Találatok a következő kifejezésre: A 39. vagyok. 2 hete (16 db)

A 39. hétben vagyok. 2 hete a súlybecslésen ugyanazt a súlyt mondták mint most. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Szia, en ugy tudom, hogy ez teljesen normalis.. sot, a legtobb kismama meg veszithet is (akar 1 kg-t) a sulyabol az utolso 3-4 hetben. Gondolom nem kivansz mar annyi mindent enni, a babo is eleg nagy, nincs akkora kaloria szukseglete. A szervezeted meg mar a szulesre keszul. 35 hetes kismama

Szia, en ugy tudom, hogy ez teljesen normalis.. sot, a legtobb kismama meg veszithet is (akar 1 kg-t) a sulyabol az utolso 3-4 hetben. Gondolom nem kivansz mar annyi mindent enni, a babo is eleg nagy, nincs akkora kaloria szukseglete. A szervezeted meg mar a szulesre keszul. 35 hetes kismama
Szia! Én 37 hetes vagyok és nekem már 34 hetesen is ugyan annyi volt a súlyom mint most.Ez normális!Attól még a babád növekszik rendesen!
Ugye a magzat súlyát kérdezed? Mivel csak becslés, ezért tévedhetnek és tévednek is sokszor. Azért becsülik meg, hogy észrevegyék a téraránytalanságot (=a baba nem fér majd ki). Az én dokim mindig csak annyit mondott, rendben van, meg hogy elõírásos, normális, a végefelé meg hogy nagy baba lesz (3900g, lett, második baba). Minden rendben van/lesz, ne aggódj!
Ha van fogadott dokid, indít. Ha nincs, akkor a 42. héten indítanak.
Ez nem így van. A fogadott doki sem indít azonnal. Vagyis lehet hogy van aki igen, az enyém ráhagy 1 hetet. Én is ebben a cipõben járok pontosan.
Ez nagyban orvos es korhazfuggo. Sok helyen befektetnek 40 hetesen es vizsgalgatnak naponta, hatha beindul, valahol egybol inditanak, de van olyan korhaz is, ahol varnak egy-ket hetet, viszont ketnaponta be kell jarni vizsgalatra, nst-re.
Nekem volt fogadott orvosom. 40. heten semmi jele nem volt szulesnek, nem inditotta maris be, de egy hetig a szulesig bent kellett fekudnom a korhazba, es a 41. heten beinditotta a szulest.
doki, kórház, adott szituáció dönti el. sokkal jobb, ha magától indul meg a szülés, mint ha adnak oxytocint, meg egyebeket. aztán simán lehet, hogy elszámolták a baba korát (illetve nem akkor fogant, amikor szoktak, henem késõbb. a terhességet viszont menzesztõl számítják.) szóval lehet, hogya 42.héten magától szépen megszületne, de a doki valamlyen okból megindítja elõbb. ez senkinek nem jó. tehát ha nincs valami konkrét gond a túlhordással, akkor nem kell beavatkozni.

39 hétben vagyok. A hüvelykenet vizsgálaton kiderült hogy nincs semmiféle fertőzésem, ( aminek örülök, mert soha nem is volt) mégis kb: 1-2 hete folyásom van hol szintelen hol fehéres, szagtalan. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Szia!terhesség alatt a folyás normális,ha szaga van és zöldes a cucc,vagy fáj ha pisilsz,vagy bármi más,akkor fertõzés lehet!Nekem volt szülés elõtt gombám,de kikezelték! 20 napos baba anyukéája

Szia!terhesség alatt a folyás normális, ha szaga van és zöldes a cucc, vagy fáj ha pisilsz, vagy bármi más, akkor fertõzés lehet!Nekem volt szülés elõtt gombám, de kikezelték! 20 napos baba anyukéája
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.Amikor levették a hüvelykenetet már akkor is volt, gondolom szólt volna az orvos ha valami nincs rendben, na meg az eredmény is negativ lett.Nem fáj nincs szaga csak zavaró hogy mitõl van ez.
Én elég sok helyen olvastam, hogy terhesség alatt, sokkal intenzívebb a folyás, mint alap esetben. ha nem találtak semmi rosszat, akkor nyugodt lehetsz szerintem....

2 ujjnyira vagyok nyitva 39. hétbe vagyok és érdekelne, hogy be kell menem a korházba vagy nem?

lényeg nincsenek fájásaim, mit jelent hogy kint vagyok nyilva vagy bent?

Legjobb válasz: Aki megállapította, hogy két ujjnyira vagy nyitva az mit mondott?? Ha nincsenek fájásaid, akkor meg még ezt húzhatod pár napig is.

