Találatok a következő kifejezésre: A 4D ki (66 db)

Holnap megyünk a 4D-re! Meddig tart a vizsgálat? Ki meddig volt bent?

Arra is kíváncsi lennék,hogy hogyan zajlil?Ugy mint a sima ultrahang?25-hetes.

Legjobb válasz: Nagyrészt attól függ, hogy hova mész. Én Pesten a 4D Genesis-ben voltam, pontosabban voltunk még tavaly és egy órás volt a vizsgálat. Csak az elsõ öt perc nincs rajta a felvételen, amíg megkeresték a babát. Nem az egész 4D-ben zajlott, hanem váltottak néha 2D-re, ott megkereste, hogy éppen melyik részt szeretné nézni például és azután kapcsolt 4D-re. A méreteket is 2D-ben vették le, valamint a szerveket is abban vizsgálták, a 4D elsõsorban csak a mozizásra és a baba testének külsõ nézegetésére jó. Volt még áramlásvizsgálat is, különbözõ színekkel volt jelezve, hogy a köldökzsinórban milyen az áramlás, mi megy a babához, mi jön a babától. Nekem még a veséimet is megnézték. Kaptunk sok-sok képet cd-n, nyomtatva csak egyet kértünk, a többit fotósnál kinyomtattuk, az olcsóbb volt.

Nagyrészt attól függ, hogy hova mész. Én Pesten a 4D Genesis-ben voltam, pontosabban voltunk még tavaly és egy órás volt a vizsgálat. Csak az elsõ öt perc nincs rajta a felvételen, amíg megkeresték a babát. Nem az egész 4D-ben zajlott, hanem váltottak néha 2D-re, ott megkereste, hogy éppen melyik részt szeretné nézni például és azután kapcsolt 4D-re. A méreteket is 2D-ben vették le, valamint a szerveket is abban vizsgálták, a 4D elsõsorban csak a mozizásra és a baba testének külsõ nézegetésére jó. Volt még áramlásvizsgálat is, különbözõ színekkel volt jelezve, hogy a köldökzsinórban milyen az áramlás, mi megy a babához, mi jön a babától. Nekem még a veséimet is megnézték. Kaptunk sok-sok képet cd-n, nyomtatva csak egyet kértünk, a többit fotósnál kinyomtattuk, az olcsóbb volt.
Debrecenben 40 perc a mozi, szintén 2D-vel váltogatva. Megmérték, megvizsgálták a babát. Elõttem szóló ahogy írta, minden úgy volt, kivéve, hogy nekem nézték a vesémet. Egy képet adtak, egy CD-t képekkel és egy DVD-t a mozival. Érdemes elõtte enni csokit, szõlõcukrot, hogy a baba jobban mocorogjon. Boldog babavárást!
Nálunk (Zala) fél órás a felvétel és az egész nem csak kimondottan babamozi, hnem egyben alapos genetikai vizsgálat is. Leletet adtak a végén. Kaptunk még fotót és dvd-t is. Jó hangulatú volt, a saját magánorvosom végezte és a párom is benn lehetett velünk. A felvétel jól sikerült, minõségi, élvezhetõ és egy örök emlék! Szép napot kívánok holnapra (is)!

20. hetesen megyek 4d uh-ra. Eddig az orvos akihez járok még nem tudta megállapítani a baba nemét. A 4d-n 40 percig fogják nézni. Szerintetek ott már ennyi idő alatt ki fog derülni a pocaklakó neme?

Legjobb válasz: 20 hetesen már tutira meg tudják mondani a nemét.A 4D-n meg sokkal alaposabban megnézik,úgyhogy biztos ott meg fogod tudni.Nekem már 14 hetesen megmondták a 4D-n.

