Találatok a következő kifejezésre: A 39. végén (18 db)

Kismamák a várandósság vége fele (37.38.39. hét) hogy érzitek magatokat? Van panasz? Féltek a szüléstől?

Els? baba vagy többedik? Mekkora a haskörfogatotok? Összepakoltátok már a táskát? Hogyan készültök? Úgy érzitek, hogy fel vagytok készülve a szülésre? Férjetek mennyire segít/támogat? Mennyire van még normális kerékvágásban az életetek? Készen van minden a baba fogadására?

Legjobb válasz: Bár én már megszültem, de ez csak 1 hónapja volt, így tisztán emlékszek erre az idõszakra. 1. baba, a 41. héten szültem, elõtte pár nappal még kerékpáron ültem, az utolsó nap is mászkáltam, kutyát sétáltattam. Aktív voltam végig, talán ezért sem volt semmi panaszom. Egyáltalán nem féltem a szüléstõl, inkább egy pici izgatottság volt bennem, hogy mikor élhetem már át ezt az élményt. A csomagot a 36. hét környékén pakoltam össze. Végül könnyû, természetes szülésem volt, 5 óra alatt meglett a baba, oxitocint kaptam, mert meconiumos volt a magzatvíz, mégis azt hittem, jobban fog fájni. Én úgy gondolom, a java fejben dõl el. Ha elõre stresszelem magam, akkor szerintem nem ment volna ilyen könnyen és gyorsan.

Bár én már megszültem, de ez csak 1 hónapja volt, így tisztán emlékszek erre az idõszakra. 1. baba, a 41. héten szültem, elõtte pár nappal még kerékpáron ültem, az utolsó nap is mászkáltam, kutyát sétáltattam. Aktív voltam végig, talán ezért sem volt semmi panaszom. Egyáltalán nem féltem a szüléstõl, inkább egy pici izgatottság volt bennem, hogy mikor élhetem már át ezt az élményt. A csomagot a 36. hét környékén pakoltam össze. Végül könnyû, természetes szülésem volt, 5 óra alatt meglett a baba, oxitocint kaptam, mert meconiumos volt a magzatvíz, mégis azt hittem, jobban fog fájni. Én úgy gondolom, a java fejben dõl el. Ha elõre stresszelem magam, akkor szerintem nem ment volna ilyen könnyen és gyorsan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!

A 39. hét végére vagy a 40. hét végére várható a szülés?

Minden kalkulátor a neten másképp számol elég zavaró. Az öröknaptárak /patikás, véd?n?s promóanyagok/ a 40. hét végére teszik. Itt többen állítják, hogy a 39. hét végén szülük. Nos, hol az igazság?

Legjobb válasz: A szülés várhatóidõpontját mindig a betöltött 40. hétre, tehát annak a végére teszik..az pedig , hogy mikorra várható, az függ a babától..ésfõként az anya szervezetétõl, a tartóizmoktól stb..

A szülés várhatóidõpontját mindig a betöltött 40. hétre, tehát annak a végére teszik..az pedig , hogy mikorra várható, az függ a babától..ésfõként az anya szervezetétõl, a tartóizmoktól stb..
Szia! A hivatalos idöpont mindig a betöltött 40. hét (az utolsó menstruáció elsö napjától számítva). A babáknak viszont csak a 4%-a tartja magát ehhez az idöponthoz:)
Az a lényeg, hogy az utolsó hónapban már bármikor várható a baba...
A kérdező hozzászólása: Köszööm a válaszokat. Persze nem is azért érdekel, mert a valós idõpontról semmilyen naptár nem dönt. Csak a kórházban a múltkor leszúrtak, hogy elszámoltam. Õk a 39. végére tennék. A vizsgálatok szempontjából nem mind1.

Mikor indulhat be a szülés, ha a méhszájam 1110 és a 39. hét végén járok?

Legjobb válasz: Akár még ma is, de lehet h ogy csak 2 hét mulva... Ezt nem lehet megmondani..

