki az orvos tanácsára fenistil cseppeket adtam, (naponta 3x20) de fenistil krémmel nem szabad kenni. Semmilyen krémmel sem. :) Nem tudom mitõl van akinek csak pár pötty, meg akinek rengeteg. Viszketés, nem viszketés... errõl fogalmam sincs! :) Mindenesetre jó hallani, hogy a gyermeked még szopik! Gyors és könnyû gyógyulást kívánok!

Mennyire szabad erőltetni a fordulást a babáknál? A 6 hónapos kisfiam csak hátról fordul hasra, hasról hátra nem. Milyen gyarorlattal tudnám rávenni hogy hasról is forduljon. Félek hogy lemaradunk, és elküldenek minket gerinctornára.

Legjobb válasz: Mi is kéthét múlva fordultunk csak vissa, ez teljesen normális. Gyakorolni lehet úgy, hogy egy plédre rakod és a plédet fogva segítesz neki a megfordulásban.

Mi is kéthét múlva fordultunk csak vissa, ez teljesen normális. Gyakorolni lehet úgy, hogy egy plédre rakod és a plédet fogva segítesz neki a megfordulásban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, majd gyakorolunk. Jó babázást
szerintem nyugika.mi is igy vagyunk csak harsa de már volt párszor h visszafordult.de szerintem nem tudatosan, vagyis hát kitudja.mert azert ha a babak rajönnek akkor forgolodnak és élvezkednek.Véletlenül se fordult meeg meg?
mi lassan 6hosak lesszunk, az enyem is csak hatrol hasra fordul.6honaposnal ez mar keso?en is feltem, meg mar faraszto is mert allandoan hasra fordul es aztan ordit.(mert utal hason lenni)de akkor is hasra fordul;))
A kérdező hozzászólása: csak hasra fordul, és azt is inkább csak az egyik irányba. A védõnõ azt mondta ha nem fog fordulni elküldeti gerinctornára. Mondjuk a fiam elég nagy baba már 9 kiló. nem kövér de husis, lehet hogy neki igy nehezebb megmozditania magát mint egy könnyebb gyereknek. Nálunk is orditás van ha hasra fordulunk.
Az én lányom 5 és fél hónaposan fordult hátról hasra és igazából 8 hónaposan hasról hátra. Nem kapkodta el... Én kérdeztem a gyerekorvost és a védõnõt is, de õk azt mondták, hogy nincs a mozgásával semmi baj, nagy baba és kész. Most 8 és fél hónapos, de még ne kúszik, nem mászik. Valahogy az az érzésem, hogy fizikálisan képes lenne rá, de nem érdekli.
én fiam 8 hónapos és nem forog.talán 3-4×fordult hasrol hátra.sztem vannak babák akik kihagyják.Õ mászik és feláll.ez talán érdekesebb mint a forgás.ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Baj ha a 6, 5 hónapos kisfiam még nem fordult oldalra, hasra illetve hátra? Utalhat e ez esetleg valamilyen betegségre?

Pár percig képes üldögélni,de fordulni nem hajlandó.10 kg körül van,elég pufi.

Legjobb válasz: Az én fiam 5hónapos volt és a védõnõ ajánlott egy hölgyet,aki mutatott pár gyakorlatot,hogyan vegyük rá a fordulásra. Az én fiam is nagy súlyú,mondta is a dokink,hogy ezért is maradhat le a mozgásfejlõdésben. A lányom 5hónaposan már fordult mindenfelé. Már 2hete csináljuk azóta többet mozog,oldalra is teljesen kitekeredik,de még át nem forgul. Szerintem mindenképp beszélj a dokival vagy a védõnõvel errõl.

