Találatok a következő kifejezésre: A 40. vagyunk és (332 db)

Én is így vagyok, csak 6 évvel fiatalabb... (24F, párom 34N)
A 8-10 év szerintem rendben van már ebben a korban, de a 20 év az sok. Én 50 éves vagyok, volt 8 évvel fiatalabb is, meg 10 évvel idõsebb is. Ha viszont valaki még 18 éves, és 28 éves a barátnõje, az nagyon sok. Milyen kapcsolatod volt az édesanyáddal?
A kérdező hozzászólása: Édesanyámmal és a családom többi tagjával is normális volt és mai napig is normális a kapcsolatom. Mindent meg tettek értem a szüleim amíg otthon laktam, és miután el költöztem a lehetõ legjobb a kapcsolatunk.

Kismama vagyok a 40 hétbe és félek hogy beindítják a szülést 9 re vagyok kiírva szóval nem tudom mi az a OTT?

Legjobb válasz: Oxitocinnal indítják be és burokrepesztéssel. Én is így szültem 5 hónapja, meggyorsítja a szülést. Nem kell félned tõle! :)

Oxitocinnal indítják be és burokrepesztéssel. Én is így szültem 5 hónapja, meggyorsítja a szülést. Nem kell félned tõle! :)
Miért nem kéedezted meg az orvost?Nekem inditott szülésem volt de nyilván beszéltem errõl a dokival.
Az OTT terheléses oxitocin vizsgálat. Nekem is volt ilyen egy órán át kaptam az oxitocint és közben CTG-re voltam kötve. A végére erõsebb mensis görcsök lettek, de amint levettek róla el is múltak. Ahol szültem ott az a protokoll, hogy ha valaki nem szül meg a kiírt idõre akkor minden másnap csinálnak egy OTT-t. N
Szia ne agódj én túl hordtam a babámat minden másnap oxi ki lehet birni ez csak egy nap aztán babázás.

Teljesen kétségbe vagyok esve. Holnap töltöm a 40. hetet és még mindig nincs meg a baba neve?

Hétr?l-hétre változik, hogy mi legyen. Múltkor már azt hittem megeegyeztünk a férjemmel egy névben, erre kiderült, hogy egy hashajtó márka neve is és így már nem tetszik neki. Addig biztos nem is akar majd kibújni, amíg nincs neve. Hogy válasszunk? Ötletek kislány névre? Vincze a vezetéknév.

Legjobb válasz: Nekem ezek tetszenek.: Eszter, Linda, Lilla. :-) Könnyû szülést! :-)

