Találatok a következő kifejezésre: A 40. után mennyivel (21 db)

Mennyi a legtöbb idő ameddig terhesnek lehet lenni a 40. hét után. Vagyis mikor indítják meg ha már több mint 40 hete nem született meg?

Legjobb válasz: Kórháza válogatja. Persze napi szinten van olyankor már NST, a 40. hét után, meg heti 1-szer védõnõ, szóval ha a méhlepény és a baba állapota engedi, akkor van olyan kórház, ahol bent engedik maradni a 42. hétig. Ahol én lakom, ott csak a 41. hétig maradhat bent, utána megindítják a szülést. Nálad esélyes, hogy nem bújik ki idõben? 35 hetes km

Kórháza válogatja. Persze napi szinten van olyankor már NST, a 40. hét után, meg heti 1-szer védõnõ, szóval ha a méhlepény és a baba állapota engedi, akkor van olyan kórház, ahol bent engedik maradni a 42. hétig. Ahol én lakom, ott csak a 41. hétig maradhat bent, utána megindítják a szülést. Nálad esélyes, hogy nem bújik ki idõben? 35 hetes km
én a Szent Imre Kh-ban szültem (Bp.), a 41+1. napon. (ekkor magától ki akart bújni).azt mondták leghamarabb ahhoz képest 4 nap múlva indították volna el tehát a 41+5. napon. Ez a kórház nagyon nem híve az indításnak. Megpróbálják kihúzni.
Én 40+4-re szültem, másnap kellett volna befeküdnöm, de a kisfiam megkönyörült rajtam:) Azt sajna nem tudom bent meddig vártak volna még vele.
Én a 13. napon szültem császárral. Túl jól érezte bent magát a babám. Azt hiszem ennyi a max. amit engednek. Sok helyen ennyit sem. 2 naponta nst, és valahol be is fektetenek. Biztos, ami biztos alapon.
A kérdező hozzászólása: Hát az orvosok azt mondták :( Sok boldgoságot! :)
kórháza válogatja.nálunk ez úgy mûködik ha nem szülsz meg idõre akkor másnap befektetenek , és 2-3 nap múlva indítják.

A székesfehérvári kórházban mennyi idő után indítják a szülést? Ma vagyok 40 hetes. és teljesen zárt a méhszáj. Lehet ebből még 'magától' is baba?

Legjobb válasz: Persze, egy nap alatt is kinyílhatsz. Én ott szültem, 40+5. napon, már én is szerettem volna, ha indítják. Nekem azt mondta a doki, hogy 1 hét után indítanak, ha az hétvégére esik, akkor elõbb. Nálam ez pont csütörtök volt, már péntekre meg volt beszélve, hogyha nem jön, akkor indítják. De ez már 2 éve volt. Most azt is hallottam, hogy napi 1-nél több indítás nem lehet. Ezért inkább az a szokás, hogy jó vadállat módra megvizsgálnak, hogy magától elinduljon.

