Találatok a következő kifejezésre: A 39. vagyok (433 db)

16 honapos kisfiam este lazas volt, hasmenese volt. Adtam neki kupot 20 orakor, elaludt, de vilagit a homlokan a lazfigyelo matrican a 39 -es. Ebresszem hogy adjak neki Nurofent, vagy fontosabb az alvas? Nagyon aggodom!

Legjobb válasz: 39fokos lázat csillapitani kell ,nincs mire várni! Ha a lázcsillapitó ellenére ilyen magas az nem jó! Nem tudom mikor adtál neki gyógyszert ,de leghamarabb 6 óra múlva lehet adni ugyan azt,de ezt biztos tudod te is! Mióta utóljára írtál,lentebb ment a láza?? Mindenképp csillapitsd ha 39 fokos!!!!!

39fokos lázat csillapitani kell , nincs mire várni! Ha a lázcsillapitó ellenére ilyen magas az nem jó! Nem tudom mikor adtál neki gyógyszert , de leghamarabb 6 óra múlva lehet adni ugyan azt, de ezt biztos tudod te is! Mióta utóljára írtál, lentebb ment a láza?? Mindenképp csillapitsd ha 39 fokos!!!!!
Hat ha 8 kor adtal neki kupot akkor elvileg mar hatnia kene es lekene vigye a lazat! Meg varj egy kicsit szerintem orulj hogy alszik, ugyis felkel ha rosszabbul lesz! Borogathatnad a csuklojat meg a kis homlokat! Ha felkel adj neki nurophent hatha segit!
Szerintem hagyd aludni és borogasd a homlokát vizes ruhával. Ha nem csökken, továbbra is magasnak érzed, vagy esetleg még fentebb menne, akkor keltsd és csillapítsd Nurofennel, vagy inkább kúppal megint.
A kérdező hozzászólása: Koszonom!
Elõzõ vagyok...az én lányom egyáltalán nem ébred fel ha magas a láza....szóval ne kisérletezz inkább!
Bocsánat az OFF-ért, most van valamilyen hasmenéses-lázas járvány? Kisfiamnak ugyanez a baja, egy napig ment a hasa, tegnap pedig már lázasodott (a hasmenés elmúlt), én nem szoktam megvárni hogy felmenjen 39-re a hõje, már 38 foknál kap Nurofent, fel is ébresztem ha kell, félálomban bevette, rögtön visszaaludt, de 2 óra múlva még meleg volt a homloka, nagyon lassan hatott a lázcsillapító. Szerintem ébreszd ha lázas, simán visszaalszanak, fõleg ilyenkor...
A kérdező hozzászólása: Igen sajnos jarvany van:(( nagyon nehezen ment le a laza azen kisfiamnak is:( jobbulast!!
Ma még nem volt lázas a fiam (egyébként 17 hónapos), elkezdett melegedni de szerencsére megivott egy csomó szörpöt és jobban lett. Ilyenkor bármit adok neki csak hogy igyon, azzal is el lehet kerülni a lázat. Drukkolok hogy a te fiad is jobban legyen! Ja enni nem akar, kb 2 falatot evett egész nap, egyedül a tápszert issza úgyhogy azt kap. Az orvost felhívtam, azt mondta hogy laktózmentes tápszert érdemes nekik adni ilyenkor, az kevésbé bántja a pocakját.
Ha Nurofent adsz a kicsinek es 2 ora mulva meg ugyanugy lazas es majd valamikor utana megy le a laza, akkor az mar nem a Nurofentol megy le, hanem a szervezete magatol csillapodott. A Nurofen es ugyanugy a kup is max fel ora elteltevel hatni kezd. Ha ez nem kovetkezik be, akkor az adott lazcsillapito nem tudta legyurni a lazat. Nem mindig ugyanaz hat ugyanannal a gyereknel.

Mi alapján kell CPU hűtőt venni? Csak az számít, hogy a csati és a teljesítmény megfelelő legyen? Pl. Nekem egy 8 magos 3.6 GHz procim van. Ehhez jó a Thermaltake Contact 39, vagy Forio OCK?