Aki megállapította, hogy két ujjnyira vagy nyitva az mit mondott?? Ha nincsenek fájásaid, akkor meg még ezt húzhatod pár napig is.
Van egy külsõ és egy belsõ méhsszáj.Neked valószínû a belsõre mondta hogy nyitva van.Ez jó mert kevesebbet kell szenvedned a vajúdással, hiszen már két újnyi megvan még két újnyi és jöhet a baba kifelé A korházba nem kell befeküdnöd csak ha fájásaid vannak vagy ha folyik a magzatvíz, vagy mindkettõ.Szerintem hamarosan beindul a szülés, de lehet hogy a kis jövevény még várat magára.Akárhogyis legyen én kívánom a legjobbakat nektek!
A kérdező hozzászólása: Kõszõnõm a válaszotokat sokat segitett

Mar a 34 hettöl ittam a malnalevel teat. Most 39. hetbe leptem es par napja elfogyott. Szerintetek vegyek meg es igyam, vagy ez a max.2 het ami meg visszavan mar mindegy ha nem iszom. Nem mulik el a tea hatasa amig szülök?

Legjobb válasz: Szerintem vegyél egyet- igyad:) Ha feleslegesen is veszed meg, nem olyan rettentõen drága. Ártani nem árt- nekem ezt a szülésznõ mondta.

Szerintem vegyél egyet- igyad:) Ha feleslegesen is veszed meg, nem olyan rettentõen drága. Ártani nem árt- nekem ezt a szülésznõ mondta.

Kiváncsi vagyok ha 39. hétbe vagy és azt mondta a doki hogy 2 ujnyira kivan nyitva akkor naponta kéne vizsgálatra járnom, nem kapok el fertözést?

vagy elég ha mondta a 40 .héten kedden menjek 9:00 re nst re.

Legjobb válasz: Nállunk a korházba 2 naponta hívnak be nst-re de ha elérni a 1cm tágulást akkor naponta és ha párosul hozzá esetleg gépjelezte fájás is akkor haza se engednek mert állandó megfigyelés alatt tartják a kismamákat.És igen sajnos hamarabb lehet fertõzést kapni amire amúgy is nagyobb az esély terhesség alatt.

Nállunk a korházba 2 naponta hívnak be nst-re de ha elérni a 1cm tágulást akkor naponta és ha párosul hozzá esetleg gépjelezte fájás is akkor haza se engednek mert állandó megfigyelés alatt tartják a kismamákat.És igen sajnos hamarabb lehet fertõzést kapni amire amúgy is nagyobb az esély terhesség alatt.
Szia én 1 ujjnyira voltam nyitva és csak 2 hét múlva szültem.És engem is heti 1x rendelt vissza. Vagyis 38 hetesen kezdtem el nyitódni, majd a szülés dátumán kellett újra mennem(10.26), de mivel nem akart még megszületni a fiam, így a betöltött 40hét után kell menni elvileg 2 naponta, tehát 10.28án mentem újra és 29én reggel 6:42kor megszültem :-) Szerintem ha nem használsz az ülõfürdõnél semmi habfürdõ..., akkor nem kaphattok el fertõzést.De ez az én privát véleményem és tapasztalatom. Boldog utolsó heteket, és könnyû szülést
Engem nem tiltott el, amikor 37 hetesen 1 ujjnyira nyitva voltam.
Hát szerintem köztudomású, hogy nyitott méhszájjal nem tanácsos szexelni, mert fertõzésveszélyt jelent a baba számára. Szóval attól, hogy nem mondta (mert éppen nem jutott eszébe, hogy felhívja rá a figyelmedet), még nem tanácsos, de nyilván mindenki maga dönt... Nekem pl amikor vizsgálat után volt pici vérzés, és ugyanígy egyik együttlét után is, és említettem neki, a doki mondta, hogy akkor inkább kerüljük a szexet innentõl kezdve, mert érzékeny az a terület már, pedig "még lehetne, mert zárt a méhszáj"...szóval tiszta sor, ha nem zárt, akkor nem tanácsos...
A kérdező hozzászólása: Hát a fertõzés veszéllyel egyetértek, de megelõzhetõ az is, szal az sztem nem indok..Én úgy tudom, hogy ha korábban kinyílik mint lehetne, tehát a 37. hét elõtt, akkor azért nem szabad, mert beindíthatja a szülést, és koraszülés lehet..de az Én esetemben már nincs szó koraszülésrõl... Viszont mivel elsõ babámat várom, nincs tapasztalatom a terhességrõl, de nyilván utána néztem sok mindennek, ezzel kapcsolatban viszont még nem találtam egyértelmû választ.
Szerintem lehet, szokták tanácsolni kismamáknak a szülés beindítására. Egyébként a méhszájnak van külsõ, középsõ meg belsõ része, elõször általában a külsõ nyílik ki, a belsõ csak a legvégén. Én is véreztem vizsgálat után, amikor még a külsõ volt csak nyitva.