Persze, egy nap alatt is kinyílhatsz. Én ott szültem, 40+5. napon, már én is szerettem volna, ha indítják. Nekem azt mondta a doki, hogy 1 hét után indítanak, ha az hétvégére esik, akkor elõbb. Nálam ez pont csütörtök volt, már péntekre meg volt beszélve, hogyha nem jön, akkor indítják. De ez már 2 éve volt. Most azt is hallottam, hogy napi 1-nél több indítás nem lehet. Ezért inkább az a szokás, hogy jó vadállat módra megvizsgálnak, hogy magától elinduljon.
Én is ott szültem. 1 hét után indítanak.De fõorvosi bemutatás van elötte.
Ne is mondd... 1 hetet lehet túlhordani, utána indítják.... Én vasárnap leszek 40 hetes, de nekem is tök zárt a méhszáj egyelõre... Szintén Fehérváron fogok szülni.
Minimálbér után nem sokra, én max 70-80 ezret mondok.
Ha végig minimálbérre voltál bejelentve, akkor kevésre... Nagyon kevésre! Az elsõhöz annyit, h a 70-80e több mint maga a minimálbér, a nyugdíj pedig annak csak egy töredéke lehet... Én olyan 30e Ft-ot tippelnék...
Természetesen lehet több mint a minimálbér, de ha minimálbérre volt bejelentve mindig, akkor nem... Ezért sírnak az idõs színészek, énekesek stb is, mert egész életükben kvázi elcsalták a járulékokat, most meg nevetséges nyugdíjakat kapnak...
Szia!!Én 41 év szolgálati idõvel, 2012 okt.ben mentem nyugd.ba, mint egyéni vállalkozó. Ebböl 12év voltam vállalkozo és egy kicsivel többet fizettem, mint a min bér. Igy 58.000 lett a nyugdijam.Egy ismerösöm 42.000ft ment végig váll. volt.Ugyanis 40év után a havi jövedelem 80% a jár.
Egyébként elég egyszerûen találsz választ az interneten, pl itt: http://www.holnap.shp.hu/hpc/web.php?a=holnap&o=minimal_l2R2 idézem: "A 2013-tól érvényes nyugdíjszámítási szabályok szerint az, aki a teljes életpályája alatt minimálbérre van (lesz) bejelentve, kb. 28.000 Ft állami nyugdíjra számíthat, feltéve, hogy rendelkezik 40 év elismert szolgálati idõvel."
30 ezer ne viccelj, a minimál nyugdíj amihez csak 15évet kell dolgozni az 25 ezer körül van. Annál biztos több. Igen lehet több mint a nettó minimálbér de 60 ezernél nem kevesebb lesz, nyugdíjastól pl már nem vonnak nyugdíjjárulékot azt is számold bele.
A kérdező hozzászólása: Elég eltérõek a válaszok. Reméltem hogy mostanában ment el valaki nyugdíjba hasonló feltételek mellett, mert az lenne igazán mérvadó. Azért köszönöm a hozzá szolásókat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm sajnos nem valami biztató.

A 40. hét után mennyivel indítják meg a szülést?

Olyan esetr?l beszélek, ha mondjuk zárt méhszáj miatt a 40. héten vagy azután , nem tudják a magzatvíz színét megnézni. Akkor azért nem várnak nagyon sokat ugye? Nehogy baja legyen a babának!

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy a "baba indítja a szülést". Tehát ha minden rendben van, akkor indul be a szülés, ha a Baba készen áll megszületni. Õ küld valamilyen infót az anya agyalapi mirigyébe, ahol a megfelelõ hormonkiválasztódás miatt megindulnak azok a folyamatok (méh összehúzódások stb) aminek eredménye képpen aztán megszületik a baba. Szóval, ha a 40. héten még zárt a méhszáj, és amúgy minden rendben, van, akkor akár bármikor magától is beindulhat :) ne aggódj! általában max 7 napot szoktak várni, de hallottam erõsen elszámolt esetekrõl, ahol a magzat korát majd egy hónappal nagyobbra tévedték, ezért úgy tûnt mintha a 44. héten született volna, de ez nem lehetséges, a matekkal volt valami gond :) kitartás! a Babának nem lesz semmi baja! ilyenkor (39. hét után) már két naponta jártam ctg-re, ha bármi van, észre fogják venni!

én úgy tudom, hogy a "baba indítja a szülést". Tehát ha minden rendben van, akkor indul be a szülés, ha a Baba készen áll megszületni. Õ küld valamilyen infót az anya agyalapi mirigyébe, ahol a megfelelõ hormonkiválasztódás miatt megindulnak azok a folyamatok (méh összehúzódások stb) aminek eredménye képpen aztán megszületik a baba. Szóval, ha a 40. héten még zárt a méhszáj, és amúgy minden rendben, van, akkor akár bármikor magától is beindulhat :) ne aggódj! általában max 7 napot szoktak várni, de hallottam erõsen elszámolt esetekrõl, ahol a magzat korát majd egy hónappal nagyobbra tévedték, ezért úgy tûnt mintha a 44. héten született volna, de ez nem lehetséges, a matekkal volt valami gond :) kitartás! a Babának nem lesz semmi baja! ilyenkor (39. hét után) már két naponta jártam ctg-re, ha bármi van, észre fogják venni!
Maximum 14 napot várnak!
Sziasztok az orvosok általában megvárják még a baba magától jelzi "itt az idõ", de 14 napnál nem várnak tovább (hacsak nincs elszámolva). Ellenõrzik NST-vel és magzatvíz vizsgálattal a 40 hét után minden másnap. ( ha zöldül a magzatvíz megindítják a szülést)
-1-2 hetet várnak vele ha minden rendbe van.
Nekem 6 napot vártak, de bevallom örültem, hogy nem húzták tovább, mert már egy hete bent feküdtem, minden bajom volt, az anyukák sorba szültek meg mellettem, az én kislányom viszont semmi jelét nem adta, hogy ki szeretne bújni. Elszámolva se lehettem, mert hormon kezelést kaptam, tudtuk a fogantatás napját. Amikor megszületett épp egy kicsi magzatmáz volt még a fenekén és akkora volt a körme, mintha most jött volna a manikûröstõl...:-)Én annak a híve vagyok, hogy ne várjanak sokáig, mert a túlhordásnak is jelentõs kockázatai lehetnek. Ne izgulj, minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy max. 2 hetet várnak, de ez akkor is így van, ha nem tudják megnézni a magzatvíz színét mert még zárva van a méhszáj?????? Attól már lehet zavaros, csak épp nem látják! Na olyankor mi van?