20 hetesen már tutira meg tudják mondani a nemét.A 4D-n meg sokkal alaposabban megnézik, úgyhogy biztos ott meg fogod tudni.Nekem már 14 hetesen megmondták a 4D-n.
Nagy valószínûséggel igen, ki fog derülni. (Mi is ott tudtuk meg.) Persze benne van a pakliban, h. nagyon szégyenlõs a pocaklakótok és nem mutatja meg magát. :)
AZ én kislányom nem mutatta meg magát, olyan szorosan zárta a kis lábait, hogy akárhogy forgolódtam, nem rakta szét 17 hetesen.Ha szerencséd lesz akkor Õ is meg akarja mutatni:-)))Egyébbként 22 hetesen újra mentünk, ott már ugy terpeszett a kis drágám hogy már majdnem elszégyeltük magunkat:-)))27 hetes kismami

Szegeden hova lehet menni 3-4D uh-ra a Női Klinikán kívül? Szegedi Női Klinikán ki végzi a 4D uh-ot és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Én a Medicentert (Petõfi sgt.) tudom még, ahol csinálnak 4d-t, és ha jól tudom a Czank doki csinálja--ez utóbbiban nem vagyok biztos. I

Én a Medicentert (Petõfi sgt.) tudom még, ahol csinálnak 4d-t, és ha jól tudom a Czank doki csinálja--ez utóbbiban nem vagyok biztos. I
Sári Tamás is csinál 4d-t ujszegeden, a derkovics fasoron, 15000.- de nagyon alapos, tudom ajánlani.Üdv 1hós kislány anyuja

Hol érdemes megcsináltatni a 4d ultrahongot, általában mennyibe kerül? Azt a doki irja ki?

Legjobb válasz: Nem orvos írja ki. 4Dultrahang=4Dbabamozi Ha kedvetek van elmentek. Szerintem érdemes, mi kétszer is voltunk, a 20. hétben és a 30-ban. Itt keresgélhetsz számodra egy megfelelõt:http: //4d-ultrahang.lap.hu/

Nem orvos írja ki. 4Dultrahang=4Dbabamozi Ha kedvetek van elmentek. Szerintem érdemes, mi kétszer is voltunk, a 20. hétben és a 30-ban. Itt keresgélhetsz számodra egy megfelelõt:http: //4d-ultrahang.lap.hu/
Az árak változók, én 10 és 40 ezer között tudom. Huszonvalahanyadik héten ajánlják leginkább, mikor sok idõ van a sima ultrahangok között, és amikor még van helye a babának a pocakban :) Mondjuk én kihagyom :)
én Miskolcon voltam a 26. héten, egy élmény volt! Nem szabad kihagyni. 9000Ft volt, 40 percet rögzítettek dvd-re. Minden adatot rögzített a csaj a kiskönyvembe is. Azt mondta, ha takargatja a baba az arcát és nem látjuk tisztán, akkor csak a felét kell kifizetni. :) Láttunk mindent! Ahogy mosolygott, ásított, szopizta az újját, a kispunciját, ahogy pisilt. ÁÁÁááá, a hideg is kiráz ha rá gondolok, ISTENI volt látni a kislányomat. 31km
Mi Székesfehérváron voltunk és kihagyhatatlan élmény volt! Ott 10.000 Ft egy vizsgálat. Általában ekörül mozognak az árak, de ez helyenként persze változó. Nem a doki írja ki, mivel sajnos nem mindenki tudja megfizetni, ez a szülõk saját döntése, elmennek-e babamozizni vagy sem.
Én eleinte nem terveztem, hogy elmegyünk, de most már egyre kíváncsibb vagyok, és szeretném õt látni. Pont holnap megyünk, és már nagyon várom!Remélem tényleg olyan nagy élmény lesz, mint ahogy a többiek is írják!

A 4D-s UH-n ki tudják szűrni ha Dawn szindrómás a babó?

25 hetes vagyok és a 28.héten megyek 4D-re.

Legjobb válasz: szia! Elméletileg 2D-n is ki tudják szûrni. Nézik, hogy van-e kis orrcsontja, meg a nyaki tarkóredõt. Ez a két "legfontosabb" jel. A 4D persze jobb, sok mindent látnak még vele. 37 hetes pocis