Az én fiam 5hónapos volt és a védõnõ ajánlott egy hölgyet, aki mutatott pár gyakorlatot, hogyan vegyük rá a fordulásra. Az én fiam is nagy súlyú, mondta is a dokink, hogy ezért is maradhat le a mozgásfejlõdésben. A lányom 5hónaposan már fordult mindenfelé. Már 2hete csináljuk azóta többet mozog, oldalra is teljesen kitekeredik, de még át nem forgul. Szerintem mindenképp beszélj a dokival vagy a védõnõvel errõl.
A babatorna hatásos ilyen esetben. Oldalra már négy hónaposan szoktak fordulni, szóval tényleg jót tenne egy babatorna, azóta az én fiam is nagyon sokat forog, már a hasára is, pedig négy hónapos csak, és nem szokták még ilyen korán. Nekünk ez nagyon bejött.
valósznüleg a súlya miatt is kevésbé mozgékony. Szerintem beszélj vagy dokival, vagy védõnõvel, hogy mit javasaol. szeritnem a babatorna, vagy a babaúszás is jó lehet. A vízben könnyebben mozognak a picik, és lehet, hogy az meghozza a mozgás utáni vágyát. De ha fel tud ülni már magától, akkor nincs miért aggódni, nem lehet, hogy csak Te nem láttad hasra fordulni? Az én fiam amikor már ülni tudott, akkor hátról hasizomból felült, és onnan már simán hasra fordult, utána késõbb hasonfekvésbõl ült fel (valahogy magaalá húzta a lábait) és onnan hátra.
A kérdező hozzászólása: De a babám koraszülött, a 33.hétre született.Igaz, hogy semmilyen komplikáció nem volt, és a súllya sem volt kicsi(2350g), de ez is közrejátszhat??


az nem hiszem hogy baj lenne az én kisfiam se kuszot söt ö még négykézláb se volt hajlando közlekedni de egy éves korába már járt
Szia! Az öcsém is gurulva közlekedett enyi idõs korában. Egészségügyis édesanyám rohant fûhöz-fához kétségbeesetten, de igaz választ nem kapott. Az öcsém ma végzõs jogászhallgató, nagyon jó mozgáskoordinációval. Ha nagyon aggódsz beszélj a védõnéniddel, hátha ajánl valami jó szakembert a közeledben. Kitartás, a fiad hamarosan járni fog, csak gyõzz majd futni utána!
Ismerõsöm kislánya pont ezt csinálta, azóta már szépen jár. Szóval más babáknál is van ez így.
Igen, ne aggodj, ezutan jon a kuszas. Az en kisfiam is gurult 6 es fel honaposan es 7 es fel honaposan kezdett kuszni. Most mar 3 hete kuszik, nagyon ugyesen. :) Szoval ne izgulj, minden rendben a kisfiaddal.

6 hós kisfiam még csak a hasáról a hátára fordul át. Hová fog a védőnő elküldeni minket? Kell már izgulnom miatta :/?

Legjobb válasz: Elõször is ne aggódj, tényleg, én végig paráztam helyetted is ezt az idõszakot :) Kislányom ugyanígy volt,pontosabban õ semerre nem forgott még ekkor. Csupán egyszer csinálta meg, aztán semmi. Egyszercsak hipp-hopp (7 hónapos kora elõtt egy héttel) egyik nap azt vettem észre a játszószõnyegen, hogy ide-oda gurulgat). Nem csináltunk semmi extrát, a védõnõ nem küldött minket sehova, annyit mondott lepedõbe forgatgassuk, hogy ráérezzen az ízére. Mai fejjel már aztmondom meg kell érnie rá a babának. Szerintem ne aggódj, de mindenképpen jelezd a védõnõnek, dokinõnek, mert õk látják a kisfiadat, meg értenek is hozzá. (Jobban, mint én)

