Találatok a következő kifejezésre: A 40. után (216 db)

Egy autó 100km úton városban átlagosan 9, 4liter, országúton 7, 2 liter benzint fogyaszt. Mekkora út megtételéhez elegendő 40 liter benzin a) ha csak lakott területen autózunk? B) ha a megtett út 20%át lakott területen, a többit országúton tesszük meg?

A válaszba a kiszámítások is kellenek!

Legjobb válasz: 20% = 20 század rész => 0,2 80% => 0,8 0,094*0,2*x + 0,072*0,8*x = 40 /elvégzem a szorzásokat (lakott t.) (országút) 0,0188 x + 0,0576 x = 40 / összevonom az x-es tagokat 0,0764 x = 40 / elosztom 0,0764-gyel x = 523,56 Ez reális, hiszen ha kevesebbet megyünk városban, több kilométerre elég a 40 liter.

20% = 20 század rész => 0, 2 80% => 0, 8 0, 094*0, 2*x + 0, 072*0, 8*x = 40 /elvégzem a szorzásokat (lakott t.) (országút) 0, 0188 x + 0, 0576 x = 40 / összevonom az x-es tagokat 0, 0764 x = 40 / elosztom 0, 0764-gyel x = 523, 56 Ez reális, hiszen ha kevesebbet megyünk városban, több kilométerre elég a 40 liter.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséged!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)
Fú én is valami ilyesmin gondolkoztam mégsem jött össze! Elegáns megoldás :)
A kérdező hozzászólása: Majd ma kiderül hogy jó e :D De azt h igen v nem azt csak hétfõn tudjátok meg :)
Ezek szerint jó lett..:)

A 40. hét után bármelyik kórházba bemehetek ctg-re? És minden nap kell járni?

Nincs fogadott dokim.

Legjobb válasz: Betöltött 40.héttõl valahol naponta van, valahol kétnaponta van.Nálunk Zalaegerszegen naponta.Aztán egy hét túlhordás után befektetnek és megindítják.Azt nem tudom, hogy bármelyik kórházba mehetsz e.39hkm

Betöltött 40.héttõl valahol naponta van, valahol kétnaponta van.Nálunk Zalaegerszegen naponta.Aztán egy hét túlhordás után befektetnek és megindítják.Azt nem tudom, hogy bármelyik kórházba mehetsz e.39hkm

Mennyi a legtöbb idő ameddig terhesnek lehet lenni a 40. hét után. Vagyis mikor indítják meg ha már több mint 40 hete nem született meg?

Legjobb válasz: Kórháza válogatja. Persze napi szinten van olyankor már NST, a 40. hét után, meg heti 1-szer védõnõ, szóval ha a méhlepény és a baba állapota engedi, akkor van olyan kórház, ahol bent engedik maradni a 42. hétig. Ahol én lakom, ott csak a 41. hétig maradhat bent, utána megindítják a szülést. Nálad esélyes, hogy nem bújik ki idõben? 35 hetes km

Kórháza válogatja. Persze napi szinten van olyankor már NST, a 40. hét után, meg heti 1-szer védõnõ, szóval ha a méhlepény és a baba állapota engedi, akkor van olyan kórház, ahol bent engedik maradni a 42. hétig. Ahol én lakom, ott csak a 41. hétig maradhat bent, utána megindítják a szülést. Nálad esélyes, hogy nem bújik ki idõben? 35 hetes km
én a Szent Imre Kh-ban szültem (Bp.), a 41+1. napon. (ekkor magától ki akart bújni).azt mondták leghamarabb ahhoz képest 4 nap múlva indították volna el tehát a 41+5. napon. Ez a kórház nagyon nem híve az indításnak. Megpróbálják kihúzni.
Én 40+4-re szültem, másnap kellett volna befeküdnöm, de a kisfiam megkönyörült rajtam:) Azt sajna nem tudom bent meddig vártak volna még vele.
Én a 13. napon szültem császárral. Túl jól érezte bent magát a babám. Azt hiszem ennyi a max. amit engednek. Sok helyen ennyit sem. 2 naponta nst, és valahol be is fektetenek. Biztos, ami biztos alapon.
A kérdező hozzászólása: Hát az orvosok azt mondták :( Sok boldgoságot! :)
kórháza válogatja.nálunk ez úgy mûködik ha nem szülsz meg idõre akkor másnap befektetenek , és 2-3 nap múlva indítják.
v(átlag)=S(összes)/t(összes) 2s/(s/40+s/60) 2s/5s/120 2s*(120/5s) v=48km/h
Az átlag sebesség általában nem vektor. Ha mégis, akkor nem a megtett utat kell osztani hanem az elmozdulásvektort. Szerintem a), mert 0/bármi = 0.
A kérdező hozzászólása: Wampa: igen, valami elmozdulásvektorról volt szó, ez lesz az, köszi :)

Mi történik a 40. hét után?