2. babámat túlhordtam, pedig az elsõt nem is. Szerintem azért, hogy legyen végre neve :) Mi két név közül nem tudtunk dönteni. Mik tetszenek, mik közül lehet választani?
Nekem ezek tetszenek.: Eszter, Linda, Lilla. :-) Könnyû szülést! :-)
Krisztina Bár nem írtál példákat, hogy milyen stílusú nevekkel dobálózzunk. Mondjuk a hashajtós lánynév nagyon érdekelne :)
Vincze Alíz
Szerintem ne így próbálj új neveket választani. Vegyél kézbe egy utónévkönyvet, vagy nyisd meg online (adok linket, ha kell), és nézegesd, olvasgasd, lehetõleg a férjed is legyen ott. Ami megtetszik, írd le. Lesz majd egy csomó név a papírodon, és akkor hagyd nyugodni. Néha vess rá egy pillantást, ízlelgesd õket. Próbálgasd a neveket a vezetéknévhez, mondd ki együtt. Mit jelent neked ez a név? Mit sugall? Milyen embernek képzeled? És így tovább. Meglesz az igazi, ne aggódj. Ne görcsölj. Apa is segítségedre lesz, és érezni fogjátok, ha megvan az igazi név. Azért nem ajánlom, hogy itt várj javaslatokat, mert ami nekem tetszik, neked nem fog, és fordítva. Szerintem a Vincze klassz, én próbálkoznék a VV-monogrammal, pl. Viktória, de lehet, hogy te egész más irányba mennél el. Az én kedvenc nevem a Lilla, de ugye a Vincze Lilla rögtön kiesik. :) És mi az a hashajtó? O.O
Eperke, ????? jézusom de égõ lesz a gyereknek több év múlva. Eperke néni..ne csak arra kéne gondolni mi tetszik a szülõnek hanem arra is hogy a gyereknek késõbb milyen hátrányai lesznek.
Vincze Lolita, Szilvia, Maja, Jázmin, Virág... Nagyon sok név illik szerintem hozzá. Nekünk ha kislányunk lesz Szabó Linett Eperke lesz a neve. Az Eperkét csak azért, mert mielött megfogant volna végig Eperkének hívtuk és szeretnénk ha maradna. 7hkm
PORCUKORMÓKUS! Miért vacilált-at-ok ennyire? Nem tetszett semmi vagy nem tudtatok megegyezni? Milyen nevek közül választottatok? És végül miért kapta azt a nevet?
Hát mi még a szülõszobán sem tudtuk, hogy mi legyen a kislányunk neve, nagyon gáz volt.. :) ) Sõt, születése után 3nappal az anyakönyvezésnél is variáltunk.. Nemsokára megérkezik a fiúnk és ugyanebbe a cipõben vagyunk, úgyhogy megértelek!!
Vincze Tímea Brigitta Nekem a kedvenc: Réka Panna (így egyben) és a Kordélia, becézve: Délia vagy Lia
Ja és nálunk fontos volt, hogy ne tucatnevet válasszunk (bár pár év múlva úgy is az lesz - Dominikkal is így jártunk már rengetek van).
19:46-os voltam bocs
Elõzõ vagyok, még a Rita név is szép, és nagyon ritka.
Mi még nem tudjuk a nemét, de ha lány lenne Szofi(a) nevet adnánk neki. Sokan ezt is furának találják, mert rögtön a bagó jut eszükbe. Engem marhára nem érdekel nekünk nagyon tetszik :) Képzeld én Adrienn vagyok. Már kiadtak mosogatószert még talán wc tisztítót is e néven. A kútba nem ugrok és soha nem is csúfoltak. Erre ne adjatok...
Noémi, Alida, Blanka, Bettina Tamás, Nándor, Lóránt, Lénárt
Brigitta, Anita, Nina,
Vincze Patrícia
A kérdező hozzászólása: A Kittirõl a Hello Kitty jut folyton eszembe. A Mirát meg nem én vetettem el, hanem a férjem. Köszönöm a tippeket, megírom majd mi lett a vége.
Szerintem Mirella legyen :) Vincze Mirella szerintem nagyon szép lenne együtt :)
Adélbaba, ha megszülsz, megírod, mi lett a kislányod neve?
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen. Most úgy tûnik Vincze Kitti Mira lesz. Az elõzõt majdhogynem csak én válaszottam (Vincze Lili Emma), így most asszem engedek a férjemnek.
De kár, nekem a Vincze Lili Emma nagyon tetszik!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
Gratulálok! :)
:) Gratulálok! :)
gratu
Gratulálok!! Jó egészséget:) Szép nagy baba valóban :)
A kérdező hozzászólása: Kitti Mira lett a név, augusztus 22-n reggel 8.45-kor megérkezett közénk. 4100g és 57 cm-es szép nagy baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
53. vagyok Hát ezt nagyon félreértettem!:D Azt hittem, hogy elõször ezt a nevet választottad, aztán ebbõl lett a Kitti Mira.:) Akkor módosítanám a válaszomat arra, hogy nagyon szép a lányod neve!:)
A kérdező hozzászólása: Ezt a "de kár, a Vincze Lili Emma szép név" hozzászólást nem nagyon értem. A nagyobbik lányomat így hívják, a következõ nem kaphatja ugyanazt. :) Egy kutyát sem hallottam még Mira névvel, szóval ez engem kicsit sem befolyásol.
Milyen színû kutya név ugyan már.Elég hülye aki a kutyájának ezt a nevet adja! Attól is rosszul vagyok h minden 2.kutyát Fanninak hívnak pfff.Nagyon is szép név a Míra :)
Ne mondjatok már ilyeneket, hogy ez kutyanév! Nem szép dolog így leszólni a döntésüket, csak azért mert valakinek az nem tetszik! Mondjuk szerintem szép neveik vannak/lesznek a lányoknak! :)
Ne már, a Mira az kutyanév! Ennyi erõvel lehetne Vincze Buksi is
Vivient akartam írni mert jól kijön Vincze Vivien :) de látom azt nem akartok.De amúgy meg mit foglalkozol ilyennel h hashajtó márka ugyan..Tök jó már H Vincze Míra.És a Kíra nem jó?
Izabella :)
Utolsó vagyok egyébként a neked tetszõ nevek között van másik nagy kedvencem a Nóra, de Nóra Lili egy napon van a névnap és azt írtad a családi ünnepek kicsit szeretnéd ha eloszlanának. Amit teljesen megértek, nekem 2 gyerekem szülinapja és névnapja is ugyanazon hónapban van mert nem igazán figyeltem ezt hogy mikor van a névnap és ráadásul mindkettõ ugyanabban a hónapban született alig pár nap különbséggel.
