Találatok a következő kifejezésre: A 41. járok (10 db)

Meddig húzom még, ha már a 41 hétben járok és az NST sem mutat ki semmit?

Ma megyek újra dokihoz,de már nagyon nem bírom.Szenvedek!Joslok azok éjjel-nappal vannak,de ennyi!Kétségbe vagyok esve!

Legjobb válasz: Köszi!:)

A kérdező hozzászólása: Köszi!:)
Hol vagy? Én Fehérváron szültem. Itt azt mondták, hogy az a protokoll, hogy 5 nap túlhordás után megindítják. Én 4 napot hordtam túl, és a magzatvízvételtõl indult meg. Az sokszor megindítja. Próbálj még tornászni, vagy szexelni, az is szokott segíteni.
Ne légy:-)) Én 8 napot hordtam túl, 0 elõjellel:-) Semmi nem utalta a szülésre:-) Jobban voltam, mint a terhesség bármely szakaszában:-)) De kibújt:-) Hidd el, baba még nem maradt bent:-)
Ha ez megnyugtat, én is így voltam.Nálam a 42. hét végén meg kellett már indítani a szülést.Burkot repesztettek meg infúziót kaptam, mert nem voltak fájásaim.Tudom milyen rossz ez.Kitartás már nincs sok hátra!!!

A 41. héten járok. Van olyan, hogy elmúlnak a fájások? A rendszeres fájások visszaenyhülhetnek, ill. elmúlhatnak? Nem lehet baja babámnak?

Elsö babát várok.

Legjobb válasz: Ha már egy õrája 5 fájásaid vannak vagy elmegy a magzatvíz akkor menj be! Elõfordul, hogy visszafordul igen, a babád kiválasztja a számára legmegfelelõbb idõpontot és helyzetet. A tempót Õ diktálja, légy türelemmel! Drukkolok Neked! Egy 38 hetes kismama

Ha már egy õrája 5 fájásaid vannak vagy elmegy a magzatvíz akkor menj be! Elõfordul, hogy visszafordul igen, a babád kiválasztja a számára legmegfelelõbb idõpontot és helyzetet. A tempót Õ diktálja, légy türelemmel! Drukkolok Neked! Egy 38 hetes kismama
Lehet, hogy mire ezt a választ írom, már megszültél, de azért leírom.Én 3 napig mászkáltam ilyen fájásokkal a kórházban. Mindíg elmúlt majd visszajött. Azt mondták az volt a baj, hogy nem erõsödtek, és nem sûrûsödtek a fájások. Végül burokrepesztéssel megindították a szülést onnan már gyorsan ment minden.

Prémiuméves programban résztvevő pedagógus vagyok. Az idén megyek nyugdíjba 41 éves szolgálati idő után. A szerződésemben benne volt, hogy jár a jubileumi (40 éves) jutalom, most pedig úgy értesítettek, hogy nem fogom megkapni. Törvényes-e ez?

Legjobb válasz: Szerintem nem, mert ha ebben az évben lesz meg a 41 év, akkor a mult évben már megvolt a 40 év és akkor ki kellet volna fizetni. A szerzõdést egyoldaluan módositották. Nekem kifzették a 30 évest amikor betöltöttem,még tart a prém éves idõm, de nem oktatási szféra.

Szerintem nem, mert ha ebben az évben lesz meg a 41 év, akkor a mult évben már megvolt a 40 év és akkor ki kellet volna fizetni. A szerzõdést egyoldaluan módositották. Nekem kifzették a 30 évest amikor betöltöttem, még tart a prém éves idõm, de nem oktatási szféra.


39-41. hétben járó kismamik! Ti bírjátok a ctg-re járkálást (gyalog, busszal)?

Én már menni alig bírok, remélem, nem hordom túl a babát... 39+1 km

Legjobb válasz: én BP.estrõl jártam Veresegyházra volan busszal.és hat nappal túlhordtam.jól bírtam

én BP.estrõl jártam Veresegyházra volan busszal.és hat nappal túlhordtam.jól bírtam
Én szerencsére csak 3x voltam CTG-n pedig elvileg épp 41 hetesen szültem.
A kérdező hozzászólása: Ilyen lazán vették? Én holnap megyek 4-jére.
én 3 hete (elõvigyázatosságból) minden nap kocsival egyedül járok be nst-re és egyéb vizsgálatokra most vagyok 39+4 nagyon remélem hogy nem fogom túlhordani a kisasszonyt, mert iszonyat fárasztó már mindenkinek könnyû szülést
2.vagyok. Hát ezek szerint igen. :O Bár én nem bántam ls most sem fogom erõltetni mert nem is tudom van-e értelme. egyáltalán. Mind a 3x aludt a baba és fel sem lehetett kelteni. Szépen vert a szíve és ennyi. Ezt egy dopplerrel is meg lehet hallgatni otthon.

