Találatok a következő kifejezésre: A 4 kislányomnak (525 db)

Mennyi folyadékot kell innia 4 hónapos kislányomnak? (anyatejes) Kevés forralt és lehűtött vizet szoktam adni. Ki kell bírnia a 4 óránkénti evést? Folyadékkal mennyi ideig tudom elnyújtani az evést de úgy, hogy szopizzon is?

Legjobb válasz: Lányom is 4 hós, nem adok neki folyadékot. Nyáron adtam vizet, mikor nagyon meleg volt, elfogadta. De mióta nincs kánikula, ne igényli, kiköpi és bukik tõle. Azóta ne is adtam neki. Én 3 óránként szoptatok, illetve ahogy kéri, de nagyjából 3 óránként jön ki:-)

Lányom is 4 hós, nem adok neki folyadékot. Nyáron adtam vizet, mikor nagyon meleg volt, elfogadta. De mióta nincs kánikula, ne igényli, kiköpi és bukik tõle. Azóta ne is adtam neki. Én 3 óránként szoptatok, illetve ahogy kéri, de nagyjából 3 óránként jön ki:-)
Szerintem sem kell innia a tej mellett és nem is kell 4 óráig kibírnia. Az én 5 hónapos lányom 2, 5 - 3, 5 óránként eszik és még a nyári nagy melegben sem itattam vele vizet, inkább megszoptattam.
Miét kell kibirnia a 4 óránkénti evést. Az anyatejes babának nem kell innia legfeljebb ha nagyon meleg van, de most nem így van. Az anyatej elegendõ neki. Miért nem igény szerint szoptatod? Ne nézd az órát, amikor jelzi szoptasd meg.
Tényleg ne adj neki vizet, hidd el, felesleges. Tejcsi kell neki, akkor amikor õ szeretné.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!! :) Akkor szoptatok csak ha kéri!!! :D

Masfel eves kislanyomat a 4 eves fiu unokatesoja amikor talalkozunk, nincs egyetlen olyan alkalom hogy ne bantsa: megloki, orditozik vele, kiveszi a Lanyom jatekat a kislanyom kezebol, a sajat jatekait nem adja, stb. meg sorolhatnam holnapig?

Mar nagyon evodok ezek a helyzeten, erzem hogy amikor robbani fogok, nem lesz jo vege! Az anyja ra ra szologat, de a gyerekrol lepereg ...a ferjem is kivan mar toluk

Legjobb válasz: Ismeros szitu. Nalunk is ez a helyzet, nekem 13 honapos a kislanyom az oveke 15 honapos kisfiu. Mindent ugy kell csinalni ahogy o akarja, multkor mellbe rugta a lanyomat mert anyosom be akarta melle ultetni a hintaszekbe, akkor direkt ugy szalad h fellokje, akarmi van a lanyomnal mindent elvesz tole es meg is uti. A lanyom mar fel tole szo szerint. Sosincs raszolva, ha en azt mondom az enyemnek h adja inkabb oda neki odaadja es ottjagyja. En elhiszem h meg nagyon kicsik, de az anyja es apja csak rohog ezeken a dolgokon. De en latom a lanyomon h emgviseli a dolog. Ha nem fog semmi valtozni ahogy telik az ido akkor nem megyunk olyankor mikor ok is mennek.