A mi lányunk Lia lett. Mégpedig azért, mert nekem már évek óta tetszik ez a név. A párom részérõl pedig azért, mert a Beugró c. adás felvétele alatt találkoztunk, egymás mellett ültünk és mind a ketten szeretjük a színésznõ elõadásait. Szóval nekünk nem volt kérdés. Ha még egy lányunk lesz, akkor pedig Luca Andrea lesz a neve. Ezt pedig a császáros szobában lábadozáskor hallottam, mert a másik anyuka kislányát így hívják. Szerintem gyönyörû név ez is.
A kérdező hozzászólása: A Kira az augusztusi névnap miatt lett kilõve. Szeretném, ha kicsit el lennének osztva az évben az ünnepek, nem egy hónapban letudni mindent. Tudom hülye vagyok, hogy ilyenek is zavarnak, de nem tehetek róla.
Alapjában véve a tucatnevek tetszenek nektek. Számomra fura a Vincze Laura vagy Vivien pl, mert szerintem nem passzol a vezetéknévhez.De nem az én gyerekem lesz, ti döntitek el :) A Nikolett mostanában nem gyakori, és ez illik is hozzá. A Vincze Kitti egyenesen szörnyû, ne haragudj meg ezért. Amiket felsoroltál nevek nem jönnek be /a fent említett okok miatt/, a Nikolett még a legjobb, és ezt úgyis mindig becézik, engem sosem szólítottak még Nikolett-nek sehol. Téged Adélnak hívnak? Mert az mondjuk jól hangzana a vezetéknévhez... "Egy Niki"
Vincze Viktória! Gyönyörû lenne! :) )) (Én is Viktória vagyok, és minden túlzás és nagyképûség nélkül ez az egyik legszebb nõi név).
Kira végül miért nem jött be? Hasonlít a Mirára és a listátokon is rajta volt. Kislányomat így hívják. Tetszik még a Gréta, Jázmin, Alexa.
Angéla, Angelika? olyan szép !
A kérdező hozzászólása: A nagylány világosbarna hajú és barna szemû, bár férjemnek meg nekem is zöldesszürke szemünk van.
Juj, az eperke elég gáz, szegény gyerek... A Mira nem rossz, bár nekem nagyim kutyáját hívják így. Ha ezt nézzük, szinte minden nevet lehet valahogy csúfolni (Gréta:kréta, Ágnes:mágnes stb).
A kérdező hozzászólása: Volt már eddig Laura, Nóra, Vivien, Mira, Kira. Tetszik még a Petra, Szonja, férjemnek meg a Kitti a favorit. Nekem még a Nikolett is bejön, bár igazából csak Nikiként.
Várhatóan milyen színû szeme és haja lesz? Alacsony, magas, testes, vagy vékonyka lesz? (A neveket mindig kinézethez szoktam társítani.)
A kérdező hozzászólása: A nagylányom Lili, így a Lilla kilõve, túlságosan hasonlít. Vivien is felmerült, de abból meg úgy érezzük túl sok van.
Lilla, Laura, Barbara, Fruzsina, Hanna,
Kinga, Zsófia, Réka, Dorina, Bianka, Alma, Dalma, Diána, Szabina, Imola, Tamara, Natasa, Lara, Viola, Vanda, Gerda. Nekem tetszenek ezek, és szerintem mennek a vezetéknvetekhez.
11-es vagyok. Az utónév kalkulátor a Vivient javasolta elsõ helyen. Nekem az Anna név jutott eszembe. És vagyok olyan "illedelmes", hogy az én nevemet is javasoljam: Adrienn
A Mira nagyon gyakori név szerintem irtó ritka hogy valakinek az jutna eszébe róla hogy a Mira víz hashajtó hatású, rengeteg nõi névrõl elnevezett dolog van én lányom Dalma, és a habfürdõvel jött apósom állandóan ( az õ idejükben az volt az egyetlen habfürdõ :DD) Egyébként a férjed ötlete nagyon nem tetszik? Nekem nem kedvencem a Kitti név de a Vinczéhez olyan jól hangzik. A Vincze Vivien nekem túl sok a vi-vi miatt.
Mi is nehezen tudtunk dönteni, még a korházba menet is megkérdeztem a férjemtõl, h biztosan az legyen e. De tökéletesen jól illik rá, ti is biztos jól fogtok dönteni. Bár nekünk a fiú név okozott fejtörést. Most úgy hozta a sors, h megint kisfiunk lesz. Hát gõzöm sincs mi lesz majd a neve. Esetleg még egy név: Mona. Ismerõsünk kislányát hívják így. Valamennyire hasonlít a Mirához. De ha a Mira a favorit, akkor én se mondanék le róla csak azért, mert gyógyszer is. Megjegyzem, én nem is hallottam még ilyenrõl.
Írtad, hogy a férjes favoritja a Kitti. Az miért nem jó? Olyan kedves hangzása van Vincze Kitti. Bár nekem fiaim vannak, de a lánynevünk ami talonban volt az a Panna. De már nem bánom, hogy nem lettek lányok, már nem szeretném... túl sok lett belõle.
Nálunk is ez volt, nehezen határoztuk el magunkat, mert sok szép kislány név van. Végül engedtem a férjemnek, legyen meg neki is az öröme. De nem bántam meg. Mikor megszületett, akkor kérdeztem tõle, hogy mi legyen akkor? Õ mondta, és az lett. Válasszatok ki 2-3-at, és amikor megszületik, azok közül azt adjátok neki, amelyik szerintetek ráillik a picúrra.
Vica a Maja Goldot én is megkaptam .-)))) mondtam is h szeretnéd mi???? :-DDDDD de szerintem ha ránéznek a csöpp babára nem ez jut eszükbe .... mit ahogy a hashajtó sem :-DDDDDD
ja, és nevek :) Adrienn, Noémi, Helga, Mirjam, Alexandra, Liliána
Claritasa, látod van amiben egyformán gondolkodunk...a lányomnál én is gondolkoztam a Maján, nekem nagyon szép név...de benyögte az egyik rokonom, h "Maya Gold", úgyhogy elvette a kedvemet, terhes is voltam, a hormonok is....:S De ettõl függetlenül még mindig a top 5ben benne van nálam :)
Zsanetta! Zsani-Zsanett:)
25-ös vagyok, most látom, h a nagylányotok Lili és nem Lilla, bocsi. Akkor Lili és Miri :)
A Mira szép. Ha mindkettõtöknek tetszik, ne vessétek el egy gyógyszer miatt! Bármilyen nevet adsz, ha most nincs is, pár év múlva jöhet egy hülye brazil sorozat, amiben valakit úgy hívnak, vagy egy új gyógyszer, bármi... Szerintem a Vincze Mira kifejezetten szépen hangzik, Lilla és Mira pedig pláne. Majd írd meg, hogy döntöttetek, nagyon kíváncsi vagyok!
Lili stílusához illik a Szonja vagy a Léna.
Lányaim Janka, pocakban Zsóka De ami nekünk tetszett még: Csenge, Léna, Laura, Lilien, Bianka Ami nekem a vezetéknévhez passzolnaés egybõl beugrott a Réka név
A kérdező hozzászólása: Vincze Mira volt megbeszélve, de kiderült van egy Mira nevû hashajtó.


