Találatok a következő kifejezésre: A 4 fél éves kislányom (12 db)

Mi a teendo? 4 es fel eves kislanyom bepisil az ovodaban, de otthon nem. Az ovi elott szobatiszta volt kb 2 es fel eves koratol.

Legjobb válasz: lehet fél az ovitól. vagy az, hogy nem mer szólni, hogy ki kell mennie. lehet, hogy trauma érte mostanában, és amiatt pisil be. lelki oka is lehet. mióta áll fenn a probléma? pszichológus segíthet, ha nincs szervi oka.

lehet fél az ovitól. vagy az, hogy nem mer szólni, hogy ki kell mennie. lehet, hogy trauma érte mostanában, és amiatt pisil be. lelki oka is lehet. mióta áll fenn a probléma? pszichológus segíthet, ha nincs szervi oka.
Lehet, hogy finnyás az óvodai wc-re. Az enyém késõbb árulta el, hogy utálta, mert félrepisiltek, s undorodott ráülni. Egész nap nem pisilt inkább. Aztán mikor mentünk haza gyalog, a házunk környékén, mert már nem bírta, mindig beengedett a nadrágba.
A kérdező hozzászólása: Kulfoldon elunk.5 napja pisil be.Most kezdte az ovit. A nyelvet megerti valamennyire, de ha nem erti, az sem zavarja.Tehat szerintem nem ezzel van a gond. Azt mondja az ovono nem figyel ra, amikor pisilnie kell.Gondolom, szol az ovononek, vagy csak akar, nem tudom. Megbeszeltuk az ovonovel, hogy idokozonkent figyelmezteti. A lanyommal megbeszeltuk, hogy hangosabban szoljon, ha pisilnie kell. Itthon semmi gond, egyedul megy a wc-re.
A kérdező hozzászólása: Trauma nem erte.Az ovodat pedig szereti.
A kérdező hozzászólása: En is gondoltam mar erre. Ezelott amikor pisilnie kellett, nyilvanos WC-ben mindig felemeltem, de eloszor a lelkere kotottem, hogy ne nyuljon semmihez, mert minden koszos!! Koszonom a valaszokat!!

4 és fél éves kislányom felkelt éjjel és nagyon sírt, hogy fáj a lába. Volt nektek ilyen, lehet a növéstől?

Másnap semmi baja nem volt..

Legjobb válasz: Köszi szépen. Nappal semmi nincs, nem sántít és igen, nagyon ijesztõ. Már attól féltem sokkot kap, mert nem is volt teljesen magánál. Kislányomnak amúgy az is fáj, ha rászáll egy légy...:)

A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Nappal semmi nincs, nem sántít és igen, nagyon ijesztõ. Már attól féltem sokkot kap, mert nem is volt teljesen magánál. Kislányomnak amúgy az is fáj, ha rászáll egy légy...:)
Nálunk is volt ilyen éjjel egyszer majdnem frászt kaptam, és õ is magán kívül volt teljesen.Szörnyû volt , szerencsére azóta sem volt, de én is növekedésnek tudtam be. :)
nem lehet, hogy elfeküdte?
igen van ilyen hogy fájt és még lehet lesz is ilyen érdems adni neki banánt és D vitamint sokat segit
Tudom milyen ijesztõ ez. Nálunk is elõfordult. Ha napközben nem fájtatja, és nem tér vissza az éjjeli fájdalom rendszeresen, akkor valószínû hogy növekedési fájdalom, de ha napközben is panaszkodik, esetleg sántít, vagy gyakran ismétlõdik a dolog keressetek fel egy orvost.
Szinten biztos, hogy a növéstõl van. Amíg be nem áll a végleges testmagasság, bármikor lehet ilyen, még az "idõsebbeknek" se kellemes, egy gyerek meg aztán pláne tragédiaként él meg minden fájdalmat, mint tudjuk.
Nekünk is volt ilyen egyszer. Felsírt, nagyon fájlalta, és simogatni kellett, de kifejezetten kérte, hogy gyorsan simizzem. Fura volt nagyon.
Nem lehet, hogy zsibbadt neki, csak nem tudta elmagyarázni, hogy mit érez???