Akár még ma is, de lehet h ogy csak 2 hét mulva... Ezt nem lehet megmondani..
Helló! Nekem 30hetesen már 1100 volt, nem szabadott sokat talpon lennem. Ez attól is függ mennyire lazák a kötõszöveteid, én így tulhordtam a babámat pedig 41.héten már 1.5cm nyitva volt a méhszájam. Viszont 3 óra alatt szültem meg a fiamat vajúdással eggyütt. Gyors szülést neked is!!!!

Mit tartalmaz a sperma, amivel megindítja a szülést a terhesség végén, 39. héten?

Mikor kezd?dik a 3.trimeszter,úgytudom a 28.héttel.Jól tudom?

Legjobb válasz: prosztaglandin nevû anyagot, ilyenek az orgazmus alatt is keletkeznek a nõi szervezetben, amelyek méhösszehúzódásokat váltanak ki, de egészséges terhesség esetén ezek biztosan nem okoznak bajt Igen a 28. héttõl kezdõdik. 10+6

prosztaglandin nevû anyagot, ilyenek az orgazmus alatt is keletkeznek a nõi szervezetben, amelyek méhösszehúzódásokat váltanak ki, de egészséges terhesség esetén ezek biztosan nem okoznak bajt Igen a 28. héttõl kezdõdik. 10+6
Szia annyival kiegészíteném az elõttem szóló válaszát, hogy elvileg a sperma akkor indítja meg a szülést a normál terhesség alatt, mikor már érett a baba és egyébként is nemsokára kibújna. Szüléselõkészítõn mondták. Remélem, hatásos lesz, rajta vagyunk a témámn! ;) Minden jót 39 hetes

Első babámnál a 39. héten mondtak becsült súlynak 2700 g-ot, végül majdnem 3 és fél kg lett. Most vagyok a második kislányommal a 37. hétben és a mai ultrahangon szintén 2700 g-os becsült súlyt mondtak. Nagy babára számíthatok?

Ugyanabban a kórházban, ugyanaz a doki csinálta az ultrahangot. A lepény még csak I. fokban érett, az els? terhességnél ilyenkor már II-es volt. Félek, nagyon nagy lesz a baba és nem fogom tudni megszülni. 158 cm vagyok, az induló súlyom 46 kg volt. Valakinek vannak tapasztalatai e téren?

Legjobb válasz: Nekem a 36-dik héten 3000gr.ra becsülték a kicsi sulyát.3900gr született.

Nekem a 36-dik héten 3000gr.ra becsülték a kicsi sulyát.3900gr született.
Szia Én 156 centi vagyok, a 39 héten alig 3000 grammra tippelték a babát. Végül egy 3950 grammos fiút szültem , nem tervezett császárral.
Hát erre a súlybecslésre sztm nem sokat lehet adni, nekem a 36. héten 3060g-ra saccolták, a 38-on 2750-re és 40hét+2napra 3200g-mal született a kislányom.
Nekem 38. héten 2700 gr-ra becsülték, meg is született rá pár napra ugyanennyivel :-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megpróbálok akkor lélekben felkészülni, hogy avlószínûleg nagy babám lesz! Még van rá kb. 2 hetem... :)
A kérdező hozzászólása: Igen, az tény, hogy a súlybecslésre nem nagyon lehet adni. Állítólag a bpd alapján számítja ki a gép (illetve egy program), de olyat is hallottam, hogy az fl alapján. Csak attól félek, hogy nem fogom tudni megszülni és ez csak a vajúdás végén derül majd ki, mivel az ultrahang nem mutatja ki a valós méretet, legalábbis nekem az elsõnél is jóval kevesebbet mutatott, bár õ nem a méretei miatt született császárral.
Ay elsõt császárral szülted ezt a babókát pedig szeretnéd termész.megszülni?Õ miért lett császáros?
A kérdező hozzászólása: Azért lett császár, mert túlhordtam egy héttel és a lepény már nagyon el volt öregedve, amikor a tolófájások jöttek hirtelen lelassult a baba szívverése, nem bírta már a méhlepény elég oxigénnel ellátni. A dokim szerint semmi akadálya, hogy megpróbáljam ezt a babát természetes úton megszülni, bár úgyis az utolsó pillanatokban fog eldõlni, hogy mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: hát igen, ahogy elnézem, ez a gyakoribb, hogy kevesebbre tippelik és végül jóval nagyobb lesz. Amúgy épp emiatt lett végül császár?
Nekem pontosan nem tudom, mikor, de a 38-39. héten 2400 körülire tippelték, és majdnem 41 hetesen született 3550 grammal:)
Hát az ultrahangra tényleg nem lehet adni.Az elsõ gyerkõcöt 38 hetesen 3000 grammra becsülték.Rá 1 hétre 3750 grammal született.A 2. gyerkõcöt 38 hetesen 3190 grammra becsülték és rá egy hétre 4100 grammal született.Most várom a 3. gyermekemet, de már az ultrahangos súlybecslésre oda sem figyelek.A doki azt mondta, hogy a két gyerkõcöm születési súlya alapján kb. 4500 grammos babára számíthatok. 25 heteske