Legjobb válasz: Hát jobban melegszik mint egy 4 magos FX, de nem kazán azért az FX ha nem húzod. Úgy elég lesz hozzá simán a Contact 39. a Forio már nagyon húzós árban, én annyit nem adnék érte.

Hát jobban melegszik mint egy 4 magos FX, de nem kazán azért az FX ha nem húzod. Úgy elég lesz hozzá simán a Contact 39. a Forio már nagyon húzós árban, én annyit nem adnék érte.
A kérdező hozzászólása: Látom ott vagy pc témában mivel azonnal tudtad a procim típusát. A 2 thermaltake hûtõ közül szeretném valamelyiket megvenni, tetszik, pont befér a házba... Azok is jók? A nyolc magos proci nem termel nagyobb hõt mint, pl egy négy magos?
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a régi gyári hûtõk elég gagyik voltak. A mai hûtõk elvileg elég jók. A Contact 39 jobb a gyárinál? (Ránézésre igen, mert nagyobb a borda és venti is 2 van rajta.) A procikat eddig sem húzogattam, ezzel sem lesz másképp.
A gyárinál simán jobb, ha nem húzod akkor meg fõleg felesleges 10-nél többet hûtõre kiadni. Amúgy még a gyári is lehûtené, azért van, csak lehet hogy elég hangos lenne.

A két hasonló film közül melyik a jobb? 'Az Árva' (=The Orphan), vagy a '39-es ügy' (Case 39).

Legjobb válasz: Mindkettõt nézd meg,(ha még nem láttad) a maga módján mindkettõ jó film, jó befejezéssel.(egyiknél se ezt vártam volna)

Mindkettõt nézd meg, (ha még nem láttad) a maga módján mindkettõ jó film, jó befejezéssel.(egyiknél se ezt vártam volna)
Az Árva felejthetetlenül jó !
A kérdező hozzászólása: Üdvözletem. Köszönöm a válaszokat. Tegnap este sikerült az Árvát megnézzem, hát azt gondolom, hogy egész jó film. :]


A betöltött hetet nézik a dokik, tehát az után.
A második válaszoló vagyok: igazatok van, de nekem is, mert a kérdezõ nem azt írta, hogy 39 hetesen, hanem, hogy a 39. héten - azaz 39-ik héten. A harminckilencedik hét pedig a betöltött 38 hét utáni hét, ami pedig, mit ahogy ti is írtátok a számítás módját, 38 HETES terhességnek felel meg. ez kicsit bonyolult így, de szerintem értitek a különbséget.
második és ötödik válaszoló vagyok: negyedik válaszoló, én is pont így gondoltam, csak te szebben fogalmaztál, ez az!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszi! ( Nem tudom, ki volt ilyen lepontozós kedvében, de az leírhatná, hogy miért pontozott le mindenkit!!!)
Alapvetõen, ha mindenki tisztában lenne a nyelvtani különbségekkel, akkor a 39. hét alatt azt kellene érteni, hogy a 38 egész hetet betöltötte, túlhaladt rajta, megkezdõdött a következõ, de még nincs egész 39 hetes. Tehát helyesen ekkor vagy azt mondja az ember, hogy 38 hetes terhes, vagy azt, hogy a 39. hétben van. Én eddig biztosra vettem, hogy mindenki tisztában van ezekkel a fogalmakkal, szóval én automatikusan úgy értelmeztem ezen az oldalon is, ahogy írták. Ha valaki azt írja, hogy 8 hetes, akkor nyolc hetes, ha azt írja, hogy a 9. hétben van, akkor szintén nyolc hetes, plusz nemtomhány napos. De most elbizonytalanodtam, lehet, hogy nem használják ezt megfelelõen... Tulajdonképpen mindegy, sok különbség akkor sincs a terhességi korban, ha össze-vissza használják ezt, maximum pár nap lehet.
A 39-ik héten az azt jelenti szerintem, hogy betöltött 38. hét után, betöltött 39 hét elõtt. Mert ha már betöltött 39. hét után szülsz, az már a terhesség negyvenedik hete, de a negyven hetet csak a szülés várható napján éred el-töltöd be.
Ha én írnám, akkor a betöltött hét utánt érteném. Én ha megkérdezik hány hetes vagyok, akkor mindig a betöltött hetet mondom, azt hittem ezzel mindenki így van. Minden jót! 36 hetes kismama.
Az én dokim azt írta a papírra, hogy a 40. héten szültem. Akkor voltam 40 hetes és 2 napos, tehát betöltöttem a 40.-et. Ezek szerint ez eltérõ dolog...