Mennyire lakható Pesten a Thököly út 30-40-ig (7. ker, Dózsa György sarkához közel)? Van sok "brazil" arrafelé?

Tudom, hogy a Thököly út baromi hosszú és vannak jó és rossz szakaszai, lakást nézek a Dózsa sarkához közel, ezért érdekelne.

Legjobb válasz: Iszonyú poros, iszonyú zajos, jelentõs kínai és roma kisebbséggel.

Iszonyú poros, iszonyú zajos, jelentõs kínai és roma kisebbséggel.
A kérdező hozzászólása: tyû, ilyen szörnyû ez a szakasz?
ott a Keleti, egy halom gyanús alak megfordul arra. (arab, cigány, sárga, fekete, meg a prolik) na meg a csikágós rész, az egyenes utcák, amik a Thökölybe torkollanak. másrészt meg ahogy az elsõ mondta, zajos poros, büdös, élhetetlen. lehet, hogy ott van a liget közel, de ha nem bírod kinyitni az ablakot a zajtól és a szmogtól, akkor bachatod. ingyen sem kéne azon a részen lakás. valahogy olyan piszkosnak érzem ott az utcákat... inkább nézz valami más környéken. mennyit szánnál rá? most lenn vannak az árak, jobb helyen is érdemes lenne körbenézned, ne félj alkudni. max nem adják oda annyiért, de nem is vesztesz vele semmit, ha bemondasz egy árat.
A kérdező hozzászólása: egyetértek, azt hallottam, h vannak jobb részei is a Thökölynek, de akkor az nem az a szakasz. kb 55-bõl hoznám ki rezsivel, a 2., 5. , 6. , 7. 9. , 13., 14. kerületben néztem körül, van bõven kiadó lakás, egy-egy már egy ideje fent van, szóval alkuképesek.:)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Nagyon gáz környék, nem ajánlom én sem. Mocskos, poros, zajos és sok-sok, nem valami bizalomgerjesztõ alak mászkál arrafelé. Túl a Dózsa György úton vannak fák, bokrok, ezért némiképp tûrhetõbb, élhetõbb a Thököly út, bár nem mindegy ott sem, hogy hová néznek az ablakok: az útra, vagy egy szép belsõ kertre...
Nagyon koszos, büdös, hugyos fos, sok brail meg kínai, a legzajosabb környék.Minden közel van, de nem éri meg.

40 héten túli hüvelyvizsgálat és magzatvíz vizsgálat után, mennyi idővel indult be a szülésed, ha egyáltalán beindult attól?

Ma voltam vizsgálaton nézték a méhszájat(1111) és a magzatvizet. Azt mondta az orvosom,hogy ilyenkor általában beindul a szülés. Kíváncsi lennék a válaszokra :) 40+ 3 km

Legjobb válasz: 40hét 3 naposan elsõ magzatvízvizsgálatkor azonnal beindult. Úgyhogy én már haza sem jöttem aznap a kórházból.