Ismeros szitu. Nalunk is ez a helyzet, nekem 13 honapos a kislanyom az oveke 15 honapos kisfiu. Mindent ugy kell csinalni ahogy o akarja, multkor mellbe rugta a lanyomat mert anyosom be akarta melle ultetni a hintaszekbe, akkor direkt ugy szalad h fellokje, akarmi van a lanyomnal mindent elvesz tole es meg is uti. A lanyom mar fel tole szo szerint. Sosincs raszolva, ha en azt mondom az enyemnek h adja inkabb oda neki odaadja es ottjagyja. En elhiszem h meg nagyon kicsik, de az anyja es apja csak rohog ezeken a dolgokon. De en latom a lanyomon h emgviseli a dolog. Ha nem fog semmi valtozni ahogy telik az ido akkor nem megyunk olyankor mikor ok is mennek.
A kérdező hozzászólása: Most pedig hiaba fenyitene, mert nincs kit
A kérdező hozzászólása: Kedves 10es valaszolo! A sogornom gyerekerol van szo, aki mar kezdetektol ugy nevelte a gyereket, hogy ha az megdobta egy vasautoval, akkor o azt csinalta hogy befutott a masik szobaba es elkezdett bogni...na? szerinted jol csinalta?
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, egyertelmuen valtozni fognak a dolgok, az en hazamban nem lesz durvasag, mi pedig hozzajuk nem fogunk menni ameddig ilyen vad a gyerek!
Ja, még annyi, hogy óvodában is igen történik néha durvaság, de azt az óvónõk se nézik el, igenis megfegyelmezik a durva gyereket, még büntetés is jár érte! Úgyhogy nem hozzászokni kell a gyereknek a veréshez, hanem a verekedõ gyereket kell leszoktatni a verekedésrõl!!!!
Nem, biztos nem okoz neki 8 napon túl gyógyuló sérülést! Viszont lelki sérülése biztosan lesz, az önbizalma 0 lesz, a gyerekektõl meg félni fog, kb ennyi baja lesz, több nem...
A rászóláson kívül még mit kellene csinálnia az anyukának? A négyéves már óvodás, a közösségben meg bizony történnek ilyen dolgok. A kislányoddal is fognak. Nem kell annyira kiakadni, gondolom, nem okoz nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket. Egyébként a testvéred gyerekére te is nyugodtan rászólhatsz, lehet, még meg is köszönik neked, hogy segítesz. Nálunk legalábbis van olyan jó a viszony, hogy simán rászólhatunk egymás gyerekére.
A kérdező hozzászólása: Volt alkalom hogy mondtam neki, hogy ne vegye el a kicsi kezebol a jatekot mert eppen jatszott vele, pont ugy ahogyan te mondod utolso, de elszalad vele, vagy a multkor eldugta.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A 4-es válaszolóval értek egyet, mégha durván is fogalmazta meg, de igaza van! Nekem nyáron lesz 5 éves a kisfiam, de õ ilyet sose csinált, hogy a kisebbet direkt fellökte volna vagy ilyesmi. De ha csinált volna, akkor igenis határozottan rászoltam volna, ha nem ért belõle, akkor büntetés! Az nem igaz, hogy nem lehet "megnevelni" egy kisgyereket, hogy ne verekedjen, vagy ne bántsa ok nélkül a kisebbet, vagy akár a nagyobbat! Mert olyannal is találkoztunk már, aki a nagyobbakkal is durváskodott, a lényeg, hogy ne hagyd, hogy "bántsák" a gyerekedet, igenis szólj rá te arra a másik gyerekre, hogy pl Ne vedd el a kislányom játékát, éppen játszik vele! És elkérni kell, nem elvenni! stb. Kisfiamtól is sokszor elvették a játszótéren a labdát, homokozót stb, én ezt megmondom õszintén nagyon utálom, fõleg, amikor a szülõ rá se bagózik a gyerekére, én meg mehetek visszakoldulni a saját játékainkat, a kisfiam meg nem érti, hogy miért veszi el tõle és miért nem kérdezi meg, hogy játszhat-e vele?! Na erre mondanám azt legszivesebben, hogy azért, mert az anyja nem tanitotta meg, hogy nem elvesszük azt, ami a másé, hanem esetleg elkérjük!