Úgy értem milyen vizsgálatok vannak és mennyire sűrűn? Mikor indítanak legkésőbb és általában hogyan? Be kell feküdnöm egy idő után a kórházba?

Legjobb válasz: 1.NST,ammioszkópia(ezek felváltva naponta) keringéses,áramlásos uh is lehet ezzel nézik meg a lepény érettségét és oxigén ellátását hogy megfelelõ-e. 2.ha minden oké,akkor lehet hogy várnak a 42 hétig,ha nem bújik ki magától a baba.de ez is kórházfüggõ. 3.ez is kórházfüggõ hogy befektetnek-e,.. a 40 hét után terminustúllépésrõl,a 41 hét után beszélünk csak túlhordásról.

1.NST, ammioszkópia(ezek felváltva naponta) keringéses, áramlásos uh is lehet ezzel nézik meg a lepény érettségét és oxigén ellátását hogy megfelelõ-e. 2.ha minden oké, akkor lehet hogy várnak a 42 hétig, ha nem bújik ki magától a baba.de ez is kórházfüggõ. 3.ez is kórházfüggõ hogy befektetnek-e, .. a 40 hét után terminustúllépésrõl, a 41 hét után beszélünk csak túlhordásról.
azt kihagytam hogy indíthatnak ballonnal, kúppal, zselével, ez mind a méhszáj érlelésére tágulására szolgál. na meg az oxitocin.. de amnioszkópiás vizsgálattól is beindulhat, megrepedhet közben a burok, vagy bármi.
A kérdező hozzászólása: Szerdán töltöm a 40. hetet és az sztk-s doki beküldött a kórházba nst-re. Akkor aznap megcsinálják már az amnio-t is? Ettõl azért nagy eséllyel be szokott indulni a szülés, ugye? 2100 az cx, sõt már azóta lehet jobban kinyíltam, mert szerda óta elég sûrûn jóslózom.
Nekem 3 amnioszkópiától sem indult be.
A kérdező hozzászólása: óóó :(
Nekem amniót se tudtak csinálni, mert annyira zárt voltam! 40+3 naposan fektettek be, 3x próbálták inditani terheléses oxy-s nst-vel, semmi reakció. Igy 11 nap tulhordással megcsászároztak, mivel a vizet se tudták nézni, ez volt a biztosabb! Mire kivették a babát 11 nap után, már spenót zöld volt a vizem:S Szerencsére a baba nem nyelt a vízbõl, de jól elhúzták a dolgot:S A mai napig bennem vannak a kórházi tehetetlen napok:( 3 hetes kiscsaj anyukája
A kérdező hozzászólása: Ó az borzasztó lehetett! De szerencsére nem történt baj! Én fõleg amiatt aggódom, hogy a férjemnek el fog fogyni a szabija és nem lesz aki itthon maradjon a lányunkkal. Hétfõn elmegyek még dokihoz és megkérem, hogy jó alaposan vizsgáljon meg, hátha beindul a szülés. Szerdára vagyok kiírva.
Akkor drukkolok Neked, remélem te szerencsésebb leszel:) Engem vizsgáltak orrba szájba, még mondtam is a férjemnek, hogy sztem még külföldrõl is jöttek, csak azért hogy engem megvizsgáljanak, annyi orvos vizsgált meg és semmi nem történt:) De ne aggódj, veled nem fog ilyen történni:) Nekem 2 éve conisatio-s mûtétem volt, valószinû azért volt nagyon fennt és zárt méhszájam, sztem sosem tudtam volna megszülni a babát spontán, holott harmadik baba volt, az elsõ kettõ spontán született:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Végül vasárnap hajnalban megszültem, még 39 hetesen.