40hét 3 naposan elsõ magzatvízvizsgálatkor azonnal beindult. Úgyhogy én már haza sem jöttem aznap a kórházból.
40+1 naposan vizsgálta a doki méhszájat, magzatvíz tisztaságát. Délután barnáztam...este alvás ...hajnalban 3-kor beindult a szülés! 3 óra alatt meglett a kislányom! :) 40+2napra
A kérdező hozzászólása: Nekem is a második, õ kisfiú, az elsõ kislány, de õ napra pontosa született :)
hát nekem volt tegnap is meg ma is ASK, ahogy ma megnézte, az fájt is kicsit, megnézte a méhszájat is....és semmi!!! 40+2 km (második baba)
A kérdező hozzászólása: Megírom mikor lett meg... :) A derekam az fáj folyamatosan, meg olyan hülyén megyek... Mintha a lában közt lenne valami, de ezt már éreztem akkor is mikor az NST miatt bicikliztettek. A doki azt mondta hogy naponta NST kétnaponta víz vizsgálat, de hozzátette, hogy a szerdai vízvizsgálatra már reméli nem lesz szükség... :) :) De amúgy még nem érzek semmit.
Nekem a kiírt napon vizsgált meg a doki(majd besz..rtam)úgy fájt a tágítás.Magzatvizet is nézet.2 ujjnyira nyitva voltam.Aztán a kiírt után 10 nappal inditották.
Elsõ vagyok: igen, nézték, hogy tiszta-e a magzatvíz. Nálam amúgy zavaros volt már, így amúgy is beindította volna a doki, sõt késõbb rá is segítettek oxitocinnal, hogy idõben kibújjon a baba. Most már a célegyenesben vagy! Könnyû szülést! Majd írd meg, hogy mikor született, oké?
Szia.Nekem 40 hetesen és három naposan indult be. Elõzõ nap nézték a méhszájat és terhelésen Nst volt. Aznap még haza mentem, de másnap beindult. A derekam fájt egész nap, és este hétre lett meg a baba. Épp csak beértünk a kórházba, mert én sem voltam benne biztos hogy ez már az.
A kérdező hozzászólása: Neked is nézték hogy tiszta e? Nekem most fájdogál a derekam meg a hasam keményedik néha, sõt szerintem a hasam alja is fáj, csak már félek hogy inkább beképzelem magamnak :)
A kérdező hozzászólása: Hûha! Engem tegnap vizsgált, barnáztam, éjszaka pisilés közben nyák darabok, 5-6-szor ki kell törölnöm magam hogy tiszta legyek tõle, hajnal fél 1-tõl 7 perces alhasi fájdalom, reggel 7 órakor NST, a nõci az mondja ez nem fájás... Dokinak megmutatom a papírt õ azt mondja, ha beáll 5 percesre akkor talizzunk. Haza küldött a kórházból. Tehát itthon vagyok és szenvedek a fájdalomtól, ha ez nem fájás, akkor nem tudom mi, de ezek után én tuti abba belehalok, mert ez is nagyon fáj.

Jézus ugyebár a feltámadása után 40 nappal felment a mennybe, hová "repült" fel? Az űrhajósok miért nem találják meg? !

Hol van az a bizonyos menny,ahova felvétetett?!

Legjobb válasz: Az ûrhajósok miért nme találják meg?:):)Egy év múlva nézd meg ezta a kérdést, ráfogsz jönni milyen nevetséges.