A kérdező hozzászólása: A sogornom is mindig raszol a gyerekre, de semmi ertelme..nem tud ra hatni en azt latom....akkor megfenyegeti hogy mennek haza, erre elkezd bombolni es orditani hogy nem akar hazamenni, megigeri hogy tobbet nem bantja a piciket, de 5 perc mulva minden megint a regi
Nálunk is volt/van ilyen. Nekem egy 1, 5 éves kislányom van, aki két helyrõl is kapja/kapta. Ismerõsömmel megszakad a kapcsolat, mert ugye nem akartam velük többet találkozni (a lányom félt a gyerekétõl, így csak ez a megoldás jöhetett szóba)! A másik eset viszont az uncsitesóval (fél évvel idõsebb, kisfiú) van, és ez egy kicsit kellemetlenebb. Én sem tudom, mit csináljak, hogy ne legyen sértõdés belõle. Folyton fellöki a lányomat, minden ok nélkül. Csak, ha elmegy mellette is két kézzel lök egyet rajta. Az anyja rászól, de nem olyan határozott a fellépése, hogy esetleg a gyereke elgondolkodna azon, hogy vajon mit is csináltam. Tényleg nem egyszerû ezeket a dolgokat kezelni! Elõre félek a hétvégétõl, mert megint találkozunk....
A kérdező hozzászólása: En sem hagyom hogy bantsa a gyerekem, de meg ugy jol nem szoltam ra az unokatesora, de ugy erzem itt az ideje, ha nem is fog tetszeni a sogornomnek, ez van nevelje meg a gyereket
Hát, nem tudom, ki miért úgy gondolkodik, ahogy, de én bizony nem hagynám, hogy a gyermekeim bárki is bántsa. Hülyeségnek tartom, hogy "kicsi még ahhoz, hogy értse", a 2 éves lányom elsõ perctõl vigyázott a tesójára. Folyamatosan tanítjuk neki, mit hogy szabad vele csinálni, mit meg véletlenül sem. Odáig végképp nem jutnék el, hogy a gyermekem fél valakitõl. Ezt cserbenhagyásnak tartom. Te vagy a szülõ, nem kell nyámnyiláskodni, ha a másik szülõ nem teszi, neveld meg te a kölykét. Már ami titeket érint, abban a kérdésben nyugodtan.
nálunk 2-2 év van az unokatesók között. nálunk akkor volt durva mikor a nagy 3 éves volt, enyém meg 1. nagyon komolyan bántotta, megharapta, fellökte, rálépett. féltékeny volt szerintem. rászóltunk, de nagy ügyet nem csináltunk belõle. persze belül sírt a szívem, de ez ilyen sajnos. aztán mikor tesóméknál jött a kicsi akkor a 2nagy iszonyú jó barát lett, a kicsit nyûstölték, mondjuk nem olyan durván mint amit az enyém kapott. most már szépen összenõttek mindhárman, simán magunkra is hagyjuk õket 1 órára is akár (úgy értem, hogy a gyerekszobában, mi meg a nappaliban kávézunk, beszélgetünk)
A kérdező hozzászólása: De ez a gyerek mar 4 eves, felfoghatna azt hogy nem szabad bantani aa kicsit
Nem nem csinálta jól, de az sem igaz, hogy ettõl a te gyereked önbizalma sérül :) Ez azért picit túlzás :) Elsõ gyerekeitek vannak? Ne vond meg az unokatesóját a gyerekdetõl! Szólj rá a másikra!! Beszélj a sógornõddel!! Egy családban ezt miért nem lehet megoldani, miért ebbõl durcás sértõdõs haragszomrádot csinálni, hogy a gyerekek ne lehessenek együtt??