39 hetes kismama vagyok. Vas tablettát a terhesség végéig szedni kell? És diaphylint?

Legjobb válasz: A diapphylint a doki azt mondta azért kell mert a méhlepény öregedik és hogy el tudja látni a babót.

A kérdező hozzászólása: A diapphylint a doki azt mondta azért kell mert a méhlepény öregedik és hogy el tudja látni a babót.
nekem vasat végig szednem kellet, sõtt még utánna is ajánlatos, azt mondta a dokim, a diaphylint pedig mindenképpen végig kell szedni!!
Igen. A vasat a terhességi vashiányos vérszegénység miatt. Egészen addig, míg helyre nem jön a vérképed.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem, hogy a lepény 1 fokban érett, és jobban érzem magam, mint két hónappal ezelõtt.
Ne siettesd, majd jon, ha keszen all ra. Ne erezze, hogy teher!Beszeld meg vele, vegyel ulofurdot, rendezd el a holmijait, csinalj nagytakaritast, jelezd, hogy varod:) bent ugysem marad:)

20 hetes terhes vagyok, a lányomnak 3 napos láza lett (most 5. napon derült ki).39 körüli volt a láza, végig mellette voltam, persze nem bújtam hozzá, de azért a lázát kellett csillapítani. Elkaphatom?

Mennyi a lappangási ideje ennek? meddig fert?z a gyerek? Végig vagy csak a láz alatt? Nagyon aggódok

Legjobb válasz: Most olvastam a neten: "Nem ismert a betegség szövõdménye vagy káros hatása a gyermekekre. Azonban a várandósokra veszélyes lehet, mert a fertõzés az édesanyán keresztül a magzat szervezetébe kerülhet, ami akár súlyos vérszegénységet vagy halált is okozhat. " az orvos meg azt mondja , hogy 12 hétig veszélyes. Nem tudom hogy van ez? Nem találok konkrétumokat.