Pécsi klínikán, hogyan törtinék a 40. hét után a terhesgondozás?

Szigetvárhoz tartzom,de oda járok terhesgondozásra. Most pénteken töltöm a 39.hetet és nem tudom, hogy akkor milyen orvoshoz kell majd mennem (sztk) és milyen vizsgálatok lesznek és milyen id?közönként. A doktorn? annyit mondott tegnap, ha nem érzem jól magam akkor majd menjek be és megvizsgálnak!Normális esetben ez így zajlik?!Segítsetek légyszi, mert kezdek nagyon félni, hogy így mi lesz a kisbabámmal?!

Legjobb válasz: Köszi a gyors választ! nincs fogadott orvosom, sajnos nem tehetem meg! Nst-re járok most hetente, jõvõhéten megcsinálják a terheléseset (ami a kiírás napja ami péntek).Aztán, ha nem indul be a szülés akkor igazad van bemegyek kedden a szokásos terhestanácsadásra és nem megyek el addig amig mindent el nem mondanak. Nem valószinû, hogy szülni fogok, mert a mészájam zárt csak megvan rövidülve.Pedig már úgy mennék, hogy végre itt legyen velem a kisfiam.Mégegyszer köszi a gyors választ, kicsit megnyugodtam, mert ezekszerint csak nst van a 40 hét után is, arra meg ott adják az idõponotot.Magzatvíz vizsgálatot nem csinálnak itt a kórházban?

A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! nincs fogadott orvosom, sajnos nem tehetem meg! Nst-re járok most hetente, jõvõhéten megcsinálják a terheléseset (ami a kiírás napja ami péntek).Aztán, ha nem indul be a szülés akkor igazad van bemegyek kedden a szokásos terhestanácsadásra és nem megyek el addig amig mindent el nem mondanak. Nem valószinû, hogy szülni fogok, mert a mészájam zárt csak megvan rövidülve.Pedig már úgy mennék, hogy végre itt legyen velem a kisfiam.Mégegyszer köszi a gyors választ, kicsit megnyugodtam, mert ezekszerint csak nst van a 40 hét után is, arra meg ott adják az idõponotot.Magzatvíz vizsgálatot nem csinálnak itt a kórházban?
40-ik hét után pár naponta ultrahangot is csinálnak (evvel egybekötve a magzatvíz vizsgálatot és flowmetriát is). Nekem így mondta a védõnõm! Kitartás, lehet, hogy már oda nem jutsz el, mert kettõben lesztek!:) 34hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod neked is! Hát lehethogy nem viszem el tényleg odáig, mert ma már barnás cucc jön ami elégé kocsonyás állapotú(bocsi a megfogalmazásért).Reménykedem! szép várandóságot nektek!

A 40. hét után mennyivel indítják meg a szülést?

Olyan esetr?l beszélek, ha mondjuk zárt méhszáj miatt a 40. héten vagy azután , nem tudják a magzatvíz színét megnézni. Akkor azért nem várnak nagyon sokat ugye? Nehogy baja legyen a babának!

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy a "baba indítja a szülést". Tehát ha minden rendben van, akkor indul be a szülés, ha a Baba készen áll megszületni. Õ küld valamilyen infót az anya agyalapi mirigyébe, ahol a megfelelõ hormonkiválasztódás miatt megindulnak azok a folyamatok (méh összehúzódások stb) aminek eredménye képpen aztán megszületik a baba. Szóval, ha a 40. héten még zárt a méhszáj, és amúgy minden rendben, van, akkor akár bármikor magától is beindulhat :) ne aggódj! általában max 7 napot szoktak várni, de hallottam erõsen elszámolt esetekrõl, ahol a magzat korát majd egy hónappal nagyobbra tévedték, ezért úgy tûnt mintha a 44. héten született volna, de ez nem lehetséges, a matekkal volt valami gond :) kitartás! a Babának nem lesz semmi baja! ilyenkor (39. hét után) már két naponta jártam ctg-re, ha bármi van, észre fogják venni!