A ciklusom 41. napjában járok, múlthéten (11. -én) negatív terhességi tesztet produkáltam, van még remény, hogy terhes vagyok? Mikor teszteljek legközelebb?

A ciklusom 41. napjában járok, október 1-e óta h?mér?zök (tehát a 26. napon kezdtem), miszerint eddig még nem volt ovulációm (így peteérésem sem), legalábbis 1-e óta nem, mert a max. h?mérséklet emelkedés 0,3 fok volt.

Legjobb válasz: Szia orvosnál voltál? Csak mert én is most hagytam abba a gyogyszert /ebben a honapban/ és én õszintén szólva megõrülnék egy 59napos ciklustól a 101rõl nem is beszélek.Mit szedtél? Nagyon szorítok neked hogy sikerüljön mielõbb:)

Szia orvosnál voltál? Csak mert én is most hagytam abba a gyogyszert /ebben a honapban/ és én õszintén szólva megõrülnék egy 59napos ciklustól a 101rõl nem is beszélek.Mit szedtél? Nagyon szorítok neked hogy sikerüljön mielõbb:)
Minél elõbb megy orvoshoz!!!!!! Ciszta is lehet, attól is kimarad a mensi....
Elsõ vagyok :) hát én is számítottam arra hogy rendszertelen lesz pár évig én is lindynetteztem de amióta tudok a nuvaringrõl/hüvelygyûrû/azt használom. A kétszarvú méhed az nem a gyógyszertõl van. Amíg nem jön meg mindig van remény amit tudok ajánlani én vettem a vaterán terhességi tesztet meg ovulációsat 40-40 db-ot összesen 4000ft-ért legalább tudd mikor van az ovulációd:) illetve bátrabban pisilgetek két naponta. Szorítok:)
Szia nekem a dokim azt mondta fél évig normális gyógyszer után az össze-visszaság.
Ilyen ciklusokkal egyértemûen hormonbetegséged van meilõbb menny dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy a kétszarvú méhem nem a gyógyszertõl van :D Csak mint információt mondtam el, mert állítólag ilyen méhhel nehezebb a teherbeesés. Nem tudom, nagyon vacilálok, hogy elmenjek-e mégis dokihoz, esetleg csináltassak mégegy ultrahangot, vagy valami, mert nem akarom "elvesztegetni" a hónapokat. Úgy értem, hogy próbálkozunk-próbálkozunk, mondjuk nem jön össze, januárba visszamegyek a dokimhoz, és majd csak akkor kezdünk el vizsgálódni, hogy mi lehet a baj. De közben meg lehet, hogy tök feleslegesen parázok, mert simán össze fog jönni. Szóval, jajjj, ilyen nagyon vegyes érzéseim vannak a dologgal kapcsolatban, nem tudom, hogy mit gondoljak, alszok még a dologra egy párat, meg hát várom a további válaszokat :) , és persze az eddigieket is köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál. Ultrahangot is csináltattam nem 1-et, nem 2-t (egyéb okokból is), és semmi rendellenes. Annyit állapítottak meg, hogy uterus bicornis-om van (kétszarvú méhem), de azt mondta a dokim, hogy ezen se parázzak feleslegesen, simán mehet a teherbeesés ettõl függetlenül. Azt mondta, hogy ez mind a gyógyszer szedés miatt van. 10 évig szedtem szünet nélkül, Lindynette-t. Azt mondta, hogy hitelbe nem izgulunk, nyugodtan próbálkozzunk, ha januárig nem jön össze a baba, akkor menjek vissza, és lépünk valamerre. Mondjuk lehet, hogy nem ártott volna ezeket már a kérdésbe belefogalmazni, de ennek fényében, szerintetek mi lehet a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Érdekes, hogy neked egyértelmû, az orvosom szerint pedig egyenlõre normális az össze-visszaság... Mindenesetre a te válaszodat is köszönöm!
Huha, együtt érzek, én holnap a 47. napon leszek, 1 honapja voltam dokinál, minden oké, illetve prolactinra szedtem gyógyszert, teszt még negativ...drukkolok neked, bár érdemes lenne egy kivizsgálás
Szia! Hát én a helyedben gyorsan lecserélném a dokit olyanra, aki hajlandó foglalkozni a problémákkal. Kétszarvú méhvel ugyanolyan esélyed van a teherbe esésre, a baba kihordására viszont már nem annyira. Én megkérdeznék egy másik dokit, nem kéne-e esetleg megmûteni. Persze lehet hogy nem olyan súlyos a dolog és te azon szerencsések közé tartozol, akiknek ez nem lesz probléma. A hormonjaid pedig biztosan nincsenek rendben jelenleg, akár a gyógyszertõl van, akár nem. Persze lehet hogy elõbb-utóbb magától is helyreáll a hormonháztartásod. Sokan vannak így is. Kinek pár hónap múlva, kinek évek múlva. Ha te a türelmesek kategóriájába tartozol akkor nincs gáz, de ha mielõbb babásodni szeretnél talán érdemes lenne meglátogatni egy endokrinológust, aki valóban ért a hormonokhoz nem úgy mint a nõgyógyászok. Bocs, ha nem olyan választ írtam, amilyet te szerettél volna olvasni. Remélem nem lesz igazam, és hamarosan sikerül nektek a baba. :-)
valamennyi normális lenne pár hónapig de az 59 meg 101 napos ciklus márebbe nem fér bele. Keress egy hozzáértõ endokrinológust.
Egyáltalán nem normális az ilyen hosszúságú ciklus. A dokidnak legalább kérni kellett volna egy 3. és 21. napi vérvételt, nem pedig váratni. Én ugyanígy jártam. Nem tudták, mi a baj, másfél év lett, mire kiderült, mi a baj. És még egy év a kezelés. Szerintem te nem szeretnél évekig várni. Menj másik nõgyógyászhoz, mondd azt, hogy már 1 éve próbálkoztok. Vagy menj egy endokrinológushoz. Nekem õ segített.