4 és fél éves kislányom az utóbbi két hétben kétszer is mondta, hogy szédül. Hétfőn viszem a dokihoz, de kiváncsi lennék, fordult-e elő másnál is ilyen és mi okozta?

Novemberben egy megfázás kapcsán voltunk vérvételen akkor minden rendben volt.Decemberi státuszon a szem vizsgálatnál(olvasás ,színek)is rendben találtak mindent.

Legjobb válasz: lehet a fülével lesz baj vagy a szemével

lehet a fülével lesz baj vagy a szemével
Ha a megfázásból visszamaradt egy kis fülgyulladás attól lehet szédülni. Így volt öcsémnek is bár õ már felnõtt. Vidd el fül-orr gégészetre a kislányt szerintem. Jobbulást!
folyadék hiány is okozhatja, vagy az alacsony vércukor szint.


A 4 és fél éves kislányom elkezdte rágni a körmét. Néha borzasztó csúnya. Mitől lett ez a rossz szokása? Hogyan tudnám leszoktatni?

Legjobb válasz: Általában stressz, félelem miatt szokták a gyerkek elkezdeni rágni a körmüket. Nem történt valami a családban? Nem árt beszélni vele, hiszen attól, hogy még kicsi, nem hülye. A gyerkek még jobban elmondják, ha bánja õket valami. Tudd meg, hogy miért csinálja és mitõl jó neki. Vannak körömrágásra lakkok, amiknek rossz íze van, hátha az segít.

Általában stressz, félelem miatt szokták a gyerkek elkezdeni rágni a körmüket. Nem történt valami a családban? Nem árt beszélni vele, hiszen attól, hogy még kicsi, nem hülye. A gyerkek még jobban elmondják, ha bánja õket valami. Tudd meg, hogy miért csinálja és mitõl jó neki. Vannak körömrágásra lakkok, amiknek rossz íze van, hátha az segít.
Gyógyszertárban lehet kapni keserû körömlakkot.
szerintem is elõszõr a kiváltó okot kell megszüntetni. lehet hogy szorong valami miatt. amikor én kicsi voltam akkor anyu nekem is valami nagyon keserûvel kente be a körmöm. soha többé nem vettem a számba.
Szia.Nem tudom mit tehetnél, de valahofgy szoktasd le róla még most.Én 18 éves koromig rágtam, már nemtudom mikor és miért kezdtem, de teljesen a mániámmá vált, és nagyon zavart.Nagyon-nagyon nagy erõ, és kitartás kellet hogy leszokjak róla.Szörnyû volt.Szoktasd le róla, amilyen gyorsan tudod.
Igen. Én kislányom is csinálta most 5 éves, de vettem neki keserû körömlakkot és befestettem a körmét, már nem rágja. :) 28 éves anyuka
Az én 4 évesem is rágta! Most kismama vagyok, nagyon várja a kis tesót, és megmondtuk neki hogy ha nem hagyja abba, és nem lesz szép körme mire megszületik a tesója, otthagyjuk a kórházba, és soha többet nem lesz kis tesója!Ennek 3 hónapja.Épp ma kentük be átlátszó lakkal, a szép formás körmeit!Hatott a zsarolás!!A gyógyszertári körömlakk, ami rossz ízû, az nem jött be anno!

Miért fél a 4 éves kislányom hogy bejön valaki, amig ő alszik?

A lánykám továbbra is velünk egy szobában alszik és ugyan ugy ahogy eddig rácsos ágyban, csak annyi változott, hogy elalváskor nem fogja a kezemet. Egy héttel ezel?ttig csak úgy aludt el, hogy be kellett dugnom a kezemet a kiságyba és fogta a kezemet, és éjjel is mikor felébredt kérte.

