Találatok a következő kifejezésre: A 4 nőstény cicám (4 db)

Van egy 4 éves ivartalanított kandúr macskám.3 hete hozzánk került egy 2 éves nőstény cica, két hét után jó barátok lettek. De most voltam ivartalaníttatni és mióta hazajöttünk a kandúr fúj rá! Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Mert elszokott a szagától, illetve gondolom, idegen (állatorvos-) szaga van, amit furcsáll. Akkor is látta, amikor még kába volt? Egyébként majd megszokja, kell neki egy kis idõ, meg érezze, hogy egyformán szeretitek õket, õ is kap figyelmet. Eleinte azért figyeljétek, nehogy odavágjon neki.

Mert elszokott a szagától, illetve gondolom, idegen (állatorvos-) szaga van, amit furcsáll. Akkor is látta, amikor még kába volt? Egyébként majd megszokja, kell neki egy kis idõ, meg érezze, hogy egyformán szeretitek õket, õ is kap figyelmet. Eleinte azért figyeljétek, nehogy odavágjon neki.
Nálam ugyanez volt. A frissen ivartalanított macskára fújt a másik pár napig, biztos az idegen szagok, meg, hogy le van borotválva a szõre stb, pár nap és újra a régiek lesznek.
A kérdező hozzászólása: Jajj, most megnyugodtam! Remélem akkor pár nap múlva minden rendben lesz!

Miért bántják a környékbeli macskák az én 3-4 hónapis nőstény cicámat?

Durván 1-2 hete van kint este meg a házban alszik de napközben odakint van.

Legjobb válasz: De még nem ivarérett, ezért most nagyon nem érdekli hogy kan vagy nõstény a lényeg, hogy az õ területén van :D

De még nem ivarérett, ezért most nagyon nem érdekli hogy kan vagy nõstény a lényeg, hogy az õ területén van :D
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, szerencsére azóta nem igen jöttek át, mert a múltkor mikor összeakartak volna már ugrani épp kint locsoltam a virágokat, és az idegen betolakodó cicát elkaptam a vízsugárral. Olyan szép látvány volt ahogy elszaladt, azóta nem láttam újra átjönni. :) )
A kérdező hozzászólása: a másik jó dolog, hogy lesz egy másik cicám is, szintén nõstény és félek, hogy õt is kóstolgatni fogják.
a területüket védik 6 hónaposan mind a kettõt vigyétek el ivartalanítani, sokat játszatok vele , hogy jó izmos legyen aztán majd elveri :) nekem a nõstényem 6 éves tiszta izom és a szomszéd kandúrt simán elveri, nem is nagyon szoktak már verekedni mert tudja, hogy nem az õ területe :D
A kérdező hozzászólása: De az az érdekes, hogy voltak elõtte is cicáim, és össze is jött "pár" kiscica az akkori nõsténytõl, vagyis hímek lehetnek a környéken de ha ez igaz miért bántják a kicsiket? hiszen ha nõstény az az õ területén csak jó dolog, vagy nem? Egyébként beszéltem már állatorvossal de nekem "kijelentette" hogy 9 hónapos koráig nem ivartalanítja csak utána. Persze rögtön neki szegeztem a kérdést, hogy a menhelyi cicáknál már durván 2-3 hónapos korban ivartalanítva vannak akkor miért ne lehetne elõbb, de õ nem vállalja.
A kinti lét ezzel jár. A macskák már felosztották a területeket, azért elzavarják onnan a többit.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat a metcõfoga
Vidd el állatorvoshoz. A fogak elhullajtása betegségre utalhat.
vidd el dokihoz, de ha mégsem akkor hívd fel a dokit mindenképp!(ha teheted)


A 4 éves nőstény cicám éjszaka kiesett a 7. emeletről az alattunk lévő kisbolt tetejére. Túlélte. Egy csepp vérnyom sem volt. Eltűnt. Merre keressem még? Van rá esély, hogy hazajön magától? Mennyi ideig érdemes várni rá? Mit lehet tenni még?

Kiplakátoltuk és végigjártuk a környéket, nem találtuk sehol. Az egész házat végigjártuk, de nincs sehol...valahol kint lehet az utcán. Mennyi a túlélési esélye?

Legjobb válasz: Simán túlélheti. Nézzetek be menhelyekre, közeli állatorvoshoz (a miénket ott adták le). Nem kószál magától haza, fõleg nem megy fel a hetedikig. Sajnos ha 2 héten belül sem lesz meg (menhely és állítorvos) akkor valószínû, hogy valai más befogadta. A macska már csak ilyen: egy kis tejért és némi parizerért bárkit elhagy...

Simán túlélheti. Nézzetek be menhelyekre, közeli állatorvoshoz (a miénket ott adták le). Nem kószál magától haza, fõleg nem megy fel a hetedikig. Sajnos ha 2 héten belül sem lesz meg (menhely és állítorvos) akkor valószínû, hogy valai más befogadta. A macska már csak ilyen: egy kis tejért és némi parizerért bárkit elhagy...
Ha vannak a földszinten erkélyek, vagy a bolt tetejével egy szintben, ahol esetleg még lom is van érdemes ott hívogatni, meg megnézni.Miénk 2szer tünt már el, úgy hogy nem tudjuk hogy került le, de a földszinten lakó erkélyén a lomok között.Ha félõsebb a cica akkor érdemes eldugott helyen megnézni a környéken, messzire nem megy, csendes biztonságos helyet keres
lol milyen macskák azok amik csak úgy kiesnek/ugrálnak az ablakon? tudtam, hogy nem a legokosabb állatok, na de ennyire... szerintem rádióval érdemesebb próbálkozni, az nagyobb "tömeget mozgat meg"
Sok ilyenkor a madár, azokat figyelhette, az én macskám is úgy esett ki egyszer a 3. emeletrõl. Gondolom a tiéd nagyon megijedhetett és elbújt valahol, ilyenkor van hogy napokig nem jönnek elõ, de az sem biztos sajnos hogy túléli, magasról esett le, belsõ sérülései is lehetnek ami súlyos lehet. Általában ha az állat nem érzi biztonságban magát valahol akkor nem fog visszamenni. De pl. rakhatnál ki tejet vagy valamit ami "visszavonzza".
Minél magasabbról esik le, annál nagyobb esélye van túlélni, mert fel tudja venni azt a bizonyos pózt homorított háttal. Az viszont biztos hogy nagyon megijedhetett szegényke. Én éjszaka keresgetném.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére megtaláltuk a cicámat 1 nap után. Sokkos állapotban, agyrázkódással. De legalább túlélte. Csak a száját kellett összevarni.
Na ez már (siker)történet!
az én cicámal is ez történt tegnaap ösekel varnia száját, amugy nekünka szomszéd találta meg kb párpercel késõb mikor leeshetett...és elvite orvoshoz és így nemlet semi komoly baja
kár, hogy nem írta le hol találták meg


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!