41 éves koromban egy méh eltávolítás után, ekkor 79kg voltam, elkezdtem hízni, dagadtak a lábaim, szívelégtelenségem lett és most 3 év elteltével már bottal járok 133, 9kg a súlyom. Lip, -lympedemam van. Jelentkezne, akinek ilyen betegsége van?

Legjobb válasz: Azt olvastam, hogy ez a méheltávolítás következménye, sajnos még várható a csontritkulás is. Elnézést, hogy ilyen rossz hírrel szolgáltam, de talán így fel lehet erre készülni, nem éri váratlanul az embert.

Azt olvastam, hogy ez a méheltávolítás következménye, sajnos még várható a csontritkulás is. Elnézést, hogy ilyen rossz hírrel szolgáltam, de talán így fel lehet erre készülni, nem éri váratlanul az embert.
A kérdező hozzászólása: sajnos, tapasztalom, de a legrosszabb, hogy nagyon nehezen mozgok, fulladok, elfáradok, még a mindennapi teendõimet sem tudom ellátni.Van erre valami gyógymód???
Próbáld újraindítani, és újra elkezdeni formázni, hátha akkor végigmegy.
A kérdező hozzászólása: És formázás közben leállithatom?Vagy csak egyszerüen kapcsoljam ki?
Ha nincs leállítás lehetõség (szoftveresen), akkor indítsd újra az újraindító gombbal.

Nincs fogadot dokim, Miskolcra járok a Semmelweisbe kötelezö havi ulrtahangra. Már 41 hetes leszek befektetnek vagy megvárják h magátol induljon?

Legjobb válasz: Szerintem ez ilyenkor a vizsgálatok eredményétõl függ, NST, Uh, stb. Fogadott doki lehet, hogy már úgy csinálta volna, hogy neki is jó legyen és nektek is. De nem ismerem a kórházat, ott mik a szokások.