szia! Elméletileg 2D-n is ki tudják szûrni. Nézik, hogy van-e kis orrcsontja, meg a nyaki tarkóredõt. Ez a két "legfontosabb" jel. A 4D persze jobb, sok mindent látnak még vele. 37 hetes pocis
Sajnos 100%-ig NEM!Azt csak a magzatvízvizsgálattal tudják kizárni.Pont ma írta egy anyuka, h minden negatív volt-AFP, UH-ok, integrált teszt-és mégis down kóros babája született.De ne ezen agyalj, biztos, h minden rendben van.
Elsõ vagyok :) ) Ne aggódj ennyire. Én amondó vagyok, hogy jó afp értékkel+ jó genetikai uh-val nagy baj nem lehet. Igen , itt írnak dolgokat , én meg terhes vagyok , és tapiból írok. (nem kritika, csak néha érdekes változatokat olvasgatok itten...)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a gyors választ! Ezekkel én is tisztában vagyok.A doki mondta is az UH-n, hogy épnek látszó arckoponya.De pont itt olvastam, hogy jó volt az AFP-je egy kismamának, az UH-k is még a 4D is, és mégis Danw-os picúrkája lett. Bevallom picit megijedtem.
18.14-es vagyok.Látom, ezért ijedtél meg, amit én is felhoztam példaként.Én csináltattam magzatvízvizsgálatot(35 voltam)mert csak az nyugtatott meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem vagyok amúgy egy feleslegesen ijedezõs típus, csak most ez a komment kicsit felzaklatott! Mindenkinek boldog babavárást kívánok!

A 4D uh ki tudja mutatni, ha down-kóros a baba? (pl. szívhiba)

Legjobb válasz: A down kór és a szívhiba nem ugyanaz! A down kór lehetõségét a 12. uh-on a nyaki redõ mérésével szûrik ki, indokolt esetben továbbküldik a kismamát magzatvíz vagy corionboholy-mintavételre, amibõl már teljességgel kiszûrhetõ a down kór. A down kór egy genetikai betegség, egészen pontosan egy kromoszómarendellenesség. A szívhibára elég jól következtethetnek a 4D-n, de nem minden látszik meg ott, vannak olyan elõforduló hibák, amelyekre csak születés után derül fény.

A down kór és a szívhiba nem ugyanaz! A down kór lehetõségét a 12. uh-on a nyaki redõ mérésével szûrik ki, indokolt esetben továbbküldik a kismamát magzatvíz vagy corionboholy-mintavételre, amibõl már teljességgel kiszûrhetõ a down kór. A down kór egy genetikai betegség, egészen pontosan egy kromoszómarendellenesség. A szívhibára elég jól következtethetnek a 4D-n, de nem minden látszik meg ott, vannak olyan elõforduló hibák, amelyekre csak születés után derül fény.
Bocsi, az elsõ válaszoló vagyok: 12. heti uh-t akartam írni, a "heti" szó kimaradt, remélem, azért érthetõ voltam.
szia! ha olyan helyre mész 4d-re ahol genetikus a doki is, akkor 95% ban kitudják zárni a betegségeket... egy sima 4d-n ahol csak dula nézi, ott nem.... érdemes ezért a 13.héten és a 21-23.héten többet kiadni érte, és genetiikus dokihoz menni...
Elvileg több jele is van annak, hogyha a baba beteg, csak abban nem vagyok biztos, hogy ezt közlik is az anyával, hiszen a 12-20.hétig lehet teszteket végeztetni/kombinált, integrált/ ahol 75-95%-osan kimutatják vérbõl +UH-val.Késõbb csak jelei lehetnek, ami nem 100%-os.Aki ért hozzá, az nézi a baba szívében lévõ kis izomcsomót /ez is jel/ és állítólag nagyon fontos a hüvelyk újj is.Ez lehet, h ogy másik újj, de rá utaló jel.Nem tudom, hogy hányadik hétben vagy, én ajánlanám neked vmelyik teszt elvégzését, ha idõben vagy, mert iszonyatos megnyugtatás.Kb 25 e ft.
Szia! Jól írtad a szív hibát mert az egyik "tünete" a Down-kórnak mint többek között a csöves csontok rövidülése és a kisfejüség.. Ha azt nem is hogy a Down-kór fenn áll de a fenti rendellenességet ki tudják zárni a 4d-uh-n.
Viszont ha akár több betegségre utaló jelet is látnak (vagy 12 van pl a szívhibát is beleértve) attól még távolról sem biztos, hogy tényleg beteg is a gyerek, több ilyen jellel együtt is lehet egészséges! Ezek nagy részét ugyanis egészséges babák kinövik, de attól még születés elõtt jelen lehetnek. Szóval amniocentézis a biztos.

