Találatok a következő kifejezésre: A 4d-s miért (5 db)

A 4D-s ultrahang minden rendellenességet kizár? Ha magas a mom ott megtudhatjuk miért?

Vagy nem teljesen lát mindent? Volt olyan akinek láttak gondot is??? Esetleg rossz eredmény után? Vagy megtudták mondani mi a rossz eredmény oka?

Legjobb válasz: A 4D sem 100%. Vannak rendellenességek, amiket egyszerûen nem lehet látni ultrahangon. De amiket észre lehet venni, azokat sokkal könnyebb észrevenni 4D-n, mint a hagyományoson.

A 4D sem 100%. Vannak rendellenességek, amiket egyszerûen nem lehet látni ultrahangon. De amiket észre lehet venni, azokat sokkal könnyebb észrevenni 4D-n, mint a hagyományoson.
A kérdező hozzászólása: De pl. a Dawn kórt lehet látni igaz? vagy ez sem biztos?
azt szerintem lehet latni
attol is fugg, hogy hanyadik hetben vagytok!
NEM, egyáltalán NEM zár ki minden rendellenességet, a Down kórt sem!Van itt egy kismama, akinek minden lelete jó volt(az UH is!)mégis Down kóros lett a baba.
Minden leletre rá van írva, hogy bár azt mondták minden rendben, nem perelhetõ, tehát a kiskaput megadják maguknak. Biztos már csak az, ha megszületik-illetve ami utána lesz.
Szia, én is gondolkozom a 4D-n, én alacsony AFP miatt (0, 47MoM lett). Bár minden más leletem negatív. Az UH sajnos nem mindenható, ezt mondta nekem egy orvos. Ettõl függetlenül az UH-k és az összes többi vizsgálat is azért van, hogy a baba rendellenességeit kiszûrjék. Ha õk valamit találnak, úgyis küldenek genetikára. Én is most a héten megyek majd... Boldog babavárást! 21 hetes kismama

A feleségem a 20. hétben jár. Miért van az, h a klinikán, a magánorvosnál és a 4d-s ultrahangon azt mondják a feleségemnek, h lánya lesz, majd mikor elmegy a védőnőhöz az az AFP: 20ug/l és a 0, 7MOM rávágta fiú? ! Most mi az igazság, tudni szeretnénk!

Legjobb válasz: Honnan vette a védõnõ az AFP-bõl, hogy fiú??? Az a vizsgálat a velõcsõzáródási rendellenességet szûri... Én inkább az uh-nak és a 4D-nek hinnék :)))

Honnan vette a védõnõ az AFP-bõl, hogy fiú??? Az a vizsgálat a velõcsõzáródási rendellenességet szûri... Én inkább az uh-nak és a 4D-nek hinnék :) ))
Az AFP eredménybõl a baba nemét nem lehet meghatározni... A védõnõ hülye. Ilyet még nem is hallottam. LOL
Ha a doki lányt mond akkor az lesz. Az AFP értékébõl állítólag lehet következtetni a nemére ..ezt beszélik.De ez nem éppen a valóságot tükrözi. Nekem az értékekbõl fiúra lehetett saccolni és kislányom született.
Az utolsó vagyok Ezt találtam röviden a történetrõl: Az állítás szerint ha a normál tartomány alsó értékéhez áll közelebb a mért érték, akkor kislány, ha a felsõhöz akkor kisfiú lesz.
Az Uh a mérvadó (annyira bírom az ilyen "mindentudó" védõnõket)! Amúgy nekem is elkezdte magyarázni, hogy ennyi-meg-annyi MOM-nál egyik nemû, míg az érték alatt másik nemû SZOKOTT lenni.. de ez egyáltalán nem BIZTOS, csak egy általánosítás, hogy aha, nekem is annyi volt és nekem is fiú lett... :S Amúgy nekem a lányommal is 0, 8, meg a fiammal is 0, 8 volt a MOM - na ebbõl vonjon le a védõnõtök bármit is...
Azért azt leírnám, hogy az egyik kolléganõmnek végig lányt láttak és fiú lett!!!!!
Szerintem is az ultrahang a biztosabb. Azért én még pár hét múlva elmennék egy másikra is, mert egy ismerõsöm úgy járt, hogy a 18-20.heti genetikai ultrahangon kislányt mondtak neki, pár héttel késõbb a saját dokija talált valamit a baba lába között:-)))) Valóban akkor lesz biztos, hogy milyen nemû, ha megszületik, illetve genetikai vizsgálat is megállapítja 100%-osan. Mi voltunk 4D-n 33. hetesen, ott már tisztán látszódott, hogy nunisunk van:-))) Minden jót! (35. hetes mami)
állítólag tényleg lehet a baba nemére következtetni az afp-bõl, de ált. nem jön be... babona úgy mint a többi:) én az UH-nak hinnék, de biztos csak akkor lesz, ha kibújik:)
lányotok lesz, az az igazság:)
:D okosak a védõnõk, de nagyon! Az uh-nak kell hinni, az afp egy érték, ami sokszor téved, más országokban már nem is csinálják. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, hogy leírták véleményüket! :D

A 4d-s ultrangon miért látszik úgy a baba gerince mintha nem lenne háta?

