Találatok a következő kifejezésre: A 40. után mennyivel indítják (3 db)

A 40. hét után mennyivel indítják meg a szülést?

Olyan esetr?l beszélek, ha mondjuk zárt méhszáj miatt a 40. héten vagy azután , nem tudják a magzatvíz színét megnézni. Akkor azért nem várnak nagyon sokat ugye? Nehogy baja legyen a babának!

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy a "baba indítja a szülést". Tehát ha minden rendben van, akkor indul be a szülés, ha a Baba készen áll megszületni. Õ küld valamilyen infót az anya agyalapi mirigyébe, ahol a megfelelõ hormonkiválasztódás miatt megindulnak azok a folyamatok (méh összehúzódások stb) aminek eredménye képpen aztán megszületik a baba. Szóval, ha a 40. héten még zárt a méhszáj, és amúgy minden rendben, van, akkor akár bármikor magától is beindulhat :) ne aggódj! általában max 7 napot szoktak várni, de hallottam erõsen elszámolt esetekrõl, ahol a magzat korát majd egy hónappal nagyobbra tévedték, ezért úgy tûnt mintha a 44. héten született volna, de ez nem lehetséges, a matekkal volt valami gond :) kitartás! a Babának nem lesz semmi baja! ilyenkor (39. hét után) már két naponta jártam ctg-re, ha bármi van, észre fogják venni!

én úgy tudom, hogy a "baba indítja a szülést". Tehát ha minden rendben van, akkor indul be a szülés, ha a Baba készen áll megszületni. Õ küld valamilyen infót az anya agyalapi mirigyébe, ahol a megfelelõ hormonkiválasztódás miatt megindulnak azok a folyamatok (méh összehúzódások stb) aminek eredménye képpen aztán megszületik a baba. Szóval, ha a 40. héten még zárt a méhszáj, és amúgy minden rendben, van, akkor akár bármikor magától is beindulhat :) ne aggódj! általában max 7 napot szoktak várni, de hallottam erõsen elszámolt esetekrõl, ahol a magzat korát majd egy hónappal nagyobbra tévedték, ezért úgy tûnt mintha a 44. héten született volna, de ez nem lehetséges, a matekkal volt valami gond :) kitartás! a Babának nem lesz semmi baja! ilyenkor (39. hét után) már két naponta jártam ctg-re, ha bármi van, észre fogják venni!
Maximum 14 napot várnak!
Sziasztok az orvosok általában megvárják még a baba magától jelzi "itt az idõ", de 14 napnál nem várnak tovább (hacsak nincs elszámolva). Ellenõrzik NST-vel és magzatvíz vizsgálattal a 40 hét után minden másnap. ( ha zöldül a magzatvíz megindítják a szülést)
-1-2 hetet várnak vele ha minden rendbe van.
Nekem 6 napot vártak, de bevallom örültem, hogy nem húzták tovább, mert már egy hete bent feküdtem, minden bajom volt, az anyukák sorba szültek meg mellettem, az én kislányom viszont semmi jelét nem adta, hogy ki szeretne bújni. Elszámolva se lehettem, mert hormon kezelést kaptam, tudtuk a fogantatás napját. Amikor megszületett épp egy kicsi magzatmáz volt még a fenekén és akkora volt a körme, mintha most jött volna a manikûröstõl...:-)Én annak a híve vagyok, hogy ne várjanak sokáig, mert a túlhordásnak is jelentõs kockázatai lehetnek. Ne izgulj, minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy max. 2 hetet várnak, de ez akkor is így van, ha nem tudják megnézni a magzatvíz színét mert még zárva van a méhszáj?????? Attól már lehet zavaros, csak épp nem látják! Na olyankor mi van?

A székesfehérvári kórházban mennyi idő után indítják a szülést? Ma vagyok 40 hetes. és teljesen zárt a méhszáj. Lehet ebből még 'magától' is baba?

Legjobb válasz: Persze, egy nap alatt is kinyílhatsz. Én ott szültem, 40+5. napon, már én is szerettem volna, ha indítják. Nekem azt mondta a doki, hogy 1 hét után indítanak, ha az hétvégére esik, akkor elõbb. Nálam ez pont csütörtök volt, már péntekre meg volt beszélve, hogyha nem jön, akkor indítják. De ez már 2 éve volt. Most azt is hallottam, hogy napi 1-nél több indítás nem lehet. Ezért inkább az a szokás, hogy jó vadállat módra megvizsgálnak, hogy magától elinduljon.

Persze, egy nap alatt is kinyílhatsz. Én ott szültem, 40+5. napon, már én is szerettem volna, ha indítják. Nekem azt mondta a doki, hogy 1 hét után indítanak, ha az hétvégére esik, akkor elõbb. Nálam ez pont csütörtök volt, már péntekre meg volt beszélve, hogyha nem jön, akkor indítják. De ez már 2 éve volt. Most azt is hallottam, hogy napi 1-nél több indítás nem lehet. Ezért inkább az a szokás, hogy jó vadállat módra megvizsgálnak, hogy magától elinduljon.
Én is ott szültem. 1 hét után indítanak.De fõorvosi bemutatás van elötte.
Ne is mondd... 1 hetet lehet túlhordani, utána indítják.... Én vasárnap leszek 40 hetes, de nekem is tök zárt a méhszáj egyelõre... Szintén Fehérváron fogok szülni.

Mennyi a legtöbb idő ameddig terhesnek lehet lenni a 40. hét után. Vagyis mikor indítják meg ha már több mint 40 hete nem született meg?

Legjobb válasz: Kórháza válogatja. Persze napi szinten van olyankor már NST, a 40. hét után, meg heti 1-szer védõnõ, szóval ha a méhlepény és a baba állapota engedi, akkor van olyan kórház, ahol bent engedik maradni a 42. hétig. Ahol én lakom, ott csak a 41. hétig maradhat bent, utána megindítják a szülést. Nálad esélyes, hogy nem bújik ki idõben? 35 hetes km

Kórháza válogatja. Persze napi szinten van olyankor már NST, a 40. hét után, meg heti 1-szer védõnõ, szóval ha a méhlepény és a baba állapota engedi, akkor van olyan kórház, ahol bent engedik maradni a 42. hétig. Ahol én lakom, ott csak a 41. hétig maradhat bent, utána megindítják a szülést. Nálad esélyes, hogy nem bújik ki idõben? 35 hetes km
én a Szent Imre Kh-ban szültem (Bp.), a 41+1. napon. (ekkor magától ki akart bújni).azt mondták leghamarabb ahhoz képest 4 nap múlva indították volna el tehát a 41+5. napon. Ez a kórház nagyon nem híve az indításnak. Megpróbálják kihúzni.
Én 40+4-re szültem, másnap kellett volna befeküdnöm, de a kisfiam megkönyörült rajtam:) Azt sajna nem tudom bent meddig vártak volna még vele.
Én a 13. napon szültem császárral. Túl jól érezte bent magát a babám. Azt hiszem ennyi a max. amit engednek. Sok helyen ennyit sem. 2 naponta nst, és valahol be is fektetenek. Biztos, ami biztos alapon.
A kérdező hozzászólása: Hát az orvosok azt mondták :( Sok boldgoságot! :)
kórháza válogatja.nálunk ez úgy mûködik ha nem szülsz meg idõre akkor másnap befektetenek , és 2-3 nap múlva indítják.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!