Elõször is ne aggódj, tényleg, én végig paráztam helyetted is ezt az idõszakot :) Kislányom ugyanígy volt, pontosabban õ semerre nem forgott még ekkor. Csupán egyszer csinálta meg, aztán semmi. Egyszercsak hipp-hopp (7 hónapos kora elõtt egy héttel) egyik nap azt vettem észre a játszószõnyegen, hogy ide-oda gurulgat). Nem csináltunk semmi extrát, a védõnõ nem küldött minket sehova, annyit mondott lepedõbe forgatgassuk, hogy ráérezzen az ízére. Mai fejjel már aztmondom meg kell érnie rá a babának. Szerintem ne aggódj, de mindenképpen jelezd a védõnõnek, dokinõnek, mert õk látják a kisfiadat, meg értenek is hozzá. (Jobban, mint én)
Ja, annyit még írnék: Én azért voltam annyira megijedve mert a környezetünkben a korabeli babák már csinálták ezeket a dolgokat. Aztán végre találtam egy ismerõst, . akinek már 2 éves a kislánya, de visszanézte a naplójából, és kiderült 7, 5 hónapos volt mire azzal az igazi lendülettel forgott. Minden baba más, más a fejlõdésük is. Az én kislányom a kézmozgásokkal van sokkal elõrébb, és a beszédfejlõdésével. Biztos van amiben a Te kisfiad is megelõzi a többieket! Ha meg nem látod a többi gyerek forgását, akkor nem is kell feltétlenül, 100%-osan elhinni amit az Anyukák mesélnek. Sajnos nálunk nem egy Anyuka van aki nagyon szívesen dicséri a gyermekét, hogy mennyire ügyes, de közben fele annyit nem tud a gyerkõc!
Szerintem sem vagytok semmivel sem elkésve. Nekem 5 hónapos a kisfiam, és egyik nap még semmit sem csinált, másik nap meg ide-oda pörgött. Az egyik rokon kisgyerek 6-7 hónaposan fordult meg elõször, és 1 évesen már járt, olyan gyorsan ráérzett aztán a dolgok "ízére". Amúgy meg úgy is visszasírod majd az idõt, mikor még nem forgott. :-)
Ennyi idõsen a fiam még ezt se csinálta. Nem küldtek minket sehova. Most 8 hónapos és forog oda is meg vissza is gond nélkül, és kúszik is. Nincs semmi baja, késõbb fejlõdik.

A megmaradt lanugó mikor fog kipotyogni? 6 hetesek vagyunk, és a kisfiam vállán, hátán, fülén meg a homlokán még mindig van.

Legjobb válasz: A kisfiam 11 hetes. Már csökkent a mennyisége, de még nem tûnt el teljesen. Ne aggódj, el fog múlni.

A kisfiam 11 hetes. Már csökkent a mennyisége, de még nem tûnt el teljesen. Ne aggódj, el fog múlni.
Nekünki is jóval 3 hónapos kora után hullott ki teljesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor türelmesen várakozunk. :)
A lányom 9 hónaposan, a fiam fél évesen. Sok sikert:)
Szia! A lányom 7.5hósan mászik, mint a nyil:-)
Nekünk 5, 5 hónaposan mászott a lányunk. Most 8, 5 hónapos már áll, és oldalazva megy a kiságyban. Ülni viszont csak pár napja tud. Illetve ha felültettük akkor már nem dõlt el csak felülni volt lusta, de most már élvezi hogy megy neki egyedül is. Gratulálok ügyes a kisbabucikád.
Épp hogy elmúlt négy hónapos négykézlábra vágta magát és hintázott. Utána egy-egy erõteljesebb lendülettel elõre vágta magát, aztán pár hét múlva és sok orra eséssel rájött, hogy mászni is lehet:) 5 hónaposan már mászott, és félig ülõhelyzetbe ül. 6 hónapos volt 25-én és rá pár napra felállt a kiságyba. Azóta nem akar csak állandóan állni. Most 6.5 hónapos huncut kis csaj:)
Hát elõszõr kúszás lesz, majd rá pár hétre vagy hónapra mászás. Az én csöppen piszok gyorsan kúszott, aztán egyszer csak rájött a mászótechnikára, igaz volt pár baleset de mászott kb 7, 5-8 hósan. És már ekkor fel is állt kapaszkodva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.
Nekem 5 hónaposan állt négykézlábra és (pár napon belül) kezdett mászni a kisfiam. Ezzel egyszerre ült fel magától. De ez általában nagyon korainak számít. Szerintem a te babád is pár nap (hét) múlva biztos hogy mászni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors és eredmény teli válaszokat! Igazság szerint ma jött még csak rá, hogy hogyan is van földtõl való felemelkedés. Ezt apának is hamarjában megmutatta, hogy ma mit tanult. Igaz, kis butus, nem elõre fele "lépeget" hanem hátrafele tolja magát.:) Kíváncsi vagyok, mikor fog rájönni arra, hogy elõre fele el is éri a célját. Mégegyszer köszönöm a válaszokat. Sokat segítettetek! Mindenkinek jó babázást és jó egészséget!
Jó, hogy neked 5-6szorra elalszik, nekem 3hónapos kora óta csinálná ezt, de nem bírom..így cicin alszik el...6hósak multunk
Valószínû nem fáj a pocija, ezért alszik jobban


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!