A mitoszok szerint két átjáró van az ember által nem észlelhetõ világba: - az egyik az Ikrek csillagképben ami, 45 fényévnyi távolásgra van, - a másik a Nyilas csillagképben, ami 75 ezer fényévnyi távolságra van. Ha mennyországnak képzelem a "másvilágot", akkor könnyen beláthatod, hogy Jézus utolérhetetlen a mai technikánkkal. Ha meghalok és a lelkem fény, - vagy annál nagyobb sebességre "kapcsol", akkor a mennyországba kerülhetek, ahonnan nincs visszaút. Mert Jézusról sem tudja senki megmondani, hogy földi idõszámítás szerint mikor tér vissza.
Az ûrhajósok miért nme találják meg?:) :) Egy év múlva nézd meg ezta a kérdést, ráfogsz jönni milyen nevetséges.
Ne keresd fizikai térben, azért takarta el felhõ, mert nem térben kell keresni.
Mint ahogy a pokol se a Föld középpontjában van, így a menny sem az atmoszféra fölött. Hogy is fogalmazott Jézus? "Az én országom nem evilágból való." Tekintheted úgy is, mint egy másik dimenziót, de a lényeg az, hogy a mennyország egy olyan hely, ami jelenlegi érzékszerveiddel fel nem fogható.
A menny, sem a pokol nem földrajzi hely, hanem a tudat állapota, tehát ott van ahol az ember van. A halandó ember folyton e kettõ között ingadozik. Azt kérdezed, hova repül fel Jézus ? Had mondjam el hogy Jézus nem repült fel sehova, csak a halandó emberek látáskörébõl vonta vissza magát, nehogy mint egy bálványt imádják õt (ami ennek ellenére mégis megtörtént). Mikor az ember oly 'magasra' emelkedik a tudatban vagy annyira tudatosul, hogy teljesen megérti a benne élõ Krisztus lényét, akkor a halandó társai számára, akik õt nem követték a tudatban, láthatatlanná válik, de bármikor megteheti, hogy ismét láthatóvá váljon nekik.
Jézus elég rég indult el innen, még nem volt annyi idejük az ûrkutatóknak, hogy megtalálják.
JÉZUS ÉL!
MIT TUDUNK JÉZUS KRISZTUS MENNYBEMENETELÉRÕL? Válasz: Jézus Krisztus a feltámadását követõ negyvenedik napon fölment a mennybe. Ez azt jelenti, hogy Jézus végleg bevonult Isten mennyei uralmába. Az, hogy Jézus az Atya jobbján ül, azt jelenti, hogy emberi természetével is részt vesz az Atya dicsõségében és közbenjár értünk. Magyarázat: Jézus Krisztus mennybemenetelét (ascensio) a Szentírás úgy írja le, mintha Jézus felfelé emelkedett volna. Ennek nyilván nem az az oka, hogy a mennyország fenn van a felhõk felett. A „fel” átvitt értelmérõl van itt szó, azaz hogy Jézus visszatért az Atyához a magasabb létrendbe. Természetesen könnyen lehet, és a szent szövegbõl erre lehet következtetni, hogy Jézus a természetfeletti irány érzékeltetése céljából valóban felfelé kezdett emelkedni. Ez a jelenet ködben történt, jelezve az esemény titokzatos jellegét, emberi ész számára felfoghatatlan voltát. Jézus Krisztus mint Isten sosem változik. De mert az emberi testet és lelket magára vette és vele személyileg egyesült, mennybemenetele után benne és általa valamiképpen az emberi természet is megdicsõült. Nem úgy, hogy részévé vált a Szentháromságnak, hanem úgy, hogy köze lett hozzá; közelébe került és kiárad rá mindörökké a Szentháromság isteni fénye és áldása. Mivel Jézus emberi természete is megdicsõült, minket is bekapcsol Isten háromságos életébe. Jézus mennybemenetelére, vagyis a világból való távozására azért volt szükség, hogy tartalmat adjon a keresztény hitnek és reménynek. Ha Jézus itt maradt volna a világ végéig, keresztény hitrõl nem beszélhetnénk, hiszen nem hinnénk, hanem pontosan tudnánk, hogy Jézus él. Ezzel pedig a hit erénye megszûnne. Márpedig a törékeny emberi természetnek szüksége van a hitre az üdvözüléshez (Ld. a 16. kérdést). Ezért mondta Krisztus: „Jobb nektek, ha elmegyek; mert ha el nem megyek, a Vigasztaló nem jön el hozzátok” (Jn 16, 7). A Megváltó ezen kijelentését magyarázva Szt. Ágoston (In Ioann. tract. 94, 4; PL 35:1869), és õt követvén Aquinói Szt. Tamás (STh III, q. 57, a. 1, ad 3), azt hangsúlyozza, hogy az apostolok túlságosan evilági, fizikai ragaszkodása Krisztushoz akadálya volt a Szentlélek eljövetelének. A Szentlélek kiáradása a szívekbe éppen ezt a kicsit földhözragadt szeretetet volt hivatva magasabb, természetfölötti szintre emelni, megtisztítani minden földi ragaszkodástól, mindentõl, ami a lélek tekintetét elvonhatná a mennyei valóságoktól. Igazolás: A Szentírás beszámolója a mennybemenetelrõl: „Azután, hogy ezeket mondta, a szemük láttára fölemelkedett, és felhõ takarta el szemük elõl. Amint merõn nézték, hogyan emelkedik az égbe, egyszerre két férfi termett mellettük fehér ruhába öltözve. Ezt mondták nekik: »Galileai férfiak! Mit álltok itt égre emelt tekintettel? Ez a Jézus, aki tõletek az égbe vétetett, úgy jön el ismét, amint szemetek láttára a mennybe mente” (ApCsel 1, 9). Jézus arra is utal, hogy szükséges a világból való távozása, mert ellenkezõ esetben nem küldheti el a hit betetõzéseként a Szentlelket: „De az igazságot mondtam: Jobb nektek, ha elmegyek, mert ha nem megyek el, akkor nem jön el hozzátok a Vigasztaló. Ha azonban elmegyek, akkor elküldöm” (Jn 15, 7). Krisztus megmondta elõre, hogy a mennybemenetel után kezdõdik el az üdvösségre való egyetemes meghívottság kihirdetése: „Én meg, ha majd fölmagasztaltatom a földrõl, mindenkit magamhoz vonzok” (Jn 12, 32.)”
A biblia úgy írja több helyen, hogy 3 ég van és amit szemünkkel látunk, úrhajósok elérni képesek az csak az elsõ. -afelett van a második, majd a harmadik és ott van a menny.-a mennyrõl egyébként konkrét , körülhatárolt bolygóként beszél az írás-következtethetõ, hogy akkor az is.
Az ûrhajósok azért nem találják meg, mert Jézusnak 2000 év elõnye van. Még nem érték utól. (De miért nem volt jó a sokat emlegetett menny a ...ba válaszom? ;))