Jaj de irigyellek! Én is a debreceni klinikára járok, csak még 28 hetes vagyok. Jó lenne már ott tartani, ahol te.:)
Ha minden rendben van, akkor kivárják a 42. hetet.
A kérdező hozzászólása: én meg már szeretnék szülni nagyon!:)
JÓ NAGY TAKARITÁS-NÁLAM AZ JÖTT BE
Szia! Sorstársak vagyunk, csak én 1-én töltöttem be a 40. hetet. Nekem pénteken indítják, ha addig nem jön magától a kisasszony. Én mindent kipróbáltam már: volt sex, költöztetés, lépcsõzés, meleg vizes tusolás... Sajna eddig ezek nem jöttek be. Szóval, ha valami új van szólj :) De addig is kitartást és sok türelmet!
Szia!!!Én 40 hetes vagyok nov.02-ra voltam kiírva nekem a külsö méhszáj már nyitva a belsõ zárva a nyágdugom lassan távozik és mondta az orvos, hogy ebbõl még nem lesz baba , ugy hogy türelmesnek kell lenni igaz én nem nagyon vagyok az , mert már nagyon nehéz nagy is a babám.Mindent ki probáltam itthon amivel be indul a szülés , de semi ugy hogy várok .Joslo fájasim hol erõsek hol gyengébek.Majd csak ki bujika a pocak lakom.Jo baba várást és kitartást!!!
Szia! A 3. válaszoló vagyok. Most jöttem NST-rõl, annyit mondott a doki, h. próbáljak meg kis csípõset enni. :) ) Hátha ez beválik!