Legjobb válasz: Van plüsse amivel alszik, kisegér :) nem is kér mást, csak a kezemet. Szépen elmondom neki minden este, hogy milyen ügyes, hogy már 4-5-6 napja nem fogja a kezemet elalváskor. De azért próbálkozik, hátha odaadom. Persze már sokkal könyebben viseli. De ilyen fura félelmei vannak.

A kérdező hozzászólása: Van plüsse amivel alszik, kisegér :) nem is kér mást, csak a kezemet. Szépen elmondom neki minden este, hogy milyen ügyes, hogy már 4-5-6 napja nem fogja a kezemet elalváskor. De azért próbálkozik, hátha odaadom. Persze már sokkal könyebben viseli. De ilyen fura félelmei vannak.
Jár oviba? Nem ijesztgeti valamelyik társa? Kisfiamnak azt mondta az ovis "barátja", hogy amíg Õ alszik addig a szörnyek bemásznak a kulcslyukán és ott lesznek a szobájába. az én jól alvó 4 éves fiam ezek után 3-5 alkalommal is megébredt éjjelenként és üvöltött értem, mint a sakál. Hiába magyaráztam el neki, hogy szörnyek nincsenek, nem kell félnie semmitõl, csak akkor maradt el az állandó ébredése, amikor beragasztottam szigszalaggal a kulcslyukát.
A kérdező hozzászólása: Igen, jár oviba. Valóban hallhat valamit az oviban, mert amúgy is szokott mondani dolgokat, amit ott hall. Tegnap azt mondta, hogy õt nézi a bejárati ajtó, de nincs lába hogy idejöjjön. Tök fura dolgai vannak újabban.

4 éves kislányom után felvehetem a gyest tartós betegség miatt 10 éves koráig.2 éves húga után is jár még a gyes, amit apukám vesz fel. Egyikről le kell mondanom, vagy mindkettő jár?

Legjobb válasz: Nem szabályosan, de el lehet intézni:) Csak bizonyítani kell, hogy a 4évessel Te, a másikkal apukád van otthon. Ami elég hihetetlen lenne.... Ha csak nem Õ a gyám a 2évesnek. Szabályosan csak egy gyes jár, de az emelt családit és a 90%-os utazásit kérheted a tartós beteg gyermekre.

Nem szabályosan, de el lehet intézni:) Csak bizonyítani kell, hogy a 4évessel Te, a másikkal apukád van otthon. Ami elég hihetetlen lenne.... Ha csak nem Õ a gyám a 2évesnek. Szabályosan csak egy gyes jár, de az emelt családit és a 90%-os utazásit kérheted a tartós beteg gyermekre.

Mit lehet ilyenkor tenni? Az ovónő szolt hogy a 4 éves m kislányom kivonja magát a játékból, félre vonul és összeszorítja a lábait és elkezd szorongani, vigyem el orvoshoz. Hiába mondom a lányomnak hogy nem szabad, az orvos hogy tud ezen segíteni?

Legjobb válasz: Mit mondtál neki? Hogy nem szabad? Õ ezt nem érti szegény, hogy mit csinál rosszul, és csak a gátlásait fokozod a tiltással. A kérdésedre nagyon nehéz így válaszolni, mert nem ismerlek, de ha gondolod, írj magatokról, a családotokról, hogyan telik otthon egy estétek, mit szoktatok játszani a kislánnyal. Az otthoni környezetében játszik-e más gyerekekkel, van-e testvére, történt-e valami az oviban, ami kiváltotta a szorongást? Vannak-e ott barátai, vagy olyanok, akiket nem kedvel, vagy õt nem kedvelik? Nagyon sok kérdésem lenne még, de ha nem is ezen a fórumon, egy gyermekpszichológustól biztosan kaptok segítséget.