Szerintem ez ilyenkor a vizsgálatok eredményétõl függ, NST, Uh, stb. Fogadott doki lehet, hogy már úgy csinálta volna, hogy neki is jó legyen és nektek is. De nem ismerem a kórházat, ott mik a szokások.
41 hetesen nem mondtak semmit? Mikor mész legközelebb?
Te vagy az, aki holnap megy be? Szerintem vidd a csomagodat is, de ha itt az idõ, azt az NST, Uh úgyis mutatni fogja. De az is lehet, hogy holnap reggel úgy ébredsz, hogy már ki szeretne bújni a babucid :-))))
A kérdező hozzászólása: Nem fektetekbe, pedig baba se mozgot tul sokat.Orvosnak csak felviték megmutatni az eredményt igy én nem is találkoztam vele.Azt üzente h bisztos el van számolva az idöpontom.Semmi vizsgálat, csalodot vagyok. Ettöl tartotam nem pumpolok igy tojnak rám.
Ha azt mondta el vagy számolva és az eredményeid jók, akkor ne aggódj, biztos úgy van! Õk látják, mennyire érett a lepény, milyen a magzatvíz minõsége, mennyisége, stb., ha gond lenne, biztos szóltak volna. A babád még jól érzi bent magát :-) Ha azt szeretnéd, hogy meginduljon a szülés, akkor esetleg bújjatok össze a pároddal!! Bevált módszer, tapasztalatból mondom!! Nekünk este, szeretkezés után egy órával elfolyt a magzatvíz, másnap délelõtt már a karomban tartottam a babámat!! :-)))
A kérdező hozzászólása: Ma is haza küldtek még, de legalább ma már látot orvos is.Meg csináltak áramlásos vizsgálatot minden renben volt azal.Holnap kontrol de remélem már bent is tartanak mert félek h baj lehet ebböl a tul hordásbol.
szerintem már a kórházban vannak... Sok boldogságot! Majd írj!
Szerintem már a szülõszobán lehetsz! Sok boldogságot!
Szia! A 41. hétben ez már természetes. A barnázás lehet a vizsgálattól is. Persze, nemsokára fogsz szülni, mivel már ennyi idõs vagy, de korántsem jelenti azt, hogy ma, vagy holnap... Mondom én, aki mindkét gyerekkel koraszülés miatt volt veszélyeztetve, ilyen méhszájjal, mint a tied. Az elsõvel a 20. héttõl, a másodikkal a 9. héttõl. A végén úgy kellett indítani mindkettõt:)
Lehet, hogy már reggel babázol:) Könnyû szülést! 4hónapos nagylány anyuja
Készülj a szülésre!!! Gratula!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos még mindig dehol semmi :( :( Most már aztán teljesen ki vagyok borulva. Közben teljesen elment a nyákdugó, de ezen kívül semmi jel nincs. Hétfõ este indítják, ha addig nem indul el magától, de akkor is valami ballonos módszerrel, amitõl iszonyatosan rettegek, mert állítólag jobban fáj, mint a szülés. Egész este könyörögtem a babának, hogy szülessen meg, de reggel van, és meg egyben :( :( :(
Úgy látom, ma nem írtál. Szerintem már babázol! Remélem legalábbis!!! Sok boldogságot nektek!
A lányok már csak ilyenek:) Az én babám is nehezen indult, aztán annyira belehúzott, hogy 1, 5óra alatt meglett.Neked is gyors és könnyû szülést kívánok!!Hol fogsz szülni?
Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz meg a babád! :)
A kérdező hozzászólása: Ja, és most látom, hogy a vizsgálat óta van egy kis barnázgatás is...
A kérdező hozzászólása: Hát, erre én is... Van olyan, aki szintén így kihúzta a végét? Most vannak ugyan valami jóslóim, de messze állok a szüléstõl. Hacsak egyik percrõl a másikra nem indul be... Pár hete még izgatott voltam, aztán türelmetlen, majd csalódott, most pedig csak nézek ki a fejembõl :( Bárcsak elindulna az éjjel... De hiába imádkozom :(
nekem azt mondta, az orvos, hogy ne egyek, mert éhes lesz a babám, és akkor ikjön egész nap alig ettem, már majd elájultam az éhségtõl, de semmi. lassan sajnállak, biz isten, de ne aggódj, ki fog jönni. vagy így, vagy úgy, de meg lesz! drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok lányok, tegnap délután, közel egy napos vajúdás után végre megszületett Viktória! Nagyon szép, imádom :)
Szia.Szivbõl gratulálok nektek a kicsihez!!Sok egészséget kivánok mindkettõtöknek!
05-13 14:26 vagyok Gratulálok és üdv az anyukák között!:) ) Jó egészséget és sok tejet kívánok! Találkozunk a babák témakörben.
A kérdező hozzászólása: Ja és kislány, aki a Viktória nevet fogja kapni, ha végre elõbújik!
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon jól esik, hogy így ismeretlenül is ennyien drukkoltok nekem! Még itthon, fájdogál a derekam, és a hasam is tompán görcsöl. A nap folyamán volt még némi barnázás, és a nyákdugóból is ment el egy kevés. Közben beszéltem a szülésznõvel, és felvilágosított, hogy nem egy centire, hanem egy ujjnyira vagyok nyitva, ami 2 cm :) Szerinte a hétvégén meglesz a baba, remélem igaza van! Remélem, most már nem fogja abbahagyni, ha eddig eljutottam! A kórházba is viszem a laptopot, írok, ha végre megtörténik!
Szia!Még otthon vagy??
A kérdező hozzászólása: :D :D :D
sztem is.mélyen ne aludj azert mert sztem lehet h már éjszaka beindul.írj majd.könnyü és gyors szülést kívánok:) 11 hetes vigyori anyuja:)
Lehet, hogy reggelre, vagy akár még ma este meg lesz a babád! Sok boldogságot és jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok csajok, még itthon vagyunk :( Nem nagyon történt semmi az éjjel, leszámítva, hogy azóta is barnázgatok, és úgy fáj a derekam, meg a hasam, mint a boldog mensis idõkben... Csak sajnos folyamatosan, nem pedig akárhány percenként. Ez is lehet a szülés kezdete? Remélem, most már tényleg történik valami. Az sem baj, ha csak ma este, vagy éjjel, vagy holnap, csak történjen már végre...
A kérdező hozzászólása: Sajnos még mindig itthon vagyok, elmúltak a görcsök, és a barnázás is :( Pedig már olyan boldog voltam, hogy végre szülni fogok! Nem tudom, mit tegyek. Már mindent kipróbáltam (lépcsõ, homeó, forró fürdõ, csípõs kaja, szex, ...). Nem hiszem el, hogy még most sem indult be a szülés :( :( :(
Nagyon szorítok neked, hogy minél elõbb meginduljon!!!Kisfiú vagy kislány lesz a baba?
Szia!Én dettó így voltam mint te, de nekem végül indították mert nem indúlt be magától.Könnyû gyors szülésem volt.
Sétálj egy nagyot. Az segít a legjobban tágulni. És nyugalom, nincs már sok.:)
De izgalmas ez! :D Nekem 3 kisfiam van, a kicsi 18 hónapos: Nekem 2 napig fájt a drekam, mire megindult a Szülés! Írd meg mi törétént! Sok boldogságot!
Szia! Én vagyok, akit éheztetett az orvos :D Örülök, hogy jól vagytok! Nagyon sok boldogságot és jö egészséget kívánok nektek!