150 cm vagyok. A 40 cm-es póthaj le fog érni a derekamig?

Egyik ismerősön 170 cm és az 50cm-es póthaja a derekáig ér. Ezen kívül megbízható a pothajshop.hu weboldal?

Legjobb válasz: Ja, és 7 sor elég? (2x5cm, 2x10cm, 2x15cm, 1x20cm)

A kérdező hozzászólása: Ja, és 7 sor elég? (2x5cm, 2x10cm, 2x15cm, 1x20cm)
hát ezt most senki nem tudja megmondani csak te magad ha leméred mekkora a derekad hosszúsága
Szerintem le fog érni :) Amúgy 100 g haj elég is lesz.
Bizonyára le. De azóta hogy álssz?:)
A kérdező hozzászólása: Megrendeltem, és a derekam fölé ér egy kicsivel.:) De ott is tökéletes!

Fel lehet turbózni kicsit a baba növekedését? A 37. hétben vagyok és 2600 gramm a kicsi. Úgy néz ki nem bírjuk végig a 40. hétig és jó lenne ha nőne (hízna) kicsit.

Legjobb válasz: Szedsz vitamint? Én Femibiont szedtem a végéig, illetve megszületett a babám a 38. héten 3850g lett. Egyél tápláló ételeket. Sok zöldség és fehérje, de ezt csak én gondolom. Kívánsz egyébként valami kaját?