Kinek ajánlott a 4D ultrahang?

19 hetes terhes vagyok. Rendesen járok terhesgondozásra, ultrahangra, de nekem a 2D-s vizsgálat nem mond semmit, az orvos hiába mondja, hogy "Itt a szemhéja, ez a felsõ állkapcsa.". Csak okosan bólogatok és hümmögök. :-)

Legjobb válasz: Babamozi is, meg azért hasznos is :) Pl. a Hepinetnél ha 4D-re mész, az helyettesíti az aktuális vizsgálatot, mert ugyanúgy kapsz leletet, átnézik a babát.

Babamozi is, meg azért hasznos is :) Pl. a Hepinetnél ha 4D-re mész, az helyettesíti az aktuális vizsgálatot, mert ugyanúgy kapsz leletet, átnézik a babát.
nekem mindig a 2D-t használja magánrendelésen mérésre, a 4D-t már csak a kedvemért, meg emléknek, mert azon látszik a baba arca. De alapvetõen elég a 2D, a nemét is arról mondta meg.
A magzati rendellenességek kiszûrésére nem alkalmas a 4D (illetve ha pontos akarok lenni, azt mondom, hogy nem ad pluszt, hiszen 2D-ben is látszik a rendellenességre utaló jel, lepényi keringés-flow szintén 2D, tehát nincsen ebben jelentõsége a 4D-nek). Inkább mozi. :)
A 4D csak babamozi, ha ok is atnezik a babat, ott is 2D-ben neznek, mernek mindent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :-)

Kinek mi a tapasztalata a 4d UH Savoya Park-al kapcsolatban?

Legjobb válasz: Én csak telefonon beszéltem velük, de nagyon bunkók voltak velem, így aztán el se mentem. Én a 4D Genesist ajánlom. Mindkét terhességem alatt 3-3 alkalommal voltam náluk, szuper hely.

Én csak telefonon beszéltem velük, de nagyon bunkók voltak velem, így aztán el se mentem. Én a 4D Genesist ajánlom. Mindkét terhességem alatt 3-3 alkalommal voltam náluk, szuper hely.
Én ott voltam 19 hetesen, de nem voltam elájulva. Kedves volt a nõ, meg úgy különösebben nem tudok negatívat mondani, de annyira nem érte meg. 10ezerért nem volt benne az árban a dvd felvétel sem, és csak egy képet adtak ingyen. A másodikra máshová mentünk, és az sokkal jobban tetszett, ugyanannyit fizettünk, de kaptunk érte dvd-t is, és 3 képet, meg valahogy nagyobb élmény volt. Szóval nincs rossz tapasztalatom, de így, hogy a másik hely jobban tetszett, így megbántam, hogy elsõre oda mentünk.
Bezárt a savoya parkban a fitness a játszóház és az uh. is. Felhívtad õket? Neked mit mondtak, miért?
a savoya parkból elköltöztek a csillagvár bevásárlóközpontba. Én csalódtam. Ahhoz képest hogy kifizettem 13400 Ft-ot, nem volt nagy élményem, többet vártam volna.

A 4D-s ultrahang mutathat ki olyan rendellenességeket, amilyeneket a rendes ultrahang nem?

Pl. hogy rátekeredik a köldökzsinór, hogy tartja pontosan a lábát, stb...

Legjobb válasz: Nem, a 4D ultrahang nem arra való, hogy rendellenességeket diagnosztizáljanak vele. Csak "szórakoztatás" a célja, ezért is hívják babamozinak. Diagnosztizálni sima 2D-s ultrahanggal szoktak.