A feje meg a lába viszont rendesen van.

Legjobb válasz: Szia! Én még csak 12 hetesen voltam, de látszott a gerince és a bordái is. De ne ijedj meg, csak alapos keresgléssel lehet meglátni. Ha egy doki nem alapos, nem lehet spontán látni, mint pl. a szivet. Idõvel jobban fog látszani. Háta is van a babának!:) Csak nem nagyon látványos, mert a zsírpárnák nem telítettek. Remélem, erre voltál kíváncsi! Boldog babavárást! 14 hetes kismami

Szia! Én még csak 12 hetesen voltam, de látszott a gerince és a bordái is. De ne ijedj meg, csak alapos keresgléssel lehet meglátni. Ha egy doki nem alapos, nem lehet spontán látni, mint pl. a szivet. Idõvel jobban fog látszani. Háta is van a babának!:) Csak nem nagyon látványos, mert a zsírpárnák nem telítettek. Remélem, erre voltál kíváncsi! Boldog babavárást! 14 hetes kismami


Kismamik! Ha elmegyek a 20. héten 4d-s ultrahangra az korai? Megmondom miért! Fontos!

A 18.hetin voltam genetikain és ott azt mondta a doki,hogy kislány 90% ez volt múlthét csütörtökön.Most hétf?n voltam méhszáj vizsgálaton,mert akkor nem tudta megnézni,mert rohant a m?t?be és most elbizonytalanodott,mert lehet,hogy kisfiú:(.Jöv?hét szombaton lesz a bababörze és szeretnék neki apróságokat venni és jó lenne tudni a nemét.Amúgy a 24.héten mennénk!

Legjobb válasz: Hát köszönöm a válaszokat még rágódok rajta,hogy mikor menjünk,de abban mindenkinek igaza van,hogy lehet venni semleges színû rucikat ami jó kisfiúnak meg kislánynak is:).

A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm a válaszokat még rágódok rajta, hogy mikor menjünk, de abban mindenkinek igaza van, hogy lehet venni semleges színû rucikat ami jó kisfiúnak meg kislánynak is:) .
Nem hinném, hogy korai lenne, igaz nekem még anno nem négy dén nézték hanem sima gépen de a 20. héten már egyértelmûen látták, hogy fiam lesz. Akkor a 4d-n már tutira látni fogják biztosra.
Szia! 20 hetesen már lehet látni a nemét, de persze a 4d is tévedhet.Mi 4-szer voltunk, és az utolsn tudták pontosan megmondani mert takarta magát.Nem egy olcsó mulatság, véleményem szerint ha mozizni szeretnétek inkább várd meg a 24.hetet, sokkal élvezhetöbb, hisz 4 hét alatt rengeteget fejlõdik.Persze most is mehetsz, hátha nektek nagyobb szerencsétek van.A börzén meg attól függetlenül tündéri rucikat lehet venni ami jó kislánynak, kisfiunak.(fehéret, sárgát, pirosat, zöldet) Kellemes babvárást:) 3 kislányos anyuka:)
Nem korai, én 16 hetesen voltam és egyértelmûen látszott, h. fiú!
Nálunk a 19. héten mondták meg 4D-n, hogy fiú. Még én is láttam, mert szépen kifejlõdött már a kis fütyi a herezacsikkal.
23 hetes vagyok, nekem nem látták még a baba nemét. En ugy vagyok a vásárlással, hogy fehér dolgokat akarok venni a babának vagy esetleg semleges színt.
Én tegnap volta, 4D-n, 16 hetesen, és azt mondta a nõ, hogy biztosan lány, abból már nem lesz kuki. :)
Én ma voltam, 16 hetesen, egyértelmû fiú, 3 perc után láttuk!

4D-s uh-on a doktornő azt mondta hogy nagy a lepényem. Megkérdezte hogy nem vagyok-e véletlenül cukros. Ez mit jelent? Miért kérdezte?

A vércukoreredményem jó lett amikor terheléses cukorvizsgálaton voltam.

Legjobb válasz: Valószínû azért kérdezte mert terhességi cukorbetegségnél megvastagodik a lepény,és hamarabb érik. Ezért mérik a lepény vastagságot.

Valószínû azért kérdezte mert terhességi cukorbetegségnél megvastagodik a lepény, és hamarabb érik. Ezért mérik a lepény vastagságot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!