Ha a baba méretei alapján nagynak látszik, azt jelenti, hogy az is lesz? Vagy megesik, hogy tévednek az orvosok.40 hét után mennyit nőnek még?

Legjobb válasz: Ja és még annyit, hogy tuliképpen nem az orvosok tévednek, hanem õk lemérik a baba egyes testrészeit (fej, poci, combcsont), és az uh gép egy képlet segítségével, az adatok alapján kiszámítja a becsült súlyt. Tehát a baba is "csalhat". Ha hosszúcombú, vagy kicsit nagyobb a fejecske, akkor máris becsapott mindenkit :o)

Ja és még annyit, hogy tuliképpen nem az orvosok tévednek, hanem õk lemérik a baba egyes testrészeit (fej, poci, combcsont), és az uh gép egy képlet segítségével, az adatok alapján kiszámítja a becsült súlyt. Tehát a baba is "csalhat". Ha hosszúcombú, vagy kicsit nagyobb a fejecske, akkor máris becsapott mindenkit :o)
Nekem a 41. héten mondták, hogy 4 kiló feletti. 160 centi vagyok. Nem mentem bele az indításba, a saját és a baba érdekében. milyen jól tettem! 4 kiló 25 lett... És császár. De halottam róla, hogy tévednek. Nálam nem. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ! Azért lett császár mert nagy baba volt?
Szia! Barátnõmnek 4 kilós babát jósoltak, 3100 g lett..... Én 1 nappal hordtam túl, 4100 g lett, és simán kijött :o) 164 cm vagyok. Elvileg a 36. héttõl heti kb 250 g-ot hízik, de elõfordulhat a 40. hét után már fogyás is. Szép szülést! :o)
Szia! A 40-ik hét után már gyakran visszaesik a baba súlya nem hogy nõne.Velem megvárták a 42hét végét, és tele volt a magzatvíz mekoniummal, rossz volt már az ellátottsága. Ez nagyon veszélyes is lehet, mert oxigénhiányos állapot is okozhatja.Nem is bírta a szülést, meg kellett császározni sajnos.Amúgy uh-n nagyokat tévedhetnek a súlybecsléssel. Bízz benn, hogy nem lesz túl nagy a bébi. Sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most már nagyon várjuk de úgy tûnik õ még mindig nem akar megszületni.
Sajna sokat tévednek, akár egy-mésfél kilót is. Szeritnem felesleges ezen rágódni, úgyis akkora lesz, amekkora.-) 40 hét után már nem igen nõl, sõt, van hogy fogy... Ne félj, megjön a baba, mikor jónak látja:-) Türelem
Nekem azt mondtak 4 kg koruli lesz es 3970 gr lett.
A 240E megszûnt, így nem sok teteje van a kérdésnek.
A kérdező hozzászólása: Már hogy szûnt volna meg? A 240-es szûnt meg! [link]
Még mindig sokkal kihasználtabb, mint a 40es, fõleg hogy több idõt vesz igénybe a metróról átszállás mint hogy egy busszal menjen valaki

40. hétben vagyok holnap fekszem be a korházba valószínű császároznak mennyi az a nagyon fájdalmas idő a műtét ütán?