Szedsz vitamint? Én Femibiont szedtem a végéig, illetve megszületett a babám a 38. héten 3850g lett. Egyél tápláló ételeket. Sok zöldség és fehérje, de ezt csak én gondolom. Kívánsz egyébként valami kaját?
nyugodj meg.most fog a legtöbbet hízni majd.egyébbként nem lehet adni a súlytalálomra.mikor szültem volt egy kismama benn a korházba.37. hétbe lépett pont.(akkor még nem szült-ez szombaton volt és utána kedden császározták).mondta h azért császározzák, mert nagyon pici a baba(2500gramm körül van).na ennek ellenére 3, 5 kg fölötti lett a babája.szóval ne adj erre a súlytalálgatásra annyira.lehet h neked is már nagy a babád, csak rosszul mérték. könnyû és gyors szülést. /S/
(már) nem tudod. szinte mindegy mit eszel nem tudod felgyorsítani a növekedését. ha nagy baj lenne, már befektettek volna infúzióra. a második gyerekemmel infúziós kezelést is kaptam, mert kicsinek találták a 34. héten. az infúziós kezelés 4 hete alatt sem fejlõdött jobban, 2, 7-tel született. semmi bajunk nem lett. tehát ne aggódj!!!!!! nyugi. ami talán a legtöbbet segít az a szõlõcukor. egyszerre vegyél be folsavat + vasat + szõlõcukrot (ez utóbbit nagy mennyiségben). de alapvetõen ne számíts jelentõs gyarapodásra. és a válaszolónak igaza van, félresaccolás is lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elkezdek megint vitamint szedni az egyikünknek sem árt. Igen, tudom hogy elég gyakran nem találják el a baba súlyát, pont ezért félek, nehogy még kisebb legyen mint mondják. üdv,
Nekem a 36 hetes UH-on azt mondták, hogy szüléskor meglesz a 3 kg. Ennek ellenére 4, 16 kg lett és a terhesség végén kellett vasat szednem, de mást nem szedtem, viszont iszonyú mennyiségû gyümölcsöt ettem. Ez 4 éve volt. Most 35 hetes terhes vagyok. Májusig szedtem az Elevitet, mert most eddig kevesebb gyümölcsöt fogyasztottam, most viszont, ha a nap folyamán eszem gyümölcsöt, akkor nem veszek be vitamint. Nekem a 33+1 napos UH-on 2010 g-ra becsülték. Most kb. 2, 5 kg lehet, de szerintem nagyobb lesz. Ne aggódj, az egyik ismerõsömnek 2 kg-os lett a babája és 39 hétre szülte. Semmi baja nincs.
Egy barátnõmnek megakarták a 33. héten indítani a szülést, mondván, hogy túl nagy a baba, akkor saccolták 3600 g-ra, na ennek ellenére a 41. héten született meg 3200g-mal! Tehát tényleg nem biztos a saccolás! Amúgy, ha valóban 2700 g körül van már az is jó súlynak számít, a lényeg, h 2500 alatt ne legyen, de tényleg kezd el szedni a vitamint, hátha segít vmit!
Szia, nekem anno a 34.heti Uh-on 1770gr-ra becsülték a babámat.Azonnal küldtek ctg-re.Borzasztóan magam alatt voltam, elkezdtem szedni ijedtemben az Elevitet is.Persze mondta a doki, hogy sohasem pontosak a mérések.Egy hét múlva megint mérték, akkor már 21oo volt.3150-el született meg a lányom, a 41.hétre.
40+40+40
Az enyém most volt, igaz csak 30, de kapott egy 3-as és egy 0-ás tortát, én csináltam, egy üveg olyan bort, amibe az üvegben van üvegbõl a 30-as szám remélem érthetõen írtam le:) de ez az érmés ötlet nagyon jó!!!nem tudom, én az egyik oldalára egy nagy 40-es, köré a szül. dátumát csináltatnám, a hátoldalára egy közös képet:) ilyen kulcstartóval én már taroltam:)

40+5napos vagyok és még mindig itthon nem akar beindulni a szülés pénteken már 41hetes leszek és csak jövőhéten akarja a doki be indítani mert 1 hétig most nincs szerintetek nem késő sima szüléshez?

Legjobb válasz: 40+6.hétre szültem, a doki másnap indított volna. Pont ennyi voltam mint te (40+5), hogy sírtam neki, vagyis zokogtam neki, hogy azonnal indítsa be. Ergo én nem várnék még egy hetet a helyedben, hanem kirinyálnám az indítást. Lehet, hogy parás vagyok, de a túlhordás nem túl egészséges.