Mikor váltottatok 3-as pelenkáról 4-re? Hány cm és kg volt a Babád, kislány, kisfiú?

Legjobb válasz: Hát mi olyan 4 hónaposan. Nagyon hurkás kisfiú, súlyra nem emlékszem.

Hát mi olyan 4 hónaposan. Nagyon hurkás kisfiú, súlyra nem emlékszem.
1 éves kora körül. Kislány, 9 kg és 77 cm volt. Libero pelus. A 3-as már kicsi volt, de a 4-es még nagy. Kínlódtunk pár hétig...
Elsõ vagyok, a kisfiam most 5 hónapos múlt, 8 kiló biztos van! Hamarosan megyünk tanácsadásra, ott mérünk egyet. A 2-es pelust is cseréltük már egy hónaposan.
A kérdező hozzászólása: Mi kisfiúnk 6hónapos lesz, mikor megyünk ellenõrzésre. Utolsó mérése 4hónaposan volt akkor 7kiló volt. (pemperst használunk)
Én most akarok. A kislányom most lesz 7 hós. Most 7, 80 kg, centit nem tudok. A Libero már kicsi rá, DM-es Babylove-ot használunk, az egy picit nagyobb.
Mi Huggiest használunk most tértünk át a 4-re, a fiam 70 cm és 8 kg. Bár még jó rá a Babylovos 3-as pelus is.
Kislányom 4 hónapos és 8 kg (70cm). Huggies 3ast használunk ami 5-9kgig ajánlott. Még egy csomag van belõle ami kb 2 hét alatt el is fog fogyni. Ezután már a 4-est fogom vanni ami 8 kg-tól van. Szerencsére mindegyik méretezésénél van 1 kg átfedés így nem kell kétségbeesnem ha még 1 bontatlan zacskó a polcon van és õ már a következõbe is belenõne. Mindig a következõhöz viszonyítottam és nekem a méretezése a kghoz igazítva mindig megfelelt. Észrevettem, hogy ideálisabb amint belenõ megvenni a méretet belõle, mert az elõzõ kb 6-7 darabot a másikból el se használtam mert miután kipróbáltam a következõ méretet kibírta az egész éjszakát amíg a másik 1-2 alkalommal már csõdötmondott. De ha nagyon akartam volna még el tudtam volna használni.
Kislányom 4 hónaposan 7200 gramm volt akkor váltottunk 4-esre!70cm voltakkor! PAmperse-ösök vagyunk! Most két éves 2 hós és már ugyan csak éjjelre van pelusa, de az még mindig 4-es! :) 98cm és 13 kiló! :)
Mi már 4hónapos kora elõtt váltottunk(4hósan már 7775g volt és 67cm), mert lányomnak hurkás combjai vannak és ez kényelmesebb volt neki, de amúgy eddig mindig akkor váltottunk amikor elérte a következõ méretû pelus alsó súlyhatárát. Eddig éppen a husis combjai miatt Pampers Active babyt használtunk ill. most próbáljuk a DM Babylove pelust és úgy néz ki ez is beválik.Szerencsére mert a Pampers active elég drága lett még kuponra is.Mindkét pelus alsó súlyhatára 7kg.


Gáz ha a 4 hónapos kislányomnak nem veszek semmit karácsonyra, télapóra?

Én teljesen feleslegesnek tartom még tetszik neki majd hogy villog a fa színesek a gömbök,amire meg szüksége van bármely más napon úgyis meg kell vegyem,neki még minden nap egyforma.De anyám és az anyós nyúz hogy hát hogy néz ki hogy a nagy(2.5 )éves kap a kicsi meg nem...hát így néz ki...

Legjobb válasz: Nem gáz, ha nincs pénzed. De azért egy 4 hónapos gyerek is biztosan örülne valami játéknak, plüssállatnak, bárminek.

