Találatok a következő kifejezésre: A 4D ki tudja (4 db)

A 4D uh ki tudja mutatni, ha down-kóros a baba? (pl. szívhiba)

Legjobb válasz: A down kór és a szívhiba nem ugyanaz! A down kór lehetõségét a 12. uh-on a nyaki redõ mérésével szûrik ki, indokolt esetben továbbküldik a kismamát magzatvíz vagy corionboholy-mintavételre, amibõl már teljességgel kiszûrhetõ a down kór. A down kór egy genetikai betegség, egészen pontosan egy kromoszómarendellenesség. A szívhibára elég jól következtethetnek a 4D-n, de nem minden látszik meg ott, vannak olyan elõforduló hibák, amelyekre csak születés után derül fény.

A down kór és a szívhiba nem ugyanaz! A down kór lehetõségét a 12. uh-on a nyaki redõ mérésével szûrik ki, indokolt esetben továbbküldik a kismamát magzatvíz vagy corionboholy-mintavételre, amibõl már teljességgel kiszûrhetõ a down kór. A down kór egy genetikai betegség, egészen pontosan egy kromoszómarendellenesség. A szívhibára elég jól következtethetnek a 4D-n, de nem minden látszik meg ott, vannak olyan elõforduló hibák, amelyekre csak születés után derül fény.
Bocsi, az elsõ válaszoló vagyok: 12. heti uh-t akartam írni, a "heti" szó kimaradt, remélem, azért érthetõ voltam.
szia! ha olyan helyre mész 4d-re ahol genetikus a doki is, akkor 95% ban kitudják zárni a betegségeket... egy sima 4d-n ahol csak dula nézi, ott nem.... érdemes ezért a 13.héten és a 21-23.héten többet kiadni érte, és genetiikus dokihoz menni...
Elvileg több jele is van annak, hogyha a baba beteg, csak abban nem vagyok biztos, hogy ezt közlik is az anyával, hiszen a 12-20.hétig lehet teszteket végeztetni/kombinált, integrált/ ahol 75-95%-osan kimutatják vérbõl +UH-val.Késõbb csak jelei lehetnek, ami nem 100%-os.Aki ért hozzá, az nézi a baba szívében lévõ kis izomcsomót /ez is jel/ és állítólag nagyon fontos a hüvelyk újj is.Ez lehet, h ogy másik újj, de rá utaló jel.Nem tudom, hogy hányadik hétben vagy, én ajánlanám neked vmelyik teszt elvégzését, ha idõben vagy, mert iszonyatos megnyugtatás.Kb 25 e ft.
Szia! Jól írtad a szív hibát mert az egyik "tünete" a Down-kórnak mint többek között a csöves csontok rövidülése és a kisfejüség.. Ha azt nem is hogy a Down-kór fenn áll de a fenti rendellenességet ki tudják zárni a 4d-uh-n.
Viszont ha akár több betegségre utaló jelet is látnak (vagy 12 van pl a szívhibát is beleértve) attól még távolról sem biztos, hogy tényleg beteg is a gyerek, több ilyen jellel együtt is lehet egészséges! Ezek nagy részét ugyanis egészséges babák kinövik, de attól még születés elõtt jelen lehetnek. Szóval amniocentézis a biztos.

14 hetes terhességnél a 4D UH ki tudja-e mutatni, hogy meg van-e mindkét keze, lába, ujjai, stb.? Jól lehet majd látni?

Legjobb válasz: Szerintem biztos, hisz már kifejlett babáról van szó. Bizti szép élmény lesz.:-)

Szerintem biztos, hisz már kifejlett babáról van szó. Bizti szép élmény lesz.:-)
14 hetesen mar az egyszeru uh-n is latszanak(megszamlalhatoak) a vegtagjai. En 17 hetesen voltam 4d-n es akkor megszamolta az orvos az ujjait is, megszamolta a kamrakat is a szivben, meg szinte mindent meg tudott mar nezni. Kellemes babavarast!
12 hetesen megszámoltuk az ujjait, láttukk a kis orrát, és ficánkolt, mint egy kiscica. :)
Én 4D UH-n 13 hetesen azt is világosan láttam, hogy kisfiú. Nam az orvos mondta, hanem a saját szememmel láttam. Hatalmas élmény volt!
igen es igazuk van a valaszoloknak, de a hagyomanyos uh-n is jol latni es kevesebbe kerul.mi kulfoldon elunk 2.babankat varjuk az elso 8 honapos, de mi nem csinaltattunk, jo az elsovel igen de rajottunk hogy ezen a penzen valami szepet is vehetsz neki ami hasznos is lesz.mindenki maga tudja, az biztos hogy nagyon szep emlek.
IGen

Ki tudja menyiért csinálják Kiskunfélegyházán a 4d-s ultrahangot?

Menyi idö mire meg kapom a felvételt?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem, 6000 volt és azonnal megkapod a cd-t és a képeket. De a látvány a leglenyûgözõbb ott, élõben.

Ha jól emlékszem, 6000 volt és azonnal megkapod a cd-t és a képeket. De a látvány a leglenyûgözõbb ott, élõben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Alig várom hogy mehesek!
A választ egy másik kérdésnél megtaláltam: A kórházban az elsõn Dr. Kurai István maszekon! 6500 ft csak:) ! Mi 5db képet kaptunk és egy 25 perces dvd-t:) ! Rendes is nagyon a doki! Ajánlom neked! Tel : 06/70-314-30-14 Egy másik válasz A Fadrusz János utcában van a kórház, ott az elsõn van a 4d-s uh.A szonográfus neve Kurai István Tel.:06-70/314-3014. Nagyon jó fej és nagyon alapos.Mi 4 képet kaptunk és egy 40 perces dvd-t, ez így csak 6500 Ft.-ba került.Én csak jókat tudok róla mondani, ajánlom mindenkinek. 35 hetes km


MammutII-ben lévő, Biovital rendelőben ki járt már 4d uhon? Mit tartalmaz a 10. 000 ftos ár? Azt tudom, hogy dvdt adnak, de cdn képeket is és leletetet, hogy mekkora a bébi? Kedves a doki? megbízhatóak?

Mert sajnos már 2 helyre is volt id?pontunk és mindig az utolsó percben mondták le, ide pedig kaptunk a szüleimt?l id?pontot ajándékba. Sajnos a honlapjukon: www. Biovital. Hu-n nem találok semmit a babamoziról.

Legjobb válasz: Szia. Én éppen tegnap voltam már másodszor ott 4d-s uh-n. A 10 000 forintba benne van a dvd, adnak (vagyis nekem adtak mind a kétszer) képeket, kapsz leletet is, amin rajta vannak a baba méretei. Nagyon kedvesek voltak, és amit megkérdeztem arra válaszoltak, és mindent megmutatnak a babáról.

Szia. Én éppen tegnap voltam már másodszor ott 4d-s uh-n. A 10 000 forintba benne van a dvd, adnak (vagyis nekem adtak mind a kétszer) képeket, kapsz leletet is, amin rajta vannak a baba méretei. Nagyon kedvesek voltak, és amit megkérdeztem arra válaszoltak, és mindent megmutatnak a babáról.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, nagyon hasznos és részletes volt a válaszod


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!