Mit mondtál neki? Hogy nem szabad? Õ ezt nem érti szegény, hogy mit csinál rosszul, és csak a gátlásait fokozod a tiltással. A kérdésedre nagyon nehéz így válaszolni, mert nem ismerlek, de ha gondolod, írj magatokról, a családotokról, hogyan telik otthon egy estétek, mit szoktatok játszani a kislánnyal. Az otthoni környezetében játszik-e más gyerekekkel, van-e testvére, történt-e valami az oviban, ami kiváltotta a szorongást? Vannak-e ott barátai, vagy olyanok, akiket nem kedvel, vagy õt nem kedvelik? Nagyon sok kérdésem lenne még, de ha nem is ezen a fórumon, egy gyermekpszichológustól biztosan kaptok segítséget.
valóban, jó lenne, ha konkrétan errõl nem beszélnél a kislányoddal, õ még nem érti és nem is tudja kontrollálni amit csinál. A helyi Nevelési Tanácsadóban ingyenes gyermekpszichológustól kérhetsz segítséget. Én javaslom, hogy gondold át az életeteket, mennyi idõtök jut egymásra, milyen a házasságod, életkörülméyeitek, stb. Addig is, míg idõpontot kaptok próbálj változtani a dolgokon. Pl. kevesebb dorgálás, több kellemes együttlét, gyerekprogram, több bújás...
szia!Szerintem meg nem olyan nagy baj, ha 4 évesen még nem vesz részt a játékban, fõleg, ha nem régen kezdte az ovit.ilyenkor hagyni kell egy kicsit a gyereket békén, hagy szemlélõdjön és az óvónéninek kell külön foglalkoznia vele, hogy feloldódjon...játékkal , énekkel, simogatással, ölbevétellel./legalábbis én mindig így csinálom/ otthon beszélgess vele sokat, kérdezd meg, mi történt ma az oviban, mit játszottatok, mit ettetek..stb. de azt ne mondd neki, hogy nem szabad..mert õ még annyira ezt nem érti... ez olyan, mint amikor a szülõ reggel azt mondja az ajtóban, hogy:JÓ légy... de azt nem mondja el a gyereknek, hogy az mit takar..mármint a jóság:) türelem, fel fog oldódni a kislány, lehet csak idõ kell neki, amig megszokja a csoportot és az óvónénit... ha egy évig nincs változás, én akkor szoktam a pszichológust javasolni.
Szerintem nem sok, elég kis súllyal született, most hozza be :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor kicsit megnyugszom :) Igaz, hogy picike volt nagyon, csak annyira hihetetlen, hogy már 4, 7kg...nõ, mint a gomba :) jó babázást Mindenkinek
Az enyém 3 hónapos korára duplázta meg.
Az én kislányom 3250-el született, most kb. 5800 gramm. Jövõ héten lesz három hónapos. S egyáltalán nem kövér. Szóval teljesen normális, ha gyorsabban fejlõdik. Akkor van baj, ha nem gyarapodik. Azt mondják a normál átlag a havi 400-1100 gramm gyarapodás.
Szerintem nem sok! Az én lányom 2640grammal született, 2340el hoztuk haza! MOst 7hónapos és 8500gramm. :)
Felevre a 6 kilot kell elerni. Azert mondjak a duplazast, mert atlagban minden baba 3 kilo korul szuletik. (regebben ez jobban igaz volt) Ugyhogy a babad pont jol fejlodik!
Nekem 2.5évesem van. Nála azt mondták hogy 3 hósan jó ha dupláz és fél évesen tripláz. De manapság az is jó ha 1 évesen tripláz.. De szerintem õ mivel kicsin született relativ nem baj.Azt mondják a kisebbek GYORSABBAN hiznak idekint. Szóval ne aggódj.Lányom 26al született, most 2.5évessen 11 kg.:)
Nem sok, pont jó. Az én kisfiam 2150 grammal született, 2 hónapos korára õ is megduplázta a súlyát. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy ez így rendben van, behozta a lemaradását.
Havi kb 1-1 kilót híznak, tehát nem sok.
a fiam 3800 g-al született, most 6kg és még mincs 2 hónapos, de nem kövér, szép kis soványos pofija van. tehát nem törvényszerû ez az elõírás dolog... egyáltalán nem sok, szépen gyarapodik, ügyes baba :)

A 4 éves kislányom egy éve szenved az éjszakai rémálmoktól. Beleüvölt az éjszakába, hogy anya de ha bemegyek nem ismer fől néha fel sem tudom ébreszteni, hogy kizökkentsem az álmából rúgkapál, transzban van. Már egy ágyban alszunk, de így is. Miért?