2 ujjnyira vagyok nyitva 39. hétbe vagyok és érdekelne, hogy be kell menem a korházba vagy nem?

lényeg nincsenek fájásaim, mit jelent hogy kint vagyok nyilva vagy bent?

Legjobb válasz: Aki megállapította, hogy két ujjnyira vagy nyitva az mit mondott?? Ha nincsenek fájásaid, akkor meg még ezt húzhatod pár napig is.

Aki megállapította, hogy két ujjnyira vagy nyitva az mit mondott?? Ha nincsenek fájásaid, akkor meg még ezt húzhatod pár napig is.
Van egy külsõ és egy belsõ méhsszáj.Neked valószínû a belsõre mondta hogy nyitva van.Ez jó mert kevesebbet kell szenvedned a vajúdással, hiszen már két újnyi megvan még két újnyi és jöhet a baba kifelé A korházba nem kell befeküdnöd csak ha fájásaid vannak vagy ha folyik a magzatvíz, vagy mindkettõ.Szerintem hamarosan beindul a szülés, de lehet hogy a kis jövevény még várat magára.Akárhogyis legyen én kívánom a legjobbakat nektek!
A kérdező hozzászólása: Kõszõnõm a válaszotokat sokat segitett

Van itt olyan aki mos tervezi a 3. vagy 4. babát, de már 39-40 év körüli?

Legjobb válasz: Szia! Igaz még "csak" 37 vagyok, de a harmadikat várom :) 16 hetes vagyok. És te kedves kérdezõ?

Szia! Igaz még "csak" 37 vagyok, de a harmadikat várom :) 16 hetes vagyok. És te kedves kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: én 39 leszek, a harmadik "már" 2 éves, és van 2 felnõtt korú...(egy házasság)de jó lenne még egy baba...:-)
Elsõ vagyok, nekem is egy házasságból vannak :) Akkor hajrá, mire vártok, ha szeretnétek! Sok sikert!
Esetleg szex??
Mindent kipróbáltunk, de nem jött ebe semmi. 2 és 3 ujjnyira nyitott méhszájjal mászkáltam a 2. és 3. gyerekemnél is még bõ 2 hetet. Nyákdugó is elment rég, de a szülés nem indult meg. Viszont mivel a jóslóktól kinyílt a méhszáj már, a szülés gyorsan lezajlott nagyon. A 3. nál inkább indított a doki, nehogy elfolyon a víz és ne érjünk be. Burkot repesztett 40+0-n, 3 ujjnyi méhszájnál. 40 perc múlva a kezemben volt a baba. Amiket próbáltam: szex, tonik, lépcsõzés, házimunka, málnalevél tea, homeos bogyók, erõs ételek...stb. Egyik se vált be.
Nyugi..ha megtettetek mindent annak érdekében, hogy kibújjon, de még sem jön akkor sem kell elkeseredni, baba még nem maradt a pocakban!! :) Én már a 36.héttõl minden nap szülni akartam menni, még is úgy elment az a 4 hét 3 nap, hogy észre sem vettem.Én is türelmetlen voltam, most meg már 3 hónapos 1 hetes a kisfiam :) Repül az idõ, higgyétek el, ez az 1 max 2 hét pedig már igazán semmi! Egyébként nekem is jóslókkal indult a szülés, sõt, szerintem azok már majdnem rendes fájások voltak, csak össze-vissza jöttek, de nagyon erõsek voltak, nem tudtam tõlük aludni sem, sehogyan sem volt jó.Rá 24 órára felsírt a kisfiam :) Kitartást nektek még így a végére és könnyû, gyors szülést kívánok mindenkinek :) 3 hós baba anyucija
Mindent megtettem, végül 41+2-re született :)
Unokatesómnak a fahéj hozta meg a gyerekeit.
Második vagyok, én is elhagytam a magnéziumot, rengeteget megyek, takarítok, lépcsõzök, semmi. Második babám koraszülött lett, ezért folyamatosan rettegtünk a koraszüléstõl, most meg átestünk a ló túl oldalára, kisfiam tök jól érzi bent magát, és meg már úgy mennék szülni :)
A kérdező hozzászólása: Szexen kivül valami, mert ez a hideg front nálam csak jósló fájást csinált, meg az óta kevesebbet mozog a lurkó.
Mi nem próbáltuk a szexet mert egyáltalán nem kívántam, viszont a 36.héttõl elhagytam a magnerotot és rengeteget sétáltam..minden este legalább másfél órát, napközben talpon voltam nem pihentem, fõztem, mostam, takarítottam.Hát nem jártam sikerrel, mert 40+3 hetesen bújt ki, kiírt nap után 1 nappal. Bár lehet, hogy a sok sétának köszönhetõen kezdett nyílni a méhszájam. Elsõ voltam.
Off, ezt én is szeretném tudni. 38+4 vagyok, már nagy a baba, nyitva is vagyok, tele jóslóval, ráadásul 3. baba, szex is volt, SEMMI! Még a hidegfront sem segített, pedig az 2, 5 éve burkot repesztett.
Nekem se a szex, se a lépcsõ, se 3 amnioszkópia nem indította be...