40+6.hétre szültem, a doki másnap indított volna. Pont ennyi voltam mint te (40+5), hogy sírtam neki, vagyis zokogtam neki, hogy azonnal indítsa be. Ergo én nem várnék még egy hetet a helyedben, hanem kirinyálnám az indítást. Lehet, hogy parás vagyok, de a túlhordás nem túl egészséges.
utolsó vagyok Abban az esetben engedném a 2 hét túlhordást, ha napi szinten csinálnak flowmetriát. Simán a ctg/nst-nek nem hinnék.
szia! most szültem 41+4 naposan - simán és gyorsan :) A kórház "mondja" meg mikor indítják be a szülést... ahol én szültem ott 7-10 nap túlhordást "engedélyeztek"! de inkább a 7-et! utána indítanak. De vannak kórházak ahol 41. héten már befektetnek és onnantól naponta vizsgálnak.
16.40 vagyok Amint írtam nekem a 42.héten indítottak.Makk egészséges lett a kislányom.Ha annyira ártalmas lenne a 2 hét túlhordás valószínûleg az orvosok se hagynák.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó szerintem is neked van igazad holnap megpróbálok beszélni a dokival .
Nem gondolom, hogy késõ lenne. A 42. hétig, ha jól van a baba és te is akkor teljesen okés.
Nekem is a 42.héten indítottak.A 39.héttõl jártam 2 naponta NST-re, de mivel nem indult be a szülés ezért indítottak.
én 42-ik hétre szültem, pedig nem voltam elszámolva, napra pontosan tudtam mikor fogant. 41-tõl kórház, két naponta oxitocin, a magzatvizet csak egyszer nézték. Ne aggódj, semmi baj nincs, ne félj, majd jelzi ha indul a mandula! :) sok sikert, és könnyû szülést!!
Ha jársz közben vizsgálatokra, NST, magzatvíz, esetleg flowmetria, és minden oké, akkor nem késõ. Mindegyik gyerekkel befektettek 40+0n és minden nap volt vizsgálat. A kisebbiket 42+0 napon indították, mert tovább már nem lehet várni.
Dehogy lesz késõ! EZt kórháza, orvosa válogatja mikor indítják be a szülést. Engem a betöltött 41. héten fektettek be, és be is indult aznap este. AMúgy még egy hetet tuti vártak volna, ha nem indul be magától.
Jó, kösz, hogy lepontoztatok. Nézzetek meg pár statisztikát, ugyanannyi gond lehet a túlhordásból mint a koraszülésbõl...

21 éves vagyok, félárva és kaptam rendszeresen a gyermekvédelmi támogatást. Megkapom a 40 többletpontot a felvételinél?

Legjobb válasz:
[link] Esélyegyenlõségért járó többletpontok Hátrányos helyzetért, fogyatékosságért, gyermekgondozásért jogcímenként és legfeljebb 40 többletpont adható (kivéve, amennyiben mûvészet és mûvészetközvetítés képzési területeken, valamint osztatlan tanárszakon gyakorlati vizsga alapján számítják a felvételi pontszámot). Hátrányos helyzet okán Hátrányos helyzet miatt 40 többletpont jár minden alapképzési szakon, osztatlan mesterképzésen, illetve felsõoktatási szakképzésen, kivéve ahol gyakorlati vizsga alapján számítják a felvételi pontszámot. A nemzeti felsõoktatásról szóló CCIV. törvény 108. § 10. pontja alapján a 2014. évi általános felsõoktatási felvételi eljárásban hátrányos helyzetûnek minõsül az a legfeljebb 25 éves jelentkezõ, akikre az alábbi esetek egyike vonatkozik: a) családi körülményei, szociális helyzete okán a gyámhatóság védelembe vette, b) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, c) átmeneti vagy tartós nevelésbe vették, d) ideiglenes hatályú intézeti elhelyezésben részesül, e) utógondozói ellátásban részesül.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); [link] Esélyegyenlõségért járó többletpontok Hátrányos helyzetért, fogyatékosságért, gyermekgondozásért jogcímenként és legfeljebb 40 többletpont adható (kivéve, amennyiben mûvészet és mûvészetközvetítés képzési területeken, valamint osztatlan tanárszakon gyakorlati vizsga alapján számítják a felvételi pontszámot). Hátrányos helyzet okán Hátrányos helyzet miatt 40 többletpont jár minden alapképzési szakon, osztatlan mesterképzésen, illetve felsõoktatási szakképzésen, kivéve ahol gyakorlati vizsga alapján számítják a felvételi pontszámot. A nemzeti felsõoktatásról szóló CCIV. törvény 108. § 10. pontja alapján a 2014. évi általános felsõoktatási felvételi eljárásban hátrányos helyzetûnek minõsül az a legfeljebb 25 éves jelentkezõ, akikre az alábbi esetek egyike vonatkozik: a) családi körülményei, szociális helyzete okán a gyámhatóság védelembe vette, b) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, c) átmeneti vagy tartós nevelésbe vették, d) ideiglenes hatályú intézeti elhelyezésben részesül, e) utógondozói ellátásban részesül.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!