A kérdező hozzászólása: Most olvastam a neten: "Nem ismert a betegség szövõdménye vagy káros hatása a gyermekekre. Azonban a várandósokra veszélyes lehet, mert a fertõzés az édesanyán keresztül a magzat szervezetébe kerülhet, ami akár súlyos vérszegénységet vagy halált is okozhat. " az orvos meg azt mondja , hogy 12 hétig veszélyes. Nem tudom hogy van ez? Nem találok konkrétumokat.
Szia! Én is terhes voltam, mikor az 1 éves fiamnak 3 napos láza volt, még a 12. hét elött. Nem kaptam el, a kicsinek sem lett semmi baja. Ezt találtam róla A háromnapos láz a human parpovírus B19 (egyfajta herpeszvírus) által okozott fertõzõ betegség, amely jellemzõen csecsemõ- és kisgyermekkorban, illetve kamaszkorban jelentkezik, leggyakrabban a tavaszi hónapokban. Ártalmatlan betegség, melynek szövõdményei gyermekkorban nincsenek, maradandó károsodásokat nem okoz, de könnyen összetéveszthetõ a rubeolával, kanyaróval, mert a láz megszûntével világosvörös kiütések jelenhetnek meg a bõrön. Tünetei A betegség lappangási ideje egy-két hét. Mint a neve is elárulja, egyik legjellemzõbb tünete a három-négy napig tartó magas láz. A testhõmérséklet hirtelen emelkedik, akár a 41 fokot is eléri, s ez idõ alatt semmilyen más tünet nem jelentkezik. Ebben különbözik tehát a megfázás, influenza, nátha tüneteitõl: sem köhögés, sem torokfájás, sem orrfolyás nem tapasztalható, kizárólag a magas láz. A kicsik általában ezalatt sem "anyátlanodnak el" nagyon, viselkedésükön, közérzetükön sokszor észre sem venni a magas lázat. A három-négy nap elteltével ahogy megjelent, olyan hirtelen esik is le a testhõmérséklet - olykor még a normális érték alá is egy idõre, majd a végtagokon, a törzsön, olykor az arcon is a rózsahimlõhöz hasonlító, világos piros, rózsaszín kiütések jelennek meg. Ezek aztán általában másnapra el is tûnnek, s ez már a betegség végének, megszûntének biztos jele. Terjedése A fertõzést okozó herpeszvírus érintéssel is, cseppfertõzéssel is erjed; sokszor a szülõk nyálával is, például ha szájukba veszik a baba cumiját. Veszélyei Gyermekkorban semmiféle szövõdménye vagy maradandó káros hatása nem ismert. Veszélyeket a várandós kismamák esetében okozhat, mert a fertõzés átjuthat az édesanyából a magzat szervezetébe, és akár halvaszületést, súlyos vérszegénységet is okozhat. Teendõk Ha babánkon, kis totyogósunkon hirtelen magas lázat észlelünk, feltétlenül forduljunk orvoshoz. Lehet, hogy errõl az ártalmatlan fertõzésrõl van szó, lehet, hogy a láz más betegség jelenlétét jelzi, ezért is fontos mindenekelõtt a pontos diagnózis felállítása.

A 39. hét végén az alábbi adatok megfelelőek? : BPD:93mm, HC:302mm, AC:310mm, FL:76mm?

Több oldalon is megnéztem, de mindenhol más adatokat írnak. Hol nagynak, hol kicsinek t?nik a babánk. Tudnátok segíteni, hogy a 39. hét végén kinek mekkora méreteket mértek? Köszi szépen.

Legjobb válasz: A bpd a fejmérete, az fl a combcsonté, a harmadikat nem tudom, de ezek teljesen jók. A 90-es bpd az érettségi határ, onnantól kezdve elég nagy a baba ahhoz, hogy megszülessen. Én már a 40. hetet töltöttem tegnapelõtt, az én babókám bpd-je 91-es, teljesen megfelelõ.

A bpd a fejmérete, az fl a combcsonté, a harmadikat nem tudom, de ezek teljesen jók. A 90-es bpd az érettségi határ, onnantól kezdve elég nagy a baba ahhoz, hogy megszülessen. Én már a 40. hetet töltöttem tegnapelõtt, az én babókám bpd-je 91-es, teljesen megfelelõ.
Ne aggódj nem kicsi.Könnyebb lesz megszülni. Az én babámnak szülés elõtt két nappal bpd: 94 volt, és akkor már két napja túlhordtam.Szerencsére viszonylag kicsi baba lett(52 centi és 3120g), így sokkal könnyebb volt megszülni, mint egy 4 kilós gyereket. Fel a fejjel, hamarosan kezedbe foghatod.
az én bpdm38hetesen 94mm és 3600g os a baba becsült sulya
én ma voltam 38hetesen ultrahangon nekem BPD:9, 82cm HC : 34, 4cm AC:34, 4 FL:7, 35cm a becsült súlya:3500g
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Nagyon köszönöm a válaszodat, de már több mint 1 hónapos a kislánykám :-) Az én adataim is jók voltak, hála az Istennek :-))) További szép babavárást kívánok és könnyû szülést mindenkinek.
nekem is gyakran nyilallgat, pedig csak 34.hetes vagyok.szerintem jóslófájás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!