Másnak is lusta ma a babája? Vagy ez már a szülés előjele? 39+5 hetes vagyok, és párszor mocorgott ma csak (ha megbököm, mocorog azért).

Legjobb válasz: Ez a 4. olyan kérdés zsinorban hogy ma lusti a baba vagy alig mozog.Ne aggódjatok ez úgy néz ki egy ilyen nap!:)

Ez a 4. olyan kérdés zsinorban hogy ma lusti a baba vagy alig mozog.Ne aggódjatok ez úgy néz ki egy ilyen nap!:)
Amúgy lehet a szülés elõjele is, de nem feltétlen. Be szoktak lassukni sokszor szülés elõtt. Kívánom, hogy Nálad is így legyen. :) ) 2 hetes lurkó anyukája
én is úgy tudom, h a szülés közelettével szinte nem mozognak semmit a babák!viszont az is lehet, h a front tesz be nekik
Azért nem mocorog, mert már biztos befordult a medencébe és készül...te is készülj :) nekem sem mozgott az uccsó héten...szívhangon is annyit vártunk :) meg alig van már helye...aztán éjjel jött a mentõ a szülést megelõzõ nap éjjel :)
Front lesz, úgyhogy szerintem pár napon belül szülni fogsz.Lehet, hogy már holnap! Minden jót!

24 éves vagyok, a párom 39. Ilyenkor is esélyes, hogy az első próbálkozásnál összejöjjön a baba? Vagy pedig ebben a korban már nyögve nyelősebb?

Legjobb válasz: * nyögvenyelõsebb 60 éves pasival is összejöhet elsõre, ha egészséges. Manapság azonban nem az a jellemzõ, hogy olyan egészségesen élnének az emberek...