Ha csak a kicsi lenne, akkor azt mondanám, tényleg felesleges, még úgy sem fog fel semmit az egészbõl, és amúgy is megkap mindent ami kell. De mivel ott van a nagyobb, aki már igényli, így szerintem elég hülyén néz ki, hogy az egyiknek van ott valami, a másiknak meg nincs, és ugye ezt a nagy látja. Szóval valami jelképes kis ajándékot azért vegyél neki is.
Nem gáz, ha nincs pénzed. De azért egy 4 hónapos gyerek is biztosan örülne valami játéknak, plüssállatnak, bárminek.
A nagy se kapott az elsõre semmit? Csak , mert a kicsi ne legyen már "elnyomva", mert õ a második, és így NEKED nem élmény az elsõ karácsonya.. Az én kisfiam, se igazán fogott a tavalyiból sokat, de NEKEM jó érzés volt ajándékot venni Neki is, mint elsõ gyerekemnek az elsõ karácsonyára! Nem tudom nálatok szokás-e képeket készíteni ilyenkor, de ha igen, az milyen már, hogy a kicsi "csak ott van"... Szóval nem szaporítom a szót, te tudod, én biztos vennék!Szép, békés ünnepet!
Igaza van az utolsónak szerintem, úgy már "gáz", ha van egy nagyobb tesó, és õ kap, a kicsi meg még nem. Olyan jó játékokat lehet kapni 4 hónaposnak is, ami még igazán neki való. Pl ezek: http://www.lamazejatekok.hu/products.php?cikkszam=LC27128 Vagy ez, ez nekem nagyon tetszik: http://www.lamazejatekok.hu/products.php?cikkszam=LC27127MP
Én a nagy miatt vennék a kicsinek is valami apróságot (nem kell tényleg nagy, drága dolog). Viszont a nagyobbik gyereknek ne legyen furcsa, hogy a Mikulás miért "válogat" a gyerekek között, és valakinek ad, másnak meg nem?
Szerintem jelképesen azért vegyél valami kis ajándékot neki is.Mi is apróságot vettünk tavaly a picinek, de mégiscsak ez az elsõ karácsony :)
A pici nálunk is csak jelképes valamit fog kapni, neki még úgyis mindegy. A nagynak viszont vannak igényei. A pici kap valami apróságot, aztán kész. Ettõl nem lesz lelkisérült.
Nyílván nem fogja értékelni, bármilyen ajándékot is kapjon. Esetleg a formaság kedvéért tegyél a fa alá egy viszonylag új játékot, vagy ruhát, hogy azt neki hozta a jézuska. De nagyobb kiadásba felesleges verni magad, külön karácsonyi ajándékot venni neki, igazad van ebben. Õ úgyis csk a sok csillogó díszt és a fa látványát fogja értékelni.
Sztem ne kapjon a nagy se, inkább vegyél rendes kajákat! Mit ér a csillogó villogó fa, ha közben a tesco májast eszik! (csak példa volt)-.-
A kérdező hozzászólása: sziasztok. Nem azért nem vennék, neki mert nincs pénzem:O és nem a tesco májást esszük, valami jelképesre gondoltam, de nem 10ezrekre, rengeteg játéka van így is ami a nagy tesóról maradt.
szerintem az tök jó ha valami kis jelképeset kap, valami olcsóbb neki való zenélõ villogó izét, vagy egy mókakockát, vagy ha van valami amit szeretnél mostanában venni egyébként is (kenguru, pihenõszék, etetõszék...) akkor azt tenni a fa alá a nagy miatt, hisz õ nem csak a karácsonyt érti, hanem azt is, hogy angyalka a tesónak nem hozott semmit :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) már találtam is neki egy csini zenélõ villogó plüss baba telefont:) Ilyenünk még úgy sincs:) A nagyfiam kapott az elsõ karácsonyán ajándékot õ akkor már fél éves volt, és igen szoktam képeket csinálni naponta legalább 30 db-ot biztosan:)

Espumisantól elmaradhat a 4 hetes kislányom széklete?

Tegnap el?tt óta használjuk, összvissz 4szer kapott eddig, sok javulást nem tapasztalunk, viszont tegnap este óta nincs széklete a picinek - tudom, ez még nem baj, csak eddig szinte minden pelusban volt széklet, gyanús, hogy most semmi... és iszonyat hasfájás kínozza, tekereg , pukizik, de nem jön széklet.

Legjobb válasz: espumisan egy 4 hetes babának? orvos tud róla,hogy adtok neki?