Legjobb válasz: szia! én is császáros voltam. 5 évvel ezelõtt. A gerincembe kaptam érzéstelenítõt, és egészen addig amíg éreztem a hatását, jól éreztem magam. Aztán ahogy ment ki...az elsõ éjszakám nagyon rossz volt, aztán utána ott volt a babám velem és már nem az foglalkoztatott. Amíg ki nem szedték a varratot, addig húzódott, de aztán elviselhetõ lett:) ne izgulj, mert ahogy a rendes szülést, úgy a császárt is mindenki máshogy éli meg!:) jó babázást:)

szia! én is császáros voltam. 5 évvel ezelõtt. A gerincembe kaptam érzéstelenítõt, és egészen addig amíg éreztem a hatását, jól éreztem magam. Aztán ahogy ment ki...az elsõ éjszakám nagyon rossz volt, aztán utána ott volt a babám velem és már nem az foglalkoztatott. Amíg ki nem szedték a varratot, addig húzódott, de aztán elviselhetõ lett:) ne izgulj, mert ahogy a rendes szülést, úgy a császárt is mindenki máshogy éli meg!:) jó babázást:)
Mûtét után közvetlenül még hat az érzéstelenítõ jópár óráig. Én spinális érzéstelenítést kaptam kb 5 óra múlva ment ki a hatása.Utána a nagyon fájdalmas idõ ahogy te írtad nekem 16 órán keresztûl tartott. Olyan , mint egy erõs menstruációs fájás meg"csipkedõ" érzés. Utána már kicsit könnyebb lesz, mert csak akkor fog fájni hogyha megmozdulsz. A seb még sokáig húzódni fog. A lényeg, hogy minél hamarabb próbálj meg felállni és kiegyenesedni, mert annál gyorsabb lesz a felépülés. Minden jót kívánok! Kitartás!
Ez nagyon változó. Egyik barátnõm hetekig szenvedett, azt mondta, inkább egymás után három hüvelyi szülés, mint egy császár... A másik barátnõm viszont azt mondta, neki szinte nem fájt utána egyáltalán. Gondolj a kisbabádra és minden rendben lesz! Minden jót!
Engem altattak, mert egy napos fölösleges vajúdtatás után jutottak oda, hogy már muszáj volt. Nekem nem fájt igazából semmi, csak gyenge voltam, és hát a seb az nyilván, de csak ha úgy mozdultam. Hamar összeszedtem magam sebileg:) , a gyengeség a sok vérveszteségtõl hónapokig tartott. Az idõben bekövetkezõ császár sokkal jobb, hidd el, mint a tudat, hogy fölöslegesen nyomatják beléd az oxitocint, úgysem fog használni. Elment a magzatvizem, de nem tágultam. És kilátásban sem volt. Sokan félnek a császártól, mert meg akarják élni a szülés csodáját. Hát, nekem nem adatott meg. Csak oda jutottam, hogy reménykedem benne, hogy a legközelebbi is császár lesz, mert még egyszer nem akarom átélni, ami elõtte volt...
Szia! Én 3 hete szültem császárra, az elsõ nap volt egy kicsit nehéz. Nagyon igaz, hogy minél hamarabb fel kell állni, az segít. De amíg a kórházban voltam (3 nap) a bucsimat is alig tudtam kicserélni. Kb. 5-6 nap kellett míg úgy igazán jobb lett. Bár még most is húzodik a seb de ez már nagyon istenes. De tényleg nem vészes (szerintem). Sok sikert!!!!
Szia! nem császárral sültem, így a kérdésedben nem tudok érdemleges választ adni. Egy valami miatt offolok: szeretnék csodálatos szülést (akár így akár úgy) kívánni, és rengeteg boldogságot a kisbabádhoz!! Hajrá!!!!!!
5 hete szültem császárral. Hát az elsõ nap nem a legkellemesebb, de utána ha többet mozogsz és nem hagyod el magad akkor sokkal jobb lesz. Én 2 hét után szinte semmit sem éreztem már, most meg már csak párszor egy nap érzem, hogy ott van a vágás helye. A lényeg, hogy próbálj meg sokat mozogni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!