én úgy tudom, hogy a "baba indítja a szülést". Tehát ha minden rendben van, akkor indul be a szülés, ha a Baba készen áll megszületni. Õ küld valamilyen infót az anya agyalapi mirigyébe, ahol a megfelelõ hormonkiválasztódás miatt megindulnak azok a folyamatok (méh összehúzódások stb) aminek eredménye képpen aztán megszületik a baba. Szóval, ha a 40. héten még zárt a méhszáj, és amúgy minden rendben, van, akkor akár bármikor magától is beindulhat :) ne aggódj! általában max 7 napot szoktak várni, de hallottam erõsen elszámolt esetekrõl, ahol a magzat korát majd egy hónappal nagyobbra tévedték, ezért úgy tûnt mintha a 44. héten született volna, de ez nem lehetséges, a matekkal volt valami gond :) kitartás! a Babának nem lesz semmi baja! ilyenkor (39. hét után) már két naponta jártam ctg-re, ha bármi van, észre fogják venni!
Maximum 14 napot várnak!
Sziasztok az orvosok általában megvárják még a baba magától jelzi "itt az idõ", de 14 napnál nem várnak tovább (hacsak nincs elszámolva). Ellenõrzik NST-vel és magzatvíz vizsgálattal a 40 hét után minden másnap. ( ha zöldül a magzatvíz megindítják a szülést)
-1-2 hetet várnak vele ha minden rendbe van.
Nekem 6 napot vártak, de bevallom örültem, hogy nem húzták tovább, mert már egy hete bent feküdtem, minden bajom volt, az anyukák sorba szültek meg mellettem, az én kislányom viszont semmi jelét nem adta, hogy ki szeretne bújni. Elszámolva se lehettem, mert hormon kezelést kaptam, tudtuk a fogantatás napját. Amikor megszületett épp egy kicsi magzatmáz volt még a fenekén és akkora volt a körme, mintha most jött volna a manikûröstõl...:-)Én annak a híve vagyok, hogy ne várjanak sokáig, mert a túlhordásnak is jelentõs kockázatai lehetnek. Ne izgulj, minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy max. 2 hetet várnak, de ez akkor is így van, ha nem tudják megnézni a magzatvíz színét mert még zárva van a méhszáj?????? Attól már lehet zavaros, csak épp nem látják! Na olyankor mi van?
nyugdíjba akarsz menni?
ha 3 gyerek után számolnak 7 évet, bárhogy számolom, neked még nem jött ki a 40év. még vissza kell menned dolgozni, vagy valaki be kell jelentsen egy évre.
[link]
A kérdező hozzászólása: Igen mennék 1957-es vagyok, 1975-ben kezdtem dolgozni, érettségi után.Munkahelyem van, dolgozom jelenleg is.
[link]

Espacelle a "baleset után 40 órával?

2 hete vettem be a tablettát a "baleset" után 40 órával. Semmiféle mellékhatását nem éreztem. A menstruációmnak 19-én kell megjönnie, viszont eddig semmi jelét (megszokott) nem tapasztalom. A betegtájékoztatóban foglaltakkal teljesen tisztában vagyok (késhet, el?bb megjöhet). Kezdek nagyon bepánikolni. Volt már valaki, aki ennyi id?vel vette be a tablettát? Tapasztalatokat szeretnék.

Legjobb válasz: én még nem vettem ilyen gyógyszert, de mivel 72. órában is be lehet venni, így a 40 órával nem késtél el. Eleve a nagy hormonadag miatt is késhet, meg amiatt is, hogy azon parázol, vajon terhes vagy-e. Menj el a nõgyógyászodhoz, hogy megnyugodj. Ha nem pánikolsz, megnyugszol, akkor hamarabb meg fog jönni.

én még nem vettem ilyen gyógyszert, de mivel 72. órában is be lehet venni, így a 40 órával nem késtél el. Eleve a nagy hormonadag miatt is késhet, meg amiatt is, hogy azon parázol, vajon terhes vagy-e. Menj el a nõgyógyászodhoz, hogy megnyugodj. Ha nem pánikolsz, megnyugszol, akkor hamarabb meg fog jönni.
Eleve 84%os az esélye, hogy nem lesz terhesség ha az elsõ 24 órában beveszed utána nyilván csökken a hatékonysága 60-50%ra. Csinálj egy tesztet simán lehet hogy késik csak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat.
A kérdező hozzászólása: Parának vége...:) :) Ma végre megjött. :)
én is ma vettem be 32 óra után..remélem hatásos lessz:S
A kérdező hozzászólása: Hatni fog, csak nyugodtnak kell maradni, nem kell rástresszelni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!