espumisan egy 4 hetes babának? orvos tud róla, hogy adtok neki?
Próbálj meg adni neki egy kis baba vizet. Higítja a székletet és segít a görcsoldásban is. Légyszi, ne pontozzatok le, kipróbált dolgokat írok, és nálunk több babánál is bejött. Nagyon hasfájós volt a kislányom és sokszor már együtt sírtam vele. Az Espumisan csppektõl kifejezetten rosszabbul volt és a köménymag tea sem hozta meg az enyhülést. Az alvó párdus póz sokat segített, a meleg textilpelus a hasára, az is jó volt. Kicsit hosszabb ideig tart, de hatásos. Az Infacol volt még jó és a szélcsövezés. Nem szokott rá. Kb 2 hetes koráig volt kaki naponta többször is, aztán egyik napról a másikra semmi, és 7!!! napig egyáltalán nem kakilt. Már nagyon oda voltunk mindketten. A baba a fájdalomtól, én attól, hogy neki milyen rossz. Na akkor jött a víz itatás. Már a kórházban is adtam neki babavizet, mert nem volt tejem és utána ahogy megjött a tej, nem kapott több vizet. Na mikor már nem volt kakija egy hete, adtam neki vizet. Megivott majdnem 50ml-t, és kb egy óra múlva olyat kakilt szegény, hogy teljesen belesápadt, ijedtemben még a dokinénijét is felhívtam, aki azt mondta, hogy ennyire megviselte a több napnyi kaki kinyomása. Azóta sajnos már tápszeres lett, de vizet napi szinten kap és el is fogy neki 120ml körül/nap. Persze tornáztattam is és masszíoztam a pocakját. 2 hónapos korára nõte ki a hasfájást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! anyatejes baba , most már maximum este kell neki pótlás ( nehezn idúlt be a tejem, ezért kellett neki lekezdeni korábban) , de van, hogy már este sem fogadja el. Szépen gyarapodik, ezzel nincs baj szerencsére, bukni is csak ritkán, és szerencsére minimálisat bukik. Tudom, hogy normális a széklet gyakoriságának csökkenése, csak ilyen drasztikusan? hogy tegnap még szinte minden pelusban volt, este óta meg semmi... remélem tényleg csak errõl van szó, olyan nehéz megtalálni a legjobbat neki...
Ne csesszetek le érte, nem én találom ki, pár napja tv-ben hallottam, hogy a baba túlmozgatása is okozhat bélgörcsöt. Tehát meg lehet próbálni kevesebbet ringatni, rázogatni. Az én fiam pl. nem volt hasfájós, de jártam vele baba jógára és masszíroztam a pocakját sokszor.
espumisannal semmi gond, babáknak ajánlott.... én mondjuk az infacolt ajánlom. teljesen normális, hogy tegnap este óta nem kakilt, inkább az a "nem normális" ha még mindig minden evés után kakilna. napi 1-2 de akár a 2 naponta 1 jó! ahogy nõ úgy áll helyre 3-4 hetesen!
Espumisan emulzió kifejezetten csecsemõkori kólika ellen van. (Bocs az off-ért.) Kérdésedre pedig: mivel nem szívódik fel a szervezetükben, ilyen jellegû tünet nagyon valószínûtlen. Anyatejes? Tápis? Eszik elegendõ mennyiséget? Megfelelõ minõségben? Szépen gyarapodik? Bukós baba? Egyelõre ennyi jutott eszembe...
Én anno kamilla teát meg ánizs teát itattam vele.. és megtette az is a hatását.
A kérdező hozzászólása: Ja, és természetesen cseppekrõl van szó!
A kérdező hozzászólása: Persze tud róla, nagyon hasfájos a kicsi lány, Infacol, Papaverines oldat nem segített, védõnõ és gyerekorvos javasolta, hogy próbáljuk ki - egyébként a tájékoztatón is rajt van, hogy adható csecsemõnek , hidd el én sem örülök, hogy ilyen pici babámnak ilyeneket kell adni, de eljön az a pont mikor nem bírod nézni ahogy szenved, és bármit megtennél, hogy segíts rajt :(
Espumisan egy 4 hetes babának? Kizártnak tartom, hogy orvos ilyet elõír a gyereknek. Szerintem sürgõsen vidd orvoshoz.
párdus=párduc :)

Miért nem pisil a 4 hós kislányom már két napja este 8 és reggel 6 között?

Eddig minden reggel tele volt a pelus, két napja meg semmi.

Legjobb válasz: Nálam is volt ilyen, de azért mert keveset volt hajlandó inni sima vízbõl. Amióta hippes teát adok neki azóta abból isszik 4 dl körül este is és így éjjel is van pisi. Szerintem is ha nappal van elég pisi akkor nem gond.

Nálam is volt ilyen, de azért mert keveset volt hajlandó inni sima vízbõl. Amióta hippes teát adok neki azóta abból isszik 4 dl körül este is és így éjjel is van pisi. Szerintem is ha nappal van elég pisi akkor nem gond.
Mi szinte soha nem pisilünk éjszaka. Valószínûleg olyan mélyen alszik, vagy nem tudom. Aztán felkelés után kb 20 perccel telenyomja a pelust. Szerintem amíg napközben van elég pisis pelus, nem kell aggódni.
Nálunk is volt ilyen. Én is megijedtem, de napközben pisilt, egész nap. úgy látszik nem kell aggódnunk. :)

Baj, ha a 4 és fél hónapos kislányom nagyon gyakran, 2 óránként szopizik? 8 kiló, csak anyatejet kap.