Nem, a 4D ultrahang nem arra való, hogy rendellenességeket diagnosztizáljanak vele. Csak "szórakoztatás" a célja, ezért is hívják babamozinak. Diagnosztizálni sima 2D-s ultrahanggal szoktak.
A kérdező hozzászólása: azzal a köldökzsinórt is látlák pontosan?
A kérdező hozzászólása: Ezt találtam: A 4D vizsgálatokat például olyankor szokták diagnosztikai céllal is alkalmazni, amikor végtagfejlõdési rendellenességekre gyanakodnak. Amikor a magzat mozog, a valós idejû felvételeken jól látható, hogy minden végtagja rendben van. A végtagfejlõdési rendellenességeken kívül a kültakarót érintõ elváltozások is jól vizsgálhatóak ezzel a módszerrel. A 4D ultrahangnak ezen kívül a mozgó szervek vizsgálatánál lehet haszna: ez kiemelten igaz a szívultrahang-vizsgálatokra, hiszen a szívfrekvencia így mozgás közben is mérhetõ. A 4D ultrahang nagy elõnye, hogy a készülék által készített különféle szeleteket (tulajdonképpen a méhrõl készült pillanatfelvételeket) több oldalról is meg lehet vizsgálni, ami megkönnyítheti a helyes diagnózis felállítását.
Szerintem sok mindent meg lehet látni a 4D-és UH-al és nem csak babamozinak használják! Én pl kifejezetten genetikai 4D-és Uh-on voltam, ahol 2D-ébe és 4D-be is egyaránt néztek mindent. A köldökzsinor áramlást is tök szuperül lehet látni azzal a géppel. :)
Genetikainál nem véletlenül használnak ott is 2D-t, az a mérvadó és a pontosabb, mivel a 4D-nél a számítógép az elõre megírt program segítségével építi föl a magzat képét, a 2D pedig a valós. Én a lábujjait is meg tudtam azzal számolni, viszont a 4D-n jobban szórakoztam vizuálisan.
Igen! A barátnõmnek a 32. héten mutatott ki a szívében valami ciszta-szerû képzõdményt. Így, ennek tudatában végig megfigyelték a babát és születése után azonnal mûtötték. Ha nem vették volna észre a 4D-n, lehet, hogy csak akkor tûnt volna fel, amikor már bajt okoz.
Lehet hogy bizonyos 4d-s UH gépek jobbak, azonban én jobban bízom az orvosokban, mint egy sima szonográfusban (már bocsánat nem ledegradálni akarom õket).
Az, hogy a genetikai UH-n csináltak 4D-t is, az extra, úgymond "kedveskedés" a kismamának. Diagnosztikai célja nincsen. A 4D UH tulajdonképpen csak egy szoftverrel gazdagított 2D, ami a a több síkban készített képeket összerakja, így ad 3 dimenziós képet. Ha lepontoztok, akkor is így van :)
4-es vagyok. Nem kedveskedésbõl csináltak genetikán 4D-ét, hanem direkt olyan vizsgálatra mentem, mert rossz volt az AFP-ém. És megvizsgáltak 2D-ével és 4D-ével is! Én nem mondom, hogy csak arra való a 4Dés Uh, hanem kiegészítésnek jó! :) Természetesen 2 D-ével is majdnem mindent meg tudnak nézni, ha nem olyan 30 éves régi gagyi UH gép van a rendelõbe, mint a dokimnál, aki még a 12 hetes vizsgálatnál is elküldött egy Uh központba, mert mondta, hogy ezzel a géppel nem lehet tökéletes adatokat mérni... :O

A 4D uh-on azt mondták a babámra, hogy úgy néz ki kislány (24 hetes). Elhihetem?

Legjobb válasz: Szerintem igen. Bár nekem a 23. heti 4D-s ultrahangon azt mondta az orvos, hogy sok lány babából lesz a 27. hét után fiú, mert ekkor szállnak le a herék a zacsiba.

Szerintem igen. Bár nekem a 23. heti 4D-s ultrahangon azt mondta az orvos, hogy sok lány babából lesz a 27. hét után fiú, mert ekkor szállnak le a herék a zacsiba.
Nekem a 18. héten mondták meg hogy kislány és még mindig az 35 hetes vagyok.Szerintem elhiheted, manapság már ez a legjobb uh vizsgálat.
Mi most voltunk 22 hétbe 4D-n és azt mondták hogy 100% kislány! :-) Szerintem elhiheted!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!