30-38 napos ciklusok mellett most a 44. napon járok. Semmi mensi érzés, de a teszt is neg. A 40-41. napon is. Nagyon szeretnénk babát. Próbáljak még tesztelni később, vagy ne is reménykedjek?

Legjobb válasz: Én ma vagyok az 50. napomon, tegnap volt 2 csepp barna, reggeli tesztem (3.) negatív. :( Ha most nem jön meg, holnap dokihoz megyek.

Én ma vagyok az 50. napomon, tegnap volt 2 csepp barna, reggeli tesztem (3.) negatív. :( Ha most nem jön meg, holnap dokihoz megyek.
A kérdező hozzászólása: Én is holnap elmegyek, nehogy méhenkívüli legyen..Mindkét válaszadónak üzenem, hogy írjátok meg a fejleményeket.Én is jelentkezem, ha tudok valamit.
Én a 42. napon vagyok. A ma reggeli tesztem is negatív....ez már a harmadik volt:(. Csinálj még pár nap múlva tesztet és eredménytõl függetlenül menj el orvoshoz! Én is ezt fogom tenni. Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Ilyen azért még nem történt velem..Kicsit félek, hogy valami komolyabb probléma lehet..
Mindenképpen menjetek el dokihoz, mert ha nincs baba akkor vmi hormonprobléma lehet.A méhenkívüli terhességet is pozitívnak mutatja a teszt, mert a HCG szint akkor is megemelkedik a szervezetben, csak a baba van rossz helyen.Szorítok nektek. 6hós baba anyuja
A kérdező hozzászólása: Ma voltam dokinál.Sok apró picike cystát talált, ami valszeg magas prolaktin szint miatt van.Tehát hormonprobléma.2 hét múlva vérvétel, utána kiderül.Addig nincs baba:(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!