Legjobb válasz: Nekem is ezt mûvelte sokáig, idõszakosan elõjön nála. Most 2,5-3,5 óránként eszik, attól függ, hogy meddig alszik. 4 hós 9kig/csak anyatejes-nagy súllyal született, most duplázott

Nekem is ezt mûvelte sokáig, idõszakosan elõjön nála. Most 2, 5-3, 5 óránként eszik, attól függ, hogy meddig alszik. 4 hós 9kig/csak anyatejes-nagy súllyal született, most duplázott
Egyáltalán nem baj. Ha így igényli, hát így igényli.Jó étvágyat neki! :) Mi is 4 hósak vagyunk és 2 és 4 óra közötti idõnként eszik.

Miért van az, hogy a 4 hónapos kislányom két hete nem hajlandó este fürdés után elaludni? Eddig 7 órakor cicizett és már azon elaludt.

Most csak 10 óra tájban hajlandó elaludni nagy-nagy sírások, üvöltések és hisztik után. Eddig éjjel csak fél 4 tájban kelt fel enni, most 2 óránként eszik éjjel. eteéskor mindig ? hagyja abba a cicizést és utánna még tudok fejni egy keveset.

Legjobb válasz: Szerintem ez egy korszak lehet, ami abba fog maradni. Lányom is 4 hós, voltak napok , mikor éjjel többször kelt, pedig õ is este 21-tõl akár reggel 7-ig aludt eddig. Az esti elalvás nálunk is nehéz mostanság, õ elalszik, de sokszor felsírja magát, van hogy csak 11 körül nyugszik el. Bizzunk benne, hogy elmulik, addig tartsunk ki:-)

Szerintem ez egy korszak lehet, ami abba fog maradni. Lányom is 4 hós, voltak napok , mikor éjjel többször kelt, pedig õ is este 21-tõl akár reggel 7-ig aludt eddig. Az esti elalvás nálunk is nehéz mostanság, õ elalszik, de sokszor felsírja magát, van hogy csak 11 körül nyugszik el. Bizzunk benne, hogy elmulik, addig tartsunk ki:-)
Én úgy tudom, hogy négy hónapos kor körül is van egy váltás, amikor változik a tej minõsége. Lehet, hogy errõl van szó, és kell néhány nap, amig a tejci kielégíti a megnövekedett igényt. A védõnõdet kérdezd meg, õ biztosat tud mondani!
Szia! Nálunk is ez volt a helyzet. Büszkén mondtam mindenkinek, hogy én a picilányom este 9-kor fürdetem 10-re befejezzük a szopizást és reggel 7-ig egyfolytában alszik. Na ez mára sajna elmúlt. Jó, ha este 8-ig kibirja. Akkor megyünk pancsolni, kb. este 9 mire megszopikázik. Éjfélkor üditõt iszik, 1-ig dumál, vagyis fujja a nyálát. 3-kor újra üditõzik, szintén beszélgetés, játszana, aztán nehezen 6-ig valahogy alszik. A napi program meg szinte csak a játékból áll, mivel szerintem egyre okosabb lesz és minden érdekli, ezért nem hajlandó aludni, pedig olyan fáradt, hogy majd kiszédül az etetõjébõl, de ordit, ha hozzáér a háta az ágyhoz. Nehezen birkózom vele, de kitartást ajánlok Neked id. Üdv. 7 hónapos picilány anyukája

Frissen facsart mangólét is lehet adni a 4 hónapos kislányomnak? Barackot akartam venni, de sehol nem találtam!

Legjobb válasz: Mangót 10-12 hótol lehet adni, a bébiételekben is igy van. 4 hós babának még baracklé sem kell.

Mangót 10-12 hótol lehet adni, a bébiételekben is igy van. 4 hós babának még baracklé sem kell.
Ha mindenáron akarsz, akkor almát. De azzal is ráérsz még 2 hónapot. (amúgy télen nincs barack...)
Ha szopiztok ne adj neki még. Ha meg tápszeresek vagytok valóban az alma jobb kezdés. Õszibarackot pedig ilyenkor fagyasztott állapotban találsz. (pl..interspar)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!