Most voltunk fül-orr gégészeten de ott nem találtak semmit egy hónap múlva lesz alvásvizsgálat.A férjem szerint pszichésen van és tőlem ered.??????

Legjobb válasz: ez lehet, hogy off, de azt a vallásos szart be ne add neki!!!!!! más se hiányzik!!!!!!

ez lehet, hogy off, de azt a vallásos szart be ne add neki!!!!!! más se hiányzik!!!!!!
Minden bizonnyal pszichés eredetû, és az egyützt alvás nem segít rajta.Inkább ki kéne deríteni mi váltotta ki. (mese, valami amit látott) Az normál is, hogy nem ébred fel az álomból, ahogy írod"transban van". nem transz, csak félig alszik. 4éves, ellehet vele mér beszélgetni, próbáld kideríteni mi az oka. és ne aludj vele (pszichológus)
Itt sok infót találsz: http://divany.hu/poronty/2009/12/14/pokoli_ejszaka_felkomaba.. Kérdezni már ne kérdezz a kommentek között, mert a fórumozók azóta elhagyták az oldalt és átmentek a bezzeganyára.
Lehetséges, hogy van valami abban a szobában, aminek nem kellene ott lennie.Biztos vagyok ebben.Írj az e-mail címemre, és természetesen ingyen megpróbálok segíteni.Elõfordult már hasonló esetekben, hogy sikerült:) ) [email protected] Üdvözlettel:Wilda
Mi a kineziológiában azt tanultuk, hogy a gyerekek kb. 7 éves korukig erõsen az édesanya hatása alatt állnak, szinte egyek vele. Eszerint érdemes lenne megnézned, hogy neked vannak-e félelmeid, voltak-e félelmeid, alvással, sötétséggel kapcsolatban, illetve voltak-e kellemetlen élményeid a terhesség alatt. Azt írod, kb. egy éve kezdõdtek a rémálmok, gondold át, hogy köthetõ-e valamihez, pl. óvodába kerüléshez, vagy bármilyen más eseményhez, ami akár vele, akár pedig veled történt. Rengeteg oka lehet, érdemes több nézõpontból is megnézni. Sok szép ötletet kaptál itt.
Kedves Kérdezõ! Megkérdezhetem, hogy azóta megoldódott-e teljesen ez a probléma a kislányoddal?

Szülés utáni derékfájás mennyire gyakori? Fél éves a kislányom és kb.3-4 hónapja nagyon fája derekam és nem akar elmúlni, ti mit csinált vele?

Legjobb válasz: Gondolom azért van, mert szoptatsz, nem alszol sokat, emelgetned kell a babát. Ha ez elmúlik akkor már nem fog fájni. Nekem is fájt, én kaptam rá gyógyszert, attól elmúlt, de utána újra visszajött. Igazából akkor múlt csak el végleg, amikor megszüntek a fent említett okok.

Gondolom azért van, mert szoptatsz, nem alszol sokat, emelgetned kell a babát. Ha ez elmúlik akkor már nem fog fájni. Nekem is fájt, én kaptam rá gyógyszert, attól elmúlt, de utána újra visszajött. Igazából akkor múlt csak el végleg, amikor megszüntek a fent említett okok.
2, 5 éves a fiam, de még mindig fáj a derekam, hátam. Már nem annyira mint a szoptatás idõszakában, de azért még fáj. Majd ha már nem kell emelgetni, elmúlik. Van egy krém, ami nagyon jó, de most nem jut eszembe a neve, de ígérem megírom.
Na meg van! :) Flector EP Gél Tényleg nagyon jó, nekem mindig elmulasztja a derékfájásomat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat kipróbálom a krémet. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!