Egészséges pároknál, ha elkapjátok a ovulációdat (ami általában(!) menzesz elõtt két héttel van, de ritkábban lehet egy ciklusban több is, és a petesejt kb. 1 napig, a hímivarsejtek pedig kb. 3, max. 5 napig életképesek), 30%-a van a teherbeesésnek. Évekre bontva (Ceizel Endre szerint): 20-29 év között 3 hónap, 30-34 év között 4 hónap, 35-39 év között 6 hónap, 40 felett 8 hónap a totál átlag. Számolhatsz :)
* nyögvenyelõsebb 60 éves pasival is összejöhet elsõre, ha egészséges. Manapság azonban nem az a jellemzõ, hogy olyan egészségesen élnének az emberek...
Feltéve, ha te vagy a nõ :)
A korotokkal semmi gond.
Ne fárasz már 24 éves fiatal nõ vagy, ne szendvegy.....
A kérdező hozzászólása: Annyiban még segítenétek nekem, hogy ha a 19. ciklus napomon volt a bizonyos eset, akkor is teherbe lehet esni ugye?
A kérdező hozzászólása: Én nõ vagyok igen :)
Semmi baj a korotokkal. Próbálj félidõben együtt lenni a pároddal. Hajrá!!!
Trmészetesen igen. :-) az én párom 36 és én 24:) 2. Hónapban sikerült! 28+4hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a pozitív válaszokat:) Remélem hamarosan szülõkké válunk. Többieknek válaszolva: Attól még, hogy ide irogatok szerintem azzal nincs probléma, hiszen nem lehet folyton szeretkezni, ráadásul nálunk alapból nem így mûködik! A másik fele, a korombeliek túl éretlenek és jobban megértem a párommal magam mint bármelyik huszonéves kisfiúval. Különben meg nem kérdeztem semmi rosszat, hiszen rengeteg helyen olvastam, hogy kinek mennyi idõ volt mire teherbe esett. Szimplán kíváncsi voltam arra, hogy Ti mit gondoltok ezzel kapcsolatosan. Vagy pedig hasonló példákra számítottam és örülök, hogy értelmes válaszokat is kaptam, nem csak támadókat.
én 21, párom 38, mégis egykettõre sikerült a baba :) 32hkm
A kérdező hozzászólása: Gratulálok Nektek! Ez igazán jó hír:)

A 39. héten vagyok, reggel elment a nyákdugó, mire számíthatok?

3. szülésem

Legjobb válasz: 3. szülésem össz-vissz 2 óra volt. idejében indulj, ha fájások kezdődnek.

3. szülésem össz-vissz 2 óra volt. idejében indulj, ha fájások kezdődnek.
1. vagyok. nálunk is ez a felállás. a fiút -3.- a 41. héten indították. hiába voltam nyitva a 13. héttől. koraszüléssel fenyegettek. úgyhogy lehet, várhatsz még rá, de aztán gyorsan meglesz. nálam így volt.
A kérdező hozzászólása: Nekem 2 lányom van, most kisfiú lesz. Remélem mihamarabb.
39+2 vagyok, harmadik babát várom, három napja távozott a nyákdugó. Én is ezen agyalok, hogy mikor szülök már.. :-) Sajnos nincs garancia semmire, van, akinek hetekkel elõbb távozik, van, akinek csak pár órával elõbb, olyan is akad, aki sose találkozik a nyákcsappal, mert csak szülés közben hagyja el... Szóval bármi lehet, kitartás! Én kislányt várok és van már egy lányom és egy fiam. Te?
Nekem elõbb kezdett szivárogni a magzatvíz, a nyákdugó a vajúdás közben ment el... :) Kitartás! :)
Nekem innentõl 1 hónap volt... :) De én 34 hetesen hagytam el a nyákdugót.
Akár ma is kibújhat a bébi, de még túl is hordhatod. :) Ebbõl nem nagyon lehet következtetni, valakinek már szülés elõtt 3 héttel elmegy a nyákdugó.
Arra, hogy hamarosan babázhatsz, te mázlista! :-)
Szia! Szerintem pár napon beleül a karodban fogod tartani a kisbabádat:) Gratulálok a harmadik babádhoz! Üdv két gyermekes Anyuka!
A kérdező hozzászólása: Hát én már nagyon szeretnék túlleni rajta. Az a baj, hogy nem tudom pontosan mikor fogan a kisfiam, azért nem tudom kiszámolni a születést. Ugyanis mind2 lányom pontosan a várt napra érkezett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!