39 hetes terhes vagyok, es kb.2 hete van hanyingerem, szeldulok, faj a fejem. Azt szeretnem kerdezni, hogy ez normalis? Eddig nem voltak ilyen tunetek Andrea 29

Legjobb válasz: Orvosadat nem kérdezted hogy mitöl lehet? Szerintem nem kellene igy lennie! Minden jót 37km

Orvosadat nem kérdezted hogy mitöl lehet? Szerintem nem kellene igy lennie! Minden jót 37km
A kérdező hozzászólása: Igen, kerdeztem, azert voltam a 37 hetes vizsgalaton, azt mondta , a hanyinger belefer, de meg en sem hallottam ehez hasonlo tuneteket, es nagyon zavar. Koszonom a valaszt.
Szia! Én is 39 hetes vagyok, de semmi ilyen tünetem nincs. Látogasd meg a védõnõdet, lehet hogy a vérnyomásod rendetlenkedik! Már nem sok van hátra, kitartás :)
Ezek a tüntetek lehetnek stressztõl, szorongástól is.Nem félsz a szüléstõl vagy nem szorongasz valami miatt?Ha szedtél nagyobb adag magnéziumot a keményedésekre és abbahagytad a 36. héten, akkor lehet attól is, mert a magnézium természetes stresszoldó, vérnyomáscsökkentõ és karban tartja a keringést is, ezért az abbahagyása járhat ilyen tünetekkel, de szülés után el fog múlni, addig kitartás!Ha orvos látott és nem találta okát a tüneteidnek, akkor nyugodj meg, biztosan valami hasonlóról van szó, mint amiket írtam.Próbálj meg minél többet pihenni és lazítani!
sZIA! Én 34 hetes vagyok de pár napja ezt érzem én is, pont voltam védõnõnél és 96/50 valmennyi volt a vérnyomásom.Amikor szédelgek, meg hányingerem van megmérem és mindig alacsony.Próbáld megmérni te is lehet "csak" ez a gond!
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon szepen koszonom a valaszokat, mar megremultem!!Egyebkent tenyleg, szorongok is, es szedtem a Magne B6-ot 36 hetig napi 2 drb-ot. Andrea

39 hetes vagyok, és már kb.2 hete folyamatosan el van zsibbadva két újjam. Nyom valami ideget a bébi?

Ma reggelre eléggé bedagadt a lábam és kezem is. Lehet, hogy nem bírok már ki egy hetet?

Legjobb válasz: A sok viztol van, ne aggodj, ez sokaknal elofordul. Nekem is zsibbadt, foleg reggel. Egy baratnomnek meg az egesz keze.

A sok viztol van, ne aggodj, ez sokaknal elofordul. Nekem is zsibbadt, foleg reggel. Egy baratnomnek meg az egesz keze.
Én is így voltam a vége felé. Vizesedéstõl van.Elég kellemetlen, tudom. Nekem így a szülés után kapásból lement 10 kg, mire kijöttem a kórházból. Nagyon vizes voltam, már alig tudtam zoknit is felvenni. A kezeim állandóan zsibbadtak, a középsõ ujjamat nem is érzeztem. Nekem a szülés azonnal "levitte" az egészet. Könnyû szülést és jó babázást kívánok!
Nekem kb. a 26-ik héttõl zsibbadt mindkét kezem, most 2 hónapos a kislányom, de még mindig nem múlt el rendesen. Valószínû neked is vizes, bár rólam lement minden fölösleg. OLvastam valahol, hogy aki zsibbad terhesség alatt, az könnyebben szül. Nálam bejött! Neked is könnyû szülést kívánok!
Szia!A hmeopatia.info.hu-n talász erre vonatkozóan kezelést is és választ is arra, hogy mitõl lehet.

Tisztelt Doktor Úr! 39 éves vagyok, és most már 2 hete állandó hőhullámok gyötörnek, napközben is folyamatosan. Éjszaka arra ébredek, hogy elönt a forróság, lever a víz, majd fázás kínoz. Lehet ez már változókori tünet? Várom válaszát, köszönettel: Márta

Tisztelt Doktor Úr! 39 éves vagyok, és most már 2 hete állandó hőhullámok gyötörnek, napközben is folyamatosan. Éjszaka arra ébredek, hogy elönt a forróság, lever a víz, majd fázás kínoz. Lehet ez már változókori tünet? Várom válaszát, köszönettel: Márta

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Korai klimax előfordulhat, de a hőhullámok hátterének tisztázására mindenképpen javaslok egy részletes  (pl. endokrinológiai, nőgyógyászati) kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Korai klimax előfordulhat, de a hőhullámok hátterének tisztázására mindenképpen javaslok egy részletes  (pl. endokrinológiai, nőgyógyászati) kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!